T ZONNETJE

Association sans but lucratif


Dénomination : T ZONNETJE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.403.050

Publication

31/10/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIu II II II I IV III IIII

X11165136*

Vc

behc

aar

Belt Staal

ia

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

~ 9 d10a 20H

HASSELT

rt te

Ondernemingsnr : O á -c> `A o 3

Benaming

(voluit) : 't Zonnetje vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kloosterstraat 26, 3850 Nieuwerkerken

Onderwerp akte : - oprichting 't Zonnetje vzw

Vrijwilligersvereniging 't Zonnetje' vzw

Kloosterstraat 26

3850 Nieuwerkerken

De hierna vernoemde personen:

Voor het woonzorgcentrum Huize O.L.V. van Lourdes :

1.JACOBS, Joseph Panisbornestraat 18 te 3440 Budingen

2.TIELEN Agnès Willem de Meralaan 4 te 3400 Landen

3.WILDERJANS Frieda Maria, Gordelstraat 53 te 3401 Waasmont

4.TIMMERMANS Léonie, Sint-Martinusstraat 2/203 te 3806 Velm

Voor het woonzorgcentrum Huize sint-Jozef :

5.BEX, Yvo, Stokstraat 116 te 3800 Sint-Truiden

6.THEYS, Greta Schelfheide 21 te 3850 Nieuwerkerken

7.GOOSSENS Agnes Rhodestraat 2 te 3450 Geetbets

8.WINTMOLDERS, Augusta Heiligebomstraat 23 te 3850 Kozen-Nieuwerkerken.

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 onder de hierna volgende voorwaarden:

STATUTEN

Titel 1  Benaming, zetel, duur

Q' Artikel 1. De vereniging draagt de naam "'t Zonnetje vzw"

Q' Artikel 2. arrondissement De zetel is gevestigd te Kloosterstraat 26 te 3850 Nieuwerkerken, gerechtelijk

Q' Artikel 3. worden. Hasselt.

De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur. Zij mag ten allen tijde ontbonden

Titel 2  Doel

Q' Artikel 4. Deze vereniging heeft tot doel het organiseren van allerlei activiteiten voor en I of met de bewoners of verblijfhouders en hun familieleden van de woonzorgcentra van vzw St.-Elisabeth's Dal. Met deze activiteiten kunnen ook fondsen worden ingezameld die de realisatie mogelijk moeten maken van projecten die opnieuw ten dienste staan van de bewoners.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" ,1 t MOD 2.2

Titel 3 - Leden

Cl Artikel 5. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden moet

tenminste acht bedragen. Zij genieten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de raad van bestuur en op de algemene vergadering. Effectieve leden zijn dus de leden van de raad van bestuur. De wettelijke bepalingen zijn enkel van toepassing op de effectieve leden.

De toegetreden leden zijn alle tot de vrijwilligersvereniging 't Zonnetje vzw, toegelaten vrijwilligers. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in het reglement van inwendige orde. De toegetreden leden genieten stemrecht in de algemene vergadering.

Q' Artikel 6. Iedere natuurlijke persoon kan tot de vereniging toetreden indien deze persoon door de raad van bestuur als lid wordt aanvaard. Het verzoek om toelating tot de vereniging wordt door de kandidaat schriftelijk ingediend bij de algemeen directeur van vzw St.-Elisabeth's Dal en ter goedkeuring voorgelegd aan de raad van bestuur van 't Zonnetje vzw. Tegen de beslissing van de raad van bestuur is geen verhaal mogelijk.

Q' Artikel 7. Elk lid kan zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging via schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur of door eenvoudige mondelinge kennisgeving aan een lid van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge Q' Artikel 8. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering. Het voornemen van de uitsluiting wordt door de raad van bestuur schriftelijk voorgelegd aan de algemeen directeur van vzw St - Elisabeth's Dal die dit voornemen ter goedkeuring voorlegt aan de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist uiteindelijk met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Q Artikel 9. Het ontslagnemend of uitgesloten lid heeft geen enkel recht op een vergoeding, noch kan deze aanspraak maken op een deel van de middelen van de vereniging. Zij kunnen geen staat of rekening, noch verzegeling of boedelbeschrijving vorderen.

Titel 4 - Bijdragen

Q' Artikel 10. De leden zijn geen aansluitingsrecht of jaarlijkse bijdrage verschuldigd. Titel 5 - Algemene Vergadering

Q' Artikel 11. De algemene vergadering is samengesteld uit al de toegetreden leden van 't Zonnetje vzw'. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn/haar vervanger.

Q' Artikel 12. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en beschikt in die hoedanigheid over de bevoegdheden die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten. De algemene vergadering is bevoegd om:

" De statuten te wijzigen,

" Bestuurders te benoemen en af te zetten,

" Rekeningen en begrotingen goed te keuren,

" Kwijting te verlenen aan de bestuurders,

" De vereniging te ontbinden,

" Leden uit te sluiten,

" Alle beslissingen te nemen waarin de statuten een beslissing van de algemene vergadering vereisen.

Q' Artikel 13. De algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen worden in de loop van de maand mei, dit om de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende boekjaar goed te keuren. Er kan op elk moment een buitengewone algemene vergadering worden samengeroepen na een beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van een vijfde van de toegetreden leden.

Q' Artikel 14. De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur. De oproeping tot de algemene vergadering is geldig indien deze ondertekend is door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. Alle toegetreden leden worden bij gewone brief of via een e-mailbericht of telefonisch uitgenodigd en dit tenminste acht dagen voor de vergadering. De oproeping bevat de agenda. De agenda kan ter vergadering worden aangepast mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

D Artikel 15. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige toegetreden leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in deze statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn/haar vervanger doorslaggevend. Tot wijziging van de statuten kan slecht besloten worden indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit aantal niet bereikt wordt, moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen en kan deze beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede algemene vergadering mag ten vroegste plaats vinden na 15 kalenderdagen. Voor elke statutenwijziging is bovendien een 2/3 meerderheid noodzakelijk van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Indien de statutenwijziging een verandering inhoudt van het doel van de vereniging kan slechts besloten worden met een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit aantal niet bereikt wordt moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen en kan deze beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede algemene vergadering mag ten vroegste plaats vinden na 15 kalenderdagen. Voor elke verandering van het doel is bovendien een 4/5 meerderheid noodzakelijk van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels gehanteerd als deze beschreven voor het wijzigen van de statuten.

D Artikel 16. De beslissingen van de algemene vergadering worden bewaard in het 'register van de notulen' en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Alle leden kunnen er inzage van nemen, zonder verplaatsing van het register. Alle leden of derden kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, indien de aanvrager een belang doet blijken.

Titel 6  De Raad van Bestuur

Q' Artikel 17. Het bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de raad van bestuur. De raad van bestuur is samengesteld uit minstens 8 effectieve leden en diegenen wiens naam is vermeld in het register van de leden dat wordt neergelegd overeenkomstig de wet. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

Om de 4 jaar, uiterlijk tijdens de maand mei, zal in de algemene vergadering een verkiezing georganiseerd worden met het oog op de benoeming van de leden van de raad van bestuur (bestuurders genoemd).

De uittredende raad van bestuur organiseert deze verkiezingen en stelt daarvoor een kiesreglement op. De eerste verkiezingen worden georganiseerd op 28 maart 2011. Om een juiste vertegenwoordiging van elk woonzorgcentrum te garanderen worden er per woonzorgcentrum vier bestuurders gekozen uit de groep van toegetreden leden. Indien vzw St.-Elisabeth's Dal in de toekomst bijkomende woonzorgcentra realiseert, zal op eenzelfde wijze de verdeling van de vertegenwoordiging plaats hebben, tot een totaal van 12 bestuurders.

Indien er geen of onvoldoende kandidaten zijn in één van de woonzorgcentra, blijft het mandaat open tot op het ogenblik dat er zich kandidaten aandienen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college.

Een mandaat van bestuurder vangt aan op de dag van de benoeming door de algemene vergadering en eindigt op de dag van de samenstelling van de nieuwe raad van bestuur.

Q' Artikel 18. In geval van een vacature tijdens een mandaat, wordt er door de algemene vergadering een voorlopige bestuurder benoemd. Deze voltooit in dal geval het mandaat van de bestuurder die hij/zij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

D Artikel 19. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn/haar taak overgenomen door de ondervoorzitter of indien de ondervoorzitter ook afwezig is, duidt de vergadering een plaatsvervangende voorzitter aan. De raad voorziet ten allen tijde in het reglement van orde een lijst van onverenigbaarheden.

G Artikel 20. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en de secretaris. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of zijn vervanger de doorslag. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt die, na goedkeuring, bewaard worden in een speciaal register en ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Dit register ligt, voor alle leden, ter inzage in de zetel.

O Artikel 21. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Zijn enkel uitgesloten de handelingen die volgens de wet of onderhavige statuten, uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

D Artikel 22. De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanduiden, dat onder zijn leden wordt verkozen en waarvan het de bevoegdheden vaststelt.

Q' Artikel 23. De raad van bestuur treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Q' Artikel 24. De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, ondertekend door de voorzitter en secretaris, die ten overstaan van derden geen staving van hun bevoegdheden dienen te geven.

Titel 7  Reglement van Inwendige Orde

D Artikel 25. Het reglement van inwendige orde wordt opgemaakt door de raad van bestuur en kan ten allen tijde door de raad van bestuur gewijzigd worden.

Titel 8  Algemene bepalingen

Q' Artikel 26. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met eenendertig december.

Q' Artikel 27. Elk jaar duidt de raad van bestuur een bestuurder en een toegetreden lid aan die de juistheid van de rekeningen moeten nagaan en verslag moeten uitbrengen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur stuit de rekeningen van het afgelopen boekjaar af en stelt de begroting voor het volgende boekjaar op. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

D Artikel 28. ln gevat van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt hun bevoegdheden en de bestemming van het netto-actief. De activa zullen na aanzuivering van het passief, worden overgedragen aan een vereniging of een project waarvan het doel het meest aansluit bij de ondersteuning van de activiteiten ten behoeve van de residenten van vzw St.-Elisabeth's Dal.

Q' Artikel 29. Alle mandaten en functies in de vereniging zijn onbezoldigd.

Q' Artikel 30. Waar de wet of de statuten een verkiezing of stemming voorzien, kan elk effectief lid zich slechts laten vertegenwoordigen door één ander effectief lid. Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Titel 9  Overgangsbepalingen

De algemene vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft tot bestuurders benoemd :

Voor het woonzorgcentrum Huize O.L.V. van Lourdes :

D JACOBS, Joseph Panisbornestraat 18 te 3440 Budingen

Q' T1ELEN Agnès Willem de Meralaan 4 te 3400 Landen

Q' WILDERJANS, Frieda Maria Gordelstraat 53 te 3401 Waasmont

Q' TIMMERMANS Léonie Sint-Martinusstraat 2/203 te 3806 Velm

Voor het woonzorgcentrum Huize sint-Jozef :

Q' BEX, Yvo Stokstraat 116 te 3800 Sint-Truiden

Q' THEYS, Greta Schelfheide 21 te 3850 Nieuwerkerken

Q' GOOSSENS Agnes Rhodestraat 2 te 3450 Geetbets

Q' WINTMOLDERS, Augusta Heiligebomstraat 23 te 3850 Kozen-Nieuwerkerken.

De raad van bestuur heeft aangesteld als :

voorzitter : BEX, Yvo

Ondervoorzitter : TIELEN, Agnès

Secretaris : GOOSSENS, Agnes

Nieuwerkerken 16 mei 2011

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Hierna volgen de namen, voornamen en de handtekeningen van de stichtende leden

1.JACOBS, Joseph

2. TIELEN Agnès

3.WILDERJANS Frieda Mana,

4.TIMMERMANS Léonie,

5.BEX, Yvo

6.THEYS, Greta

7.GOOSSENS Agnes

8.WINTMOLDERS, Augusta

Bijlagen-bij" hetBelgiseh-Staatsblad 34f1$12411---Anaexes- du-Moniteur -belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
T ZONNETJE

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 26 3850 NIEUWERKERKEN(LIMB)

Code postal : 3850
Localité : NIEUWERKERKEN
Commune : NIEUWERKERKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande