VISUAL COMMUNICATION, AFGEKORT : VCB

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VISUAL COMMUNICATION, AFGEKORT : VCB
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 542.639.972

Publication

12/12/2013
ÿþMad PDF 11.i

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ier griffie der

rechtbank y. koophandel te TONGERENR

2 -12- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr : 0 5 4 2. 8 3 9. 9-7 2

Benaming (voluit): Visual Communication

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel 3650 DIL. N-S] KKEM

Sint Jansweg 21

Onderwerp(en) akte : BVBA: Oprichting

Bij akte verleden voor ondergetekende notaris Geraldine COPS te Maaseik, Maastrichtersteenweg 85, op 28 november 2013, werd een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht, onder de benaming "Visual Communication", afgekort "VCB".

1) Vennoten-oprichters

De Besloten Vennootschap naar Nederlands recht "Smit Visual Supplies", met maatschappelijke zetel te 5667 KZ Geldrop, Spaarpot 120-122, met dossiernummer 17060336 bij de Kamer van Koophandel Oost-Brabant.

Opgericht ingevolge akte verleden voor Potters Notarissen te Valkenswaard (Nederland), op zeven augustus negentienhonderd zevenentachtig, bij uittreksel ingeschreven in het handelsregister van de Kamers van Koophandel onder dossiernummer 17060336, welke inschrijving valt onder het beheer van de Kamer van Koophandel Oost-Brabant.

De statuten werden sedertdien voor de laatste keer gewijzigd ingevolge akte verleden op negenentwintig november negentienhonderd vierennegentig.

Vertegenwoordiging

De oprichter wordt vertegenwoordigd door de enige bestuurder, de Besloten Vennootschap naar Nederlands recht "Mistral", met maatschappelijke zetel te 5667 KZ Geldrop, Spaarpot, 120-122, met dossiernummer 17083719 bij de Kamer van Koophandel Brabant.

Opgericht ingevolge akte verleden voor Marks Wachters Notarissen te Eindhoven (Nederland), op negenentwintig maart negentienhonderd vierennegentig, bij uittreksel ingeschreven in het handelsregister van de Kamers van Koophandel onder dossiernummer 17083719, welke inschrijving valt onder het beheer van de Kamer van Koophandel Brabant. De statuten werden sedertdien niet gewijzigd.

De Besloten Vennootschap naar Nederlands recht "Mistral" wordt alhier vertegenwoordigd door de heer SMIT Peter Hendrikus Simon, ongehuwd, geboren te Amsterdam (Nederland) op negenentwintig juli negentienhonderd tweeënzestig, van Nederlandse nationaliteit, wonende te 6041 LX Roermond, Maasboulevard 99, handelend in de hoedanigheid van bijzondere volmachtdrager krachtens een onderhandse volmacht die aan deze akte gehecht blijft.

Die mij notaris, gevraagd hebben bij authentieke akte de oprichting en de statuten vast te stellen van de hierna genoemde vennootschap

2} Naam

De vennootschap wordt als besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, opgericht onder de naam "Visuel Communication", afgekort "VCB"

3) Zetel

De vennootschap is gevestigd te 3650 Dilsen-Stokkem, Sint Jansweg 21.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlandstalig gedeelte,

van het land, mede in Brussel bij besluit van de zaakvoerder(s).

4) Doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tot maatschappelijk doel: groot- en kleinhandel in kantoor- en schoolbenodigdheden, groot- en kleinhandel in papierwaren, kantoor- en schoolbehoeften, groot- en kleinhandel in computers, randapparatuur en software, groot- en kleinhandel in elektronische en telecommunicatieapparatuur en delen daarvan, handelsbemiddeling in kantoor- en schoolbenodigdheden, vervaardiging van kantoorbenodigdheden van papier, vervaardiging van communicatieapparatuur, vervaardiging van apparatuur voor radio- en teledistributie, vervaardiging van elektroakoestische toestellen zoals intercoms, simultaan-tolkinstallaties, elektronische steminstallaties, vergaderschakelingen etc., vervaardiging van kantoormachines en  uitrusting (exclusief computers and randapparatuur), onderneming voor de installatie van de bedrading voor telefooninstallaties en computersystemen, overige telecommunicatie, ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, computerconsultancy-activiteiten, verlenen van advies aan de gebruikers over soorten computers (hardware) en hun configuratie en de toepassing van bijbehorende programmatuur (software), verhuur en lease van andere machines en werktuigen en andere materiële goederen, verhuur en operationele leasing zonder bedieningspersoneel van radio- en televisie- en communicatieapparatuur, reparatie van communicatieapparatuur, webverkopen (onlineverkopen). De vennootschap zal alle industriële, financiële (inbegrepen de financiering), onroerend en roerende verrichtingen kunnen uitvoeren, die van die aard zijn om haar maatschappelijk doel te bereiken, uit te breiden of te vergemakkelijken.

Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag deelnemen in aile ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ook aanverwant, of die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds in pand stellen en zij mag aval verlenen voor aile leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen, zowel van haarzelf ais deze van alle derden. ln algemene regel mag de vennootschap alle financiële, commerciële en industriële verrichtingen doen, welk in verband staan met haar doel of welke eenvoudig van aard zijn om de verwezenlijking ervan te bevorderen en dit zowel in binnen- als in buitenland, Zij mag de functie van bestuurder of van vereffenaar in andere vennootschappen waarnemen.

5) Maatschappelijk kaaitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERD VIJFTIG EURO (18.550,00 EUR).

Het is verdeeld in duizend achthonderd vijfenvijftig (1855) aandelen zonder nominale waarde met een breukwaarde van één/duizend achthonderd vijfenvijftigste (111855ste) ieder.

6) Inschriiving op het kapitaal: - inbreng in geld

Op voormeld kapitaal werd door de genoemde oprichter ingetekend voor duizend achthonderd vijfenvijftig (1855) aandelen, hetzij voor ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERD VIJFTIG EURO (18.550,00 EUR), als volgt:

- door de Besloten Vennootschap naar Nederlands recht "Smit Visual Supplies", voornoemd, voor duizend achthonderd vijfenvijftig (1855) aandelen, ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERD EURO (18.550,00 EUR)

TOTAAL: duizend achthonderd vijfenvijftig (1855) aandelen, hetzij voor ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERD EURO (18.550,00 EUR),

Dat op de aandelen door ieder van hen als volgt werd gestort in speciën:

- door de Besloten Vennootschap naar Nederlands recht "Smit Visual Supplies", voornoemd, voor een totaal bedrag van ACHTTIEN DUIZEND VIJFHONDERD VIJFTIG EURO (18.550,00 EUR).

Zodat er thans een bedrag van ACHTTIEN DUIZEND VIJFHONDERD EURO VIJFTIG (18.550,00 EUR) ter beschikking is van de vennootschap,

Dit bedrag van ACHTTIEN DUIZEND VIJFHONDERD VIJFTIG EURO '(18,550,00 EUR) werd gedeponeerd op rekeningnummer 363-1276359-73 geopend bij de naamloze vennootschap ING België, op naam van de vennootschap in oprichting.

" 7) Tijdstip werking en duur

1 ' De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de datum van de

~ neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2013 - Annexes du Moniteur belge 8) Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot (vennoten).

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Voor de duur van de vennootschap te rekenen vanaf heden worden door de oprichters tot gewone zaakvoerder benoemd, de heer SMIT Peter Hendrikus Simon, die bevestigt dat de uitoefening van deze functie hem niet verboden is, inzonderheid krachtens het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig en die verklaren de hun verleende opdracht te aanvaarden.

De zaakvoerder zal maar zijn taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie.

Het mandaat van de zaakvoerders is kosteloos, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

9) Boeklaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig

december van ieder jaar.

10) Datum en uur van de jaarvergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand mei om vijftien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

11) Eerste jaarvergadering en boekiaar

De eerste jaarvergadering (of) (gewone algemene vergadering) zal gehouden worden op

de derde vrijdag van de maand mei tweeduizend en vijftien om vijftien uur.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de

oprichtingsakte tot en met eenendertig december tweeduizend en veertien.

12) Bestemming van de winst  Reserve - ontbinding

Van de winst zoals die blijkt uit de genoemde jaarrekening wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

De wijze van vereffening wordt bepaald door de algemene vergadering. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit, onverminderd de verplichtingen opgenomen in artikel 189 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

13) Overneming van verbintenissen

De oprichter verklaart dat de vennootschap, met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf heden, en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte.

14. Machten

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel van de onderhavige oprichtingsakte ter bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel, wordt

"

f....01....01~ " ,

,

4k .

Y " Ne

I

door de gewone zaakvoerder SMIT Peter Hendrikus Simon aan Christian Meesters of haar aangestelden met zetel te B-3680 Maaseik, Siemkensheuvel 16, de nodige machten verleend om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, en in het algemeen om aile nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vennootschap zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen, en dit met macht tot indeplaatsstelling.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Geraldine COPS te Maaseik.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de oprichtingsakte dd. 28 november 2013.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

22/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 20.05.2016, NGL 18.08.2016 16436-0096-014

Coordonnées
VISUAL COMMUNICATION, AFGEKORT : VCB

Adresse
SINT JANSWEG 21 3650 DILSEN-STOKKEM

Code postal : 3650
Localité : DILSEN-STOKKEM
Commune : DILSEN-STOKKEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande