VC KESSELT

Association sans but lucratif


Dénomination : VC KESSELT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 454.632.862

Publication

12/11/2012
ÿþ MOD 2.2

1.0 , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



1.1 MI

Neergelegd ter griffe der

rechtbank u koophandel to TONGEREN

2 9 -10- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr : 0454.632.862

Benaming

(voluit) : VOETBALCLUB V.C. KESSELT

(verkort) : V.C. KESSELT

Rechtsvorm : VZW

Zetel : KIEZELWEG ZIN 3620 LANAKEN

Onderwerp akte : 1. Ontslag oude leden en toetreding nieuwe effectieve leden.

2. Schrapping statuten en vervanging door geheel nieuwe statuten.

3. Aanstelling nieuwe bestuurders

EERSTE BESLUIT AANVAARDINGONTSLAG OUDE LEDEN EN TOETREDING NIEUWE EFFECTIEVE LEDEN

De vergadering neemt kennis en aanvaard het ontslag van volgende leden:

-De heren Bruggen Mathieu, Swinnen Patrick, Palmans Lucien, Bastiaens Georges, Nelissen Burt, Vrancken Willy, Haesen Leon, Vanstallen Renaat en Haesen Luc.

De vergadering neemt kennis en aanvaardt de toetreding van volgende leden: -De heren Keulen Henri, Vastmans Jos, Weltens Rene, Moors Robert, Gulix Willy

TWEEDE BESLUIT - SCHRAPPING STATUTEN EN VERVANGING DOOR GEHEEL NIEUWE STATUTEN OVEREENKOMSTIG DE WENSEN VAN DE VERGADERING

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen de bestaande statuten te schrappen en

te vervangen door nieuwe statuten overeenkomstig de wensen van de vergadering.

De vergadering beslist de hierna volgende statuten aan te nemen:

Hoofdstuk 1. - Benaming, zetel, doel

Artikel 1. De vereniging is genaamd "VC Kesselt".

Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

Op de laatste blz. van L i.k B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij heeft haar zetel te 3620 Lanaken-Kesselt, Kiezelweg zonder nummer, in het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

De zetel mag overgebracht warden naar een andere plaats in hetzelfde gerechtelijk arrondissement bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 2.1/ De vereniging heeft tot doelstelling de vorming van de jeugd door het beoefenen van de voetbalsport.

2! Ze streeft naar de verwezenlijking van dit doel door alle middelen, waaronder voornamelijk:

a) het inrichten van sportontmoetingen;

b) het huren of aanwerven van over het algemeen om het even welke roerende en onroerende goederen, het in gereedheid brengen en het uitbaten van sportvelden;

c) het stichten en het uitbaten van tijdschriften, dagbladen, spijshuizen, drankgelegenheden, schriften of sportpublicaties.

De vereniging mag, op algemene wijze, hetzij rechtstreeks, hetzij hij middel van afstand, van aanbrengst van samensmelting, van deelneming, van financiële tussenkomst, van aankoop van aandelen of op elke andere wijze, zich interesseren in alle sportondernemingen en alle daarmee In verband staande nijverheden.

Hoofdstuk Il. -- Leden

Artikel 3. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit de personen welke later als werkende leden zullen aangenomen worden.

Het aantal werkende leden is niet beperkt. Het aantal effectieve leden mag niet lager zijn dan vijf.

Artikel 4. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid nieuwe leden aan te nemen. Hun benoeming moet nochtans bekrachtigd worden door de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 5. De lijst van de leden der vereniging zal ter griffie van de burgerlijke rechtbank neergelegd worden en ieder jaar, na de gewone algemene vergadering, aangevuld worden, zulks overeenkomstig artikel 10 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Artikel 6. De effectieve leden moeten geen jaarlijks bijdrage betalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7. leder lid van de vereniging is vrij als dusdanig uit te treden. Dit ontslag kan zowel mondeling als schriftelijk worden medegedeeld aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering uitgesproken worden in de voorwaarden bepaald bij de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Dit lid moet daarvan verwittigd worden bij aangetekend schrijven en uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over zijn lot zal te beslissen hebben.

Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en minstens twee derde van de stemmen verenigen. De beslissing zal door de beheerraad binnen de acht dagen aan de betrokkene betekend worden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoegelijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 8. Het lid dat ontslag genomen heeft of uitgesloten werd, heeft niet het minste recht op het maatschappelijk bezit en kan de terugbetaling niet eisen van de bijdragen die het gestort heeft, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbende van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbende van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 9. De leden hebben geen recht op een bezoldiging, uit welke hoofde het ook zij. Er kan wel een vrijwilligersvergoeding worden toegekend. De winsten door de vereniging gemaakt mogen aan de leden niet uitgekeerd worden doch blijven verworven voor de vereniging en worden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel.

Het bezoldigd personeel van de vereniging wordt gekozen buiten haar leden. De bepalingen van dit negende artikel kunnen niet ingeroepen worden tegen een lidbeheerder of een ander lid dat, ten gevolge van verkoop, lening of anderszins, schuldeiser van de vereniging zou geworden zijn. Een lid dat van de vereniging schuldeiser is, zal tegenover haar dezelfde rechten hebben ais ieder ander schuldeiser.

Hoofdstuk 111--- Bestuur.

Artikel 10.

a) De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur bestaande uit minstens vijf leden, gekozen onder de effectieve leden, benoemd en afzethaar door de algemene vergadering.

b) De duur van het mandaat is vastgesteld op vijf jaar.

c) De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

d) Indien tijdens een mandaat de uitoefening ervan vrijkomt, zal de bestuurder die benoemd wordt om in de openstaande plaats te voorzien het mandaat van zijn voorganger voleindigen.

,

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

e) De eerste bestuurders worden bij de statuten aangeduid.

f) Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Er kan wel een vrijwilligersvergoeding worden toegekend.

g) Het aantal leden van de raad van bestuur is steeds kleiner dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 11. De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De raad van bestuur houdt zitting op oproeping van de voorzitter of de secretaris, telkens de bepalingen van de vereniging zulks vereisen, alsook op aanvraag van twee leden van de raad van bestuur.

De oproeping zal de dagorde bevatten. De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal

dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon

dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 12. De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden inzake het beheren van de belangen der vereniging. Alles wat door onderhavige statuten of door de wet niet

uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is voorbehouden valt onder zijn bevoegdheid.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden en zelfs aan derden.

Artikel 13. De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging; zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 14. Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 15. De beraadslagingen van de raad van bestuur worden in een bijzonder aktenregister geboekt.

3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk proces-verbaal wordt ondertekend door de secretaris en een lid van de raad dat aanwezig was op de vergadering. De uittreksels, die bij het gerecht of eiders dienen voorgebracht, moeten de handtekening dragen van de voorzitter of van twee bestuurders.

Hoofdstuk IV. -- Algemene Vergadering

Artikel 16. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en is het hoogste orgaan van de vereniging. De leden van de vereniging komen jaarlijks in algemene vergadering bijeen, hetzij in de maatschappelijke zetel, hetzij in elk door de raad van bestuur aangeduide plaats.

Te allen tijde kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering uitschrijven indien zulks door de belangen van de vereniging vereist wordt. De raad van bestuur is hiertoe gehouden wanneer één vijfde van de leden dit schriftelijk aanvraagt.

Artikel 17. Een beraadslaging van de algemene vergadering is noodzakelijk voor de volgende punten:

1- de wijzigingen van de statuten;

2- de benoeming en afzetting van de bestuurders

3- desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6- de ontbinding van de vereniging;

7- de uitsluiting van een lid;

8- de omzetting van de vereniging in een vereniging met een sociaal oogmerk.

Artikel 18. Ai de leden worden tot de algemene vergadering opgeroepen bij middel een mail of van een gewone zendbrief, die minstens drie dagen op voorhand door de raad van bestuur gestuurd wordt. De dagorde zal bij de oproeping gevoegd worden.

Ieder voorstel dat ondertekend is door een aantal leden dat overeenstemt met een vijfde deel van dit van de laatste jaarlijkse ledenlijst, zal op de dagorde geplaatst worden, op voorwaarde dat het ten minste veertien dagen voor de vastgestelde datum der algemene vergadering bij de raad van bestuur werd ingediend.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met meerderheid akkoord gaan om de agenda uit te breiden.

Artikel 19. De regelmatig geconstitueerde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid der leden. Ze heeft de meest uitgebreide macht om aile

S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verrichtingen die de vereniging aanbelangen uit te voeren of te bekrachtigen. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Haar beslissingen zijn bindend voor al de leden, zelfs voor diegenen die op de vergadering niet aanwezig waren of die een andere mening zijn toegedaan.

Artikel 20. Al de werkende leden en comparanten hebben een gelijk stemrecht op de vergadering; de stemmingen gebeuren mondeling, behoudens wanneer het gaat om de benoeming of de afzetting van een bestuurder of om de uitsluiting van een vennoot; in dergelijke gevallen moet de stemming geheim zijn.

Een stemgerechtigd lid kan slechts vertegenwoordigd worden door een lid beschikkend over hetzelfde recht. Niemand mag evenwel over meer dan twee stemmen beschikken.

Artikel 21. De voorstellen tot aanbrengen van wijzigingen aan de statuten of het voortijdig ontbinden van de vereniging, zullen uitdrukkelijk op de dagorde vermeld worden.

De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding van de vereniging uitspreken, wanneer tweede derde van haar leden aanwezig zijn.

Wordt aan die vereiste niet voldaan dan kan een tweede vergadering bijeengroepen worden die geldig zal beraadslagen, welk ook het aantal aanwezige leden zijn.

Een beslissing wordt niet aangenomen zo ze niet door een meerderheid van twee derde der aanwezige leden gestemd word.

Artikel 22. De beraadslagingen van de algemene vergadering zullen samengevat worden onder de vorm van processen-verbaal, die in een bijzonder aktenregister ingeschreven en door de voorzitter en de secretaris ondertekend worden. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

De processen-verbaal die derden aanbelangen zullen te hunner kennis gebracht worden door middel van afkondiging in het Belgisch Staatsblad, of rechtstreeks per aangetekend schrijven. De afschriften of uittreksels worden door de voorzitter of tweede bestuurders ondertekend.

Hoofdstuk V.  Rekeningen . Begrotingen

Artikel 23. Het maatschappelijk jaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni. leder jaar, op het einde van het maatschappelijk jaar, zullen de boeken afgesloten worden en de raad van bestuur zal de slotrekening van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgende opmaken.

Hij onderwerpt ze aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

. . i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

De raad van bestuur kiest voor de vereenvoudigde boekhouding. Hierbij worden 4 documenten opgesteld: de begroting, het dagboek, de inventaris en de jaarrekening.

Hoofdstuk VI. --- Wijziging van de statuten, ontbinding

Artikel 24. De onderhavige standregels kunnen gewijzigd worden overeenkomstig de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, volgens de artikelen 8 en 9 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Artikel 25. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken in de voorwaarden bepaald bij artikel 20 van de wet van 27juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en overeenkomstig artikel 21 van de standregels of door een gerechtelijke beslissing.

ln geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Hoofdstuk VII Algemeenheden

Artikel 26. Scheidsrechterlijke clausule:

Indien alle graden van jurisdictie voorzien in de statuten uitgeput zullen zijn, zullen al de geschillen met sportieve inslag die zouden oprijzen in de schoot van de vereniging beslecht worden dor een scheidsrechterlijk college, samengesteld uit drie leden van de Rechtscommissie van de Voetbalbond, afdeling geschillen.

Artikel 27. De vennoten komen overeen dat, mocht hun vereniging, om gelijk welke reden, de rechtspersoonlijkheid verliezen, het patrimonium, na delging van het passief van de ontbonden vereniging, zal overgedragen worden aan de voetbalclub, indien deze nog bestaat, of aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

: : I MDD 2.2

Artikel 28. Niet voorziene gevallen:

De gevallen niet voorzien in de bestaande statuten worden beslecht door de raad van beheer, voor zover deze in zijn bevoegdheid vallen, anders beslist de algemene vergadering, in overeenstemming met de wet van 27juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de reglementen van de K.B.V.B.

Elk punt van de onderhavige statuten dat strijdig zou zijn met de reglementen van de K.B.V.B. wordt geacht als zijnde zonder waarde.

DERDE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

Stemm

ing.

Al deze beslissingen zijn genomen met éénparigheid van stemmen.

Bijzondere bepalingen

A. De Algemene Vergadering beslist met eenparigheid van stemmen dat worden aangesteld tot

bestuurders voor een termijn van vijf jaar, ingaand op heden:

1 .De heer KEULEN Henri;

2. De heer KERKHOF S Mathieu Marcel;

3. De heer VASTMANS Jos;

4. De heer SW1NNEN Maurice Mathijs;

5. De heer RONDAS Jos;

6. De heer WELTENS Rene;

7. De heer MOORS Robert;

8. De heer GUL1X Willy;

Mien voornoemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

B. Raad van Bestuur

Vervolgens is bijeengekomen als Raad van Bestuur, voormelde bestuurders sub A, dewelke onder hen met eenparigheid van stemmen, hebben aangeduid als:

1)Voorzitter van de Raad van Bestuur: de heer KEULEN Henri;

2)Penningmeester: de heer GULIX Willy

3)Secretaris: de heer VASTMANS Jozef.

SLUITING VAN DE VERGADERING

1° De voorzitter stelt vast dat alle punten van de agenda besproken zijn en dat hierover telkens een beslissing genomen werd met eenparigheid van stemmen.

2° De agenda afgehandeld zijnde, wordt de vergadering gesloten om

WAARVAN PROCES  VERBAAL

Kesselt Lanaken, 4 oktober 2012

KEULEN HENRI , Bestuurder-voorzitter

VASTMANS JOS, Bestuurder-secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VC KESSELT

Adresse
KIEZELWEG 3620 LANAKEN

Code postal : 3620
Localité : LANAKEN
Commune : LANAKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande