VERENIGDE VISSERS SCHULENSMEER-JEUGD, AFGEKORT : V.V.S.M-JEUGD

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGDE VISSERS SCHULENSMEER-JEUGD, AFGEKORT : V.V.S.M-JEUGD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.890.192

Publication

02/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111t11111[IIMMIIIII

Va beha aar Bel Staal

...~ .,.~

RECHTBÁ'NK V~id !(OOFHANDÉL

T8 FEB, 2011

- H@gv

0233 83o I32

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Verenigde Vissers Schulensmeer-Jeugd vzw

(verkort) : V.V.S.M-JEUGD vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bloemendaalstraat 135, 3545 Halen

Onderwerp akte : Oprichting, statuten, aanstelling Raad van Bestuur

STATUTEN

Verenigde Vissers Schulens Meer - Jeugd vzw

Bloemendaalstraat 135 3545 Halen

De hierna vernoemde personen:

-Clemens Dany, Kruisstraat 24, 3545 Zelem

-Eykens Jos, Korpse straat 8, 3540 Herk-de-Stad

-Jacobs Romain, Kanonniersstraat 9, 3545 Halen

-Hanegreefs Theo, Huzarenstraat 3, 3560 Lummen

-Putzeys Leon, Oude straat 43, 3540, Herk-de-Stad

-Wouters Valére, Linkhoutstraat 300, 3560 Lummen

-Smets Roger, Bloemendaalstraat 135, 3545 Halen

-Kasten Dirk, Vaalvijverstraat 46 3585 Beringen

-Ribus François, Hulshoekstraat 14, 3560 Lummen

-Ribus Peter, Hulshoekstraat 14, 3560 Lummen

-Michel Vrancken, Blijde Inkomstraat 124 3000 Leuven

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder

winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en de wetswijzigingen van 02 mei 2002, 16

januari 2003 en 22 december 2003 onder de hierna volgende voorwaarden:

DEEL I. STATUTEN

Titel 1.  Naam- zetel- doel- duur en leden.

Art.1. De vereniging wordt genoemd "Verenigde Vissers Schulens Meer - Jeugd vzw", in het kort "V.V.S.M.-jeugd vzw" en heeft haar zetel te 3545 Halen, Bloemendaalstraat 135 in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art.2.De vereniging heeft tot doel:

De hengelsport bij de jeugd promoten en de basistechnieken van het hengelen aanleren met respect voor de natuur en haar ontwikkeling.

Art.3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden wor-den.

Art.4. Het aantal leden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal bestuurders, met een minimum van drie.

Vaste leden zijn deze die door hun speciale interesse of werkzaamheden zeer actief bij-dragen tot het verwezenlijken van het doel van de vereniging. Zij alleen hebben stemrecht op de algemene vergadering en kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur.

Naast de vaste leden kan de vereniging toegetreden leden aannemen.

Toegetreden leden zijn personen die de vereniging steunen zonder regelmatige persoon-lijke medewerking. Hun aantal is onbeperkt maar hun toetreding dient onderworpen te zijn aan de goedkeuring van de raad van bestuur. Zij kunnen tot de algemene vergadering worden toegelaten met een consulterende functie en worden. op de hoogte gehouden van de werking en activiteiten van de vereniging.

Art.5. De aanneming van nieuwe vaste leden dient te warden goedgekeurd door de algemene vergadering met gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

r..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Art.6.Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering.

Art.7. De uitsluiting van een lid dient te worden onderworpen aan de goedkeuring van de alge-mene vergadering, beslissende met een meerderheid van tweederde van de uitgebrachte stemmen. De stemming geschiedt in het geheim. Zij dient binnen de acht dagen door het bestuur aan de betrokkene ter kennis worden gebracht.

Art.8. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. De leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

Titel Il.- Algemene vergadering.

Art.9. De algemene vergadering bestaat uit vaste leden. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schrif-telijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art.10. De algemene vergadering is bevoegd voor wijziging van de statuten, benoemingen en afzetting van beheerders, goedkeuring van begrotingen en rekeningen, vrijwillige ontbin-ding, uitsluiting van vaste leden en in alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art.11. Elk jaar wordt minsten één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeu-ren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar. Zij heeft plaats in de loop van de maand mei. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wan-neer één vijfde van de vaste leden daarom verzoeken.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van be-stuur of door twee bestuurders per gewone brief, e-mail of fax tenminste acht dagen op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

De vergadering kan ook geldige besluiten nemen buiten de agenda indien de helft der 1e-den daarom verzoekt.

Art.12. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwe-zigen.

De voorzitter duidt een verslaggever aan.

Art.13. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldige besluiten nemen met eenvou-dige meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statuutwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden van de wetgeving op VZW in acht worden genomen. Voor de overbrenging van de zetel is eenparigheid van stemmen vereist, evenals de wijziging van het doel. Bij staking van stemmen beslist in ie-der geval de stem van de voorzitter.

Art.14. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende algemene vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt. Dit verslag wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden inzage van kunnen nemen.

Titel III. - Raad van bestuur

Art.15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 3 en maximum 12 leden door de algemene vergadering verkozen voor 6 jaar en ten allen tijden door deze afzetbaar. Elk mandaat is hernieuwbaar.

Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het man-daat.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Uittredende bestuurders, ingevolge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris. Eén persoon kan maximaal twee mandaten opnemen.

Art. 16. De raad van bestuur dient minstens om de drie maanden geldig te vergaderen.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, per gewone brief, email of fax tenminste acht dagen op voorhand. De uitnodiging ver-meldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Het bijeenroepen van de raad is verplicht na schriftelijk verzoek van minstens één derde van de bestuurders.

M0022

.

~ ~

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwe-zigen.

Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeur-de verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

Art.17. De raad vertegenwoordigt en verbindt de vereniging op de meest uitgebreide wijze zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering in aile gerechtelijke en buitenge-rechtelijke handelingen met inbegrip van daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

Tegenover derden volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn, de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en één bestuurden de raad kan zijn be-voegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

De beheerders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenis van de vereniging.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Titel IV.- Financieel beleid.

Art.18. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Elk jaar moet de raad van be-stuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelo-pen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maan-den na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Titel V.- Ontbinding en vereffening.

Art.19. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de VZW-wetgeving. In het ontbindingsbesluit worden " tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art.20. In geval van ontbinding om welke reden ook, wordt de bestemming van het overblijvend actief bepaald door de algemene vergadering. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een andere vereniging die een gelijkaardig of verwant doel nastreeft.

Titel VI.- Algemene bepalingen.

Art.21.Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de VZW-wetgeving van toepassing.

DEEL Il. Benoeming van de raad van bestuur

Met ingang van 20 januari 2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen benoemd,

zodat de raad van bestuur vanaf heden, voor een periode van 6 jaar, is samenge-steld als volgt:

-Eykens Jos, Korpse straat 8, 3540 Herk-de-Stad geb. 07-06-1954

-Jacobs Romain, Kanonniersstraat 9, 3545 Halen geb. 06-09-1936

Hanegreefs Theo, Huzarenstraat 3, 3560 Lummen geb. 12-02-1943

-Putzeys Leon, Oude straat 43, 3540, Herk-de-Stad geb. 11-01-1946

-Wouters Valére, Linkhoutstraat 300, 3560 Lummen geb. 28-07-1944

-Smets Roger, Bloemendaalstraat 135, 3545 Halen geb. 14-01-1946

-Ribus Peter, Hulshoekstraat 14, 3560 Lummen geb.10-04-1984

Deze hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter: Smets Roger

Ondervoorzitter. Ribus Peter

Secretaris: Eykens Jos

Schatbewaarder: Eykens Jos

Gedaan te Halen op 20 januari 2011 Voorzitter Secretaris

Smets Roger Eykens Jos

GEtSCENID

C1amens Dany, oprichter, Eykens Jos, bestuurder, Jams Romain, bestuurder, Hanegreefs Theo, bestuurder, Putzeys icon, bestuurder, Wouters Valère, bestuurder, mets Roger, bestuurder, Kaelen Dirk, oprichter, Ribus François, oprichter, Ribus Peter, bestuurder, Michel Vrancken,_ oprichter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERENIGDE VISSERS SCHULENSMEER-JEUGD, AFGEKO…

Adresse
BLOEMENDAALSTRAAT 135 3545 HALEN

Code postal : 3545
Localité : HALEN
Commune : HALEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande