VERENIGING VOOR VREEMDELINGENVERKEER TESSENDERLO, AFGEKORT : VVV-TESSENDERLO

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING VOOR VREEMDELINGENVERKEER TESSENDERLO, AFGEKORT : VVV-TESSENDERLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.036.735

Publication

19/03/2014
ÿþMOD 2.2

Luik B .

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIIHL i~iiii iiij1171,1[11111111~

" 19063

Rechtbank van koophand el

0 5 MW 2014

te HASSELT

Griffie

Ondememingsnr : 408.036.735

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Vreemdelingenverkeer Tessenderlo

(verkort); VVV Tessenderlo vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Markt 0 3980 Tessenderlo

Onderwerp akte : Wijziging statuten en benoeming nieuwe Raad van Bestuur

De Vereniging voor Vreemdelingenverkeer Tessenderlo vzw in Algemene Vergadering van 2 februari 2014, in aanwezigheid van alle leden gaat over tot wijziging van de statuten in de termen ais volgt:

Afdeling 1. Rechtsvorm

Artikel 1

De vereniging is opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, ln het bijzonder ais een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk. De oprichtingsstatuten verschenen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 13 april 1967, 790-791.

Afdeling 2: Naam, zetel, duur en erkenning

Artikel 2

De vereniging draagt de naam Vereniging voor Vreemdelingenverkeer Tessenderlo, vereniging zonder

winstoogmerk,' afgekort: VVV Tessenderlo vzw.

Artikel 3

De zetel van VVV-Tessenderlo vzw is gevestigd in het gemeentehuis Markt zn. 3980 Tessenderlo, gelegen

in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 4

De VVV-Tessenderlo vzw wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Artikel 5

De VVV-Tessenderlo vzw is opgericht onder bescherming van het gemeentebestuur van Tessenderlo,

Afdeling 3: Doeleindén en activiteiten

Artikel 6

De VVV-Tessenderlo vzw stelt zich tot doel, in samenwerking met zowel internationale, nationale, gewestelijke, provinciale en lokale toeristische acteren, als het bedrijfsleven, de toeristische ontwikkeling van Tessenderlo in al zijn dimensies te bevorderen. In het bijzonder zal zij zich toeleggen op aile acties die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van een voorwaardenscheppend en ondersteunend beleid.

Artikel 7

Ter verwezenlijking van haar doel, zal de VVV Tessenderlo vzw aile verrichtingen mogen doen, alleen of ln samenwerking met andere organisaties, aile Initiatieven nemen, alle daartoe nuttige roerende of onroerende goederen en instellingen verwerven of beheren. De vereniging kan ook handelsdaden stellen voor zover de opbrengst hiervoor uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Afdeling 4 Lidmaatschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

Artikel 8.

De vereniging bestaat uit leden die stemrecht hebben in de Algemene Vergadering. Het aantal leden mag

niet lager zijn dan drie.

Artikel 9. Toetreding

iedere inwoner van Tessenderlo vanaf 18 jaar kan zich kandidaat stellen als lid van de vereniging door een schriftelijk verzoek te richten aan de Raad van Bestuur. Deze kan in afwachting van de definitieve beslissing van de Algemene Vergadering voorlopig aanvaard worden door de Raad van Bestuur. Op die Algemene Vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig te zijn, De beslissing van toetreding van een nieuw lid wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen.

De leden zijn een lidgeld verschuldigd dat jaarlijks wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering en dat maximum 20 euro zal bedragen.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grand van de enkele hoedanigheid van lid.

Artikel 10. Ontslag en uitsluiting

De hoedanigheid van lid wordt verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

De vraag tot ontslag dient schriftelijk gericht te worden aan de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt aanvaard wanneer het betrokken lid aan al zijn verplichtingen, zowel financiële ais andere, ten overstaan van de vereniging, zal hebben voldaan.

Een lid dat drie keer na elkaar afwezig blijft op een Algemene Vergadering zonder aanvaardbare of niet-gemotiveerde verontschuldiging, wordt geacht ontslagnemend te afjn.

De uitsluiting kan, om welke reden ook, slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering, bij beslissing van een twee derde meerderheid der aanwezige leden in geheime stemming, nadat het betrokken lid in zijn middelen van verdediging werd gehoord.

De Raad van Bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornamen en woonplaats van de leden worden opgenomen. Aile beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de Raad van Bestuur worden bekendgemaakt in het register van leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van deze beslissing.

Afdeling 5 Algemene Vergadering

Artikel 11. Organisatie

De Algemene Vergadering bestaat uit aile leden. Elk lid heeft één stem. Een lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vervangen door volmacht te geven aan een ander wel aanwezig lid. Een lid kan niet meer dan één volmacht op de vergadering hebben. Een volmacht dient uitsluitend schriftelijk te worden gegeven.

Artikel 12. Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

- wijziging van de statuten

benoeming en afzetting van bestuurders en commissarissen

- kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

- ontbinding van de vereniging

- aanvaarding en uitsluiting van een lid

Artikel 13. Vergaderingen

De leden van de vereniging komen ten minste een keer per jaar samen op een Algemene Vergadering. Deze zal plaatshebben in de loop van het eerste trimester, in de door de Raad van Bestuur gekozen plaats. De leden zuilen minstens acht dagen vooraf schriftelijk verwittigd worden.

Op deze jaarvergadering wordt verslag uitgebracht over de werkzaamheden en wordt de kastoestand besproken. Tevens wordt de begroting en het programma van het lopende jaar besproken en goedgekeurd.

De Algemene Vergadering kan door de voorzitter of door minstens twee bestuurders worden bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd.

De agenda bevat ook de punten die door minstens één twintigste van de leden, minstens tien dagen voor de vergadering werden aangebracht om op de agenda te plaatsen.

Bijzondere bijeenkomsten van de Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens twee bestuurders of op verzoek van minstens één vijfde van de leden.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter worden zijn functies, zoals deze hem bij deze statuten worden toegekend, waargenomen door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid en/of verhindering door de bestuurder die het oudste is in leeftijd.

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de vereniging of bij diens afwezigheid en/of verhindering door een daartoe voor die gelegenheid door de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering door een persoon die door de Raad van Bestuur wordt aangeduid.

De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de vereniging.

Artikel 14. Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens één derde van de werkende leden aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, behalve wanneer de wet of statuten dit anders voorzien.

Artikel 15. Wijziging statuten

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een Algemene vergadering die voldoet aan een quorum van tweede derde van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. ingeval de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige werkende leden.

De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door tweederde van de stemmen van de aanwezige werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Het verslag van de vergadering wordt opgestuurd binnen de veertien dagen na de vergadering naar aile werkende leden.

Afdeling 6: Raad van Bestuur

Artikel 16. Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste tien bestuurders, die tegelijk lid van de vereniging zijn.

De Raad van Bestuur wordt samengesteld voor de duur van zes jaar en gekozen tijdens de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, penningmeester en bestuursleden die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie.

Een tussentijdse verkiezing kan plaatshebben, als twee derde van de leden dit eist.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen tijdens een geheime stemming in de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen der aanwezige leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen vergoed worden.

Het bestuursmandaat neemt een einde van zodra de bestuurder niet langer werkend lid is van de vzw. In geval een bestuurder overlijdt, ontslag neemt of zijn mandaat verliest voor het verstrijken van de duur ervan, voltooit de bestuurder die ter zijner vervanging wordt benoemd, het mandaat van de bestuurder dle hij opvolgt. De aldus verkozen bestuurders zuilen de termijn vervolledigen voor degenen die ze vervangen.

Indien de vereniging nog slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal leden van de Raad van Bestuur moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden dat de vereniging telt.

Artikel 17. Vergaderingen

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzltter of bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de plaats aangewezen in de oproepingsbrief.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van de leden aanwezig is op de vergadering. Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt slechts over één stem. De besluiten worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

Een verslag van de Raad van Bestuur wordt aan aile leden toegestuurd binnen de maand na de vergadering. Als bepaalde delen van het verslag omwille van privacy niet worden opgestuurd, zijn ze voor ieder lid ter inzage in het notulenregister, dat wordt gehouden op de zetel van de vereniging.

Artikel 18. Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Maa 22

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw met uitzondering van die handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte.

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Afdeling 7: Financiering en boekhouding

Artikel 19.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaald in artikel 17 V&S wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting

ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

De goedgekeurde jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank

van koophandel.

Artikel 20

De middelen van de vereniging bestaan uit bijdragen, toelagen, giften in geld of natura en opbrengsten.

De penningmeester beschikt over de meest uitgebreide macht om te handelen en op te treden in naam van de vereniging, doch enkel voor contracten tot een maximum van 250 euro. Voor verrichtingen die deze waarde overtreffen is bovendien de handtekening vereist van de voorzitter of de secretaris.

De penningmeester is rekenschap verschuldigd over het financieel beheer van de vereniging tegenover de Raad van Bestuur en met deze tegenover de Algemene Vergadering. Inzagerecht wordt toegekend aan het gemeentebestuur van Tessenderlo.

De controle op de financiële toestand op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen kan aan twee commissarissen worden opgedragen. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van één jaar.

Afdeling 8: Ontbinding

Artikel 21

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van de voorstellen over de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum een vijfde van alle leden. In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd volgens de in deze statuten en in artikel 20 vzw-wet gestelde meerderheden, zal de Algemene Vergadering twee vereffenaars aanduiden waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Na eventuele ontbinding en nadat de rekeningen zijn afgesloten, zal het overblijvend tegoed overgedragen worden aan één of meerdere verenigingen zonder winstoogmerk van toeristische aard met zetel in Tessenderlo.

Afdeling 9: Bekendmaking

Artikel 22.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, . de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëdiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van de activa na aanzuivering van de schulden, worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novles van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Aldus unaniem en met algemeenheid van stemmen goedgekeurd in de Algemene Vergadering van 2 februari 2014.

Gezien en goedgekeurd, handeiend namens de vzw de leden van de Raad van Bestuur:

Voorzitter: Paul Valkenborgh Sparrenweg 193

Erevoorzitter Jos Michiels Gerhagenstraat 60

Ondervoorzitter: Jozef Godelaine Solveld 63

Secretaris: François Van Gehuchten Laar 11

Penningmeester: Bestuursleden:

Guido Putseys Jaak Gonnissen Ivan Thielens Luc Lauryssens Willy Vanwesemael

Sparrenweg 49 Biesdelle 33 Houterenberg 4 Schans 45 Schoterhelde 55

MOD 22

Luik B - Vervolg

allen wonend te 3980Téssenderlo

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Volgen de handtekeningen

Paul Valkenborgh , vooreitter Jos Michiels erevoorzitter Jozef Godelaine , ondervoorzitter

François Van Gehuchten, secretaris Guido Putseys, penningmeester Jaak Gonnissen bestuurslid

Ivan Thielens, bestuurslid Luc Lauryssens, bestuurslid Willy vanwesemael, bestuurslid



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

.Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

04/03/2013
ÿþ MOD 2.2

4" 5 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- III IVII I~IIIIIIIIIIII

behouder *130372AA*

aan het

Belgisch

Staatsbla

i io



Rechtbank van koophandel

2 4 FE$. 2013

te HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : 408.036.735

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Vreemdelingenverkeer Tessenderlo

(verkort) : VVV-Tessenderlo vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Markt 0 3980 Tessenderlo

Onderwerp akte : Vernieuwing Raad van Bestuur

Na ontslagname door Rene Mertens werden op de Algemene Vergadering van 3 februari 2013, Guida Putseys en Luc Lauryssens als nieuwe bestuursleden aangesteld. Het nieuwe bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Paul Valkenborgh Sparrenweg 193

Ondervoorzitter: Jozef Godelaine Solveld 63

Secretaris: Jean Cuypers Kalmen 40/4

Penningmeester: Guido Putseys Sparrenweg 49

Bestuursleden: Jaak Gonnissen Biesdelle 33

Jos Michiels Gerhagenstraat 60

Ivan Thielens Houterenberg 4

Luc Lauryssens Schans 45

allen wonend te 3980 Tessenderlo

Volgen de handtekeningen

Paul Valkenborgh , voorzitter Jozef Godelaine , ondervoorzitter Jean Cuypers, secretaris

Guido Putseys, penningmeester Jos Michiels, bestuurslid Jaak Gonnissen bestuurslid

Ivan Thielens, bestuurslid Luc Lauryssens, bestuurslid

Rene Mertens ontslagnemend penningmeester,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derdén te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
VERENIGING VOOR VREEMDELINGENVERKEER TESSEND…

Adresse
MARKT Z/N 3980 TESSENDERLO

Code postal : 3980
Localité : TESSENDERLO
Commune : TESSENDERLO
Province : Limbourg
Région : Région flamande