TENNISCLUB LEOPOLD 2014

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISCLUB LEOPOLD 2014
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.486.896

Publication

16/05/2014
ÿþ}

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0537486896

RECFrrl3ANKvan KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

0 6 MEI 2014

Griffie

Benaming

(voluit) : Koninklijke Tennisclub Leopold 2014

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winst

Zetel : Naamse Vest 80 te 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : wijziging statuten

Utreksel uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 24 oktober 2013

Met eenparigheid van stemmen gaat de vergadering over tot de volgende besIssingen :

A. Wijziging benaming

Artikel 1

De benaming van de vereniging is Tennisclub Leopold 2014.

B. Toevoeging Artikel 10 bis

Artikel 10 bis

Wanneer een stichtend lid van de raad van bestuur wordt ontslagen door de algemene vergadering, dan neemt deze algemene vergadering de verplichting op zich om een andere bestuurder te vinden die de openstaande schuld tussen de VZW en de ontslagen bestuurder binnen de maand vereffend. Deze vereffening is geldig voor aile leningen tussen de VZW en de stichtende leden van de raad van bestuur. Voor $ponsering en publiciteit wordt de terugbetaling van de betaalde gelden gehalveerd.

Bij een vrijwillig vertrek van een stichtend lid van de raad van bestuur neemt de algemene vergadering de verplichting op zich om de nog openstaande schuld tussen de VZW en de investeerder terug te betalen op 20 jaar. Deze vereffening is geldig voor alle leningen tussen de VZW en de stichtende leden van de raad van bestuur. Voor sponsering en publiciteit wordt de terugbetaling van de betaalde gelden gehalveerd.

In geval van overlijden van een stichtend lid van de raad van bestuur, zal de terugbetaling van de lening worden overgedragen aan de erfgenamen van de overledene volgens wettelijke basis. De oorspronkelijke duurtijd van de terugbetaling zal evenwel worden gerespecteerd,

Wilfried Baeten

Bestuurder

Kris Peeters

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/08/2013
ÿþe MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IL I~'

..J

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsble

Rechtbank van koophandel

1 AN. 2013

te HABSSLT

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : KONINKLIJKE TENNISCLUB LEOPOLD 2014

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Naamse Vest 80, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Frank De Wilde te Gingelom op 18 juli 2013, geregistreerd te Sint-Truiden op 22 juli 2013, boek 568 blad 87 vak 19, blijkt dat er een vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht door: 1/ De heer BAETEN Wilfried Marc Albert Ghislain, geboren te Sint-Truiden op 27 november 1955, NN 55.11,27 175-53, IK 690-9111887-24, wonende te 3800 Sint-Truiden, Naamse Vest 80,

2/ De heer KNOPS Frans Richard Trudo, geboren te Leuven op 18 januari 1967, NN 67.01.18 019-79, IK 591-6549318-77, wonende te 3800 Sint-Truiden, Leopold II straat 17.

3/ De heer BOGAERT Frank Martin Antoon, geboren te Izegem op 1 september 1962, NN 62.09.01 039-35, wonende te 3401 Landen, Bormansstraat 46.

4/ De heer PEETERS Kris Theresia Paul Ghislain, geboren te Sint-Truiden op 16 oktober 1981, NN 81.10.16 261-60, IK 591-4261911-27, wonende te 3800 Sint-Truiden, Hamelstraat 46.

Volmacht

De heer BOGAERT Frank voornoemd sub 3 wordt alhier vertegenwoordigd door de heer BAETEN Wilfried voornoemd sub 1 ingevolge onderhandse volmacht.

De oprichters verklaren dat de statuten van de vereniging luiden als volgt:

TITEL I. - Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De benaming van de vereniging is Koninklijke Tennisclub Leopold 2014.

Artikel 2. De zetel is gevestigd te 3800 Sint-Truiden, Naamse Vest 80, in het arrondissement Hasselt. Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

Het bieden van mogelijkheden tot het beoefenen van de tennissport aan iedereen, Het bouwen en/of aanleggen van tennisterreinen, tennishallen en aile mogelijke voorzieningen nodig voor de beoefening van de tennissport. De oprichting tot vorming van een tennisschool. Het beheer en exploitatie van de kantine gelegen aan de tennisterreinen. De organisatie van tennistomooien en alle andere evenementen die verband houden met de tennissport. De organisatie van feesten en andere amusementsactiviteiten. Verder alle handelingen die Verband hebben met hoger beschreven doeleinden.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen bezitten die zij voor haar doen nodig heeft en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging zal zich kunnen associëren met andere verenigingen of groeperingen die een gelijkaardig doel nastreven, zowel op lokaal ais op nationaal vlak.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

TITEL Il. - Deelgenoten, aanvaarding, ontslag

Artikel 5. De vereniging bestaat uit effectieve, toetredende en ereleden. Alleen de effectieve leden bezitten'. het volledig lidmaatschap; zij worden uitgenodigd op de algemene vergadering en zijn er stemgerechtigd. De. effectieve leden worden verder kortweg genoemd leden". Hun aantal is onbeperkt, maar moet tenminste drie' bedragen.

De toetredende leden mogen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging mits betaling van een jaarlijkse bijdrage, waarvan de omvang door het bestuur wordt bepaald.

Artikel 6. De algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, beslist zonder enig beroep, noch rechtvaardiging, over de aanvaarding van nieuwe effectieve leden.

Artikel 7. Elk lid is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Een lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. Een lid wordt geacht zijn bijdrage niet te hebben betaald en is bijgevolg ontslagnemend wanneer een verzoek van betaling gedurende dertig dagen zonder gevolg is gebleven.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het lid dat

(53 V GU?6 _8-56

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2013 - Annexes du Moniteur belge Mp0 2.2

uitgesloten wordt kan geen teruggave eisen van het lidgeld noch aanspraak maken op de roerende en onroerende goederen van de vereniging.

Artikel 8. Naast de effectieve leden kunnen derden onder bepaalde voorwaarden als toegetreden lid van de vereniging worden beschouwd. De rechten en plichten van de leden zijn niet van toepassing op de toegetreden leden.

Om als toegetreden lid van de vereniging te worden aanvaard, moet het kandidaat-lid aan volgende voorwaarden voldoen:

a) Een jaarlijkse bijdrage betalen

b) Aangenomen worden door het bestuur van de vereniging die de aanvraag aanvaardt of verwerpt zonder dat een motivering vereist wordt

c) Het lid aanvaardt zonder enig voorbehoud deze statuten en stemt in met haar doel.

Artikel 9. De raad van bestuur zal de jaarlijkse bijdragen van de effectieve en toetredende leden vaststellen. De lidmaatschapbijdrage zal maximum tweehonderd komma nul nul euro (E 200,00) bedragen.

De effectieve en toetredende leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

TITEL III. - Bestuur, dagelijks bestuur

Artikel 10. De vereniging wordt beheerd dcor een raad van bestuur. Die raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Ais evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, dan bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Zij worden aangesteld door de algemene vergadering, en dit voor een beperkte of onbeperkte duur, volgens de beslissing van de algemene vergadering. Zelfs wanneer een bestuurder voor een bepaalde duur is benoemd, kan de algemene vergadering op elk ogenblik bij gewone meerderheid en zonder reden te moeten opgeven de bestuurder ontstaan.

Zo een paar aantal bestuurders benoemd wordt, heeft de voorzitter, door de algemene vergadering benoemd, bij gelijke stemmen doorslaggevende stem.

Artikel 11. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid van alle handelingen van bestuur en beschikking die dcor de wet of de statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Zij mogen bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris of orgaan van dagelijks bestuur overdragen.

De bestuurders mogen, en zonder dat deze opsomming beperkend is, alle betalingen doen en ontvangen, aile goederen, roerend en onroerend, aankopen en vervreemden; alle giften ontvangen; aile leningen sluiten en ontvangen; alle verzekeringcontracten afsluiten; alle eventuele vergoedingen ontvangen.

Artikel 12. Alle akten worden geldig ondertekend door twee bestuurders. Wanneer de vereniging een gedelegeerd-bestuurder heeft aangesteld, heeft deze laatste de bevoegdheid om de vereniging alleen-optredend te verbinden.

De rechtsvorderingen, als eiser of verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

Artikel 13. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "V.Z.W.", en het adres van de zetel van de vereniging, Op de zetel van vereniging wordt dcor de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL IV. - Algemene vergadering

Artikel 15. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging. Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden:

a. het wijzigen van de statuten van de vereniging;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. de uitsluiting van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 16. Er zal jaarlijks minimum één algemene vergadering gehouden worden, op 15 maart om 19 uur. Daarnaast kan de raad van bestuur beslissen om extra algemene vergaderingen te houden. Ook wordt een algemene vergadering gehouden wanneer minstens één vijfde van de leden dit vraagt.

De vergadering wordt gehouden op de plaats vermeld op de bijeenroepingsbrief.

Artikel 17, De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen. Alle leden worden minstens acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering. De oproeping bevat de dagorde. Enkel de punten van de dagorde worden behandeld.

Artikel 18. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. Elk lid heeft een gelijk stemrecht.

Luik B Vervolg

Vuor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

cià

1.1 cià

52

cià cià

130

.04

Lizt

MOD 22

Artikel 19 De vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezigen zij. Haar b

worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens

bijzondere bedingen voorzien door de wet.

Artikel vergadering worden opgenomen in een verslagboek. Zij

worden ondertekend door de voorzitter en één lid.

TITEL V. Dienstjaar, begroting, rekeningen, openbaarmaking

Artikel 21. Het dienstjaar loopt van één januari tot eenendertig december. leder en ten laatste zes

maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De vereniging voert een boekhouding conform aan de vigerende wetgeving ter zake.

Artikel 22. De vereniging deponeert ter griffie van de rechtbank van koophandel:

- de statuten van de vereniging;

- aile akten betreffende benoeming of ambtsbeëindiging van bestuurders en commissarissen;

~ beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de

benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars;

- de jaarrekening;

alle wijzigingen van voormelde akten, stukken en beslissingen;

- de gecoördineerde tekst van de statuten na de wijziging ervan.

De statuten en haar wijzigingen, alsook alle akten betreffende benoeming of ambtsbeëindiging van bestuurders en commissarissen; alsook alle beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars worden bij uittreksel bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL VL - Ontbinding, vereffening

Artikel 23. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering, één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 24. In elk geval van ontbinding wordt het zuiver overblijvend van alle

schulden) besteed aan een doel dat zo gelijkaardig mogelijk is als dat in hoger vermeld doel van de vereniging

is hepaald. Dit moet een belangenloze doelstelling zijn en mag de leden niet persoonlijk bevoordelerL

De bestemming wordt beslist door de algemene vergadering.

EERSTE ALGEMENE VERGADERING

De partijen komen bjeen in een eerstealgemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten:

a) worde tot de functie van bestuurder benoemd:

- de heer KNOPS Frans;

-deheerBAETENVVU~ed.

-ÓeheerBOQAEFTFxank;

- de heer PEETERS Kris.

b) de bestuurders worden aangesteld voor onbeperkte duur.

c) de opdracht van bestuurder is onbezoldigd.

EERSTE RAAD VAN BESTUUR

De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben

eenparigheid van stemmen aangeduid als voorzitter van de raad van bestuur: de heer BAETEN Wilfried.

EFFECTIEVE LEDEN

Worden als effectieve leden

aangesteld:

- de heer WOLTERS Gert, wonende te 3570 Alken, Leemkuilstraat 115.

- de heer DURWAEL Steven, wonende te 3803 Wilderen (Sint-Truiden), Strijderslaan 38.

- de heer VRANC KEN Rudi, wonende te 3800 Sint-Truiden, Zepperen-Dorp 21.

- de heer TIMMERMANS Bart, wonende te 3800 Sint-Truiden, Kommanderijstraat 19.

- de heer OVERSTEYNS Dieter, wonende te 3800 Sint-Truiden, Diesterstraat 26.

de beer COLSON Bart, wonende te 3800 Sint-Truiden, Leopoldll-straat 13.

- de heer HAVEN Michel, wonende te 3800 Sint-Truiden, Zoutstraat 30 bus 0201.

- de heer GOBBA Charles, wonende te 3800 Sint-Truiden, Prins-bisschoppenlaan 4 bus 0201, - mevrouw MOUSSEAU Evi, wonende te 3800 Sint-Truiden, Spaansebrugstraat 59 bus 0201.

Voor gelijkvormig uittreksel, met het oog op de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Notaris Frank DE WILDE

Tegelijk hiermee neergelegd:

-uDgiftevanvnonne|deopdchtngoakta

- volmacht

met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso / Naam aohandtekening

06/03/2015
ÿþ44 e Mod 2.1

FRIWg i e1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

RECHT8ANK van KOOPHANDEL

teANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 4 FR 2015

Griffie

Ondernemingsnr: 0537486896

Benaming

(voluit) : Tennisclub Leopold 2014

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winst

Zetel : Naamsevest 80 te 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : verplaatsing zetel,ontslag en benoeming nieuwe bestuurders

Uitreksel uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 20 januari 2015 :

Met eenparigheid van stemmen gaat de vergadering over tot de volgende beslssingen

A. Verplaatsing maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel wordt met onmiddelijke ingang verplaatst naar de Naamsevest 49 bus 103 te 3800 Sint-Truiden

B. Ontslag en benoeming bestuurders

Volgende bestuurders worden ontslagen niet ingang vanaf 1 januari 2015

Frans Knops, Wilfried Baeten, Kris Peeters, Bogaert Frank

Zij krijgen kwijting over het gevoerde beleid en worden bedankt voor hun bewezen diensten.

Volgende bestuurders worden benoemd met ingang vanaf 1 januari 2015:

Steve Durwael, wonende te 3803 Wilderen, Strijderslaan 38, tevens voorzitter van de raad van bestuur

Bart Colson, wonende te 3800 Sint-Truiden Leopold 11-straat 13

lise Hulsbosch, wonende te 3800 Sint-Truiden Ordingen Dorp 23 bus 201

Zij zijn benoemd voor onbeperkte duur en aanvaarden hun onbezoldigd mandaat.

Steve Durwael

Bestuurder

Bart Colson

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TENNISCLUB LEOPOLD 2014

Adresse
NAAMSE VEST 80 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande