WIELERCLUB BERG-OP-EVERSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERCLUB BERG-OP-EVERSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.556.629

Publication

22/06/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude

aan het

Belgisci

Statsbla

11*IfIlL1.111j1j11 lllI



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

r

1 3 -06- Me

HASSELT

Ondernemingsnr : 0413.556.629

Benaming

(voluit) : WIELER- EN TOERISTENCLUB BERG-OP-EVERSEL

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 'T HEIKE 1 - 3550 NEUSDEN ZOLDER

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN - RAAD VAN BESTUUR

ALGEMENE INGERICHTE VERGADERING OP DATUM VAN 29 MEI 2092

Tussen de ondergetekenden :

1. De heer VANDERAERDEN Franky, Robert, Johny, zelfstandige, wonende te Neusden-Zolder, Kanaalweg 86;

2. De heer VEESTRAETEN Marc, Alfons, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Pater Beckersstraat 96

3. De heer VEESTRAETEN Paul, Herman, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Pater Beckersstraat 89

4. De heer van den Heuvel Jozefus, Albertus, Maria, bouwvakker, wonende te Heusden-Zolder, Ambacht-laan 48;

5. De heer VEESTRAETEN Johan, Luc, zelfstandige, wonende te Lummen, Rekhovenstraat 49;

6. Mevrouw REYNDERS Maggy, Marleen,Louisa, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Kanaalweg 86;

7. De heer VEESTRAETEN Ruben, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Pater Beckersstraat 96;

8. De heer VEESTRAETEN Zeb, bediende, wonende te Lummen, Rekhovenstraat 49;

9. De heer VEESTRAETEN Sièen, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Pater Beckersstraat 89

allen van de Belgische nationaliteit, werden als volgt de statuten opgesteld van een vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstig de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig :

TITEL 1- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt opgericht onder de benaming ; "Wielerclub Berg-Op-Eversel"

Art, 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het arrondissement Hasselt te HeusdenZolder, Kanaalweg 86, of in elke andere plaats door de raad van bestuur aan te duiden.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het stimuleren van de sportbeoefening in het algemeen, en van de wielersport in het bijzonder. Om dit doel te bereiken kan zij onder meer : sportontmoetingen inrichten of mede-inrichten, goederen, zelfs onroerende, in huur, vruchtgebruik of eigendom verwerven, die nodig of nuttig zijn.

Art. 4. De vereniging is voor een onbepaalde duurtijd opgericht; zij kan ten alle tijden ontbonden worden. TITEL Il. - Leden

Art, 5. De vereniging kan twee soorten leden omvatten : werkende leden en ereleden.

Alleen de werkende leden vormen gezamenlijk de algemene vergadering en hebben er stemrecht. De ereleden hebben geen stemrecht en hun rechten en plichten worden bepaald door het inwendige reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden ta vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

Art_ 6, Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens negen bedragen. De eerste werkende leden zijn de ondergetekende stichters

Art. 7. Alleen de raad van bestuur heeft de macht nieuwe werkende leden aan te werven; te dien einde geniet hij de volstrekte vrijheid van beoordeling en is hij in geen geval gebonden zijn beslissing te rechtvaardigen.

De raad kan "ereleden" aanvaarden,

Art. 8. De lijst van de werkende leden van de vereniging zal ter griffie van de burgerlijke rechtbank neergelegd warden, en ieder jaar na de algemene vergadering aangevuld worden, overeenkomstig artikel 10 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig.

Art. 9. Ieder lid is vrij uit de vereniging te treden. Hiertoe dient hij zijn ontslag per aangetekend schrijven bekend te maken aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Elk lid, dat de door hem verschuldigde bedragen niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden der stemmen uitgesproken worden. Om geldig te zijn moet de uitsluiting vernield staan op de dagorde van de algemene vergadering.

Art. 10. De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van het overleden lid hebben hoegenaamd geen recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen, gestort door hen of door hun lastgevers, niet terugeisen. Evenmin kunnen zij een bedrag vorderen voor de door hen uitgevoerde prestaties. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

Art_ 11. De werkende leden hebben geen recht op bezoldiging, uit welke hoofde het ook zij. De winsten door de vereniging gemaakt, mogen aan de leden niet worden uitgekeerd, doch blijven verworven door de vereniging en warden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel.

Het bezoldigd personeel van de vereniging wordt verkozen buiten haar werkende leden.

Een lid dat ten gevolge van een verkoop, lening of anderszins schuldeiser van de vereniging zou geworden zijn, zal tegenover haar dezelfde rechten hebben als ieder ander schuldeiser.

TITEL lll. - Raad van bestuur, dagelijks bestuur

Art. 12. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste negen leden, benoemd door de algemene vergadering voor hun leven. Zij kunnen ontslag nemen.

Art. 13. De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en een materiaalmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 14. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van stemmen, bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

De beslissingen van de raad van bestuur worden geboekt in een verslagregister ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De uittreksels die men eruit moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Art. 15. De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

Art. 16. De raad van bestuur heeft de meest volstrekte macht voor het stellen van alle daden van beheer of van beschikking die de vereniging aasbelangen. Hij is bevoegd tot het stellen van alle daden die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering op grond van de wet of van deze statuten,

Hij bezit namelijk de macht op uit eigen gezag te beslissen over alle verrichtingen die, krachtens artikel 3 van deze statuten, tot het maatschappelijk doel behoren.

Art. 17. De raad kan het dagelijkse bestuur van de vereniging afvaardigen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat bestuur, aan een of meerdere bestuurders en wiens machten door hem vastgesteld worden.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hij kan eveneens aile bijzondere machten verlenen aan aile lasthebbers zijner keuze.

Art. 18. De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwervende partij, worden in naam van de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en bevestiging van zijn voorzitter of van een hiertoe afgevaardigd bestuurder.

Alle akten waaraan de vereniging verbonden is, worden door de voorzitter van de raad van bestuur of drie bestuurders ondertekend, die tegenover derden geen rechtvaardiging zullen moeten geven van een voorafgaande beslissing van het bestuur.

TITEL. IV. - Algemene vergadering

Art. 19. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging. Behoren uitsluitend tot

haar bevoegdheid:

wijziging van de statuten van de vereniging;

benoeming en afzetting van bestuurders;

goedkeuring van begroting en rekeningen;

de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijk of door de raad van bestuur opgedra-

gen bevoegdheid.

Art. 20. Er moet elk jaar een gewone algemene vergadering gehouden worden, in de loop van de maand januari, voor goedkeuring van de begroting en rekeningen en van het beleid van de bestuurders, Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dit eist, Zij moet gehouden worden als ten minste één vijfde van de effectieve leden het aanvragen.

Elke vergadering wordt gehouden op dag, plaats en uur kenbaar gemaakt per e-mail.

Art, 21. AI de leden moeten worden opgeroepen voor de algemene vergadering ten minste acht dagen voor de vergadering per e-mail door de voorzitter of door de afgevaardigde-bestuurder of door twee bestuurders. Deze e-mail vermeldt de dagorde. De vergadering mag slechts de hierop vermelde punten behouden.

Art. 22. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, bij afwezigheid van deze laatste, door de oudste van de andere aanwezige bestuurders.

De voorzitter duidt een secretaris aan.

Art. 23. De algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden. Elk lid dat stemgerechtigd is, beschikt over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een effectief lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen,

Art. 24. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, hoe groot het aantal aanwezigen ook zij. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. Geheime stemming is verplicht wanneer het gaat over de verkiezing of het nemen van een beslissing betreffende één of meerdere personen. Bij staking van stemmen bij een geheime stemming, heeft er een nieuwe stemming plaats. Indien er opnieuw staking van stemmen is, wordt het voorstel verworpen.

Over het wijzigen van de statuten, het uitsluiten van een lid, de ontbinding van de vereniging, kan slechts worden beraadslaagd mits respectievelijk artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig worden nageleefd, alsmede artikel 9 van de statuten.

Art. 25. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder ten zetel van de vereniging bijgehouden register en voorgelezen op de eerstvolgende algemene vergadering; zij worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris, Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De uittreksels worden gegeven aan elk lid van de raad van bestuur of aan elke derde die het aanvraagt, mits deze zijn wettig belang doet blijken. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

TITEL. V. - Begrotingen en rekeningen

Art. 26. Het dienstjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december. Bij het einde van elk dienstjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar en maakt de begroting op van het volgende jaar,

Beide worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. De goedkeuring van de reke-

MOD2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden ningen geldt als ontlasting voor de bestuurders. aan het

Belgisch

Staatsblad TITEL VI, - Ontbinding, vereffening

Art. 27. De ontbinding van de vereniging en de bestemming van de goederen worden geregeld bij de bepalingen van artikels 18 en 22 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig.

Art. 28. In geval van vervroegde ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering die hiertoe beslist heeft, eventueel vereffenaars benoemen, hun machten omschrijven en beslissen aangaande de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na betaling van het passief, aan deze goederen zal een bestemming gegeven worden die zoveel mogelijk het doel, waarvoor de ontbonden vereniging opgericht werd, benadert.

Art. 29. De vereniging mag voor de belegde kapitalen slechts een normale intrest uitkeren. Bij vereffening worden alle schulden betaald en ontvangen de vennoten of de leden terugbetaling van het kapitaal door hen gestort, verhoogd met de opeisbare intresten. De verdeling van het eventueel batig saldo wordt geregeld door de wet of de statuten. De bijdragen worden niet beschouwd als beleggingen.

Art, 30. Voor alles waarin het niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig en de gebruiken inzage verenigingen van toepassing.

TITEL VII, - Overgangsbepalingen

IN HET GERECHTELIJKE ARRONDISSEMENT HASSELT, KANAALWEG 86 TE 3550 HEUSDEN-ZOLDER, WERD DE BESLISSING GENOMEN VAN HET ONTSLAG VAN HET VOLLEDIG OUDE BESTUUR, VERSCHENEN IN HET STAATSBLAD,

HIERNAVOLGEND DE SAMENSTELLING VAN HET NIEUWE SAMENGESTELDE BESTUUR OP DATUM VAN 29 MEI 2012 :

1. De heer VANDERAERDEN Franky, Robert, Johny, zelfstandige, wonende te Heusden-Zolder, Kanaalweg 86;

2. De heer VEESTRAETEN Marc, Alfons, bediende, wonende te Neusden-zolder, Pater Beckersstraat 96

3. De heer VEESTRAETEN Paul, Herman, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Pater Beckersstraat 89

4. De heer van den Heuvel Jozefus, Albertus, Maria, bouwvakker, wonende te Heusden Zolder, Ambacht-laan 48;

5. De heer VEESTRAETEN Johan, Luc, zelfstandige, wonende te Lummen, Rekhovenstraat 49;

6. Mevrouw REYNDERS Maggy, Marieen,Louisa, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Kanaalweg 86; 7, De heer VEESTRAETEN Ruben, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Pater Beckersstraat 96;

8. De heer VEESTRAETEN Zeb, bediende, wonende te Lummen, Rekhovenstraat 49;

9. De heer VEESTRAETEN Siëen, bediende, wonende te Heusden-Zolder, Pater Beckersstraat 89

Worden als bestuurders benoemd;

De raad van bestuur kiest onder zijn leden

Als voorzitter : Vanderaerden Franky, Robert, Johny, genoemd sub 1

Als ondervoorzitter ; Veestraeten Marc, Alfons, genoemd sub 2

Ais secretaris : Veestraeten Johan, Luc, genoemd sub 5

Als penningmeester : Reynders Maggy, Marleen, Louisa, genoemd sub 6

Als materiaalmeester : van den Heuvel Jozefus, Albertus, Maria, genoemd sub 4

Aldus opgemaakt te Heusden-Zolder, op 29 mei 2012,

Getekend,

~A DERAERDEN Pranky, VEESTRAETEN Johan,

0o ittet secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WIELERCLUB BERG-OP-EVERSEL

Adresse
KANAALWEG 86 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande