UNIVERSITEIT HASSELT SCHOOL OF EXPERT EDUCATION

Divers


Dénomination : UNIVERSITEIT HASSELT SCHOOL OF EXPERT EDUCATION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 564.782.696

Publication

20/10/2014
ÿþStaatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 3  Doel - activiteiten

De Stichting heeft tot doel een breed portfolio van postinitiële opleidingen, training en coaching en afgeleide activiteiten, thematisch gekoppeld of verbonden aan de onderzoeksdomeinen van de Universiteit Hasselt, te ontwikkelen, marktconform te organiseren en aan te bieden ten behoeve van diverse doelgroepen.

De Stichting realiseert dit doel op alle mogelijke wijzen en zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verbonden zijn met haar doel of die de ontwikkeling of verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Zo kan de Stichting allerhande mandaten opnemen in externe rechtspersonen, zoals bestuursmandaten, mandaten als adviseur of dies meer, met dien verstande dat deze mandaten op rechtstreekse of onrechtstreekse wijze kaderen in de realisatie van de doelstellingen van de Stichting. Ingeval de Stichting een dergelijk mandaat zou opnemen, zal de raad daarover met meerderheid van stemmen aanwezig positief stemmen en in dit kader een natuurlijke persoon bepalen die uitvoering zal geven aan een dergelijk mandaat.

De Stichting mag, in België en in het buitenland, alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel kunnen bevorderen. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek geven en al haar andere goederen in pand geven of een andere zekerheid toestaan. Zij kan, op welke wijze ook, belangen nemen in andere verenigingen, zaken, ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel nastreven of die de verwezenlijking van haar doel kunnen bevorderen, en ze kan ermee samenwerken.

De Stichting streeft geen winstbejag na. Eventuele saldi zullen worden bestemd voor de realisatie van het doel van de Stichting.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de raad van bestuur volgens de wettelijke bepalingen, vast te stellen bij notariële akte.

Artikel 4  Duur

De Stichting wordt voor onbepaalde duur opgericht.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 5  Benoeming, duur

De Stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste vier bestuurders. Zij worden allen benoemd door de Stichter.

De bestuurders worden voor vier jaar benoemd. Niettemin kan elke bestuurder te allen tijde ontslag nemen. De bestuurders kunnen tevens te allen tijde en voor zover al nodig ad nutum worden ontslagen door de raad van bestuur of door de Stichter.

De mandaten van bestuurder zijn hernieuwbaar.

Artikel 6  Samenstelling van de raad van bestuur  vergaderingen - stemming

De raad van bestuur benoemt uit zijn leden een voorzitter, voorgedragen door de Stichter.

De raad van bestuur komt samen telkens wanneer het belang van de Stichting dit vereist en in ieder geval minstens vier maal per kalenderjaar, en tevens op verzoek van twee bestuurders of van de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door middel van een uitnodiging die de agenda bevat. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Ingeval op een bepaalde vergadering van de raad van bestuur geen voldoende quorum bereikt is voor het nemen van een beslissing, overeenkomstig de bepaling hoger vermeld, zal die vergadering verplaatst worden naar een volgende datum van vergaderen die niet later kan voorvallen die twee (2) weken na de datum van de initiële vergadering van de raad van bestuur, tijdens welke vergadering de nodige beslissingen kunnen genomen worden ongeacht het aantal bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd. Tijdens deze raad van bestuur kan evenwel geen andere agenda behandeld worden dan deze die voorbereid werd voor de initiële vergading van de raad van bestuur.

Elke bestuurder kan zich rechtsgeldig laten vertegenwoordigen op een vergadering van de raad van bestuur door ondertekening van een volmacht. Elke bestuurder aanwezig ter zitting kan slechts houder zijn van maximum één (1) volmacht per vergadering van de raad van bestuur.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Ingeval van diens afwezigheid zal de oudst aanwezige bestuurder de vergadering voorzitten.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens voor deze besluiten waarvoor een bijzondere meerderheid opgelegd is door de wet of deze statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

Ingeval van dringende noodzakelijkheid en als het belang van de Stichting zulks vereist, kan tot een schriftelijke besluitvorming worden besloten. Deze wijze van besluitvorming kan evenwel niet gehanteerd worden voor de goedkeuring van de jaarrekening en de eraan verbonden kwijting van de bestuurders en  in voorkomend geval  de commissaris van de Stichting. Besluiten in dat kader zullen met unanimiteit van stemmen van de bestuurders worden genomen. De unanimiteit is vereist

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

voor de goedkeuring omtrent (i) het volgen van de procedure van de schriftelijke besluitvorming en (ii) de punten die op de agenda voorkomen alsook voor het nemen van de eigenlijke besluiten. De schriftelijke procedure kan verlopen middels elke wijze van geschrift voor zover een dergelijk geschrift op een materiële drager kan bewaard worden, hetzij schrijven of document, doch tevens een faxbericht en e-mail.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die de besluiten van de raad van bestuur weergeven. De notulen worden na goedkeuring ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 7  Bevoegdheid

De raad van bestuur is het soevereine orgaan van de Stichting en heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen van bestuur en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de Stichting. De leden van de raad van bestuur vervullen hun ambt in college.

De statuten van de Stichting kunnen door de raad van bestuur gewijzigd worden door drie vierde van de stemmen van de bestuurders op een vergadering van de raad van bestuur waarop alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, mits deze wijzigingen vooraf door de raad van bestuur van de Stichter werden goedgekeurd. Indien de wijziging betrekking heeft op de naam of het doel van de Stichting, dan is er unanimiteit van alle aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de bestuurders vereist op een vergadering waarop alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De leden van de raad van bestuur kunnen overeenkomen de taken onderling te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs indien zij is bekendgemaakt.

Artikel 8  Vertegenwoordiging

De Stichting wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders, gezamenlijk handelend, die geen besluit van de raad van bestuur moeten voorleggen.

Artikel 9  Bezoldiging

De bestuurders oefenen hun ambt onbezoldigd uit tenzij de raad van bestuur hierover anders beslist. Indien beslist wordt tot bezoldiging van bestuurders zal de raad van bestuur ook de omvang van de bezoldiging bepalen.

Artikel 10  Regeling van belangenconflicten

De bestuurder die bij een handeling met de Stichting, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de raad van bestuur, moet dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt. Hij neemt deel aan de beraadslaging, doch niet aan de stemming. Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen aan marktconforme voorwaarden.

DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 11  Gedelegeerd bestuurder

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de Stichting delegeren aan een of meerdere personen, al dan niet bestuurder. Indien deze delegatie gedaan wordt aan een persoon die tevens bestuurder is, wordt deze  gedelegeerd bestuurder genoemd. Indien deze delegatie gedaan wordt aan een persoon die geen bestuurder is, wordt deze  algemeen directeur genoemd.

De beslissing wordt genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur, voor zover twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ter gelegenheid van de benoeming kan de raad van bestuur de duur waarvoor de gedelegeerd bestuurder wordt benoemd, bepalen met dien verstande dat een dergelijke benoeming een termijn van maximum vier jaar niet mag overschrijden. Indien er geen termijn bepaald wordt, is de gedelegeerd bestuurder benoemd voor een periode van vier jaar. Ongeacht of hij werd benoemd voor bepaalde duur, kan de gedelegeerd bestuurder te allen tijde worden ontslagen door de raad van bestuur.

De gedelegeerd bestuurder of algemeen directeur kan zich laten bijstaan door een of meerdere personen in functies welke de gedelegeerd bestuurder of de algemeen directeur zelf beslist. De personen aan wie de gedelegeerd bestuurder of algemeen directeur bepaalde taken wenst te delegeren en die rechtstreeks aan deze zullen rapporteren zullen steeds voorafgaandelijk door de raad van bestuur worden aanvaard.

BOEKJAAR  JAARREKENING - BEGROTING

Artikel 12  Boekjaar

Het boekjaar van de Stichting gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 13  Jaarrekening en begroting

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de raad

van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, alsook de begroting van het volgende,

lopende boekjaar en dit op de wijze bepaald in de wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

Artikel 14  Vrijwillige ontbinding

De raad van bestuur kan mits eenparig besluit van de bestuurders aan de bevoegde rechtsinstantie verzoeken om de Stichting te ontbinden en tot vereffening over te gaan, wanneer de Stichting niet meer in staat is het doel na te streven waarvoor zij is opgericht, onverminderd de andere wettelijke ontbindingsmogelijkheden.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de Stichting vermelden dan de naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  private stichting in vereffening .

Artikel 15  Bestemming van het vermogen bij vrijwillige ontbinding

Het actief van de ontbonden en vereffende Stichting is bestemd voor de Stichter of diens rechthebbenden die naar aanleiding van de vereffening daarenboven het recht hebben en voor zover zulks mogelijk is, de goederen terug te nemen, die de Stichter aan de verwezenlijking van dat doel heeft besteed, dan wel een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen op datum van ontbinding. Dit geldt eveneens voor de goederen die bij zaakvervanging of door wederbelegging in de plaats zijn gekomen. De Stichter is geen vergoeding verschuldigd voor de meerwaarde, desgevallend gerealiseerd door de Stichting op de destijds daar haar ingebrachte goederen.

IV.OVERGANGSBEPALINGEN

Benoeming van de eerste bestuurders van de Stichting, voorzitter en gedelegeerd bestuurder

Met eenparigheid van stemmen worden tot eerste bestuurders benoemd:

1. de heer Gilbert Van Baelen, geboren te Neerpelt op 27 juni 1956, wonende te 3910 Neerpelt, Hazenstraat 12, RR 590627-235 42;

2. de heer Luc De Schepper, geboren te Merksem op 22 april 1957, wonende te 3500 Hasselt, Zestien Bundersstraat 15, RR. 570422-437 31;

3. mevrouw Marie-Paule Jacobs, geboren te Herk-de-Stad op 15 juni 1959, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwstraat 1, RR. 590615-308 38;

4. de heer Pieter Pauwels, geboren te Lier op 29 augustus 1970, wonende te 2440 Geel, Meerhoutseweg 55, RR. 700829-003 71;

5. mevrouw Karin Coninx, geboren te Hasselt op 20 november 1965, wonende te 3500 Hasselt, Hollandsveldlaan 10, RR. 651120-388 66;

6. mevrouw Tinne Lommelen, geboren te Mol op 5 juli 1975, wonende te 3500 Hasselt, Runkstersteenweg 62, RR. 750705-050 66;

die voordien verklaard hebben hun mandaat te aanvaarden. Zij worden benoemd voor een termijn van vier jaar vanaf heden.

De raad van bestuur komt vervolgens voor de eerste maal samen, waarbij de voornoemde bestuurders sub 1/, 2/, 3/ en 5/ hierbij vertegenwoordigd zijn ingevolge onderhandse volmacht door de voornoemde bestuurders sub 4/ en 6/, en beslist, na beraadslaging en met unanimiteit van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders:

1. tot benoeming van de heer Gilbert Van Baelen, voormeld, als voorzitter van de raad van bestuur, en;

2. tot benoeming van de heer Pieter Pauwels, voormeld, als gedelegeerd bestuurder van de Stichting, die dit mandaat uitdrukkelijk aanvaard heeft. De gedelegeerd bestuurder wordt in deze functie benoemd voor een periode van vier jaar vanaf heden en zal in deze functie alle bevoegdheden en taken welke kaderen binnen het dagelijks bestuur of tevens het dag-aan-dag beleid van de Stichting, uitoefenen.

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van zodra de Stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot eenendertig december 2015.

Volmacht

De Stichter geeft volmacht aan ondergetekende notaris om alle formaliteiten die de oprichting van de Stichting teweegbrengt te vervullen en uit te voeren. Dit behelst in het algemeen de volmacht om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de Stichting zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen, dit met macht tot indeplaatsstelling.

Deze volmacht heeft onder meer, doch zonder beperking, als voorwerp het vervullen van de neerlegging van de oprichtingsakte, de publicatie- en openbaarmakingsverplichtingen bij de griffie van de rechtbank van koophandel en bij het Belgisch Staatsblad.

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Notaris Sofie Janssen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Tegelijk hiermee neergelegd : een uitgifte van de nog niet geregistreerde akte.

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
UNIVERSITEIT HASSELT SCHOOL OF EXPERT EDUCAT…

Adresse
MARTELARENLAAN 42 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande