SAMENWERKING LIMBURGSE ALEVIETEN, AFGEKORT : S.L.A.

Association sans but lucratif


Dénomination : SAMENWERKING LIMBURGSE ALEVIETEN, AFGEKORT : S.L.A.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.302.866

Publication

23/03/2011
ÿþ MOD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad









*11045010



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 1 -03- 2011

HASffle

Ondernemingsnr : 0443.302.866

Benaming

(voluit) : Samenwerking Limburgse Alevieten (S.L.A.)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : M. Scheperslaan 113 - 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming leden Raad van Bestuur en wijziging statuten

Op de Algemene Vergadering van 13 februari 2011 werd beslist om het ontslag van

dhr. ARSLANOGLU Yasar te aanvaarden. Tevens werd dhr. YAVUZ Rizvan, wonende te 3550 Heusden-

Zolder, Terlamenlaanl bus 11 en geboren te Heusden-Zolder op 02/12/1973 als bestuurslid benoemd .

Het bestuur ziet er dan als volg eruit

ATES Deniz KARAKAN Yusuf

ARSLAN Hidir EKINCI Ali

ISIN Ali ISIN Ayse

KARAKAN Dilek YAVUZ Rizvan

YILMAZ Hidir



Getekend,

ATES Deniz, voorzitter ISIN Ayse, ondervoorzitter YAVUZ Rizvan, ondervoorzitter





Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

05/05/2015
ÿþ MOD 2,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto _ Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vareniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

RECHTBANKvan KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

Z Z APR. 2015

Griffie

1 j1611 ll

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0443.302.866

Benaming

(voluit) : Samenwerking Limburgse Alevieten (S.L.A.)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : M. Scheperslaan 113 - 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming leden Raad van Bestuur en wijzeging van de statuten

Op de Algemene Vergadering van 29 Maart 2015 werd het ontslag van

dhr. ISIN Ali, YILMAZ Hidir, YAVUZ Rizvan en EKINCI AIi aanvaard, en werden als bijkomende

bestuursleden benoemd dhr, OZDEN Ayhan en ASLAN Yetis.

De Algemene Vergadering van S.L.A.` v.z.w,' vergaderend op 29 maart 2015 heeft tevens de statuten van de V.Z.W., opgericht op 7 juli 1990 en bekendgemaakt in de bijlagen van het B.S. van 18 oktober 1990 herzien en vastgesteld als volgt:

A, BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

1. De Vereniging zonder Winstoogmerk wordt genoemd: "Samenwerking Limburgse Alevieten, afgekort S.L.A. v.z.w. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 3550 Heusden-Zolder, M. Scheperslaan 113, gerechtelijk arrondissement Limburg. Ze is voor onbepaalde tijd opgericht.

2. De V.Z.W, heeft tot doel: met uitsluiting van elk winstoogmerk, het organiseren van geloof gerelateerde, sociale, culturele, educatieve en ontspannende activiteiten om enerzijds tegemoet te komen aan de behoeften van de Alevietische gemeenschap, hun participatie in de samenleving te vergroten(verhogen) en hen te ondersteunen, te motiveren, om actief deel te nemen aan alle geledingen van de samenleving in België. En enerzijds om de Alevietische erfgoed aan de volgende generatie door te geven, te beschermen, aan te leren, bij te brengen en waar nodig bij te sturen en dit erfgoed in de bredere samenleving kenbaar te maken met o.a. de bedoeling de dialoog en samenwerking tussen de verschillende gemeenschappen op gang te brengen, te bevorderen en in stand te houden.

De vereniging zal haar activiteiten vormgeven vanuit het Alevietische levensbeschouwelijke visie en erfgoed (cultuur, traditie, geloof enz.). De vereniging kan haar medewerking verlenen aan en belangen nemen in gelijkaardig doel als het hare. De doelstellingen houden geen politieke activiteiten in.

Ter verwezenlijking van haar doel kan de vereniging alle handelingen stellen en alle initiatieven nemen en kan zij alle daartoe nuttige roerende en onroerende goederen verwerven, onder welke rechtsvorm ook.

B. LEDEN

3. Het aantal leden is onbeperkt doch omvat minstens zeven personen en vier meer dan het aantal leden van de Raad van Bestuur. Zij hebben stemrecht.

Alle leden zijn personen die, op hun verzoek, door de raad van bestuur als lid zijn toegelaten en bovendien het doel, de statuten, het huishoudelijk reglement en de visie van de vereniging onderschrijven. Kandidaat-leden meIden zich aan bij de Voorzitter van de V.Z.W. en de raad van bestuur beslist over hun toetreding.

AIle leden zijn vrij om uit te treden. Hun Iidmaatschap eindigt door een schriftelijke ontslag te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, door overlijden, door het niet betalen van de ledenbijdrage of door een beslissing, genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of de vertegenwoordigde leden van de 3 verkozen/benoemde organen van de vzw (m.n. de Raad van Bestuur, de Disciplinaire raad en de raad van Toezicht) en dit op voorstel van de disciplinaire raad. Leden waarvan hun hoedanigheid, hun gedrag of handelen onverenigbaar is met de doelstellingen, de Alevietische visie, de statuten en huishoudelijk reglement van de Vereniging worden als ontslagnemend aanzien. Al hun opgenomen mandaten eindigen met onmiddellijk ingang.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

De ontslagen of uittredende leden en hun rechtsopvolgers of erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen nooit teruggave of vergoeding van de gestorte bijdrage, inbreng, schenking of enige andere prestatie vorderen. De Algemene Vergadering kan wegens hun deskundigheid toegetreden leden aanvaarden. Ze hebben evenwel uitsluitend een adviserende stem. Ze worden niet meegeteld bij de berekening van de hierna omschreven aanwezigheidsquota.

De leden betalen een bijdrage die bepaald wordt door de AV; ze hebben evenwel geen recht op enige vergoeding.

C. DE ALGEMENE VERGADERING

4. AIIe leden vormen samen de Algemene Vergadering. Bij uitsluiting van de toegetreden leden heeft elk lid één stem en kan elk lid maximaal één lid bij volmacht vertegenwoordigen.

Ze kan geldig beraadslagen bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van de helft van haar leden; indien niet, dan wordt een tweede vergadering gehouden die kan beslissen onafgezien van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Behoudens andere wettelijke bepalingen beslist ze bij eenvoudige meerderheid; bij staking van de stemmen is deze van de Voorzitter beslissend,

Haar beslissingen worden genotuleerd, door de voorzitter en de ondervoorzitter ondertekend, en opgenomen in een register hetwelk op de zetel van de vereniging wordt bewaard en hetwelk aldaar kan worden ingezien door elk lid of belanghebbende derde..

Ze wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur onder toezending van de agenda. Bij afwezigheid of verhindering van de Voorzitter, neemt de ondervoorzitter, respectievelijk het oudste aanwezige lid het voorzitterschap waar.

Ze vergadert minstens één maal per jaar. Ze kan buitengewone vergaderingen houden. Ze kan vergaderen op elke door de Raad van Bestuur te bepalen plaats.

De Algemene Vergadering oefent alleen de bevoegdheden uit die de wet en de statuten haar toebedelen. Al het meerdere behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan tevens adviseren inzake de vragen die de Raad van Bestuur haar voorlegt en over alles wat de goede werking van de Vereniging kan bevorderen.

Zij legt de statuten van de Vereniging vast; ze kan deze ook wijzigen onder de voorwaarden van de wet.

D. BESTUUR

5. De Vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering bepaalt het aantal Bestuurders. Ze verkiest ze bij eenvoudige meerderheid hetzij uit de leden van de Vereniging hetzij daarbuiten. Alle mandaten zijn onbezoldigd. De Raad van Bestuur kan bepalen of en in welke mate door de leden in het belang van de V.Z.W. gemaakte kosten voor vergoeding vatbaar zijn.

De leden worden verkozen voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Bij afwezigheid van tijdige

hernieuwing blijven de uittredende bestuurders bevoegd tot dat in hun vervanging is voorzien. Alle mandaten worden gelijktijdig om de drie jaar ingevuld. Het mandaat van een tussentijds benoemde bestuurder eindigt gelijktijdig met het mandaat van de andere zittende bestuurders. Op de datum van de goedkeuring van de onderhavige statuten worden de mandaten van de zittende bestuurders hernieuwd voor een termijn van drie jaar.

Behoudens door een beëindiging van het lidmaatschap van de V.Z.W. of het verloop van de duur van het mandaat, eindigt het mandaat van een bestuurder door zijn overlijden, zijn schriftelijk ontslag of zoals in artikel 3 van deze statuten is bepaald.

6. De Raad van Bestuur kiest bij eenvoudige meerderheid onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter een secretaris, een penningmeester en desgevallend een afgevaardigd bestuurder. Deze mandaten nemen een einde door de beëindiging van het mandaat van de bestuurder, door schriftelijk ontslag of door een beslissing van de Raad van Bestuur zelf te nemen mits een meerderheid van haar leden, Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter, neemt de ondervoorzitter, respectievelijk de secretaris of de penningmeester het voorzitterschap waar.

7. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als nodig op uitnodiging van de Voorzitter of van twee bestuurders en onder toezending van de agenda. Ze vergadert op de zetel van de V.Z.W. of op elke andere door de Voorzitter aan te duiden plaats.

Behoudens anders luidende wettelijke of statutaire bepalingen beraadslaagt zij geldig bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van de helft van haar leden en waarbij één lid een ander lid kan vertegenwoordigen; zij beslist als college bij eenvoudige meerderheid; bij staking van stemmen is de beslissing van de voorzitter

MOD 21

Luik B - Vervolg

doorslaggevend: onvoldoende aanwezigheid of vertegenwoordiging kan ze na een hernieuwde samenroeping geldig vergaderen ongeacht van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Haar beslissingen worden genotuleerd, ondertekend door de voorzitter en ondervoorzitter en of de secretaris en opgenomen in een op de zetel gehouden register, alwaar het kan worden ingezien door elk lid der vereniging of belanghebbende derde.

Jaarlijks tekent de algemene vergadering de algemene strategie van de vzw uit en/of stelt ze bij.

Ieder jaar moet, ter gelegenheid van de jaarlijkse algemene vergadering, de Raad van Bestuur rekenschap geven over zijn beleid in het afgelopen jaar, op basis van een werkings- en financieel verslag.

E. VERTEGENWOORDIGING

8. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt of verbindt geldig de V.Z.W. zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt als eiser of verweerder op in alle rechtsvorderingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Behoudens een anders luidende beslissing van de Raad van Bestuur vormen de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester het dagelijks bestuur; ze kunnen wat dit betreft handelen en gebruik maken van de maatschappelijke handtekening.

Om tegenover derden de V.Z.W. te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad één of meerdere bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt daartoe heeft aangesteld.

F, ONTBINDING

9. De Algemene Vergadering beslist conform de wet over de ontbinding met vereffening van de Vereniging. Bij ontbinding zullen de met eigen middelen verworven goederen aIs ook het netto vermogen overgedragen worden aan een V.Z.W. met een gelijkaardige belangeloze sociale doelstellingen.

De ontvangen ledenbijdragen, in het jaar van ontbinding, als ook de geleende of gevraagde bedragen, voor het aankopen van onroerende goederen, van de leden zullen terug aan hen uitbetaald worden voor zover er middelen beschikbaar zijn. Desnoods door verkoop van de aangekochte onroerende goederen.

10. Alle niet in deze statuten geregelde punten worden beheerst door de wet,

in geval van strijdigheid of onduidelijkheid primeert de wet.

G. RAAD VAN BESTUUR:

Werden benoemd als leden RAAD van BESTUUR

ATES Deniz, Voorzitter KARAKAN Yusuf

ARSLAN Hidir OZDEN Ayhan

KARAKAN Dilek, Penningmeester 'SIN Ayse

ASLAN Yetis, Secretaris

Getekend,

ATES Deniz, Voorzitter Asjan Yetis, Secretaris

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden ta vertegenwoordigen

Verso , Naam an handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

" 'voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
SAMENWERKING LIMBURGSE ALEVIETEN, AFGEKORT :…

Adresse
M. SCHEPERSLAAN 113 3550 HEUSDEN

Code postal : 3550
Localité : Heusden
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande