SEED OF LOVE BELGIE, AFGEKORT : SEED OF LOVE

Association sans but lucratif


Dénomination : SEED OF LOVE BELGIE, AFGEKORT : SEED OF LOVE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.221.673

Publication

19/06/2014
ÿþvç MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behoudei aan hot Belgisch

Staatsblai

1111e111111111111

REC$ANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

10 JUNI 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0845.221.673

Benaming

(voluit) : Seed of Love België

(verkort) : SOL

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Kempische steenweg, 352 3500 Hasselt

Onderwerp akte: Satutenwijziging

STATUTEN SEED OF LOVE BELGIE

OPRICHTING

Door ondergetekenden, stichtende en effektieve leden,Danny Vaesen,Daniel Mottart,Inge Jacobs,Cornells Heemskerk,Ngere Rose Wambui,Jozef Jacobus Tielen,Jean Bos,Niesje Stelwagen,Edgar Hijmans,Hendrik Monsuur en Caroline Heymans,Raymond Vanderlooy,Patrick Voet,Sarah Van Assche,Mathieu Stiers,Ingrid Lejeune, wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht als entiteit met rechtspersoonlijkheid,hierna vzw genaamd, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen gepubliceerd in het Belgisch Sttatsblad van 1 juli daarna zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003. Hierbij komen zij onderstaande statuten overeen.

TITEL I - NAAM,ZETEL,DOEL,DUUR EN GRONDSLAG

Artikel 1 :NAAM

1. De naam van de vereniging luidt "Seed of Love België" afgekort "SOL", hierna genoemd "de vereniging".

2. Alle akten,facturen,aankondigingen,bekendmakingen en andere documenten die uitgaan van deze vereniging vermelden de volledige naam, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk"of afgekort vzw. Iedereen die in naam van de vereniging meewerkt aan een hierboven vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Artikel 2 : ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3500 Hasselt, Kempische steenweg 352, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. In het belang van de vereniging kan de Raad van Bestuur een andere vestigingsplaats kiezen.

Artikel 3 : DOEL

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1. De vereniging heeft tot doel:

- materiële en financiële hulpverlening aan het project "Seed of Love" in Kenia.

bevordering van onderwijs,ontspanning en socioculturele activiteiten aan kansarme en minderbedeelde kinderen, jongeren en jongvolwassenen in Kamulu(Kenia), en de naaste omgeving.

stimulering van plaatselijke projecten en programma's voor lichamelijke en geestelijke gezondheid, met als oogmerk de verbetering van de levensstandaard en - omstandigheden van de bevolking in haar geheel.

het leven veranderen van hen die minder bevoorrecht zijn in de gemeenschap van voornoemd gebied.

sensibilisering van de Belgische bevolking voor de noden van Keniaanse kinderen en jongeren door voordrachten en presentaties.

2. De vereniging zal haar doelstellingen realiseren in geregeld overleg en samenwerking met haar leden en met de non-profitorganisatie "Seed of Love" in Kenia. Zij mag alle actviteiten ontplooien die haar doelstellingen rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen.

Zij kan deelnemen aan de oprichting en het bestuur van andere Belgische vzw's en stichtingen met gelijkluidende doelstellingen.

Artikel 4 : DUUR

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5: GRONDSLAG

"Seed of Love" is een christelijke vereniging, die steunt op de Bijbel. De Bijbel vormt ook de basis en motivatie voor de leden om de doelstellingen van de vereniging te realiseren.

TITL II - LEDEN

Artikel 6: Lidmaatschap

Het aantal leden is onbeperkt.

Om als lid van "Seed of Love" aanvaard te worden moet men instemmen met de statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging.

Artikel 7: Bepalingen ten aanzien van de leden

Loden hebben de morele plicht de vereniging te ondersteunen en te helpen bij de uitbouw van de gestelde doelen. Zij zullen plichtsgetrouw de statuten en het huishoudelijk reglement naleven.Effectieve leden kunnen geen bezoldigde functie binnen de vereniging bekleden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Diegenen die drie opeenvolgende malen niet deelgenomen heeft aan de Algeme Vergadering zonder kennisgeving. De Algemene Vergadering zal het ontslag schriftelijk bevestigen en ter kennis brengen van al de leden.

Artikel 8 :Verplichtingen van effectieve leden:

- de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

- de belangen van de vereniging of één van haar organen te behartigen en/of te verdedigen. Artikel 9 : Ontslag van leden.

1. Het staat ieder lid vrij op ieder tijdstip ontslag te nemen. Het ontslag wordt schriftelijk en ondertekend medegedeeld aan de secretaris van de Raad van Bestuur.

2. Wordt geacht ontslag nemend te zijn:

Wie op drie opeenvolgende Algemene Vergaderingen afwezig is zonder kennisgeving, ln dit geval zal de Algemene Vergadering het ontslag schriftelijk bevestigen.

2. Wordt geacht ontslagnemend te zijn : - alle leden die niet langer voldoen aan de in de statuten bepaalde toetredingvoorwaardenDe uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige leden. Het betreffende lid moet worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering en kan meestemmen over de uitsluiting.

Ontslagnemende noch uitgesloten leden, noch hun rechtsopvolgers of erfgenamen hebben aanspraak op het gemeenschappelijk bezit van de vereniging ; zij kunnen geen teruggave eisen van bepaalde bijdragen, noch enige gedane inbreng terugvorderen. Dit geldt ook voor donaties gedaan aan de vereniging. In geen geval kan mededeling van rekeningen,verzegelingen of het opmaken van een inventaris worden geëist.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10 : Samenstelling en bevoegdheden

De Algemene Vergadering bestaat uit aile effectieve leden. De bevoegdhedenvan de Algemene Vergadering zijn bepaald in de wet van 27 juni 1921, zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en in deze statuten

De Algeme Vergadering heeft de volgende bevoegdheden:

-Het wijzigen van de Statuten

-Het benoemen en afzetten van de Bestuurders

-Benoemen en afzetten van eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging,

indien een bezoldiging werd toegekend.

Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen

De goedkeuring van rekeningen en begrotingen.

Het aanvaarden en uitsluiten van leden.

De vrijwillige ontbinding van de vereniging

Goedkeuring van meerjarenplannen en jaarverslagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

AtiKel 11: Statutenwijziging en ontbinding:

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering slechts beslissen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld staan in de oproeping en wanneer tenminste tweederde van de aanwezige leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijzigig kan alleen aangenomen worden met een tweederde van de stemmen.

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht en in het geval van onvrijwillige ontbinding , moet de beslissing genomen worden met een meerderheid van vierivijde van de stemmen.

Als op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig zullen zijn, dan wordt er een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig beslist en de wijzigingen aanneemt met de meerderheden bedoeld in het tweede of derde lid van dit artikel, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen gehouden worden volgend op de eerste vergadering.

Artikel : 12: Bijeenroeping van de Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering wordt minstens èèmaal per jaar door de Raad van Bestuur samengeroepen, en dit tenlaatse vier maanden na afsluiting van het boekjaar. Dit gebeurt eveneens wanneer het doel of het belang van de vereniging het vereist, of indien ten minste één vijfde van de leden schriftelijk hierom vraagt. Aile leden moeten voor de Algemene Vergadering worden uitgenodigd.

2 . De Algemene Vergadering wordt ten laatste acht kalenderdagen voorafgaand aan de zitting bijeengeroepen. De oproepingsbrief, digitaal of per post verzonden, bevat datum,plaats,aanvangsuur en dagorde van de vergadering.Documenten die op de Algemene Vergadering zullen besproken worden, moeten in bijlagen toegevoegd worden. Elk ontwerp voorgesteld door tenminste één van de leden, moet op de agenda worden geplaats. De vergadering kan enkel beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn.

3 . De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter als die functie voorzien is, anders door de secretaris.

ArtKel 13 :Vertegenwoordiging in de Algemene Vergadering

Een lid kan zich op de bijeenkomst van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat houder is van een schriftelijke volmacht, ondertekend door zowel volmachtgever als volmachtd rager. Een lid van de Algemene Vergadering kan slechts houder zijn van één volmacht.

Artikel 14 : Besluiten van de Algemene Vergadering

1. Op de Algemene Vergadering zijn alle leden op gelijke wijze stemgerechtigd; elk lid beschikt over één stem.

2. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in de notulen opgenomen. Deze worden ondertekend door de Voorzittr en de Secretaris, op de maatschappelijke zetel bewaard in een daartoe bestemd register dat kan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

worden ingezien door al de leden van "Seed of Love". Een kopie wordt aan alle leden toegestuurd.

3. De vergadering is geldig indien meer dan de helft van de leden aanwezig zijn.Wordt dit cijfer niet bereikt dan belegt de Raad van Bestuur ten vroegste binnen de 15 dagen een tweede vergadering die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

4. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, tenzij de wet of de statuten anders voorschijven. Bij staking van stemmen is de vereiste meerderheid niet bereikt. Het betreffende punt wordt dan hernomen op de volgende Algemene Vergadering. Is er dan weer een staking van stemmen, dan zal de stem van de Voorzitter bepalend zijn.

Artikel 15: Huishoudelijk Reglement:

De interne werking en al door deze statuten niet voorziene gevallen worden geregeld door een Huishoudelijk Reglement. Dit kan op elk moment door de Algemene Vergadering worden gewijzigd, mits een meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden ermee instemt.

TITL IV- RAAD VAN BESTUUR

Artiel 16 : Samenstelling Raad van Bestuur

1. De raad van Bestuur telt minsten 5 leden

ArtiKe117 : Benoeming Raad van Bestuur:

1. De leden van de Algemene Vergadering duiden de leden aan voor de Raad van Bestuur voor een termijn van vijf jaar, die hernieuwd kan worden.

2. Bij oprichting wordt de Raad van Bestuur in zijn geheel gekozen. Voor de volgende bestuursverkiezingen zal erover gewaakt worden dat niet alle bestuurders gelijktijdig aftredend zijn, dit om de vlotte werking van de vereniging niet in het gedrang te brengen. De bestuurders komen onderling overeen welk mandaat verlengd dan wel verkort zal worden.

3. Da, Raad van Bestuur kiest onder zijn leden bij gewone meerderheid een voorzitter,ondervoorzitter,secretaris,penningmeester en een coördinator. Andere functies kunnen ook nog worden toegevoegd.

4. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt een bestuursvergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, of de coördinator.

5. De Raad van Bestuur kan het Dagelijks Bestuur delegeren naar één of twee leden. ArtiKel 18: Bijeenroeping van de Raad van Bestuur:

1. De Raad van Bestuur vergadert op vraag van de Voorzitter en tenminte twee van zijn leden, telkens het belang van de vereniging dit vereist. De uitnodiging wordt ten laatste acht kalenderdagen voorafgaand aan de zitting aan iedereen bezorgd. Deze bevat plaats,datum,begin,einde en de dagorde van de vergadering. Documenten die besproken worden, moeten in bijlage worden toegevoegd.

Artiicel 19 : Wijze van Besturen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur vergadert geldig indien een meerderheid van de leden aanwezig is. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt binnen de 15 dagen een nieuwe vergadering belegd met de zelfde agenda. Deze vergadering beslist geldig ongeacht het aantal aanwezige leden. Elk lid heft recht op één stem.De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

02 2. De Raad van Bestuur handelt bij de uitoefening van zijn bevoegdheid als een college. Dit betekent dat de beslissingen worden voorgesteld als zijnde een beslissing van het orgaan als geheel. Er kunnen aan die beslissing wel discussies voorafgaan, maar éénmaal de belissing genomen, moeten alle leden zich daarbij neerleggen en die beslissing ook loyaal uitvoeren.

Artikel 20 : Notulen:

Van de beslissingen van de Raad van Bestuur worden notulen gemaakt.Deze worden ondertekend door de voorzitter en secretaris. Deze notulen worden in een farde bewaard en liggen ter inzage voor de leden van de gemeente "De Zaaier" in het centrum "De Zaaier". De vergadering kan enkel beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn.

Artikel 21: Bevoegdheden

1.. De Raad van Bestuur heeft aile bevoegdheden van beschikking en bestuur, met uitzondering van deze door de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 of door deze statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

2, De Raad van Bestuur kan eveneens beslissen een dagelijks bestuur op te richten. Hij stelt de bevoegdheden en de termijn hiervan vast en duidt hiervoor de meest geschikte personen aan. Voor dit Dagelijks Bestuur kan de maatschappelijke handtekening worden toevertrouwd aan de meest geschikte persoon.

Artikel 22 : Vertegenwoordiging van de vereniging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en

buitengerechtelijke akte. In geval van delegatie dient deze bevoegdheid te worden toevertrouwd aan minstens twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Artikel 23 : Verbintenissen

Bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

Artikel 24: Ontslag

Elke bestuurder heeft het recht om ontslag te nemen door dit schriftelijk te melden aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze beslissing wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van Bestuur.

TITEL V - REKENINGEN EN BEGROTING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 25: Rekening en begroting

1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

2. De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Artikel 26: Deponering

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzid door de wet van 2 mei 2002, vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VI- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 27:

1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals is bepaald in de wet en deze statuten.

Artikel 28: Overdracht vermogen

In alle gevallen van ontbinding, vrijwillig of gerechtelijk, wordt het overblijvend netto maatschappelijk bezit, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten,overgedragen aan "Seed of Love" Kenia. Indien deze vereniging is opgeheven of ontbonden werd, kiest de Algemene Vergadering een andere gelijkaardige bestemming In Kenia of België.

TITEL VII - SLOTBEPALINGEN

Artikel 29

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, zijn de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 december 2003,van toepassing, evenals al de bepalingen van het huishoudelijk Reglement.

Artikel 30 : Aanduiding Raad van Bestuur

1. De volgende personen werden door de Algemene Vergadering van 26 april 2014 als bestuurders aangeduid:

De Raad van Bestuur heeft nadien de functie aan eenieder toebedeeld.

DANNY MOTTART VOORZITTER

JOS TIELEN ONDERVOORZITTER

ROSE NGERE CONTACT KENIA

MATHIEU STIERS KINDERDOSSIER KENIA

RAYMOND VANDERLOOY COÖRDINATOR

DANNY VAESEN VRIJWILLIGERS

INGRID LE JEUNE Lid

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

25/04/2012
ÿþ1 4 MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u

~iao~se3a"

Ondernemingsnr : `21,. `~ T À J. A G 3

Benaming

(voluit) : Seed of Love België

(verkort) . Seed of Love

Rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kempische steenweg ,352,3500 te Hasselt

Onderwerp akte :

STATUTEN SEED OF LOVE BELGIE

OPRICHTING

Door ondergetekenden, stichtende leden, wordt een vereniging opgericht ais entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder ais vereniging zonder winstoogmerk (hierna 'vzw' genaamd), op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli daarna zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003. Hierbij komen zij onderstaande statuten overeen.

TITEL I - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR EN GRONDSLAG

Artikel 1: Naam

1 De naam van de vereniging luidt "Seed of Love België", afgekort "Seed of Love", hierna genoemd 'de vereniging'.

N 2 Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere documenten die uitgaan van deze

g vereniging vermelden de volledige naam, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging eq

zonder winstoogmerk" of afgekort "vzw". Iedereen die in naam van de vereniging meewerkt aan een hierboven

ba= vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk worden

le gesteld voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft N

aangegaan.

l Artikel 2: Zetel

ka

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3500 Hasselt, Kempische steenweg 352, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. In het belang van de vereniging kan de Raad van Bestuur een andere

a vestigingsplaats kiezen.

ce Artikel 3: Doel

.p 1 De vereniging heeft tot doel:

. - materiële en financiële hulpverlening aan het project Seed of love in Kenia;

- bevordering van onderwijs, ontspanning en socioculturele activiteiten voor kansarme en minderbedeelde

gel kinderen, jongeren en jongvolwassenen in Kamulu (Kenia), en de naaste omgeving;

- stimulering van plaatselijke projecten en programma's voor lichamelijke en geestelijke gezondheid, met als

, oogmerk de verbetering van de levensstandaard en -omstandigheden van de bevolking in haar geheel;

- het leven veranderen van hen die minder bevoorrecht zijn in de gemeenschap van voornoemd gebied;

t:1 - sensibilisering van de Belgische (Vlaamse) bevolking voor de noden van Keniaanse kinderen en jongeren

LI door voordrachten en presentaties.

2 De vereniging zal haar doelstellingen realiseren in geregeld overleg en samenwerking met haar leden en

gi met de non-profitorganisatie Seed of Love Kenia. Zij mag alle activiteiten ontplooien die haar doelstellingen

rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen.

Zij kan deelnemen aan de oprichting en het bestuur van andere Belgische (Vlaamse) vzw's en stichtingen

met gelijkluidende doelstellingen.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5: Grondslag

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Einnëxës dü Miinitënriiélgé

V beh aa Bel Sta

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

i 3 -04- 2012

HAen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Seed of Love België is een christelijke vereniging, die steunt op de Bijbel en de eeuwige verlossing van de mens door Jezus Christus. Dit is ook de motivatie van de leden om de doelstellingen van de vereniging te realiseren.

TITEL, Il - LEDEN

Artikel 6: Effectief lidmaatschap

1 Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens vijf bedragen.

2 Om als effectief [id aanvaard te worden moet men:

- instemmen met de statuten en het huishoudelijk reglement, alsook de grondslag onderschrijven;

- een geschreven en ondertekende aanvraag richten tot de Raad van Bestuur;

- door een Algemene Vergadering aanvaard worden.

Artikel 7: Andere leden

Naast effectieve leden telt de vereniging ook sympathisanten en donateurs. Zij hebben geen stemrecht in de

Algemene Vergadering en kunnen bijgevolg ook geen !id zijn van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur kunnen zo nodig beroep doen op sympathisanten of

donateurs op grond van hun kennis of expertise. Ook in dat geval hebben dezen enkel een adviserende stem.

Artikel 8: Bepalingen ten aanzien van leden

De rechten en plichten van effectieve leden worden door de wet bepaald en/of vastgelegd in deze statuten

of in het huishoudelijk reglement. Effectieve leden kunnen geen bezoldigde functie binnen de vereniging

bekleden.

Voor sympathisanten en donateurs is geen minimum vereist. Sympathisanten zijn personen die een zekere

band hebben met de vzw.

Artikel 9: Verplichtingen van effectieve leden

Effectieve leden zijn verplicht:

- de vastgestelde lidmaatschapsbijdrage te betalen; deze wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering

bepaald en mag niet hoger zijn dan honderd euro;

- de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

- de belangen van de vereniging of één van haar organen te behartigen en/of verdedigen.

Artikel 10: Ontslag van leden

1 Het staat alle leden vrij op ieder tijdstip ontslag te nemen. Het ontslag wordt schriftelijk en ondertekend medegedeeld aan de secretaris van de Raad van Bestuur.

2 Wordt geacht ontslagnemend te zijn:

- alle leden die niet langer voldoen aan de in deze statuten bepaalde toetredingsvoorwaarden;

- degenen die hun lidmaatschapsbijdragen niet meer hebben betaald;

- wie op drie opeenvolgende Algemene Vergaderingen afwezig is zonder kennisgeving. In dit geval zal de

Algemene Vergadering het ontslag schriftelijk bevestigen.

Artikel 11: Uitsluiting van leden

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Het betreffende lid moet worden uitgenodigd en kan meestemmen over de eigen uitsluiting. De kennisgeving van een uitsluiting is onmiddellijk van kracht.

Ontslagnemende noch uitgesloten [eden, noch hun rechtsopvolgers of erfgenamen hebben aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging; zij kunnen geen teruggave eisen van betaalde bijdragen, noch enige gedane inbreng vorderen. Dit is ook geldig voor donaties aan de vereniging gedaan. in geen geval kan mededeling van rekeningen, verzegelingen of het opmaken van een inventaris worden geëist,

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12: Samenstelling en bevoegdheden

1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn bepaald in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en in deze statuten.

2 De Algemene Vergadering heeft de volgende bevoegdheden:

- het wijzigen van de statuten;

- benoeming en afzetting van bestuurders;

- benoeming en afzettin van eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

- kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

- de goedkeuring van rekening en begrotingen;

- de aanvaarding en uitsluiting van leden;

- de goedkeuring van een huishoudelijk reglement en alle wijzigingen hieraan;

- bepaling van de lidmaatschapsbijdrage;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- goedkeuring van meerjarenplannen, jaarplannen en jaarverslagen.

Artikel 13: Statutenwijziging en ontbinding

1 Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering slechts beslissen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer tenminste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

2 Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht en ingeval van vrijwillige ontbinding, moet de beslissing genomen worden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen.

3 Als op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan wordt een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig beslist en de wijzigingen aanneemt met de meerderheden bedoeld in het tweede of derde lid van dit artikel, ongeacht het aantal aanwezige ot vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 14: Bijeenroeping van de Algemene Vergadering

1 De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen, en dit ten laatste vier maanden na afsluiting van het boekjaar. Dit gebeurt eveneens wanneer het doel of het belang van de vereniging het vereist, of indien ten minste een vijfde van de leden hier schriftelijk om vraagt. Alle effectieve leden rnoeten voor de Algemene Vergadering worden uitgenodigd.

2 De Algemene Vergadering wordt ten laatste acht kalenderdagen voorafgaand aan de zitting bijeengeroepen. De oproepingsbrief, digitaal of per post verzonden, bevat datum, plaats, aanvangsuur en dagorde van de vergadering. Documenten die op de Algemene Vergadering zullen besproken worden, moeten in de bijlagen warden toegevoegd. Elk onderwerp voorgesteld door ten minste één twintigste van de leden, moet op de agenda worden geplaatst. De vergadering kan enkel beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn.

3 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, als die functie voorzien is, anders door de penningmeester.

Artikel 15: Vertegenwoordiging in de Algemene Vergadering

Een lid kan zich op de bijeenkomst van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat houder is van een schriftelijke volmacht, ondertekend door zowel volmachtgever als volmachtdrager. Een lid van de Algemene Vergadering kan slechts houder zijn van één volmacht.

Artikel 16: Besluiten van de Algemene Vergadering

1 Op de Algemene Vergadering zijn alle effectieve leden op gelijke wijze stemgerechtigd: elk lid beschikt over één stem.

2 De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in notulen opgenomen. Deze worden, ondertekend door voorzitter en secretaris, op de maatschappelijke zetel bewaard in een daartoe bestemd register dal kan worden ingezien door al wie een wettig of rechtmatig belang aantoont. Een kopie wordt aan alle leden toegestuurd of overhandigd.

3 De vergadering is geldig indien meer dan de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan belegt de Raad van Bestuur ten vroegste binnen de 15 dagen een tweede vergadering, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

4 Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, tenzij de wet of deze statuten anders voorschrijven. Bij stemming worden onthoudingen geteld als tegenstem. Bij staking van stemmen is de vereiste meerderheid niet bereikt. Het betreffende punt wordt op een volgende Algemene Vergadering weer aan de orde gesteld. Is er ook dan staking van stemmen, dan zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Artikel 17: Huishoudelijk reglement

De interne werking en alle door deze statuten niet voorziene gevallen worden geregeld door een huishoudelijk reglement. Dit kan op elk moment door de Algemene Vergadering worden gewijzigd, mits een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden ermee instemt.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18: Samenstelling Raad van Bestuur

1 De Raad van Bestuur telt ten minste drie [eden, met dien verstande dat geen twee personen uit eenzelfde gezin lid kunnen zijn

2 Alle effectieve leden kunnen zich kandidaat stellen voor de Raad van Bestuur. Zij dienen hun kandidatuur schriftelijk in bij de secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOf] 2.2

Artikel 19: Benoeming Raad van Bestuur

1 De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering benoemd voor een termijn van vijf jaar, die hernieuwd kan worden.

2 Bij oprichting wordt de raad in zijn geheel gekozen. Voor volgende bestuursverkiezingen zal erover gewaakt worden dat niet alle bestuurders gelijktijdig aftredend zijn, dit om de vlotte werking van de vereniging niet in het gedrang te brengen. De bestuurders komen onderling overeen welk mandaat verlengd dan wel verkort zat worden.

3 De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden bij gewone meerderheid een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Aan voornoemde functies kunnen ook nog andere worden toegevoegd.

4 Bij afwezigheid van de voorzitter wordt een bestuursvergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, als deze functie voorzien is, anders door de penningmeester,

5 De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur aan één of meerdere gedelegeerden toevertrouwen.

Artikel 20: Bijeenroeping van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of ten minste twee van zijn leden, telkens het belang van de vereniging dit vereist. De oproepingsbrief wordt ten laatste acht kalenderdagen voorafgaand aan de zitting digitaal of per post verzonden, en bevat datum, plaats, aanvangsuur en dagorde van de vergadering. Documenten die besproken worden, moeten in de bijlage worden toegevoegd. De vergadering kan enkel beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn.

Artikel 21: Wijze van besturen

1 De Raad van Bestuur vergadert geldig indien een meerderheid van de leden aanwezig is. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt binnen de 15 dagen een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Deze vergadering beslist geldig ongeacht het aantal aanwezige leden. Elk lid heeft recht op één stem. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het betreffende punt op een volgende zitting weer aan de orde gesteld. Is er ook dan staking van stemmen, dan zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

2 De Raad van Bestuur handelt bij de uitoefening van zijn bevoegdheid als een college. Dit betekent dat de beslissingen worden voorgesteld als zijnde de beslissing van het orgaan als geheel. Er kunnen aan die beslissing wel discussies en een stemming voorafgaan, maar eenmaal de beslissing genomen, moeten alle leden zich daarbij neerleggen en die beslissing ook loyaal uitvoeren.

Artikel 22: Notulen

Van de beslissingen van de Raad van Bestuur worden notulen gemaakt. Deze worden ondertekend door voorzitter en secretaris. Een door de voorzitter of twee leden van de Raad van Bestuur ondertekend afschrift ervan of uittreksel eruit volstaat om de beslissingen ter kennis te brengen van ieder die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont.

Artikel 23: Bevoegdheden

1 De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden van beschikking en bestuur, met uitzondering van deze die door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 of door deze statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

2 De Raad van Bestuur kan eveneens beslissen een dagelijks bestuur op te richten. Hij stelt de bevoegdheden en de termijn hiervan vast en duidt hiervoor de meest geschikte personen aan. Voor dit dagelijks beheer kan de maatschappelijke handtekening worde toevertrouwd aan een door de Raad van Bestuur benoemd persoon.

Artikel 24: Vertegenwoordiging van de vereniging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke akte. Ingeval van delegatie dient deze bevoegdheid te worden toevertrouwd aan minstens twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Artikel 25: Verbintenissen

Bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

Artikel 26: Ontslag

Elke bestuurder heeft het recht ontslag te nemen door dit schriftelijk te melden aan de secretaris. Bestuurders kunnen altijd worden afgezet door de Algemene Vergadering bij tweederden meerderheid, indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De afzetting van een bestuurder moet

, + ~ MOD 2.2

uitdrukkelijk op de agenda worden vermeld. De beslissing wordt binnen de acht kalenderdagen ter kennis gebracht van de betrokkene.

TITEL V - REKENINGEN, BEGROTING

Artikel 27: Rekeningen en begroting

1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

2 De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd. De Algemene Vergadering beslist bij afzonderlijke stemming over de kwijting aan de bestuurders.

Artikel 28: Deponering:

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29:

1 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet en deze statuten.

2 In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 30: Overdracht vermogen

In alle gevallen van ontbinding, vrijwillig of gerechtelijk, wordt het overblijvend netto maatschappelijk bezit, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan Seed of Love Kenia. Indien deze vereniging is opgeheven of ontbonden werd, kiest de Algemene Vergadering een andere gelijkaardige bestemming in België of Kenia.

TITEL VII - SLOTBEPALINGEN

Artikel 31:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, zijn de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 december 2003, van toepassing, evenals de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

Artikel 32 :

Aanduiding Raad van Bestuur

1 De volgende personen werden door de algemene vergadering als bestuurders aangeduid met

algemeenheid van stemmen : Rose Ngere,Daniel Mottart, Henk Monsuur en Inge Jacobs.

Laatst genoemde is bereid gevonden een bestuursfunctie te aanvaarden.

2 Gedurende de oprichtingsvergadering hebben de leden van de Raad van Bestuur de functies als volgt onder elkaar verdeeld :Daniel Mottart , Voorzitter,,inge Jacobs ,secretaris ;Rose Ngere ,penningmeester . Mvr.Jacobs is bereid gevonden de functie van secretaris op zich te nemen.

Aldus aangenomen in de oprichtingsvergadering te Hasselt op 19 maart 2012.

Lijst der stichtende leden van Seed of Love België. Maart 2012

Danny Vaesen

Oppenstraat 204, 3512 Stevoort

geboren te St. Truiden, 09-12-1956

Rijksregister: 561209-03582

Beroep Bouwvakker

Nationaliteit : Belgische.

Daniel Mottart

Maastrichtersteenweg 95, 3500 Hasselt

Geboren te Nerem, 10-08-1956

Rijksregister: 560810-32327

Beroep : Zelfstandige Bakker

Nationaliteit: Belgische

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOEi 2.2

Luik B - vervolg

Inge Jacobs

Kerkenbeemdweg 24

3520 Zonhoven

Geb.te Hasselt 13-2-1973 )

Rijksreg. nr. : 73.02.13-174.13

Beroep : maatschappelijk werkster ( Begeleid wonen

Nationaliteit : Belgische

Cornelis Heemskerk

Kerkenbeemdweg 24

3520 Zonhoven

Geb. te Leiden 30-11-1967

Rijksreg. Nr. : 67.11.30-487.97

Beroep : (Bedrijfs) accountant

Nationaliteit : Nederlandse

Ngere Rose Wambui

Kempische Steenweg 352, 3500 Hasselt

geb. te Kimunyu Kenia :09-09-1965

Rijksreg.nr 65.09.09  522-54

Beroep Interieurverzorgster

Nationaliteit: Belgische

Jozef Jacobus Tielen

Kempische Steenweg 352, 3500 Hasselt

geb.: Te Genk,11-11-1944

Rijksreg. nr 441111-01772

Beroep Gepensioneerde

Nationaliteit: Belgische

Jean Bos

Halveweg 62B, 3520 Zonhoven

Geboren te Stokrooie, 11-01-1951

Rijksregister: 510111-161-05

Beroep: bruggepensioneerde bediende

Nationaliteit: Belg.

Niesje Stelwagen

Halveweg 62B, 3520 Zonhoven

Geboren te Leeuwarden (Nederland), 01-08-1950

Rijksregister: 500801-472-22

Beroep: huisvrouw

Nationaliteit: Nederlandse

Edgar Hijmans

Thonissenlaan 116/3, 3500 Hasselt

Geboren te Amsterdam, 04-11-1936

Rijksregister: 361104-295-30

Beroep : Gepensioneerde

Nationaliteit: Nederlandse

Hendrik Monsuur,

Prinsenstraat 55,3500 Hasselt

Geboren te Genemuiden, 25-05-1949

Rijksregister: 490525-209-08

Beroep Gepensioneerde

Nationaliteit: Nederlandse

Caroline Heijmans,

Runksterdreef 1, 3500 Hasselt

Geboren te Hasselt 26-11-1959

Rijksregister: 591126-272-70

Beroep Lerares,

Nationaliteit: Belgischelijst Seed of Love

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtek4,nsng

Bijlagen bij lid BagiscliStaatsYi7 d --n/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
SEED OF LOVE BELGIE, AFGEKORT : SEED OF LOVE

Adresse
KEMPISHE STEENWEG 352 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande