TACITUS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TACITUS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 553.475.565

Publication

02/06/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

28-05-2014

Griffie

*14305029*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0553475565

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Tacitus

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Karen Sabbe, notaris te Hamont-Achel met standplaats te Achel op achtentwintig mei tweeduizend veertien, nog ter registratie aan te bieden, dat door de hierna vermelde personen een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht als volgt:

Oprichters:

1. "ADVIESGROEP VERBEECK" Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, met zetel te 3910 Neerpelt, Stationsstraat 60/2, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Limburg onder het nummer BE 0550.934.264, opgericht bij akte verleden voor notaris Sabbe Karen te Achel op vijfentwintig april tweeduizend veertien, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van achtentwintig april tweeduizend veertien onder nummer 14304109, waarvan de statuten sindsdien niet gewijzigd werden.

2. "SWITERS" Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, met zetel te 2018 Antwerpen, Cuylitsstraat 41, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen onder het nummer BE 0550.937.234, opgericht bij akte verleden voor notaris Sabbe Karen te Achel op vijfentwintig april tweeduizend veertien, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van achtentwintig april tweeduizend veertien onder nummer 14304079, waarvan de statuten sindsdien niet gewijzigd werden.

Inschrijving  volstorting kapitaal:

De comparanten verklaren en erkennen, dat het gehele kapitaal is geplaatst, dat op de honderd (100) aandelen werd ingeschreven door comparanten als volgt:

- door de vennootschap  Adviesgroep Verbeeck , voormeld, voor dertienduizend negenhonderd vijftig euro (¬ 13.950,00), thans volstort ten belope van vierduizend zevenhonderd vijfentwintig euro (¬ 4725,00) waarvoor haar vijfenzeventig (75) aandelen in volle eigendom worden toegekend; - door de vennootschap  SWITERS , voormeld voor vierduizend zeshonderd vijftig euro (¬ 4650,00), thans volstort ten belope van duizend vijfhonderd vijfenzeventig euro (¬ 1575,00), waarvoor haar vijfentwintig (25) aandelen in volle eigendom worden toegekend;

Op voormelde aandelen hebben de oprichters een storting gedaan ten bedrage van zesduizend driehonderd euro, zodat alle aandelen ten belope van het wettelijk minimum volstort zijn geworden. De oprichters verklaren dat de volstorting door hen werd uitgevoerd in verhouding tot hun inschrijving op de aandelen, zoals hierboven vermeld.

Overeenkomstig artikel 224 Wetboek van Vennootschappen werd het totaal van de inbrengen in geld vóór de oprichting van de vennootschap gedeponeerd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij ING.

Dit blijkt uit een bewijs van deponering dat aan ondergetekende notaris is overhandigd en in diens dossier bewaard blijft

Statuten bij uittreksel:

Artikel l Naam

De vennootschap, die een handelsvennootschap is, heeft de rechtsvorm van een besloten

Onderwerp akte :

Stationsstraat 60 Bus 2 3910 Neerpelt

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam :  TACITUS .

Artikel 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur, te rekenen van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Artikel 3 Zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3910 Neerpelt, Stationsstraat 60 bus 2.

Artikel 4 Doel.

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening: het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

- Studie-, organisatie- en raadgevend en uitvoerend bureau, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, inzake financiële-, handels-, boekhoudkundige, fiscale of sociale aangelegenheden;

- Tussenpersoon in de handel, als makelaar in goederen, als zelfstandige

handelsvertegenwoordiger en als commissionair.

- Het verstrekken van alle mogelijke werkzaamheden, diensten en adviezen op administratief, boekhoudkundig, juridisch, sociaal rechtelijk en organisatorisch gebied en in het algemeen op bedrijfseconomisch en juridisch vlak,

- Verschaffing van arbeidskrachten aan handels- en nijverheidsondernemingen;

- Coördineren van technische en persoonsgebonden bijstand;

- Bureau voor nijverheidsstudies;

- Publiciteitsonderneming;

- Verhuring en huren van diverse goederen en diensten;

- Huren en verhuren, kopen en verkopen, import en export van rollend, vliegend en varend materiaal;

- Het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze al dan niet een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur en toezicht alsmede het verlenen van technische en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen;

- Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering;

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 5 Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderd (100) gelijke aandelen, zonder nominale waarde.

Artikel 13 Benoeming - Ontslag.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer statutaire of niet-statutaire zaakvoerders, al dan niet vennoot. Deze zaakvoerder(s) worden benoemd door de algemene vergadering voor bepaalde of onbepaalde duur. De algemene vergadering stelt hun aantal vast.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze rechtspersoon verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger natuurlijke persoon aan te duiden die belast wordt met uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

voor rekening van de rechtspersoon.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig akkoord van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan, om gewichtige redenen, geheel of gedeeltelijk worden herroepen, door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Een niet statutaire zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, mits eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten. Het ongevraagd ontslag van een

niet statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het vrijwillig aftreden van een zaakvoerder kan geen gevolg hebben dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft genomen.

Is er meer dan één zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder te allen tijde aftreden, mits hij zijn voornemen ten minste één maand vooraf bij gewone brief ter kennis brengt van de vennootschap. Ingeval er meerdere zaakvoerders benoemd zijn vormen zij samen het college van zaakvoerders. Het college van zaakvoerders wordt voorgezeten door de voorzitter, die benoemd wordt door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen.

Het college van zaakvoerders vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist, alsook binnen de veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van een zaakvoerder.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt het college voorgezeten door de oudste in jaren aanwezige zaakvoerder. De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap gevestigd is, aangewezen in de oproepingsbrief. Deze bevat tevens de agenda.

Over de punten die daarin niet vermeld zijn kan slechts dan rechtsgeldig worden beraadslaagd wanneer alle zaakvoerders aanwezig zijn en ermee instemmen.

De instemming wordt geacht te zijn gegeven wanneer blijkens de notulen geen bezwaar gemaakt is. Het college van zaakvoerders kan slechts dan rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Zijn besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen heeft de zaakvoerder die de vergadering voorzit, beslissende stem.

De zaakvoerder die belet is, kan bij eenvoudige brief volmacht geven aan één van zijn collega's van het college, maar slechts voor één vergadering.

Nochtans kan een zaakvoerder slechts één medelid van het college vertegenwoordigen.

Met een besluit van het college staat gelijk een gedagtekend stuk dat ondertekend is door alle zaakvoerders en waarvan in het notulen register aantekening is gedaan.

Van de besluiten van het college worden notulen gehouden, die worden ingeschreven of gebundeld in een bijzonder register, en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden van het college.

Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de bevoegde organen van vertegenwoordiging. De benoeming evenals de ambtsbeëindiging van een zaakvoerder, die geen statutair zaakvoerder is, worden openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een uittreksel uit het benoemingsbesluit, en van een afschrift daarvan bestemd om in de Bijlage van het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt.

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, de vennootschap ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Ieder zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

De opdracht van de zaakvoerder wordt kosteloos vervuld, behoudens wanneer de algemene vergadering, daartoe uitsluitend bevoegd, een salaris heeft toegekend dan wel goedgekeurd indien opgenomen in de jaarrekening.

Als statutaire zaakvoerder wordt aangesteld, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ADVIESGROEP VERBEECK", met zetel te 3910 Neerpelt, Stationsstraat 60/2, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Limburg onder het nummer BE 0550.934.264, met als vaste vertegenwoordiger de heer VERBEECK Peter Jan Martin, geboren te Geel op 31 oktober 1954, wonende te Neerpelt, Stationsstraat 60 bus 2.

De opdracht van de zaakvoerder wordt kosteloos vervuld, zolang de algemene vergadering, daartoe uitsluitend bevoegd, niet uitdrukkelijk een salaris heeft toegekend.

Artikel 14 - Bestuur.

De zaakvoerder zal overeenkomstig artikel 257 Wetboek van Vennootschappen, alle handelingen van bestuur verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap, en dit in de meest brede zin van het woord, met uitzondering uiteraard van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Indien er verschillende zaakvoerders zijn aangesteld, zijn zij ieder afzonderlijk bevoegd, behoudens eventuele beperkingen opgelegd bij hun benoeming. Zodanige beperkingen kunnen niet aan derden worden tegengeworpen, ook al zijn ze openbaar gemaakt en hebben enkel een interne werking in de vennootschap.

Artikel 15 Bijzondere volmachten.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap, al of niet vennoten, aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmachten, onverminderd de verantwoordelijkheid van zaakvoerder, ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 18 Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op vijf mei om veertien uur.

Indien die dag een zondag of een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over alle aangelegenheden die tot haar bevoegdheid behoren en die geen wijziging van de statuten inhouden.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen, om over een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap, of op een andere plaats aangewezen in de oproeping.

Artikel 24 Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de aandelen zonder stemrecht.

Artikel 29 Boekjaar Jaarrekening.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Artikel 30 Bestemming van de winst Reserve.

De  te bestemmen winst zoals deze wordt bepaald door het geldend boekhoudrecht, wordt verdeeld door de algemene vergadering, doch steeds met in achtname van het geldend vennootschapsrecht en boekhoudrecht.

G. ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 31 Benoeming van vereffenaars.

De wijze van vereffening wordt bepaald door de algemene vergadering. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 32 Bevoegdheden van vereffenaars.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit, onverminderd de verplichtingen opgenomen in artikel 189 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Met éénparigheid van stemmen worden volgende beslissingen genomen:

1. Eerste algemene vergadering - eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van een uittreksel van de oprichtingsakte en zal eindigen op éénendertig december tweeduizend vijftien. De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien op vijf mei om veertien uur.

2. Bekrachtiging verbintenissen.

In toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, verklaart comparant uitdrukkelijk ter gelegenheid van de oprichting, dat de vennootschap de rechten en verbintenissen overneemt die voortvloeien uit de rechtshandelingen die in haar naam en voor haar rekening werden gesteld voor de oprichting van de vennootschap sedert 1 mei 2014

3. Benoeming zaakvoerder.

a) De vennootschap  Adviesgroep Verbeeck met als vast vertegenwoordiger de heer Peter Verbeeck werd in deze statuten benoemd tot statutaire zaakvoerder voor onbepaalde duur, die deze benoeming aanvaardt.

b) Het mandaat zal onbezoldigd uitgeoefend worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

4. Commissaris-revisor

De vergadering stelt vast dat de vennootschap niet onderworpen is aan de verplichting één of meer

commissarissen aan te stellen, daar zij de bij de wet gestelde criteria niet overschreden heeft.

Zij gaat bijgevolg niet over tot de aanstelling van een commissaris.

5. Volmacht

De oprichter geeft bij deze bijzondere volmacht aan Boekhoudkantoor

IMFABO BVBA te Neerpelt, Spoorwegstraat 22/1, evenals aan haar bedienden, aangestelden en

lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve

formaliteiten te verzekeren.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Notaris Karen Sabbe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tevens neergelegd: afschrift van de akte

Coordonnées
TACITUS

Adresse
STATIONSSTRAAT 60, BUS 2 3910 NEERPELT

Code postal : 3910
Localité : NEERPELT
Commune : NEERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande