T BONTGEZELSCHAP BEVERST

Association sans but lucratif


Dénomination : T BONTGEZELSCHAP BEVERST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.737.887

Publication

05/01/2015
ÿþ Mao 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lloergslegd ter griffie der rechabank v. koophandel Antwerpen. afd. Tongenren

2 2 DEC. 2014

Da griffier,Griffie

1111111131181111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : . . 0 5 g 7. 7 3 7. 8 8 7

Benaming

(voluit) : 't Bontgezelschap Beverst

(verkort) :

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Beverststraat 40 3740 Bilzen

Onderwerp akte : oprichting VZW

Op 17 december 2014 zijn volgende personen samengekomen met het oog op de oprichting van een VZW: Joseph Colla, Buysmans Lutgarde, Hermans Sandra.

Statuten

TITEL 1: NAAM ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "t Bontgezelschap Beverse" en wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2

De vereniging heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres: beverststraat 40 . te 3740 Beverst

(Bilzen)

Artikel 3

De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van niet beroepsmatig toneel in de ruimste zin; de.

dramatische expressie en de bevordering van het verschaffen van een beter inzicht daarin.

Zij tracht dit doel te bereiken door.

a. Het scheppen van gelegenheid tot beoefening van niet beroepsmatig toneel;

b. Het opvoeren van toneelstukken;

c. Het bevorderen van deelname door leden aan die cursussen, die bijdragen aan het gestelde doel.

Artikel 4

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe, alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook. De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

TITEL Il: LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vereniging bestaat uit stemgerechtigde leden waarvan de namen en adressen in een register worden bijgehouden en ter inzage is bij de Voorzitter van de raad van bestuur.

Het aantal leden dat de Algemene Vergadering van de vereniging uitmaakt is onbeperkt, doch kan niet minder bedragen dan zes. Kandidaat-leden dienen kun kandidatuur schriftelijk te stellen bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering beslist over de toelating van de kandidaat tot de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

P

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Aanvaarding van nieuwe leden gebeurt bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de Algemene Vergadering.

Artikel 6

Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden.

Artikel 7

De leden zijn verplicht de bepalingen van deze statuten en het huishoudelijk reglement na te komen en medewerking te verlenen indien zulks wordt vereist, aan de juiste naleving van aangegane overeenkomsten. Een lid is in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging.

Artikel 8

Het lidmaatschap eindigt:

a. Door opzegging door het lid;

b. Door royement door de algemene ledenvergadering;

c, Door overlijden.

Opzegging van het lidmaatschap door het lid dient tenminste een maand voor het feitelijk beëindigen van het lidmaatschap ofwel mondeling ofwel schriftelijk bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur te geschieden. Royement door de Algemene Vergadering geschiedt op voorstel van de Raad van Bestuur.

Het kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten handelt of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

Voor het besluit tot royement is, nadat betrokkene in de gelegenheid is gesteld zich te verweren, een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de leden van de Algemene Vergadering vereist.

TITEL Ili: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9

De Algemene Vergadering zal alle bevoegdheden op zich nemen die door de wet zijn opgedragen en meer

bepaald :

-benoeming, kwijting, ontslag en afzetting van bestuurders,

-goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook,

- bepaling en duur van de mandaten,

-goedkeuring van begroting en jaarrekeningen,

-vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- aanvaarding en uitsluiting van leden,

en aile gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 10

Binnen de twee maanden na afloop van elk boekjaar wordt een Algemene Vergadering gehouden (jaarvergadering). De Raad van Bestuur is verplicht aan de Algemene Vergadering zijn jaarverslag uit te brengen en, onder overlegging van de nodige bescheiden, rekening en verantwoording te doen van zijn -- in het afgelopen jaar  gevoerd bestuur.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur met inachtneming van een termijn van zeven dagen. De oproeping geschiedt schriftelijk aan de adressen van de leden volgens het ledenregister in artikel 5.

De Voorzitter van de Raad van Bestuur leidt de vergadering. Bij afwezigheid, wordt een ander bestuurslid als plaatsvervanger aangeduid.

Behalve de jaarvergadering zullen de Algemene Vergaderingen worden gehouden zo dikwijls de raad van bestuur dit nodig acht of indien minstens 115de van haar leden dit vraagt door een schriftelijk verzoek aan de Voorzitter van de raad van bestuur. De bijeenroeping gebeurt, binnen een termijn van vier weken, schriftelijk, met opgave van de te behandelen onderwerpen, met inachtneming van een termijn van zeven dagen.

Bijkomende agendapunten, die verplicht moeten worden behandeld, kunnen schriftelijk tot vijf kalenderdagen voor aanvang van de AV worden toegevoegd indien minstens 1/20ste van haar leden dit vraagt.

Indien aan het verzoek tot bijeenroeping binnen veertien dagen nadat dit door de Voorzitter van de Raad van Bestuur werd ontvangen, geen gevolg wordt gegeven, zullen de verzoekers zelf tot bijeenroeping kunnen overgaan op de wijze waarop de Voorzitter van de Raad van Bestuur de algemene ledenvergadering bijeenroept.

Artikel 11

Alle leden hebben toegang tot de Algemene Vergadering en hebben stemrecht. Een lid is bevoegd zijn stem door een schriftelijk daartoe gemachtigd ander lid uit te brengen, die echter nooit meer dan één stemgerechtigd lid kan vertegenwoordigen.

!

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

i1áoD 2.2

Aile besluiten warden genomen met gewone meerderheid van de ter vergadering uitgebrachte geldige en vertegenwoordigde stemmen, tenzij in deze statuten anders is bepaald. Bij staken van de stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

Over personen wordt schriftelijk en anoniem gestemd. Over zaken wordt mondeling gestemd, tenzij de voorzitter anders beslist.

Artikel 12

Van elke vergadering worden door de secretaris, of bij afwezigheid een door de Voorzitter aangeduid bestuurder, notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter en aan alle leden worden bezorgd. Derden die een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en / of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen. Deze stukken zijn aanwezig op de zetel van de vereniging.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders, tevens lid van de Algemene Vergadering. De bestuurders, inbegrepen de Voorzitter van de raad van bestuur, worden benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur. Het mandaat is onbeperkt hernieuwbaar. De andere bestuursfuncties, in concreto een secretaris en een penningmeester, worden door de raad van bestuur in onderling overleg uit de gekozen bestuursleden aangeduid.

Artikel 14

Het bestuur is belast met het besturen van de vereniging. Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door tenminste de helft van de bestuurders.

Iedere bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder , die nooit meer dan één bestuurder mag vertegenwoordigen. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders of vertegenwoordigers aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Indien dit quorum niet bereikt is, moet een nieuwe raad warden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Voor het aangaan van geldleningen, alsmede voor het kopen, vervreemden of bezwaren van onroerende goederen, behoeft de Raad van Bestuur de machtiging van de Algemene Vergadering met een meerderheid van tenminste tweederde deel van de geldig uitgebrachte stemmen. Deze machtiging dient tegenover derden te blijken.

Artikel 15

Het mandaat van bestuurder eindigt

bij overlijden,

-bij afzetting door de Algemene Vergadering,

-bij het verstrijken van de mandaatsperlode,

-bij vrijwillig ontslag conform artikel 16

Artikel 16

Een bestuurder kan te allen tijde zijn mandaat beëindigen. Deze beëindiging moet schriftelijk worden meegedeeld aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, mits inachtneming van een opzeggingstermijn van één maand.

De Algemene Vergadering kan een bestuurder schorsen of ontslaan indien zij daartoe termen aanwezig acht. Voor een vergaderingsbesluit daartoe is een meerderheid vereist van tenminste twee/derde deel van de geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel 17

Van elke vergadering worden door de secretaris, of bij afwezigheid een door de Voorzitter aangeduid bestuurder, notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter en aan alle bestuurders worden bezorgd.

TITEL V: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18

De vereniging kan enkel worden ontbonden door een besluit van de Algemene Vergadering, mits goedkeuring door 4/5de van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

Bij ontbinding zullen de bezittingen van de vereniging ten bate van een op de ontbindingsvergadering te bepalen doel binnen het domein van de podiumkunst komen, met tenminste twee/derde deel van de geldig uitgebrachte stemmen van de algemene ledenvergadering.

TITEL VI: VARIA

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 19

Een door de Raad van Bestuur op te stellen huishoudelijk reglement geeft, voor zover nodig, nadere regels omtrent lidmaatschap, de introductie, het bedrag der contributies, de werkzaamheden van het bestuur, de vergaderingen, de wijze van uitoefening van het stemrecht en aile verdere onderwerpen waarvan de regeling ' haar gewenst voorkomt.

Wijziging van het huishoudelijk reglement kan geschieden bij besluit van de Algemene Vergadering genomen met een gewone meerderheid van stemmen.

Het huishoudelijk reglement zal geen bepalingen mogen bevatten die afwijken van of ïn strijd zijn met de bepalingen van de wet of de statuten,

Artikel 20

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in huidige statuten werd voorzien of geregeld blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing en aile eventuele betwistingen en interpretatiemoeilijkheden zullen volgens deze wet worden opgelost

Benoeming van de raad van bestuur : 3740 Bilzen 3740 Bilzen 3510 Spalbeek Voorzitter

Colla Joseph Ons Verlangenstraat 10 Buysmans Lutgarde Beverststraat 40 Secretaris

Hermans Sandra Spalbeekstraat 22 C/1 Penningmeester





k-i i'

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
T BONTGEZELSCHAP BEVERST

Adresse
BEVERSTRAAT 40 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : Beverst
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande