SUBO WOOD

Société en commandite simple


Dénomination : SUBO WOOD
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 834.751.316

Publication

04/04/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IIIII

'11050428"

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 3 403v 20n

HASSELT

G.;rr w

Ondernemingsnr : -d\ 3 A G

Benaming

(voluit) : SUBO WOOD

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Sint-Barbarastraat 28, 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Algemene vergadering van 15 maart 2011

Titel I Oprichting

Tussen de ondergetekenden :

1.De heer Franky Surinx, geboren te Genk op 21 oktober 1970, gehuwd met mevrouw Veerle Bolle onder het wettelijk stelsel bij ontstentenis aan huwelijkscontract, rijksregistemummer 701021-181.50 en woonachtig te Sint-Barbarastraat 28, 3590 Diepenbeek, beherende vennoot;

2.Mevrouw Veerle Bolle, geboren te Genk op 7 maart 1972, gehuwd met de heer Franky Surinx onder

het wettelijk stelsel bij ontstentenis aan huwelijkscontract, rijksregistemummer 720307-016.46

en woonachtig te Sint-Barbarastraat 28, 3590 Diepenbeek, beherende vennoot;

3. Een stille vennoot;

werd het volgende overeengekomen

Genoemde partijen richten een handelsvennootschap op onder de vorm van een gewone

commanditaire vennootschap met als naam "SUBO WOOD", voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "gewone commanditaire vennootschap" of de afkorting daarvan "Comm. V", en waarvan de zetel gevestigd is te 3590 Diepenbeek, Sint-Barbarastraat 28.

Het maatschappelijk kapitaal zal ¬ 100,00 bedragen. Dit bedrag werd door de oprichters volledig gestort in speciën op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting, bij de 'PNB Panbas Fortis Bank NV', onder het nummer 6E83 0016 3687 6515.

Titel Il Statuten

Afdeling I : rechtsvorm  benaming  duur - maatschappelijke zetel  doel

Artikel 1 : naam

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap onder de naam "SUBO WOOD' gevolgd of voorafgegaan door de vermelding "gewone commanditaire vennootschap" of de afkorting ervan "Comm. V".

Artikel 2 : duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur en wordt geacht te bestaan vanaf 1 april 2011.

Artikel 3 : zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Sint-Barbarastraat 28, 3590 Diepenbeek.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerder is gemachtigd de zetel te verplaatsen, zowel in België als in het buitenland, alsook

om bijhuizen of agentschappen aldaar op te richten.

Artikel 4 : doel

De vennootschap heeft tot doel:

Zowel in België als in het buitenland in de meest uitgebreide zin :

1. Alle dienstprestaties van economische, juridische en financiële aard, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden. Hiertoe behoren o.m. het verstrekken van advies, bijstand en consulting, zowel op het gebied van administratie, organisatie, management, informatica, financiën,

marketing, juridische zaken en alle aanverwante vraagstukken.

2. Het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen en roerend vermogen en dit uitsluitend voor eigen rekening;

Ze mag in dit verband alle verrichtingen van aankoop, bouw, verandering, inrichting, verhuring, onderhuur, ruil, expertise, beheer, valorisatie en verkoop van alle onroerende goederen uitvoeren, alsook alle verrichtingen van aval, borgtocht en inpandgeving.

3. Het verwerven onder eender welke vorm van participaties_ Zij kan deze participaties beheren, te

gelde maken, valoriseren.

Zij kan deelnemen aan het bestuur en toezicht van ondernemingen waarin zij al dan niet participeert.

4. Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies welke rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden. Zij kan ook de functie van vereffenaar uitoefenen.

5. Diensten verwant aan de landbouw, aanleg en onderhoud van tuinen en parken. De bouw van speel-en sportterreinen, zwembaden, enz..

6. Het grondverzet : graven, ophogen, egaliseren en nivelleren van bouwterreinen, graven van sleuven en geulen, verwijderen van rotsen, grondverzet met behulp van explosieven. De aanleg van waterdistributie en rioleringen. Onderneming voor het boren en aanleggen van waterputten, graven van mijnschachten.

De bouw van autowegen, straten en andere wegen en paden voor voertuigen en voetgangers (inclusief het plaatsen van vangrails).

7. De installatie van garagepoorten, luiken, zonneblinden, traliewerk, hekken, enz.. in metaal.

8. Verhuur van gereedschappen en werktuigen van alle aard.

9. Bosontginning, vellen en snoeien van bomen, algemene rooiwerken, kappen en bewerken van stammen van bomen, opladen van hout, verzorgen van nieuwe aanplantingen.

10. Het toekennen van leningen aan verbonden ondernemingen en aan derden, vennoten en zaakvoerders.

11. De vennootschap mag zich borgstellen en onroerende goederen in pand geven of hypothekeren voor verbintenissen door derde personen aangegaan. Zij mag eveneens al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand geven en aval verlenen in het voordeel van derden.

12. De vennootschap kan overgaan tot alle handelsverrichtingen, nijverheidsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen, zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België als in het buitenland.

Deze opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Afdeling II : maatschappelijk kapitaal

Artikel 5 : maatschappelijk kapitaal

De comparanten doen inbrengen als volgt:

_ ~ ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De comparant onder 1 brengt in de vennootschap een geldsom in van ¬ 50,00 (vijftig

Euro). Ingevolge zijn inbreng worden aan comparant 1 50 rechten van categorie A toebedeeld.

De comparant onder 2 brengt in de vennootschap een geldsom in van ¬ 49,00 (negenenveertig Euro). Ingevolge haar inbreng wordt aan comparant 249 rechten van categorie A toebedeeld.

De comparant onder 3 brengt in de vennootschap een geldsom in van ¬ 1,00 (één Euro). Ingevolge haar inbreng wordt aan comparant 3 1 recht van categorie B toebedeeld.

Bij de oprichting van de gewone commanditaire vennootschap bezit comparant 1 50 procent van het vermogen van de vennootschap, comparant 2 49 procent en comparant 3 1 procent.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal vastgelegd op een som ter grootte van ¬ 100,00 (honderd Euro), volledig volstort ter gelegenheid van de oprichting.

Artikel 6: soorten rechten

Alle rechten delen op volgende wijze in de netto-winst van het boekjaar als eventueel in de overgedragen netto-winsten van vorige boekjaren :

Mbt de eerste uit te betalen netto-winst van het boekjaar voor een bedrag van ¬ 50.000,00 komen uitsluitend de rechten van categorie A in aanmerking.

Na de verdeling van het bovenvemoemd bedrag van ¬ 50.000,00 delen de rechten van categorie A en deze van categorie B op dezelfde wijze in de netto-winsten van het boekjaar.

Mbt de eerste uit te betalen netto-winst van vorige boekjaren voor een bedrag van ¬ 50.000,00 komen uitsluitend de rechten van categorie A in aanmerking.

Na de verdeling van het bovenvemoemd bedrag van ¬ 50.000,00 delen de rechten van categorie A en deze van categorie B op dezelfde wijze in de netto-winsten van vorige boekjaren.

Artikel 7 : overdracht van een participatie (rechten)

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen

onder levenden of overgaan wegens overlijden, dan met eenparig goedvinden van alle vennoten.

Bij weigering zijn de vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen of andere kopers ervoor te vinden.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht van deze participatie van het eigen vermogen van de vennootschap.

Bij gebreke aan overeenstemming tussen de partijen wordt de werkelijke waarde

(= gecorrigeerde intrinsieke boekhoudkundige waarde) vastgesteld door een deskundige aangesteld

in gemeenschappelijk akkoord tussen de vennoten. "

De opgestelde boekhoudkundige staat dient in elk geval gecorrigeerd te worden met de niet uitgedrukte min- of meerwaarden op de onroerende goederen en de niet-uitgedrukte goodwill op het ogenblik van de voorgenomen overdracht.

Voor de waardering van de onroerende goederen kan, bij betwisting, gebruik gemaakt worden van een expert terzake. Elke partij mag zijn expert aanstellen. Bij betwisting omtrent de waarde zal een expert aangesteld worden door de rechtbank; diens verslag zal doorslaggevend zijn. De waardering van de onroerende goederen betreft de normale verkoopwaarde op het ogenblik van de overdracht.

Bij onenigheid wordt de niet-uitgedrukte goodwill berekend door een bedrijfsrevisor, lid van het Instituut

der Bedrijfsrevisoren of een accountant, ingeschreven op het tableau van de externe accountants van

het Instituut der Accountants.

Bij betwisting omtrent de aanstelling van een extern accountant of bedrijfsrevisor, wordt deze door

de rechter aangesteld.

De afkoop van de participatie moet in elk geval tot stand komen binnen de 6 maanden te rekenen vanaf de dag waarop de waarde ervan definitief wordt vastgesteld. In onderling overleg kunnen adbetaiingstermijnen worden toegestaan.

Bij overdracht van de rechten onder levenden bestaat er een voorkooprecht in hoofde van alle vennoten en dit in verhouding tot het kapitaal dat zij in de vennootschap bezitten op het ogenblik van de

overdracht. Dit voorkooprecht dient uitgeoefend en betaald te worden binnen een periode van 6 maanden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

nadat de waarde van de participatie werd vastgesteld overeenkomstig bovenstaande paragrafen. In onderling overleg kunnen betalingstermijnen worden toegestaan.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen kan zijn aanbod niet meer intrekken vanaf het ogenblik dat de waarde van de aandelen, overeenkomstig de bovenstaande paragrafen, is komen vast te staan.

Indien de verkoop/overdracht van de rechten plaatsvindt met miskenning van bovenstaande paragrafen inzake de overdracht van de rechten zal een schadevergoeding door de verkoper! overdrager verschuldigd zijn aan de andere vennoten. De schadevergoeding bedraagt het drievoud van de waardebepaling op het ogenblik van de overdracht van de rechten; de waardebepaling gebeurt conform de methode beschreven in voorgaande paragrafen.

Afdeling III : zaakvoering en toezicht

Artikel 8 : benoeming en ontslag van de zaakvoerder(s)

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders.

Artikel 9 : bezoldiging

Aan de zaakvoerder of zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste of variabele bezoldiging worden toegekend, die ten laste komt van de vennootschap. Hierover beslist de algemene vergadering met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Artikel 10 : bestuur en vertegenwoordiging

Elke zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering der vennoten bevoegd is. De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één van de zaakvoerders.

Een stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht. Een stille vennoot is ten aanzien van derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, waaraan hij heeft meegewerkt met overtreding van de verbodsbepaling opgenomen in deze paragraaf. Hij is ook voor verbintenissen waaraan hij niet heeft meegewerkt, hoofdelijk aansprakelijk jegens derden, indien hij er een gewoonte van gemaakt heeft de zaken van de vennootschap waar te nemen.

Artikel 11 : volmachten

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde en een reeks van handelingen zijn geoorloofd.

Artikel 12 : hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van

de vennootschap.

De stille vennoot staat, mits naleving van de bepalingen opgenomen in de 2de paragraaf van art. 10

van onderhavige akte, slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot het bedrag dat

hij beloofd heeft te zullen inbrengen.

Artikel 13 : interne bestuursbevoegdheden

De zaakvoerders zijn bevoegd tot alle handelingen van beheer en beschikking te besluiten die nodig

of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van

die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de zaakvoerders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Afdeling IV : toezicht

Artikel 14 : benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

de vennootschap. Hij of zij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschillen van de vennootschap. Elke vennoot kan zich in de uitoefening van zijn controlerecht laten bijstaan door een door hem aangestelde deskundige wiens honoraria en onkosten ten laste vallen van de vennootschap.

Afdeling V : algemene vergadering

Artikel 15 : dag, uur, plaats en wijze van oproeping

De jaarlijkse algemene vergadering van de vennoten wordt gehouden op de eerste zaterdag van juni om 10u op de maatschappelijke zetel of op gelijk welke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld.

Ten allen tijde kan een buitengewone of bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen, op verzoek van de zaakvoerder(s), alleen of in college, of op verzoek van één der vennoten telkens het belang van de vennootschap dit vereist of om te beraadslagen en te besluiten over enige wijziging van de statuten of enig ander punt. Ze moet bijeengeroepen worden wanneer de vennoten die één vijfde van het maatschappelijke kapitaal vertegenwoordigen erom vragen.

De algemene vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel, tenzij eenieder akkoord is om de vergadering op een andere plaats te houden in België.

De vennoten worden individueel acht dagen voor de vergadering opgeroepen bij aangetekende brief en/ of gewone brief. ln de oproepingsbrief wordt de volledige dagorde van de vergadering vermeld.

De vergadering zal worden voorgezeten door één van de zaakvoerders, of, bij afwezigheid, door de aanwezige vennoot die het hoogst procentueel participeert in het vermogen van de vennootschap.

De vergadering mag niet beraadslagen over punten die niet opgenomen zijn in de dagorde, tenzij alle vennoten aanwezig zijn en het met deze beraadslaging eens zijn.

Artikel 16 : besluitvorming en notulen

ledere vennoot heeft recht op stem, in verhouding tot zijn deelname in het vermogen van de vennootschap, en bij staking van stemmen is de beslissing van de voorzitter doorslaggevend. leder recht vertegenwoordigt één stem.

Behalve in de gevallen waar de wet of de statuten een aanwezigheidsquorum en/of een

bijzondere meerderheid voorziet, worden alle beslissingen genomen bij gewone meerderheid, ongeacht

het aantal vennoten dat op de vergadering aanwezig is, zonder rekening te houden met de onthoudingen.

De algemene vergadering heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in de statuten. De algemene vergadering kan over wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen en besluiten, wanneer de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. is de laatste voorwaarde niet vervuld, dan is een tweede bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot: geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één volmacht.

Elke algemene vergadering, jaarlijkse of buitengewone, kan tijdens de bijeenkomst door de zaakvoerder(s) met maximum 3 weken verdaagd worden. De tweede vergadering beraadslaagt over dezelfde dagorde als de eerste. Ze beslist definitief.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal, dat ondertekend wordt door de voorzitter en door de vennoten die er om vragen. Eventuele volmachten worden aan dit proces-verbaal gehecht. De processen-verbaal worden ingeschreven of gekleefd in een bijzonder register.

Afschriften of uittreksels uit processen-verbaal die moeten voorgelegd worden in en buiten rechte worden ondertekend door een zaakvoerder.

Afdeling VI : jaarrekening en verdeling van winst

Artikel 17 : boekjaar

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 18 : jaarrekening  kwijting

Ieder jaar op 31 december zullen een inventaris, een balans en een resultatenrekening opgemaakt worden.

De jaarvergadering keurt de jaarrekening goed.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting.

Artikel 19 : bestemming winst

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de

gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de netto-winst aan. De aan de vennoten

of zaakvoerders bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene

onkosten geboekt. Van de netto-winst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen waarbij rekening dient gehouden te worden met artikel 6 uit onderhavige akte. De niet-uitgekeerde netto-winst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het vennootschappelijk doel.

e Afdeling VII : ontbinding - vereffening

Artikel 20 : ontbinding

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting,

de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele afzetting of schorsing van

een vennoot.

Artikel 21 : overlijden vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van één vennoot, doch blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten.

Artikel 22 : vereffenaar

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, zal de vergadering een vereffenaar aanstellen. Bij ontstentenis wordt één van de zaakvoerders de vereffenaar. De bevoegdheid van de vereffenaar wordt bepaald volgens de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Afdeling VIII : algemene bepalingen

Artikel 23 : Wetboek van vennootschappen

Voor al hetgeen niet voorzien is in deze statuten, wordt er verwezen naar het Wetboek

van vennootschappen en meer specifiek naar diegene die in de gegeven omstandigheden van

toepassing zijn voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

Afdeling IX : slotbepalingen  overgangsbepalingen -- eerste algemene vergadering

Na de oprichting wordt direct een eerste algemene vergadering gehouden waarbij

enkele overgangsbepalingen worden vastgelegd

P

Eerste beslissing

Aangezien de vennootschap pas rechtspersoonlijkheid verkrijgt op het ogenblik van neerlegging van een uittreksel uit de statuten ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel van Hasselt, geven de oprichters de zaakvoerder, voornoemd, de toelating, in de periode tussen de ondertekening van de onderhavige akte en de neerlegging ter griffie, alle handelingen te stellen en alle verbintenissen

te onderschrijven die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, en

dit voor de rekening van de vennootschap in oprichting, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek

van vennootschappen.

De krachtens dit mandaat gestelde verrichtingen en de verbintenissen die er uit voortvloeien zullen geacht worden van bij de oorsprong door de vennootschap onderschreven te zijn.

Het eerste boekjaar loopt vanaf 1 april 2011 tot 31 december 2012.

Tweede beslissing

De eerstvolgende gewone algemene vergadering zal gehouden worden op de eerste zaterdag van juni van 2013.

Derde beslissing

Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd voor onbepaalde duur en dit met ingang vanaf 1 april 2011:

" Mevrouw Veerle Bolle, wonende te Sint-Barbarastraat 28, 3590 Diepenbeek.

Hierna wordt de eerste algemene vergadering afgesloten.

Mevrouw Veerle Bolle, zaakvoerder

eli jk hiermee neergele f : Vol. akte

. 5

Voorbehouden 'aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SUBO WOOD

Adresse
SINT-BARBARASTRAAT 28 3590 DIEPENBEEK

Code postal : 3590
Localité : DIEPENBEEK
Commune : DIEPENBEEK
Province : Limbourg
Région : Région flamande