SMISSEBROEK RUIMTE VOOR KUNST

Association sans but lucratif


Dénomination : SMISSEBROEK RUIMTE VOOR KUNST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.305.231

Publication

14/02/2012
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Smissebroekstraat '11 - 3830 Wellen

Onderwerp akte : Oprichting-vaststelling van de statuten - Benoeming van de Raad van Bestuur

Uit een onderhandse akte van 15 december tweeduizend en elf blijkt dat

1,Mevrouw STEEGMANS Gerda, Maria, Hendrica, wonende te 3830 Wellen

Smissebroekstraat 11, geboren op 1 februari 1964 te Hasselt, nationaal

nummer 64.02.01-306.52

2.De heer LAGARDE Johan Marinus wonende te 3620 Lanaken Maaseikersteenweg 1641, geboren op 21

november 1960 te Rotterdam, nationaal nummer 60.11.21-477.36

3.Mevrouw STEEGMANS Frieda, Celestina, Reinilda, wonende te 3830 Wellen

Loystraat 18, geboren op 26 september 1957 te Hasselt, nationaal

nummer 57.09.26-266.20

Verklaren bij deze akte een vereniging zinder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten als volgt

vaststellen:

TITEL I: Naam  zetel  doel

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "SMISSEBROEK RUIMTE VOOR KUNST'.

" Artikel 2

De vereniging heeft haar zetel te 3830 Wellen, Smissebroekstraat 11 (gerechtelijk arrondissement: Tongeren).

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

Creëren, organiseren, bevorderen en verspreiden van beeldende kunst, culturele manifestaties, alle:. gebieden van theatermuziek performance, het domein is niet limitatief en mengvormen kunnen geëxploiteerde worden.

Het organiseren geven en'/of bijwonen van o.a. workshops, concerten, festivals, studiereizen,: voordrachten.

Beoefenen en propageren van muziek; het componeren, arrangeren en uitgeven van muziekstukken, teksten en beelden en deze ook uitvoeren. De verspreiding van informatie en het uitgeven van CD, brochure,: kranten, boeken, CD/ROM, diskettes en andere toekomstige technologie, in binnen/ en buitenland.

Het inrichten en organiseren van culturele evenementen, zoals daar zijn: tentoonstellingen van beeldende! i kunst, optredens, fuiven, DJ-contests, concerten, galabals en parades, architecturale kunst, voordrachten van: dichters en schrijvers.

Het ter beschikking stellen van een lokaal waar de planning en werking van de activiteiten kunnen plaatsvinden en waar cursussen afhankelijk van de praktische eisen kunnen doorgaan. De VZW organiseert of: creëert zelf met de nadruk op het kleinschalige en de individuele creativiteit. Om haar doelstelling te bereiken is de VZW bevoegd om op bijkomstige wijze activiteiten uit te oefenen en handelsdaden te stellen, voor zover de: winst ervan wordt gebruikt om het hoofddoel te realiseren. Met hetzelfde oogmerk mag zij alle roerende en onroerende goederen verwerven en rationeel beheren.

Voortgaande opsomming Is aanwijzend en niet beperkend voor zover de doelstellingen van de VZW maar nagestreefd worden.

TITEL Il: Leden

Artikel 4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I III I I I 11111 fl III III I Iii 1I1

*12037790*

Neergelegd ter griffie der rechtbank u koophandel te TONGEREN

-1 -02- 2012

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

De Hoofdgriffie

= Ondernerningsnr : (2-e5

Benaming SMISSEBROEK RUIMTE VOOR, KUNST

(voluit) :

Bijlagen Tiij ifê `BeTgisch StaatsbIac7 = I4Ït2/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging bestaat uit minstens drie werkende leden en daarnaast eventuele gewone leden. De volheid

van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de

werkende leden. De oprichters zij de eerste werkende leden.

Artikel 5

Als nieuw werkend lid kan tot de vereniging toetreden:ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die:

Zijn verzcek om toelating schriftelijk richt aan de raad van bestuur;

'Schriftelijk zijn Instemming met het doel en de statuten van de vereniging en met het door de raad van

bestuur uitgevaardigd huishoudelijk reglement betuigt;

" Door de raad van bestuur wordt toegelaten en voldoet aan de eventueel in het huishoudelijk reglement nader omschreven voorwaarden.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Artikel 6

Onder gewone leden dienen ondermeer te worden verstaan: ereleden, steunende leden, beschermende of begunstigde leden die als zodanig worden toegelaten door de raad van bestuur conform de voorwaarden vastgelegd in het huishoudelijk reglement, waarin tevens hun rechten en plichten bepaald worden.

Artikel 7

Een werkend lid kan vrij uit de vereniging treden door zijn ontslag per aangetekende brief ter kennis te brengen van de raad van bestuur. Een gewoon lid kan vrij uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen noch geheel noch gedeeltelijk terugvorderen.

Artikel 8

Wanneer wijzigingen optreden in de samenstelling van de vereniging, wordt een bijgewerkte ledenlijst neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank binnen een maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Artikel 9

De jaarlijkse ledenbijdrage bedraagt maximum honderd euro (¬ 100,00 )en wordt vastgelegd op voorstel van de raad van bestuur door de algemene vergadering.

Artikel 10

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 11

De leden gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

TITEL III: Algemene vergadering

Artikel 12

Een algemene vergadering is samengesteld uit werkende leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, zo deze daartoe niet in de mogelijkheid is, door de ondervoorzitter of de oudste der aanwezige bestuurders. Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk aanwezige lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één eigen stem op de algemene vergadering en desgevallend over één stem namens degene die hij vertegenwoordigt. Gewone leden mogen een algemene vergadering bijwonen. Zij hebben recht van meningsuiting en mogen advies uitbrengen. Indien één of meerdere aanwezige gewone leden de vergadering door hun houding verstoren, dienen zij op verzoek van de voorzitter de vergadering te verlaten.

Artikel 13

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

1)De wijziging van de statuten;

2)De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3)De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4)De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; -

5)De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6)De ontbinding van de vereniging;

7)De uitsluiting van een lid;

8)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Artikel 14

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar wordt er een algemene

vergadering gehouden met ondermeer als agendapunten: goedkeuring van de jaarrekening van het voorbije

boekjaar en van de begroting van het volgend boekjaar  kwijting aan de bestuurders. Verder wordt een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

algemene vergadering bijeengeroepen door de raad van bestuur in de overige gevallen bepaald bij de wet of wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden het vraagt. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de werkende leden, wordt op de agenda gebracht, Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer hierom wordt verzocht door ten minste de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 15

Behalve in de gevallen waarin de wet of deze statuten anders bepalen, worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslissen de leden van de raad van bestuur bij gewone meerderheid. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in de twee vorige alinea's ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgen op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 16

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die, nadat ze ondertekend werden door twee beheerders bij voorkeur de voorzitter (of degene die hem verving) en de seoretaris, worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en door de secretaris. Leden alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen te vragen.

TITEL IV: raad van bestuur

Artikel 17

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie werkende leden en zo de vereniging slechts drie werkende leden telt uit slechts twee van die leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zij dan het aantal werkende leden van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders worden niet bezoldigd. De benoeming, ontslag, aftreden en afzetten van een bestuurder worden binnen een maand in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

Artikel 18

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 19

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte, Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur. De raad van bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer verrichten, ondermeer de organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel. De raad van bestuur kan alle daden van beschikking stellen, ondermeer koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen; huur-en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, verlenen van opheffing en machtigen tot doorhaling, met kwijting van alle inschrijvingen, beslag en verzet. De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit.

Artikel 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een persoon die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn leden één of meerdere afgevaardigde bestuurders benoemen, die met het dagelijks bestuur worden belast. Deze verzorg(t)(en) de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en teken(t)(en) geldig namens de vereniging tegenover de (Bank van de) Post, banken, spaarkassen en andere financiële diensten en instellingen. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door ofwel de handtekening van de voorzitter en de handtekening van de secretaris, ofwel de handtekening van één van hen en een (eventuele) derde bestuurder.

Artikel 21

De bestuurders en de personen aan wie bepaalde taken werden overgedragen, zo ook de afgevaardigde bestuurders in het kader van het dagelijks bestuur, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat,

Artikel 22

Voor-

behouden aan hot Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur vergadert maandelijks, en dit telkens op de eerste v n ijda v. g. van de ..... maand dmaand om 20.00 uur.

Er kunnen bijkomende vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, zo deze daartoe niet in de mogelijkheid is, door de ondervoorzitter of de oudste der aanwezige bestuurders. De beslissingen worden genomen bijgewone meerderheid van stemmen, behoudens anders bepaald in deze statuten. Tenminste de helft der leden moet aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. De notulen van de vergaderingen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

MOfl 2.2

Staatiblid - I4/0V17012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V: Rekeningen en begrotingen

Artikel 23

Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december van elk jaar. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar

van de dag van de oprichting tot 31 december 2011. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen

voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 24

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de algemene

vergadering de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke

betrekking hebben op de wijziging van het doel os de doeleinden van de vereniging. Artikel 12, laatste alinea, is

van overeenkomstige toepassing.

Artikel 25

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens zijn/hun bevoegdheden, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 26

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of

meerdere verenigingen die een gelijkaardig doel als dat van de ontbonden vereniging nastreef inastreven.

Artikel 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de vigerende VZW-wetgeving toepasselijk

en wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement.

Aldus opgemaakt te Wellen op 15 december 2011, in zes exemplaren.

OVERGANGSBEPALINGEN

eerste boekjaar  eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en wordt afgesloten op 31 december 2011. De eerste

jaarvergadering wordt gehouden in 2012.

Benoeming bestuurders

Als bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur:

1.Steegmans Gerda

2.Lagarde Johan

3.Steegmans Frieda

De bestuurders, hierna in de raad van bestuur verenigd, hebben benoemd:

'Tot voorzitter: Steegmans Gerda

'Tot secretaris: Lagarde Johan

" Tot penningmeester: Steegmans Frieda

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de

oprichtingsvergadering gehouden te Wellen op 15 december 2011.

STEEGMANS Gerda LAGARDE Johan STEEGMANS Frieda

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SMISSEBROEK RUIMTE VOOR KUNST

Adresse
SMISSEBROEKSTRAAT 11 3830 WELLEN

Code postal : 3830
Localité : WELLEN
Commune : WELLEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande