02/05/2014 : Statutenwijziging - ontslag en benoeming bestuurders
|i Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Hilde Fermon te Opwijk op 4 april 2014, ter registratie aangeboden, [j dat de buitengewone algemene vergadering van de Coôperatieve Vennootschap met Beperkte ji Aansprakelijkheid "EthiCom cvba" met zetel te 2880 Bornem, Frans Van Haelenstraat 63, de navolgende ij beslissingen heeft genomen met eenparigheîd van stemmen:
î; EERSTE BESLUIT:
ij De algemene vergadering beslist om de artikelen van de statuten aangaande het bestuur en de ;! vertegenwoordiging van de vennootschap te wijzigen zodanig dat deze voortaan luiden als volgt:
jj C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING
ji Artikel 17 Bestuur- Benoeming
ji De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders, al dan niet vennoten, benoemd door de
ji algemene vergadering, voor een duur bepaald door de algemene vergadering. Een bestuurder is na verstrijken ji van het mandaat herkiesbaar,
ji Bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen, via een beslissing met een ji hvee derde meerderheid van aile stemmen in de vennootschap aanwezig.
s iJHef mandaat van de bestuurders is niet bezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de Algemene i ij Vergadering. Als de bestuurders een opdracht vervullen met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een j ji beloning worden toegekend; deze beloning mag in geen geval een participatie in de vennootschapswinst zijn.
j Artikel 18
ij Opgeheven.
jj Artikel 19 Bevoegdheden
jj De bestuurders kunnen aile handelingen van beheer of beschikking stellen die nodig of dienstig zijn voor het,
j; bereiken van het maatschappelijk doel, behoudens deze die door de wet of deze statuten aan de algemene
'�vergadering zijn voorbehouden.
S j» Zo kunnen de bestuurders, onder meer
ijAfle sommen en waarden ontvangen. Aile roerende en onroerende goederen en rechten verwerven, j :■ vervreemden, ruilen, huren, verhuren en met hypotheek bezwaren. Leningen met hypothécaire en andere j ij waarborgen opnemen. Leningen toestaan, aile borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning j jj aanvaarden; verzaken aan aile zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken,
;j doorhalingen toestaan, met of zonder betaling, van aile bevoorrechte en hypothécaire inschrijvingen, i ;j randmeldingen, verzet of beslag, vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen; betalingen met of zonder] i ji subrogatie doen of toestaan; in aile gevallen afstand doen, verzaken of bewilligen, zelfs dadingen aangaan, i jj beroep doen op scheidsgerecht en scheidsrechterlijke bedingen aanvaarden, gebeuriijke teruggave toekennen i ;i Personeel in dienst nemen, scfiorsen of ontzeffen, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen.
jj ingevai er twee bestuurders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.
jj Indien erdrie of meer bestuurders zijn, vormen deze een collège, dat een voorzitter aanstelt en verder handeltl j ij zoals een raadsvergadering.
jj Onafgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overieg, leiding en toezicht,
j| kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.
ji De Raacf van Bestuur vergadert telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op bijeenroeping en onder. j ji voorzitterschap van de voorzitter ofzo deze verhinderd is van een hiervoor aangewezen bestuurder. j i ij De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen over punten die op de agenda voorkomen en wanneer] j ij ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij
Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)
bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen
Verso : Naam en handtekening
Voor-
�erfbudert
aan het
Belgisch
Staatsblad
•m
cm es
modn.1
meerderheid van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem
van de voorzitter beslissend.
Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, Elke bestuurder mag maar één andere bestuurder vertegenwoordigen.
Een bestuurder die rechtstreeks belang heeft bij één ofmeer door de Raad van Bestuur te beslissen punten, mag niet deelnemen aan de stemming hierover,
De Raad van Bestuur mag zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één ofmeer van zijn leden of aan derden. Zo mag hij ondermeer het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan een gedelegeerd bestuurder ofeen zaakvoerder.
De Raad van Bestuur bepaalt de vergoeding verbonden aan deze opgedragen bevoegdheid, doch met /nachfneming van de bepadngen van artikel 17 hiervoor.
Bestuursleden melden spontaan mogelijke belangenvermengingen aan de Raad van Bestuur. Artikel 20 Externe vertegenwoordingsmacht
De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte als collège.
Onafgezien van de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als collège, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden, in en buiten rechte, door iedere bestuurder die alleen optreedt voor een bedrag van maximum vijftienduizend euro (€15.000,00). Voor bedragen hoger dan vijftienduizend euro (€15.000,00} freden fwee bestuurders samen op.
TWEEDE BESLUIT:
De algemene vergadering bevestigt het ontslag als bestuurders genomen door:
- de heer De Coster llja, wonende te 9000 Gent, Kortrijksesteenweg 190/101, vanaf 31 januari 2013;
- mevrouw Vandriessche Katleen, wonende te 1030 Schaarbeek, Gallaitstraat 45, vanaf 1 juni 2013.
De algemene vergadering verleent hen kwijting voor het door hen gevoerde beleid.
Deze ontslagen werden aanvaard door de buitengewone algemene vergadering van 11 maart 2013 naar aanleiding van hun uittreding als vennoten.
DERDE BESLUIT:
De algemene vergadering beslist tôt de herbenoeming van de heer Van den Broeck Koenraad Suzanne Jan, geboren te Brussel op 27 maart 1963, wonende te 2880 Bornem, Frans Van Haelenstraat 63, aïs bestuurder van de vennootschap en dit voor een onbepaalde duur.
De heer Van den Broeck Koenraad verklaart uitdrukkelijk dit mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige wettelijke beperking voor de aanvaarding en uitoefening van dit mandaat.
VIERDE BESLUIT:
De algemene vergadering beslist de statuten van de vennootschap aan te passen om deze in overeenstemmîng te brengen met de genomen beslissingen, en wel als volgt:
-De artikelen 17,18,19 en 20 luiden voortaan zoals voormeld in het eerste besluit. VIJFDE BESLUIT: COORDINATIE VAN DE STATUTEN
De vergadering gelast de notaris met de uitwerking en de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel van de nieuw gecoôrdineerde tekst van de statuten van de vennootschap. Hilde FERMON, notaris te Opwijk Bijlage: - expeditie van de akte - gecoôrdineerde statuten
Op de laatste blz. van LuikB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)
bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen
Verso : Naam en handtekening