ILAND

Association sans but lucratif


Dénomination : ILAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.829.773

Publication

17/01/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1. De vereniging draagt de naam  Iland en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Rue de Savoie 39, 1060 Sint-Gillis, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel-Hoofdstad. De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

ILAND

Vereniging zonder winstoogmerk

Rue de Savoie 39

1060 Sint-Gillis

zijn overeengekomen op 15 maart 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk  Iland op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

OPRICHTING

1° Van de Vel, Nick, Schransstraat 35E102, 2280 Grobbendonk

2° Mertens, Ans, Zondereigen 20a, 2387 Baarle-Hertog

3° Janssens, Rosanne, Blauwmoezelstraat 5, 2000 Antwerpen

- Het creëren van een multimediaal platform ter ontwikkelen en realisatie van projecten en het maken van autonoom werk voor makers in de beeldende en audiovisuele kunsten.

- Een platform bieden waarbinnen de makers tot artistieke

ontplooiing kunnen komen en zich kunnen profileren naar de buitenwereld enerzijds door het opzetten van individuele projecten, anderzijds door het

De ondergetekenden:

HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOEL

STATUTEN ILAND VZW

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ILAND VZW

België

Onderwerp akte : Oprichting

*14300573*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Savoiestraat 39

0544435165

1060

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Sint-Gillis

Griffie

Neergelegd

15-01-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ondernemen van projecten in collectief verband.

- Een platform creëren dat ondersteuning biedt in de organisatie en coördinatie van

projecten met een artistiek doel.

- Het nastreven van participatie, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij de

makers.

- Makers samenbrengen tot een interdisciplinair collectief ter stimulatie van

interactie en reflectie.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijkingen van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijden ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 2: LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat enkel uit werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging met name:

Art. 6. Beslissing over toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van de bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in de vereniging inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. Zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Art. 7. Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Art. 8. De Algemene vergadering kan beslissen een jaarlijkse financiële bijdragen op te leggen aan de werkende leden van maximum 300¬ /jaar.

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel

4 van de wet van 27 juni 1921:

- wijzigingen van de statuten;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

- de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- aanwervingen en vergoedingen;

- opstellen van een huishoudelijk reglement;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Van de Vel, Nick, Grobbendonk

Mertens, Ans, Baarle-Hertog

Janssens, Rosanne, Antwerpen

Elk lid kan worden uitgesloten op voorstel van de raad van bestuur. De beslissing wordt genomen door de algemene vergadering met meerderheid van 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het lid in kwestie hoeft niet bij deze stemming aanwezig te zijn. De genomen beslissing vergt verantwoording en wordt mondeling of schriftelijk gecommuniceerd door de voorzitter of een vertegenwoordiger. Het uitgesloten lid dient alle openstaande opeisbare bedragen te betalen.

HOOFDSTUK 3: ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeen geroepen telkens als het doel of belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste één maal per jaar bijeen geroepen worden op uitnodiging van de voorzitter of een plaatsvervanger voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel ondertekend door ten minste één lid van de algemene vergadering kan op de agenda geplaatst worden.

beheerders alsook de beleidsevaluatie en de beleidsbepalingen naar de toekomst toe.

Op verzoek van een meerderheid van de beheerders of op vraag van 1/3de van de werkende leden kan een buitengewone algemene vergadering bijeen geroepen worden.

Art. 11. De algemene vergadering kan bijeen geroepen worden minstens een week voor de dag waarop de vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging wordt verstuurd per post of per mail en vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid worden beslissingen genomen bij 2/3de meerderheid, bij ontbinding van de vzw is 4/5de meerderheid van de stemmen doorslaggevend, dit overeenkomstig met de wet op de vzw s.

Art. 13. Bij staking van stemmen wordt een tweede algemene vergadering opgeroepen ten minste tien dagen na de eerste vergadering. Indien er opnieuw een staking van stemmen optreedt, is de beslissing door de Raad Van Bestuur doorslaggevend.

Art. 14. Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Elk lid heeft één stem en mag drager zijn van één volmacht.

Art. 15. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de verslagschriften ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. De verslagen zijn ter inzage van de leden en van derden die erom verzoeken.

Art. 16. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur, aangesteld door de algemene vergadering. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. Wanneer de algemene vergadering uit drie leden bestaat, bestaat de raad van bestuur slechts uit twee leden.

Art. 17. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden. De voorzitter, de ondervoorzitter en secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art. 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van de werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht. Zo kan de dagelijkse leiding toevertrouwd worden aan een verantwoordelijke door de raad van bestuur aangesteld.

Art. 20. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met eenvoudige meerderheid op voorwaarde dat minstens de helft van de leden aanwezig is. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van de stemmen of bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

HOOFDSTUK 4: RAAD VAN BESTUUR

Bij beslissingen in verband met het aanwerven of ontslaan van personeel is wel 2/3e aanwezigheid vereist. De beslissingen worden genomen bij 2/3e aanwezigheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger met een minimum van één maal per jaar. De uitnodiging komt per post of per e-mail en vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur.

Art. 22. De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 23. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.

HOOFDSTUK 5: DIVERSEN

Art. 25. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 oktober eindigend op 30 september. Bij het einde van elk boekjaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komende boekjaar. De goedkeuring van begrotingen en rekeningen is een bevoegdheid van de algemene vergadering.

Art. 26. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichting zijnde 15 maart 2013 tot 30 september 2013.

Art. 27. De penningmeester, Nick Van de Vel, is gemandateerd om de vzw elektronisch op te richten.

Art. 28. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

BENOEMING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 29. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstellingen, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 30. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

De algemene vergadering van de vzw heeft in haar vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen benoemd tot bestuurder van de vzw:

Mertens, Ans

Van de Vel, Nick

Deze hebben aangesteld als:

Voorzitter: Mertens, Ans

Penningmeester & ondervoorzitter: Van De Vel, Nick

10/04/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Jean Volderslaan 10 bus 14, 1060 Sint-Gillis, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel-Hoofdstad. De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

zijn overeengekomen op 15 maart 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk  Iland op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

OPRICHTING

ILAND

Vereniging zonder winstoogmerk Jean Volderslaan 10 bus 14 1060 Sint-Gillis

HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOEL

1° Van de Vel, Nick, Schransstraat 35E102, 2280 Grobbendonk

2° Mertens, Ans, Zondereigen 20a, 2387 Baarle-Hertog

3° Janssens, Rosanne, Blauwmoezelstraat 5, 2000 Antwerpen

Art. 1. De vereniging draagt de naam  Iland en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

De ondergetekenden:

STATUTEN ILAND VZW

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : Iland

België

Onderwerp akte : Oprichting

- Het creëren van een multimediaal platform ter ontwikkelen en realisatie van projecten en het maken van autonoom werk voor makers in de beeldende en audiovisuele kunsten.

- Een platform bieden waarbinnen de makers tot artistieke

ontplooiing kunnen komen en zich kunnen profileren naar de buitenwereld enerzijds door het opzetten van individuele projecten, anderzijds door het

*13302232*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Jean Volderslaan 10 14

0525829773

1060

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Sint-Gillis

Griffie

Neergelegd

08-04-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ondernemen van projecten in collectief verband.

- Een platform creëren dat ondersteuning biedt in de organisatie en coördinatie van

projecten met een artistiek doel.

- Het nastreven van participatie, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij de

makers.

- Makers samenbrengen tot een interdisciplinair collectief ter stimulatie van

interactie en reflectie.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijkingen van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijden ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Van de Vel, Nick, Grobbendonk Mertens, Ans, Baarle-Hertog Janssens, Rosanne, Antwerpen

Art. 6. Beslissing over toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van de bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in de vereniging inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. Zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel

4 van de wet van 27 juni 1921:

- wijzigingen van de statuten;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

- de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- aanwervingen en vergoedingen;

- opstellen van een huishoudelijk reglement;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat enkel uit werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging met name:

Elk lid kan worden uitgesloten op voorstel van de raad van bestuur. De beslissing wordt genomen door de algemene vergadering met meerderheid van 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het lid in kwestie hoeft niet bij deze stemming aanwezig te zijn. De genomen beslissing vergt verantwoording en wordt mondeling of schriftelijk gecommuniceerd door de voorzitter of een vertegenwoordiger. Het uitgesloten lid dient alle openstaande opeisbare bedragen te betalen.

Art. 8. De Algemene vergadering kan beslissen een jaarlijkse financiële bijdragen op te leggen aan de werkende leden van maximum 300¬ /jaar.

HOOFDSTUK 2: LEDEN

HOOFDSTUK 3: ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeen geroepen telkens als het doel of belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste één maal per jaar bijeen geroepen worden op uitnodiging van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

de voorzitter of een plaatsvervanger voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van beheerders alsook de beleidsevaluatie en de beleidsbepalingen naar de toekomst toe.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel ondertekend door ten minste één lid van de algemene vergadering kan op de agenda geplaatst worden.

Op verzoek van een meerderheid van de beheerders of op vraag van 1/3de van de werkende leden kan een buitengewone algemene vergadering bijeen geroepen worden.

Art. 11. De algemene vergadering kan bijeen geroepen worden minstens een week voor de dag waarop de vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging wordt verstuurd per post of per mail en vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid worden beslissingen genomen bij 2/3de meerderheid, bij ontbinding van de vzw is 4/5de meerderheid van de stemmen doorslaggevend, dit overeenkomstig met de wet op de vzw s.

Art. 15. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de verslagschriften ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. De verslagen zijn ter inzage van de leden en van derden die erom verzoeken.

Art. 14. Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Elk lid heeft één stem en mag drager zijn van één volmacht.

Art. 17. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden. De voorzitter, de ondervoorzitter en secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art. 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van de werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 20. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met eenvoudige meerderheid op voorwaarde dat minstens de helft van de leden aanwezig is. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van de stemmen of bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 13. Bij staking van stemmen wordt een tweede algemene vergadering opgeroepen ten minste tien dagen na de eerste vergadering. Indien er opnieuw een staking van stemmen optreedt, is de beslissing door de Raad Van Bestuur doorslaggevend.

Art. 16. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur, aangesteld door de algemene vergadering. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. Wanneer de algemene vergadering uit drie leden bestaat, bestaat de raad van bestuur slechts uit twee leden.

Art. 19. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht. Zo kan de dagelijkse leiding toevertrouwd worden aan een verantwoordelijke door de raad van bestuur aangesteld.

HOOFDSTUK 4: RAAD VAN BESTUUR

Bij beslissingen in verband met het aanwerven of ontslaan van personeel is wel 2/3e aanwezigheid vereist. De beslissingen worden genomen bij 2/3e aanwezigheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger met een minimum van één maal per jaar. De uitnodiging komt per post of per e-mail en vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur.

Art. 22. De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 23. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.

HOOFDSTUK 5: DIVERSEN

Art. 25. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 oktober eindigend op 30 september. Bij het einde van elk boekjaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komende boekjaar. De goedkeuring van begrotingen en rekeningen is een bevoegdheid van de algemene vergadering.

BENOEMING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 26. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichting zijnde 15 maart 2013 tot 30 september 2013.

Art. 27. De penningmeester, Nick Van de Vel, is gemandateerd om de vzw elektronisch op te richten.

Art. 28. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 29. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstellingen, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Mertens, Ans

Van de Vel, Nick

Deze hebben aangesteld als:

Voorzitter: Mertens, Ans Penningmeester & ondervoorzitter: Van De Vel, Nick

De algemene vergadering van de vzw heeft in haar vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen benoemd tot bestuurder van de vzw:

Art. 30. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Coordonnées
ILAND

Adresse
JEAN VOLDERSLAAN 10, BUS 14 1060 SINT-GILLIS

Code postal : 1060
Localité : SAINT-GILLES
Commune : SAINT-GILLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale