W.S.M.

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : W.S.M.
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 453.082.149

Publication

27/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 06.06.2014, NGL 26.06.2014 14212-0440-013
02/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 07.06.2013, NGL 27.06.2013 13234-0594-013
07/01/2013
ÿþVoor-

behoud°

aan het

Belgiscl

Staatsbh

Mal Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

,,.

2 ! 44 IiJf,4

j tTe HooidgntlRerGriffie

Ondernemingsnr . 0453.082.149

Benaming

{voluit) : w.S.M.

(verkort)

Iltiltql(il,1111,g1§

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 3830 Wellen, Overbroekstraat 10184

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

W.S.M.

3830 Wellen, Overbroekstraat 10/B4

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Ondernemingsnummer 0453.082.149

STATUTENWIJZIGING

Heden, deze twintig december van het jaar tweeduizend en twaalf,

Voor mij, meester Frank Wilsens, geassocieerd notaris, vennoot van de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid 'WILSENS & CLEEREN", met zetel te 3830 Wellen, Volmolensteeg 1, is gehouden :

Een buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap "W.S.M.", met maatschappelijke zetel te 3830 Wellen, Overbroekstraat 10/B4, opgericht bij authentieke akte verleden voor notaris Jean-Frederic WILSENS te Wellen op zes juli negentienhonderd vierennegentig, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van achtentwintig juli negentienhonderd vierennegentig onder nummer 940728-449.

Waarvan de statuten nadien meermaals gewijzigd werden en voor het laatst bij akte verleden voor notaris Jean-Luc SNYERS te Alken op dertig september tweeduizend en tien, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad van een april tweeduizend en tien onder nummer 2010-04-01/0301900.

Ingeschreven in de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder nummer 0453.082.149.

Aanwezig zijn :

1. De heer SAUWENS Willy Gustaaf, geboren te Wellen op vier november negentienhonderd drieënvijftig, echtgenoot van mevrouw Erna nagenoemd, wonende te 3830 Wellen, Overbroekstraat 10/4.

Houder van vierduizend honderd (4.100) aandelen.

Benoemd tot bestuurder/gedelegeerd bestuurder van de vennootschap krachtens beslissing Buitengewone Algemene Vergadering van 03 maart 2010, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 18 maart volgende onder nummer 2010-03-18/0040303, en bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen krachtens de artikelen van de statuten.

2. Mevrouw ERNA Sonja Suzanne Josée, geboren te Alken op vierentwintig november negentienhonderd zesenvijftig, echtgenote van de heer Sauwens voormeld, wonende te 3830 Wellen, Overbroekstraat 1014. Houder van drieduizend negenhonderd (3.900) aandelen.

Benoemd tot bestuurder van de vennootschap krachtens beslissing Buitengewone Algemene Vergadering van 03 maart 2010, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 18 maart volgende onder nummer 2010-03-18/0040303, en bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen krachtens de artikelen van de statuten.

Echtgenoten Sauwens-Erna zijn gehuwd onder het stelsel van wettelijke gemeenschap, bij afwezigheid van een huwelijkscontract.

Gewijzigd in een stelsel van wettelijke gemeenschap, krachtens huwelijkscontract verleden voor notaris Arnold VUYLSTEKE te Zichen-Zussen-Bolder op 15 mei 1996, gehomologeerd door vonnis van de rechtbank van eerste aanleg te Rechtbank van eerste Aanleg Tongeren op 13 september 1996. Dit huwelijksstelsel is verder volgens verklaring van comparant ongewijzigd gebleven.

TOTAAL : achtduizend (8.000) aandelen.

De vergadering wordt geopend onder het voorzitterschap van de Heer Sauwens, voornoemd, om negen uur. De voorzitter stelt vast dat alle bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn.

De voorzitter stelt vast dat alle aandeelhouders van de vennootschap aanwezig zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad---07/01/2013 --Annexes-du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De voorzitter stelt bijgevolg vast dat huidige vergadering bij eenparigheid van stemmen de agenda van de vergadering kan vaststellen.

De voorzitter stelt voor - hetgeen de andere aandeelhouders uitdrukkelijk aanvaarden - de agenda van huidige vergadering als volgt vast te stellen:

1- Omzetting van aandelen aan toonder in effecten op naam en mogelijkheid tot dematerialisatie; wijziging artikel 8 der statuten.

2- Uitbreiding van artikel 10 der statuten met volgende tekst:

"Uitzonderlijk kan de raad van bestuur maar uit twee bestuurders bestaan wanneer de vennootschap voldoet aan alle voorwaarden hiertoe zoals vermeld in de vennootschappenwet. In dat geval heeft de hierna vermelde statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, geen uitwerking, tot de raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat.

3- Aanpassing der statuten betreffende de overdracht van aandelen in het kader van familiale verankering.

4- Herbenoeming bestuurders

5- Machtiging tot coordinatie van de statuten en tot neerlegging van de gecoërdineerde statuten.

Na deze uiteenzetting van de voorzitter wordt er overgegaan tot de behandeling van de dagorde

Eerste beslissing.

De vergadering beslist artikel 8 der statuten aan te passen, teneinde de aandelen aan toonder te wijzigen in

effecten op naam.

Artikel 8 wordt volledig vervangen door de volgende tekst:

"Artikel 8: Aandelen en aandelenregister.

1) Alle aandelen zijn op naam.

Er wordt in de zetel van de vennootschap een register van aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend: 1, nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke aandeelhouder, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum en de omzetting van aandelen in gedematerialiseerde effecten, voor zover onderhavige statuten de omzetting toelaten.

4. de uitdrukkelijke vermelding van de nietigheid van de eigen effecten in bezit van de vennootschap, conform de bepalingen van artikel 625 wetboek vennootschappen.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging alsmede, na overdracht of overgang, door de inschrijving in voormeld register. De overdrachten en overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen. Elke aandeelhouder of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de aandelen. Deze certificaten vermelding de aard van deze effecten, de datum van hun uitgifte, de voorwaarden van hun overdracht en de overgangen en overdrachten met hun datum.

2) Een algemene vergadering kan beslissen tot de omvorming van de aandelen op naam naar gedematerialiseerde aandelen en omgekeerd, De raad van bestuur bepaalt conform de wet de vorm en inhoud van het aandeelbewijs en zorgt voor de verspreiding ervan tussen de aandeelhouders. Ingeval van gedematerialiseerde aandelen zal de raad van bestuur beslissen bij welke financiële instelling en op welke wijze deze aandelen zullen worden ingeschreven"

Deze beslissing wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

Tweede beslissing.

De vergadering beslist artikel 10 van de statuten uit te breiden met volgende tekst:

"Uitzonderlijk kan de raad van bestuur maar uit twee bestuurders bestaan wanneer de vennootschap voldoet aan alle voorwaarden hiertoe zoals vermeld in de vennootschappenwet. In dat geval heeft de hierna vermelde statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, geen uitwerking, tot de raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat."

Deze beslissing wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

Derde beslissing

De vergadering beslist artikel 7 van de statuten aan te passen, teneinde de overdracht van aandelen in het kader van de familiale verankering te verstevingen.

Artikel 7 wordt volledig vervangen door de volgende tekst:

"De vennootschap erkent slechts een eigenaar per aandeel wat betreft de uitoefening van het stemrecht in de algemene vergadering en van alle rechten die aan de aandelen verbonden zijn.

Eigenaars in onverdeeldheid, pandhoudende schuldeisers en pandgevers, en in het algemeen alle personen die door een of andere oorzaak samen in een zelfde aandeel gerechtigd zijn, dienen zich respectievelijk door een zelfde persoon te laten vertegenwoordigen.

Kan geen overeenstemming bereikt worden tussen de gezamenlijke gerechtigde personen, dan kan de meest gerede partij zich tot de bevoegde rechter wenden en om aanstelling van een voorlopige bewindvoerder verzoeken.

Zolang de samengerechtigde personen niet vertegenwoordigd zijn door één persoon, optredend namens alle anderen, en mits deze daartoe niet de nodige bewijskrachtige documenten voorlegt, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan die aandelen verbonden rechten te schorsen.

Dit schorsingsrecht wordt uitgeoefend door de voorzitter van de algemene vergadering. Deze regeling doet evenwel geen afbreuk aan het voorkeurrecht aan de aandeelhouders toegekend bij kapitaalsverhoging. Het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

voorkeurrecht bij kapitaalsverhoging komt respectievelijk toe aan de onverdeelde eigenaars gezamenlijk en eenstemmig handelend, en de aandeelhouder-pandgever.

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en blote-eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Bij een kapitaalverhoging met uitoefening van voorkeurrecht komt het voorkeurrecht aan de vruchtgebruiker toe. De door hem ingetekende aandelen horen hem in volle eigendom toe."

Deze beslissing wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

De vergadering beslist daarnaast de statuten uit te breiden met het volgende artikel:

Artikel 7 bis: Vervreemding van de aandelen.

A. Zonder afbreuk te doen aan de dwingende wettelijke bepalingen, kunnen de aandelen slechts het voorwerp uitmaken van een overdracht onder levenden of een overgang wegens overlijden in voordeel van een natuurlijke persoon of rechtspersoon die voorafgaandelijk goedkeuring heeft genoten van de raad van bestuur. Indien, binnen de drie maanden te rekenen vanaf de verzending van de aanvrager tot goedkeuring, de raad van bestuur haar goedkeuring geweigerd heeft of indien ze geen andere overnemer heeft voorgesteld, dan kan de aandelenoverdracht geschieden zoals voorgesteld en met inachtname van de dwingende wettelijke bepalingen zoals voorzien door het wetboek van vennootschappen.

Deze regeling geldt ook voor alle aandelen van de vennootschap, evenals voor alle converteerbare obligaties of warrants eventueel uitgegeven door de vennootschap.

S. Voorkooprecht

1. De aandeelhouders beschikken over een termijn van vijftien dagen om naar verhouding van de aandelen die zij bezitten, een evenredig voorkooprecht uit te oefenen tegen de aangeduide prijs. Bij stilzwijgen van een aandeelhouder, wordt deze geacht het aanbod te weigeren.

2. Indien er nog over te nemen aandelen overblijven, moet de raad van bestuur de aandeelhouders van de andere groep daarvan binnen de achtenveertig uur in kennis stellen; deze hebben dan vijftien dagen de tijd om een voorkooprecht uit te oefenen onder de hierboven voormelde voorwaarden.

3. Indien er nog aandelen overblijven die niet verworven zijn in het kader van het evenredig voorkooprecht, beschikt de raad van bestuur, die beslist met een meerderheid van drie/vierde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, over een laatste termijn van acht dagen om die aandelen te verdelen onder de belangstellende aandeelhouders, of bij ontstentenis, over te dragen aan een derde die hij zou toelaten, en om de overdrager in kennis te stellen van die toestand.

4. Bij weigering van die toelating of bij gehele niet-uitoefening van het voorkooprecht tegen de door de overdragen voorgestelde prijs, kunnen de betrokken aandelen vrij worden overgedragen na het verstrijken van de wettelijke termijn van zes maanden te rekenen vanaf de eerste kennisgeving door de overdrager, behoudens indien zij voor het verstrijken van de hiervoor gemelde termijn worden verworven door één of meer aandeelhouders of door één of meer door de raad van bestuur toegelaten derden, tegen de door de overdrager voorgestelde prijs of, bij gebrek aan een akkoord over die prijs, tegen de prijs bepaald door een deskundige aangesteld door de partijen in onderlinge overeenstemming, dit overeenkomstig artikel 1854 van het Burgerlijk Wetboek, of, bij gebreke aan een overeenstemming of de deskundige, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel rechtsprekend zoals in kortgeding. Onverminderd de toepassing van andere criteria die hij geschikter zou achten, baseert de deskundige zijn advies op de boekwaarde van het aandeel, bepaald op basis van de laatste goedgekeurde balans, nadat de voorzieningen, afschrijvingen en/of economisch verantwoordbare herwaarderingsmeerwaarden ingeboekt zijn, alsook op de waarde van het rendement over de volgende vijf jaar op basis van de bestaande contracten.

C. Alle hiervoor gemelde kennisgevingen geschieden bij een ter post aangetekende brief, waarbij de poststempel bewijs levert van de naleving van de termijnen.

D. De eigendom van het aandeel impliceert van rechtswege dat onderhavige statuten en de besluiten van

de algemene vergadering worden bijgetreden.

Elke overdracht voltrokken in strijd met voorgaande bepalingen zal niet tegenwerpelijk zijn aan de

vennootschap, tenzij wordt aangetoond dat de toepassing van hiervoor gemelde regels niet of niet meer zou

worden gerechtvaardigd door het belang van de vennootschap."

Deze beslissing wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

Vierde beslissing.

De vergadering beslist ais bestuurders te benoemen voor een duur van zes jaar, die zal eindigen na de

algemene vergadering van het jaar 2018:

1° De heer SAUWENS Willy Gustaaf, geboren te Wellen op vier november negentienhonderd drieënvijftig,

wonende te 3830 Wellen, Overbroekstraat 1014, voornoemd.

2° Mevrouw ERNA Sonja Suzanne Josée, geboren te Alken op vierentwintig november negentienhonderd

zesenvijftig, wonende te 3830 Wellen, Overbroekstraat 10/4, voornoemd.

Allen aanwezig, die verklaren hun opdracht te aanvaarden.

Met eenparigheid van stemmen wordt als gedelegeerd-bestuurder benoemd voor de tijd van zes jaar:

De heer SAUWENS Willy Gustaaf, geboren te Wellen op vier november negentienhonderd drieënvijftig,

wonende te 3830 Wellen, Overbroekstraat 10/4.

Met eenparigheid van stemmen wordt als voorzitter van de raad van bestuur benoemd :

De heer SAUWENS Willy Gustaaf, geboren te Wellen op vier november negentienhonderd drieënvijftig,

wonende te 3830 Wellen, Overbroekstraat 10/4.

Deze beslissing wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

Vijfde beslissing.

Voor.-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch -Staatsblad - 07/01/2013

De vergadering machtigt de notaris om over te gaan tot coördinatie van de statuten en tot neerlegging van de gecodrdineerde statuten.

Deze beslissing wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

Vernietiging van aandelen aan toonder

Na afhandeling van alle voormelde agendapunten en de besluitvorming daaromtrent, verzoeken alle aandeelhouders, aanwezig of vertegenwoordigd zoals gezegd, de ondergetekende notaris uitdrukkelijk te akteren dat zij allen, gebruik makend van het recht voorzien in artikel 462 van het Wetboek van Vennootschappen, hun aandelen aan toonder wensen om te zetten in aandelen op naam.

Hiertoe doen alle aandeelhouders terstond afgifte van hun effecten aan toonder aan de gedelegeerd bestuurder/bestuursorgaan, die wordt gemachtigd om op heden aansluitend op de huidige buitengewone algemene vergadering, tot vernietiging van deze aandelen over te gaan, in ruil voor de inschrijving op hun respectieve naam van hun aandelenbezit in het aandeelregister van de vennootschap.

De agenda uitgeput zijnde wordt de vergadering geheven om 9u30.

Ondergetekende notaris bevestigt de identiteit van de comparanten, onder meer door controle van de identiteitskaarten.

RECHT OP GESCHRIFTEN

Het recht op geschriften van vijfennegentig (¬ 95,00) euro werd betaald op aangifte van de partijen voornoemd.

WAARVAN AKTE.

Het ontwerp ervan werd vooraf naar de partijen en/of de tussenkomende personen verzonden. Partijen verklaren dit voldoende tijdig te hebben ontvangen, zodat zij de notaris ontslaan van de verplichting om de akte integraal voor te lezen.

Hierdoor kon de voorlezing beperkt blijven tot de identiteitsgegevens van de notarissen en de partijen, de datum en de plaats van het verlijden van de akte en van de wijzigingen die werden aangebracht aan het vooraf meegedeelde ontwerp.

Na toelichting van de akte en een gedeeltelijke voorlezing, met alle eventuele aanpassingen op heden aan het eerder overgemaakte ontwerp, werd de akte dan verleden te Wellen op het kantoor van de notaris.

Vervolgens hebben de partijen en ik, notaris, getekend.

Gelijkertijd neergelegd:

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TONGEREN

- expeditie

-gecoördineerde tekst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van cie instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

16/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 03.06.2011, NGL 12.08.2011 11394-0062-013
28/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 04.06.2010, NGL 26.07.2010 10339-0090-014
13/07/2009 : TG076830
16/06/2008 : TG076830
09/07/2007 : TG076830
29/06/2006 : TG076830
13/06/2005 : TG076830
15/06/2004 : TG076830
31/03/2004 : TG076830
25/06/2003 : TG076830
16/06/2001 : TG076830
23/07/1999 : TG076830
21/10/1994 : TG76830
04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 29.06.2016 16240-0537-013

Coordonnées
W.S.M.

Adresse
OVERBROEKSTRAAT 10, BUS 4 3830 WELLEN

Code postal : 3830
Localité : WELLEN
Commune : WELLEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande