T ALVERMANNEKE

Association sans but lucratif


Dénomination : T ALVERMANNEKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 456.193.176

Publication

03/04/2013
ÿþMOfl 2.$

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VÁI3 KUDrhArtDEl-

s

be a Br sta

INII i~uiHu~wiu8N

*1305 27

2i-03-2013

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : 0456.193.176

Benaming

(voluit) : 't Alvermanneke

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Dijkbeemdenweg 18 - 3520 Zonhoven

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur - gemachtigden - dagelijks bestuur

De algemene vergadering heeft op 18 april 2012 de statuten gewijzigd als volgt:

De statuten zijn overeenkomstig de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, zoals gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee en zes mei tweeduizend en negen opgesteld.

Artikel 1. De vereniging neemt als benaming 't Alvermanneke VZW.

Artikel 2 . De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3520 Zonhoven, 't Alvermanneke, Dijkbeemdenweg 18. De vereniging valt onder het gerechtelijk arrondissement van Hasselt. De zetel mag naar elk ander adres overgebracht worden door de algemene vergadering, die beslist zoals bij statutenwijziging.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel Buitenschoolse Kinderopvang te organiseren. Zij beoogt de bevordering van de sociale en culturele ontplooiing van kinderen. Ieder kind heeft zijn waarde ongeacht ras, nationaliteit, geslacht, godsdienstige of filosofische overtuiging.

Artikel 4. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen, nodig of nuttig tot het verwezenlijken van het gestelde doel, bezitten, verwerven, huren, verhuren en dergelijke meer.

In deze zin mag zij op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het gestelde doel.

Zij mag, met inachtneming van de door de wet vereiste voorwaarden, alle schenkingen onder levenden of bij testament aanvaarden en ontvangen, en over het algemeen alle verrichtingen bedrijven die op haar doel betrekking hebben.

Deze opsomming is niet beperkend.

Artikel 5. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 6. Het aantal leden is onbeperkt, zonder minder te mogen bedragen dan vijf. De leden betalen geen lidgeld en zijn onbezoldigd.

Artikel 7. Een kandidaat-lid dient zijn kandidatuur schriftelijk te richten aan de raad van bestuur, die kan beslissen om de kandidatuur op de algemene vergadering voor te dragen. 4e algemene vergadering beslist zonder verhaal over de toetreding van de nieuwe leden.

De algemene vergadering wordt samengesteld uit al de mensen en/of organisaties die zich rechtstreeks of onrechtstreeks, volgens de doelstelling bezighouden met de kinderen vanaf tweeënhalf jaar tot zestien jaar in de buitenschoolse kinderopvang.

Artikel 8. Elk lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijla. en bij het Belg_iseh.Stwetsblad_-_Ilâ/_Q412Q1â-_Annexes. Moniteur_ beige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2a

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden.

In geval een lid 2 jaar na elkaar afwezig blijft uit de algemene vergadering, zonder verwittiging, is hij van rechtswege ontslagnemend. Om de goede werking van de algemene vergadering te stimuleren kan de algemene vergadering leden die 3 jaar na elkaar afwezig zijn, zelfs met verwittiging, met meerderheid van stemmen uitsluiten.

Artikel 9. Het ontslagnemend, uitgesloten, geschorst of hetzij om welke reden ook uittredend lid, alsmede de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het roerend of onroerend bezit van de vereniging en kunnen noch rekening of verantwoording vragen, noch de terugbetaling vorderen van bijdragen of andere prestaties van gelijk welke aard, die door hen, door de schenker of door derden worden gestort. Zij kunnen noch de zegels doen leggen, noch een inventaris doen opmaken. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen der vereniging.

Artikel 10. De algemene vergadering is de soevereine macht der vereniging met voorbehoud tot haar bevoegdheid

1 wijzigingen van de statuten;

2 benoeming en afzetten van bestuurders;

3 benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4 de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5 de goedkeuring van de rekeningen en begrotingen;

6 de vrijwillige ontbinding der vereniging;

7 de uitsluiting en aanwerving van de leden;

8 de omvorming van de vereniging zonder winstoogmerk tot een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 11. Er moet ten minste ieder jaar één algemene vergadering gehouden worden voor het einde van het eerste kwartaal.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur samengeroepen telkens als deze het voor het belang van de vereniging nuttig acht.

De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen.

Elke vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats aangeduid in de oproeping. Aile leden moeten worden uitgenodigd.

Artikel 12. De oproepingen die de punten van de agenda vermelden, worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering aan de leden verzonden en worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door diegene die hem vervangt.

Artikel 13. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of ondervoorzitter of bij ontstentenis, door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 14. Elk lid van de algemene vergadering is stemgerechtigd, met dien verstande dat elk lid over één stem beschikt.

De beslissingen, genomen door de algemene vergadering, worden genotuleerd en binnen de 60 dagen aan alle leden toegestuurd.

Artikel 15. In de regel is de vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige leden zij, met dien verstande dat de stemgerechtigde niet-leden van de raad van bestuur minstens door één lid vertegenwoordigd zijn. Aile mandaten kunnen door mannen en vrouwen uitgeoefend worden.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen. ln geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend, behoudens bij geheime stemming.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeid, en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slecht met éénparigheid van stemmen worden besloten.

Artikel 16. Omtrent de beslissingen der algemene vergadering worden aantekeningen gehouden door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die zulks wensen.

De af te leveren uittreksels worden getekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door twee bestuurders.

Leden, alsook derden die van een belang doen blijken hebben recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 17. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens vijf leden en maximum tien leden . De Raad Van Bestuur kan zich laten bijstaan door niet stemgerechtigde externe adviseurs.

Deze bestuurders worden door de algemene vergadering aangeduid, voor een termijn van vier jaar waarna ze opnieuw voor een volgende periode kunnen worden aangeduid. De algemene vergadering streeft naar minstens twee jongeren beneden de 30 jaar in de raad van bestuur, zonder dat dit een dwingende maatregel is.

Bestuurders kunnen hun ontslag geven en doen dit bij aangetekend schrijven aan de voorzitter. Bij ontslagneming uit de vereniging vervalt het mandaat.

Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgewezen warden.

De uitsluiting van een bestuurder kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden.

Artikel 18. De raad van bestuur moet minimum tienmaal per jaar samenkomen

Artikel 19. De raad van bestuur kiest, uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder voor een termijn van vier jaar. Zij kunnen zich laten herkiezen voor een tweede periode van vier jaar met een maximum van in totaal acht jaar. In geval van afwezigheid van de voorzitter , wordt deze vervangen door de ondervoorzitter of indien deze laatste eveneens verhinderd is, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Artikel 20. Een dagelijks bestuur kan gevormd worden door de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder. Zij worden door de raad van bestuur benoemd met meerderheid van stemmen, voor een termijn van vier jaar. Het dagelijks bestuur verzekert de dagelijkse werking van de vereniging in lijn met de beleidslijnen en financiële middelen vastgelegd in de begroting en voert beslissingen, genomen door de raad van bestuur, uit.

De bevoegdheden worden in college uitgeoefend.

De uitsluiting van een bestuurder kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee

derden van de stemmen uitgesproken worden.

Leden uit het dagelijks bestuur bieden hun ontslag, per aangetekende zending, aan bij de raad van bestuur.

Artikel 21, De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of één derde van de bestuurders. Hij kan slechts geldig beslissen als de helft plus één van de bestuurders aanwezig zijn.

Van de bijeenkomsten van de raad van bestuur worden aantekeningen bijgehouden in een bijzonder register. Deze worden na goedkeuring ondertekend door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden in college uit

Artikel 22. De raad van bestuur heeft de meest volstrekte macht om alle daden te stellen die het bestuur en de beschikkingen van de vereniging aanbelangen. Hij is bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet en de statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Hij bezit de macht om uit eigen gezag te beslissen over alle verrichtingen die krachtens artikel 3 van de statuten, tot het maatschappelijk doel behoren. Hij kan namelijk alle betalingen doen en ontvangen, en daarvan kwijtschrift eisen of geven; rekening openen bij financiële instellingen ( banken, postcheckdienst);alle inbewaargevingen doen en ontvangen; alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden, alsook in huur geven of nemen, zelfs langer dan negen jaar; aile officiële en private subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen; alle legaten en giften aanvaarden en ontvangen; alle contracten, verkopingen en ondernemingen aannemen en sluiten; aile leningen en voorschotten aangaan en toestaan; aile rechten uit de verbintenissen of alle zakelijke rechten verzaken, alsook alle zakelijke en persoonlijke zekerheidsstellingen:

handlichtingen geven vôôr of na betaling van alle geprivilegieerde of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen , inbeslagnemingen of andere verhinderingen; pleiten zowel als eiser of als verweerder voor alle rechtsmachten en alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren; dadingen aangaan; compromissen sluiten.

Het is eveneens de raad van bestuur die op eigen hand of op afvaardiging alle agenten, bedienden of personeelsleden van de vereniging benoemt en ontlast en hun taken en bezoldiging vaststelt.

Artikel 23. De raad van bestuur kan alle bijzondere bevoegdheden of opdrachten aan eender welke mandataris volgens keuze opdragen.

Artikel 24 . De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging afvaardigen samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat bestuur, aan tussen zijn leden gekozen afgevaardigde-bestuurder en wiens macht, alsook eventuele vergoeding door hem vastgesteld worden.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon die, al dan niet lid is van de vereniging.

Í

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 25. Ad Hoc opdrachten: kunnen door de RVB aan één of meerdere leden van de Raad van Bestuur gegeven worden. Ook de directie kan de leden ondersteuning vragen of de leden kunnen met de directie afspreken. Zonder deze opdracht/vraag tot ondersteuning of afspraak zullen de leden zich onthouden van elke beinvloeding op de dagelijkse werking van 't Alvermanneke, Bovendien zullen de leden zich gedragen in lijn met de gedragscode van de RVB vzw 't Alvermanneke. Overtredingen zullen in de RVB besproken worden en bij drie overtredingen zal uitsluiting voorgelegd worden aan de Algemene vergadering.

Artikel 26. De rechtsvorderingen en als eiser en als verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging door de raad van bestuur.

Artikel 27. Op 31 december van elk jaar en voor het eerst op 31 december 1995, worden de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten. De raad van bestuur sluit jaarlijks de rekeningen van het afgelopen jaar af en stelt de begrotingen voor het komende jaar op. Beide worden aan de eerstvolgende algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 28. ln geval van vrijwillige ontbinding, duidt de algemene vergadering één of meerdere met de vereffening van de ontbonden vereniging belaste, vereffenaars aan en stelt hun bevoegdheid vast.

Artikel 29. ln al de gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding , op welk ogenblik en om welke reden ook , wordt het vermogen der vereniging, na betaling der schulden en aanzuiveringen der lasten, overgemaakt aan Ter Heide, J. Lenaertsstraat 33, 3520 Zonhoven.

Artikel 30, Voor al de betwistingen is bevoegd de rechtbank van Hasselt.

Artikel 31. Voor al hetgeen hierbij niet is voorzien, verklaren de partijen zich te gedragen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en 6 mei 2009.

De algemene vergadering heeft op 18 april 2012 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Draye Ann, Vrankenschansweg 43, 3520 Zonhoven, geboren op 05/04/1971, te Hasselt Wouters Frans, Stenenkruisweg 65, 3520 Zonhoven, geboren op 03/08/1941, te Bouwel

De algemene vergadering heeft op 18 april 2012 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van vier jaar.

Dens Denise, Stenenkruisweg 65, 3520 Zonhoven, geboren op 20/06/1941, te Grobbendonk Huismans Jef, Bekerveidweg 7a, 3520 Zonhoven, geboren op 15/06/1953, te Zonhoven Maris Hilde, Sparrenweg 46, 3520 Zonhoven, geboren op 23/11/1967, te Hasselt

Mertens Luc, Trambergstraat 9, 3520 Zonhoven, geboren op 25/06/1962, te Turnhout Rutten Paula, Grote Hemmenweg 159, 3520 Zonhoven, geboren op 0410311942, te Zonhoven Simons Ria, Oude Luikerbaan 5 bus 2, 3500 Hasselt, geboren op 3010711944, te Wellen Van de Beek Huberte, Nieuwveldstraat 14, 3520 Zonhoven, geboren op 3010411968, te Leut Willen Stefan, Boomsteeg 60, 3520 Zonhoven, geboren op 13109/1958, te Hasselt

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Dens Denise, Stenenkruisweg 65, 3520 Zonhoven, geboren op 20/06/1941, te Grobbendonk Draye Mn, Vrankenschansweg 43, 3520 Zonhoven, geboren op 05/04/1971, te Hasselt Hulsmans Jef, Bekerveldweg 7a, 3520 Zonhoven, geboren op 15/06/1953, te Zonhoven Maris Hilde, Sparrenweg 46, 3520 Zonhoven, geboren op 23/11/1967, te Hasselt Mertens Luc, Trambergstraat 9, 3520 Zonhoven, geboren op 25/0611962, te Turnhout Rutten Paula, Grote Hemmenweg 159, 3520 Zonhoven, geboren op 04/03/1942, te Zonhoven Simons Ria, Oude Luikerbaan 5 bus 2, 3500 Hasselt, geboren op 30/07/1944, te Wellen Van de Beek Huberte, Nieuwveldstraat 14, 3520 Zonhoven, geboren op 30/04/1968, te Leut Willen Stefan, Boomsteeg 60, 3520 Zonhoven, geboren op 13/09/1958, te Hasselt Wouters Frans, Stenenkruisweg 65, 3520 Zonhoven, geboren op 03/08/1941, te Bouwel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

mon 22

De raad van bestuur heeft de meest volstrekte volmacht om aile daden te stellen die het bestuur en de beschikkingen van de vereniging aanbelangen. Hij is bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet en de statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden in college uit.

Conform de statuten geldt het volgende:

De rechtsvorderingen als eiser en als verweerder worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging door de raad van bestuur, optredend als college.

De raad van bestuur wordt tegenover derden steeds geldig vertegenwoordigd door de raad van bestuur als college.

De raad van bestuur heeft op 23 mei 2012 bijzondere volmachten verleend. Voor financiële transacties op de bankrekening wordt de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door

-De administratief coordinator: tot een bedrag van 125 EUR

-De directrice: tot een bedrag van 1000 EUR

-De voorzitter tot een bedrag van 2500 EUR

-De voorzitter en de directrice gezamenlijk optredend: tot een bedrag van 5000 EUR

-De voorzitter en een willekeurige bestuurder boven een bedrag van 5000 EUR

Bij afwezigheid van de voorzitter, kan de ondervoorzitter hiervoor optreden.

De raad van bestuur heeft op 23 mei 2012 onder zijn bestuurders tot voorzitter en ondervoorzitter aangesteld:

Voorzitter. Wouters Frans, Stenenkruisweg 65, 3520 Zonhoven, geboren op 0310811941, te Bouwel

Ondervoorzitter. Van de Beek Huberte, Nieuwveldstraat 14, 3520 Zonhoven, geboren op 30/04/1968, te Leut

Ais directrice is aangesteld, die sinds 23 mei 2012 bovenstaande volmacht kan uitoefenen: Hilven Vanessa, Jeugdlaan 96, 3550 Heusden-Zolder, geboren op 2810611970, te Hasselt

De raad van bestuur heeft op 23 mei 2012 eveneens kennis genomen van het ontslag ais vertegenwoordigers van:

Souvereyns Wendy, Motstraat 84, 3570 Alken, geboren op 18/01/1979, te Tongeren

Vandebroek Christel, Mispelaarstraat 18, 3530 Houthalen, geboren op 31/08/1972, te Hasselt

De raad van bestuur heeft op 23 mei 2012 kennis genomen van het ontslag als dagelijks bestuurder van:

Dens Denise, Stenenkruisweg 65, 3520 Zonhoven, geboren op 20106/1941, te Grobbendonk Huismans Jef, Bekerveldweg 7a, 3520 Zonhoven, geboren op 15/06/1953, te Zonhoven Willen Stefan, Boomsteeg 60, 3520 Zonhoven, geboren op 13/09/1958, te Hasselt

De raad van bestuur heeft op 23 mei 2012, uitzonderlijk afwijkende van de statuten, voorzien in de aanstelling van de volgende dagelijkse bestuurders voor de periode van één jaar,

Hilven Vanessa, Jeugdlaan 96, 3550 Heusden-Zolder, geboren op 28/06/1970, te Hasselt Wouters Frans, Stenenkruisweg 65, 3520 Zonhoven, geboren op 03/08/1941, te Bouwel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
T ALVERMANNEKE

Adresse
DIJKBEEMDENWEG 18 3520 ZONHOVEN

Code postal : 3520
Localité : ZONHOVEN
Commune : ZONHOVEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande