SKILICIOUS.BE

Association sans but lucratif


Dénomination : SKILICIOUS.BE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.891.452

Publication

19/02/2014
ÿþ I-iJHj In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111



*14046472*



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

10 -02- 201

HAj

Benaming 5 Ls . .

(voluit): Skilicious.be

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Driespoortweg 6 te 3540 Herk-de-Stad

Ondernemingsnr :

Voorwerp akte: Oprichtingsakte houdende statuten De ondergetekenden

1.Momen Al-Ghawabi, Silverijserstraat 2, 3540 Herk-de-Stad, geboren te Herk-de-Stad op 1 november 1971, rijksregistemummer 71.11.01-397-74

2.Bart Abrams, Krekelstraat 25, 3560 Lummen, geboren te Fierk-de-Stad op 10 september 1962, rijksregistemummer 62.09.10-355.51

3.Jan Gilissen, Driespoortweg 6, 3540 Herk-de-Stad, geboren te Sint-Truiden op 18 juli 1975, rijksregisternummer 75.07.19-195,16

4.00mien Berden, Keernestraat 13, 3540 Herk-de-Stad, geboren te Herk-de-Stad op 6 september 1975, rijksregisternum mer 75.09.06-063.37

5.Marc Croes, Dr. Vanweddingenlaan 28, 3540 Herk-de-Stad, geboren te Herk-de-Stad op 17 augustus 1961, rijksregistemummer 61.08.17- 439.97

Allen van de Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen

HOOFDSTUK 1: RECHTSVORM, NAAM, ZETEL EN DUUR

Artikel 1

Onder de benaming 'Skilicious.be' wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht, beheerd door de wet van 27 juni 1921. Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZVV" en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2

De zetel van de vzw is gevestigd op het adres Driespoortweg 6 te 3540 Herk-de-Stad en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taal-gebied of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de ' nodige openbaarmakings-vereisten terzake te vervullen, zonder dat hiervoor een statutenwijziging vereist is.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijden ontbonden worden,

: Zij verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag dat haar statuten en de akte betreffende de benoeming van . de bestuurders worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK 2: DOEL EN ACTIVITEITEN

Artikel 4

De vereniging heeft als doel, niet uitsluiting van enig winstoogmerk: het organiseren van voorbereidende en omkaderende initiatieven, events en reizen ter promotie van diverse wintersporten in binnen- en buitenland.

Artikel 5

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in artikel 4 en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen

De vereniging kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekerings-polissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid ais van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

HOOFDSTUK 3: LIDMAATSCHAP EN VERPLICHTINGEN

Artikel 6

De vzw bestaat uit vijf werkende en toegetreden leden.

Het aantal werkende leden is niet beperkt, maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende

oprichters zijn de eerste werkende leden.

De volheid van iidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Artikel 7

Werkende en toegetreden leden, ontslagnemende of uitgesloten leden, en de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging, noch tijdens het bestaan, noch bij ontbinding ervan.

Artikel 8

De Raad van Bestuur beslist over de aanneming van nieuwe werkende en/of toegetreden leden. Tegen die beslissing is geen beroep mogelijk,

Ieder persoon die lid wenst te worden, moet een schriftelijke aanvraag richten aan de Raad van Bestuur, wearin hij schriftelijk zijn instemming betuigt met het doel, de statuten en huishoudelijke reglementen van de vereniging.

Artikel 9

Het lidmaatschap voor werkende en toegetreden leden is gratis.

Artikel 10

Door zijn/haar toetreding aanvaardt elk lid zich te onderwerpen aan de statuten en desgevallend aan het huishoudelijk reglement.

Artikel 11

Elk lid verplicht zich er toe zich te onthouden van aile handelingen strijdig met het doel van de vereniging.

Met een meerderheid van twee derde der geldig uitgebrachte stemmen kan de Algemene Vergadering soeverein beslissen tot uitsluiting van een lid wanneer hierop inbreuk wordt gepleegd, en zulks nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen ter vergadering.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw worden omschreven.

Artikel 13

De vereniging sluit voor de werkende en toegetreden Zeden een verzekering 'Burgerlijke aansprakelijkheid

met rechtsbijstand af. Dit geldt enkel en alleen voor de opdrachten die vervuld worden dienst van de

doelstellingen van de vereniging.

Artikel 14

Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief of aangetekend schrijven of e-mail te richten aan de Raad van Bestuur. Deze voorziet zo snel mogelijk na dit schrijven in een vervanger. Het ontslagnemend lid is verplicht om na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 15

Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht aan de Raad van Bestuur, Het ontslag wordt effectief twee weken na dit bericht, tenzij de Raad van Bestuur instemt met een vroegere inwerkingtreding van dit ontslag.

Artikel 16

Als een Werkend Lid of Toegetreden Lid handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW of een aantoonbare zware fout begaat in uitvoering van zijn of haar functie, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens twee Werkende Leden, worden beëindigd en dit door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop ten minste één derde van de stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde stemgerechtigden vereist is.

Het Werkende Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door éénzijdig besluit van de Read van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

HOOFDSTUK 4: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

Derden en toegetreden leden kunnen uitgenodigd worden voor de Algemene Vergadering, maar zij hebben

evenwel geen stemrecht.

Artikel 18

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

warden:

1.De wijziging van de statuten

2.0e benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.De kwijting aan de bestuurders

4.De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

5De vrijwillige ontbinding van de vereniging

6.De uitsluiting van een werkend lid

7.De behandeling van de gevallen waar deze statuten dat vereisen

Artikel 19

Er moet jaarlijks minstens één Algemene Vergadering gehouden worden en dit in de maand juni. Een buitengewone Vergadering kan gehouden worden telkens ais het belang van de vereniging het eist, en wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden het aanvraagt.

De Algemene Vergadering wordt steeds voorgezeten door één van de leden van de Raad van Bestuur, zoals beschreven in Artikel 29

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20

De bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt door de voorzitter van de Raad van Bestuur per brief, fax of email, verzonden minstens acht dagen voor de vergadering.

De uitnodiging bevat tevens de te behandelen agenda. Punten niet vermeld op de agenda, kunnen bijkomend behandeld worden, mits de ondersteuning van één derde van de aanwezige werkende leden, of ten minste één twintigste van aile leden.

Artikel 21

De besluiten worden genomen door een meerderheid van de helft plus één van de aanwezige stemgerechtigden, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet (cfr Wet van 27 juni 1921, artikel 8,12 en 20). Om geldig te besluiten moet minstens 2 derde van de stemgerechtigden aanwezig zijn, behoudens de gevallen waar het anders is voorzien door de wet (cfr Wet van 27 juni 1921, artikel 8,12 en 20). Als dit niet het geval is, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste na 15 dagen, ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigden, uitspraak doen.

Artikel 22

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens één stemgerechtigde die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Artikel 23

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister, dat ter inzage is van de werkende Leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur per e-mail, met wie zij een datum en het uur voor de raadpleging van het register, die zef doorgaan op de zetel van de VZW, overeenkomen,

HOOFDSTUK 5: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 24

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste vijf leden, die tevens reeds Werkende Leden zijn van de VZW.

Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, kan de Raad van Bestuur uit slechts twee leden bestaan, en dit tot op de dag van de gewone Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er meer dan drie Werkende Leden zijn.

Artikel 25

De leden van de Raad van Bestuur worden jaarlijks benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van één jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens dom" overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. ieder lid van de Raad van Bestuur kan ook te den tijde door de algemene vergadering ontslagen worden, Elk lid van de Raad van Bestuur die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Leden van de Raad van Bestuur zijn herbenoembaar.

Artikel 26

De Raad van Bestuur kiest onder haar werkende leden de volgende functies:

6. Een voorzitter

7.Een ondervoorzitter

8.Een secretaris

9.Een penningmeester.

Artikel 27

De leden van de Raad van Bestuur kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad. Een lid van de Raad van Bestuur is verplicht om na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 28

De kosten die de leden van de Raad van Bestuur maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed, conform de bepalingen hieromtrent in het huishoudelijk reglement.

Artikel 29

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping van één van haar leden, zo dikwijls als het belang van de VZW zulks vereist, alsook binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping,

Artikel 30

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste een gewone meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van de stemmen heeft de voorzitter, of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter, de doorslaggevende stem

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door twee leden van de Raad van Bestuur en bewaard in een register van notulen dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en het uur voor de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de zetel van de VZW, overeenkomen.

in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de leden van de Raad van Bestuur. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de leden van de Raad van Bestuur om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email, video- of telefoonconferentie.

Artikel 31

Indien een lid van de Raad van Bestuur, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere leden van de Raad van Bestuur voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

Het lid van de Raad van Bestuur met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor gelijkaardige verrichtingen.

Artikel 32

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet en de statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de leden van de Raad van Bestuur de bestuurstaken onder elkaar verdelen

Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze is openbaar gemaakt. Niet-naleving brengt wel de interne aansprakelijkheid van de leden van de Raad van Bestuur in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derde niet- leden van de Raad van Bestuur, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 33

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW als college in alle handelingen in en buiten rechte en zonder dat hiervoor een (intern) benoemingsbesluit moet worden voorgelegd. Dergelijk collegiaal optreden van de Raad van Bestuur impliceert het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de 'VZW in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door één bestuurder die alleen handelt of twee leden van de Raad van Bestuur die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de leden van de Raad van Bestuur die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels van de lastgeving.

Artikel 34

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur alsook hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambts-beëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de rechtbank van koophandel wordt bijgehouden, alsook door een uittreksel uit voormelde akten, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt.

Uit voormelde stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Artikel 35

De Raad van estuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

HOOFDSTUK 6: AANSPRAKELIJKHEID VAN DE LEDEN VAN

DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 36

De leden van de Raad van Bestuur zijn niet persoonlijk gebonden door verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

HOOFDSTUK 7: FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 37

De vereniging kan onder meer gefinancierd worden door sponsoring, subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in de laatste wils-beschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 38

Het boekjaar begint op 1 juni en eindigt op 30 mei.

Artikel 39

De VZW voert een vereenvoudigde boekhouding die ten minste de mutaties in contant geld en op rekening weergeeft.

Indien de VZW evenwel, bij afsluiting van het boekjaar ten minste twee van de volgende drie criteria

overschrijdt:

1.0ver het jaar gemiddeld vijf voltijdse werknemers

2.In totaal 250.000 EUR ontvangsten, exclusief BTW (uitzonderlijke ontvangsten niet inbegrepen)

3.Een balanstotaal van 1.000.000 EUR

Wordt een dubbele boekhouding gevoerd overeenkomstig de Wet van 17 juli 1975 met betrekking tot de

boekhouding van ondernemingen.

I D ,

. ."

V,ocer-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

,

Artikel 40

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de bepalingen in de wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank.

Artikel 41

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK 8: ONTBINDING

Artikel 42

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt ze hun bevoegdheid.

Artikel 43

In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vooraf duidelijk omschreven doel, vereniging of entiteit.

HOOFDSTUK 9: SLOTBEPALINGEN

Artikel 44

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, worden toegepast:

- De Wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de

oprichting van de vereniging

- De algemene wettelijke bepalingen

- Het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Artikel 45

Als eerste bestuurders worden de hierboven vermelde oprichters van de vereniging benoemd.

Binnen de Raad van Bestuur werden de volgende functies aangeduid:

a.Voofzitter: Mc men Al-Ghawabi

b.Ondervoorzitter: Bart Abrams

c.Penningmeester: Jan Gilissen

d.Secretaris: Domien Berden

e, Adviseur: Marc Croes

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Herk-de-Stad op 1 februari 2014, en ondertekend door alle stichtende leden in zcveel exemplaren als er stichtende leden zijn, plus één exemplaar bestemd voor publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Momen AL-GHAWABi Domtien BERDEN

Voorzitter secretaris

Tegelijk hiermee neergelegd: getekende oprichtingsakte

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
SKILICIOUS.BE

Adresse
DRIESPOORTWEG 6 3540 HERK-DE-STAD

Code postal : 3540
Localité : HERK-DE-STAD
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande