SPORTHONDENCLUB DIRO-DILSEN, AFGEKORT : SHC DIRO-DILSEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORTHONDENCLUB DIRO-DILSEN, AFGEKORT : SHC DIRO-DILSEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.363.644

Publication

11/08/2011
ÿþAle" ' MOD 2.0

~ ------ ~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



I 1411,1101 I

Vo beho

aan Belg Staat

Neerg;.legd ter griffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2311

vr- " Grime

Benaming

(voluit) : Sporthondenclub Diro-Dilsen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sportlaan zin, 3650 Dilsen-Stokkem

Ondernemingsnr : 421.363.644

Voorwerp akte : wijziging raad van bestuur

De buitengewone algemene vergadering der leden, bijeengekomen op 19 maart 2011, heeft bij eenparigheid beslist tot volgende wijziging aan de statuten, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 19 maart 1981:

Hoofdstuk I.  Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging wordt opgericht onder de benaming: Sporthondenclub Diro Dilsen, of afgekort: S.H.C." Diro Dilsen".

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3650 Dilsen-Stokkem, Sportlaan z.n. in het gerechtelijk arrondissement Tongeren. Deze kan naar een andere plaats in België overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het africhten van gebruikshonden volgens de normen van het N.V.B.K. (Nationaal Verbond van Belgische Kynologen, vzw), het opvoeden van gezelschapshonden en het fokken van rashonden. Ze streeft naar de verwezenlijking van het doel door alle middelen, waaronder voornamelijk: het inrichten van sportontmoetingen en tentoonstellingen het huren of het verwerven van om het even welke roerende of onroerende goederen, het in gereedheid brengen en het uitbaten van sportvelden; het stichten en uitbaten van drankgelegenheid, vlugschriften en sportpublicaties.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan te allen tijde ontbonden worden volgens artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk Il.  Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 5. De vereniging is op heden samengesteld uit de ondergetekende oprichters welke allen lid zijn. Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet lager zijn dan drie.

Art. 6. De raad van bestuur alleen heeft de macht nieuwe leden aan te nemen of te ontslaan. ln dit opzicht geniet de raad van een volstrekte vrijheid van beoordeling en is in geen geval gehouden zijn beslissingen te rechtvaardigen.

Art. 7. De leden moeten jaarlijks een bijdrage storten welke per jaar door de beheerraad bepaald wordt. Deze bijdragen zijn onder geen enkel beding terugvorderbaar.

Art. 8. leder lid is vrij als dusdanig uit te treden. Hiertoe dient het zijn ontslag mede te delen aan de voorzitter of aan de leden van de voorzitter of aan de leden van de raad van bestuur. Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de termijn die door de raad van bestuur wordt vastgesteld, wordt beschouwd als ontslagnemend.

Art. 9. Het niet-naleven der statuten of huishoudelijke reglementen kan aanleiding zijn tot uitsluiting.

Art. 10. De ontslagnemende, de uitgesloten leden of erfgenamen ervan, hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit, noch de zegels te doen leggen, noch de inventaris te doen eisen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 11. De leden hebben geen recht op een bezoldiging uit welke hoofde het ook zij. De winsten door de vereniging gemaakt mogen niet aan de leden uitgekeerd worden, doch blijven verworven door de vereniging en worden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel.

Hoofdstuk III.  Raad van Bestuur, dagelijks bestuur.

Artikel 12. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur bestaande uit een onpaar aantal leden. Dit aantal bestuursleden kan gewijzigd worden naar gelang het aantal leden van de vereniging. De duur van het mandaat van bestuurder is onbepaald in tijd. Zo in de loop van de duurtijd een mandaat van bestuurder openvalt, voleindt de bestuurder, die door de andere leden van de raad van bestuur benoemd wordt, het mandaat van zijn voorganger. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Samenstelling raad van bestuur:

Janssen Gerrie, Modelstad 9A, 3650 Dilsen, voorzitter;

Voorpiji Hendrika, Nachtegaallaan 69, 3650 Dilsen, ondervoorzitter,

Vliegen Johnny, Wolfsstraat 24, 3660 Opglabbeek, secretaris;

Maes Albert, Rode Kruisstraat 35, 3650 Dilsen, penningmeester;

Peeters Patrick, Lichtstraat 5, 3650 Dilsen, bestuurder;

Broekhoeven Ingeborg, Domestraat 72, 3680 Maaseik, bestuurder;

Opdenacker Marion, Kapelstraat 6, 3665 As, bestuurder.

Art. 13. Uit de leden van de raad van bestuur worden door de raad van bestuur verkozen: een voorzitter, een ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, dewelke het dagelijks bestuur van de vereniging waarnemen.

Art. 14_ De raad van bestuur houdt zitting op de oproeping van de voorzitter, telkens als de belangen van de vereniging zulks eisen; alsook op aanvraag van twee leden van de raad. De raad van bestuur neemt beslissingen bij volstrekte meerderheid welk ook het aantal leden zij. Bij staking en bij gelijkheid van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

Art. 15. De raad van bestuur heeft de meest volstrekte bevoegdheid voor het beheer van de vereniging. Al hetgeen niet uitdrukkelijk verboden wordt door de statuten of door de wet aan de algemene vergadering is voorbehouden, valt in de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij kan namelijk: alle betalingen doen of ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen; alle inbewaringgeving doen en ontvangen; alle officiële en private subsidies en giften aanvaarden en ontvangen; alle leningen en voorschotten sluiten en doen, pleiten ais eiser of als verweerder voor alle rechtbanken; alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren.

Art. 16. De rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging als eiseres of als verweerster ingespannen door de raad van bestuur.

Art. 17. De leden van de raad van bestuur mogen afzonderlijk optreden voor het stellen van de gewone dagelijkse handelingen. Wanneer de handelingen echter een bedrag overschrijden dat hoger ligt dan 600,00 euro (zeshonderd) euro, zijn de handtekeningen vereist van twee leden van de raad van bestuur.

Art. 18. De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging, zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art. 19. De beraadslagingen van de raad van bestuur warden door de secretaris bijgehouden. Elk procesverbaal wordt ondertekend door de secretaris en de voorzitter van de vereniging.

Hoofdstuk IV -- Algemene vergadering

Art. 20. De leden van de vereniging komen jaarlijks in een algemene vergadering bijeen op de laatste zaterdag van maart ten maatschappelijke zetel. Wanneer de belangen van de vereniging dit vereisen kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen. De raad van bestuur is hiertoe gehouden wanneer één vijfde van de leden dit schriftelijk aanvragen.

Art. 21. Een bijeenroeping van de algemene vergadering is nodig voor de volgende punten: wijziging der statuten, benoeming of inzetting van de bestuurders; goedkeuring van de begrotingen en rekeningen, en de ontbinding van de vereniging.

Art. 22. De algemene vergadering heeft de meest uitgebreide macht tot het uitvoeren of bekrachtigen van al de verrichtingen die de vereniging aan belangen. De beslissingen welke genomen worden met tweederde meerderheid der aanwezige stemmen zijn bindend voor alle leden.

MOD 2.0

L.&rik 8 - Vervolg

Art. 23. Al de leden worden schriftelijk uitgenodigd tot de algemene vergadering bij middel van een gewone omzendbrief minstens acht dagen op voorhand. De dagorde zal bij de oproeping gevoegd worden.

Art. 24. AI de leden hebben een gelijk stemrecht op de vergadering. De stemmingen worden mondeling uitgebracht, behoudens wanneer het gaat om benoeming of afzetting van een bestuurder; in dergelijke gevallen moeten de stemmingen geheim zijn. De leden kunnen zich niet laten vertegenwoordigen, volmachten zijn ook niet toegelaten.

Art. 25. De algemene vergadering alleen kan de ontbinding van de vereniging bepalen volgens de wet van 27 juni 1921.

Art. 26. De beraadslagingen van de algemene vergaderingen warden onder de vorm van een procesverbaal samengevat door de secretaris, welk door de secretaris en de voorzitter wordt ondertekend.

Hoofdstuk V  Rekeningen en begrotingen.

Art. 27. Het maatschappelijke jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De raad van bestuur zal de jaarrekening van het afgelopen jaar opmaken, samen met een begroting voor het volgende jaar. Deze documenten worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Hoofdstuk VI  Wijziging van de statuten

Art. 28. De onderhavige statuten kunnen gewijzigd worden door de algemene vergadering overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk VII - Ontbinding

Art. 29. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging uitspreken volgens artikel 26 van de statuten. De algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt benoemt twee vereffenaars. Na delging van het passief zal het batig saldo toegekend worden aan een liefdadig werk of aan een andere vereniging zonder winstgevend doel.

Art. 30. De gebouwen, installaties en terreinen blijven te allen tijde onder het beheer van S.H.C. Diro Dilsen "Afdeling Africhting".

Dilsen, 19 maart 2011

Johnny Vliegen Janssen Gerrie

secretaris voorzitter

Albert Maes Voorpijl Hendrika

penningmeester ondervoorzitter

Patrick Peeters Broekhoven Ingeborg

bestuurder bestuurder

Opdenacker Marion

bestuurder

Vobr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

!Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPORTHONDENCLUB DIRO-DILSEN, AFGEKORT : SHC …

Adresse
SPORTLANN Z/N 3650 DILSEN-STOKKEM

Code postal : 3650
Localité : DILSEN-STOKKEM
Commune : DILSEN-STOKKEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande