STANDBEELD

Association sans but lucratif


Dénomination : STANDBEELD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.680.635

Publication

31/01/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Nat3CenLeerr Tiffin re

rechtbank y. koophandel le TONGEREN

1fiW01"2014

,tqe Hoofdgriffiel,rift"e

r r

i IIIYIIIIIIIIIII

MON1TEU BELGE

2 4 -01- 2014 LG1SrH ST ATSBL>~

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Horstenstraat 44, 3600 Genk

Onderwerp akte : oprichting vzw Standbeeld

De ondergetekenden:

1. Lennart Janssen Horstenstraat 44 Leeuwerikenstraat 8 Wezelpad 4 3600 Genk

2, Joos Houwen 8432 Leffinge

3. Emiel Van Den Abbeele 2222 Itegem

Zijn overeengekomen op 1 januari 2014, om in overeenstemming van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'standbeeld' op te richten waarvan de statuten ais volgt luiden:

STATUTEN

Hoofdstuk 1: Naam, zetel, doel, duur

art. 1. De vereniging draagt de naam "standbeeld".

art .2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 3600 Genk, Horstenstraat 44 in het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : vzw Standbeeld

0544.68g.635

art. 3. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling.

Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploreren.

Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren.

Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken.

Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen. Zo kan zij elke vorming en opleiding ondersteunen die op een actieve en zinvolle manier bijdraagt tot de kwaliteit van haar culturele activiteiten en producten.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodige heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- en buitenland.

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2: Lidmaatschap en verplichtingen

art. 5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit verzoek moet gemotiveerd zijn en verwijzen naar de doelstelling van de vereniging. Dit schriftelljke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

art. 6. De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

art. 7. Eik lid kan ten allen tijde, mits hljlzij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met een twee derden meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt of handelingsonbekwaam wordt verklaard.

Hoofdstuk 3: Algemene vergadering

art. 8. De algemene vergadering heeft die bevoegdheden die haar krachtens de wet zijn toegekend,

ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

art. 9. De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle leden moeten schriftelijk worden opgeroepen te minste acht dagen voor de vergadering. De schriftelijke oproep gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter de vergadering.

art. 12, De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de verenigingen gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden en de belanghebbende niet- leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Hoofdstuk 4: Raad van Bestuur

art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van te minste drie bestuurders. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

De bestuurders worden gekozen door de algemene vergadering uit de kandidaten die door de raad van bestuur worden voorgesteld. De raad van bestuur is bevoegd om de criteria te bepalen waaraan de kandidaten moeten voldoen. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur, Zowel de beslissing tot benoeming, als de beslissing tot afzetting wordt genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekende brief mee aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de datum ontvangst aangetekend schrijven. De voorzitter roept dan de algemene vergadering samen die binnen een maand na datum van de brief plaats moet vinden en die een nieuwe bestuurder benoemt. Indien echter het aantal bestuurders als gevolg van het ontslag niet daalt onder de in de eerste alinea vermelde minima, moet het mandaat verder uitgeoefend worden tot de algemene vergadering een opvolger heeft gekozen. De algemene vergadering kan te allen tijde, bij gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, een bestuurder uit zijn functie ontzetten. De beslissing tot afzetting moet niet gemotiveerd worden. Op zijn vraag kan de betrokkene bestuurder voorafgaandelijk gehoord worden.

art. 14. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen in en buiten rechte. De raad is bevoegd voor aile handelingen voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

art.15. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De bestuurders kunnen onderling de taken verdelen.

De onderlinge taakverdeling die de bestuurders eventueel overeenkomen, kan niet tegengeworpen worden aan derden, zelfs niet indien ze bekend is gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang. De eerste alinea verhindert niet dat de raad van bestuur een deel van zijn bevoegdheden kan delegeren aan één of meerdere derden niet- bestuurders, zander dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur. Deze bijzondere machtiging moet schriftelijk gegeven worden. De vertegenwoordigingsbevoegdheid is beperkt tot de handeling die in de machtiging vermeld worden. De machtiging kan op om het even welk ogenblik, zonder enige motivering, door de raad van bestuur worden ingetrokken. Indien de raad van bestuur meerdere personen dezelfde vertegenwoordigingsbevoegdheid verleent, oefenen deze personen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Bovendien verhindert de eerste alinea niet dat de vereniging in alle akten en handelingen steeds geldig vertegenwoordigd is door de handtekening van twee bestuurders. De raad van bestuur kan één of meerdere niet- bestuurders aanstellen tot het vertegenwoordigen van de vereniging voor de rechtshandelingen door haar bepaald.

art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de secretaris.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uitreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Hoofdstuk 5: Begrotingen en rekeningen

art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze warden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hoofdstuk 6: Statutenwijziging, ontbinding en vereffening

art. 18. De statuten kunnen door de algemenen vergadering slechts gewijzigd warden indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de beslissing genomen wordt met een twee derden meerderheid van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden. Zie verder artikelen 8 van de wet van 27 juni 1921.

art. 19. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtsband, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

art. 20. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden,

overgedragen aan een vereniging, .stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanig verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

art.21. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Hoofdstuk 7: overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 01-12-2013 tot 31 december 2013.

Aldus goedgekeurd door de oprichtingsvergadering te Genk op 01-12-2013, in drie exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan één wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt 3500, Parklaan 25.

Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten volgende beslissingen genomen:

De volgende personen warden aangesteld als bestuurder.

1) Lennart Janssen

Horstenstraat 44, 3600 Genk

°10-12-1988 te Genk

2) Joos Houwen

Leeuwerikenstraat 8- 8432 Leffinge

° 26-01-1990 te Oostende

3) Emiel Van Den Abbeele

Wezelpad 4, 2222 ltegem

°10-09-1991 te Borgerhout

De personen die als vertegenwoordiger wordt aangesteld is gemachtigd contracten te ondertekenen voor optredens van vzw Standbeeld

- de volgende personen wordt aangesteld als vertegenwoordigers:

Lennart Janssen

Horstenstraat 44, 3600 Genk

010-12-1988 te Genk

Maxim Helincks

Mispellaan 23- 9120 Melsele

° 05-12-1990 te Sint- Niklaas

Joos Houwen

Leeuwerikenstraat 8- 8432 Leffinge

° 26-01-1990 te Oostende

Emiel Van Den Abbeele

Wezelpad 4, 2222 Itegem

010-094991 te Borgerhout

. . 3

, ` MOD2,2

- de taakverdeling binnen de raad van bestuur is als volgt:

- Voorzitter

Lennart Janssen

Horstenstraat 44, 3600 Genk

°10-12-1988 te Genk

- Secretaris

Joos Houwen

Leeuwerikenstraat 8- 8432 Leffinge

°26-01-1990 te Oostende

- Penningmeester

Emiel Van Den Abbeefe

Wezelpad 4, 2222 ltegem

910-09-1991 te Borgerhout

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STANDBEELD

Adresse
HORSTENSTRAAT 44 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande