TOEGANKELIJK VLAANDEREN

Divers


Dénomination : TOEGANKELIJK VLAANDEREN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 550.914.072

Publication

08/05/2014
ÿþ I~ IrD j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming : Toegankelijk Vlaanderen

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel: Belgiëplein 1

3510 Kermt

Ondernemingsnr

Voorwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden op achttien april tweeduizend veertien, voor Meester Peter Van Melkebeke,

Geassocieerd Notaris te Brussel,

dat De Vlaamse Regering, optredend voor de Vlaamse Gemeenschap enerzijds en het Vlaamse Gewest

anderzijds, publiekrechtelijke rechtspersonen, met adres te 1000 Brussel, Martelaarsplein 19,

de volgende private stichting heeft opgericht:

Artikel 1

1. Waar in deze statuten gesproken wordt van:

" het "Decreet", wordt daarmee bedoeld het decreet van 28 maart 2014 houdende machtiging tot oprichting van het privaatrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Toegankelijk Vlaanderen in de vorm van een private stichting;

" het "Kaderdecreet Bestuurlijk Beleid", wordt daarmee bedoeld het kaderdecreet Bestuurlijk Beleid van 18 juli 2003, zoals van tijd tot tijd gewijzigd;

" de "Principes Deugdelijk Bestuur", wordt daarmee bedoeld de principes van deugdelijk bestuur zoals uiteengezet in het decreet betreffende deugdelijk bestuur in de Vlaamse publieke sector, aangenomen door het Vlaams Parlement op 6 november 2013;

" de "Regeringscommissaris", wordt daarmee bedoeld de regeringscommissaris die wordt aangesteld door de Vlaamse Regering overeenkomstig artikel 16 van het Decreet en artikel 5 van deze statuten;

" de "Samenwerkingsovereenkomst", wordt daarmee bedoeld de samenwerkingsovereenkomst tussen de stichting en de Vlaamse Regering overeenkomstig artikel 9 van het Decreet, artikel 31 van het Kaderdecreet Bestuurlijk Beleid en lid 8 van dit artikel 1;

" de "Vlaamse Regering", wordt daarmee bedoeld de Vlaamse Regering zoals vertegenwoordigd door de Vlaamse minister bevoegd voor het gelijkekansenbeleid; en

" de 'Wet van 27 juni 1921", wordt daarmee bedoeld de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals van tijd tot tijd gewijzigd.

2. De stichting is een privaatrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap zoals bedoeld in artikel 29 van het Kaderdecreet Bestuurlijk Beleid in de vorm van een private stichting zoals bedoeld in artikel 27 e.v. van de Wet van 27 juni 1921. Zij wordt in deze statuten aangeduid als de "stichting".

3. De stichting draagt de naam "Toegankelijk Vlaanderen". De raad van bestuur kan een handelsbenaming invoeren, onverminderd de toepassing van artikel 32 van de Wet van 27juni 1921.

4. De statutaire zetel van de stichting is gevestigd te Belgiëplein 1, 3510 Kermt. De raad van bestuur kan de zetel van de stichting verplaatsen naar elke andere plaats binnen het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de statuten overeenkomstig aanpassen.

In het kader van de Samenwerkingsovereenkomst zal de stichting, bij beslissing van de raad van bestuur een gedecentraliseerde werking met vestigingsplaatsen ontplooien.

5. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting, vernielden de naam van de stichting, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting", alsook de statutaire zetel van de stichting.

6. De stichting is opgericht voor onbepaalde duur.

7. De stichting is opgericht door de Vlaamse Gemeenschap enerzijds en het Vlaamse Gewest anderzijds, publiekrechtelijke rechtspersonen, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, met adres te 1000 Brussel, Martelaarsplein 19, in uitvoering van artikel 3 van het Decreet.

8. Overeenkomstig artikel 9 van het Decreet en artikel 31 van het Kaderdecreet Bestuurlijk Beleid wordt

tussen de stichting en de Vlaamse Regering een Samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Artikel 2

De stichting heeft overeenkomstig het Decreet tot doel om te streven naar een integraal toegankelijke en

inclusieve samenleving, zodat iedereen, op een gelijkwaardige wijze, volwaardig kan deelnemen aan alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1111111111111111111111

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 5 AP4t, 24tit

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

facetten van het leven. De stichting integreert en promoot daarbij de principes van universel design, die de basisvoorwaarden scheppen, waardoor mensen, in al hun diversiteit en in een veelheid van situaties, op een zelfstandige, gelijkwaardige, veilige en gebruiksvriendelijke wijze kunnen gebruikmaken van de omgeving. De stichting vormt de katalysator tussen gebruikers, professionelen en beleid.

Teneinde dit doel te verwezenlijken, ontplooit de stichting, onder andere, de activiteiten die bepaald worden in het Decreet, zijnde: (i) fungeren als Vlaams expertisecentrum voor integrale toegankelijkheid en "universel design", (ii) de Vlaamse overheid, de provinciale overheden en de lokale overheden technisch en inhoudelijk begeleiden en adviseren bij de ontwikkeling, uitvoering, monitoring en evaluatie van hun toegankelijkheidsbeleid, (Hi) dienstverlening, advies, vorming, onderzoek en begeleiding over toegankelijkheid en "universel design" bieden aan andere overheden en aan derden, (iv) activiteiten ontwikkelen die de toegankelijkheid van evenementen bevorderen, (v) toegankelijkheidsscreenings uitvoeren in het kader van en volgens de methodiek van de databank Toegankelijk Vlaanderen die door de Vlaamse minister, bevoegd voor het gelijkekansenbeleid, erkend is; (vi) participeren in nationale en internationale initiatieven over toegankelijkheid, met het oog op expertiseopbouw en expertisedeling en (vii) alle andere initiatieven nemen en activiteiten uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de realisering van haar doel.

Onverminderd het bepaalde in lid 1 en lid 2, kan de stichting meer In het algemeen, telkens met inachtneming van aile toepasselijke wettelijke vereisten, alle industriële, burgerlijke, commerciële, financiële en andere, roerende zowel als onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel of die van aard zijn dat ze de verwezenlijking of ontwikkeling ervan kunnen bevorderen of daartoe kunnen bijdragen.

ArtL

De raad van bestuur stelt overeenkomstig de Principes Deugdelijk Bestuur, met gewone meerderheid een deontologische code op voor haar leden alsook een deontologische code voor de personeelsleden van de stichting evenais een regeling voor de bescherming van klokkenluiders.

Artikel 4

1. De inkomsten van de stichting worden gevormd door

a, bijdragen van de Vlaamse Overheid bestaande uit onder andere algemene werkingssubsidies,

middelen uit opdrachten, investeringssubsidies en projectsubsidies;

b. vergoedingen, retributies, bijdragen en/of subsidies van provinciale overheden en andere derden; en

c. hetgeen de stichting door erfstelling, legaat, schenking of op enige andere wettige wijze verkrijgt,

2. Als de stichting inkomsten in het werkingsjaar waarvoor die inkomsten werden toegekend niet volledig

aanwendt, kan het met het volledige niet-aangewende gedeelte reserves aanleggen.

Art kei 5

1. De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit dertien bestuurders, die worden benoemd en ontslagen door de Vlaamse Regering. Maximum twee derde van de bestuurders is van hetzelfde geslacht. De bestuurders zijn natuurlijke personen.

De Vlaamse Regering benoemt daarbij vijf bestuurders op voordracht van de provincies en acht bestuurders, onder wie de voorzitter, op voordracht van de Vlaamse minister, bevcegd voor het gel ijkekansenbeleid.

Elk van de dertien bestuurders wordt aangesteld op grond van zijn bewezen kennis en ervaring inzake de inhoudelijke materie en het beleidsveld waarin de stichting actief is of zijn deskundigheid inzake het algemeen bestuur van een dergelijke entiteit.

2. In geval van een vacature in de schoot van de raad van bestuur wordt de Vlaamse Regering hier onmiddellijk en schriftelijk of elektronisch van in kennis gesteld. De raad van bestuur bestaat in beginsel rechtsgeldig uit de overblijvende bestuurders.

In geval echter het ontstaan van een vacature in de raad van bestuur het aantal bestuurders doet dalen onder het minimum vereiste aantal van drie bestuurders, bestaat de raad van bestuur rechtsgeldig uit de overblijvende bestuurders en, behoudens uitdrukkelijke andersluidende beslissing van de Vlaamse Regering, de ontslagnemende bestuurder(s) die overeenkomstig het gemeen recht in functie zal (zullen) blijven totdat de Vlaamse Regering een of meer nieuwe bestuurders ter vervanging heeft benoemd.

3. De leden van de raad van bestuur worden, tenzij anders bepaald in hun benoemingsbeslissing, door de Vlaamse Regering aangesteld voor een hernieuwbare termijn van vijf jaar.

4. Een bestuurdersmandaat eindigt onder meer door:

a. schriftelijke of elektronische ontslagneming door de betrokken bestuurder;

b. overlijden of onbekwaamheid van de betrokken bestuurder;

c. verloop van de termijn waarvoor de betrokken bestuurder is benoemd.

5. Bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar.

6. De Vlaamse Regering duidt uit de leden van de raad van bestuur een voorzitter en een ondervoorzitter aan, De aanduiding van de voorzitter en de ondervoorzitter geldt voor de duur van hun respectieve bestuurdersmandaten, niet meegerekend een eventuele herbenoeming. Een bestuurder is herbenoembaar als voorzitter of ondervoorzitter, Indien de voorzitter verhinderd is, zal de raad van bestuur worden voorgezeten door de ondervoorzitter. De ondervoorzitter oefent in dat geval alle bevoegdheden en taken van de voorzitter uit voor de duur van de verhindering van de voorzitter. Indien zowel de voorzitter als de ondervoorzitter verhinderd zijn, zal het oudste lid in leeftijd van de raad van bestuur waarnemend voorzitter zijn. De waarnemend voorzitter oefent in dat geval alle bevoegdheden en taken van de voorzitter uit voor de duur van de verhindering van de voorzitter met uitsluiting van de bevoegdheid onder artikel 11 lid 1,

7. De voorzitter stelt hetzij binnen, hetzij buiten de raad van bestuur een secretaris van de stichting aan. De secretaris dient de notulen voor de vergadering van de raad van bestuur op te maken. De notulen worden vastgesteld door ondertekening door de secretaris en de voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

8. De Vlaamse Regering stelt bij de stichting een Regeringscommissaris aan. De Regeringscommissaris houdt toezicht op de overeenstemming van de verrichtingen en de werking van de stichting met het recht, de statuten en de Samenwerkingsovereenkomst, daarbij inbegrepen het financiële toezicht op de stichting.

Tegen elke beslissing van de raad van bestuur die hij strijdig acht met het Decreet, de statuten en de Samenwerkingsovereenkomst, dient de Regeringscommissaris van de Vlaamse Regering beroep tot vernietiging in bij de bevoegde minister. Dit beroep wordt met redenen omkleed. Het wordt uitgeoefend binnen de vijf werkdagen die volgen op de ontvangst door de Regeringscommissaris van het afschrift van de beslissing.

Van dit beroep wordt binnen dezelfde termijn kennis gegeven aan de raad van bestuur. De uitvoering van de beslissing wordt door het beroep geschorst.

De Vlaamse Regering kan de beslissing waartegen beroep werd ingesteld binnen de vijf werkdagen die volgen op de ontvangst door de Vlaamse Regering van de vraag tot vernietiging door de Regeringscommissaris middels een met redenen omklede beslissing vernietigen of bevestigen.

Indien de Vlaamse Regering geen beslissing neemt binnen de hierboven vermelde termijn, wordt de beslissing geacht te zijn bevestigd.

De Regeringscommissaris heeft met raadgevende stem zitting in de raad van bestuur van de stichting.

Ten minste vijf werkdagen voor de datum van de vergaderingen ontvangt de Regeringscommissaris de volledige agenda van de vergaderingen van de raad van bestuur van de stichting, alsook alle documenten ter zake. In gemotiveerde gevallen van hoogdringendheid kan door de raad van bestuur van deze bepaling worden afgeweken.

De Regeringscommissaris kan te alsen tijde ter plaatse alle documenten en geschriften van de stichting inzien.

De Regeringscommissa ris kan van de bestuurders alle inlichtingen en ophelderingen vorderen, en alle verificaties verrichten die hij nodig acht voor uitvoering van zijn mandaat.

De kosten die zijn verbonden aan de uitoefening van het ambt van Regeringscommissaris zijn ten laste van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest,

9. Het opnemen van of de wijzigingen in mandaten of activiteiten van de bestuurders buiten de context van de stichting worden schriftelijk of elektronisch aan de Regeringscommissaris voorgelegd. Is er sprake van een tegenstrijdig belang met de hoedanigheid van bestuurder van de stichting, kan de Vlaamse Regering, op gemotiveerd verzoek van de regeringscommissaris, in de vervanging van de betrokken bestuurder voorzien,

Artikel 6

1. De voorzitter ontvangt ten laste van de stichting een forfaitaire vergoeding op jaarbasis van 2.500 euro en een presentiegeld van 250 euro per zitting waaraan de voorzitter heeft deelgenomen.

De overige bestuurders ontvangen ten laste van de stichting een forfaitaire vergoeding op jaarbasis van 1.250 euro en een presentiegeld van 125 euro per zitting waaraan de bestuurder heeft deelgenomen. De Regeringscommissaris ontvangt dezelfde forfaitaire vergoeding als een bestuurder, maar dan ten laste van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest.

Het vastgestelde bedrag voor het presentiegeld per vergadering geldt voor maximaal vijftien vergaderingen per jaar. Ais de raad van bestuur in een bepaald jaar meer dan vijftien vergaderingen houdt, wordt er geen presentiegeld meer uitgekeerd vanaf de zestiende vergadering. Dit geldt enkel niet voor het eerste boekjaar tijdens hetwelk er een presentiegeld zal worden uitgekeerd onafhankelijk van het aantal vergaderingen.

2. De forfaitaire vergoedingen op jaarbasis worden uitbetaald op het einde van ieder boekjaar op voorwaarde dat de voorzitter, bestuurders, dan wel Regeringscommissaris minstens 80% van de vergaderingen van de raad van bestuur persoonlijk (en dus niet via volmacht) heeft bijgewoond,

3. De vergoedingen worden jaarlijks op 1 januari verhoogd met de procentuele stijging van de index van de consumptieprijzen tussen 1 november van het vorige kalenderjaar en 1 november van het daaraan voorafgaande kalenderjaar.

4. Aan de bestuurders kan een vergoeding worden toegekend voor reiskosten die verbonden zijn aan de uitvoering van het mandaat, overeenkomstig de regeling die geldt voor de vergoeding van reiskosten van personeelsleden van de Vlaamse overheid.

ArtiktZ

1. Het dagelijks bestuur van de stichting en de vertegenwoordiging van de stichting wat dat bestuur aangaat, Kan in overeenstemming met artikel 35 van de Wet van 27 juni 1921 door de raad van bestuur worden opgedragen aan een of meerdere natuurlijke personen die de titel van "algemeen directeur" zullen dragen.

2. De algemeen directeur onderzoekt alle aangelegenheden die aan de raad van bestuur zullen worden voorgelegd en doet hieromtrent voorstellen,

3. Bovenop de taken van dagelijks bestuur, voert de algemeen directeur alle specifieke taken uit die de raad van bestuur aan de algemeen directeur heeft toevertrouwd.

4. De algemeen directeur wordt aangesteld, geschorst en ontslagen door de raad van bestuur. De raad van bestuur bepaalt voorts de duur van zijn benoeming, zijn bezoldiging en de voorwaarden van zijn aanstelling, Artikel 8

De raad van bestuur benoemt en ontstaat het personeel van de stichting. De raad van bestuur kan, onder de door hem bepaalde voorwaarden, deze bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren aan een of meerdere algemeen directeurs,

Artikel 9

1. De besluiten van de raad van bestuur worden genomen in vergadering van de raad van bestuur. Om rechtsgeldig te kunnen beraadslagen en te besluiten dient de gewone meerderheid van de bestuurders ter vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Indien er tijdens een eerste raad van bestuur geen voldoende aanwezigheidsquorum is, zal een tweede raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r, Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

~

Luik B - Vervolg

agenda. Deze zal rechtsgeldig kunnen beraadslagen en besluiten van zodra er tenminste vijf bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Iedere verhinderde bestuurder mag schriftelijk, per brief, e-mail of telefax of elk ander schriftelijk communicatiemiddel, een andere bestuurder machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn naam te stemmen. Een bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht. Besluiten worden genomen met een gewone meerderheid van de in vergadering uitgebrachte stemmen, onthoudingen en blanco stemmen niet meegerekend. ledere bestuurder heeft één stem. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

De raad van bestuur komt samen op bijeenroeping door de voorzitter telkens het belang van de stichting het vereist, of telkens minstens twee bestuurders het vragen. Indien het verzoek van twee of meer bestuurders uitgaat, richten zij hiertoe een schrijven tot de voorzitter van de raad van bestuur, die dan binnen de vijftien werkdagen te rekenen vanaf de ontvangt van het verzoek, een vergadering van de raad van bestuur zal bijeenroepen.

2. De raad van bestuur vergadert minimaal 6 keer per boekjaar.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats aangeduid in de bijeenroeping.

De bijeenroeping van de raad van bestuur geschiedt per brief, fax of  email en bevat de agenda alsook de

nodige stukken. De bestuurders ontvangen de agenda en de nodige stukken minstens vijf werkdagen voor de

vergadering van de raad van bestuur. In gemotiveerde gevallen kan door de raad van bestuur van deze

bepaling worden afgeweken,

De raad van bestuur kan vergaderen door middel van telefoon- of videoconferentie.

De raad van bestuur kan op zijn vergaderingen alle deskundige personen toelaten die hij nodig acht

3. De besluiten van de raad van bestuur kunnen in uitzonderlijke en gemotiveerde gevallen van hoogdringendheid wanneer het belang van de stichting zulks vereist, worden genomen bij unaniem schriftelijk of elektronisch akkoord van de bestuurders.

4. Als een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, mag hij niet deelnemen aan de beraadslagingen van de raad van bestuur over deze verrichtingen of beslissingen, noch aan de stemming in dat verband. Hij moet dit strijdig belang meedelen aan de andere bestuurders, met kopie aan de Regeringscommissaris en de commissaris.

5. De algemeen directeur wordt uitgenodigd voor de vergaderingen van de raad van bestuur en mag deelnemen met raadgevende stem,

Artikel 10

1. Onverminderd de overige bepalingen van deze statuten, heeft de raad van bestuur de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de stichting.

2, De raad van bestuur kan zowel binnen zijn schoot als daarbuiten aile comités inrichten die hij nodig of dienstig acht: de raad van bestuur bepaalt de samenstelling, bevoegdheden en werking van deze comités.

De raad van bestuur zal, in het kader van zijn expertise uitbouw en ter uitvoering van zijn taken, minstens één comité oprichten met adviserende bevoegdheid teneinde de ervaringsdeskundigheid van gebruikers te incorporeren en de wisselwerking tussen gebruikers, professionelen en beleidsmakers te stimuleren.

3. De raad van bestuur kan een of meer stakeholdercomités oprichten: de raad van bestuur bepaalt de samenstelling, bevoegdheden en werking van dit/deze comité(s).

4, De raad van bestuur kan aan één of meer van zijn leden of aan derden alle volmachten en delegaties verlenen die hij nodig of dienstig acht: deze machten kunnen worden gegeven voor bepaalde of voor onbepaalde duur en zijn herroepelijk.

Artikel 11

1. Onverminderd de collegiale vertegenwoordiging door de raad van bestuur handelend door de meerderheid van zijn leden en de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de algemeen directeur aangaande het dagelijks bestuur, wordt de stichting geldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, zowel in rechte, inclusief voor de Raad van State, als daarbuiten, bij alle handelingen, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een publiek ambtsbekleder of van een notaris vereist is, door de voorzitter of de ondervoorzitter (voor de goede orde, niet de waarnemend voorzitter) van de raad van bestuur, en de algemeen directeur gezamenlijk handelend. In geval van een vacature voor de functie van de algemeen directeur wordt de stichting geldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, zowel in rechte, inclusief voor de Raad van State, als daarbuiten, bij alle handelingen, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een publiek ambtsbekleder of van een notaris vereist is, door de voorzitter en de ondervoorzitter (voor de goede orde, niet de waarnemend voorzitter) van de raad van bestuur, gezamenlijk handelend.

2. Binnen het kader van het dagelijks bestuur wordt de stichting geldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden door de algemeen directeur.

3. Binnen het kader van hun volmacht, wordt de stichting eveneens geldig vertegenwoordigd door een (of

meer) bijzondere volmachthouder(s).

Artikel 12

1. Het boekjaar van de stichting valt samen met het kalenderjaar.

2. De raad van bestuur stelt een jaarrekening en jaarverslag op. Na het revisoraal verslag van de commissaris te hebben ontvangen, keurt de raad van bestuur de jaarrekening goed en verleent kwijting aan elk van de individuele leden van de raad van bestuur, telkens bij afzonderlijke beslissing, en aan de commissaris.

3. Vôôr één april van ieder boekjaar zendt de raad van bestuur de jaarrekening en het jaarverslag over het afgelopen boekjaar en de finale begroting voor het lopende boekjaar aan de Vlaamse Regering.

4. De stichting stelt een commissaris aan, te kiezen onder de leden van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren. Deze aanstelling gebeurt door de raad van bestuur. De commissaris zal belast worden met de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

~ ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

controle op de financiële toestand, de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet, de statuten en de Samenwerkingsovereenkomst, van de in de boekhouding en jaarrekening weer te geven verrichtingen. De commissaris beschikt in dat verband over alle bevoegdheden die hem worden toegekend door de wettelijke en reglementaire bepalingen ter zake. De commissaris rapporteert omtrent zijn bevindingen door middel van een revisoraal verslag direct aan de raad van bestuur en de Regeringscommissaris. De vergoeding van de commissaris is ten laste van de stichting,

Artikel 13

De raad van bestuur kan, na goedkeuring van de Vlaamse Regering, besluiten tot wijziging van de statuten.De Vlaamse Regering kan ook verzoeken de stichting te ontbinden overeenkomstig de relevante wettelijke bepalingen.

Artikel 14

1, In geval van ontbinding van de stichting stelt de Vlaamse Regering één of meer vereffenaars voor

overeenkomstig de relevante wettelijke bepalingen.

2. ln geval van ontbinding wordt het vermogen van de stichting overgedragen aan de Vlaamse

Gemeenschap en het Vlaamse Gewest die het zal aanwenden ter verdere bevordering van het belangeloze

doel waarvoor de stichting werd opgericht.

OVERGANGSBEPALINGEN

Boeklaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op achttien april tweeduizend veertien en zal worden afgesloten

op 31 deoember 2014.

Benoeming van de bestuurders

Overeenkomstig artikel 5 lid 1 en lid 4 juncto lid 6 van de statuten benoemde de Vlaamse Regering als

bestuurders van de stichting, voor een hernieuwbare termijn van vijf jaar:

1. op voordracht van de bevoegde Vlaamse minister :

Pollentier Leen Joanna van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Rue Ponchaut d'Ogy 5, 7862

Ogy

Van den Broeck-Wyckmans Bob Albert Mario van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te

Schomstraat 41, 2600 Berchem;

Oeyen Wim, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Echostraat 13, 3110 Rotselaar;

Verbeke Hedwig Valeria, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Jachthoorn 18, 3210 Linden;

Bossaerts Nicole Marie, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Anna Bijnsstraat 24, 2600

Berchem;

Tiri Els Lisette, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Ringlaan 12, 3530 Houthalen-Helchteren;

Mouligneau Brigitte, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Paddenpoelstraat 8, 3150

Wespelaar;

De Boom Yvan, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Kamerstraat 60, 9255 Buggenhout.

2, op voordracht van de provincies

Bestiaens Nele, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Reibroekstraat 91, 9940 Evergem; Couckuyt Eddy Marie, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Alfons De Cockstraat 27, 9310 Herdersem;

Dries Leen, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Hogeweg 18, bus 4, 2140 Borgerhout; Leysen Alexander Pieter Diana, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Kerkstraat 26, 1540 Herne;

Smeets Frank Aline, van Belgische nationaliteit, gedomicilieerd te Sint-Martensstraat 6, 3910 Neerpelt. Overeenkomstig artikel 5 lid 9 van de statuten duidt de Vlaamse Regering

- Bob Van den Broeck, voornoemd, aan als voorzitter van de raad van bestuur; en

- Frank Smeets, voornoemd, aan als ondervoorzitter van de raad van bestuur.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte, één volmacht).

Uitgereikt vóórregistratie in toepassing van artikel 173, 1° bis van het Wetboek registratierechten.

Peter Van Melkebeke

Geassocieerd Notaris

Op de laatste blz. van Luikg vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/03/2015
ÿþRechtsvorm : Private stichting

Zetel : 3510 Kermt, Belgiëplein 1

Onderwerp akte : VOORSTEL VAN INBRENG OM NIET van een algemeenheid (artikel 58 VZW-wet juncto artikel 770 Wetboek van vennootschappen) - Verkrijgende Stichting

Neerlegging van het voorstel van inbreng om niet van een algemeenheid, door a) de VZW "Adviesbureau Toegankelijke Omgeving", met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Driegaaienstraat 160, RPR 0865.076.979, b) VZW "Toegankelijkheidsbureau", met zetel te 3510 Kermt, Belgiëplein 1, RPR 0450.588.952, c) VZW "Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid", met zetel te 3510 Kermt, Belgiëplein 1, RPR 0882.314.275, d) VZW 'West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid", met zetel te 8200 Brugge, Koning Leopold 111 - laan 41, RPR 0476.429.554 in de private stichting "Toegankelijk Vlaanderen".

Werd neergelegd: een uitgifte van de akte verleden voor Peter Van Melkebeke, Notaris te Brussel op 5 maart 2015 met bijlagen.

Peter VAN MELKEBEKE

Notaris

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

flhlI IlU1.15N06I3I966*V

uhI RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

1 1KU2015

Griffie



Ondernemingsnr . 0550.914.072

Benaming

(voiuit) : Toegankelijk Vlaanderen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Link 8 vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

01/06/2015
ÿþ4 MOD 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I111~i~iu~u~~w~Iunuu

*1507 98

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 0 MEI 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 0550.914.072

Benaming

{voluit) : Toegankelijk Vlaanderen

(verkort)

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Belgiëplein 1 te 3510 Kermt

Onderwerp akte : INBRENG VAN ALGEMEENHEID OM NIET (art. 58 VZW-wet juncto art. 770 van het Wetboek van Vennootschappen) (Verkrijgende Stichting)

Er blijkt uit een akte verleden op dertig april tweeduizend vijftien, voor Meester Peter VAN MELKEBEKE, notaris te Brussel,

dat de private stichting "Toegankelijk Vlaanderen", met maatschappelijke zetel te 3510 Kermt, Belgiëplein 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0550.914.072 (RPR Antwerpen, afdeling Hasselt), hierna genoemd de "Verkrijgende Stichting", is overgegaan tot verkrijging, om niet, vanwege de inbrengende Vzw's, hierna genoemd, van de hierna vermelde algemeenheid van goederen.

IDENTITEIT VAN DE INBRENGENDE Vzw's

- de vereniging zonder winstoogmerk "Adviesbureau Toegankelijke Omgeving", met zetel te 9100 Sint  Niklaas, Driegaaienstraat 160, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0865.076.979 (RPR Gent, afdeling Dendermonde)

- de vereniging zonder winstoogmerk "Toegankelijkheidsbureau" met maatschappelijke zetel te 3510 Kermt, Belgiëplein 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0450.588.952 (RPR Antwerpen, afdeling Hasselt)

- de vereniging zonder winstoogmerk "Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid" met maatschappelijke zetel te 3510 Kermt, Belgiëplein 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0882.314.275 (RPR Antwerpen, afdeling Hasselt)

- de vereniging zonder winstoogmerk "West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid" met maatschappelijke zetel te 8200 Brugge, Koning Leopold III -- laan 41 ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0476.429.554 (RPR Gent, afdeling Brugge),

RETROAKTEN

I.Op 26 februari 2015 hebben de bestuursorganen van de Inbrengende Vzw's "Adviesbureau Toegankelijke Omgeving" en West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen enToegankelijkheid" en op 2 maart 2015 hebben de bestuursorganen van de lnbrengende Vzw's "Toegankelijkheidsbureau" en "Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid" het omstandig schriftelijk verslag goedgekeurd, dat de gegevens bevat zoals vereist door artikel 58 VZW-Wet juncto artikel 770 juncto artikel 761, §2 van het Wetboek van Vennootschappen.

Il. De 4 Inbrengende Vzw's enerzijds en de Verkrijgende Stichting anderzijds hebben bij authentieke akten verleden voor ondergetekende notaris, op 5 maart 2015, overeenkomstig artikel 58 VZW-Wet juncto artikel 770 juncto artikel 760 van het Wetboek van Vennootschappen, een gezamenlijk voorstel van inbreng authentiek laten vaststellen.

Ill. Gezegd gezamenlijk voorstel van inbreng tussen de Inbrengende Vzw's en de Verkrijgende Stichting werden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, respectievelijk te Gent, afdeling Dendermonde, te Antwerpen, afdeling Hasselt; te Antwerpen, afdeling Hasselt, te Gent, afdeling Brugge en nogmaals te Antwerpen afdeling Hasselt, en dit voor ieder van de betrokken lnbrengende Vzw'sNerkrijgende Stichting op 11 maart 2015 bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

- wat betreft de lnbrengende VZW "Adviesbureau Toegankelijke Omgeving" : op 23 maart 2015 onder nummer 43452;

- wat betreft de Inbrengende VZW "Toegankelijkheidsbureau" ; op 23 maart 2015 onder nummer 43463; wat betreft de Inbrengende VZW "Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid" : op 23 maart 2015 onder nummer 43462;

- wat betreft de Inbrengende VZW "West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid" : op 23 maart 2015 onder nummer 43450;

- wat betreft de Verkrijgende Stichting; op 23 maart 2015 onder nummer 43466;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

r

Luik B -Vervolg

IV, Overeenkomstig artikel 58 VZW-Wet juncto artikel 770 juncto artikel 761, §1 van het Wetboek van Vennootschappen, werd met unanimiteit beslist over te gaan tot de inbreng om niet van haar algemeenheid op de wijze en overeenkomstig de modaliteiten' vervat in gezegde voorstellen van inbreng door

- de algemene vergadering van de Inbrengende VZW "Adviesbureau Toegankelijke Omgeving", op 23 april 2015;

- de algemene vergadering van de Inbrengende VZW "Toegankelijkheidsbureau" , op 23 april 2015;

- de algemene vergadering van de Inbrengende VZW "Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid", op 23 april 2015;

- de algemene vergadering van de Inbrengende VZW "West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid", op 23 april 2015;

V. De raad van bestuur van de Verkrijgende Stichting, heeft op 27 april 2015, met unanimiteit beslist over te gaan tot de verkrijging om niet van de respectievelijke algemeenheid van ieder van de Inbrengende Vzw's op de ' wijze en overeenkomstig de modaliteiten vervat in het gezegde voorstel van inbreng.

Bijgevolg werden alle voorafgaandelijke wettelijke formaliteiten voor de realisatie van de inbreng om niet van de algemeenheid van de inbrengende Vzw's ten voordele van de Verkrijgende Stichting vervuld, onderhavige akte werd opgesteld bij toepassing van artikel 762 Wetboek van Vennootschappen juncto artikel 58, 2de lid, 8° VZW-Wet,

BESCHRIJVING VAN DE IN TE BRENGEN ALGEMEENHEDEN

De inbreng van het geheel van vermogen van ieder van de Inbrengende Vzw's in de Verkrijgende Stichting omvat alle activa -- en passivabestanddelen (m.i.v. reserves) alsook haar activiteiten met de daaraan verbonden vergunningen, erkenningen, en/of het voordeel van registratie, het recht de naam, merken en logo's van ieder van de inbrengende Vzw's te gebruiken, haar boekhouding, archief en haar personeelsleden, kortom aile materiële en immateriële bestanddelen eigen aan en verbonden met de algemeenheid.

TOEPASSING CAO 32 bis

De bepalingen opgenomen in cao n° 32bis zijn van toepassing op de personeelsleden van ieder van de Inbrengende Vzw's. Dit impliceert dat zij, samen met de voor hen geldende arbeidsvoorwaarden, automatisch over zullen gaan van de Inbrengende Vzw's naar de Verkrijgende Stichting. Eveneens moeten voor hen de bepalingen inzake informatie gevolgd worden die vermeld zijn in artikel 15 bis van cao n° 32bis

De werknemers van de Inbrengende Vzw's en de Verkrijgende Stichting werden reeds op gepaste wijze geïnformeerd, overeenkomstig de van toepassing zijnde regelgeving.

VOORWAARDEN VAN DE INBRENG

De inbreng om niet van de algemeenheden, voorwerp van onderhavige akte, geschiedt onder de volgende voorwaarden:

1. De Verkrijgende Stichting bekomt de voilé eigendom van de ingebrachte bestanddelen van ieder van de Inbrengende Vzw's vanaf 30 april 2015, en de verrichtingen uitgevoerd door ieder van de Inbrengende Vzw's met ingang van 30 april 2015, om middernacht, worden boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de Verkrijgende Stichting.

2. De kosten verbonden aan deze inbreng zullen gedragen worden door de Verkrijgende Stichting.

3. Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden vande bestuursorganen van de betrokken Inbrengende Vzw'sNerkrijgende Stichting.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte, de verslagen van de bijzondere algemene vergadering van 23 april 2015 van de inbrengende Vzw's, de notulen van de raad van bestuur van 27 april 2015 van de verkrijgende stichting).

Peter VAN MELKEBEKE

Notaris

Voorbehouden aan het = Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/07/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

b 111

s" " 1509 807

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

19 JR 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 055'0.914.072

Benaming

(voluit) : AGENTSCHAP TOEGANKELIJK VLAANDEREN

(verkort) :

Rechtsvorm

Zetel

Onderwerp akte :

PRIVATE STICHTING

BELG1EPLEIN 1 TE 3510 KERMT

BENOEMING ALGEMEEN DIRECTEUR

EN AANSTELLING COMMISSARIS-REVISOR

Benoeming algemeen directeur:

Beslissing door de Raad van Bestuur van het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen op datum van 3 december 2014 om mevrouw ROSE MARIE BROEDERS, wonende Oude Baan 98 te 3590 Diepenbeek, met ingang van 1 februari 2014 voor onbepaalde duur te benoemen als Algemeen Directeur van het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen,

De Algemeen Directeur is bevoegd voor het dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging van de stichting' wat dit bestuur aangaat. Bovendien voorzien de statuten dat de stichting geldig wordt vertegenwoordigd ten aanzien van derden door de voorzitter of de ondervoorzitter gezamenlijk hendelend met de Algemeen Directeur.

Aanstelling Commissaris-revisor

Beslissing door de Raad van Bestuur van het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen op datum van. 30 maart 2015 om Callens, Pirenne, Theunissen & Co Bedrijfsrevisoren B.V.C.V. te benoemen als commissaris vertegenwoordigd door Philip Callens voor een periode van 3 jaar tot de Raad van Bestuur die de jaarrekening. van 31 december 2016 goedkeurt.

Bob VAN DEN BROECK Rose Marie BROEDERS

Voorzitter van de Raad van Bestuur Algemeen Directeur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
TOEGANKELIJK VLAANDEREN

Adresse
BELGIEPLEIN 1 3510 KERMT

Code postal : 3510
Localité : Kermt
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande