LUBRICANTS ASSOCIATION BELGIUM, AFGEKORT : LAB

Association sans but lucratif


Dénomination : LUBRICANTS ASSOCIATION BELGIUM, AFGEKORT : LAB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.659.855

Publication

02/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken ko

na neerlegging van de akte ter griffie "

neergelegcliontvangen op

~ ~

MEI&~ ~~16

~ pon

ter griffie van dtiaderlandstal'ge

~ etee°'°°-

~.~~~~~_~~~~~~~~~~~

Onclemerningsnr/ 0414.659.855

Benaming

(voluit) : Lubricants Association Belgium

(verkort) : LAB

Feohtsvurm: vzw

Zetel : Auguste Reyerslaon8Ó.1D38Brussel

Onderwerp akte: Gewijzigde statuten

zoals vastgelegd op de Algemene Vergadering van 29 april 2014 ;

ein

. °~~

T[rEL 1.NAAM - DOEL - MAATSCHAPPELIJKEZETEL Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk d "Lubricants Association LAB)I

voorheen industrie des Huiles Minérales de Belgique" HK8B)|nhetFmnoen"|odustdevanNhnendei

Oliën van België" (afgekort IMOB) in het Nederlands. Deze werd opgericht in 1974 onder de benaming van ^LU8ÓRECr("Bæ|Qisoh Staatsblad" van 18 december 1874,N.8877).

Artikel 2

Lubricants Association Belgium (LAB) heeft tot doe! de studie, bescherming en ontwikkeling van de beroepsbelangen van haar leden actief in de p md oti~ de verhandeling, en/of de verwerking van! smeermiddelen en ervan afgeleide producten evenals van petroteumproducten.

In het kader van haar aldus omschreven doel verstrekt LAB in de eerste plaats diensten aan haar leden ten1

~

individuele titel, daarnaast worden ook diensten voni~óvoor dm sector in zijn geheel, mits naleving van dei

voorschriften betreffende de economische mededinging. ~

Artikel 3 De zetel 0a gevestigd te 1030 Brussel, Diamond Building A. Reyerslaan 80, in het gerechtelijk!

arrondissement Brussel. Deze ka ssing van de algemene vergadering worden overgebracht naar elke

andere plaats binnen het Brusseis Hoofdstedelijk Gewest.

Bij beslissing van de algemene vergadering kan LAB deel uitmaken van een federatie van unies of; professionele secties.

TITEL 2.LEDEN

Artikel

LAB bestaa uit effectieve leden, toegetreden leden en erefeden.

De indeling van de leden bij één van deze categorieën gebeurt door de raa van bestuur, in functie van de belangen van LAB, volgens de onderstaande criteria:

Effectief lid:elke natuurlijke of rechtspersoon, aangesloten b essenscia vzw, waarvoor de verhandeling, de! productie of de verwerking van emeann|ddelen, de verhandeling of de productie van hosiooU#n.' smeerolieadditieven of aanverwante producten een belangrijke activiteit uitmaakt, evenals elke natuurlijke of', rechtspersoon, aangesloten bij essenscla vzw, waarvoor de handel in brandstoffen een belangrijke activiteit uitmaakt, bedrijvig op het Belgisch grondgebied, in het kader van de markt, en dit sinds minstens één jaar.

toegetreden lid:elke natuurlijke of rechtspersoon, aangesloten bij essenscia vzw, die een aanvullende activiteit op die van de effectieve leden uitoefent (zoals bv. transporteurs van petroleumproducten, makelaars, consuiting bureaus, enz.), bedrijvig op het Belgisch grondgebied.

Erelid:het erelid is een persoon die de leiding van zijn onderneming heeft opgegeven na gedurende een periode van minstens tien jaar ild.te zijn geweest van de Raad van Bestuur, en die zich inzet voor de belangen van LAB.

Artikel

Het aantal leden van LAB is niet beperkt. Niettemin mag het aantal effectieve leden niet minder bedragen dan zeven..

Artikel 6

Op de laatste biz. van it4kJ. varmokian Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetZij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Toetredingsprocedure

1.Elke kandidatuur moet warden voorgelegd.aan de voorzitter van LAB.

"

2.De raad van bestuur doet definitief uitspraak met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen, op basis van objectieve gronden.

3.Elke kandidatuur die verworpen werd, mag opnieuw worden ingediend. " De toetreding tot de vereniging houdt van rechtswege de instemming in met het doel, de statuten, het 'huishoudelijk reglement, en alle beschikkingen van de organen van de vereniging.

Artikel 7

1.Elk lid heeft het recht zich op elk ogenblik terug te trekken uit LAB na de voorzitter van de raad van bestuur hiervan per aangetekende brief op de hoogte te hebben gebracht.

leder lid dat vrijwillig de doelstellingen van de vereniging zou tegengewerkt hebben, of dat niet langer voldoet aan de lidmaatschapscriteria, of zou geweigerd hebben zich te gedragen naar onderhavige statuten, het huishoudelijk reglement of de beslissingen van de organen van de vereniging, of dat bijdragen niet heeft betaald na een ingebrekestelling per aangetekende brief die gedurende zes weken vanaf de datum van verzending van de brief zonder gevolg is gebleven, kan uit de vereniging gesloten worden bij beslissing van de algemene vergadering, genomen door twee derde van de uitgebrachte stemmen. De betrokkene dient tot deze algemene vergadering opgeroepen te worden bij aangetekend schrijven.

De bijdrage van het lopende boekjaar blijft verschuldigd door het ontstagnemend of uitgesloten lid. Deze laatste heeft geen recht meer op het sociaal vermogen van de vereniging.

TITEL 3.ORGANEN

Artikel 8

De organen van LAB zijn:

ide algemene vergadering

2.de raad van bestuur

Hoofdstuk 1.Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van LAB. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de bestuurder die hem vervangt.

Artikel 16

De algemene vergadering heeft bevoegdheden die haar uitdrukkelijk worden toegekend door de wet of door de statuten. Ze kan met name de statuten wijzigen, het reglement van interne orde goedkeuren of wijzigen, de bestuurders bencemen of afzetten, het budget en de jaarrekeningen goedkeuren, het bedrag van de bijdragen vastleggen, leden uitsluiten, maatregelen nemen betreffende het gebruik van het vermogen en de middelen van LAB, de ontbinding van LAB uitvaardigen.

Artikel 11

De leden worden opgeroepen voor de algemene vergaderingen door de raad van bestuur. De oproeping gebeurt per brief of e-mail die minstens 21 dagen voorafgaand aan de zitting van de algemene vergadering wordt verstuurd. Ze bevat de agenda van de vergadering. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht

De gewone algemene vergadering heeft plaats één maal per jaar, in de loop van het eerste semester van het jaar, op de door de raad van bestuur vastgestelde datum.

Buitengewone algemene vergaderingen hebben plaats telkens het belang van LAB dit vereist of wanneer -drie bestuurders of minstens één vijfde van de leden hierom verzoekt yia een aan de voorzitter van de raad van bestuur gerichte gemotiveerde aangetekende brief. In dit geval is de voorzitter van de raad van bestuur verplicht de leden samen te roepen binnen de twee weken die volgen op de ontvangst van dit verzoek.

Artikel 12

Tenzij anders bepaald door de wet of de statuten, beslist de algemene vergadering geldig bij eenvoudige meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Alle effectieve leden evenals de Voorzitter (weze hij effectief of erelid) hebben gelijke stemrechten. De toegetreden leden en de ereleden wonen de zitting bij met raadgevende stem.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid middels een volmacht. De volmachten mogen hetzij per brief, hetzij per fax of per e-mail gegeven worden en worden bezorgd op de zetel van de vereniging. Niemand kan aan de stemming deelnemen voor een aantal stemmen dat één vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen overschrijdt.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 13

Wijziging van de statuten

Over een wijziging van de statuten van LAB kan slechts geldig worden beslist met minstens tweederden meerderheid van de aanwezige qf vertegenwoordigde leden op een speciaal hiervoor samengeroepen en uit minstens twee derde van de effectieve leden samengestelde algemene vergadering. De oproeping dient uitdrukkelijk de voorgestelde wijzigingen te vermelden.

Als op dergelijke algemene vergadering niet twee derde van de leden rechtstreeks of bij volmacht aanwezig zijn, zal een nieuwe algemene vergadering, die wordt samengeroepen voor dezelfde doeleinden, geldig beslissen met driekwart meerderheid van de stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen niet een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de

, aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Hoofdstuk 2.Raad van bestuur

Artikel 14

LAB wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit maximaál dertien bestuurders die gekozen

worden uit de effectieve en / of ere leden en die verkozen worden door de algemene vergadering, De raad van

bestuur moet voor minstens de helft van zijn leden bestaan uit personen afkomstig van onafhankelijke

smeeroliebedrijven.

De duur van de mandaten van de bestuurders wordt vastgelegd op maximum drie jaar. De mandaten zijn hernieuwbaar.

Het mandaat van de bestuurders kan eindigen door het verstrijken van het mandaat op datum van de algemene vergadering die beslist over hun vervanging, door afzetting van de algemene vergadering, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van stemmen van het aantal aanwezige en/ of vertegenwoordigde leden, Het moet evenwel uitdrukkelijk vernield worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder cite ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 15

De raad van bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, twee ondervoorzitters, evenals een schatbewaarder

en een secretaris. De voorzitter moet afkomstig zijn van een onafhankelijk smeeroliebedriff, tenzij de raad van

bestuur anders beslist. De mandaten van voorzitter, ondervoorzitter, bestuurder-schatbewaarder en bestuurder-

secretaris zijn beperkt tot een termijn van drie jaar, mar kunnen bij het verstrijken onmiddellijk worden

verlengd.

Artikel 16

De raad van bestuur vergadert bij samenroeping door de voorzitter of, als deze afwezig is, van een

ondervoorzitter, zo vaak als het belang van LAB het vereist

De samenroepingen moeten de agenda vermelden.

Artikel 17

Elk lid van de raad van bestuur beschikt over één stem. De raad van bestuur beslist geldig zodra de helft

van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is Elke beslissing van de raad van bestuur wordt genomen met

tweederden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezige

bestuurder mag niet meer dan één volmacht dragen.

Artikel 18

De raad van bestuur is een collegiaal orgaan dat beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor

het beheer van de belangen van LAB. Alles wat niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is

voorbehouden door de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur waakt over de uitvoering van de door de organen van LAB genomen beslissingen.

Artikel 19

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden opgetekend in notulen waarvan kopieën naar aile

leden van de raad worden gestuurd.

Hoofdstuk 3.Secretaris generaal

Artikel 20

De raad van bestuur zal een secretaris generaal benoemen, die evenwel geen lid mag zijn van de algemene

vergadering noch van de raad van bestuur. Deze kan wel deelnemen aan de vergaderingen van de raad van

bestuur en de algemene vergadering, maar is niet stemgerechtigd.

De secretaris generaal kan alle bevoegdheden uitoefenen die hem door de raad van bestuur worden

toegekend.

De secretaris generaal kan door de raad van bestuur worden afgezet en kan zelf ontslag indienen door

schriftelijke kennisgeving hiervan aan de raad van bestuur.

TITEL 4.GOEDEREN

Artikel 21

De mandataris of de secretaris generaal belast met het dagelijks bestuur verricht ook de beheersoperaties van de fondsen van LAB binnen de door de raad van bestuur vastgelegde limieten en onder toezicht van' de schatbewaarder van LAB, ln voorkomend geval plaatst hij het maatschappelijk vermogen, dat niettemin niet mag worden geïnvesteerd in aandelen van handelsmaatschappijen.

De fondsen der vereniging worden in een bank geplaatst, op een bankrekening of op een renteboek, of belegd in roerende waarden zonder speculatieve doelstelling. ledere afwijking moet vooraf de goedkeuring genieten van de leden van Raad van Bestuur.

De mandataris ziet erop toe dat het maatschappelijk vermogen de cumulatieve kosten van de laatste vier afgesloten boekjaren niet overschrijdt.

Artikel 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MCID 22

De statutaire Algemene Vergadering, dle In de loop van het eerste semester van het jaar plaatsvindt, neemt kennis van een verslag van de Raad van Bestuur over alle verrichtingen van 'let afgelopen verenigingsjaar. De op 31 december van het afgelopen kalenderjaar afgesloten rekeningen worden nagezien en ter goedkeuring , aan de Algemene Vergadering voorgelegd, net als de rekeningen betreffende aile verrichtingen waartoe de vereniging zou overgegaan zijn.

Na goedkeuring van de jaarrekeningen en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting van de bestuurders. Deze worden aan de leden ten laatste drie weken voorafgaandelijk aan de zitting van de Algemene Vergadering voorgelegd.

TITEL 5.HANDTEKENINGEN EN RECHTSVORDERINGEN

Artikel 23

De documenten die LAB verbinden ten opzichte van derden en die niet tot het dagelijks bestuur behoren,

worden ondertekend door twee leden van de raad van bestuur of door een lid van de raad van bestuur en door

de persoon die belast is met het dagelijks bestuur van LAB, zonder dat deze hun bevoegdheden moeten

rechtvaardigen ten opzichte van derden, tenzij de Raad van Bestuur er anders over beslist.

Artikel 24

De rechtsvorderingen, ais eiser en ais verweerder, worden behartigd door de voorzitter of, bij gebreke van

deze laatste, van een ondervoorzitter en van de persoon die belast is met het dagelijkse bestuur.

TITEL 6.BUDRAGEN

Artikel 25 "

LAB kan een lidgeld opleggen. Het bedrag van de bijdragen wordt elk jaar vastgelegd door de algemene

vergadering. De bijdragen worden vastgesteld in functie van de uitgavenstaat en de verbintenissen van LAB,

die vooraf werden goedgekeurd door de algemene vergadering.

De bijdrage van een lid mag een som gelijk aan 10 % van het budget van de bijdragen, dat elk jaar door de

algemene vergadering wordt goedgekeurd, niet overschrijden.

De leden zijn verplicht aan LAB elle nodige inlichtingen voor het vaststellen van hun bijdrage te verstrekken.

TITEL 7.0NTBINDING / VEREFFENING

Artikel 26

De ontbinding van LAB kan slechts geldig worden beslist met minstens vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden op een speciaal hiervoor samengeroepen algemene vergadering die uit minstens twee derde van de effectieve leden bestaat.

Ais een dergelijke algemene vergadering niet tweederden van de leden rechtstreeks of bij volmacht verenigt, zal een nieuwe algemene vergadering, die met hetzelfde doei wordt samengeroepen, geldig beslissen met vier vijfde meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 27

De algemene vergadering die de vereffening uitspreekt, benoemt de vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden. "

Het netto actief na de aftrek, indien van toepassing, van het bedrag van de schenkingen en iegaten aan LAB, wordt toegewezen aan een gelijkaardig of aanverwant niet winstgevend werk dat door de algemene vergadering wordt aangeduid..

TITEL 8.REGLEMENT VAN INTERNE ORDE

Artikel 28

De raad van bestuur van LAB kan een reglement van interne orde uitwerken voor de uitvoering van deze

statuten.

Hetzelfde geldt in geval van wijziging van het reglement.

"

Voor-

behouden sen het Belgisch

Staatsblad "

MOD 12

Luik B - vervolg

BENOEMING VAN BESTUURDERS

Tijdens de algemene vergadering van 29 april 2014 werden als bestuurders benoemd;

1 Bart Coen, gedomicilieerd te Flatte Lostraat 316, 3010 Leuven, geboren op 25 augustus 1969 te Aalst.

2 Charles Devroey, gedomicilieerd te Guido Gezelle laan 3 bus 41, 3010 Kessel-Lo, geboren op 5 april 1950 te Leuven

3 Dirk Jongert, gedomicilieerd te Louwijn 14, 1730 Asse, geboren op 3 september 1945 te Amsterdam, Nederland

4 Eddy Robyns, gedomicilieerd te Halsendallaan 71, 1652 Alsemberg, geboren op 23 met 1959 te Ukkel :

5 Ivo Carsauw, gedomicilieerd te Boektsestraat 23, 1820 Perk, geboren op 6 juli 1958 te Mechelen

6 Kristiaan Van den Bogaert, gedomicilieerd te Leeuwerikweg 56, 3140 Keerbergen, geboren op 4 december 1963 te Wilrijk

; 7 Luc Bouts, gedomicilieerd te Fienegauwlaan 28, 3500 Hasselt, geboren op 21 november 1956 te Bree

; 8 Marc Baelus, geclomidlieerd te Statielei 55, 2920 Kalmthout, geboren op 9 augustus 1961 te Merksem

9 Olivier de Bellefroicl, gedomicilieerd te 57 Avenue de l'Université, 1050 Bruxelles, geboren op 30 april

1963 te Wilrijk

, 10 Philippe De Ridder, gedomicilieerd te Fruithoflaan 89/23, 2600 Berchem, geboren op 5 november 1949: te Antwerpen

11 Pierpaolo Furno, gedomicilieerd te Borzestraat 15 te 2000 Antwerpen, geboren op 8 februari 1972 te Rome, Italië,

12 Frank Francois, gedomicilieerd te Biestjeslos 14, 9890 Gavere, geboren op 29 april 1963 te Gent "

t.

Deze mandaten zijn kosteloos.

C. DEvexr

Vaoe,en-rm

Op de laatste utz. van Ltfils,fi vermelden [:Wcto " , Naam en hoedenigheid van do instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

yerSO, : Naam en handtekening

28/06/2013
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor" 111111Mgeleill

behoud aan he Belgisr

Staatsbi

f? L:,' MN 2013

&Risse

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0414.659.855

Benaming

(voluit) : Lubricants Association Belgium

(verkort) : LAB

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Diamant Building - Auguste Reyerslaan 80 te 1030 Brussel

Onderwerp akte : Benoeming van Bestuurders

Tijdens de algemene vergadering van 17 april 2013

Werden als bestuurder benoemd voor een periode van drie jaar

Nicolas de Bellefroid

gedomicilieerd te 57 Avenue de l'Université, 1050 Bruxelles

geboren op 30 april 1963 te Wilrijk

Hebben als bestuurder ontslag genomen

Auguste De Roo

gedomicilieerd te Oostveld Kouter 108, 9920 Lovendegem

geboren op 26januari 1948 te Zottegem

Ingevolge de Algemene Vergadering van 17 april 2013 bestaat de Raad van Bestuur uit

Luc Bouts

[vo Carsauw

Bart Coen

Lieven Daem

Nicolas de Bellefroid

Philippe De Ridder

Charles Devroey

Dirk Jongert

Eddy Robyns

Kris Van den Bogaert

4

05/06/2012
ÿþ MOa 2,2

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

I 111 Il II II I

*12100609*

Vo" beho

aan

Belg Staati

11

13RUSSE~

2 4 -05- 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0414.659.855

Benaming

(voluit) : Lubricants Association Belgium

(verkort) : LAB

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Auguste Reyerslaan 80, 1030 Brussel

Onderwerp akte : Benoeming bestuurder

Conform de beslissing genomen tijdens de algemene vergadering 17 april 2012 werd de Raad van Bestuur als volgt gewijzigd.

Is benoemd als bestuurder vanaf 17 april 2012:

Bart Coen

gedomicilieerd te Platte Lostraat 316, 3010 Leuven

geboren op 25 augustus 1969 te Aalst.

Charles Devroey

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

01/07/2011
ÿþMOU 2.0

Volet B Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

UNI`Ei,,?

--.-._._...

~~~ Ç~ ! : ~i " .+ ' 4

z '06- ZL :;

BEt~rsch sTA~rse~ 1 16-- 201.

BESTUUR

Greffe

Dénomination

(en entier) : Lubricants Association Belgium

Forme juridique : Association Sans But Lucratif

Siège : Diamant Building, Bld. A. Reyers 80, 1030 Bruxelles N° d'entreprise : 414.659.855

Objet de l'acte : Modification Composition du Conseil d'Administration

Conformément à la décision prise à l'assemblée générale du 27 avril 2011 les statuts de l'association sont libellés comme suit

Titre I : DÉNOMINATION - OBJET - SIÈGE SOCIAL

Article 1

L'association sans but lucratif porte la dénomination "Lubricants Association Belgium (LAB), avant Industrie des Huiles Minérales de Belgique" (en abrégé IHMB) en Français et "Industrie van Minerale Oliën van België" (en abrégé IMOB) en Néerlandais. Celle-ci a été fondée en 1974 sous la dénomination de "LUBOREC" ("Moniteur Belge" du 19 décembre 1974, N. 8677).

Article 2

Lubricants Association Belgium (LAB) a pour objet l'étude, la protection et ie développement des intérêts professionnels de ses membres actifs dans la production, le négoce et/ou le (re)traitement des lubrifiants et dérivés, ainsi que des produits du pétrole.

Article 3

Le siège de Lubricants Association Belgium (LAB) est fixé à 1030 Bruxelles, au Diamond Building, Boulevard A. Reyers 80, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles. Il peut être transféré par décision de l'Assemblée Générale dans tout autre lieu de la Région de Bruxelles-Capitale.

Par décision de l'assemblée générale, I'LAB pourra faire partie d'une fédération d'unions ou de sections professionnelles.

Titre 11 : MEMBRES

Article 4

LAB se compose de membres effectifs, de membres adhérents et de membres honoraires.

Le classement des membres dans l'une ou l'autre catégorie est effectué par le conseil d'administration,

en fonction des intérêts de LAB, d'après les critères suivants:

Membre effectif: toute personne physique ou morale faisant du négoce, de la production ou du (re)traitement des lubrifiants, du négoce ou de la production d'huile de base ou d'additifs pour lubrifiants et produits connexes son activité principale ainsi que toute personne physique ou morale faisant du commerce des carburants et 1 combustibles son activité principale, exerçant son activité en Belgique, dan rie 11

I~NNVYIINmINI~I~IIIWIIYN~

" 11099214+

BRUXELLES

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Mentionner sur la deïriiére page du Volet B :

1rr:i',r;tc r; - suite

Membre adhérent : toute personne physique ou morale exerçant une activité complémentaire à celle des membres effectifs (telle par ex. celle de transporteurs de produits de pétrole, courtiers, consultants, etc.)

Membre honoraire : le membre honoraire est celui qui, ayant abandonné la direction de son entreprise, a été membre effectif durant une période de dix années au moins et s'est dévoué aux intérêts de LAB.

Article 5

Le nombre de membres de LAB n'est pas limité. Cependant, le nombre de membres effectifs ne pourra être inférieur à sept.

Article 6

Procédure d'admission

1. Toute candidature doit être soumise au président de LAB.

2. Le conseil d'administration statue définitivement à la majorité simple des votes émis, sans avoir à justifier sa décision.

3. Toute candidature ayant fait l'objet d'un rejet peut être représentée.

Article 7

Tout membre a le droit de se retirer à tout instant de LAB, après en avoir donné avis par lettre recommandée. La cotisation de l'exercice en cours reste due par le membre démissionnaire. Ce dernier n'a aucun droit sur l'avoir social de l'association.

Est réputé démissionnaire, tout membre:

1. qui ne répond plus aux critères d'affiliation;

2. qui donne sa démission ou qui fait l'objet d'une exclusion motivée:

3. qui n'a pas payé sa cotisation après une mise en demeure effectuée par lettre recommandée à la poste et restée sans suite pendant six semaines à dater de l'envoi de la lettre.

Titre III : ORGANES

Article 8

Les organes de LAB sont:

1. l'assemblée générale,

2. le conseil d'administration,

3. le comité de direction.

Chapitre I Assemblée générale

Article 9

L'assemblée générale est composée de tous les membres de LAB. Elle est présidée par le président du conseil d'administration ou par l'administrateur qui le remplace.

Article 10

L'assemblée générale possède des pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou les statuts. Elle peut notamment modifier les statuts, approuver ou modifier le règlement d'ordre intérieur, nommer et révoquer les administrateurs, approuver le budget et les comptes annuels, fixer le montant des cotisations, exclure des membres, prendre les mesures concernant l'emploi de l'avoir et des ressources de LAB, prononcer la dissolution de LAB.

Article 11

Les membres sont convoqués aux assemblées générales par le conseil d'administration. Les convocations sont faites par lettre adressée quinze jours au moins avant la réunion de l'assemblée. Elles contiennent l'ordre du jour de la réunion. Toute proposition signée d'un nombre de membres au moins égal au vingtième est portée à l'ordre du jour.

L'assemblée générale ordinaire a lieu une fois l'an, dans le courant du premier semestre de l'année, à la date fixée par le conseil d'administration.

Des assemblées générales extraordinaires ont lieu chaque fois que l'intérêt de LAB l'exige ou lorsque trois administrateurs ou un cinquième au moins des membres en font la demande motivée par lettre

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des perso ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des

Au verso : Nom et signature.

Réservé

au

Moniteur

belge

Meer. .,t Ir; - suite

recommandée au président du conseil d'administration. Dans ce cas, le président du conseil d'administration est tenu de convoquer les membres dans les quinze jours qui suivent la réception de la demande.

Article 12

Sauf disposition contraire de la loi ou des statuts, l'assemblée générale délibère valablement à la majorité simple des voix, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés.

Tous les membres effectifs ainsi que le Président (qu'il soit effectif ou honoraire) ont un droit de vote égal. Les membres adhérents et les autres membres honoraires assistent avec voix consultative. Les membres pourront se faire représenter à l'assemblée générale par un autre membre. Nul ne peut prendre part au vote pour un nombre de voix dépassant le cinquième des voix présentes ou représentées.

En cas de partage des voix, la voix du président est prépondérante.

Article 13

Modification des statuts

La modification des statuts de LAB ne peut être valablement décidée qu'à la majorité des deux tiers au moins des membres présents ou représentés à une assemblée générale spécialement convoquée à cette fin et composée d'au moins deux tiers des membres effectifs. La convocation doit indiquer explicitement les modifications proposées.

Si une telle assemblée générale ne réunit pas les deux tiers des membres, directement ou par procuration, une nouvelle assemblée générale, convoquée pour les mêmes fins, délibérera valablement à la majorité des trois quarts, que! que soit le nombre de membres présents ou représentés. La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après la première réunion. Toutefois, la modification qui porte sur le ou les buts en vue desquels l'association est constituée, ne peut être adoptée qu'à la majorité des quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés.

Chapitre 2 Conseil d'administration

Article 14

LAB est gérée par un conseil d'administration qui se compose de sept administrateurs au moins et de treize au plus choisis parmi les membres effectifs et l ou d'honneurs et élus par l'assemblée générale. Le conseil est composé pour au moins la moitié de ses membres, de personnes issues de sociétés de lubrifiants indépendantes.

La durée des mandats des administrateurs est fixée.à trois ans maximum, expirant à la date de l'assemblée générale appelée à procéder aux remplacements. Ils sont immédiatement renouvelables. Autant que faire se peut, ils sont choisis dans les différentes régions du pays.

Le mandat d'administrateur est non-rémunéré.

Article 15

Le conseil d'administration élit en son sein son président, deux vice-présidents, ainsi qu'un trésorier et un secrétaire. Le président doit être issu d'une société de lubrifiants indépendante, à moins que le conseil d'administration en décide autrement. Les mandats de président, de vice-président, d'administrateur-trésorier et d'administrateur-secrétaire sont limitées à une durée de trois ans, mais pourront, à l'échéance, être immédiatement reconduites:

Article 16

Le conseil d'administration se réunit sur convocation du président, ou, à son défaut, d'un vice-

président, aussi souvent que l'intérêt de LAB le demande.

Les convocations doivent indiquer l'ordre du jour.

Article 17

Chaque membre du conseil d'administration dispose d'une voix. Le conseil d'administration délibère valablement dès que la'moitié de ses membres est présente ou représentée. Toute décision du conseil d'administration est prise aux deux tiers des voix des membres présents ou représentés. Un administrateur présent ne peut être porteur de plus d'une procuration.

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personn-s ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tirs

Au verso : Nom et signature.



Réservé

au

Moniteur

belge

ec hrlr E: - suite

Article 18

Le conseil d'administration détient les pouvoirs les plus étendus pour la gestion des intérêts de LAB. Tout ce qui n'est pas exclusivement réservé à l'assemblée générale, par les statuts, est de sa compétence.

Le conseil d'administration veille à l'exécution des décisions prises par les organes de LAB.

Réservé

au

Moniteur

belge

Article 19

Les délibérations du conseil d'administration sont constatées par des procès-verbaux dont des copies sont adressées à tous les membres du conseil.

Chapitre 3 Comité de direction

Article 20

Un comité de direction, appelé à assister le président est nommé par le conseil d'administration.

Le comité de direction prépare les délibérations du conseil d'administration et veille à l'exécution des décisions prises par les organes de LAB.

Le comité de direction est composé du président, des deux vice-présidents, du Trésorier et du Secrétaire, ainsi que de toute personne qu'ils jugent utile d'appeler en son sein.

Le président surveille et assure l'application des statuts et règlements spéciaux, dirige les débats en assemblée, prend toute mesure pour l'exécution des décisions du conseil, signe conjointement avec le secrétaire tous les actes, arrêtés ou délibérations, et représente l'association dans ses rapports avec les autorités publiques et les tiers. Il dirige d'une manière générale toutes les activités et démarches en rapport avec le fonctionnement de l'association.

Les Vice-Présidents secondent le Président dans sa mission. Ils remplacent, en cas de besoin, le Président, qui peut déléguer temporairement ses pouvoirs à l'un d'entre eux.

Le Secrétaire a la responsabilité des écritures et des procès-verbaux ainsi que de la conservation des archives et du registre des membres de l'association. Le Secrétaire peut être assisté d'un secrétaire administratif appointé par l'association.

Article 21

Le trésorier est dépositaire des biens meubles de LAB et en est responsable. Il fait procéder par le mandataire chargé de la gestion journalière au recouvrement des cotisations et des autres sommes qui seraient dues à LAB et règle toutes opérations relatives à l'avoir conformément aux statuts. La gestion du fonds nécessaire aux activités de LAB, qui est constitué par les cotisations des membres, les dons éventuels et les recettes des activités connexes, est contrôlée per te Trésorier.

Chapitre 4 Gestion journalière

Article 22

Le conseil d'administration nomme un administrateur ou un mandataire, membre ou non de LAB, à qui il délègue la gestion journalière de LAB avec l'usage de la signature sociale afférente à cette gestion. Cette personne exercera sa charge sous le contrôle du comité de direction.

Celle-ci peut , notamment, être chargée des écritures et de la rédaction des procès-verbaux ainsi que de la conservation des archives et du registre des membres de LAB, sous le contrôle de l'Administrateur-Secrétaire.

Le mandataire ou l'Administrateur chargé de la gestion journalière de LAB peut éventuellement être désigné par le conseil d'administration pour participer au comité de direction. (Dans le cas du mandataire, ce dernier participe aux séances du comité de direction, tout en n'ayant pas de droit de vote.)

Titre IV : Biens

Article 23

Le mandataire ou l'Administrateur chargé de la gestion journalière, effectue également les opérations de gestion des fonds de LAB dans les limites établies par le conseil d'administration et sous le contrôle du trésorier de LAB. Le cas échéant, il place les fonds sociaux, qui ne peuvent néanmoins pas être investis dans des parts ou des actions de sociétés commerciales.

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des persona s ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard ce~i

Au verso : Nom et signature.

Réservé

au

Moniteur

belge

C1ri r , ,

t a - suite

Ces fonds sont alors déposés dans une banque, sur un compte courant ou un compte d'épargne, ou

investis en valeurs mobilières à caractère non-spéculatif. Toute dérogation doit être soumise à

l'approbation préalable des membres du Conseil d'Administration.

Article 24

L'Assemblée Générale statutaire, qui a lieu dans le courant du premier semestre de chaque année, entend un rapport du conseil d'administration sur les opérations de l'année écoulée. Les comptes clôturés au 31 décembre précédent sont vérifiés et soumis à l'approbation de l'Assemblée Générale, ainsi que les comptes de toute opération à laquelle aurait procédé l'association.

Ces comptes doivent être tenus parle Trésorier à la disposition des membres au siège de l'association, durant les quinze jours précédant l'Assemblée Générale dont question ci-dessus. Ils ne sont rendus publics qu'avec l'accord de l'Assemblée Générale.

Titre V : SIGNATURES ET ACTIONS EN JUSTICE

Article 25

Les actes qui engagent LAB à l'égard des tiers et qui ne relèvent pas de la gestion journalière sont signés par deux membres du conseil d'administration, ou par un membre du conseil d'administration et par la personne chargée de ta gestion journalière de LAB, sans que ceux-ci aient à justifier, vis-à-vis des tiers, de leurs pouvoirs, à moins que le Conseil d'Administration n'en décide autrement.

Article 26

Les actions judiciaires, tant en demandant qu'en défendant, sont poursuivies à la diligence du président ou, à son défaut, d'un vice-président et de ia personne chargée de la gestion journalière.

Titre VI : COTISATIONS

Article 27

Les membres payent une cotisation annuelle. Le montant des cotisations est fixé chaque année par l'assemblée générale. Les cotisations sont établies en fonction de l'état des dépenses et des engagements de LAB, préalablement approuvés par l'assemblée générale.

; La cotisation d'un membre ne peut dépasser une somme équivalente à 10 % du budget des cotisations adopté chaque année par l'assemblée générale.

Les membres sont tenus de fournir à LAB tous les renseignements nécessaires à la fixation de leur cotisation.

Titre VII : DISSOLUTION I LIQUIDATION

Article 28

La dissolution de LAB ne peut être valablement décidée qu'à ia majorité des quatre cinquièmes au moins des membres présents ou représentés à une assemblée générale spécialement convoquée à cette fin et composée d'au moins deux tiers des membres effectifs.

Si une telle assemblée générale ne réunit pas deux tiers des membres, directement ou par procuration, une nouvelle assemblée générale, convoquée pour les mêmes fins, délibérera valablement à la majorité des quatre cinquièmes, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après la première réunion.

Article 29

L'assemblée générale qui prononce la liquidation, nomme les liquidateurs et détermine leurs pouvoirs.

L'actif net, déduction faite, s'il y a lieu, du montant des dons et legs faits à LAB, est attribué à,une

oeuvre similaire ou connexe sans but lucratif désignée par l'assemblée générale.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011 - Annexes dü Moniteur beige

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de fa personne ou des per Onnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard qsiérs

Au verso : Nom et signature.

Réservé

eu

Moniteur

belge

- suite

Titre VIII : ARBITRAGE - JUGEMENTS DES CONTESTATIONS - SANCTIONS

Article 30

Le conseil d'administration de LAB recherchera, de cdmmun accord avec la partie adverse, les moyens d'aplanir soit par conciliation, soit par arbitrage, tout différend intéressant LAB.

Les contestations qui s'élèveraient au sein de celle-ci, relativement à l'application des statuts et règlements à des cas non explicitement prévus, seront jugés par des arbitres choisis parmi les membres effectifs, désignés par les parties intéressées.

Si nécessaire, les arbitres nomment un tiers arbitre pour trancher. S'ils s'y. refusent, la décision revient au président de LAB.

La décision des l'arbitres est définitive.

Article 31

Comme sanction disciplinaire professionnelle à l'égard de ses membres, LAB dispose de l'exclusion.

" Elle peut être proposée par le conseil d'administration à l'assemblée générale, après une enquête et avoir entendu l'intéressé en ses moyens de défense. L'assemblée ne peut se prononcer qu'à la majorité des deux tiers des membres effectifs présents ou représentés, quel que soit leur nombre. L'intéressé doit être convoqué à cette Assemblée par lettre recommandée.

La cotisation de l'exercice en cours reste due par le membre exclu. Ce dernier n'a aucun droit sur l'avoir social de l'association.

Titre IX : RÈGLEMENT D'ORDRE INTÉRIEUR

i Article 32

Le conseil d'administration de LAB peut élaborer un règlement d'ordre intérieur pour l'exécution des

présents statuts.

Avant d'être appliqué, ce règlement sera approuvé par l'assemblée générale.

Il en sera de même en cas de modification du règlement.

Titre X : OBJECTIFS GENERAUX DE L'ASSOCIATION

Article 33

Le conseil d'administration de LAB peut également élaborer des objectifs généraux de l'association sur

lesquels est fondée sa stratégie.

Avant d'être mis en application, ces objectifs généraux seront approuvés par l'assemblée générale.

Il en sera de même en cas de modification des objectifs.

Conformément à l'art. 22 des statuts, le conseil d'Administration du 23 février 2006 a décidé de confier ta gestion journalière à Madame Nathalie Poissonnier, Secrétaire Générale. Avec sa seule

signature, elle peut effectuer tous actes de gestion journalière, ainsi que toutes opérations avec la banque et la poste jusqu'à un montant de 1250,-¬ .

"

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des per ormes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard .es tiers

Au verso : Nom et signature.

"

" "

..- " ' e

Réservé *eu e - suite

au

Moniteur

belge



Conformément à la décision prise à l'assemblée générale du 27 avril 2011 les statuts de l'association sont libellés comme suit :

Sont démissionaires en tant qu'administrateur à dater du 27 avril 2011 :

Mijnheer Nicolas De Bruline

Domicilié Beukenlaan 67 à 8710 Ooigem

Mijnheer Eddy Mannaerts

Domiclié Ijzerstraat 96 à 9120 Beveren

Sont administrateur à dater du 27 avril 2011 :

" Mijnheer Kris Van den Bogaert

Domicilié Leeuwerikweg 56 à 3140 Keerbergen

Né le 4 decembre 1963 à Wildjk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011 - Annexes du Moniteur belge Mijnheer Frank François

Domicilié Biestjeslos 14 à 9890 Gavere

Né le 29 avril 1963 à Gent

Charles Devroey

Président





Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature.

28/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



" 11096581*

Ondernemingsnr : 0414.659.855

Benaming

(votuit) : Lubricants Association Belgium

(verkort) LAB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Diamant Building, A. Reyerslaan 80 te 1030 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Tekst

Conform de beslissing genomen tijdens de algemene vergadering van 27 april 2011 zijn de statuten

van de vereniging als volgt opgesteld :

Titre I: NAAM - DOEL - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Lubricants Association Belgium" (afgekort LAB) voorheen Industrie des Huiles Minérales de Belgique" (afgekort IHMB) in het Frans en "Industrie van Minerale Oliën van België" (afgekort IMOB) in het Nederlands. Deze werd opgericht in 1974 onder de benaming van "LUBOREC" ("Belgisch Staatsblad" van 19 december1974, N. 8677).

Artikel 2

Lubricants Association Belgium (LAB) heeft tot doel de studie, bescherming en ontwikkeling van de beroepsbelangen van haar leden actief in de productie, de verhandeling, en/of de verwerking van smeermiddelen en ervan afgeleide producten evenals van petroleumproducten.

Artikel 3

De zetel is gevestigd te 1030 Brussel, Diamond Building A. Reyerslaan 80, in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Deze kan bij beslissing van de algemene vergadering worden overgebracht naar elke andere plaats binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Bij beslissing van de algemene vergadering kan LAB deel uitmaken van een federatie van unies of professionele secties.

Titre Il : LEDEN

Artikel 4

LAB bestaat uit effectieve leden, toegetreden leden en ereleden.

De indeling van de leden bij één van deze categorieën gebeurt door de raad van bestuur, in functie van

de belangen van LAB, volgens de onderstaande criteria: "

Effectief lid: elke natuurlijke of rechtspersoon die van de verhandeling, de productie of de

verwerking van smeerrniddelen, de verhandeling of de productie van basisoliën, smeerolieadditieven of aanverwante producten zijn hoofdactiviteit maakt, evenals elke natuurlijke of rechtspersoon die. sinds minstens één jaar van de handel in brandstoffen zijn hoofdactiviteit maakt, bedrijvig op het Belgisch grondgebied, in het kader van de markt binnen de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie, en dit sinds minstens één jaar.

toegetreden lid: elke natuurlijke of rechtspersoon die een aanvullende activiteit op die v

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(á)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

BRUSSEL

16 -06® 2011

Griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

- vervolg

MOD. 2.2

toegetreden lid: elke natuurlijke of rechtspersoon die een aanvullende activiteit op die van de effectieve leden uitoefent (zoals bv. transporteurs van petroleumproducten, makelaars, consulting bureaus, enz.).

Erelid: het erelid is een persoon die de leiding van zijn onderneming heeft opgegeven na gedurende een periode van minstens tien jaar effectief lid te zijn geweest en die zich nu inzet voor de belangen van LAB.

Artikel 5

Het aantal leden van LAB is niet beperkt. Niettemin mag het aantal effectieve leden niet minder bedragen dan zeven.

Artikel 6

Toetred ings procedu re

1. Elke kandidatuur moet worden voorgelegd aan de voorzitter van LAB.

2. De raad van bestuur doet definitief uitspraak met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen, zonder zijn beslissing te moeten rechtvaardigen.

3. Elke kandidatuur die verworpen werd mag opnieuw worden ingediend.

Artikel 7

Elk lid heeft het recht zich op elk ogenblik terug te trekken uit LAB na deze hiervan per aangetekende brief op de hoogte te hebben gebracht. De bijdrage van het lopende boekjaar blijft verschuldigd door het ontslagnemend lid. Deze laatste heeft geen recht meer op het sociaal vermogen van de vereniging.

Wordt als ontslagnemend beschouwd, elk lid:

1. dat niet langer voldoet aan de lid maatschapscriteria,

2. dat zijn ontslag geeft of dat met reden wordt uitgesloten,

3. dat zijn bijdrage niet heeft betaald na een ingebrekestelling per aangetekende brief die gedurende zes weken vanaf de datum van verzending van de brief zonder gevolg is gebleven.

Titre Ill : ORGANEN

Artikel 8

De organen van LAB zijn:

1. de algemene vergadering

2. de raad van bestuur

3. het directiecomité.

" " " "

Chapitre I Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van LAB. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de bestuurder die hem vervangt.

Artikel 10

De algemene vergadering heeft bevoegdheden die haar uitdrukkelijk worden toegekend door de wet of door de statuten. Ze kan met name de statuten wijzigen, het reglement van interne orde goedkeuren of wijzigen, de bestuurders benoemen of afzetten, het budget en de jaarrekeningen goedkeuren, het bedrag van de bijdragen vastleggen, leden uitsluiten, maatregelen nemen betreffende het gebruik van het vermogen en de middelen van LAB, de ontbinding van LAB uitvaardigen.

Artikel 11

De leden worden opgeroepen voor de algemene vergaderingen door de raad van bestuur. De oproeping gebeurt per brief die minstens 2 weken voorafgaand aan de zitting van de algemene vergadering wordt verstuurd. Ze bevat de agenda van de vergadering. Elk voorstel, onderteken " d ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad I~_kti;l l - vervolg M00 2.2





De gewone algemene vergadering heeft plaats één maa! per jaar, in de loop van het eerste semester van het jaar, op de door de raad van bestuur vastgestelde datum.

Buitengewone algemene vergaderingen hebben plaats telkens het belang van LAB dit vereist of wanneer drie bestuurders of minstens één vijfde van de leden hierom verzoekt via een aan de voorzitter van de raad van bestuur gerichte gemotiveerde aangetekende brief. In dit geval is de voorzitter van de raad van bestuur verplicht de leden samen te roépen binnen de twee weken die volgen op de ontvangst van dit verzoek.

Artikel 12

Tenzij anders bepaald door de wel of de statuten, beslist de algemene vergadering geldig bij eenvoudige meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Alle effectieve leden evenals de Voorzitter (weze hij effectief of erelid) hebben gelijke stemrechten. De toegetreden leden en de andere ereleden wonen de zitting bij met raadgevende stem.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Niemand kan aan de stemming deelnemen voor een aantal stemmen dat één vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen overschrijdt.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 13

Wijziging van de statuten

Over een wijziging van de statuten van LAB kan slechts geldig worden beslist met minstens tweederden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden op een speciaal hiervoor samengeroepen en uit minstens twee derde van de effectieve leden samengestelde algemene vergadering. De oproeping dient uitdrukkelijk de voorgestelde wijzigingen te vermelden. Als op dergelijke algemene vergadering niet twee derde van de leden rechtstreeks of bij volmacht aanwezig zijn, zal een nieuwe algemene vergadering, die wordt samengeroepen voor dezelfde doeleinden, geldig beslissen met driekwart meerderheid van de stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Chapitre 2 Raad van bestuur

Artikel 14

LAB wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minimaal zeven en maximaal dertien bestuurders die gekozen worden uit de effectieve en / of ere leden en die verkozen worden door de algemene vergadering. De raad van bestuur moet voor minstens de helft van zijn leden bestaan uit personen afkomstig van onafhankelijke smeeroliebedrijven.

De duur van de mandaten van de bestuurders wordt vastgelegd op maximum drie jaar en verstrijkt op de datum van de algemene vergadering die wordt opgeroepen om over te gaan tot de vervangingen. De mandaten zijn onmiddellijk hemieuwbaar. Ze worden zoveel mogelijk gekozen in de verschillende regio's van het land.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 15

De raad van bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, twee ondervoorzitters, evenals een schatbewaarder en een secretaris. De voorzitter moet afkomstig zijn van een onafhankelijk smeeroliebedrijf, tenzij de raad van bestuur anders beslist. De mandaten van voorzitter, ondervoorzitter, bestuurder-schatbewaarder en bestuurder-secretaris zijn beperkt tot een termijn van drie jaar, maar kunnen bij het verstrijken onmiddellijk worden verlengd.

Artikel 16

De raad van bestuur vergadert bij samenroeping door de voorzitter of, als deze afwezig is, van een

ondervoorzitter, zo vaak als het belang van LAB het vereist.

De samenroepingen moeten de agenda vermelden.

$'rrlagen bij het-Belgisch-Staatsblad---28/06/2011 Annexes du Monitettr-beig$

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de p .rso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

- vervolg

MOti. 2.2

` Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 17

Elk lid van de raad van bestuur beschikt over één stem. De raad van bestuur beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Elke beslissing van de raad van bestuur wordt genomen met tweederden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezige bestuurder mag niet meer dan één volmacht dragen.

-Bijlagen -bij-het- Belgisch -Staatsblad--28/06/ 1-1--Annexes du Moniteur-belge

Artikel 18

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer van de belangen van LAB. Alles wat niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is voorbehouden door de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur waakt over de uitvoering van de door de organen van LAB genomen beslissingen.

Artikel 19

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden opgetekend in notulen waarvan kopieën naar alle leden van de raad worden gestuurd.

Chapitre 3 Directiecomité

Artikel 20

Een directiecomité dat de voorzitter moet bijstaan wordt door de raad van bestuur benoemd . Het directiecomité bereidt de beraadslagingen van de raad van bestuur voor en waakt over de uitvoering van de door de organen van LAB genomen beslissingen.

Het directiecomité bestaat uit de voorzitter, de twee ondervoorzitters, de schatbewaarder en de secretaris evenals iedere persoon die zij nuttig achten om ervan deel uit te maken.

De Voorzitter waakt over en verzekert de uitvoering van de statuten en bijzondere verordeningen. Hij leidt de vergaderingen. Hij neemt alle maatregelen tot uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur. Hij tekent samen met de secretaris alle akten, besluiten of beraadslagingen en vertegenwoordigt de vereniging in-al haar betrekkingen met de openbare overheid en derde personen. De Ondervoorzitters helpen de Voorzitter in zijn ambt. Zij vervangen desnoods de Voorzitter, die zijn bevoegdheden aan één van hen tijdelijk kan overdragen.

De Secretaris is verantwoordelijk voor al het schrijfwerk der vereniging en voor het opstellen van verslagen, evenals voor het bewaren van de akten en het bijhouden van het register van de leden der vereniging. De Secretaris kan zich laten bijstaan door een bestuurssecretaris bezoldigd door de vereniging.

Artikel 21

De schatbewaarder is bewaamemer van de roerende goederen van LAB en is er verantwoordelijk voor. Hij gelast de met de dagelijks bestuur belaste mandataris met de inning van de bijdragen en de

' andere sommen die eventueel aan LAB verschuldigd zijn en regelt alle transacties betreffende het

" vermogen conform de statuten.

Het vermogensbeheer dat noodzakelijk is voor de activiteiten van LAB en dat bestaat uit de bijdragen van de leden, de eventuele schenkingen en de ontvangsten van de aanverwante activiteiten, wordt gecontroleerd door de schatbewaarder.

Chapitre 4 Dagelijks bestuur

Artikel 22

De raad van bestuur benoemt een bestuurder of een mandataris, die al dan niet lid is van LAB, aan wie deze het dagelijks bestuur van LAB met het gebruik van de betreffende maatschappelijke " handtekening voor dit bestuur toewijst. Deze persoon zal zijn taak uitoefenen onder toezicht van het directiecomité.

Deze kan met name belast worden met de geschriften en het opstellen van de notulen, evenals met het bewaren van de archieven en het register van de leden van LAB, onder toezicht van de Secretaris van de unie.

De met het dagelijks bestuur van LAB belaste mandataris of bestuurder kan eventueel worden aangeduid door de raad van bestuur om deel uit te maken van het directiecomité (In het 1.-va van de mandataris, neemt deze deel aan de zittingen van het directiecomité, zonder stemrecht t `'e " " en;%

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de p-rso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij hei $eigiseh-Staatsblad --2&f0ól2011 -Annexes du-AMoniteur-belge

1Lr1,i,tt I - vervolg MOD. 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad

Titre IV : GOEDEREN

Artikel 23

De mandataris of de Bestuurder belast met het dagelijks bestuur verricht ook de beheersoperaties van de fondsen van LAB binnen de door de raad van bestuur vastgelegde limieten en onder toezicht van de schatbewaarder van LAB. In voork6mend gevat plaatst hij het maatschappelijk vermogen, dat niettemin niet mag wordén geïnvesteerd in aandelen van handelsmaatschappijen.

De fondsen der vereniging worden in een bank geplaatst, op een bankrekening of op een renteboek, of belegd in roerende waarden zonder speculatieve doelstelling. Iedere afwijking moet vooraf de goedkeuring genieten van de leden van Raad van Bestuur.

Artikel 24

De statutaire Algemene Vergadering, die in de loop van het eerste semester van het jaar plaatsvindt, neemt kennis van een verslag van de Raad van Bestuur over alle verrichtingen van het afgelopen verenigingsjaar. De op 31 december van het afgelopen kalenderjaar afgesloten rekeningen worden nagezien en ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd, net als de rekeningen betreffende alle verrichtingen waartoe de.vereniging zou overgegaan zijn.

Die rekeningen; opgemaakt overeenkomstig het model vastgelegd door de Regering, moeten door de schatbewaarder ter beschikking van de leden worden gehouden in de zetel van de vereniging gedurende de veertien dagen die de hierboven bedoelde Algemene Vergadering voorafgaan. Zij worden slechts openbaar gemaakt met instemming van de Algemene Vergadering.

Titre V : HANDTEKENINGEN EN RECHTSVORDERINGEN

Artikel 25

De documenten die LAS verbinden ten opzichte van derden en die niet tot het dagelijks bestuur behoren, worden ondertekend door twee leden van de raad van bestuur of door een lid van de raad van bestuur en door de persoon die belast is met het dagelijks bestuur van LAB, zonder dat deze hun bevoegdheden moeten rechtvaardigen ten opzichte van derden, tenzij de Raad van Bestuur er anders over beslist.

Artikel 26

De rechtsvorderingen, als eiser en als verweerder, worden behartigd door de voorzitter of, bij gebreke van deze laatste, van een ondervoorzitter en van de persoon die belast is met het dagelijkse bestuur.

Titre VI : BIJDRAGEN

Artikel 27

De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van de bijdragen wordt elk jaar vastgelegd door de algemene vergadering. De bijdragen worden vastgesteld in functie van de uitgavenstaat en de verbintenissen van LAB, die vooraf werden goedgekeurd door de algemene vergadering.

De bijdrage van een lid mag een som gelijk aan 10 % van het budget van de bijdragen, dat elk jaar door de algemene vergadering wordt goedgekeurd, niet overschrijden.

De leden zijn verplicht aan LAB alle nodige inlichtingen voor het vaststellen van hun bijdrage te verstrekken.

Titre VII : ONTBINDING I VEREFFENING

Artikel 28

De ontbinding van LAB kan slechts geldig worden beslist met minstens vier vijfde meerde aanwezige of vertegenwoordigde leden op een speciaal hiervoor samengeroepen algeme vergadering die uit minstens twee derde van de effectieve leden bestaat.

\ van

d~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

-Bijlagen het BelgisEh-Staatsblad 2g/06/2011 -Annexes -du-Moniteurbeige

la=td;i,lw lj vervolg

MOo,22

Als een dergelijke algemene vergadering niet tweederden van de leden rechtstreeks of bij volmacht verenigt, zal een nieuwe algemene vergadering, die met hetzelfde doel wordt samengeroepen, geldig beslissen met vier vijfde meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 29

De algemene vergadering die de vereffening uitspreekt, benoemt de vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden.

Het netto actief na de aftrek, indien van toepassing, van het bedrag van de schenkingen en legaten aan LAB, wordt toegewezen aan een gelijkaardig of aanverwant niet winstgevend werk dat door de algemene vergadering wordt aangeduid.

Titre VIII : ARBITRAGE - VONNISSEN BIJ BETWISTINGEN  SANCTIES

Artikel 30

De raad van bestuur van LAB zal in gemeenschappelijk akkoord met de tegenpartij de middelen zoeken om hetzij door verzoening, hetzij door arbitrage elk meningsverschil dat LAB aanbelangt uit de weg te ruimen.

De betwistingen die binnen LAB optreden betreffende de toepassing van de statuten en reglementen voor niet uitdrukkelijk voorziene gèvallen, worden beslecht door arbiters gekozen uit de effectieve leden en aangeduid door de betrokken partijen.

Indien nodig benoemen de arbiters een derde arbiter om de knoop door te hakken. Als ze dit weigeren, neemt de voorzitter van LAB de beslissing.

De beslissing van de arbiters is definitief.

Artikel 31

Ais professionele disciplinaire sanctie ten opzichte van haar leden beschikt LAB over de uitsluiting. Deze kan worden voorgesteld door de raad van bestuur aan de algemene vergadering, na een grondig onderzoek en na de betrokkene met zijn verdedigingsmiddelen te hebben gehoord. De vergadering kan slechts uitspraak doen bij twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, ongeacht hun aantal. De betrokkene dient per aangetekend schrijven op deze vergadering opgeroepen te worden.

De bijdrage van het lopende boekjaar blijft verschuldigd door het ontslagnemend lid

Titre IX : REGLEMENT VAN INTERNE ORDE

Artikel 32

De raad van bestuur van LAB kan een reglement van interne orde uitwerken voor de uitvoering van

deze statuten.

Voorafgaand aan de toepassing moet dit reglement worden goedgekeurd door de algemene

vergadering.

Hetzelfde geldt in geval van wijziging van het reglement.

Titre X : ALGEMENE DOELSTELLINGEN VAN DE VERENIGING

Artikel 33

De raad van bestuur van LAB kan tevens de algemene doelstellingen uitwerken van de vereniging om

haar strategie te onderbouwen.

Voorafgaand aan de toepassing moeten deze algemene doelstellingen worden goedgekeur d'or de

algemene vergadering. " -\  r~ Hetzelfde geldt in géval van wijziging van de doelstellingen.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.

" , ! Let: - vervolg

Voor-

behouden aan het M00.

Belgisch

Staatsblad

Conform de beslissing genomen tijdens de algemene vergadering van 27 april 2011 wordt de Raad van Bestuur als volgt gewijzigd :

Zijn ontslagnemend als bestuurder vanaf 27 april 2011:

Mijnheer Nicolas De Bruyne

Gedomicilieerd Beukenlaan 67 te 8710 Ooigem

Mijnheér Eddy Mannaerts

Gedomocilieerd Ijzerstraat 96 te 9120 Beveren

Is benoemd als bestuurder vanaf 27 april 2011 :

Mijnheer Kris Van den Bogaert

Gedomicilieerd Leeuwerikweg 56 te 3140 Keerbergen

Geboren 4 december 1963 te Wilrijk

Mijnheer Frank François

Gedomicilieerd Biestjeslos 14 te 9890 Gavere

Geboren 29 april 1963 te Gent

2.2

Charles Devroey

Voorzitter

Op de laatste blz. van uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
LUBRICANTS ASS. BELGIUM, AFGEKORT : LAB

Adresse
DIAMANT BUILDING, A. REYERSLAAN 80 1030 BRUSSEL

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale