VALKYRIERIDERS BENELUX

Association sans but lucratif


Dénomination : VALKYRIERIDERS BENELUX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.202.584

Publication

06/03/2015
ÿþ MDD22

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 4 FEB. 2015

Griffie

11111118011111111

Ondememingsnr : 0477.202.584

Benaming

(voluit): VALKYRIERIDERS BENELUX

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bosbessenlaan 72, 3910 Neerpelt

Onderwerp akte : STATUTEN WIJZIGING

9 JANUARI 2015

Het ontlaste bestuur

1. Voorzitter - Melchers, Walter Maria Joseph, hoofdinkoper, wonende te 6471CC Eygelshoven (NL), Rijswinkel 22

2. Secretaris- van Huet, Antonius Amoldus Jozef, officier vlieger Koninklijke Luchtmacht, wonende te 5421 PT Gemert, Vondellaan 103

3. Penningmeester - van der Velden, Josephina Martins Louisa wonende te Neerpelt, Bosbessenlaan 72

Benoemde bestuur

1. Voorzitter - van Huet, Antonius Amoldus Jozef, majoor Koninklijke Luchtmacht buiten dienst, geboren te Den haag op 18 maart 1952 en wonende op De Wouw 45, 54220C, Genet, Nederland, van Nederlandse nationaliteit.

2. Secretaris/Penningmeester - Martens, Stefan Willy, zelfstandige, geboren te Bree op 17 oktober 1963 en wonende op de Arkstraat 41, 3670 Meeuwen, België van Belgische nationaliteit.

Valkyrie Riders Cruiser Club Lowlands

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

te Meeuwen, Arkstraat 41

STATUTEN

Artikel 1

Naam, voornamen en woonplaats van de stichters.

De ondergetekenden:

1. Van Huet, Antpnius Amoldus Jozef, majoor Koninklijke Luchtmacht buiten dienst, geboren te Den Haag op 18 maart 1952 en wonende op De Wouw45, 5422DC, Gemert, Nederland, van Nederlandse nationaliteit.

2. Martens, Stefan Willy, zelfstandige, geboren te Bree op 17 oktober 1963 en wonende op de Arkstraat 41, 3670 Meeuwen, Beigie van Belgische nationaliteit.

Verklaren dat zij voldoen aan de VZW-Wet en dat zij overeenkomen de statuten van een vereniging zonder winstoogmerk (VZW) te wijzigen.

Artikel 2

Naam, adres en zetel van de vereniging.

1. De vereniging draagt de naam: Valkyrie Riders Cruiser Club Lowlands Vereniging Zonder Winstoogmerk. In haar betrekkingen met derden mag zij gebruik maken van de afkortingen VRCC Benelux VNV en VRCC Lowlands VZW.

2. De zetel van de vereniging is gevestigd in de gemeente Meeuwen. De zetel kan worden verplaatst naar een andere plaats bij eenvoudige beslissing van het bestuur. Heden is zij gevestigd te 3670 Meeuwen, Arkstraat 41, ressorterende onder het gerechtelijk arrondissement van Limburg.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 3

Het minimum aantal leden

Het minimum aantal leden bedraagt drie.

Artikel 4

Doel en duur

1. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de contacten van bezitters en liefhebbers van een Honda Valkyrie motorfiets uit België, Nederland en Luxemburg, door het vormen van een motorclub,

2. Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door;

- het verstrekken van informatie;

- het organiseren van toertochten en bijeenkomsten.

3. De vereniging derft geen inkomsten. Alle activiteiten van de vereniging gebeuren kosteloos door vrijwilligers. Het staat het bestuur en de leden vrij om zich te laten sponsoren Indien de uitvoering van hun activiteiten kosten van derden met zich meebrengen.

4. Sponsors zijn zij, die door het bestuur als sponsor zijn toegelaten. Het bestuur is bevoegd de sponsoring door schriftelijke opzegging te beëindigen.

5. Sponsoring kan plaatsvinden door een geldelijke bijdrage of in natura ten bate van de vereniging.

6. Sponsors hebben het recht om de Algemene Ledenvergadering (ALV) bij te wonen. Zij hebben daarin geen stemrecht, maar wel het recht om het woord te voeren.

7. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd; zij kan worden ontbonden overeenkomstig de wet.

8, Het boekjaar van de vereniging is het kalenderjaar, met dien verstande dat het eerste boekjaar aanvangt

bij deze wijziging.

Artikel 5

Voorwaarden en formaliteiten betreffende toetreding en uittreding van de leden

1. De vereniging kent leden. Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt tenminste drie.

2. Leden zijn zij die beschikken over een zgn VRCC nummer en zich als lid bij het bestuur (ledenadministratie) hebben geregistreerd en door het bestuur als lid zijn toegelaten. Het bestuur behoudt het recht om leden die zich hebben aangemeld, niet toe te laten tot de club.

3. Het lidmaatschap is persoonlijk en kan niet worden overgedragen.

4. Leden betalen geen lidmaatschapsgeld, tenzij dit anders wordt beslist door de Algemene Ledenvergadering.

5. Leden kunnen deelnemen aan toertochten en evenementen welke worden georganiseerd. Deelname aan deze toertochten en evenementen geschiedt op vrijwillige basis, op persoonlijke titel en geheel op eigen risico. De oprichters en het bestuur stelt zich op generiel wijze aansprakelijk voor schade, ongevallen, letsel of diefstal of kwesties die daaruit voortvloeien.

6, Het lidmaatschap eindigt;

a. door de dood van het lid;

b. door opzegging door het lid;

c. door opzegging door het bestuur;

d, door ontzetting.

7. Opzegging van het lidmaatschap is op ieder moment mogelijk en geschiedt schriftelijk aan het bestuur

(ledenadministratie), Het lidmaatschap kan onmiddellijk worden beëindigd_

8. Ontzetting uit het lidmaatschap kan worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten van de vereniging handelt, zich gevaarlijk of onverantwoordelijk gedraagt tijdens evenementen en toertochten of wanneer het lid de vereniging op onredelijke wijze benadeelt danwel gebruikt voor persoonlijk financieel gewin.

Ontzetting geschiedt door het bestuur. Een geschorst lid heeft geen stemrecht.

9. ln gevallen waarin deze statuten niet voorzien of bij enig geschil omtrent de toepassing daarvan beslist het bestuur.

Artikel 6

Bestuur

1. De bestuursleden worden door de ALV benoemd uit de leden van de vereniging. De ALV stelt tevens het aantal bestuursleden vast.

2, Het bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze oefenen hun mandaat kosteloos uit. De functies van secretaris en penningmeester zijn verenigbaar, zodat ze, indien nodig, door dezelfde persoon kunnen worden uitgeoefend. Bij afwezigheid van een voorzitter wordt zijn taak tijdelijk waargenomen door de secretaris.

3, De bestuursleden worden jaarlijks gekozen door de ALV. Zij kunnen zich voor onbepaalde tijd herkiesbaar stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

4. Het bestuur handelt in opdracht van de ALV en ziet toe op de handhaving van de statuten. Het bestuur vergadert tenminste eenmaal per jaar. Beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen. De stem van de voorzitter is beslissend bij staking van de stemmen.

5. Het bestuur is belast met het besturen van de vereniging, Het bestuur is, met voorafgaande goedkeuring van de algemene ledenvergadering en oprichters, bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging, vervreemding of bezwaring van registergoederen en tot het aangaan van overeenkomsten waarbij de vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidsstelling voor een schuld van een ander verbindt.

6. Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Het is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die door de wet uitdrukkelijk aan de ALV zijn voorbehouden, Het bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meer van de leden. De vertegenwoordigingsbevoegdheid komt mede toe aan de voorzitter tezamen met de secretaris of de penningmeester, dan wel de secretaris tezamen met de penningmeester,

7. Bestuursleden kunnen te allen tijde met opgaaf van redenen door de ALV van de vereniging warden geschorst en ontslagen, De ALV besluit tot schorsing of ontslag met een meerderheid van tweederde van de uitgebrachte stemmen. Deze stemming dient schriftelijk te worden gehouden,

8.De schorsing eindigt wanneer de ALV niet binnen drie maanden daarna tot ontslag heeft besloten. Het geschorste bestuurslid wordt in de gelegenheid gesteld zich In de ALV te verantwoorden en kan zich daarbij door een raadsman doen bijstaan.

9. De oprichters en het bestuur stelt zich op generlei wijze aansprakelijk voor schade, ongevallen, letsel of diefstal of kwesties die daaruit voortvloeien.

Artikel 7

Algemene Ledenvergadering

1. De Algemene Ledenvergadering (ALV) is hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Zij is samengesteld uit alle leden. Tot de uitdrukkelijke bevoegdheid van de ALV behoren:

a. De wijziging van de statuten;

b. De benoeming en afzetting van het bestuur,

c. De goedkeuring van de activiteiten, de begroting en rekening van de vereniging;

d. De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

2. Toegang tot de algemene ledenvergadering hebben de leden die niet geschorst zijn, de donateurs, de sponsors, alsmede degenen, die daartoe door het bestuur en/of de algemene ledenvergadering zijn uitgenodigd. Een geschorst lid heeft toegang tot de vergadering waarin het besluit tot zijn schorsing wordt behandeld, en is bevoegd daarover dan het woord te voeren.

3, Met uitzondering van een geschorst lid heeft ieder aanwezig lid één stem in de algemene ledenvergadering. Ieder stemgerechtigd lid kan aan een andere stemgerechtigde schriftelijk volmacht verlenen tot het uitbrengen van zijn stem. Een stemgerechtigde kan voor ten hoogste twee personen ais gevolmachtigde optreden.

4. Een eenstemmig besluit van aile stemgerechtigde leden, ook al zijn zij niet in vergadering bijeen, heeft, mits met voorkennis van het bestuur genomen, dezelfde kracht ais een besluit van de algemene ledenvergadering. Dit besluit kan ook schriftelijk tot stand komen.

5. De voorzitter bepaalt de wijze waarop de stemmingen in de algemene ledenvergadering worden gehouden.

6. Alle besluiten waaromtrent bij de wet of bij deze statuten geen grotere meerderheid is voorgeschreven, worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen over zaken is het voorstel verworpen. Staken de stemmen bij verkiezing van personen, dan beslist het lot. Indien bij verkiezing tussen meer dan twee personen door niemand een volstrekte meerderheid is verkregen, wordt herstemd tussen de twee personen, die het grootste aantal stemmen kregen, zo nodig na tussenstemming.

7. De algemene ledenvergaderingen worden geleid door de voorzitter van het bestuur of, bij diens afwezigheid, door het oudste aanwezige bestuurslid. Zijn geen bestuursleden aanwezig, dan voorziet de vergadering zelf in haar leiding.

8. Het door de voorzitter ter algemene ledenvergadering uitgesproken oordeel omtrent de uitslag van een stemming, is beslissend. Het zelfde geldt voor de inhoud van een genomen besluit, voorzover werd gestemd over een niet schriftelijk vastgelegd voorstel. Wordt echter onmiddellijk na het uitspreken van het oordeel van de voorzitter de juistheid daarvan betwist, dan vindt een nieuwe stemming plaats, indien de meerderheid van de vergadering of, indien de oorspronkelijke stemming niet hoofdelijk of schriftelijk geschiedde, een stemgerechtigde aanwezige dit verlangt. Door deze nieuwe stemming vervallen de rechtsgevolgen van de oorspronkelijke stemming.

9. Van het ter algemene ledenvergadering verhandelde worden notulen gehouden door de secretaris of door een door de voorzitter aangewezen persoon. Deze notulen worden in de zelfde of in de eerstvolgende algemene ledenvergadering vastgesteld en ten blijke daarvan door de voorzitter en de secretaris van die vergadering ondertekend.

10. Het boekjaar van de vereniging is gelijk aan het kalenderjaar. Jaarlijks wordt ten minste één algemene ledenvergadering gehouden en wel binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, behoudens verlenging van deze termijn door de algemene ledenvergadering. In deze algemene ledenvergadering brengt het bestuur zijn jaarverslag uit over de gang van zaken in de vereniging en over het gevoerde beleid.

w ' ,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

11. De ALV benoemt jaarlijks een kascommissie van ten minste twee leden die geen deel van het bestuur mogen uitmaken.

12. Het bestuur overlegt de balans en de staat van baten en lasten met een toelichting ter goedkeuring aan de kas commissie van algemene ledenvergadering. Deze stukken worden ondertekend door de bestuursleden; ontbreekt de ondertekening van een of meer hunner, dan wordt daarvan onder opgave van redenen melding gemaakt. Na verloop van de termijn kan ieder lid in rechte vorderen van de gezamenlijke bestuurders dat zij deze verplichtingen nakomen.

13. Het bestuur is verplicht aan de kascommissie ten behoeve van haar onderzoek aile door haar gevraagde inrichtingen te verschaffen, haar desgewenst de kas en de waarden te tonen en inzage in de boeken en bescheiden van de vereniging te geven.

14. De kascommissie brengt aan de algemene ledenvergadering verslag van haar bevindingen uit.

15. Algemene ledenvergaderingen worden door het bestuur bijeengeroepen zo dikwijls het dit wenselijk oordeelt of daartoe op grond van de wet verplicht is.

16, Op schriftelijk verzoek van ten minste éénitiende gedeelte van de stemgerechtigde leden Is het bestuur verplicht tot het bijeenroepen van een algemene ledenvergadering, te houden binnen acht weken na indiening van het verzoek. Indien aan het verzoek binnen veertien dagen geen gevolg wordt gegeven, kunnen de verzoekers zelf tot de bijeenroeping van de algemene ledenvergadering overgaan. De verzoekers kunnen alsdan anderen dan bestuursleden belasten met de leiding van de vergadering en het opstellen van de notulen.

17. De bijeenroeping van de algemene ledenvergadering geschiedt door schriftelijke mededeling aan de stemgerechtigden op een termijn van ten minste zeven dagen. Bij de oproeping worden de te behandelen onderwerpen vermeld.

Artikel 8

Statutenwijziging

1. Wijziging van de statuten kan slechts plaatshebben door een besluit van de algemene ledenvergadering, waartoe is opgeroepen met de mededeling dat aldaar wijziging van de statuten zal worden voorgesteld.

2. Zij, die de oproeping tot de algemene ledenvergadering ter behandeling van een voorstel tot statutenwijziging hebben gedaan, moeten ten minste vijf dagen voor de dag van de vergadering een afschrift van dat voorstel, waarin de voorgestelde wijziging woordelijk is opgenomen, op een daartoe geschikte plaats voor de leden ter inzage leggen tot na de afloop van de dag, waarop de vergadering werd gehouden.

3. Tot wijziging van de statuten kan door de algemene ledenvergadering slechts worden besloten met een meerderheid van ten minste twee/derde van het aantal uitgebrachte stemmen.

4. De statutenwijziging treedt eerst in werking nadat daarvan een notarièle akte is opgemaakt. Ieder van de bestuursleden is bevoegd de akte van statutenwijziging te doen verlijden.

5. Het bepaalde in de leden 1 en 2 is niet van toepassing, indien in de algemene ledenvergadering alle stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en het besluit tot statutenwijziging met algemene stemmen wordt genomen.

6. De bestuursleden zijn verplicht een authentiek afschrift van de akte van statutenwijziging en een volledige doorlopende tekst van de statuten, zoals deze na de wijziging luiden, neer te leggen ten kantore van het KOO.

Artikel 9

Ontbinding en vereffening

1. Het bepaalde in artikel 7 leden 1, 2, 3 en 5 Is van overeenkomstige toepassing op een besluit van de algemene ledenvergadering tot ontbinding van de vereniging.

2. De algemene ledenvergadering stelt bij haar in het vorige lid bedoelde besluit de bestemmIng vast voor het batig saldo, en wel zoveel mogelijk in overeenstemming met het doel van de vereniging. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van schulden, overgedragen aan een goed doei. Voor het overige is de Wet betreffende de Vereniging Zonder Winstoogmerk van toepassing.

3. De vereffening geschiedt door het bestuur.

4. Na de ontbinding blijft de vereniging voortbestaan voor zover dit tot vereffening van haar vermogen nodig is. Gedurende de vereffening blijven de bepalingen van de wet en zoveel mogelijk de statuten van kracht. In stukken en aankondigingen die van de vereniging uitgaan, moeten aan haar naam worden toegevoegd de woorden 9n liquidatie".

5. De vereffening eindigt op het tijdstip waarop geen aan de vereffenaar bekende baten meer aanwezig zijn.

6. De boeken en bescheiden van de ontbonden vereniging moeten worden bewaard gedurende tien jaren na afloop van de vereffening. Bewaarder is degene die door de vereffenaars als zodanig is aangewezen.

Artikel 10

Reglementen

1. De algemene ledenvergadering kan een of meer reglementen vaststellen en wijzigen, waarin onderwerpen worden geregeld waarin door deze statuten niet of niet volledig wordt voorzien.

2. Een reglement mag geen bepalingen bevatten, die strijdig zijn met de wet of met deze statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

3. Op besluiten tot vaststelling en tot wijziging van een reglement is het bepaalde in artikel 7 leden 1, 2 en 5 van overeenkomstige toepassing.

Artikel 11

Benoemingen

Na de vaststelling van de statuten verklaren de comparanten dat de Raad van Beheer is samengesteld uit

1. van Huet, Antonius Arnoldus Jozef, majoor Koninklijke Luchtmacht buiten dienst, geboren te Den haag op 18 maart 1952 en wonende op De Wouw 45, 5422DC, Gemert, Nederland met de Nederlandse nationaliteit.

2. Martens, Stefan Willy, zelfstandige, geboren te Bree op 17 oktober 1963 en wonende op Arkstraat 41, 3670 Meeuwen, België van Belgische nationaliteit.

3. Allen, hier aanwezig en die verklaren te aanvaarden. De raad van beheer stelt met eenparigheid van stemmen aan:

- als Voorzitter : de Heer van Huet, Antonius , voornoemd;

- als Secretaris : de Heer Martens, Stefan , voornoemd;

- als Penningmeester: de Heer Martens, Stefan , voornoemd.

Artikel 12 Slotbepalingen

Aan de algemene ledenvergadering komen in de vereniging alle bevoegdheden toe, die niet door de wet of de statuten aan andere organen zijn opgedragen.

Gedaan te Meeuwen

In drie exemplaren, op 9 januari 2015

Voorzitter Secretaris

van Huet , Antonius Martens, Stefan

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
VALKYRIERIDERS BENELUX

Adresse
BOSBESSENLAAN 72 3910 NEERPELT

Code postal : 3910
Localité : NEERPELT
Commune : NEERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande