VRIENDENKRING BASISSCHOOL DE BERK PAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING BASISSCHOOL DE BERK PAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 872.283.881

Publication

04/11/2011
ÿþ

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III NI IIIIUIIINII II iu

*11166694"

Vol behoi

aan

Belg Staat

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

ELT

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Basisschool De Berk Paal

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tessenderlosesteenweg 82, 3583 Paal

Ondememingsnr : 872.283.881

Voorwerp akte : Wijziging statuten

De ondergetekenden

De Maertelaere, Bjorn, Broekstraat 30, 3980 Tessenderlo

Wouters, Eric, Steen bergstraat 22, 3583 Paal

Bervoets, Tinneke, Valkenlaan 20, 3583 Paal

Houben, Koen, Middenstraat 79, 3582 Koersel

Van Boven, Pietemella Wilhelmina , Heideveldstraat 16, 3583 Paal

Engler, Ronald, Acacialaan 20, 3583 Paal

Teelen, Marie-Jeanne, Mispad 10, 3980 Tessenderlo

zijn overeengekomen de statuten zoals hieronder uiteengezet aan te passen

TITEL I. Naam - Zetel - Doel - Duur

Art 1 - De vereniging wordt genoemd "Vriendenkring Basisschool De Berk Paai".

Art 2 - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3583 Paal, Tessenderlosesteenweg 82. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Hasselt.

Art 3 - §1 De vereniging heeft tot doel het verlenen van morele en materiële steun aan de leerlingen en het personeel van Basisschool De Berk te Paal.

§2 Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen en evenementen organiseren die haar doel kunnen bevorderen.

§3 Zij kan in deze zin ook daden en handelsdaden stellen, voor zover dat in het belang is van de vereniging.

§4 De inmenging van politieke, godsdienstige, wijsgerige en filosofische elementen en vraagstukken worden volledig geweerd uit de vereniging.

Art 4 - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il Leden

Art 5 - Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens vijf bedragen.

Art 6 - §1 Als voorwaarde voor het lidmaatschap is het vereist dat men zich akkoord verklaart met de doelstellingen van de vereniging zoals bepaald in artikel 3.

§2 Elk lid betaalt een jaarlijkse bijdrage die bepaald wordt door de raad van bestuur, maar mag een maximum van E 25,- niet overschrijden.

§3 Een lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaalt, wordt beschouwd als ontslagnemend.

§4 Alle leden kunnen op de zetel het register van de leden raadplegen, alsmede de notulen en de beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van het dagelijks bestuur, alsmede de boekhoudkundige stukken inkijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naa ii n hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoe vereniging of stichtingen aanzien van derden te vertegenwoordigen

aam andtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Art 7 - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als !id rechtvaardigde, of overlijden.

Art 8 - Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

TITEL III Algemene vergadering

Art 9 - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De directeur is van ambtswege lid van de algemene vergadering

Art 10- De algemene vergadering is onder meer bevoegd voor:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en van het rekenkundig kasverslag (RKV);

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

- deze bevoegdheden kunnen uitgebreid worden door het huishoudelijk reglement van de

vereniging.

Art 11- §1 In de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één algemene vergade-

ring gehouden voor het goedkeuren van het RKV van het afgelopen jaar en van de begro-

ting voor het lopende jaar.

§2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van het dagelijks bestuur of ten minste twee leden van de raad van beheer of op schriftelijk verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging, in laatstgenoemde geval moet het gemotiveerd verzoek schriftelijk gericht worden aan de voorzitter.

§3 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van het dagelijks bestuur of door twee leden van de raad van beheer per gewone brief, e-mail of fax, ten minste veertien dagen op voorhand.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering en bevat de agenda. Alle leden moeten opgeroepen worden.

§4 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het dagelijks bestuur of bij diens afwezigheid de oudste der aanwezige bestuurders.

§5 De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Op schriftelijk verzoek van minstens één twintigste van de leden kunnen bijkomende punten aan de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat deze minstens tien dagen voor de datum van de algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van het dagelijks bestuur.

§6 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, mits ten minste de heift van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de v.z.w. wetgeving in acht genomen worden, bovendien kunnen de artikelen 2 en 3 van de statuten enkel worden gewijzigd met eenparigheid van stemmen.

§7 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering. Voor eensluitend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt. Deze verslagen worden in een speciaal daarvoor voorziene map gebundeld en bijgehouden door de secretaris. Het bezorgen van het verslag kan evenwel ook per email gebeuren en is dan geldig zonder handtekening, voor zover het origineel reeds door de bestuurders ondertekend werd.

§8 Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in de bijlage van het staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL IV Raad van Beheer

Art 12- §1 De raad van beheer bestaat uit het dagelijks bestuur en ten minste twee bijzitters, benoemd door de algemene vergadering, en ten allen tijde door deze afzetbaar. Het aantal bijzitters kan worden aangepast in functie van het aantal leden van de vereniging maar mag nooit minder dan twee worden.

§2 De beheerders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3 Om tot beheerder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§4 Het lid dat de functie van lid van de raad van beheer wilt vervullen, dient hiervoor zijn kandidatuur te stellen. De algemene vergadering zal door middel van stemming, al dan niet geheim,bepalen welke kandidaten weerhouden zullen worden voor deze functie

" §5 De beheerders worden verkozen voor onbepaalde duur.

§6 Indien het beheersmandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze beheerder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat.

§7 Indien, om welke reden ook, het aantal beheeders tot minder dan drie is gedaald, is het dagelijks bestuur gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe beheerders. Zolang niet in de vervanging is voorzien oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van beheer uit.

§8 Uittredende beheerders blijven in dienst tot in hun vervanging is voorzien.

§9 De directeur van de school wordt bij samenkomst van de raad van beheer uitgenodigd om een adviserende functie te vervullen, maar maakt echter geen deel uit als lid van de raad van beheer als dusdanig.

§10 De raad van beheer wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee beheerders. Elke oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste veertien dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§11 De raad van beheer kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van zijn leden aanwezig is. Iedere beheerder beschikt over één stem. Een beheerder mag zich door een andere beheerder laten vertegenwoordigen. Een beheerder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van beheer moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde beheerders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§12 Van elke raad van beheer wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris, en aan de beheerders ter goedkeuring bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§13 Al de verslagen van de raad van bestuur dienen bewaard te worden in een speciaal daarvoor voorziene map. Dit wordt bijgehouden door de secretaris.

§14 Verdere bepalingen die betrekking hebben op de functie en werkwijze van de raad van bestuur zijn hernomen in het huishoudelijk reglement van de vereniging

TITEL V Dagelijks Bestuur

Art 13-§1 Het dagelijks bestuur bestaat uit een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.

§2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3 Om één van bovenstaande functies te kunnen vervullen dient het lid zijn kandidatuur te stellen. De algemene vergadering zal door middel van stemming, al dan niet geheim, beslissen,welke kandidaten weerhouden zullen worden voor de respectievelijke functie.

§4 Indien tijdens een lopend boekjaar één of meer andere leden dan de leden van het dagelijks bestuur deze functie(s) wilt vervullen zal bij de eerstvolgende algemene vergadering een stemming georganiseerd worden.

§ 5 Eik mandaat van het dagelijks bestuur is herkiesbaar tenzij dit bestuurslid zelf ontslag neemt. of door de algemene vergadering uit zijn functie ontzet wordt.

Het mandaat za! echter tot het einde van het lopende boekjaar verder vervult worden.

Art 14- §1 Het dagelijks bestuur, bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bij-

komende machtiging van de raad van bestuur enlof de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

§2 Het dagelijks bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeiend uit de wet of de statuten, aile akten en contracten stellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende of onroerende goederen verwerven, ruiten, verkopen of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiteg, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten

, Moor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

aanvaarden, rekeningen openen bij de banken.

§3 Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezén aan de algemene vergadering, of aan de raad van beheer worden uitgeoefend door het dagelijks bestuur.

§4 Het dagelijks bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid van de raad van beheer. Deze delegatie en/of opdracht is op ieder ogenblik herroepbaar.

§5 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

§6 Het dagelijks bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Art 14- §1 Het dagelijks bestuur vergadert naar aanleiding van allerhande gebeurtenissen, voorstellen, binnengekomen stukken, en wanneer zij dit nodig acht

§2 De raad van bestuur kan bijeengeroepen worden door eender welk lid van het dagelijks bestuur, zowel per brief, email, fax of telefoon. Het initiatiefnemend bestuurslid bepaalt hiervoor de dag, uur, plaats en agenda. Elk lid van het dagelijks bestuur dient uitgenodigd te worden.

§3 Het dagelijks bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minimum twee van zijn leden aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van het dagelijks bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL VI Rekenkundig kasverslag en begroting

Art 15- §1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

§2 Elk jaar moet het dagelijks bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven

over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar. Het dagelijks bestuur stelt hiertoe een rekenkundig kasverslag op van het afgelopen jaar

§3 De controle op de boekhouding zal gebeuren door twee kascontroleurs die aangeduid worden onder alle leden van de vereniging. De aanduiding van de controleurs zal gebeuren door de raad van beheer. De goedkeuring van het RKV zal gebeuren door de algemene vergadering binnen de drie maanden van de start van elk nieuw boekjaar.

§4 Het dagelijks bestuur maakt de begroting op van het volgend boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering tijdens dezelfde vergadering.

TITEL VII Diverse bepalingen

Art 16- Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot vrijwillige ontbinding slechts worden beslo ten door de algemene vergadering, overeenkomstig het artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit wordt één vereffenaar aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art 17- in geval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief, na vereffening van de schulden en het

aanzuiveren van de lasten overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art 18- Voor alles wat niet door deze statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

De tot wijzigig van de statuten gerechtigde leden hebben verkozen als;

Ontslagen:

Voorzitter: Marie-Claire Pipers

Ondervoorzitter. Flori Schoeters

Secretaris: Tinneke Bervoets

Penningmeester: Willy Meelberghs

Nieuwe benoemingen

Voorzitter: De Maertelaere Bjorn

Ondervoorzitter: Wouters Eric

Secretaris: Houben Koen

Penningmeester: Tinneke Bervoets

Getekend De Maertelaere Bjorn, voorzitter -- évouters Eric, ondervoorzitter

Opgemaakt ingevolge de beslissing van de wijzigingsvergadering op 8 februari 2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van d instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stic ing ten aanzien van de den te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING BASISSCHOOL DE BERK PAAL

Adresse
TESSENDERLOSESTEENWEG 82 3583 PAAL

Code postal : 3583
Localité : Paal
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande