UNITE DE GESTION CYNEGETIQUE 'FOURONS', EN ABREGE : UGC

Association sans but lucratif


Dénomination : UNITE DE GESTION CYNEGETIQUE 'FOURONS', EN ABREGE : UGC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 464.623.268

Publication

07/10/2011
ÿþMOD 2.2

"

aine eer grime

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2 7 -09- 2011

De Hoofdgriffitme

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van d

lINg111bGIGIb~NINlll9 ie

*51832*

Voor-

ttsi:ouder

aan het

Elegisch

Staatsblei





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 464.623.268

IBeanetvríirng

(voluit) : wildbeheereenheid Voeren vzw

(verkort) : WBE Voeren vzw

Rechtsvoren : vzw

Zetel : Stationsstraat, 21 3790 Voeren

Onderwerp atite : verandering statuten en raad van bestuur

Tekst

Algemene vergadering van 23 september

Hebben hun ontslag gegeven:

Ferdinand Colin, Allée de Platanes, 16, 4600 Visé, secretaris

Bonten Jean, Einde 68 à 3790 Fourons, bestuurder

Claikens Bruno, Rue Haut Buisson, 5 à 7830 Silly, bestuurder

Happart Cédric, Top Loé Magis, 4 à 4880 Aubel, bestuurder

Jacquinet Joseph, 13 , rue Messitert à 4880 Aubel, bestuurder

Meens Mathieu, 19, rue des Platanes à 4880 Saint-Jean-Sart, bestuurder

Rouwet Fer, 1, Ulvend à 3790 Fourons, bestuurder

Zeevaertt Danny, 79, Veurs à 3790 Fourons, bestuurder

Alle leden van WBE Voeren vzw hebben met algemene stemmen van de aanwezige leden over de

samenstelling van de raad van bestuur ais volgt:

- Wynants Roger, Stationsstraat, 21, à 3790 Fourons, Voorzitter

-Mevrouw Delvaux Elisabeth, rue Large-Voie, 18 à 4690 Wonck, Ondervoorzitster

-Schmets Peter, Chemin du Bois du Roi, 15 à 4608 Warsage, Penningmeester

-Dethise Alain, rue du Couvent, 10 à 4690 Eben-Emael, Secretaris

NIEUWE STATUTEN

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL I: NAAM  ZETEL  DOEL DUUR

ARTIKEL 1.

De vereniging draagt de naam : "Wildbeheereenheid Voeren", v.z.w, afgekort: "WBE Voeren", v.z.w. ARTIKEL 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3790 Voeren, Stationsstraat, 21 en resorteert onder het gerechtelijke arrondissement Tongeren.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

Op de laatste biz, van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 3.

Het werkgebied van de WBE bestaat uit het vrijwillig samengevoegde en aaneengesloten gebied dat in samenspraak werd aangeduid op het plan dat conform artikel 7 van het jachtdecreet wordt neergelegd en omvat de onderscheiden jachtterreinen van de gemeente Voeren. De uiterste grenzen van het activiteitengebied van de WBE zijn die van de gemeente Voeren.

ARTIKEL 4.

De vereniging heeft tot doel om in het werkgebied:

a)De onderlinge samenwerking en goede verstandhouding tussen toegetreden leden te bewerkstelligen en een optimale weidelijke jachtbeoefening te bevorderen, alsmede een verbeterd toezicht.

b)Door gezamenlijk overleg, onderlinge behulpzaamheid, studie en onderzoek, te werken voor het behoud en de verbetering van de wildstand en zijn leefgebied;

c)Een wildbeheer te realiseren in overeenstemming met de plaatselijke belangenafweging tussen wild, landen bosbouw, natuurbescherming en jacht. Dit ingepast in en meegekoppeld met het natuurbeleid. d)Het beheren en aankopen van natuurgebieden, natuurreservaten, bosreservaten of waardevolle landschapselementen mogelijk te maken.

e)Alle activiteiten en handelingen die deze doelstellingen kunnen bevorderen, inbegrepen de verwerving van roerende of onroerende goederen toe te laten en eventueel een beroep te doen op een advies- en coördinatiecomité.

ARTIKEL 5.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: INLEIDENDE OPMERKINGEN  DEFINITIES  TERMINOLOGIE

ARTIKEL 6.

Effectieve leden: warden als effectieve leden van de vereniging beschouwd alle jachtrechthouders die een jaarlijkse ledenbijdrage betalen. Het is slechts mogelijk één keer jachtrechthouder te zijn, wat het aantal jachtgebieden die men bezit ook moge zijn. De effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Toegetreden leden: worden ais toegetreden leden beschouwd de mede-jachtrechthouders en de permanente uitgenodigden, die enkel aangesloten zijn om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Een mede-jachtrechthouder (of co-titularis) mag bij de werkvergaderingen en de algemene vergadering de jachtrechthouder vervangen en in zijn naam stemmen ,op voorwaarde dat hij in het bezit is van een door de jachtrechthouder ondertekende volmacht. De rechten en verplichtingen van de toegetreden en adviserende leden worden ook beschreven in een huishoudelijk reglement.

Adviserende leden: worden als adviserende leden beschouwd een vertegenwoordiger van de

landbouwsector, van de bossector, van natuurverenigingen en een vertegenwoordiger van het ANB. De adviserende leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden. De toegetreden en adviserende leden worden op de algemene vergadering uitgenodigd.

De Raad van Bestuur bestaat uit een zeker aantal personen die een specifieke functie uitoefenen in de WBE (bvb: voorzitter, ondervoorzitter, erevoorzitter, secretaris, penningmeester) en die verkozen worden onder en door de effectieve leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

TITEL III: LEDEN

ARTIKEL 7.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve, toegetreden en adviserende leden tellen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. De wettelijke bepalingen zijn alteen op de effectieve leden toepasselijk.

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-effectief lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Het kandidaat-effectief lid moet het wettelijk vereiste jachtplan indienen, zodat zijn jachtgebied duidelijk afgebakend is. Het voorstel dient op verzoek van het bestuur van de 'W.B.E.' aangevuld te worden met een gedetailleerde opgave der jachtrechten en de bewijsmiddelen ingeval geschillen. Een beslissing terzake dient getroffen te worden uiterlijk bij de tweede vergadering volgend op de aanvraag. De beslissing wordt schriftelijk betekend aan de aanvrager. in geval van verzet wordt de toetreding verdaagd naar de volgende algemene vergadering.

ARTIKEL 8.

Door hun toetreding aanvaarden de leden de jacht en haar basisfilosofie die het verstandige beheer van wildsoorten en hun leefgebieden beogen.

Zij erkennen de onderling overeengekomen grenzen van de jachtterreinen in de WBE zoals die op het neergelegde plan gezamenlijk werden aangeduid en verbinden er zich toe deze grenzen evenals de integriteit van het jachtgebied van de andere effectieve leden in deze WBE te eerbiedigen, niet te bejagen. Overtredingen van deze bepalingen worden gestraft met uitzetting.

Jachtrechten op een territorium van minder dan 40 ha, die rechtstreeks of door tussenpersoon in de toekomst worden verkregen zowel van particulieren als van openbare instanties, bij onderhandse of publieke verpachtingen in het jachtveld van andere leden gelegen in de wildbeheereenheid, zullen hun automatisch, uitsluitend en kosteloos worden afgestaan, behoudens onderling afwijkend akkoord, voor beoordeling voorgelegd aan de algemene vergadering. Er mogen echter uitzonderingen op deze alinea in het huishoudelijk reglement voorzien warden.

Lopende overeenkomsten tussen jagers van vbdr hun toetreding tot de W.B.E.' moeten aangepast worden aan de vigerende bepalingen binnen de 'W.B.E.'. Belanghebbenden kunnen worden gehoord teneinde geschillen en misverstanden te vermijden.

ARTIKEL 9.

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden of adviserende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 10.

De ledenbijdrage kan hoogstens één keer per jaar en zonder terugwerkende kracht worden verhoogd door de algemene vergadering en zal maximum ¬ 250 bedragen.

ARTIKEL 11.

Elk lid, zowel effectief, toegetreden of adviserend, kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag wordt ter kennis gebracht aan alle leden op de eerstvolgende algemene vergadering en zal slechts het eerstvolgende werkingsjaar uitwerking hebben.

Het bijdrageplichtig lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na een herinnering bij ter post aangetekende brief, wordt geacht ontslag te nemen.

MOD 2.2

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts gebeuren door een beslissing van de algemene vergadering

genomen met een meerderheid van twee derden der stemmen. De uitsluiting uit de vereniging gaat onmiddellijk

in na de beslissing van de algemene vergadering, maar kan slechts in de volgende gevallen voorkomen: -handelen in strijd met de statuten en reglementen van de vereniging en het benadelen van de vereniging op een onredelijke wijze.

-activiteiten in strijd met de goede zeden.

-verval van burgerrechten.

ARTIKEL 12.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL 1V: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 13.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie effectieve leden. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de algemene vergadering

pijp ARTIKEL 14. Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 6 jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Behoudens

e aanduiding en vervanging door de algemene vergadering worden de mandaten van de bestuurders stilzwijgend verlengd voor een nieuwe termijn telkens van dezelfde duur.

ARTIKEL 15. Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

e De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid, als de meerderheid van de effectieve leden of hun vertegenwoordigers aanwezig is.

D4 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 16. Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

O

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

0

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige

cd en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwei uitdrukkelijk vermeid worden op de agenda van de algemene vergadering en binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht van de

betrokkene.

cd

Gd

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering

'ptp bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook

Tij schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 17. Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte_ Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 18.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 19.

Van elke vergadering worden door de secretaris notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksets die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 20.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt, op voorwaarde dat die reglementen van tevoren door de algemene vergadering zijn goedgekeurd.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze behandelt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 21.

Onverenigbaarheden:

- Btoed- en aanverwanten tot en met de tweede graad kunnen geen deel uitmaken van de raad van bestuur van de'W.B.E.';

- Bestuursleden mogen niet deelnemen aan de besprekingen en beslissingen over zaken, waarbij zij rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk of voor hun bloed- en aanverwanten (tot en met de tweede graad) belang hebben. Zij mogen ook niet (rechtstreeks of onrechtstreeks) deelnemen aan enige dienst of levering ten behoeve van de `W.B.E.'. Zij mogen ook niet optreden ais advokaat, notaris, of zaakwaarnemer in tegen de'W.B.E.' ingestelde aangelegenheden.

ARTIKEL 22. Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor tijdelijk bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

De algemene vergadering kiest uit de effectieve leden een voorzitter, eventueel een erevoorzitter en één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De penningmeester zorgt voor de inning van gelden en uitgaven, met het bijhouden van de boekhouding en hij alleen tekent geldig namens de vereniging voor financiële verrichtingen.

Penningmeester, secretaris en voorzitter verzorgen samen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

TITEL V: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 23.

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een effectief lid kan zich echter door een ander lid (co-titularis of permanente uitgenodigde), zelfs door een adviserend lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen, die in zijn naam mag stemmen, op voorwaarde dat hij in het bezit is van een door de jachtrechthouder ondertekende volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid, wat zijn aantal jachtgebieden ook moge zijn, beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 24.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten en van het huishoudelijk reglement

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

- de verdeling van de afschotquota.

ARTIKEL 25.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden hem daartoe een verzoek richt en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend warden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, per electronische mail (e-mail,...) of per aangetekende brief, tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen en ondertekend door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vernield en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden, tenzij de algemene vergadering er in noodgevallen anders over beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

ARTIKEL 29.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering warden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te warden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31.

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 32.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien of gefotocopieerd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 33.

Tot de vergadering van de raad van bestuur en de algemene vergaderingen worden uitgenodigd de personen opgesomd in het besluit van de Vlaamse regering houdende vaststelling van de voorwaarden waaronder afzonderlijke jachtterreinen vrijwillig tot grotere beheereenheden kunnen worden samengevoegd en van de criteria waaronder beheereenheden kunnen worden erkend, van 1 december 1998.

TITEL VI : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van dat jaar.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VII : ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vernield worden.

MOED 2.2

, Voor- behouden aan bat Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid haar akkoord uitdrukt om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging die dezelfde doeleinden heeft als de WBE.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.





ARTIKEL 36.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge Een huishoudelijk reglement kan deze statuten aanvullen zonder af te wijken van wat in de voorgaande artikelen bepaald werd.

Voor alles wat in deze statuten en in het huishoudelijk reglement niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met een meerderheid van 2/3 van de stemmen op de stichtingsvergadering van 23 september 2011 in evenveel exemplaren als er effectieve leden zijn plus 2. Eén exemplaar van die twee is bestemd voor het Bestuur van het Belgisch Staatsblad en het andere voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

Te Voeren, op 23 september 2011

Wynants Roger Dethise Alain

Voorzitter Secretaris





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/10/2011
ÿþ- --  , , ~!.~f~~ /, a k

A

Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

rechtbltnk v, Keljpheindel terONOtreN

*11151833

2 ? -09- 2011 ~

~

riffl~~~

De Hoofdg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Dénomination : Unit2 de Gestion Cynégétique "Fourons"

Forme juridique A.S.B.L.

Siège : Stationsstraat, 21, 3790 Fourons

N' d'entreprise : 464.623.268

Objet de l'acte : Modifications statuts et conseil d'administration

Texte

Assemblée générale du 23 septembre 2011

Sont démissionnaires

M. Ferdinand Colin, Allée de Platanes, 16, 4600 Visé, secrétaire

Bonten Jean, Einde 68 à 3790 Fourons, administrateur

Claikens Bruno, Rue Haut Buisson, 5 à 7830 Silly, admiinistrateur

Happart Cédric, Top Loé Magis, 4 à 4880 Aubel, administrateur

Jacquinet Joseph, 13 , rue Messitert à 4880 Auber, administrateur

Meens Mathieu, 19, rue des Platanes à 4880 Saint-Jean-Sait, administrateur

Rouwet Fer, 1, Ulvend à 3790 Fourons, administrateur

Zeevaertt Danny, 79, Veurs à 3790 Fourons, administrateur

Tous les membres de l'A.S.B.L. UGC Fourons ont décidé à l'unanimité des membres présents de la

composition du conseil d'administration comme suit :

-M. Wynants Roger, Stationsstraat, 21, à 3790 Fourons, Président

-Mme Delvaux Elisabeth, rue Large-Voie, 18 à 4690 Wonck, Vice-Présidente

-M. Schmets Peter, Chemin du Bois du Roi, 15 à 4608 Warsage, Trésorier

-M. Dethise Alain, rue du Couvent, 10 à 4690 Eben-Emael, Secrétaire

NOUVEAUX STATUTS

L'assemblée générale, réglementairement convoquée et disposant du quorum nécessaire en matière de

présences et de majorité, a décidé en sa séance du 23 septembre 2011 de modifier intégralement ses statuts et de les remplacer comme suit :

TITRE I : DENOMINATION  SIEGE  BUTS  DUREE

ARTICLE 1.

L'association poile le nom « Unité de gestion cynégétique Fourons », association sans but lucratif, en abrégé « UGC Fourons », a.s.b.l.

ARTICLE 2.

Le siège de l'association est fixé à 3790 Fourons, rue de la Gare, 21 et relève de l'arrondissement judiciaire de Tongres,

" Le siège ne peut être déplacé que par décision de l'assemblée générale, à condition qu'elle respecte les règles conformément à ce qui est décrit dans ces statuts.

Réservé

au

A9oniteur

beige

Mentionner sur la dernière page du Votet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTICLE 3.

Le terrain d'activité de l'UGC comprend les territoires, librement regroupés, formant un ensemble et définis sur les plans qui ont été déposés en commun conformément à l'article 7 du décret sur la chasse et qui recouvrent les différents territoires de chasse de la commune de Fourons. Les limites extrêmes du terrain d'activité de l'UGC sont celles de la commune de Fourons.

ARTICLE 4.

L'association a pour but

a)de mettre en oeuvre une collaboration et une bonne entente parmi ses membres et de favoriser un exercice de la chasse conforme aux bonnes règles cynégétiques, ainsi qu'une meilleure surveillance. b)d'ceuvrer au maintien et à l'amélioration de la population du gibier et de son environnement, par une réflexion, une entraide, une étude et une recherche communes.

c)de réaliser une gestion du gibier qui correspond aux intérêts locaux entre gibier, agriculture, sylviculture, protection de la nature et chasse, et en intégrant tout ceci à la gestion de la nature.

d)d'autoriser la gestion et l'achat de domaines naturels, de réserves naturelles, de réserves forestières ou d'éléments paysagers de grande valeur.

e)De permettre toute activité favorisant ces premiers buts, y compris l'acquisition de biens mobiliers et immobiliers. L'association peut éventuellement faire appel à un comité de consultation ou de coordination.

ARTICLE 5.

L'association est constituée pour une durée indéterminée, mais peut à tout moment être dissoute.

TITRE II : REMARQUES PRELIMINAIRES - DEFINITIONS  TERMINOLOGIE

ARTICLE 6.

-membres effectifs : sont considérés comme membres effectifs de l'association tous les titulaires de

chasse qui paient une cotisation annuelle. On ne peut être titulaire qu'une seule fois,

quel que soit le nombre de territoires de chasse que l'on possède. Les membres

effectifs disposent du droit de vote à l'assemblée générale.

-Membres auxiliaires : sont considérés comme membres auxiliaires les co-titulaires de chasse et les

invités permanents, qui sont seulement affiliés pour jouir des activités de l'asbl.

Ces membres n'ont pas le droit de vote à l'assemblée générale. Un co-titulaire

peut remplacer le titulaire aux réunions de travail et à l'assemblée générale et

voter en son nom, s'il est muni d'une procuration signée par le titulaire. Les droits

et obligations des membres auxiliaires et consultatifs sont aussi mentionnés dans

ie règlement d'ordre intérieur.

-Membres consultatifs : sont considérés comme membres consultatifs, un représentant du monde

agricole, du secteur forestier, du secteur environnemental et d'un représentant

de l'ANB (Agence pour la Nature et la Forêt). Les membres consultatifs n'ont pas

fe droit de vote à l'assemblée générale.

-L'assemblée générale est constituée par les membres effectifs. Les membres auxiliaires et les membres

consultatifs sont invités à l'assemblée générale.

-Le conseil d'administration comprend un certain nombre de personnes qui exercent une fonction

spécifique au sein de l'UGC (par ex., président, vice-président, président

d'honneur, secrétaire, trésorier) et qui sont choisies par et parmi les

membres effectifs de l'association.

TITRE III : MEMBRES

ARTICLE 7.

Le nombre de membres est illimité, mais doit au minimum s'élever à trois. Les fondateurs sont les premiers membres effectifs. Tous les droits liés à l'affiliation, y compris le droit de vote à l'assemblée générale, sont réservés exclusivement aux membres effectifs. Les membres effectifs sont ceux dont le nom figure dans le registre des membres qui est tenu à jour au siège de l'association et dont une copie, conformément à l'article 26, § 1, 3° de l'actuelle législation, est déposée au greffe du tribunal de commerce. Les dispositions légales sont seulement d'application aux membres effectifs.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Peut adhérer comme membre effectif de l'association toute personne physique ou morale, qui est acceptée comme telle par l'assemblée générale et ce sur proposition du conseil d'administration. La demande d'admission d'un candidat membre effectif doit être introduite par écrit auprès du président du conseil d'administration.

Le candidat membre effectif doit introduire le plan de chasse légalement requis, de telle sorte que son territoire de chasse soit clairement défini. A la demande d'adhésion doivent, sur requête du conseil d'administration de l'UGC, être jointes les données détaillées des droits de chasse et les preuves en cas de litiges. Il convient de prendre une décision en la matière au plus tard lors de la deuxième réunion à partir de la date de la demande d'adhésion. La décision doit être communiquée par écrit au demandeur. En cas de refus, la demande d'adhésion est reportée à l'assemblée générale suivante.

ARTICLE 8.

Par leur adhésion, les nouveaux membres acceptent les principes de base de la chasse, qui visent une gestion raisonnable des espèces gibier et de leurs biotopes.

Ils reconnaissent les limites des territoires de chasse de l'UGC tels que définis ensemble sur ie plan déposé officiellement et s'engagent à respecter l'intégrité des territoires de chasse des autres membres effectifs de l'UGC, à ne pas y chasser. Toute infraction à ces dispositions sera punie d'exclusion.

Les droits de chasse obtenus à l'avenir sur un territoire de moins de 40 hectares, directement ou par personne interposée, soit de particuliers ou d'instances publiques, à l'amiable ou par adjudication publique, ces droits obtenus à l'Intérieur des territoires d'autres membres faisant partie de l'UGC, seront cédés automatiquement, exclusivement et gratuitement à ceux-ci, à moins d'un accord mutuel contraire, soumis pour approbation à l'assemblée générale. Des exceptions à cet alinéa peuvent cependant être prévues dans le règlement d'ordre intérieur.

Les conventions entre chasseurs conclues avant leur adhésion à l'UGC doivent être adaptées aux dispositions en vigueur au sein de l'UGC. Les personnes concernées peuvent être entendues afin d'éviter tout litige ou malentendu.

ARTICLE 9.

Le conseil d'administration peut, à des conditions à déterminer par lui, accepter au sein de l'association, d'autres personnes telles que membres d'honneur, membres protecteurs, membres donateurs ou consultatifs. Ceux-ci sont considérés comme membres auxiliaires. Leurs droits et devoirs sont définis dans le règlement d'ordre intérieur.

ARTICLE 10.

La cotisation annuelle peut tout au plus une fois par an et sans effet rétroactif être majorée par l'assemblée générale et ne pourra pas dépasser 250 ¬ .

ARTICLE 11.

Tout membre (effectif, auxiliaire ou consultatif) peut de tout temps quitter l'association.

La démission de tout membre devra être envoyée par lettre recommandée au conseil d'administration. La démission sera portée à la connaissance de tous les membres lors de l'assemblée générale suivante et deviendra seulement effective l'année suivante.

Le membre effectif qui n'a pas payé sa cotisation endéans le mois après un rappel par lettre recommandée est censé donner sa démission.

L'exclusion d'un membre effectif ne peut survenir qu'à la suite d'une décision de l'assemblée générale prise à la majorité des deux tiers des voix.

L'exclusion de l'association entre en vigueur immédiatement après la décision de l'assemblée générale, mais ne peut avoir lieu que dans les cas suivants :

-activité contradictoire aux statuts et règlements de l'association et préjudice sérieux porté à l'association.

-activité contraire aux bonnes moeurs.

-déchéance des droits civils.

ARTICLE 12.

Les membres exclus ou démissionnaires et leurs ayant droits n'ont aucun droit sur le patrimoine de l'association et ne peuvent dès lors jamais exiger la restitution ou l'indemnisation de montants versés ou d'apports antérieurs.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

TITRE IV : CONSEIL D'ADMINISTRATION

ARTICLE 13.

L'association est dirigée par un conseil d'administration qui compte au moins trois membres effectifs.

Si l'assemblée générale compte seulement trois membres, le conseil d'administration ne sera composé que

de deux personnes.

De toute façon, le nombre d'administrateurs doit toujours être inférieur au nombre de membres effectifs de

l'assemblée générale.

ARTICLE 14. Durée du mandat des administrateurs.

Les administrateurs sont nommés pour une période de six années, mais sont rééligibles. Sauf désignation et remplacement par l'assemblée générale, les mandats des administrateurs sont tacitement renouvelés pour une période chaque fois identique.

ARTICLE 15. Mode de désignation et rétribution des administrateurs.

Les administrateurs sont nommés à la majorité simple par l'assemblée générale, si la majorité des membres

effectifs ou de leurs représentants est présente..

Les administrateurs exercent leur mandat gratuitement.

Les actes relatifs à la désignation des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de

commerce et doivent être publiés aux annexes du Moniteur Belge endéans les trente jours après leur dépôt.

ARTICLE 16. Fin de fonction et révocation des administrateurs.

Le mandat des administrateurs prend fin soit par révocation par l'assemblée générale, soit par démission volontaire, soit par expiration du mandat, soit par décès ou par incompétence légale.

La révocation par l'assemblée générale est décidée à la majorité simple des membres présents ou de leurs représentants. Elle doit cependant être mentionnée clairement à l'agenda de l'assemblée générale et notifiée par lettre recommandée à la personne concernée endéans les 7 jours.

Un administrateur qui présente sa démission doit le faire par écrit auprès du conseil d'administration. Cette démission prend cours immédiatement, à moins qu'elle ne fasse descendre le nombre d'administrateurs sous le minimum statutairement requis. Dans ce cas, le conseil d'administration doit convoquer endéans les deux mois une assemblée générale qui devra pourvoir au remplacement de l'administrateur concerné et qui le mettra au courant par écrit.

Les actes concernant la cessation des fonctions d'administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés aux annexes du Moniteur Belge dans les trente jours après'le dépôt.

ARTICLE 17. Compétences des administrateurs.

Le conseil d'administration conduit les affaires de l'association et représente celle-ci en tout acte judiciaire ou extra judiciaire. Il est compétent pour toutes les affaires, sauf celles que la loi réserve expressément à l'assemblée générale. Il agit en tant que requérant ou défendeur dans tous tes procès et décide de l'opportunité ou non d'engager des recours.

Le conseil d'administration nomme et licencie les membres du personnel et détermine leurs tâches et rémunérations.

Le conseil ne peut prendre de décisions que si la majorité des administrateurs est présente.

Les décisions sont prises à la majorité simple. En cas de parité des voix, celle du président ou de celui qui le remplace est déterminante.

ARTICLE 18.

Le conseil d'administration se réunit à la demande du président ou de celle de deux administrateurs.

Les réunions du conseil sont présidées par le président. En cas d'absence ou d'empêchement de celui-ci, la

réunion est présidée par le plus âgé des administrateurs présents.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTICLE 19.

Un procès-verbal de chaque réunion est dressé, signé par le président et le secrétaire et classé dans le registre prévu à cet effet.

Les extraits qui doivent être produits et tous les autres actes doivent être valablement signés par le président et le secrétaire. A défaut de ces deux administrateurs, deux autres peuvent valablement signer ces documents.

ARTICLE 20.

Le conseil d'administration établit tous les règlements internes qu'il juge utiles, à condition que ces règlements soient préalablement approuvés par l'assemblée générale.

Le conseil d'administration peut, s'il le juge utile, désigner un administrateur délégué ou un directeur qui sera chargé de la gestion journalière. Celui-ci traitera les affaires courantes et la correspondance quotidienne et pourra signer valablement au nom de l'association des documents relatifs aux Comptes Chèques Postaux, aux institutions bancaires publiques ou privées ou toute autre institution.

ARTICLE 21 : incompatibilités.

-Des parents ou apparentés jusqu'au deuxième degré ne peuvent pas faire partie du conseil d'administration de l'UGC.

-Les administrateurs ne peuvent pas participer aux négociations ou décisions relatives à des sujets dans lesquels ils ont, directement ou indirectement, des intérêts personnels ou qui ont un intérêt pour leurs parents ou apparentés jusqu'au deuxième degré. De même, ils ne peuvent, directement ou indirectement, participer à un service ou fourniture au profit de l'UGC. Ils ne peuvent pas non plus agir en tant qu'avocat, notaire ou observateur dans des affaires dirigées contre l'UGC.

ARTICLE 22. Personnes mandatées pour représenter l'association conformément à l'article 13, 4e alinéa de la loi sur les ASBL.

Le conseil d'administration peut confier ses compétences pour des tâches ou des opérations ponctuelles bien définies qui sont de sa responsabilité à un des administrateurs.

L'assemblée générale choisit ainsi parmi ses membres effectifs un président, éventuellement un président d'honneur et un ou plusieurs vice-président(s), un secrétaire, un trésorier et toute fonction qui est utile au bon fonctionnement de l'association.

Le trésorier veille à l'encaissement et aux dépenses, en tenant à jour la comptabilité et lui seul peut signer valablement des opérations financières au nom de l'association.

Le président, te secrétaire et le trésorier assument ensemble le suivi quotidien des affaires et la correspondance.

TITRE V : ASSEMBLEE GENERALE

ARTICLE 23.

L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs, et est présidée par le président du Conseil d'Administration ou par l'administrateur le plus ancien présent.

Un membre effectif peut cependant se faire représenter à l'assemblée générale par un autre membre (co-titulaire ou invité permanent), même par un membre consultatif, pour autant que celui-ci soit en possession d'une procuration signée par le titulaire. Un membre ne peut cependant remplacer qu'un seul autre membre.

Chaque membre effectif, quel que soit le nombre de ses territoires de chasse, ne dispose que d'une seule voix à l'assemblée générale.

ARTICLE 24.

L'assemblée générale détient les compétences exclusives suivantes

-modifier les statuts et le règlement d'ordre intérieur,

-nommer et licencier les administrateurs,

-nommer et licencier les commissaires et la fixation de leurs honoraires dans le cas où de tels honoraires

sont accordés.

-décharger les administrateurs et les commissaires,

-approuver les budgets et les comptes,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

-dissoudre volontairement l'association,

-nommer et exclure un membre de l'association,

-transformer l'association en une société à finalité sociale,

-régler tous les cas prévus dans ces statuts.

-répartir les quotas de tir.

ARTICLE 25.

L'assemblée générale est convoquée valablement par le conseil d'administration ou par le président chaque fois que l'objectif de l'association l'exige.

Elle doit être convoquée au moins une fois par an pour l'approbation des comptes de l'exercice écoulé et du budget de l'exercice suivant, et ce endéans les six mois suivant la date de clôture de l'exercice.

ARTICLE 26.

Le conseil d'administration est en outre tenu de convoquer l'assemblée générale quand 1/5 des membres effectifs lui adresse une demande à cet effet et ce par lettre recommandée dans laquelle figurent les sujets à traiter. Dans ce cas, le conseil d'administration est tenu de réunir l'assemblée générale endéans les 15 jours ouvrables avec mention à l'agenda des sujets demandés.

ARTICLE 27.

Les convocations à rassemblée générale doivent, pour être valables, être signées par le président ou deux administrateurs. Tous les membres effectifs doivent être convoqués par simple lettre ou courrier électronique (e-mail ou autre) ou lettre recommandée au moins huit jours ouvrables avant la réunion.

ARTICLE 28.

La convocation, qui mentionne le lieu, la date et l'heure de la réunion, contient l'ordre du jour fixé par le conseil d'administration. Tout sujet proposé par écrit et dûment signé par 1/20 des membres effectifs doit également figurer à l'ordre du jour et avoir été remis au moins deux jours ouvrables avant la réunion au président du conseil d'administration. Les sujets qui ne figurent pas à l'ordre du jour ne peuvent en aucun cas être traités, à moins que l'assemblée générale en décide autrement pour des raisons d'urgence.

ARTICLE 29.

Pour les affaires courantes, les décisions sont prises à la simple majorité des voix des membres présents ou représentés. En cas d'égalité des voix, celle du président ou celle de celui qui préside la réunion à ce moment-là l'emporte.

ARTICLE 30 : changement des statuts

II ne peut être procédé à la modification des statuts que si cette modification est détaillée dans l'ordre du jour et si 2/3 des membres effectifs sont présents ou représentés. Si ce nombre n'est pas atteint, on pourra convoquer une deuxième réunion, comme c'est stipulé dans ces statuts, au cours de laquelle une décision valable pourra être prise quel que soit le nombre de membres présents. Cette deuxième réunion ne peut pas être tenue dans les 15 jours ouvrables suivant la première réunion. Toute modification des statuts requiert en outre une majorité de 2/3 des voix présentes ou représentées, même lors de la deuxième réunion. Une modification du but de l'association ne peut avoir lieu qu'à une majorité de 4/5 des voix.

Lors de toute modification des statuts, les modifications et les statuts complètement coordonnés après cette modification seront déposés au greffe du tribunal de commerce. Dans les 30 jours suivant le dépôt, la modification doit être annoncée (par extrait) dans les annexes du Moniteur belge.

ARTICLE 31.

Une majorité de 213 des voix est requise pour l'exclusion d'un membre. L'exclusion d'un membre doit aussi figurer à l'ordre du jour et le membre doit être invité à la réunion pour qu'il puisse pourvoir à sa défense.

ARTICLE 32.

Des procès-verbaux sont dressés pour chaque réunion, qui seront signés par le président et le secrétaire et repris dans un registre spécialement prévu à cet effet. Ce registre peut être consulté ou photocopié au siège de l'association par les membres ainsi que par les tiers qui témoignent d'un intérêt. Des extraits de ce registre sont valablement signés par le président et le secrétaire ou par deux administrateurs et en l'absence de ceux-ci par deux membres de l'assemblée générale.

Volet B - Suite

ARTICLE 33.

Aux réunions du conseil d'administration et aux assemblées générales sont invitées les personnes citées dans l'arrêt du gouvernement flamand du 1 décembre 1998, établissant les conditions selon lesquelles des territoires de chasse individuels peuvent être réunis volontairement à des unités de gestion plus grandes, et des . critères selon lesquels des unités de gestion peuvent être reconnues.

Réservé

au

flRoniteu r

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

TITRE VI : COMPTES ET BUDGETS

ARTICLE 34.

L'exercice de l'association débute le ler janvier et se termine le 31 décembre de chaque année.. Cependant, le premier exercice débute le jour de la constitution de l'association et se termine le 31 décembre de la même année.

Le conseil d'administration clôture les comptes de l'exercice précédent, prépare le budget de l'exercice futur et soumet les deux documents à l'approbation de l'assemblée générale qui sera tenue endéans les six mois suivant la date de clôture de l'exercice.

TITRE VII : DISSOLUTION ET LIQUIDATION

ARTICLE 35.

Sauf les cas de dissolution judiciaire et de dissolution de plein droit, seule l'assemblée générale peut décider de la dissolution, si 2/3 des membres sont présents ou représentés à l'assemblée générale et si en outre une majorité de 4/5 marque son accord pour dissoudre volontairement l'association. La proposition de dissolution volontaire doit expressément être mentionnée dans l'ordre du jour de l'assemblée générale.

Si 2/3 des membres ne sont pas présents ou représentés, une deuxième assemblée générale doit être convoquée qui décidera valablement quel que soit le nombre de membres présents ou représentés, mais à condition qu'une majorité de 4/5 marque son accord de dissoudre volontairement l'association. Cette deuxième réunion ne peut pas être tenue dans les 15 jours ouvrables suivant la première réunion.

En cas de dissolution volontaire, l'assemblée générale, ou a défaut le tribunal, nomme un ou plusieurs liquidateurs. Elle détermine en même temps leur compétence ainsi que les conditions de la liquidation.

Les actifs sont, après acquittement des dettes, transférés à une association ayant les mêmes buts que l'UGC.

La décision de dissolution, la nomination des liquidateurs et la fin de mandat des liquidateurs seront déposées au greffe du tribunal de commerce. Endéans les 30 jours suivant le dépôt, la décision de dissolution, la nomination et la fin de mandat des liquidateurs doivent être annoncées (par extrait) dans les annexes du Moniteur belge.

ARTICLE 36.

Ces statuts peuvent être complétés par un règlement d'ordre intérieur sans qu'il soit permis de déroger à ce qui a été déterminé dans les articles précédents.

La loi du 27 juin 1921, modifiée par la loi du 2 mai 2002 reste applicable à tout ce qui n'est pas prévu ou réglé dans les présents statuts et dans le règlement d'ordre intérieur.

Dont acte, accepté par les 213 des voix lors de la réunion de fondation du 23 septembre 2011, et fait en autant d'exemplaires qu'il y a de membres effectifs, plus deux. Un de ces deux exemplaires est destiné à la Direction du Moniteur belge, le deuxième au registre des délibérations de l'assemblée générale.

Fourons, le 23 septembre 2011.

Wynants Roger Dethise Alain

Président Secrétaire

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
UNITE DE GESTION CYNEGETIQUE 'FOURONS', EN A…

Adresse
RUE DE LA GARE 108A 3790 FOURONS

Code postal : 3790
Localité : Fouron-Saint-Martin
Commune : FOURONS
Province : Limbourg
Région : Région flamande