SCHERMKRING HESBANIA

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHERMKRING HESBANIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 524.994.682

Publication

04/04/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk 1: Benaming, zetel, doel en duur.

Art. 1: De vereniging heeft als benaming: Schermkring Hesbania.

Art. 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd in Pepermuntstraat 15, 3600 Genk en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren. Hij kan met eenvoudige beslissing van de raad van bestuur elders worden overgebracht.

Art. 3: Schermkring Hesbania heeft tot doel, de beoefening en promotie van de schermsport in al haar facetten te bevorderen. Zij kan alle daden stellen die tot de verwezenlijking van het gestelde doel leiden. In die zin kan zij tevens commerciële activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst ervan uitsluitend besteed wordt aan het hier boven genoemde doel.

Art. 4: Schermkring Hesbania is voor onbepaalde tijd opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. Hoofdstuk 2 : Lidmaatschap.

Art. 5: Schermkring Hesbania bestaat uit leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht van de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden. De toegetreden leden hebben die rechten en verplichtingen welke beschreven zijn in het huishoudelijk reglement. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Art. 6: Als lid kan tot de vereniging toetreden: ieder natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. Het lidmaatschap van toegetreden leden wordt geregeld binnen de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

Art. 7: De Algemene vergadering bepaalt jaarlijks het lidgeld.

Art. 8: De leden en toegtreden leden zijn gehouden

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b) de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art. 9: Elk lid, of toegetreden lid, kan ten alle tijden ontslag nemen uit de vereniging, mits de schriftelijke bevestiging aan de raad van bestuur. Het ontslag of uitsluiting zal plaats hebben overeenkomstig de bepalingen van artikel 12 van de wet van 27 juni 1921. Het uittredend of uitgesloten lid noch zijn rechtsopvolgers hebben recht op het maatschappelijk bezit; Evenmin hebben zij recht om gedane inbrengen of lidgelden terug te vorderen.

Hoofdstuk 3: Raad van bestuur.

Art. 10: De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van tenminste drie bestuurders, al dan niet lid of toegetreden lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijden door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Art. 11: De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herverkiesbaar. Bij tussentijds ontslag van één van de bestuurders kan het bestuur worden aangevuld met een waarnemend bestuurder. Zo het

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Hesbania

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302119*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Pepermuntstraat 15

0524994682

3600

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Genk

Griffie

Neergelegd

02-04-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aantal bestuurders onder het minimum valt, blijven de bestuurders in functie tot op reglementaire wijze in hun vervanging is voorzien.

Art. 12: De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij kunnen worden aangevuld met ander bestuursmandaten in functie van de praktische organisatie van de vereniging. Art. 13: De raad van bestuur vergadert minstens 1 keer per drie maanden. Zij vergaderen op bijeenroeping van de voorzitter of de secretaris. De uitnodiging bevat de agenda. Om geldig te beslissen moet de helft plus één van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet wordt bereikt kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurder kan een andere bestuurder volmacht geven om hem te vertegenwoordigen. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen, onthoudingen worden niet meegeteld, behalve wanneer de wet het anders voorschrijft. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter. De beslissingen van de vergadering worden in de notulen opgetekend.

Art. 14: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, behalve deze die door de wet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen of taken zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een dagelijks bestuur of aan één persoon, al dan niet bestuurder van de vereniging. Dergelijke delegatie van bevoegdheid kan niet langer geldig zijn dan de termijn van het bevoegdheidsmandaat van de raad van bestuur. Het mandaat kan ten alle tijden met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Art. 15: Alle bevoegdheden, die niet door de wet of de statuten toegewezen zijn aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 16: De V.Z.W. voert een volledige boekhouding, waarin alle inkomsten en uitgaven behandeld worden. Deze dient niet enkel voor de belastingen, maar ook ter verantwoording tegenover de algemene vergadering. Ieder jaar op datum van 31 december worden de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting van het volgende jaar opgemaakt. De een en de ander worden aan de gewone algemene statutaire vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Twee leden controleren de boekhouding en tekenen voor akkoord.

Hoofdstuk 4: De algemene vergadering.

Art. 17: De algemene vergadering is samengesteld uit de leden van de vereniging. Ze komt minstens 1 keer per jaar samen, voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. Toegetreden leden kunnen eveneens uitgenodigd worden voor de algemene vergadering, maar zij hebben daar enkel een adviserende stem.

Art. 18: De algemene vergadering is het soevereine gezag van de schermkring Hesbania. Tot haar bevoegdheden behoren:

- wijziging van de statuten.

- Benoemingen afzetting van de bestuurders.

- Verlenen van kwijting aan de bestuurders.

- Goedkeuring van de begroting en de jaarrekening.

- Aanvaarden en uitsluiten van leden.

- Nemen van de beslissingen die de wettelijke en statutaire rechten van de raad van bestuur te buiten gaan. - De vrijwillige ontbinding van de vzw.

Art. 19: Alle leden krijgen één stem. Men kan een ander lid volmacht geven om te stemmen. Om geldig te stemmen dient ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Via een eenvoudige meerderheid kunnen de besluiten genomen worden. Besluiten betreffende de uitsluiting van een lid, een statutenwijziging of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits naleving van de wettelijke voorwaarden. Indien het quorum niet wordt bereikt volgt een bijzondere algemene vergadering. Deze kan geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, zodra tenminste drie leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Art. 20: De algemene vergadering wordt per brief of per e-mail bijeengeroepen door de raad van bestuur. De leden moeten ten minste acht dagen voor de datum van de algemene vergadering worden uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering en de agenda van de vergadering. De algemene vergadering kan enkel geldig beslissen over punten die op de agenda staan. Op verzoek van één vijfde van de effectieve leden moet de raad van bestuur een buitengewone algemene statutaire vergadering bijeenroepen. De beslissingen die de algemene vergadering genomen heeft, worden bijgehouden in een register dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Hoofdstuk 5: Begrotingen en rekeningen

Art, 21: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

Hoofdstuk 6: Ontbinding en vereffening.

Art. 22: In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering, bij gewone meerderheid, één of meer vereffenaars aanstellen. Het actief, na aanzuivering van alle schulden, krijgt een bestemming overeenkomstig met de oorspronkelijke doelstelling van de vereniging.

Art. 23: Aangelegenheden die niet bepaald zijn door deze statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Worden tot de functie van bestuurder benoemd:

- Ludo Haenen

- Karel Renckens

- Steven Knuts

Coordonnées
SCHERMKRING HESBANIA

Adresse
PEPERMUNTSTRAAT 15 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande