UHASSELT PLUS

Divers


Dénomination : UHASSELT PLUS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 524.848.984

Publication

05/04/2013
ÿþ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

-RECHTLANK VAN KOOPHANDEL

2 6 -03- 8

fteareeL.T

Voor-

behoude

aan het

Belgisch

Staatsbla

1111111 Iii Il IUhlll1UllilIIl

*13053843*



Benaming

(voluit) UHasselt Plus

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Martelareniaan 42 - 3500 Hasselt

Ondernemingsnr

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Frank Goddeeris, geassocieerd notaris te Houthalen op veertien maart tweeduizend dertien, blijkt dat de hiernavermelde rechtspersoon voor zijn ambt een private stichting heeft opgericht als volgt:

Oprichter:

De Universiteit Hasselt, autonome openbare instelling met rechtspersoonlijkheid, zoals geregeld door het Decreet van 20 juni 2008 "betreffende de Universiteit Hasselt en de Hoge Raad voor het Hoger Onderwijs in Hasselt", gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 12 augustus daarna, gevestigd te 3500 Hasselt, Martelarenlaan 42, ingeschreven in het rechtspersonenregister Hasselt onder 0208.359.859

Hier vertegenwoordigd door de heer Mark SMEYERS, wonende 3550 Heusden-Zolder, Schansstraat 148, ingevolge een onderhandse volmacht opgesteld te Hasselt welke aan de akte gehecht blijft.

Statuten

NAAM  ZETEL -- DOEL.- ACTIVITEITEN  DUUR

ARTIKEL 1: Naam - Rechtsvorm

De Stichting draagt als naam "UHasselt PLUS", hierin gencemd de "Stichting".

Zij heeft de rechtsvorm van een private stichting, zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals die werd gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en al haar uitvoeringsbesluiten, hierna kortweg te noemen de "V&S-Wet".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de stichting moeten de naam ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private Stichting" alsook het adres ervan.

ARTIKEL 2: Zetel

De zetel van de Stichting is gevestigd op de 3500 Hasselt, Martelarenlaan 42,

De zetel kan enkel verplaatst worden door een beslissing genomen met unanimiteit van alle aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de bestuurders op een vergadering van de raad van bestuur waarop alle bestuurders aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn.

ARTIKEL 3: Doel  Activiteiten

De Stichting heeft tot doel om op een directe of indirecte manier bij te dragen aan de uitvoering van initiatieven en projecten die aansluiten bij de opdrachten van een universiteit, maar niet tot de kernactiviteiten van de UHasselt en haar onderzoeksinstituten behoren en derhalve beter niet uitgevoerd worden onder de rechtspersoonlijkheid van de UHasselt, maar die toch een welomschreven nut hebben, zowel voor de UHasselt zelf als voor de maatschappelijke en regionale ontwikkeling. Alle onderzoeksgroepen die met bovenstaande problematiek geconfronteerd worden, kunnen beroep doen op de Stichting om alsnog door middel van de inzet van mensen, middelen en know-how van de UHasselt bij te dragen aan de maatschappelijke en regionale ontwikkeling.

De Stichting realiseert dit doel op aile mogelijke manieren en zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verbonden zijn met haar doel of die de ontwikkeling of verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Voor de verwezenlijking van dit doel kan de Stichting de volgende activiteiten uitvoeren:

- Samenwerkingsverbanden afsluiten met organisaties voor zover dit overeenstemt met het doel van de Stichting

- Subsidieprojecten opstellen en indienen bij bevoegde instanties ter bevordering van haar doel De Stichting streeft geen winstbejag na. De inkomsten uit alle activiteiten van de Stichting zullen worden bestemd voor de activiteiten van wetenschappelijk onderzoek van en binnen de Universiteit Hasselt.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de raad van bestuur volgens de vereisten van statutenwijziging, vast te stellen bij notariële akte.

De stichting sluit een beheersovereenkomst af met de Stichter waarin bepaald wordt op welke wijze de bijdrage aan het realiseren van de taken en doelstellingen zal gebeuren.

ARTIKEL 4: Duur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De Stichting wordt voor onbepaalde duur opgericht.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 5: Benoeming, duur

De Stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste vier bestuurders, waarvan alle leden voorgedragen worden door de Stichter. Alle bestuurders worden tevens benoemd door de raad van bestuur van de Stichter overeenkomstig de voorwaarden zoals deze in huidige statuten opgenomen zijn. De bestuurders kunnen te allen tijde en ad nutum worden ontslagen door de raad van bestuur of de raad van bestuur van de Stichter. De bestuurders oefenen hun mandaat uit ten persoonlijke titel.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier (4) jaar. De mandaten van bestuurder zijn hernieuwbaar.

Elke benoeming en ambtsbeëindiging moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het Stichtingsdossier op de griffie van de rechtbank en bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. ARTIKEL 6: Samenstelling van de raad van bestuur Vergaderingen

De raad van bestuur benoemt een voorzitter uit zijn leden,

De raad van bestuur komt samen telkens wanneer het belang van de Stichting dit vereist en in ieder geval minstens om de drie maanden, alsook op verzoek van twee bestuurders of de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door middel van een uitnodiging die de agenda bevat.

De raad van bestuur kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens voor deze besluiten welke een bijzondere meerderheid vereisen zoals bepaald in huidige statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

Er worden notulen opgemaakt, die de besluiten van de raad van bestuur weergeven.

ARTIKEL 7: Bevoegdheid

De raad van bestuur is het soevereine orgaan van de Stichting en heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen van bestuur en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de Stichting. De leden van de raad van bestuur oefenen hun ambt in college uit,

De statuten van de Stichting kunnen door de raad van bestuur gewijzigd worden door drie vierde van de stemmen van de bestuurders op een vergadering van de raad van bestuur waarop alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Slaat de wijziging op het doel of de naam van de Stichting, dan is er een unanimiteit van alle aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de bestuurders vereist op een vergadering waarop alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval van dringende noodzakelijkheid en als het belang van de Stichting zulks vereist, kan tot een schriftelijke besluitvorming worden besloten. Besluiten in dat kader zullen dan met unanimiteit van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders genomen worden. De leden van de raad van bestuur kunnen overeenkomen de taken onderling te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs indien zij is bekendgemaakt.

ARTIKEL 8: Vertegenwoordiging

De Stichting wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders, gezamenlijk handelend, die geen besluit van de raad van bestuur moeten voorleggen of een alleen handelende bestuurder voor zover deze daartoe uitdrukkelijk aangesteld is overeenkomstig de regels van de vertegenwoordiging van de stichting zoals in huidig artikel 8 van de statuten bepaald.

ARTIKEL 9: Bezoldiging

De bestuurders oefenen hun ambt onbezoldigd uit tenzij de raad van bestuur hierover anders beslist. Ingeval beslist wordt tot bezoldiging van bestuurders zal de raad van bestuur tevens de omvang van de bezoldiging bepalen.

ARTIKEL 10: Regeling van belangenconflicten

De bestuurder, die bij een handeling met de Stichting, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de raad van bestuur, moet dit mededelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt. Hij neemt deel aan de beraadslaging, doch niet aan de stemming. Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen aan marktconforme voorwaarden.

DAGELIJKS BESTUUR

ARTIKEL 11: GEDELEGEERD BESTUURDER

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de Stichting delegeren aan een of meerdere personen, welke tevens bestuurder zijn, te noemen de gedelegeerd bestuurder(s). De beslissing tot delegatie wordt genomen met eenvoudige" meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur, voor zover twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ter gelegenheid van de benoeming kan de raad van bestuur de duur waarvoor de gedelegeerd bestuurder wordt benoemd, bepalen met dien verstande dat een dergelijke benoeming een termijn van maximum vier jaar niet mag overschrijden. indien hij dit niet doet, is de gedelegeerd bestuurder benoemd voor een periode van drie (3) jaar. Ongeacht of hij werd benoemd voor bepaalde duur, kan de gedelegeerd bestuurder te allen tijde worden ontslagen door de raad van bestuur.

De gedelegeerd bestuurder vertegenwoordigt de Stichting in en buiten rechte binnen de grenzen van het dagelijks bestuur. Ingeval meerdere gedelegeerd bestuurders door de raad van bestuur tezelfdertijd benoemd zijn, zullen zij hun mandaten in college uitoefenen.

De bezoldiging van de gedelegeerd bestuurder(s) wordt bepaald door de raad van bestuur.

BOEKJAAR  JAARREKENING -- BEGROTING

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

iNOD 2.0

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 12:

Boekjaar

Het boekjaar van de Stichting gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.

ARTIKEL 13: Jaarrekening en begroting

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, alsook de begroting van het volgende, lopende, boekjaar en dit op de wijze bepaald in artikel 37 van de V&S-wet.

Indien de Stichting bij de afsluiting van het boekjaar minstens twee van de drie bij wet bepaalde drempels bereikt, houdt zij een boekhouding en maakt zij een jaarrekening op overeenkomstig de boekhoudwet van 17 juli 1975, behoudens aanpassingen,

De Stichting moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen opdragen aan een commissaris indien zij voldoet aan de criteria bepaald in artikel 37 paragraaf 5 van de V&S-wet.

Binnen de dertig dagen na goedkeuring van de jaarrekening, legt de raad van bestuur deze neer bij de Nationale Bank van België, samen met een stuk met de identiteit van de bestuurders en desgevallend de commissaris in functie en in voorkomend geval het verslag van de commissaris.

ONTBINDING  BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

ARTIKEL 14: Vrijwillige ontbinding

De raad van bestuur kan mits eenparig besluit van de bestuurders aan de bevoegde Rechtbank van Eerste Aanleg verzoeken om de ontbinding van de Stichting uit te spreken en tot vereffening over te gaan, wanneer de Stichting niet meer in staat is het doel na te streven, waarvoor zij is opgericht, onverminderd de mogelijke andere verzoeken tot ontbinding zoals vermeld in artikel 39 van de V&S-wet.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de Stichting vermelden dan de naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting in vereffening".

ARTIKEL 15: Bestemming van het vermogen bij vrijwillige ontbinding

Het actief van de ontbonden en vereffende Stichting is bestemd voor de Stichter of diens rechthebbenden die naar aanleiding van de vereffening daarenboven het recht hebben en voor zover zulks mogelijk is, de goederen terug te nemen, die de Stichter aan de verwezenlijking van dat doel heeft besteed, dan wel een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen (op datum van ontbinding). Dit geldt eveneens voor de goederen die bij zaakvervanging of door wederbelegging in de plaats zijn gekomen. De Stichter is geen vergoeding verschuldigd voor de meerwaarde, gerealiseerd door de Stichting op de destijds door haar ingebrachte goederen.

ARTIKEL 16: Slotbepaling

Alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is bepaald, wordt geregeld door de V&S wet.

Benoeming van de eerste bestuurders

Met eenparigheid van stemmen worden tot eerste bestuurders benoemd door de Stichter en bij huidige beslissing, voor zover als nuttig en nodig, bekrachtigd door de huidige raad van bestuur van de Stichting:

De heer Luc DE SCHEPPER, geboren te Merksem op 22 april 1957 en wonende te Hasselt, Zestien-Bunderstraat 15,

Mevrouw Marie-Paule JACOBS, geboren te Herk-de-Stad op 15 juni 1959, wonende te Herk-de-Stad, Nieuwstraat 1,

Mevrouw Annemarie DRAYE, geboren te Leuven op 08 juli 1955, wonende te Herent, Winkselsesteenweg 80,

De heer Augustinus JANSSEN, geboren te Molenbeersel op 19 oktober 1962, wonende te Haasrode, Bovenbosstraat 124,

die voordien verklaard hebben hun ambt te aanvaarden.

Zij worden benoemd voor een termijn van vier (4) jaren vanaf heden.

Eerste boekjaar jaarrekening

Het eerste boekjaar loopt van zodra de Stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot 31 december 2013,

De eerste jaarrekening zal worden goedgekeurd door de raad van bestuur binnen de 6 maanden na afsluiting van het eerste boekjaar.

Volmacht

De Stichter geeft volmacht aan ondergetekende notaris om alle formaliteiten die de oprichting van deze Stichting teweegbrengt, te vervullen en uit te voeren. Dit behelst in het algemeen de volmacht om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de Stichting zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen, dit met macht tot indeplaatsstelling.

Deze volmacht heeft onder meer, doch zonder beperking, als voorwerp het vervullen van de neerlegging van de oprichtingsakte, de publicatie- en openbaarmakingsverplichtingen bij de griffie van de rechtbank van koophandel en bij het Belgisch Staatsblad.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend

Frank Goddeeris

Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
UHASSELT PLUS

Adresse
MARTELARENLAAN 42 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande