VRIENDENKRING B.S.G.O. TER DUINEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING B.S.G.O. TER DUINEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.777.488

Publication

19/01/2015
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MM 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECH'r9ANKvan KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

0 7 JAN, 2015

afdeling HAS9EiffIe

Ondernemingsnr : 409.777.488

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Basisschool van de Vlaamse Gemeenschap "Ter Duinen"

(verkort) : Vriendenkring B.S.V.G. "Ter Duinen"

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel : Rode Kruisplein 8, 3940 Hechtel-Eksel

Onderwerp akte : Vergadering van 2511112014: wijziging van de statuten. De statuten gepubliceerd op 0811112011 worden geannuleerd en vervangen door deze statuten. Benoeming van de bestuurders, het dagelijks bestuur en de personen gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen

STATUTEN VRIENDENKRING BASISSCHOOL VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP "TER DUINEN" V.Z.W.

Opgericht op 19/10/2004 door

Eisen Anita, Rozenlaan 3 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Mechelen op 24/12/1946 Deckers Vital, Pater Malletstraat 21 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bree op 08/03/1958 Steurs Marleen, Castropiein 20, 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Geel op 24/06/1963 Kerkhofs Mattheus, Bollisstraat 3 3990 Peer, geboren te Bree op 04/09/1958

TITEL I : KENMERKEN VAN DE VERENIGING

Artikel 1

De vereniging draagt de naam;:

Vriendenkring Basisschool van de Vlaamse Gemeenschap "TER DUINEN" v.z,w.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Hechtel 3940, Rode Kruisplein 8, Gerechtelijk arrondissement Limburg

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel :

-op alle gebied de belangen van de leerlingen en het personeel van de Basisschool van de Vlaamse

Gemeenschap "Ter Duinen", alsmede van de instelling zelf, te behartigen

-het voorzien in de materiële en morele steun van de leerlingen van de Basisschool van de Vlaamse

Gemeenschap `Ter Duinen"

Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging alle initiatieven nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging bant aile politiek,

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

TITEL Il : LEDEN

Artikel 5

Er zijn werkende leden en toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste DRIE leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt

aanvaard en die voldoet aan de volgende voorwaarden:

-Deel uitmaken van de schoolgemeenschap "Ter Duinen" in de hoedanigheid van directie, onderwijzend

personeel, administratief medewerker, onderhoudspersoneel of ouder van een leerling

of

-Partner zijn van een lid, vermeld in vorige paragraaf

of

-Voorgedragen worden door minimum TWEE leden van de vereniging

-Sympathie hebben voor de vereniging

De aanvraag tot lidmaatschap wordt schriftelijk ingediend bij de Raad van Bestuur, met vermelding van naam, voornaam, adres van de verzoeker en een vermelding waarom hij/zij meent in aanmerking te komen als werkend lid. De Raad van Bestuur beslist omtrent de toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien het verzoek geweigerd wordt, zal de Raad van Bestuur zijn motivering aan de verzoeker bekendmaken. Tegen de beslissing kan beroep aangetekend worden bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep dient te worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na bekendmaking van de weigering.

Ieder persoon die een band heeft met de vereniging en die bereid is deel te nemen aan de activiteiten die door de vereniging ten voordele van de school worden georganiseerd, kan door de Raad van Bestuur aanvaard worden als toegetreden lid.

De aanvraag tot lidmaatschap wordt schriftelijk ingediend bij de Raad van Bestuur, met vermelding van naam, voornaam, adres van de verzoeker en een vermelding waarom hij/zij meent in aanmerking te komen als toegetreden lid, De Raad van Bestuur beslist omtrent de toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker, Indien het verzoek geweigerd wordt, zat de Raad van Bestuur zijn motivering aan de verzoeker bekendmaken. Tegen de beslissing kan beroep aangetekend worden bij de eerstvolgende Algemene Vergadering Dit beroep dient te worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na bekendmaking van de weigering.

,

Artikel 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Er dient geen lidgeld betaald te worden door de leden.

Artikel 8

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

-de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven

-de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

Artikel 9

Elk lid of toegetreden lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging. Deze beslissing moet kenbaar gemaakt worden aan de Raad van Bestuur, hetzij mondeling op de Algemene Vergadering, hetzij schriftelijk via een brief of mail.

Een lid dat een handeling stelt die niet overeenkomt met de verplichtingen in Art. 8 en, na een schriftelijke aanmaning, nalaat deze verplichtingen alsnog na te komen, kan uitgesloten worden. Deze uitsluiting kan enkel door de Algemene Vergadering uitgesproken worden en vereist een tweederde meerderheid van de stemmen.

ln afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die

-de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt

-ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn verplichtingen tegenover de vereniging na te komen

De schorsing zal per aangetekende bief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen, Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatsohapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De Raad van Bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van het betrokken lid.

Ontslagnemende leden, uitgesloten leden of toegetreden leden hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

TITEL III : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het (aantal) werkende !eden. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De directeur wordt uit hoofde van zijn functie uitgenodigd om aan de zittingen van de Raad van Bestuur deel te nemen. Zijn mandaat eindigt bij het beëindigen van zijn ambt. Hij heeft enkel een raadgevende functie.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn opnieuw verkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

1.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOü 2.2

geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, of bij gebrek aan ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

2.0e raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien het aantal niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld). Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

3.ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen.

4.1n uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

5.Vart elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13

1.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden,

2.Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en één bestuurder. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

3,De Raad van Bestuur draagt zijn bevoegdheid over aan het dagelijks bestuur voor volgende handelingen en taken

-de noden van het dagelijks leven van de vereniging

-activiteit die wegens zijn geringe belang geen optreden van de Raad van Bestuur vereist

-activiteit die wegens een snelle oplossing geen optreden van de Raad van Bestuur verantwoordt, mits mondelinge afspraak met minimum één lid van de Raad van Bestuur voor akkoord financiële haalbaarheid.

Deze bevoegdheidsdelegatie kan te allen tijde en met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door minimum twee personen belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moeten leveren.

4.0e Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL 1V : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij afwezigheid door de ondervoorzitter, Bij afwezigheid van voornoemde personen zit de oudste aanwezige bestuurder de vergadering voor.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van de bestuurders

-cie kwijting aan de bestuurders

-het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging

-het uitsluiten van een lid

-alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 16

1,De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeen geroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

2.Alle leden en toegetreden leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering bij gewone brief of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

3,De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

4,0m een geldige beslissing te nemen, moet tenminste 2/3 van de leden aanwezig zijn. Indien dit aantal niet wordt bereikt, zal een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen. Deze vergadering zal minstens 15 dagen later worden gehouden. Op deze vergadering kan er geldig gestemd worden, zelfs indien niet 213 van de leden aanwezig is.

Artikel 17

1,Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt 2. hieronder worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

2.Een 2/3 meerderheid is vereist in geval van uitsluiting van een lid of van wijziging van de statuten, ln gevat

van een wijziging van het doel of ontbinding van de vereniging, is een 4/5 meerderheid noodzakelijk.

Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem,

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en die worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL V ; INZAGERECHT

Artikel 19

1.Leden hebben het recht om op de zetel van de v.z.w, inzage te vragen van de notulen van de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en alle personen die een mandaat hebben, alsook van het register der leden en alle boekhoudkundige stukken.

2.Derden hebben het recht om kennis te nemen van de stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt. Tegen betaling kunnen zij een afschrift bekomen.

TITEL VI ; BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

NSOD 2.2

Artikel 20

1.Het boekjaar van de vereniging loop van 1 januari tot 31 december.

2.De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

3.De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de v.z,w: wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

TITEL VII : ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 21

In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, onafgezien van de reden of het ogenblik, wordt het nettovermogen, na aflossing van de schulden en van de lasten, overgedragen. De Algemene Vergadering zal op dat ogenblik beslissen aan wie het vermogen overgedragen wordt.

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, toepasselijk.

Ontslag van de bestuurders

Op 25 november 2014 worden de volgende personen als bestuurder van de VZW ontslagen

Secretaris: Digneffe Priscilla, Reststraat 13 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Tongeren op 04/311974

Penningmeester: Keymis Audrey, Dorpsstraat 34/1 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Maaseik op 14/04/1975

Bestuurder: Van Hoof Katja, verdere gegevens niet meer bekend

Bestuurder: Braem Ingrid, Schutterijstraat 10 te 3941 Hechtel-Eksel, geboren te Antwerpen op 07/09/1963

Benoeming van de bestuurders

Op 25 november 2014 worden volgende personen benoemd tot bestuurder van de VZW:

Voorzitter: Klaasse Johannes, Koning Boudewijnstraat 9 te 3940 Hechtel- Eksel, geboren te Uden (NED) op 09/05/61

Ondervoorzitter: De Lorenzo Sandra, Kersenlaan 6 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bilzen 07/07/1980

Secretaris: Lelie Kitty Madeleine Helena, Nachtzwaluwstraat 14 te Hechtel-Eksel, geboren te Dendermonde op 05/06/1985

Penningmeester: van der Linden Wilma Gertruda, Kamperbaan 56 te Hechtel-Eksel, geboren te Mill en St. Hubert (NED) op 12/10/1976

Bestuurders :

Clerix Anita, Comansweg 86c te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bree op 22105/1973 Cornelissen Johan, Comansweg 84 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bree op 30/12/1978 Rita De Boer, Nieuweweg 8 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Neerpelt op 13/03/1979 Heidi Mertens, Ekselsebaan 16A te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Turnhout op 22/03/1971 Dorien Aerts, Oudstrijderslaan 9 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Genk o 22/02/1988 Marleen Steurs, Castroplein 20 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Mol op 24/06/1963

I 4 I .

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Benoeming van dagelijks bestuur

Op 8 november 2011 worden volgende personen benoemd tot dagelijks bestuur van de VZW:

Klaasse Johannes, Koning Boudewijnstraat 9 te 3940 Hechtel- Eksel, geboren te Uden (NED) op 09/05/61

De Lorenzo Sandra, Kersenlaan 6 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bilzen 07/07/1980

Lelie Kitty Madeleine Helena, Nachtzwaluwstraat 14 te Hechtel-Eksel, geboren te Dendermonde op 05/06/1985

van der Linden Wilma Gertruda, Kamperbaan 56 te Hechtel-Eksel, geboren te Mill en Si Hubert (NED) op 12/10/1976

Benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

Op 8 november 2011 worden volgende personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen: Klaasse Johannes, Koning Boudewijnstraat 9 te 3940 Hechtel- Eksel, geboren te Uden (NED) op 09/05/61 De Lorenzo Sandra, Kersenlaan 6 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bilzen 07/07/1980

Lelie Kitty Madeleine Helena, Nachtzwaluwstraat 14 te Hechtel-Eksel, geboren te Dendermonde op 05/06/1985

van der Linden Wilma Gertruda, Kamperbaan 56 te Hechte[-Eksel, geboren te Mill en St. Hubert (NED) op 12/10/1976

Opgemaakt te Hechtel-Eksel op 15 december 2014

Johannes Klaasse Wilma Gertruda van der Linden

Voorzitter Penningmeester

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staaatsblad

\.;----

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

28/02/2012
ÿþMDD 2.2

[ ~~l~t:t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



UIII*ii aloo ai111111o s su* 111

V~ beha

aal

Bel Staa

Rechtbank van koophandel

15 FEB. 2012

t HASSELT

Grif#'se

Ondernemingsnr : 409.777.488

Benaming

(voluit) : Vriendenkring School van de Vlaamse Gemeenschap "Ter

Duinen" v.z.w.

(verkort) :

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel : Rode Kruisplein 8, 3940 Hechtel-Eksel

Onderwerp akte : Vergadering van 08111/2011: wijziging van de statuten. De statuten gepubliceerd op 18/06/2009 worden geannuleerd en vervangen door deze statuten. Benoeming van de bestuurders, het dagelijks bestuur en de personen gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen

STATUTEN VRIENDENKRING SCHOOL VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP "TER DUINEN" V,Z.W,

TITEL I : KENMERKEN VAN DE VERENIGING

Artikel 1

De vereniging draagt de naam :

Vriendenkring B.S.G.O. "TER DUINEN"

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Hechtel 3940, Rode Kruisplein 8, Gerechtelijk arrondissement Hasselt

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel

-op alle gebied de belangen van de leerlingen en het personeel van de B.S.G.O. "Ter Duinen", alsmede van

de instelling zelf, te behartigen

-het voorzien in de materiële en morele steun van de leerlingen van de B.S.G.O. `Ter Duinen" ,

Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging alle initiatieven nemen.

De vereniging heeft de beschikking over de infrastructuur van de B.S.G.O. "Ter Duinen" voor de organisatie van zijn activiteiten.

De vereniging bant alle politiek.

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

TITEL II : LEDEN

Artikel 5

Er zijn werkende leden en toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste DRIE leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard en die voldoet aan de volgende voorwaarden:

-Deel uitmaken van de schoolgemeenschap "Ter Duinen" in de hoedanigheid van directie, onderwijzend personeel, administratief medewerker, onderhoudspersoneel of ouder van een leerling

of

-Partner zijn van een lid, vermeld in vorige paragraaf

of

-Voorgedragen worden door minimum TWEE leden van de vereniging

-Sympathie hebben voor de vereniging

De aanvraag tot lidmaatschap wordt schriftelijk ingediend bij de Raad van Bestuur, met vermelding van naam, voornaam, adres van de verzoeker en een vermelding waarom hij/zij meent in aanmerking te komen als werkend lid, De Raad van Bestuur beslist omtrent de toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien het verzoek geweigerd wordt, zal de Raad van Bestuur zijn motivering aan de verzoeker bekendmaken. Tegen de beslissing kan beroep aangetekend worden bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep dient te worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na bekendmaking van de weigering.

Ieder persoon die een band heeft met de vereniging en die bereid is deel te nemen aan de activiteiten die door de vereniging ten voordele van de school worden georganiseerd, kan door de Raad van Bestuur aanvaard worden als toegetreden lid.

De aanvraag tot lidmaatschap wordt schriftelijk ingediend bij de Raad van Bestuur, met vermelding van naam, voornaam, adres van de verzoeker en een vermelding waarom hij/zij meent in aanmerking te komen als toegetreden lid. De Raad van Bestuur beslist omtrent de toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien het verzoek geweigerd wordt, zal de Raad van Bestuur zijn motivering aan de verzoeker bekendmaken. Tegen de beslissing kan beroep aangetekend worden bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep dient te worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na bekendmaking van de weigering.

Artikel 7

Er dient geen lidgeld betaald te worden door de leden.

Artikel 8

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

-de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven

-de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Artikel 9

Elk lid of toegetreden lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging. Deze beslissing moet kenbaar gemaakt worden aan de Raad van Bestuur, hetzij mondeling op de Algemene Vergadering, hetzij schriftelijk via een brief of mail.

Een lid dat een handeling stelt die niet overeenkomt met de verplichtingen in Art. 8 en, na een schriftelijke aanmaning, nalaat deze verplichtingen alsnog na te komen, kan uitgesloten worden. Deze uitsluiting kan enkel door de Algemene Vergadering uitgesproken worden en vereist een tweederde meerderheid van de stemmen.

ln afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die

-de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt

-ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn verplichtingen tegenover de vereniging na te komen

De schorsing zal per aangetekende bief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De Raad van Bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren,

Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van het betrokken

Ontslagnemende leden, uitgesloten leden of toegetreden leden hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

TITEL III < RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het (aantal) werkende leden. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De directeur wordt uit hoofde van zijn functie uitgenodigd om aan de zittingen van de Raad van Bestuur deel te nemen. Zijn mandaat eindigt bij het beëindigen van zijn ambt. Hij heeft enkel een raadgevende functie.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn opnieuw verkiesbaar, Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

1.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris 'roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. in geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, of bij gebrek aan ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder,

2.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien het aantal niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld). Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

3.ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

4.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

5,Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13

1.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

2,Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en één bestuurder. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

3.De Raad van Bestuur draagt zijn bevoegdheid over aan het dagelijks bestuur voor volgende handelingen en taken:

-de noden van het dagelijks leven van de vereniging

-activiteit die wegens zijn geringe belang geen optreden van de Raad van Bestuur vereist

-activiteit die wegens een snelle oplossing geen optreden van de Raad van Bestuur verantwoordt, mits mondelinge afspraak met minimum één lid van de Raad van Bestuur voor akkoord financiële haalbaarheid. Deze bevoegdheidsdelegatie kan te aften tijde en met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door minimum twee personen belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moeten leveren.

4.De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement, Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij afwezigheid door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid van voornoemde personen zit de oudste aanwezige bestuurder de vergadering voor.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 15

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van de bestuurders

-de kwijting aan de bestuurders

-het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging

-het uitsluiten van een lid

-alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 16

I De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeen geroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

2.Alle leden en toegetreden leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering bij gewone brief of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

3.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

4.0m een geldige beslissing te nemen, moet tenminste 2/3 van de leden aanwezig zijn, Indien dit aantal niet wordt bereikt, zal een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen. Deze vergadering zal minstens 15 dagen later worden gehouden. Op deze vergadering kan er geldig gestemd worden, zelfs indien niet 2/3 van de leden aanwezig is.

Artikel 17

1,Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt 2, hieronder worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

2.Een 2/3 meerderheid is vereist in geval van uitsluiting van een lid of van wijziging van de statuten. In geval

van een wijziging van het doel of ontbinding van de vereniging, is een 415 meerderheid noodzakelijk.

Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en die worden opgenomen in een bijzonder register, Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL V : INZAGERECHT

Artikel 19

1.Leden hebben het recht om op de zetel van de v.z.w, inzage te vragen van de notulen van de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en aile personen die een mandaat hebben, alsook van het register der leden en alle boekhoudkundige stukken,

2.Derden hebben het recht om kennis te nemen van de stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt. Tegen betaling kunnen zij een afschrift bekomen.

TITEL VI : BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Artikel 20

1.1-let boekjaar van de vereniging loop van 1 januari tot 31 december.

2.De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

3.De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de v.z.w.-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

TITEL VII : ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 21

In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, onafgezien van de reden of het ogenblik, wordt het nettovermogen, na aflossing van de schulden en van de lasten, overgedragen. De Algemene Vergadering zal op dat ogenblik beslissen aan wie het vermogen overgedragen wordt.

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, toepasselijk.

Ontslag van de bestuurders

Op 8 november 2011 worden de volgende personen als bestuurder van de VZW ontslagen

Ondervoorzitter: Ravach Thierry, Lommelsebaan 49 te Hechtel-Eksel, geboren te Oostende op 13/02/73 Secretaris: De Pauw Ilse, Kamperbaan 77 te Hechtel-Eksel, geboren te Sint-Niklaas op 17/04/73 Penningmeester: Spekman Jifke, Duinenweg 6 te Hechtel-Eksel, geboren te Eindhoven (NED) op 19/07/70

Bestuurders:

Bruurs Marianne, Don Boscostraat 123, geboren te Eindhoven (NED) op 04/04/77

Ravach Thierry, Lommelsebaan 49, geboren te Oostende op 13/02/73

Detaeye Evi, Lommelsebaan 49, geboren te Lommel op 21/10/80

De Pauw Ilse, Kamperbaan 77 te Hechtel-Eksel, geboren te Sint-Niklaas op 17/04/73 .

Spekman Jike, Duinenweg 6 te Hechtel-Eksel, geboren te Eindhoven (NED) op 19/07/70

Benoeming van de bestuurders

Op 8 november 2011 worden volgende personen benoemd tot bestuurder van de VZW:

Voorzitter: Klaasse Johannes, Koning Boudewijnstraat 9 te 3940 Hechtel- Eksel, geboren te Uden (NED) op 09105!61

Ondervoorzitter De Lorenzo Sandra, Kersenlaan 6 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bilzen 07/07/1980 Secretaris: Digneffe Priscilla, Reststraat 13 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Tongeren op 04/03/1974

Penningmeester: Keymis Audrey, Dorpsstraat 34/1 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Maaseik op 14/04/1975

Bestuurders :

Clerix Anita, Comansweg 86c te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bree op 22/05/1973 Cornelissen Johan, Comansweg 84 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bree op 30/12/1978 Rita De Boer, Nieuweweg 8 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Neerpelt op 13/03/1979 Heidi Mertens, Ekselsebaan 16A te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Turnhout op 22/03/1971 Dorien Aerts, Oudstrijderslaan 9 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Genk o 22/02/1988 Marleen Steurs, Castroplein 20 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Mol op 24/06/1963

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

TlïjIagen Tiij hët BéTgïsch Sïààfsbïid =2ff10-212ÜI2"= Xnnëxés dü 1Vtóriiiënr Iïëlgë

Benoeming van dagelijks bestuur

Op 8 november 2011 worden volgende personen benoemd tot dagelijks bestuur van de VZW:

Kfaasse Johannes, Koning Boudewijnstraat 9 te 3940 Hechtel- Eksel, geboren te Uden (NED) op 09/05/61

De Lorenzo Sandra, Kersenlaan 6 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bilzen 07/07/1980

Digneffe Priscilla, Reststraat 13 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Tongeren op 04/03/1974

Keymis Audrey, Dorpsstraat 34/1 te 3940 Hechtel-Ekset, geboren te Maaseik op 1410411975

Benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

Op 8 november 2011 worden volgende personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen:

Kfaasse Johannes, Koning Boudewijnstraat 9 te 3940 Hechtel- Eksel, geboren te Uden (NED) op 09/05/61

De Lorenzo Sandra, Kersentaan 6 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Bilzen 07/07/1980

Digneffe Priscilla, Reststraat 13 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Tongeren op 04/03/1974

Keymis Audrey, Dorpsstraat 34/1 te 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Maaseik op 14/04/1975

Opgemaakt te Hechtel-Eksel op 14 februari 2012

Johannes Kfaasse Audrey Keymis

Voorzitter Penningmeester

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING B.S.G.O. TER DUINEN

Adresse
RODE KRUISPLEIN 8 3940 HECHTEL

Code postal : 3940
Localité : Hechtel
Commune : HECHTEL-EKSEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande