SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS SINT-QUINTINUS, AFGEKORT : SGKSO ST.-QUINTINUS

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS SINT-QUINTINUS, AFGEKORT : SGKSO ST.-QUINTINUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 469.177.815

Publication

08/11/2012
ÿþMOD 22

r E In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

%Ie. t r, OPI-? Tf l

2 6 -10- ZW

HASSELT

Griffie

I

*12182524*

N

beY a~

Be Sta;

Ondernemingsnr : 469.177.815

Benaming

(voluit) : Scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs

Sint-Quintinus

(verkort) : vzw SGKSO Sint-Quintinus

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kempische Steenweg 400, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : gecoordineerde statuten

De Buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "VZW Scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs Sint-Quintinus" opgericht bij onderhandse akte op datum van 19 mei 1999 heeft op datum van 17 oktober 2012, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni' 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerken en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 een 22 december 2003, hierna genoemd de V&S-wet, beslist haar statuten, zoals gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 20 januari 2000 onder het nummer 1723, gewijzigd en volledig vervangen op 26 oktober 2011 en gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 5 december 2011, te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

TITEL I Naam  zetel  doel  duur

Artikel 1:

De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd "Scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs Sint-Quintinus" afgekort "vzw SGKSO St.-Quintinus".

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3500 Hasselt, Kempische Steenweg 400 en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3:

§ 1. In overeenstemming met en met respect voor het gemeenschappelijk doel van de vzw's die overeengekomen zijn een scholengemeenschap te vormen, heeft de vereniging tot doel om binnen de scholengemeenschap het onderwijs te coördineren en te begeleiden, overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke en reglementaire bepalingen, in overeenstemming met de leer van de rooms-katholieke kerk en met de bepalingen van het kerkelijk recht over de christelijke opvoeding.

§ 2. Zij erkent en aanvaardt het gezag van de organen die door het episcopaat op nationaal, diocesaan en regionaal vlak worden belast met de organisatie, de coördinatie en de begeleiding van het katholiek onderwijs.

§ 3, De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ten uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen, uitoefenen of laten uitoefenen.

§ 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij dient in elk geval ontbonden te worden op het ogenblik dat de scholengemeenschap ophoudt te bestaan.

TITEL Il Leden

Artikel 5:

§ 1. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt.

§ 2. Volgende rechtspersonen zijn op hun verzoek van rechtswege lid:

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef, Maastrichter-steenweg 62 te 3500 Hasselt;

" vzw Verenigde Instituten Secundair Onderwijs St.-Angela, Groenplein 6 te 3500 Hasselt;

" vzw Instituut Mariaburcht Stevoort, Markt 13 te 2590 Berlaar ;

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A te 3520 Zonhoven;

" vzw KIDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt.

Deze rechtspersonen hebben recht op 3 afgevaardigden in de algemene vergadering, behalve de vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu -- Sint-Jozef die recht heeft op 5 afgevaardigden.

§ 3. Tevens is nog één natuurlijk persoon lid. Deze persoon wordt aangeduid door de vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef en moet het blijvend vertrouwen genieten van deze vzw om lid te kunnen blijven.

§ 4, Daarnaast kunnen tevens andere leden-rechtspersonen worden toegelaten door de raad van bestuur, Voor kandidaat leden-rechtspersonen geldt dat zij enkel lid kunnen worden op voorwaarde dat zij schoolbestuur zijn van een onderwijsinstelling.

§ 5. Bij fusie van schoolbesturen behoudt het nieuwe schoolbestuur het recht op het aantal afgevaardigden alsof er geen fusie had plaatsgevonden.

§ 6. Er is onverenigbaarheid tussen het lidmaatschap van de vereniging en afgevaardigden van de leden en het statuut van werknemer van één van de participerende vzw's.

Artikel 6:

§ 1, Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door artikel 12 van de V&S-wet. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§ 2, Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid, van wie de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep.

Artikel 7:

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

Artikel 8:

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

, M0D 2.2

TITEL IIIAlgemene Vergadering

Artikel 9:

§ 1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vzw.

§ 2. De leden-rechtspersonen worden in de algemene vergadering vertegenwoordigd door afgevaardigden-natuurtijke personen. De aanduiding van deze afgevaardigden gebeurt door de leden-rechtspersonen zelf, die de lijst van afgevaardigden meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een lidrechtspersoon heeft besloten haar afgevaardigde te vervangen, dan deelt zij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, in voorkomend geval met vermelding van de plaatsvervanger.

De verdeling van afgevaardigden leden-rechtspersonen gebeurt als volgt:

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef, Maastrichter-steenweg 62 te 3500 Hasselt: 5 afgevaardigden;

" vzw Verenigde Instituten Secundair Onderwijs St.-Angela, Groenplein 6 te 3500 Hasselt: 3 afgevaardigden;

" vzw Instituut Mariaburcht Stevoort, Markt 13 te 2590 Berlaar 3 afgevaardigden;

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A te 3520 Zonhoven: 3 afgevaardigden;

" vzw KIDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt: 3 afgevaardigden.

§ 3. De hoedanigheid van lid natuurlijke persoon of afgevaardigde neemt een einde in volgende omstandigheden:

" wanneer het lid natuurlijke-persoon of de afgevaardigde overlijdt;

" wanneer het lid natuurlijke-persoon of de afgevaardigde ontslag neemt;

" wanneer de afgevaardigde in een bepaalde hoedanigheid afgevaardigd was en hij/zij deze hoedanigheid verliest;

" wanneer het mandaat van het lid natuurlijke-persoon of de afgevaardigde wordt ingetrokken door het lidrechtspersoon van waaruit hij/zij was afgevaardigd. Deze intrekking moet per schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur worden gemeld. Er wordt een plaatsvervanger aangeduid.

" wanneer de algemene vergadering van de vzw SGKSO St-Quintinus beslist dat een lid natuurlijke-persoon of een afgevaardigde lid-rechtspersoon geen lid of afgevaardigde kan blijven omwille van een houding, gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, die onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Hetzelfde geldt voor zij die ten gevolge een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Artikel 10:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van bestuurders-rechtspersonen;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4°de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

5° de kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen;

6°de aanvaarding en de uitsluiting van leden;

7° de ontbinding van de vereniging;

8°de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze

van vereffening;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 11:

§ 1. De algemene vergadering wordt dcor de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

§ 2. Zij moet ten minste eenmaal per jaar geldig worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopend jaar, in de loop van het eerste semester na sluiting van het boekjaar.

§ 3. De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer één vijfde van de leden-rechtspersonen daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 12:

§ 1. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur. Zij worden verstuurd per gewone brief, e-mail of fax tenminste acht dagen vóôr de vergadering.

De oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

§ 2. De oproeping wordt gericht aan de leden-rechtspersonen, het lid natuurlijke-persoon en aan de afgevaardigden van de leden-rechtspersonen.

Artikel 13:

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter. Wanneer ook deze afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een afgevaardigde in de raad van bestuur daartoe bij meerderheid gekozen door de aanwezigen.

Artikel 14:

§ 1. Alle leden hebben stemrecht, De leden-rechtspersonen beschikken over evenveel stemmen als het aantal aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden,

§ 2. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist de vergadering met een meerderheid van drie vierde van de uitgebrachte stemmen. Wanneer de wijziging van de statuten evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 3. Elke afgevaardigde kan via volmacht stemmen. Een volmacht van een afgevaardigde kan enkel gegeven worden aan een afgevaardigde van hetzelfde lid-rechtspersoon. De volmacht moet schriftelijk zijn. Elke afgevaardigde kan slechts drager zijn van één volmacht. Het lid-natuurlijke persoon kan volmacht geven aan een afgevaardigde,

Artikel 15:

§ 1. De vergadering beslist slechts geldig als minimum 2/3 van de leden-rechtspersonen aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 2, Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige personen is. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 16:

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat aan het lid natuurlijke-persoon en de afgevaardigden wordt bezorgd. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. De voor eensluidend verklaarde afschriften of uittreksels van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur en worden, na schriftelijk verzoek, aan elke belanghebbende overgemaakt,

TITEL IVRaad van Bestuur

Artikel 17:

§ 1, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van 5 rechtspersonen-bestuurders. Zij zijn benoemd voor onbepaalde duur. Bij fusie van schoolbesturen behoudt het nieuwe schoolbestuur het recht op een aantal afgevaardigden alsof er geen fusie had plaatsgevonden.

§ 2. De rechtspersonen-bestuurders worden in de raad van bestuur vertegenwoordigd door afgevaardigden-natuurlijke personen. De aanduiding van deze afgevaardigden gebeurt door de rechtspersoon-bestuurders zelf, die de lijst van afgevaardigden per schrijven meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon-bestuurder heeft besloten haar afgevaardigde te vervangen, dan deelt zij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, in voorkomend geval met vermelding van de plaatsvervanger.

De verdeling van afgevaardigden voor de rechtspersonen-bestuurders gebeurt als volgt:

~} C

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef, Maastrichter-steenweg 62 te 3500 Hasselt: 4 afgevaardigden;

" vzw Verenigde Instituten Secundair Onderwijs St.-Angela, Groenplein 6 te 3500 Hasselt: 2 afgevaardigden;

" vzw Instituut Mariaburcht Stevoort, Markt 13 te 2590 Berlaar 2 afgevaardigden;

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A te 3520 Zonhoven: 2 afgevaardigden;

" vzw KIDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt: 2 afgevaardigden.

§ 3. De hoedanigheid van afgevaardigde neemt een einde in volgende omstandigheden:

" wanneer de afgevaardigde overlijdt;

.wanneer de afgevaardigde ontslag neemt;

" wanneer de afgevaardigde in een bepaalde hoedanigheid afgevaardigd was en hij/zij deze hoedanigheid verliest;

.wanneer het mandaat van de afgevaardigde wordt ingetrokken door de rechtspersoon-bestuurder van waaruit hij/zij was afgevaardigd. Deze intrekking moet per schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur worden gemeld. Er wordt een plaatsvervanger aangeduid door de deelgenoot;

.wanneer de algemene vergadering van de vzw SGKSO St-Quintinus beslist dat deze afgevaardigde geen afgevaardigde kan blijven omwille van een houding, gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, die onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Hetzelfde geldt voor zij die ten gevolge een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Artikel 18:

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verleent, worden uitgeoefend door de raad van bestuur, Het betreft alle bevoegdheden waartoe de scholengemeenschappen voor het secundair onderwijs krachtens de wettelijke en reglementaire bepalingen bevoegd moeten zijn, die bij overeenkomst door de toetredende vzw's worden overeengekomen en die op basis van een samenwerkingsovereenkomst met rechtspersonen bevoegd voor onderwijsinstellingen van het basisonderwijs, het volwassenenonderwijs en het buitengewoon onderwijs worden toegekend.

Artikel 19:

§ 1, De raad van bestuur kiest onder de afgevaardigden in de raad van bestuur een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, die tevens dat mandaat uitoefenen in de algemene vergadering. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, door een afgevaardigde in de raad van bestuur daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.

§ 2. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur. De oproepingsbrief vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda. Zij wordt verstuurd per gewone brief, e-mail of fax tenminste acht dagen vôôr de vergadering.

§ 3, De oproeping wordt gericht aan de afgevaardigden van de rechtspersonen-bestuurders. Artikel 20:

§ 1. Alle bestuurders hebben stemrecht. De rechtspersonen-bestuurders beschikken over evenveel stemmen als het aantal aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

§ 2. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist de vergadering met een meerderheid van drie vierde van de uitgebrachte stemmen. Beslissingen i.v.m, rationalisatie en programmatie kunnen niet genomen worden zonder akkoord van de betrokken schoolbesturen.

§ 3. Elke afgevaardigde kan via volmacht stemmen. Een volmacht van een afgevaardigde kan enkel gegeven worden aan een afgevaardigde van dezelfde rechtspersoon-bestuurder. De volmacht moet schriftelijk zijn. Elke afgevaardigde kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 21;

§ 1. De vergadering beslist slechts geldig als minimum 2/3 van de afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd is.

} o i MOD 2.2

§ 2. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede raad van bestuur te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige afgevaardigden is.

Artikel 22:

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels uit het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur.

Artikel 23:

De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt ze bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet.

Artikel 24:

§ 1. Behoudens wanneer afgevaardigden in de raad van bestuur of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee afgevaardigden in de raad van bestuur, van wie één de voorzitter of de ondervoorzitter moet zijn, Deze mandaten en de namen van de afgevaardigden in de raad van bestuur worden bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge § 2. De raad kan één of meer afgevaardigde in de raad van bestuur aanstellen als dagelijks bestuurder(s), onder meer met de geldige handtekening tegenover financiële instellingen. Deze afgevaardigden in de raad van bestuur treden ofwel alleen ofwel gezamenlijk op.

§ 3. De raad kan bepaalde van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden, afgevaardigden of aan een derde. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 4. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar. TITEL VBegrotingen en rekeningen

Artikel 25: Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar, De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend.

TITEL VlOntbinding en vereffening

Artikel 26: Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet.

De vereniging dient in elk geval ontbonden te worden op het ogenblik dat de scholengemeenschap ophoudt te bestaan. ln het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid overeenkomstig art. 19 en 22 van de V&S-wet.

Artikel 27; In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan de schoolbesturen die tot het samenwerkingsakkoord inzake de scholengemeenschap zijn toegetreden.

Artikel 28: Voor alles wat niet in deze statuten wordt geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Hasselt op 26 oktober 2011,

Voor-behoudeti aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Met ingang van 17 oktober 2012 heeft de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen het

ontslag aanvaard als afgevaardigde lid-rechtspersoon van:

Claes Jacqueline, Luikersteenweg 20/8, 3500 Hasselt - RR 480215 282 96

Hermans Hugo, Sint-Katharinaplein 2 bus1, 3500 Hasselt- RR 401004 189 19

Schreurs Jan, Maastrichterstraat 12, 3665 As - RR 331024111 29

Met ingang van 17 oktober 2012 heeft de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen het

ontslag aanvaard als lid van de Raad van Bestuur:

Claes Jacqueline, Luikersteenweg 20/8, 3500 Hasselt - RR 480215 282 96

Hermans Hugo, Sint-Katharinaplein 2 bus1, 3500 Hasselt - RR 401004 189 19

Met ingang van 17 oktober 2012 heeft de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen aanvaard

als afgevaardigde lid-rechtspersoon en lid van de Raad van Bestuur:

Thoelen Freddy, Jannestraat 12, 3512 Stevoort - RR 501029 325 22

Samenstelling van de Raad van Bestuur met ingang van 17 oktober 2012:

Rechtspersonen-bestuurders:

vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu - Sint-Jozef, Maastrichtersteenweg 62, 3500

Hasselt

vzw Verenigde Instituten Secundair Onderwijs St.-Angela, Groenplein 6, 3500 Hasselt

vzw Instituut Mariaburcht Stevoort, Markt 13, 2590 Bedaar

vzw Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A, 3520 Zonhoven

vzw KiDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt

Afgevaardigden voor de rechtspersonen-bestuurders:

Bunkens, Ludovicus, Spierhoofseweg 13, 3520 Zonhoven - RR 460624 355 30

Goens, Betty, Molenstraat 58, 3510 Kermt - RR 460531 252 13

Hellings, Jacques, Nieuwstraat 105, 3511 Kuringen - RR 450926 203 25

Houben, Jean-Paul, Windmolenstraat 86, 3500 Hasselt - RR 500428 283 52

Leus, Elly, Peetersstraat 1A, 3290 Diest - RR 550131 256 73

Putzeys, Leon, Oude straat 43, 3540 Herk-de-Stad - RR 460111 179 76

Thoelen Freddy, Jannestraat 12, 3512 Stevoort - RR 501029 325 22

Vanbrabant, Joannes, Tulpinstraat 59, 3500 Hasselt - RR 460824 291 11

Vandeput, Gilbert, Sepulkrijnenlaan 52, 3500 Hasselt - RR 421 108 207 27

Vanderspickken, Jean, Beerhoutstraat 6, 3500 Hasselt - RR 410223 135 50

Van Deuren, Johannes, Dennenlaan 15, 2222 Itegem - RR 550201 54710

Vanoirbeek, Georges, d'Oyestraat 19, 3800 Sint-Truiden - RR 610331 143 35

De Raad van Bestuur heeft onder de afgevaardigden voor de rechtspersonen-bestuurders aangesteld:

voorzitter; Goens Betty

ondervoorzitter: Vandeput Gilbert

secretaris: Van Deuren Johannes

penningmeester: Bunkens Ludovicus

Vcor eensluidend afschrift

Betty Goens Jan Van Deuren

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/12/2011
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

1111 IIII IIII I11 11111111 1I I I1 1111 N

`1118862Q"

bel a: Be Sta

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 5 -12- 20E

HASSEL9rif4ie

Ondernemingsnr : 469.177.815

Benaming

(voluit} : Scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs

Sint-Quintinus

(verkort) : VZW SGKSO Sint-Quintinus

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kempische Steenweg 400, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : gecoördineerde statuten

De Buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "VZW . Scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs Sint-Quintinus" opgericht bij onderhandse akte op' datum van 19 mei 1999 heeft op datum van 26 oktober 2011, overeenkomstig artikel B van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerken en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 een 22 december 2003, hierna genoemd de V&S-wet, beslist haar statuten,; zoals gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 20 januari 2000 onder het nummer 1723,; gewijzigd en volledig vervangen op 30 september 2004 en gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 3 november 2004, te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

TITEL I Naam  zetel  doel  duur

Artikel 1:

De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd "Scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs Sint-Quintinus" afgekort "vzw SGKSO St.-Quintinus".

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3500 Hasselt, Kempische Steenweg 400 en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3:

§ 1. In overeenstemming met en met respect voor het gemeenschappelijk doel van de vzw's die. overeengekomen zijn een scholengemeenschap te vormen, heeft de vereniging tot doel om binnen de scholengemeenschap het onderwijs te coördineren en te begeleiden, overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke en reglementaire bepalingen, in overeenstemming met de leer van de rooms-katholieke kerk en met de bepalingen van het kerkelijk recht over de christelijke opvoeding.

§ 2. Zij erkent en aanvaardt het gezag van de organen die door het episcopaat op nationaal, diocesaan en regionaal vlak worden belast met de organisatie, de coördinatie en de begeleiding van het katholiek onderwijs, "

§ 3. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ten uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle' ; eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige: overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen, uitoefenen of laten uitoefenen.

" § 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde: dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij dient in elk geval ontbonden te worden op het ogenblik dat de scholengemeenschap ophoudt te bestaan.

TITEL Il Leden

Artikel 5:

§ 1. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt.

§ 2. Volgende rechtspersonen zijn op hun verzoek van rechtswege lid:

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef, Maastrichtersteenweg 62 te 3500 Hasselt;

" vzw Technisch Onderwijs van het Bisdom Hasselt, Vrijwilligersplein 14 te 3500 Hasselt;

" vzw Vrij Technisch Instituut, Groenplein 6 te 3500 Hasselt;

" vzw lnstituut Mariaburcht Stevoort, Markt 13 te 2590 Berlaar ;

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A te 3520 Zonhoven;

" vzw KIDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt.

Deze rechtspersonen hebben recht op 3 afgevaardigden in de algemene vergadering, behalve de vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef die recht heeft op 5 afgevaardigden.

§ 3. Tevens is nog één natuurlijk persoon lid. Deze persoon wordt aangeduid door de vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef en moet het blijvend vertrouwen genieten van deze vzw om lid te kunnen blijven.

§ 4. Daarnaast kunnen tevens andere leden-rechtspersonen worden toegelaten door de raad van bestuur. Voor kandidaat leden-rechtspersonen geldt dat zij enkel lid kunnen worden op voorwaarde dat zij schoolbestuur zijn van een onderwijsinstelling.

§ 5. Bij fusie van schoolbesturen behoudt het nieuwe schoolbestuur het recht op het aantal afgevaardigden alsof er geen fusie had plaatsgevonden.

§ 6. Er is onverenigbaarheid tussen het lidmaatschap van de vereniging en afgevaardigden van de leden en het statuut van werknemer van één van de participerende vzw's,

Artikel 6:

§ 1. Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door artikel 12 van de V&S-wet. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§ 2. Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid, van wie de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep.

Artikel 7:

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

Artikel 8:

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

nnoo 2.2

TITEL IIIAlgemene Vergadering

Artikel 9:

§ 1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vzw.

§ 2. De leden-rechtspersonen worden in de algemene vergadering vertegenwoordigd door afgevaardigden-natuurlijke personen. De aanduiding van deze afgevaardigden gebeurt door de leden-rechtspersonen zelf, die de lijst van afgevaardigden meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een lidrechtspersoon heeft besloten haar afgevaardigde te vervangen, dan deelt zij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, in voorkomend geval met vermelding van de plaatsvervanger.

De verdeling van afgevaardigden leden-rechtspersonen gebeurt als volgt:

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef, Maastrichtersteenweg 62 te 3500 Hasselt: 5 afgevaardigden;

" vzw Technisch Onderwijs van het Bisdom Hasselt, Vrijwilligersplein 14 te 3500 Hasselt: 3 afgevaardigden;

" vzw Vrij Technisch Instituut, Groenplein 6 te 3500 Hasselt: 3 afgevaardigden;

" vzw Instituut Mariaburcht Stevoort, Markt 13 te 2590 Berlaar: 3 afgevaardigden;

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A te 3520 Zonhoven: 3 afgevaardigden;

" vzw KIDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt: 3 afgevaardigden.

§ 3. De hoedanigheid van lid natuurlijke persoon of afgevaardigde neemt een einde in volgende omstandigheden:

" wanneer het lid natuurlijke-persoon of de afgevaardigde overlijdt;

" wanneer het lid natuurlijke-persoon of de afgevaardigde ontslag neemt;

" wanneer de afgevaardigde in een bepaalde hoedanigheid afgevaardigd was en hij/zij deze hoedanigheid verliest;

" wanneer het mandaat van het lid natuurlijke-persoon of de afgevaardigde wordt ingetrokken door het lidrechtspersoon van waaruit hij/zij was afgevaardigd. Deze intrekking moet per schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur worden gemeld. Er wordt een plaatsvervanger aangeduid.

" wanneer de algemene vergadering van de vzw SGKSO St-Quintinus beslist dat een lid natuurlijke-persoon of een afgevaardigde lid-rechtspersoon geen lid of afgevaardigde kan blijven omwille van een houding, gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, die onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Hetzelfde geldt voor zij die ten gevolge een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Artikel 10:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van bestuurders-rechtspersonen;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4°de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

5° de kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen;

6°de aanvaarding en de uitsluiting van leden:

7° de ontbinding van de vereniging;

8°de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze

van vereffening;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 11:

§ 1. De algemene vergadering wordt door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

§ 2. Zij moet ten minste eenmaal per jaar geldig worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopend jaar, in de loop van het eerste semester na sluiting van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3. De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer één vijfde van de leden-rechtspersonen daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Artikel 12:

§ 1. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur. Zij worden verstuurd per gewone brief, e-mail of fax tenminste acht dagen védr de vergadering.

De oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

§ 2. De oproeping wordt gericht aan de leden-rechtspersonen, het lid natuurlijke-persoon en aan de afgevaardigden van de leden-rechtspersonen.

Artikel 13:

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter. Wanneer ook deze afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een afgevaardigde in de raad van bestuur daartoe bij meerderheid gekozen door de aanwezigen.

Artikel 14:

§ 1. Alle leden hebben stemrecht. De leden-rechtspersonen beschikken over evenveel stemmen als het aantal aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

§ 2. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist de vergadering met een meerderheid van drie vierde van de uitgebrachte stemmen. Wanneer de wijziging van de statuten evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 3. Elke afgevaardigde kan via volmacht stemmen. Een volmacht van een afgevaardigde kan enkel gegeven worden aan een afgevaardigde van hetzelfde lid-rechtspersoon. De volmacht moet schriftelijk zijn. Elke afgevaardigde kan slechts drager zijn van één volmacht. Het lid-natuurlijke persoon kan volmacht geven aan een afgevaardigde.

Artikel 15:

§ 1. De vergadering beslist slechts geldig als minimum 2/3 van de leden-rechtspersonen aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 2. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige personen is. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 16:

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat aan het lid natuurlijke-persoon en de afgevaardigden wordt bezorgd. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. De voor eensluidend verklaarde afschriften of uittreksels van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur en worden, na schriftelijk verzoek, aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL IVRaad van Bestuur

Artikel 17:

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van 6 rechtspersonen-bestuurders. Zij zijn benoemd voor onbepaalde duur. Bij fusie van schoolbesturen behoudt het nieuwe schoolbestuur het recht op een aantal afgevaardigden alsof er geen fusie had plaatsgevonden.

§ 2. De rechtspersonen-bestuurders worden in de raad van bestuur vertegenwoordigd door afgevaardigden-natuurlijke personen. De aanduiding van deze afgevaardigden gebeurt door de rechtspersoon-bestuurders zelf, die de lijst van afgevaardigden per schrijven meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon-bestuurder heeft besloten haar afgevaardigde te vervangen, dan deelt zij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, in voorkomend geval met vermelding van de plaatsvervanger.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De verdeling van afgevaardigden voor de rechtspersonen-bestuurders gebeurt als volgt:

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu  Sint-Jozef, Maastrichtersteenweg 62 te 3500 Hasselt: 4 afgevaardigden;

" vzw Technisch Onderwijs van het Bisdom Hasselt, Vrijwilligersplein 14 te 3500 Hasselt: 2 afgevaardigden;

" vzw Vrij Technisch Instituut, Groenplein 6 te 3500 Hasselt: 2 afgevaardigden;

" vzw Instituut Mariaburcht Stevoort, Markt 13 te 2590 Berlaar: 2 afgevaardigden;

" vzw Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A te 3520 Zonhoven: 2 afgevaardigden;

" vzw KIDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt: 2 afgevaardigden.

§ 3. De hoedanigheid van afgevaardigde neemt een einde in volgende omstandigheden:

" wanneer de afgevaardigde overlijdt;

" wanneer de afgevaardigde ontslag neemt;

" wanneer de afgevaardigde in een bepaalde hoedanigheid afgevaardigd was en hij/zij deze hoedanigheid verliest;

" wanneer het mandaat van de afgevaardigde wordt ingetrokken door de rechtspersoon-bestuurder van waaruit hij/zij was afgevaardigd. Deze intrekking moet per schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur worden gemeld. Er wordt een plaatsvervanger aangeduid door de deelgenoot;

" wanneer de algemene vergadering van de vzw SGKSO St-Quintinus beslist dat deze afgevaardigde geen afgevaardigde kan blijven omwille van een houding, gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, die onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Hetzelfde geldt voor zij die ten gevolge een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Artikel 18:

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verleent, worden uitgeoefend door de raad van bestuur. Het betreft alle bevoegdheden waartoe de scholengemeenschappen voor het secundair onderwijs krachtens de wettelijke en reglementaire bepalingen bevoegd moeten zijn, die bij overeenkomst door de toetredende vzw's worden overeengekomen en die op basis van een samenwerkingsovereenkomst met rechtspersonen bevoegd voor onderwijsinstellingen van het basisonderwijs, het volwassenenonderwijs en het buitengewoon onderwijs worden toegekend.

Artikel 19:

§ 1. De raad van bestuur kiest onder de afgevaardigden in de raad van bestuur een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, die tevens dat mandaat uitoefenen in de algemene vergadering. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, door een afgevaardigde in de raad van bestuur daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.

§ 2. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur. De oproepingsbrief vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda. Zij wordt verstuurd per gewone brief, e-mail of fax tenminste acht dagen vóór de vergadering.

§ 3. De oproeping wordt gericht aan de afgevaardigden van de rechtspersonen-bestuurders. Artikel 20:

§ 1. Alle bestuurders hebben stemrecht. De rechtspersonen-bestuurders beschikken over evenveel stemmen als het aantal aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

§ 2. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist de vergadering met een meerderheid van drie vierde van de uitgebrachte stemmen. Beslissingen i.v.m. rationalisatie en programmatie kunnen niet genomen worden zonder akkoord van de betrokken schoolbesturen.

§ 3. Elke afgevaardigde kan via volmacht stemmen. Een volmacht van een afgevaardigde kan enkel gegeven worden aan een afgevaardigde van dezelfde rechtspersoon-bestuurder. De volmacht moet schriftelijk zijn. Elke afgevaardigde kan slechts drager zijn van één volmacht.

r'

~~

Mo0 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21:

§ 1. De vergadering beslist slechts geldig als minimum 213 van de afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 2. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede raad van bestuur le worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige afgevaardigden is.

Artikel 22:

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels uit het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur.

Artikel 23:

De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt ze bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet.

Artikel 24:

§ 1. Behoudens wanneer afgevaardigden in de raad van bestuur of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee afgevaardigden in de raad van bestuur, van wie één de voorzitter of de ondervoorzitter moet zijn. Deze mandaten en de namen van de afgevaardigden in de raad van bestuur worden bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad.

§ 2. De raad kan één of meer afgevaardigde in de raad van bestuur aanstellen als dagelijks bestuurder(s), onder meer met de geldige handtekening tegenover financiële instellingen. Deze afgevaardigden in de raad van bestuur treden ofwel alleen ofwel gezamenlijk op.

§ 3, De raad kan bepaalde van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden, afgevaardigden of aan een derde. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gernandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 4. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

TITEL VBegrotingen en rekeningen

Artikel 25: Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend.

TITEL VlOntbinding en vereffening

Artikel 26: Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet.

De vereniging dient in elk geval ontbonden te worden op het ogenblik dat de scholengemeenschap ophoudt te bestaan. In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid overeenkomstig art. 19 en 22 van de V&S-wet.

Artikel 27: In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan de schoolbesturen die tot het samenwerkingsakkoord inzake de scholengemeenschap zijn toegetreden.

Artikel 28: Voor alles wat niet in deze statuten wordt geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Hasselt op 26 oktober 2011.

M00 2.2

Luik B - Vervolg

Met ingang van 4 mei 2011 heeft de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen het ontslag

aanvaard als lid van de Raad van Bestuur van:

Gorissen Gerard, Loobronstraat 1, 3630 Maasmechelen - RR 450307 293 75

Martens Joannes, Nieuwstraat 173, 3511 Hasselt - RR 370326 135 77

Samenstelling Raad van Bestuur met ingang van 26 oktober 2011:

Rechtspersonen-bestuurders:

vzw Katholiek Secundair Onderwijs Hasselt Kindsheid Jesu - Sint-Jozef, Maastrichtersteenweg 62, 3500

Hasselt

vzw Technisch Onderwijs van het Bisdom Hasselt, Vrijwilligersplein 14, 3500 Hasselt

vzw Vrij Technisch Instituut, Groenplein 6, 3500 Hasselt

vzw Instituut Mariaburcht Stevoort, Markt 13, 2590 Berlaar

vzw Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, Kleine Hemmenweg 4A, 3520 Zonhoven

vzw KIDS, Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt

Afgevaardigden voor de rechtspersonen-bestuurders:

Bunkens, Ludovicus, Spierhoofseweg 13, 3520 Zonhoven - RR 460624 355 30

Claes, Jacqueline, Luikersteenweg 20/8, 3500 Hasselt - RR 480215 282 96

Goens, Betty, Molenstraat 58, 3510 Kermt - RR 460531 252 13

Hellings, Jacques, Nieuwstraat 105, 3511 Kuringen - RR 450926 203 25

Hermans, Hugo, Sint-Katharinaplein 2 bus 1, 3500 Hasselt - RR 401004 189 19

Houben, Jean-Paul, Windmolenstraat 86, 3500 Hasselt - RR 500428 283 52

Leus, Elly, Peetersstraat 1A, 3290 Diest - RR 550131 256 73

Putzeys, Leon, Oude straat 43, 3540 Herk-de-Stad - RR 460111 179 76

Vanbrabant, Joannes, Tulpinstraat 59, 3500 Hasselt - RR 460824 291 11

Vandeput, Gilbert, Sepulkrijnenlaan 52, 3500 Hasselt - RR 421108 207 27

Vanderspickken, Jean, Beerhoutstraat 6, 3500 Hasselt - RR 410223 135 50

Van Deuren, Johannes, Dennenlaan 15, 2222 Itegem - RR 550201 547 10

Vanoirbeek, Georges, d'Oyestraat 19, 3800 Sint-Truiden - RR 610331 143 35

De Raad van Bestuur heeft onder de afgevaardigden voor de rechtspersonen-bestuurders aangesteld:

voorzitter: Goens Betty

ondervoorzitter: Vandeput Gilbert

secretaris: Van Deuren Johannes

penningmeester: Bunkens Ludovicus

Voor eensluidend afschrift

Betty Goens Jan Van Deuren

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nfen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

'Voor-

behoeden r

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR KATHOLIEK SECUNDAIR …

Adresse
KEMPISCHE STEENWEG 400 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande