UNITED FIGHTERS TROPHY, AFGEKORT : UFT

Association sans but lucratif


Dénomination : UNITED FIGHTERS TROPHY, AFGEKORT : UFT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 506.810.845

Publication

16/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTINGSAKTE VAN DE

VZW  United Fighters Trophy (Afgekort UFT)

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals laatst gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

- De vereniging stelt zich tot doel:

a. Diverse gevechtsporten te beoefenen en te bevorderen waar en door welke middelen zij nodig acht zoals cursussen, enz. ...

b. De sportieve, culturele en sociale ontwikkeling van haar leden te begunstigen

c. Te promoten in al zijn facetten zoals deelname aan promotie op beurzen, enz...

d. Eveneens activiteiten die daarbij horen te organiseren en uit te oefenen.

e. Organiseren van weekends en trips in binnen- en buitenland.

f. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

g. Organisatie en ondersteuning (steward) van evenementen gerelateerd aan het voorgaande, al dan niet in eigen beheer.

h. De vereniging kan één of meer afdelingen of bedrijfszetels tellen, waar de in vorige paragraaf bedoelde activiteiten uitgeoefend worden, zulks ook buiten het gerechtelijk arrondissement waar de hoofdzetel gevestigd is.

- Lacroix Frankie, wonende te 3920 Lommel, Heide 38, geboren op 27/06/1976, te Leut;

- Ketelbuters Dennis, wonende te 3990 Peer, Vrijheidslaan 47 , geboren op 18/03/1989, te Maaseik;

- Driesen Jeroen., wonende te 3990 Peer, Molenstraat 5, geboren op 30/06/1986, te Neerpelt;

- De vereniging wordt vzw United Fighters Trophy (Afgekort UFT) genoemd

- De zetel van de vereniging is gevestigd te Heide 38, 3920 Lommel, gerechtelijk arrondissement

Hasselt.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : United Fighters Trophy

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : UFT

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heide 38

*14312562*

Luik B

3920

België

0506810845

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Lommel

Griffie

Neergelegd

12-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

2) De vereniging bestaat uit werkende en toegetreden leden. Er zijn minimum drie werkende leden. Er is geen maximum aantal leden bepaald. De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van de werkende leden. Een kandidaat-werkend lid moet bereid zijn de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren. De procedurele voorwaarden voor de toetreding als werkend lid in de vereniging maken deel uit van het huishoudelijk reglement. Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Een werkend lid kan op elk ogenblik worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden, moeten deze binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouder ter zetel van de vereniging.

De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden, en bovendien de afschriften of uittreksels uit het register verstrekken welke zij nodig achten.

1) De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment worden ontbonden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

3) De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van de toegetreden leden. De

werkende leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder toestemming van de toegetreden leden. Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Een toegetreden lid kan op elk moment uitgesloten worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid.

4) De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Elk werkend lid heeft het recht zich

te laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- de goedkeuring van de statuten,

- de goedkeuring van een wijziging van de statuten,

- de benoeming en afzetting van bestuurders,

- het verlenen van kwijting aan bestuurders,

- goedkeuring van de begroting en de rekeningen,

- de ontbinding van de vzw,

- de benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden,

- de uitsluiting van een werkend lid,

- het opstellen en goedkeuren van het huishoudelijk reglement,

- alle andere machten uitoefenen die voortvloeien uit de wet of de statuten.

5) De algemene vergadering moet minimum eenmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen indien dit nodig wordt geacht. De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden erom verzoekt. De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt minimum acht dagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden. De oproeping gebeurt schriftelijk en bevat datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter of secretaris. Elk voorstel, ondertekend door minimum 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda geplaatst worden. De algemene vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk werkend lid heeft één stem. De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt de bijzondere meerderheid toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De beslissingen van elke algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door toezending van een kopie van de notulen.

6) De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Een bestuurder kan geen volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen op een samenkomst van de raad van bestuur.

De vereniging telt minimum drie bstuurders. Er is geen maximum bepaald. De algemene vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming van de bestuurders gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de benoeming van de bestuurders is geheim.

De bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd.

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De raad van bestuur kan haar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

bevoegdheden bij gewone beslissing delegeren. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit. De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen binnen de raad van bestuur over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld en bijgehouden op de zetel van de vereniging in een notulenboek.

Indien een bestuurder een bestuurdersfout begaat, kan er geen interne aansprakelijkheidsvordering vanuit de vereniging tegen hem of haar worden ingesteld. Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in het gedrang komt, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid, zijnde een 2/3 meerderheid. De stemming van afzetting van een bestuurder is geheim.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

7) De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur wordt benoemd door de raad van bestuur uit haar leden. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de bestuurders en bestaat uit een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De dagelijks bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder beland en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigen.

De dagelijkse bestuurders oefenen hun mandaat uit als college.

Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in het gedrang komt, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

De personen belast met het dagelijks bestuur gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

8) De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamelijk handtekening van twee bestuurders.

9) Het boekjaar van de vereniging loop van 1 januari tot 31 december en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vereniging en zal eindigen op 31 december 2015.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op. De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders.

10) De vereniging kan op elk ogenblik vrijwillig ontbonden worden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

11) De bestemming van het netto actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaars.

12) Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

13) Deze statuten werden overeengekomen en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Lommel op 01 december 2014.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De stichtende leden van United Fighters Trophy (Afgekort UFT) benoemen volgende personen tot de raad van bestuur:

Lacroix Frankie, wonende te 3920 Lommel, Heide 38, geboren op 27/06/1976, te Leut, tot voorzitter

Ketelbuters Dennis, wonende te 3990 Peer, Vrijheidslaan 47, geboren op 18/03/1989, te Maaseik, tot penningmeester

Driesen Jeroen, wonende te 3990 Peer, Molenstraat 5 geboren op 30/06/1986, te Neerpelt, tot secretaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Lommel, 1 december 2014 De oprichters

Voorzitter penningmeester secretaris

Lacroix Frankie Ketelbuters Dennis Driesen Jeroen

Coordonnées
UNITED FIGHTERS TROPHY, AFGEKORT : UFT

Adresse
HEIDE 38 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande