VESTRA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VESTRA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 628.733.511

Publication

22/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

20-04-2015

Griffie

*15306797*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0628733511

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Vestra

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor Meester Yves Tuerlinckx, notaris te Bilzen, op 17 april 2015, nog ter

registratie over te leggen, blijkt dat een vennootschap werd opgericht als volgt:

IDENTITEIT VAN DE OPRICHTERS

1) De naamloze vennootschap NV WANTEN, met maatschappelijke zetel te 3570 Alken, Steenweg 194, BTW BE 0424.103.004 RPR Antwerpen afdeling Tongeren.

2) De heer WANTEN Francis Marie Albert, geboren te Sint-Truiden op 21 januari 1963, echtgenoot

van mevrouw SANTERMANS Diane Alda, wonende te 3570 Alken, Steenweg 194.

RECHTSVORM - BENAMING

De vennootschap neemt de vorm aan van een naamloze vennootschap. Haar naam luidt

«VESTRA».

ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3570 Alken, Steenweg 194.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

I. Algemene activiteiten.

A/ De participatie, onder welke vorm het ook zij, in de oprichting, ontwikkeling, omvorming en

controle van alle ondernemingen, Belgische of buitenlandse, commerciële, financiële, industriële of

andere.

B/ Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

C/ Het verlenen van administratieve prestaties.

D/ De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even

welke goederen, in  t kort tussenpersoon in de handel.

II. Beheer van een eigen roerend en onroerend vermogen.

A/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huur-financiering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, in opstal of erfpacht nemen, (laten) bouwen, (laten) verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen. B/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

III. Bijzondere bepalingen.

Onderwerp akte :

Steenweg 194 3570 Alken

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten terzake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. GEPLAATST EN GESTORT KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt eenenzestig duizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00).

Het wordt vertegenwoordigd door eenenzestig duizend vijfhonderd (61.500) aandelen zonder nominale waarde, die elk het eenenzestig duizend vijfhonderdste (61.500e) deel van het vermogen van de vennootschap vertegenwoordigen.

Ondergetekende notaris bevestigt dat het gestorte gedeelte van het kapitaal gedeponeerd werd bij de Belfius Bank, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling. SAMENSTELLING VAN HET KAPITAAL

Het kapitaal is samengesteld uit inbrengen in geld.

WINST en RESERVERINGEN

Winstverdeling:

De jaarlijkse nettowinst wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van die winst wordt voorafgenomen:

 vijf percent voor de wettelijke reserve; deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het reservefonds één/tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt; de verplichting herleeft indien de wettelijke reserve wordt aangesproken.

Het saldo zal de bestemming krijgen die de algemene vergadering er heeft aan gegeven bij meerderheid van stemmen, op voorstel van de raad van bestuur overeenkomstig wat bepaald wordt in het Wetboek van Vennootschappen.

Vereffening-verdeling:

Na aanzuivering van alle schulden en van alle kosten en lasten van de vereffening of de consignatie van de nodige sommen hiertoe, dient het netto-actief eerst om het gestorte, niet afgeloste bedrag van de aandelen te vergoeden; dit kan geschieden in geld of in effecten.

Indien niet op alle aandelen op gelijke wijze is gestort, zullen de vereffenaars, alvorens te verdelen, rekening houden met deze situatie en eerst het evenwicht herstellen door alle aandelen op een absoluut gelijke voet te stellen, hetzij door aanvullende stortingen te vragen lastens de aandelen waarop onvoldoende werd gestort, hetzij door voorafgaande uitkeringen in het voordeel van de aandelen waarop meer werd gestort.

Indien er geen aandelen zonder stemrecht zijn, wordt het saldo gelijk verdeeld tussen alle aandelen. Als er aandelen zonder stemrecht bestaan, dient het netto-actief bij voorrang aangewend te worden voor de terugbetaling van de inbreng in het kapitaal, in voorkomend geval verhoogd met de uitgiftepremie, betreffende de aandelen zonder stemrecht.

Het saldo zal vervolgens aangewend worden voor de terugbetaling van de inbreng in het kapitaal, in voorkomend geval verhoogd met de uitgiftepremie, betreffende de aandelen met stemrecht.

Het overschot van de vereffening zal op gelijke wijze verdeeld worden tussen de houders van de aandelen van beide categorieën.

BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar vangt aan op 17 april 2015 en zal eindigen op 31 december 2016. JAARVERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste maandag van de maand juni om dertien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2017.

Artikel 23. Toelatingsformaliteiten voor de algemene vergadering

De raad van bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen, de eigenaars van aandelen op naam ingeschreven zijn in het register van de aandelen op naam, drie dagen vóór de datum bepaald voor de bijeenkomst van de algemene vergadering, de raad van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

bestuur schriftelijk inlichten van hun intentie aan de algemene vergadering deel te nemen, alsook het aantal aandelen meedelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

De raad van bestuur kan eveneens eisen dat de eigenaars van gedematerialiseerde aandelen drie dagen vóór de datum bepaald voor de bijeenkomst van de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap of op de plaatsen aangegeven in de oproepingsbrief een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest waarbij de onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld, neerleggen.

Vanaf dit tijdstip tot na de beëindiging van de algemene vergadering kan ten aanzien van de vennootschap geen aandeel worden overgedragen.

De houders van obligaties, warrants of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen de algemene vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem en mits vervulling van de vereisten hierboven bepaald.

OMVANG EN WIJZE VAN UITOEFENING VAN BESTUUR

Artikel 16. Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te stellen die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

Artikel 17. Het dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vennootschap en de vertegenwoordigingsbevoegdheid dienaangaande kunnen door de raad van bestuur worden toevertrouwd aan één of meer perso(o)n(en) (al dan niet lid van de raad van bestuur), handelend in dit laatste geval, afzonderlijk, gezamenlijk of als college volgens beslissing ter zake te nemen door de raad van bestuur. Hij/zij is/zijn gelast met de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur.

De raad van bestuur stelt de perso(o)n(en) gelast met het dagelijks bestuur aan en legt de voorwaarden vast van zijn/hun aanstelling.

De raad van bestuur en de perso(o)n(en) gelast met het dagelijks bestuur kunnen in het kader van dat bestuur bijzondere machten verlenen aan iedere lasthebber.

De raad kan de gevolmachtigden die in de voorgaande alinea s zijn vermeld op elk ogenblik ontslaan.

Hij stelt de toekenningen en verloning vast voor de perso(o)n(en) aan wie hij bevoegdheden heeft toevertrouwd; deze uitkeringen kunnen vast of variabel zijn.

Artikel 18. Directiecomité

De raad van bestuur is gemachtigd zijn bestuursbevoegdheden te delegeren aan een directiecomité waarvan de leden, bestuurders zijn of niet, zonder dat deze delegatie op het algemeen beleid van de vennootschap betrekking kan hebben of op de handelingen die door de wet aan de raad van bestuur toevertrouwd zijn. De raad van bestuur is belast met de toezicht over het directiecomité.

De raad van bestuur benoemt de leden van het directiecomité, bepaalt de voorwaarden van hun benoeming, herroeping en bezoldiging, de duur van hun opdracht en de wijze van werking van het directiecomité.

Artikel 19. Vertegenwoordiging van de vennootschap bij haar handelingen en in rechte

Indien er drie of meer bestuurders zijn aangesteld, vertegenwoordigt de raad van bestuur als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd (i) de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, (ii) de vertegenwoordiging in het kader van het dagelijks bestuur zoals voorzien in artikel 17, wordt de vennootschap ten aanzien van derden in feite en in rechte rechtsgeldig verbonden door (i) twee bestuurders die gezamenlijk optreden of (ii) een bestuurder aan wie door de raad van bestuur de algehele vertegenwoordigingsbevoegdheid werd toegekend en die de titel  gedelegeerd bestuurder zal dragen.

Zij wordt bovendien geldig vertegenwoordigd door de bijzondere gevolmachtigden binnen de grenzen van hun volmacht.

Indien de vennootschap een mandaat (zaakvoerder, bestuurder, lid van een directiecomité, vereffenaar) uitoefent in een andere vennootschap, dan wordt zij in de uitoefening van dit mandaat enkel geldig vertegenwoordigd door de daartoe aangestelde vaste vertegenwoordiger, die dient te voldoen aan de voorwaarden uiteengezet in artikel 10 in fine hiervoor.

VOLMACHT

Bijzondere volmacht wordt verleend aan de heer Edey Dennis David, wonende te 3640 Kinrooi (Ophoven), Middelweg 28, en de heer Haenen Eric, kantoor houdende te 3590 Diepenbeek, Steenweg 172, met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de nodige inschrijvingen in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) te verrichten, met inbegrip van eventuele verbeteringen, wijzigingen en/of schrappingen van die inschrijving alsmede alle formaliteiten te vervullen die zouden nuttig of noodzakelijk zijn bij alle private of publiekrechtelijke instellingen, onder meer met betrekking

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

tot de belasting over de toegevoegde waarde (btw), de sociale kas, de formaliteiten inzake douane

en accijnzen, de aanvraag van vergunningen, enzovoorts, met inbegrip van alle latere mogelijke

wijzigingen dienaangaande.

BENOEMINGEN

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie. Worden benoemd:

 De naamloze vennootschap NV WANTEN, oprichter voornoemd, waarvoor als vast vertegenwoordiger de heer WANTEN Francis, voornoemd, aangeduid werd.

 De heer WANTEN Francis Marie Albert, oprichter voornoemd.

 De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ARTAS, met maatschappelijke zetel

te 3570 Alken, Steenweg 194, BTW BE 0627.647.309 RPR Antwerpen, afdeling Tongeren, waarvoor

als vast vertegenwoordiger de heer WANTEN Martijn Luc Rita, geboren te Hasselt op 7 november

1991, wonende te 3570 Alken, Kortestraat 1/A, aangeduid werd.

Die aanvaarden, na bevestigd te hebben niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich tegen

deze benoeming verzet.

Het mandaat van de benoemde bestuurders zal onmiddellijk na de jaarvergadering in 2021 een

einde nemen.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering is het mandaat van de

bestuurders kosteloos.

Voor analytisch uittreksel uitsluitend bestemd voor neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van

Koophandel.

Vervolgens is de raad van bestuur samengekomen, en heeft de heer WANTEN Francis, voormeld,

benoemd tot voorzitter van de raad en tot gedelegeerd bestuurder voor de duur van zes jaar.

(get.) Yves Tuerlinckx, notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

- Voor eensluidend afschrift van de oprichtingsakte.

- Uittreksel van de oprichtingsakte.

Coordonnées
VESTRA

Adresse
STEENWEG 194 3570 ALKEN

Code postal : 3570
Localité : ALKEN
Commune : ALKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande