TENNISCLUB LIMBURGSE TENNIS ACADEMIE, AFGEKORT : TC LIMBURGSE TENNIS ACADEMIE

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISCLUB LIMBURGSE TENNIS ACADEMIE, AFGEKORT : TC LIMBURGSE TENNIS ACADEMIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.089.770

Publication

28/11/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

behou

*11179097*J

Neergelegd ter griffie der

rechtbank y. koophandel te TONGEREN

1 6 -11- 201147

De Hooldgriffier,Gaff Oe

Ondernemingsnr :6M .08e. 7 iet>

Benaming

(voluit) : TENNISCLUB LIMBURGSE TENNIS ACADEMIE

(verkort) : TC LIMBURGSE TENNIS ACADEMIE

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sportlaan 33 te 3680 Maaseik

Ovtderrwreri akte : OPRICHTING

De ondergetekenden,

- de heer Luc GEUKENS,

geboren op zes augustus negentienhonderd zestig,

rijksregister nr. 60.08.06-333-27,

wonende te 3960 Bree, Bocholterkiezei 62,

- de heer Geert JANSSEN,

geboren op negenentwintig september negentienhonderd drieënzeventig,

rijksregister nr. 73.09.29-047-97,

wonende te 3680 Opoeteren, Weg naar As 148,

- de heer Tom DEVRIES,

geboren op twaalf mei negentienhonderd vierenzeventig,

rijksregister nr. 74.05.12-169.90,

wonende te 3960 Bree, Bocholterstraat 58,

richten bij deze akte, op 9 november 2011, een Vereniging zonder Winstoogmerk op, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

HOOFDSTUK 1 - DE VERENIGING

Artikel 1

De vereniging werd opgericht als een Vereniging zonder Winstoogmerk op grond van de wet van

27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 2

De vereniging draagt de naam "Tennisclub Limburgse Tennis Academie". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3

De zetel van de vereniging is gevestigd op 3680 Maaseik, Sportlaan 33, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen de landsgrenzen en de nodige vereisten van openbaarmaking te vervullen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten alle tijden ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

Artikel 5

De vereniging heeft ais doel de beoefening en bevordering van de tennissport. Dit doel kan uitgebreid worden tot andere takken van de sport. Om dit doel te bereiken zal de vereniging aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging heeft eveneens als doel het organiseren van nationale en internationale tornooien. De vereniging stelt zich garant voor ieders gelijke behandeling ongeacht ras, de vereniging mag hiertoe alle nodige diensten inrichten. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in  en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

HOOFDSTUK 2  LIDMAATSCHAP

Artikel 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 3 bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve leden en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 7

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk of rechtspersoon die door de algemene vergadering

als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een

kandidaat  lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid"

in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar effectieve leden.

De voorwaarden om als effectief lid opgenomen te worden zijn de volgende:

° Minstens de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben per 1 januari van het jaar waarin men de opname vraagt.

° Een schriftelijk verzoek richten tot de raad van bestuur.

Zich akkoord verklaren met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Alle andere leden krijgen het statuut van spelend lid. Zij moeten eveneens een vraag tot opname richten tot de raad van bestuur, en zich akkoord verklaren met de statuten en de reglementen. Een spelend lid heeft geen stemrecht op de algemene vergadering en kan niet verkozen worden in de raad van bestuur.

Artikel 8

De effectieve leden ontvangen een toegangsbadge van de club.

Artikel 9 /

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het uittredende lid dient zijn/haar badge terug in te leveren en heeft geen recht op terugbetaling van het éénmalige lidgeld.

Artikel 10

Uittredende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen. Het is nochtans toegelaten, bij het aanbrengen van goederen of waarden, te bepalen dat het aangebrachte, in geval dat de vereniging ophoudt te bestaan, of in geval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, geheel of gedeeltelijk kan worden teruggevorderd.

Artikel 11

De raad van bestuur kan op ieder ogenblik een ledenstop invoeren, ten einde de goede werking van de

vereniging te verzekeren.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK 3 - DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 en ten hoogste 11 leden die als effectief lid verbonden zijn aan de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts 3 leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts 2 personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 13

De bestuurders worden benoemd voor een periode van twee jaar. Hun mandaat wordt automatisch verlengd

voor dezelfde duur zolang er geen nieuwe herkiezing plaatsvindt.

Artikel 14

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. In de raad van bestuur mogen maximaal vijf bestuurders zitten welke niet woonachtig zijn in de stad Maaseik.

Artikel 15

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. Indien een bestuurder tijdens zijn mandaatperiode zijn functie niet meer kan uitoefenen, hetzij door overlijden, hetzij door vrijwillig ontslag, hetzij door afzetting, dan heeft de raad van bestuur de bevoegdheid om aan één der effectieve leden te vragen het vrijgekomen mandaat verder uit te oefenen tot aan de eerstvolgende jaarlijkse algemene vergadering. Deze persoon krijgt dan de functie van toegevoegd bestuurslid, en heeft de bevoegdheid om de bestuursvergadering bij te wonen zonder stemrecht. Het toegevoegd bestuurslid kan met volle inzage alle taken uitoefenen die hem of haar door de raad van bestuur worden toegekend. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezigen en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 16

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door" de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt én ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 17

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. Daarenboven is de voorzitter verplicht binnen de acht dagen een vergadering van de raad van bestuur te beleggen:

° op aanvraag van drie bestuursleden

° op aanvraag van tien effectieve leden.

De aanvragen moeten schriftelijk aan de voorzitter gericht worden en moeten de redenen van de aanvraag vermelden. De effectieve leden, welke alzo een samenkomst van de raad van bestuur aanvragen, kunnen desgevallend op deze vergadering gehoord worden. De vergadering van de raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

N100 2.2

Artikel 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover openbare en private bankinstellingen en andere instellingen.

Artikel 19

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

° op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

° door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, de beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

HOOFDSTUK 4 - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 20

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Eén lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 21

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

° het wijzigen van de statuten

° de benoeming en afzetting van de bestuurders

° de goedkeuring van de begroting en van de rekening

° de vrijwillige ontbinding van de vereniging

° de benoeming en uitsluiting van een lid van de vereniging

° alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 22

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 23

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 24

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOQ 2.2

stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en volledig gecodrdineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de dertig dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 25

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als beschreven voor het wijzigen van het

doel der vereniging vereist.

Artikel 26

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

HOOFDSTUK 5 - REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die

gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

HOOFDSTUK 6 - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 28

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeen geroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvari, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de dertig dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uitreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 29

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

SLOTBEPALINGEN

Als bestuurder en voorzitter wordt benoemd:

de heer Luc GEUKENS, wonende te 3960 Bree, Bocholterkiezel 62.

Als bestuurder, secretaris en penningmeester wordt benoemd:

- de heer Geert JANSSEN, wonende te 3680 Opoeteren, Weg naar As 148.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen in 2 exemplaren.

Eén exemplaar is bestemd voor de neerlegging bij de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste

exemplaar is bestemd voor het register der beraadslaging van de algemene vergadering.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Te Maaseik, 9 november 2011.

Luc GEtJKENS Stichtend lid voorzitter

Geert JANSSEN

Stichtend lid

Secretaris en penningmeester

Tom DEVRIES Stichtend lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TENNISCLUB LIMBURGSE TENNIS ACADEMIE, AFGEKO…

Adresse
SPORTLAAN 33 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande