WILDBEHEEREENHEID DE OETERVALLEI, AFGEKORT : WBE DE OETERVALLEI

Association sans but lucratif


Dénomination : WILDBEHEEREENHEID DE OETERVALLEI, AFGEKORT : WBE DE OETERVALLEI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 456.346.002

Publication

12/03/2013
ÿþ MoiT 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd tergriiiie der rechtbank y. koophandel te TONGEREN

0 I " U3- 2013

De Hooldgriffier, Grrrrte

Ondernttningsnr ° 456,346.002

Eenamin~i

(voluit) : rº%.z.W. WNildbeheereenheid "De Oetervailei"

iyarkort) : v.z.w. W.B.IE. "De Oetervallei"

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel Nielerlochsstraat 14, 3680 Maaseik

Onegi wreriD akte : wijziging zeteladres - wijziging Raad van Bestuur, dagelijks bestuur en personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen - wijziging en coördinatie statuten

De algemene vergadering van 11 oktober 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten een wijziging van het zeteladres,de raad van bestuur, het dagelijks bestuur , de personen die gemachtigd zijn de vereniging te vertegenwoordigen en de statuten door te voeren.

Het zeteladres, gelegen op de Nielerlochsstraat 14 te 3680 Maaseik, wordt verplaatst naar de Eerste straat 115 te 3680 Maaseik ten huize van de secretaris.

Uit de raad van bestuur nemen volgende bestuurders ontslag:

Wierbos Bert, Nielerlochstraat 14 te 3680 Maaseik

Jame Jurgen, Houwstraat22 te 3680 Maaseik

Jame Wim, Hoevestraat 9 te 3680 Maaseik

Telen Jos, Spreeuwerstraat 12 te 3680 Maaseik

De raad van bestuur heeft het voltallige dagelijks bestuur ontslagen. Dit betreft een formele kwestie omdat conform de statuten de post 'personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen' beter beantwoord aan de taakstelling van de eertijds als 'dagelijks bestuur' genoemde mensen, Behalve indien anders aangegeven, blijven deze personen wel lid van de Raad van Bestuur,

Tot de raad van bestuur treden de volgende leden toe,

Geris Guido, Broekweg 7, 3680 Maaseik

Corstjens Werner, Hagerweg 14, 3680 Maaseik

Awouters Louis, Schoolstraat 18, 3690 Zutendaal

Moors Jan, Houwstraat 58, 3680 Maaseik

Stieners Roger, Kinrooiersteenweg 65, 3680 Maaseik

Molenaers Bob, Mgr. Koningsstaat 31, 3680 Maaseik

Hendricloc Jos, Wurfelderweg 61, 3680 Maaseik

Vangehughten Jaak, Houwstraat 55a, 3680 Maaseik

Jame Peter, Fortstraat28, 3680 Maaseik

Siemons Benny, Hoogstraat 29, 3680 Maaseik

De raad van bestuur heeft volgende personen aangesteld om de vereniging te vertegenwoordigen.

Hendriks Mathieu, wonende te Jachtstraat 14, 3740 BlIzen en geboren op 02110/1943 te Valmeer zal de vereniging vertegenwoordigen ais voorzitter.

Hellings Thomas, wonende te Eerste straat 115, 3680 Maaseik en geboren op 12/0711987 te Maaseik zal de vereniging vertegenwoordigen als secretaris.

Vranken Jack, wonende te Gruitradertaan 43, .3680 Maaseik en geboren op 11102/1947 te Opoeteren zal de vereniging vertegenwoordigen als penningmeester.

Op de laatste blz. van Luili B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perro(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting oi organisme ten aanzien van derden te vertoger wroordigen

Verso : Naam en handtekening,

iu

dijlagen bij" het-Belgiseh Staatsblad =-121031213 _ Anneates dit Monteurbagé

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

AAatJ 2.2

De algemene vergadering van 11 oktober 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

GECOORDINEERDE STATUTEN

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL 1: NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1.

De vereniging draagt de naam "Wildbeheereenheid "De Oetervalleip, v.z.w.

ARTIKEL 2. -

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3680 Maaseik, Eerste Straat 115 en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Tongeren - Maaseik

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in vieze statuten.

ARTIKEL 3.

Het werkgebied van de WBE bestaat uit het vrijwillig samengevoegde en aaneengesloten gebied dat in samenspraak werd aangeduid op het plan dat conform artikel 7 van het jachtdecreet wordt neergelegd en omvat de onderscheiden jachtterreinen van de gemeenten Maaseik, Meeuwen  Gruitrode  Difsen/Stokkern.

De WBE bestaat uit verschillende jachtgroepen met ieder hun afgesproken jachtgebied. In verdere tekst wordt een jachtgroep omschreven als "Sectie",

ARTIKEL 4.

De vereniging heeft tot doel om in het werkgebied

a)De onderlinge samenwerking en goede verstandhouding tussen toegetreden leden te bewerkstelligen en een optimale weidelijke jachtbeoefening te bevorderen, alsmede een verbeterd toezicht.

b)Door gezamenlijk overleg, onderlinge behulpzaamheid, studie en onderzoek, te werken voor het behoud en de verbetering van de wildstand en zijn leefgebied;

c)Een wildbeheer te realiseren in overeenstemming met de plaatselijke belangenafweging tussen wild, landen bosbouw, natuurbescherming en jacht. Dit ingepast in en meegekoppeld met het natuurbeleid.

(1)Het beheren en aankopen van natuurgebieden, natuurreservaten, bosreservaten of waardevolle landschapselementen

e)AlIe activiteiten en handelingen die deze doelstellingen kunnen bevorderen, inbegrepen de verwerving van roerende of onroerende goederen zijn toegelaten

ARTIKEL 5.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 6,

Het aantal leden is onbeperkt; maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie

,

b,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een nieuw ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement,

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natutirlijke persoon of rechtspersoon op voorstel van één van de Secties die behoren tot WBE De Oetervallei. De Raad van Bestuur bevestigt de toetreding als effectief lid van de WBE, Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moetschriftelijkworden ingediend bij de voorzitter. van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

In geval van verzet wordt de toetreding verdaagd naar de volgende algemene vergadering.

ARTIKEL 7.

Door hun toetreding aanvaarden de leden de jacht en haar basisfilosofie die het verstandig gebruik van wildsoorten en hun leefgebieden beogen.

Zij erkennen de onderling overeengekomen grenzen van de jachtterreinen in de WBE zoals die op het neergelegde plan gezamenlijk werden aangeduid en verbinden er zich toe deze grenzen evenals de integriteit van het jachtgebied van de andere leden in deze WBE te eerbiedigen, niet te bejagen noch te laten bejagen.

Jachtrechten die rechtstreeks of door tussenpersoon in het verleden werden bekomen, nu verkregen of In de toekomst worden verkregen zowel van particulieren als van openbare instanties, bij onderhandse of publieke verpachtingen in het jachtveld van andere leden gelegen in de wildbeheereenheid, zullen hen automatisch, uitsluitend en kosteloos worden afgestaan behoudens onderling afwijkend akkoord.

ARTIKEL 8.

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten, Deze worden beschouwd als toegetreden leden, Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement

ARTIKEL 9

De ledenbijdrage ken hoogstens één keer per jaar en zonder terugwerkende kracht worden verhoogd door de algemene vergadering en zal maximum e 600,00 bedragen,

ARTIKEL 10

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De opzegging wordt ter kennis gebracht aan aile leden op de eerstvolgende algemene vergadering en zal slechts het eerstvolgende werkingsjaar uitwerking hebben.

Het bijdrageplichtig !id dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na een herinnering bij ter post aangetekende brief, wordt geacht ontslag te nemen.

Het voorstel tot uitsluiting van een lid kan gebeuren door de leden van een sectie met een meerderheid van twee derden der stemmen van die betrokken sectie. De sectie legt haar gemotiveerde voorstel voor aan de Raad van Bestuur,

De definitieve uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren door een beslissing van de Algemene Vergadering, na het horen van lid en het advies van de Raad van Bestuur, genomen met een meerderheid van twee derden der stemmen.

ARTIKEL 11

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

'

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTiKEL 12

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Bij de samenstelling van de raad van bestuur dient er bijzonder zorg voor gedragen te worden om zo ruim mogelijk de diversiteit van de verschillende jachtvelden/groepen te bestrijken. In principe 1 lid per erkend jachtveld 1 groep.

ARTIKEL 13: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Behoudens aanduiding en vervanging door de Algemene vergadering worden de mandaten van de bestuurders stilzwijgend verlengd voor een nieuwe termijn telkens van dezelfde duur.

ARTIKEL 14: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 15: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige enfof vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbankvan koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt warden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 16: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als etser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

" ARTIKEL 17

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 18

Van elke vergadering worden door de secretaris notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en ai de andere akten Worden geldig ondertekenti door de voorzitter en ale secretaris, Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 19

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig ,namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

ARTIKEL 20

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 21: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die a! dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht warden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden'afzonderlijkuit.

De penningmeester zorgt voor de inning van gelden en uitgaven, met het bijhouden van de boekhouding en hij alleen tekent geldig namens de vereniging voor financiële verrichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

1400 2.2

Penningmeester en voorzitter verzorgen samen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de read van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen, Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging Ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 25.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. .

ARTIKEL 27.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve reden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/5 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden Vermeld. Dit onderwerp muet uiteraard door het 115 van de leden ondertekend zijn en tenminste vijftien werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worgen bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 31.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist

ARTIKEL 32.

Een meerderheid van 213 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33,

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 34,

Tot de vergadering van de raad van bestuur en de algemene vergaderingen worden uitgenodigd de personen opgesomd in het Besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van de voorwaarden waaronder afzonderlijke jachtterreinen vrijwillig tot grotere beheereenheden kunnen worden samengevoegd en van de criteria waaronder beheereenheden kunnen worden erkend, van 1 december 1998.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 35.

Luik B - vervolg

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor~ Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL Vil: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 36.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 37.

Een huishoudelijk reglement kan deze statuten aanvullen zonder af te wijken van wat in de voorgaande artikelen bepaald werd.

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor het Bestuur van hefBelgisch Staatsblad en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

Te Maaseik, 11 oktober2012

Mathieu Hendriks Thomas Hellinn-

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de 'instrumenterende natarls, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch -" a

Staatsblad

19/03/2015
ÿþ11 " tin I i.~~.~ ~3 MOD

feu. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 1 j 1 0 1 1 ti 1 1

behouden

aan het

Belgisch

StaatsblaC



i Iep









cryd39vr.~ ,-If&iifil du, zerlaál,r,iuh

y. kcnphRil;(gzl Ar,i'r's5t p.1 aid `ion1,,r.,rt

?fy~

,~

~ 1t ffie

Ondernemingsnr : 0456.346.002

Benaming

(voluit) : Wildbeheereenheid 'De Oetervaller vzw

(verkort} : WBE 'De Oetervallei' vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Eerste Straat 115, 3680 Maaseik

Onderwerp akte : Wijziging statuten en raad van bestuur

De algemene vergadering van 23 december 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige. aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen.

en te vervangen door onderstaande tekst en een wijziging door te voeren van de raad van bestuur.

1. NIEUWE STATUTEN

TITEL I: NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1.

De vereniging draagt de naam: Wildbeheereenheid 'De Oetervaller vzw, afgekort: WBE 'De Oetervaller vzw.:

ARTIKEL 2.

De vereniging werd opgericht door de volgende stichtende leden:

Joseph Telen, Spreeuwerstraat 12, 3680 Maaselk

Jozef Nouwen, overleden

De vereniging verworf rechtspersoonlijkheid op 16/11/1995.

ARTIKEL 3.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Eerste Straat 115, 3680 Maaseik en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Limburg.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 4.

Het werkgebied van de WBE bestaat uit het vrijwillig samengevoegde en aaneengesloten gebied dat in samenspraak werd aangeduid op het plan dat conform artikel 7 van het Jachtdecreet van 24 Juli 1991 wordt neergelegd en omvat de onderscheiden jachtterreinen in de gemeenten Ditsen, Kinrooi, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek.

ARTIKEL 5.

De vereniging heeft tot doel om in het werkgebied:

Op de laatste blz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a) De onderlinge samenwerking en goede verstandhouding tussen de leden te bewerkstelligen en een optimale weidelijke jachtbeoefening te bevorderen, alsmede een verbeterd toezicht.

b) Door gezamenlijk overleg, onderlinge behulpzaamheid, studie en onderzoek, te werken voor het behoud en de verbetering van de wildstand en zijn leefgebied;

c) Een duurzaam wildbeheer te realiseren in overeenstemming met de plaatselijke belangenafweging tussen wild, land- en bosbouw, natuurbescherming en jacht, Dit ingepast in en meegekoppeld met het natuurbeleid.

d) Het beheren en aankopen van natuurgebieden, natuurreservaten, bosreservaten of waardevolle landschapselementen

Alle activiteiten en handelingen die deze doelstellingen kunnen bevorderen, inbegrepen de verwerving van roerende of onroerende goederen zijn toegelaten

ARTIKEL 6.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: LEDEN

ARTIKEL 7,

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Het aantal leden Is onbeperkt, maar het aantal effectieve en toegetreden leden moet ten minste drie bedragen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat, conform art. 10 van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27 juni 1921, op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27 juni 1921 beschrijft de rechten en plichten van de effectieve leden.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Voor het overige zijn de rechten en verplichtingen van de toegetreden leden hetzelfde ais deze van de effectieve leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

In geval van verzet wordt de toetreding verdaagd naar de volgende algemene vergadering. ARTIKEL 8.

Door hun toetreding aanvaarden de effectieve en toegetreden leden de jacht en haar basisfilosofie die het verstandig gebruik van wildsoorten en hun leefgebieden beogen.

Zij erkennen de onderling overeengekomen grenzen van de jachtterreinen in de WBE zoals die op het neergelegde plan gezamenlijk werden aangeduid en verbinden er zich toe deze grenzen evenals de integriteit van het jachtgebied van de andere leden in deze WBE te eerbiedigen, niet te bejagen noch te laten bejagen.

Jachtrechten die rechtstreeks of door tussenpersoon in het verleden werden bekomen, nu verkregen of in de toekomst worden verkregen zowel van particulieren als van openbare instanties, bij onderhandse of publieke verpachtingen in het jachtveld van andere leden gelegen in de wildbeheereenheid, zullen hen automatisch, uitsluitend en kosteloos worden afgestaan behoudens onderling afwijkend akkoord.

ARTIKEL 9,

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen ais ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd ais toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vernield deze statuten.

ARTIKEL 10.

De ledenbijdrage kan hoogstens één keer per jaar en zonder terugwerkende kracht worden verhoogd door de algemene vergadering en zal maximum ¬ 2,000 bedragen.

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De ledenbijdrage dient betaald te warden vanaf het jaar van toetreding tot de vereniging. Er worden geen éénmalige toetredingskosten gerekend. Indien de toetreding echter tot gevolg heeft dat het jachtplan of het faunabeheerplan dienen te worden gewijzigd, kunnen de eventuele kosten hiervoor eenmalig doorgerekend worden aan het nieuwe effectieve en/of toegetreden lid.

ARTIKEL 11.

Elk effectief of toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De opzegging wordt ter kennis gebracht aan alle leden op de eerstvolgende algemene vergadering en zal slechts het eerstvolgende werkingsjaar uitwerking hebben.

Het bijdrageplichtig lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na een herinnering bij ter post aangetekende brief, wordt automatisch uitgesloten uit de vereniging.

De uitsluiting van een lid ken slechts gebeuren door een beslissing van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derden der stemmen.

ARTIKEL 12.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 13,

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie effectieve leden telt, bestaat de raad van bestuur vit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de algemene vergadering.

Bij de samenstelling van de raad van bestuur dient er bijzonder zorg voor gedragen te worden om zo ruim mogelijk de diversiteit van de verschillende jachtvelden/groepen te bestrijken.

ARTIKEL 14: Duur van het mandaat van de bestuurders.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar

ARTIKEL 15: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde effectieve leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 16: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde effectieve leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 17. Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 18.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 19.

Van elke vergadering worden door de secretaris notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 20.

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 21,

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 22: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De penningmeester zorgt voor de inning van gelden en uitgaven, met het bijhouden van de boekhouding en hij alleen tekent geldig namens de vereniging voor financiële verrichtingen.

Penningmeester en voorzitter verzorgen samen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 23.

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een effectief lid kan zich echter door een ander effectief lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een effectief lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 24.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 25.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26,

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,

ARTIKEL 27,

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. ln dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 dagen na het verzoek tot bijeenroeping met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de 40ste dag na dit verzoek,

ARTIKEL 28.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 29.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld, Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad

ld

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 30.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Ongeldige stemmen en onthoudingen worden hierbij niet meegeteld Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 31: statutenwijziging.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 32.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 33.

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 34.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen warden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door effectieve en toegetreden leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 35.

Tot de algemene vergaderingen worden uitgenodigd de personen opgesomd ln het Besluit van de Vlaamse Regering houdende de administratieve organisatie van de jacht in het Vlaams Gewest, van 25 april 2014. Deze personen ontvangen elk een verslag van elke algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 36.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VII: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 37.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de effectieve leden op de algemene vergadering aanwezig

MtlD22

of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213 van de effectieve leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden maar mits een 415 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, De algemene vergadering of, bij ontstentenis van een besluit van de algemene vergadering, de vereffenaars, besluiten aan welke vereniging met gelijkaardige doelstelling de activa worden overgedragen.

Elke beslissing van de rechter, van de algemene vergadering of van de vereffenaars betreffende de ontbinding of de nietigheid van de vereniging, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief wordt binnen een maand na de dagtekening ervan neergelegd op de griffie van koophandel.. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dienen deze stukken bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 38.

Een huishoudelijk reglement kan deze statuten aanvullen zonder af te wijken van wat in de voorgaande artikelen bepaald werd,

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de intemationaleverenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27 juni 1921 van toepassing.

2. WIJZIGING VAN DE RAAP VAN BESTUUR

Uit de raad van bestuur nemen volgene bestuurders ontslag:

Wemer Corstjens, Hagerweg 14, 3680 Maaseik

Benny Siemons, Hoogstraat 29, 3680 Maaseik

Jaak Vangehughten, Houwstraat 55 A, 3680 Maaseik

Tot de raad van bestuur treden volgende leden toe:

Herman Van Aken, Heikantweg 33, 3680 Neeroeteren

Re huidige raad van bestuur is op 23/12/2014 als volgt samengesteld:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Naam:

Louis Awouters, Theo Delanghe, Rik Erlingen,

Guida Gens, Thomas Hellings, Jos Hendrickx, Mathieu Hendriks, Peter Jame,

Bob Molenaers, Jan Moors,

Koen Oosterbosch, James Servaas, Jan Stieners, Roger Stieners, Herman Vanaken, Jaak Vranken, Adres:

Schoolstraat 58, 3680 Maaseik, Wurfelderweg 21, 3680 Maaseik, Kanaalstraat 34, 3680 Maaseik, Broekweg 7, 3680 Maaseik, Eerste Straat 115, 3680 Maaseik, Wurfelderweg 61, 3680 Maaseik, Jachtstraat 14, 3740 Bilzen, Fortstraat 28, 3680 Maaseik, Monseigneur Koningsstraat 31, 3680 Maaseik, Houwstraat 58, 3680 Maaseik, Dornerstationsstraat 39, 3680 Maaseik, Zandstraat 24, 3680 Maaseik, Kinrooiersteenweg 64, 3680 Maaseik, Kinrooiersteenweg 65, 3680 Maaseik, Heikantweg 33, 3680 Maaseik, Gruitroderlaan 43, 3680 Maaseik, Geboortedatum en -plaats 01/03/1952 te Opglabeek 0410311954 te Maaseik 03/04/1954 te Maaseik 17/03/1961 te Bree 12/07/1987 te Maaseik 06/12/1960 te Maaseik 02/10/1943 te Val-Meer 17/09/1967 te Opoeteren 26/08/1976 te Maaseik 28/01/1944 te Opoeteren 16/10/1966 te Bree 31/0511954 te Molenbeersel 08110/1947 te Maaseik 07109/1951 te Maaseik 15105/1954 te Neeroeteren 11102/1947 te Opoeteren

t

1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 23 december 2014 in 2 originele exemplaren, waarvan ieder effectief en toegetreden lid een kopie ontvangt. Het eerste originele exemplaar wordt neergeegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement waar de WBE onder ressorteert en het tweede originele exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

Te Neeroeteren, 23 december 2014

Mathieu Hendriks Thomas Hellings

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik 13 vcrmeldefl : Recto : Naam cri hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WILDBEHEEREENHEID DE OETERVALLEI, AFGEKORT :…

Adresse
EERSTE STRAAT 115 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande