MUSEA EN ERFGOED ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : MUSEA EN ERFGOED ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 471.802.654

Publication

08/07/2014
ÿþ&MD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter. e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MON ITEU

1 -07

LG1SCH S

B

%Ohlbellf Witt treetaile Antwerpen

16 feil 204

ardeling Antwerpen

BELGE

2014

RATSBLA D

Ondernemingsnr : 0471.802.654

Benaming

(voluit) : Musea en Erfgoed Antwerpen

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Grote Markt 1 Dj:::D<DC> ed\±weia/Pee\--

Onderwerp akte: Wijziging Statuten

De algemene vergadering van 22 novenber 2013 (86 2013_CBS_11664):

STATUTEN VZW MUSEA EN ERFGOED ANTWERPEN

Titel I: naam- zetel- doel- duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam Musea en Erfgoed Antwerpen vzw,

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Grote Markt 1, 2000 Antwerpen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De vereniging heeft het statuut van een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm in de zin van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de bevordering van het financieel beheer van de musea, bewaarbibliotheken en erfgoed van de stad Antwerpen door:

Een flexibel en efficiënt financieel beheer uit te werken, toe te passen en te controleren met het oog op de verwezenlijking van de doelstellingen van de musea, bewaarbibliotheken en erfgoed van de stad Antwerpen op het vlak van collectiebeleid (verwerving, behoud en beheer, wetenschappelijk onderzoek) en publieksbeleid.

In aanvulling van de stedelijke betoelaging, het helpen verwerven van bijkomende middelen onder meer betoelagingen, sponsorgelden, verkoop van publicaties, merchandising, giften en andere om de gestelde doelen te bereiken.

In het bijzonder de promotie van de musea stad Antwerpen in binnen- en buitenland te bevorderen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De stad Antwerpen is van rechtswege lid van de vzw. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de

effectieve leder. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

..

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet het bijgehouden ledenregister worden gewijzigd.. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat- lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term `lid` in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden lot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Politiek mandatarissen verliezen hun lidmaatschap bij beëindiging van het ambt waardoor ze hun lidmaatschap hebben verkregen.

Artikel 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Titel II: de raad van bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. In leder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De personeelsleden van de stad Antwerpen, die de vereniging beroepshalve moeten volgen, wonen de vergadering bij met raadgevende stem.

De raad van bestuur mag, zo zij het nodig acht, op de samenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Zij hebben slechts raadgevende stem.

Artikel 12

Duur van het mandaat van de bestuurders.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 13

Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffe van de rechtbank

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

Pe stad Antwerpen maakt zelf deel uit van de raad van bestuur en draagt steeds de meerderheid van de bestuurders voor.

elke politieke fractie van de gemeenteraad mag minstens één afgevaardigde voordragen in de raad van bestuur ter afvaardiging van de stad Antwerpen.

Ten hoogste twee derde van de door de stad voorgedragen leden is van hetzelfde geslacht.

Artikel 14

Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Aan het mandaat van ambtenaren en politici wordt een einde gesteld bij beëindiging van het ambt of de functie waardoor ze hun mandaat hebben verkregen.

Pe afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Fen bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Pe akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neeriegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

Artikel 15

eievoegdheden van de bestuurders.

Pe raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd vooealle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Pe raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

Pe raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 18

..

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur Kan, indien hij dit nodig oordeelt, een gedelegeerd bestuurder benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

De gedelegeerd bestuurder kan ten allen tijde door de raad van bestuur warden ontslagen.

De gedelegeerd bestuurder kan zijn mandaat opzeggen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag is definitief na de ontvangst van de kennisgeving door de voorzitter van de raad van bestuur. De gedelegeerd bestuurder blijft zijn mandaat uitoefenen tot zijn opvolger is geïnstalleerd op de eerstvolgende raad van bestuur, behoudens wanneer het ontslag het gevolg is van een onverenigbaarheid.

Artikel 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 20

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4e lid, w.vzw.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris-penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is

Het hoofd van de musea stad Antwerpen is de secretaris- penningmeester. Hij kan in zijn functie worden bijgestaan door personeelsleden van de stad Antwerpen.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

A) Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

B) Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad,

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

Titel III: algemene vergadering

Artikel 21

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders

De stad Antwerpen kan op de algemene vergadering enkel vertegenwoordigd worden door één of meer gemeenteraadsleden. De vertegenwoordigers van de stad Antwerpen worden door de gemeenteraad van de stad Antwerpen uit zijn leden gekozen. De vertegenwoordigers van de stad in de algemene vergadering handelen steeds conform de instructies van de gemeenteraad.

De gemeenteraad van de stad Antwerpen kan te allen tijde beslissen om de aanwijzing van de vertegenwoordiger te herroepen. De vertegenwoordiger wiens mandaat aldus herroepen werd, is door die herroeping van rechtswege ontsfagnemend, en er wordt door de gemeenteraad van de Stad Antwerpen tot zijn vervanging overgegaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Wanneer een uit de gemeenteraad verkozen vertegenwoordiger van de stad zijn hoedanigheid van gemeenteraadslid voortijdig verliest, wordt voormeld lid geacht onmiddellijk en zonder enige formaliteit ontslagnemend te zijn, ook voor eventuele mandaten uitgeoefend namens de vzw. Door de gemeenteraad wordt een vervanger aangesteld.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering [aten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Een afgevaardigde van de stad Antwerpen kan echter enkel aan een andere afgevaardigde van de stad een volmacht geven. Met uitzondering van de stad Antwerpen beschikt elk lid over één eigen stem op de algemene vergadering. De stad Antwerpen beschikt op de algemene vergadering steeds over de meerderheid van de stemmen. Aan de stad Antwerpen worden bovenop haar ene stem zoveel stemmen toegekend als er andere effectieve leden dan de stad Antwerpen aanwezig zijn, zodat de stad Antwerpen steeds over één stem meer beschikt dan het totaal van de andere effectieve leden.

De algemene vergadering mag, zo zij het nodig acht, op de samenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Zij hebben slechts raadgevende stem.

Artikel 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

.het wijzigen van de statuten;

*de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

ide benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 23

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluiting sdatum van het boekjaar.

Artikel 24

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 25

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen na minimaal 5 weken met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste 5 weken voor de vergadering.

Artikel 27

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeid bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20ste van de leden ondertekend zijn en tenminste zes weken voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Artikel 28

het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen,.

Artikel 29

Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 16 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijEagen bij het Belgisch staatsblad.

Elke statutenwijziging wordt goedgekeurd door de gemeenteraad.

Artikel 30

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Artikel 31

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Titel 1V: financieel beheer

Artikel 33

De controle en het toezicht over de financiën zal uitgeoefend worden door een door de algemene vergadering aangeduide commissaris, zijnde een beëdigd bedrijfsrevisor die ai dan niet lid is van de vereniging.

Artikel 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor, Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Al de ontvangsten die voorspruiten uit bijdragen of toelagen aan de vzw en uit de werking van de vzw in het algemeen, zullen gebruikt worden voor het dekken van de lasten die deze werking zal meebrengen. Het eventueel overschot mag nooit verdeeld worden tussen de leden, maar zal overgedragen worden naar het volgende dienstjaar.

Alle goederen verworven door de vzw worden onmiddellijk eigendom van de stad Antwerpen. Titel V: ontbinding en vereffening

IvSOD 2.2

Luik B Vervolg

Artikel 36

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meervereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de stad Antwerpen.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad..

Artikel 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, bile de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen in 2 exemplaren. Eën exemplaar is bestemd voor de neerlegging bij de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering

Te Antwerpen, 1 januari 2014

Steven Thielemans

Secretaris-penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

08/07/2014
ÿþMOI) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort):

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Grote Markt 1 taccpc)

Onderwerp akte Wijziging Raad van Bestuur

De algemene vergadering van 27 januari 2014:



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

heeft volgende bestuurders benoemd per 01/01/2014:

de heer Philip Heylen, Mechelsesteenweg 113,2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 24/06/1968.

de heer Bart De Wever, Herentalsebaan 145, 2100 Deume, geboren te Mortsel op 21/12/1970.

de heer Koen Kennis, Bosduifstraat 19, 2018 Antwerpen, geboren te Borgerhout op 16/01/1967.

mevrouw Usa Geets, Sint-Marcusstraat 18.2140 Borgerbout, geboren te Leuven op 18/08/1983.

mevrouw Tatane Scheck, Dendermondestraat 6 , 2018 Antwerpen, geboren te Witrijk op 12/07/1974,

de heer Axel Polis, Venneborglaan 59, 2100 Deume, geboren te Wilrijk op 30/12/1976.

de heer Robert Hulstaert, du Chastellei 93, 2170 Merksem, geboren Beveren Waas op 08/08/1931

de heer Joris Giebens, Nachtegaalstraat 19, 2060 Antwerpen, geboren te Wilrijk op 07/09/1965,

mevrouw Diane Vangeneugden, Leopold Devriesstraat 52, 2600 Berchem, geboren te Genk op 14/01/1962,

mevrouw Annik Bogaert, Anselimostraat 58, 2018 Antwerpen, geboren Vilvoorde op 28/08/1964.

Akte betreffende de benoeming van personen gemachtgd om de vzw te vertegenwoordigen

De Raad van Bestuur heeft volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter:

de heer Philip Heylen, Mechelsesteenweg 113, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 24/06/1968.

Secretaris - penningmeester;

mevrouw Isabel Van de Velde, Prins Albertlei 31/22, 2600 Berchem, geboren te Antwerpen op 08/04/1982.

Tekenbevoegdheden:

Voor bestelbons, contracten, betalingen tot en met 20.000,00 Euro gebeurt de ondertekening door

Isabel Van de Velde, secretaris -penningmeester van de vzw of Bart Govaert, directeur cultuur.

Voor bestelbons, contracten, betalingen vanaf 20.001,00 Euro gebeurt de ondertekening door

Isabel Van de Velde, secretaris -penningmeester van de vzw en Bart Govaert, directeur cultuur.

Steven Thielemans, bedrijfsdirecteur cultuur, sport, jeugd en onderwijs kan steeds één van

beide vervangen.

De secretaris-penningmeester, bedrijfsdirecteur en directeur cultuur kunnen bij afwezigheid een vervanger

aanduiden voor de dagelijkse werking, die een personeelslid van de stad is.



Te Antwerpen, 27 mei 2014

Isabel Van de Velde

Secretatis penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

MONITEUR BELGE

D1 -07- 2014 BELGISCH STAXTSK

f'techtbank van keepinan e Antwerpen

16 pki

ui,

afdeling Antwerpen

immumpu

r)- -

Ondernemingsnr : 0471.802.654

Benaming

(voluit) Musea en Erfgoed Antwerpen

03/01/2014
ÿþ M0D 2.2

'17, 71

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Ju1u~~muuu1

14 753*

Ondernemingsar : 0471.802.654

Benaming

(votuit) : Musea en Erfgoed Antwerpen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Grote Markt I te 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur - aanstelling van een commissaris - revisor De algemene vergadering van 30 mei 2011:

- heeft in toepassing van artikel 33 van de statuten

de BCVBA Ernst & Young bedrijfsrevisoren, J. Englishstraat 52-54, 2140 Borgerhout, Lidmaatschapsnummer B 160, vertegenwoordigd door de heer Omer Tuma, aangesteld als commissaris-revisor voor de jaren 2011, 2012 en 2013

De algemene vergadering van 27 mei 2013:

- heeft het ontslag aanvaard van volgende bestuurder:

de heer Eddy Schevemels, Grimaldilaan 123, 2940 Stabroek, geboren te Berchem op 17/10/1952.

- heeft volgende bestuurder benoemd:

de heer Karl Van Borm, Bloemistenstraat 33, 2140 Borgerhout, geboren te Antwerpen op 14/0211959.

Te Antwerpen, 20 december 2013

Steven Thielemans,

Secretaris - penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

ta i_f i L'=A

KOOPH " .for)Ei..

2_

ANTVeffiLP E N

17/12/2014
ÿþ tvlo0 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111119111,1111111111,11111

Ondernemtngsnr : 0471.802.654

Benaming

(voluit) : Musea en Erfgoed Antwerpen

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Markt 1, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur - aanstelling van een commissaris

De algemene vergadering van 11 juni 2014:

heeft in toepassing van artikel 33 van de statuten

de BCVBA Ernst & Young Bedrijfsrevisoren, J. Englishstraat 52, 2140 Borgerhout,

Lidmaatschapsnummer B 160, vertegenwoordigd door de heer Omer Turna,

Lidmaatschapsnummer A02091 te herbenoemen voor een periode van 3 jaar met de

mogelijkheid om het mandaat vroeger stop te zetten.

- heeft in toepassing van artikel 14 van de statuten het ontslag aanvaard van de volgende

bestuurders:

de heer Bruno Verbergt, Teichmannstraat 3, 2018 Antwerpen, geboren te Leuven op

20/05/1964

de heer Steven Thielemans, Plantin en Moretuslei 31, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen

op 23/05/1971

de heer Clement Caremans, Schijfstraat 33, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op

06/08/1957

de heer Karl Van Borm, Bloemistenstraat 33, 2140 Borgerhout, geboren te Antwerpen op

14/02/1959

Te Antwerpen, 25 november 2014

Isabel Van de Velde

Secretaris - penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

0 8 DEC. 2011

afdeling Antwerpen

Griffie

05/02/2015
ÿþMOQ'2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Kechtba nk van i;oaphande-i

Aniweroen

2 6 JAN. 2015

afdeling Antwerpen

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Onderrierningsrtr : 0471.802.654

Benaming

(voluit) Musea en Erfgoed Antwerpen

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Markt 1, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging statuten, naamswijziging, adreswijziging en wijziging Raad van Bestuur

NIEUWE STATUTEN

Hoofdstuk I  Algemeen

Artikel 1 Rechtsvorm -- naam  maatschappelijke zetel

"Vzw Antwerpen Kunstenstad" is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, opgericht bij besluit van de gemeenteraad van de stad Antwerpen van 16 december 2014 (jaarnummer 2014-GR-00823).

Er wordt in de rest van de statuten naar verwezen als "de vzw".

De zetel van de vzw is gevestigd op volgend adres: Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De afkorting is AK.

Artikel 2 Rechtspersoonlijkheid en duur

De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de dag dat de statuten en akten over de benoeming van de bestuurders worden neergelegd ter griffie, en dit onder voorbehoud van de decretaal vereiste goedkeuring.

De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3 Juridisch kader

De vzw is onderworpen aan het Gemeentedecreet, aan de vzw wet van 27 juni 1921 en latere wijzigingen, aan alle andere toepasselijke wetten, decreten en besluiten, en aan de bepalingen in de statuten (voor zover deze niet afwijken van de voornoemde regels).

Artikel 4 Neerlegging statuten - statutenwijziging

Een statutenwijziging moet door de gemeenteraad worden goedgekeurd.

De goedgekeurde oprichtings of deelnemingsbeslissing en de gecoördineerde statuten

samenpet-het.-motiverings-verslag-w.orden-terJrizage-neergelegd_op_het

secretariaat van de stad en van de vzw.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I1I II Ii 11I Ii II)I iI1 I III

*15020253*

im

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOd22

' y Artikel 5 Maatschappelijk doel -- beleidsvoorbereidende en beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang  bevoegdheden

De vzw wordt belast met welbepaalde beleidsvoorbereidende en uitvoerende taken van gemeentelijk belang.

De vereniging heeft ais maatschappelijk doel de lokale, regionale en internationale culturele uitstraling van Antwerpen te bevorderen door de realisatie van een kwalitatief hoogstaande museum- en erfgoedwerking en de organisatie van kwalitatief hoogstaande artistieke en/of culturele evenementen en projecten in Antwerpen.

De vzw heeft bijgevolg de opdracht om:

Ode lokale, regionale en internationale culturele uitstraling en de betrokkenheid van bewoners en andere actoren in Antwerpen te versterken

Deen flexibel en efficiënt financieel beheer uit te werken, toe te passen en te controleren met het oog op de verwezenlijking van:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge o de doelstellingen musea en erfgoed van de stad Antwerpen op het vlak van collectiebeleid (verwerving, behoud en beheer, wetenschappelijk onderzoek) en publieksbeleid

ode doelstellingen van daarmee verwante domeinen binnen het kunstenbeleid (zoals kunstaankopen en tentoonstellingsbeleid in de stad)

ode doelstellingen culturele evenementen van de stad Antwerpen Oprojecten binnen deze doelstellingen te produceren en te ondersteunen

Q'in aanvulling van de stedelijke betoelaging, het helpen van verwerven van bijkomende middelen onder meer subsidies, sponsoring, verkoop (tickets, publicaties, merchandising, catering ...), giften en andere om de gestelde doelstellingen te bereiken.

Q'De promotie van de stad Antwerpen als cultuurstad in binnen- en buitenland bevorderen. Artikel 6 Participaties

Onder voorbehoud van de toepassing van andere wettelijke en decretale bepalingen, mag de vzw zijn taken van gemeentelijk belang noch geheel noch gedeeltelijk overdragen aan andere rechtspersonen.

De vzw kan rechtspersonen oprichten, erin deelnemen of zich erin laten vertegenwoordigen, voorzover dit past binnen de opdrachten van de vzw (zie artikel 5) en voor zover hiermee geen speculatieve oogmerken worden nagestreefd.

De oprichting, deelname of vertegenwoordiging gebeurt in overeenstemming met het gelijkheidsbeginsel, de regelgeving inzake mededinging en staatssteun en de voorwaarden, bepaald in de samenwerkingsovereenkomst (zie artikel 7).

De beslissing tot oprichting, deelname of vertegenwoordiging toont aan dat aan de voormelde voorwaarden is voldaan.

De deelname is onderworpen aan de voorwaarde dat aan de vzw minstens een mandaat van bestuurder wordt toegekend.

Hoofdstuk Il  Externe verhoudingen

Artikel 7 Samenwerkingsovereenkomst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tussen de stad en de vzw wordt, na onderhandeling een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Deze overeenkomst bevat een aantal specifieke bepalingen die op de samenwerking tussen stad en de vzw van toepassing zijn.

Onder voorbehoud van elke mogelijke verlenging, wijziging, schorsing en ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst, wordt die afgesloten voor een periode die eindigt uiterlijk 6 maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad.

De samenwerkingsovereenkomst regelt minstens de aangelegenheden zoals omschreven in artikel 247 van het Gemeentedecreet.

De algemene vergadering keurt deze samenwerkingsovereenkomst goed namens de vzw.

Hoofdstuk III -- Lidmaatschap

Artikel 8 Categorieën van leden

De vzw telt minstens 3 leden.

De vzw bestaat uit volgende leden

:categorie A = de stad Antwerpen

De algemene vergadering aanvaardt het lidmaatschap van de stad zonder stemming.

:categorie B = organisaties die tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging kunnen bijdragen en die de statuten aanvaarden.

De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van de voorgedragen leden. :categorie C = de vzw Stadsmarketing en Toerisme

De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van de voorgedragen leden. Artikel 9 Gevolgen van aanvaarding lidmaatschap

Ieder lid van de vzw aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap, alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat zijn.

Artikel 10 Duur lidmaatschap en beëindiging lidmaatschap

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

Bij verlies van de hoedanigheid van lid, kan tot vervanging worden overgegaan.

In het geval van vrijwillig ontslag blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien, indien anders niet voldaan is aan het statutair minimum.

Artikel 11 Lidgeld

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 12 Aansprakelijkheid

De leden kunnen niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van de vzw, behoudens de afwijkende wettelijke regeling uit de vzw wetgeving.

Artikel 13 Aandeel maatschappelijk vermogen  vergoeding geleverde prestaties

MOD 22

Diegene die om welke reden ook, zijn hoedanigheid van lid verliest, kan geen aanspraak maken op een aandeel in het maatschappelijk vermogen en kan geen vergoeding eisen voor de geleverde prestaties.

Hetzelfde geldt voor de rechthebbenden van een overleden lid.

Hoofdstuk IV  Organen

Artikel 14 Structuur en openbaarheid

De bestuursorganen van de vzw zijn de algemene vergadering en de raad van bestuur en een directiecomité.

Er zijn geen andere organen met beslissingsbevoegdheid binnen de vzw.

De vzw is onderworpen aan dezelfde verplichtingen inzake formele motivering en openbaarheid van bestuur die gelden voor de stad.

Artikel 15 Belangenconflicten en onverenigbaarheden

De belangenconflicten die zijn opgenomen in artikel 236 §4 van het Gemeentedecreet, gelden ook voor de vzw. De bestuurder mag hierdoor in bepaalde gevallen niet aanwezig zijn bij bepaalde besprekingen of mag bepaalde handelingen niet stellen. Deze verbodsbepalingen moeten in alle gevallen gerespecteerd worden.

De onverenigbaarheden, zoals bepaald #n artikel 229 van het Gemeentedecreet, dienen te worden gerespecteerd.

Afdeling I: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16 Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit (een vertegenwoordiging van) alle leden van de vzw.

Op de algemene vergadering kunnen experten  zonder stemrecht  worden uitgenodigd.

Artikel 17 Regels inzake stedelijke vertegenwoordiging

De vertegenwoordiger van de stad in de algemene vergadering (categorie A) wordt door de gemeenteraad uit zijn leden gekozen.

De stad wordt als lid van de algemene vergadering vertegenwoordigd door de bevoegde schepen. De bevoegde schepen kan vervangen worden door een ander lid van de gemeenteraad.

De vertegenwoordiger van de stad handelt volgens artikel 246 §2 van het Gemeentedecreet overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad.

Artikel 18 Voorzitterschap en secretariaat

De voorzitter van de algemene vergadering is de voorzitter van de raad van bestuur.

Daarnaast kiest de algemene vergadering een ondervoorzitter.

Indien de voorzitter verhinderd is, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

Het secretariaat van de algemene vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad-van hPQtuur.

Artikel 19 Bijeenroepingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

, §1. De algemene vergadering komt minstens jaarlijks bijeen.

§2. De algemene vergadering beraadslaagt op de maatschappelijke zetel van de vzw of, indien de omstandigheden dit vereisen, op een andere plaats die wordt bepaald door de voorzitter.

§3. De bijeenkomst kan digitaal verlopen, verdere modaliteiten kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

§4. Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen op verzoek van de raad van bestuur of van de stad Antwerpen.

§5. De voorzitter roept de algemene vergadering namens de raad van bestuur samen bij gewone brief, fax of email, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur. Deze oproeping wordt ten minste vijf weken voor de algemene vergadering verstuurd.

In ieder geval dient de uitnodiging voor de algemene vergadering te worden verstuurd op een ogenblik dat de gemeenteraad van de stad Antwerpen nog voor de bijeenkomst van de algemene vergadering kan kennis nemen van de erin vermelde agendapunten, en rekening houdend met het feit dat er normaliter geen gemeenteraadszittingen plaatsvinden in juli en augustus.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge leder voorstel tot agendapunt dat ondertekend is door de stad Antwerpen of door minstens één twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. Dit voorstel van agendering moet tijdig gebeuren, zodat het op de geschreven agenda kan worden vastgelegd.

De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd samen met de nodige documenten.

De oproepingsbrief vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

Artikel 20 Beraadslaging, stemming en notulen

§1. De vertegenwoordiger van het lid van categorie A beschikt in totaal over de vereiste meerderheid van de stemmen, ongeacht het aantal vertegenwoordigers.

De leden van categorie B en van categorie C beschikken elk over één stem in de algemene vergadering.

Voor de vergaderingen moet een derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, waaronder minstens de vertegenwoordiging van de stad Antwerpen, wil de vergadering geldig kunnen beslissen.

indien dit quorum niet wordt bereikt, moet de vergadering binnen de maand terug opnieuw samengeroepen worden met dezelfde agenda. Deze oproeping kan gebeuren met een oproepingstermijn van acht dagen, en er moet vermeld worden dat de oproeping voor een tweede maal geschiedt. Hier zal geldig beraadslaagd en beslist worden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, met dien verstande dat minstens de stad vertegenwoordigd moet zijn.

§2. De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve ingeval van andersluidende bepalingen in de vzw-wetgeving of in voorliggende statuten.

§3. Stemmingen over personen of functies zijn geheim.

Op verzoek van minstens 1!3de van de stemgerechtigde leden gebeurt een stemming geheim.

MOD 2.2

§4. Ieder stemgerechtigd lid kan op schriftelijke wijze (brief, fax, email,...) aan een ander stemgerechtigd lid volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. De afgevaardigde van de stad kan enkel aan een ander gemeenteraadslid een volmacht geven.

§5.Over dringende punten die niet op de agenda werden vermeld, kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen indien het agendapunt wordt aangeleverd door de stad of indien de gemeenteraad hierover instructies heeft kunnen geven aan de afgevaardigden van de stad.

§6. Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn opgenomen in de oproeping en wanneer ten minste 2I3de van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tevens dient een statutenwijziging te worden aangenomen met een meerderheid van 2I3de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 4/5de van de stemmen.

§7. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgemaakt door de secretaris en ingeschreven in het register der notulen en worden (bij voorkeur digitaal) ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vzw waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Alle leden van de vzw, alsmede derden, kunnen uittreksels opvragen uit de registers die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 21 Bevoegdheden algemene vergadering

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vzw.

Zij heeft alle bevoegdheden die volgens de vzw-wetgeving zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

Artikel 22 Huishoudelijk reglement

De algemene vergadering is bevoegd om binnen de grenzen van de statuten haar werking nader te regelen in een huishoudelijk reglement, en dit op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 23 Duurtijd mandaten  einde mandaten

§1. De duurtijd van het mandaat van elke afgevaardigde in de algemene vergadering is de duurtijd van de gemeentelijke legislatuur. Elk mandaat is hernieuwbaar.

§2. Voor de vertegenwoordiger van categorie A wordt het mandaat van vertegenwoordiger in de algemene vergadering beëindigd:

Ovan rechtswege door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad

Q'door het beëindigen van het mandaat van gemeenteraadslid

Odoor een beslissing van de gemeenteraad waarbij de aanduiding wordt herroepen

Wanneer een uit de gemeenteraad verkozen vertegenwoordiger in de algemene vergadering zijn hoedanigheid van gemeenteraadslid voortijdig verliest, wordt voormeld lid geacht onmiddellijk en zonder enige formaliteit ontslagnemend te zijn, ook voor eventuele mandaten uitgeoefend namens de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

§3. Voor de vertegenwoordiger van categorie A, en voor de leden van categorie B en

categorie C wordt de hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering of als lid van de algemene vergadering verloren:

Odoor het ontslag of de vrijwillige uittreding door de vertegenwoordiger of het lid, dat schriftelijk aan de voorzitter van de algemene vergadering wordt meegedeeld

Q'door overlijden of rechtsonbekwaamheid

Q'door uitsluiting door de algemene vergadering overeenkomstig de voorwaarden bepaald in artikel 12, tweede lid van de vzw-wet van 27 juni 1921.

§4. Bij verlies van de hoedanigheid van vertegenwoordiger in de algemene vergadering of lid van de algemene vergadering, wordt tot vervanging overgegaan. ln het geval van vrijwillig ontslag blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien, behoudens wanneer het ontslag het gevolg is van een onverenigbaarheid. In geval van beëindiging van het lidmaatschap in gevolge de vernieuwing van de gemeenteraad blijven de leden in functie tot de algemene vergadering rechtsgeldig is hersamengesteld.

Afdeling II: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 24 Samenstelling

De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur bestaat uit minimaal 2 bestuurders en is steeds kleiner dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Q'categorie A  [bestuurders aangeduid door] de stad Antwerpen

De stad Antwerpen wordt vertegenwoordigd in de raad van bestuur door minstens één afgevaardigde per fractie uit de gemeenteraad aangevuld met een zodanig aantal bijkomende bestuurders namens de meerderheidsfracties opdat de meerderheidsfracties minstens één bestuurder meer hebben dan de oppositiefracties.

Ten hoogste twee derde van de voorgedragen bestuurders is van hetzelfde geslacht.

De stad Antwerpen heeft de mogelijkheid om andere personen (vb. bedrijfsdirecteurs, personeelsleden, enz.) af te vaardigen als waarnemend lid in de raad van bestuur.

De leden van het directiecomité kunnen de raad van bestuur bijwonen met raadgevende stem op vraag van de voorzitter van de raad van bestuur.

Voor de bestuurders van categorie A gebeurt de benoeming zonder stemming.

Ucategorie B  [bestuurders aangeduid door] organisaties die tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging kunnen bijdragen en die de statuten aanvaarden.

De bestuurders voorgedragen door de leden van categorie B worden verkozen door de algemene vergadering bij geheime stemming en met gewone meerderheid van stemmen.

Op de raad van bestuur kunnen experten  zonder stemrecht  worden uitgenodigd.

Artikel 25 Voorzitterschap en secretariaat

MOD 2.2

Een lid van het college van burgemeester en schepenen is van rechtswege voorzitter van de raad van bestuur.

Daarnaast kiest de raad van bestuur een ondervoorzitter en een secretaris.

Indien de voorzitter verhinderd is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter.

Artikel 26 Bijeenroepingen

§1. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen telkens als de belangen van de vzw het vereisen

§2. De raad van bestuur beraadslaagt op de maatschappelijke zetel van de vzw of, indien de omstandigheden dit vereisen, op een andere plaats die wordt bepaald door de voorzitter.

§3. De bijeenkomst kan digitaal verlopen, verdere modaliteiten kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

§4. Op verzoek van minstens twee derde van bestuurders is de voorzitter verplicht de raad bijeen te roepen binnen de 8 dagen na aanvraag.

§5. De voorzitter (of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter) roept de raad van bestuur samen bij gewone brief, fax of email. Deze oproeping wordt ten minste 8 vrije dagen voor de samenkomst van de raad van bestuur verstuurd, tenzij in gevallen van hoogdringendheid.

De regelmatigheid van de bijeenroeping kan niet worden betwist door een bestuurder die aanwezig of regelmatig vertegenwoordigd is.

Artikel 27 Beraadslaging, stemming en notulen

§1. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en indien de meerderheid van de bestuurders van categorie A aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan een nieuwe raad bijeengeroepen worden met dezelfde agenda. Deze zal geldig beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige bestuurders. De tweede oproeping moet geschieden zoals beschreven in artikel 26 en er moet vermeld warden dat de oproeping voor een tweede maal geschiedt. Bovendien moet het eerste lid van dit artikel woordelijk opgenomen worden in deze tweede oproeping.

§2. Elke bestuurder heeft 1 stem.

Een beslissing is slechts geldig genomen wanneer zij genomen wordt met de vereiste meerderheid van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders en indien de meerderheid van de bestuurders van categorie A hiermee akkoord zijn.

De vereiste meerderheid is de eenvoudige meerderheid, behalve indien de wet, het decreet of de statuten een andere meerderheid voorzien .

Blanco en ongeldige stemmen warden niet meegeteld.

§3. Stemmingen over personen of functies zijn geheim.

,,, ,. _ _§4. lede e es r erf op schriftelijke wijze (brief, fax. email,...) aan een bestuurder

volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een bestuurder van categorie A kan echter enkel aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

iJioo 2.2

een andere bestuurder van categorie A een volmacht geven, en een mandataris kan enkel aan een andere mandataris volmacht geven.

Meerdere volmachten per bestuurder zijn steeds mogelijk.

§5. Over dringende punten die niet op de agenda werden vermeld, kan de raad van bestuur slechts geldig beraadslagen indien twee derde van de aanwezige bestuurders hiermee akkoord gaan of indien het agendapunt wordt aangeleverd door de stad.

§6. De vergaderingen van de raad van bestuur zijn niet openbaar.

§7. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgemaakt door de secretaris en ingeschreven in het register der notulen, en worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vzw waar alle leden ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Aile leden van de vzw, alsmede derden, kunnen uittreksels opvragen uit de registers die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 28 Aansprakelijkheid en kwijting

De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vzw.

De bestuurders zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van het bestuur. Ten aanzien van de overtredingen waaraan zij geen deel hebben gehad, worden de bestuurders van die aansprakelijkheid ontheven, als hen geen schuld kan worden verweten en als zij die overtredingen hebben aangeklaagd bij de gemeenteraad binnen een maand nadat zij er kennis van hebben gekregen.

Jaarlijks beslist de algemene vergadering over de aan de bestuurders te verlenen kwijting, na goedkeuring van de rekeningen. Die kwijting is alleen rechtsgeldig als de ware toestand van de vzw niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de rekeningen of in de rapportering betreffende de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst.

Artikel 29 Bevoegdheden, bevoegdheidsdelegatie en vertegenwoordiging

§1. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur en het beheer van zaken van de vzw overeenkomstig de statuten. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van deze die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden (zelfs om niet), van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het heffen van hypotheken.

De raad van bestuur heeft in het bijzonder volgende opdracht:

phet garanderen van de naleving van de doelstellingen en het totale beleid van de vereniging

Ohet initiëren, organiseren en goedkeuren van de projecten en de stemming over de toegekende middelen

Ode vertegenwoordiging van de vzw, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke of buitengerechtelijke akten en handelingen, het optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vzw

gevoerd, de autonome beslissing over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen en de geldige verbinding van de vzw bij het afsluiten van overeenkomsten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ohet instaan voor het beheer van de centrale rekeningen

Dhet betalen van lonen, het innen en toewijzen van toelagen

Ode controle van de activiteiten

Ohet opstellen van een ontwerp van huishoudelijk reglement

§2. Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door twee bestuurders samen.

§3. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte.

Wanneer het belang van de vzw dit vereist, beslist de voorzitter (of bij diens afwezigheid een door hem gemachtigd bestuurder) rechtsgeldig en zonder verdere formaliteit over het instellen van rechtsvorderingen en over het treffen van maatregelen tot bewaring van recht in de meest ruime zin van het woord, in en buiten gerechtelijke procedures. Van de instelling van rechtsvorderingen wordt mededeling gedaan aan de eerstvolgende raad van bestuur.

§5. De raad van bestuur kan de uitoefening van bepaalde bevoegdheden delegeren aan het directiecomité.

§6. De raad van bestuur stelt een arbeidsreglement vast en bepaalt de algemene voorwaarden van de arbeidsovereenkomsten.

De overeenstemmende rechtspositieregeling van het stadspersoneel is van toepassing op de vzw, een afwijking wordt gemotiveerd. De vzw bepaalt eveneens de rechtspositieregeling van de betrekkingen die niet bestaan binnen de stad. De loons- en arbeidsvoorwaarden van het personeel worden ten allen tijde zo maximaal mogelijk afgestemd op die van de rechtspositieregeling van de stad.

Artikel 30 Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur is bevoegd om binnen de grenzen van de statuten zijn werking nader te regelen in een huishoudelijk reglement. Indien een huishoudelijk reglement wordt opgemaakt, wordt dit ter kennisgeving voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel 31 Vergoedingen

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat in principe onbezoldigd uit.

Artikel 32 Duurtijd mandaten  einde mandaten

§1. De duurtijd van het mandaat van elke bestuurder is de duurtijd van de gemeentelijke legislatuur. Elk mandaat is hernieuwbaar.

§2. Het mandaat van bestuurders van categorie A en B eindigt conform de bepalingen van artikel 23 van de statuten.

§3. Bij beëindiging of verlies van de hoedanigheid van bestuurder, wordt tot vervanging overgegaan. In geval van vrijwillig ontslag, blijft de bestuurder zijn mandaat uitoefenen tot in zijn vervanging is voorzien, behoudens wanneer het ontslag het gevolg is van een onverenigbaarheid. In geval van beëindiging van het bestuursmandaat in gevolge de vernieuwing van de gemeenteraad, blijven de bestuurders in functie totdat de raad van bestuur rechtsgeldig is hersamengesteld.

Afdeling III: DIRECTIECOMITE

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 33 Samenstelling

Het directiecomité is samengesteld uit minimaal 3 en maximaal 5 leden aangesteld door de raad van bestuur bij geheime stemming.

Het verantwoordelijke lid van het managementteam van de stad maakt deel uit van het directiecomité.

Het directiecomité duidt een voorzitter en een secretaris aan.

De onverenigbaarheden die gelden voor bestuurders en vertegenwoordigers inlieden van de algemene vergadering (zie artikel 15) gelden onverkort ook voor de leden van het directiecomité.

Artikel 34 Duurtijd mandaat

De leden van het directiecomité kunnen ten allen tijde door de raad van bestuur worden ontslagen.

Een lid van het directiecomité kan zijn mandaat stopzetten door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Het lid van het directiecomité waarvan het politieke mandaat voortijdig een einde neemt, wordt geacht van rechtswege ontslagnemend te zijn. In beide gevallen regelt de raad van bestuur diens vervanging.

Artikel 35 Bevoegdheden

Het directiecomité is belast met het dagelijks bestuur, met de vertegenwoordiging met betrekking tot dat bestuur en met de voorbereiding en de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur.

Het directiecomité is daarenboven bevoegd voor alle materies die door de raad van bestuur worden gedelegeerd. Een dergelijke bevoegdheidsdelegatie wordt steeds

ter kennisgeving aan de algemene vergadering voorgelegd.

Alle beslissingen van het directiecomité worden actief overgemaakt aan alle leden van de raad van bestuur. Elke bestuurder heeft het recht om bijkomende informatie op te vragen aan het directiecomité over alle handelingen.

De vzw wordt ten aanzien van derden en binnen de grenzen van het dagelijks bestuur geldig vertegenwoordigd door twee leden van het directiecomité samen.

Het directiecomité is bevoegd voor alle materies die door de raad van bestuur worden gedelegeerd.

Artikel 36 Subdelegatie

Het directiecomité kan de uitoefening van bepaalde bevoegdheden delegeren

Indien deze subdelegatie gebeurt, dient de raad van bestuur hiervan op de hoogte gesteld te worden.

Artikel 37 Bijeenroepingen

Het directiecomité vergadert telkens wanneer de aangelegenheden die onder zijn bevoegdheid vallen het vereisen en wordt door de voorzitter bijeen geroepen.

Het directiecomité beraadslaagt op de zetel van de vzw of, indien de omstandigheden dit

vereisens zoals wordt bepaaLdÂQo de_veea tter.y_an _

het directiecomité.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Het directiecomité wordt voorgezeten door de voorzitter van het directiecomité. Indien de voorzitter van het directiecomité verhinderd is, wordt het directiecomité voorgezeten door een lid van het directiecomité die door de voorzitter van het directiecomité daartoe wordt aangeduid. indien geen vervangende voorzitter werd aangeduid door de voorzitter van het directiecomité zit de oudste in leeftijd aanwezige lid van het directiecomité de vergadering voor.

De vergaderingen van het directiecomité zijn niet openbaar.

Artikel 38 Beraadslaging, stemming en notulen

Het directiecomité beraadslaagt en beslist volgens de regels die zijn vastgesteld in deze statuten. Het directiecomité is bevoegd om binnen de perken van de statuten zijn werking nader te regelen in een reglement van inwendige orde.

De besluiten van het directiecomité worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter van het directiecomité doorslaggevend. Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld.

De beraadslagingen van het directiecomité worden vastgelegd in notulen. Een afschrift ervan wordt ter informatie toegezonden aan de leden van de raad van bestuur.

De notulen worden goedgekeurd door het directiecomité.

Artikel 39 Vergoedingen

De leden van het directiecomité oefenen hun mandaat in principe onbezoldigd uit.

Artikel 40 Aansprakelijkheid

De leden van het directiecomité zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vzw.

De leden van het directiecomité zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van hun bestuur.

Ten aanzien van de overtredingen waaraan zij geen deel hebben gehad, worden ze van die aansprakelijkheid ontheven als hun geen schuld kan worden verweten en als zij die overtredingen hebben aangeklaagd bij de gemeenteraad binnen een maand nadat zij er kennis van hebben gekregen.

Hoofdstuk V  Controle

Artikel 41 Commissaris

Het toezicht over de financiën van de vereniging wordt opgedragen aan een commissaris met inachtneming van de wettelijke bepalingen ter zake.

Artikel 42 Taakinhoud

§1. De aangestelde commissaris is gerechtigd ten allen tijde inzage te nemen in alle boekhoudkundige stukken van de vzw, en een verslag over zijn bevindingen ter zake op te stellen.

§2. Het verslag moet aan de rekening van het desbetreffende boekjaar worden gehecht.

§3. De leden van de raad van bestuur kunnen ten allen tijde inzage krijgen van alle boekhoudkundige stukken van de vzw.

Artikel 43 Duur van het mandaat

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOED 2,2

o.

De commissaris wordt benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Onverminderd hetgeen bepaald wordt in het vorige lid, moet de commissaris, indien de jaarrekening niet tijdig is opgesteld door de raad van bestuur, verder zijn functie uitoefenen tot de vergadering waarop de gemeenteraad beraadslaagt over de jaarrekening of tot zijn regelmatige vervanging.

Hoofdstuk VI -- Financiële bepalingen

Artikel 44 Boekjaar, budget en rekeningen

Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af, en maakt de balans op. De jaarrekeningen worden ten minste 5 weken voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die op de zetel van de vzw inzage kunnen krijgen in aile stukken waarop de rekeningen betrekking hebben.

De raad van bestuur maakt een ontwerp van budget op en legt die ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden voor het begin van het boekjaar waarop dit budget betrekking heeft. Het ontwerp van budget wordt ten minste 5 weken voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden.

De jaarrekening en de begroting dienen ter goedkeuring aan de algemene vergadering en aan de gemeenteraad te worden voorgelegd.

Artikel 45 Materiële activa

Alle collectiestukken , verworven door de vzw, worden automatisch en onmiddellijk eigendom van de stad Antwerpen.

Hoofdstuk VII  Algemene bepalingen

Artikel 46 Ontbinding en vereffening

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vzw indien de bepalingen van de vzw-wet worden nageleefd.

Elk voorstel tot ontbinding van de vzw of tot wijziging van de statuten dient vooraf ter goedkeuring aan de gemeenteraad van de stad Antwerpen te worden voorgelegd.

Over een vrijwillige ontbinding kan de algemene vergadering slechts geldig beslissen als 2I3de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Het besluit over de ontbinding moet worden genomen met een bijzondere meerderheid van 4I5de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij een onvoldoende aanwezigheid wordt de algemene vergadering opnieuw samengeroepen. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De tweede vergadering kan over de ontbinding beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezigen.

In geval van ontbinding, uitgesproken door de algemene vergadering, belast zij de raad van bestuur met de vereffening, tenzij de algemene vergadering beslist één of meer vereffenaars aan te duiden, na voorafgaandelijke goedkeuring door de gemeenteraad van de stad Antwerpen. In dat geval bepaalt de algemene vergadering hun bevoegdheden en hun eventuele vergoeding.

Na de aanzuivering van de schulden, wordt het netto-actief van de vzw overgedragen aan de stad Antwerpen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 47 Algemene bepalingen

Al wat niet uitdrukkelijk is opgenomen in de statuten, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en latere wijzigingen, door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement.

De algemene vergadering van 17 december 2014 heeft het ontslag aanvaard

van de volgende bestuurder:

Mevrouw Annik Bogaert, Anselimostraat 58, 2018 Antwerpen, geboren te Vilvoorde op

2810811964.

De algemene vergadering van 17 december 2014 heeft volgende bestuurders benoemd:

De heer Pascale De Groote, Fourmentstraat 38, 2018 Antwerpen, geboren te Gent op

18/04/1961.

De heer Bart Heijnen, Lentelaan 26, 1910 Kampenhout, geboren te Merksem op

0311111961.

De heer Peter De Wilde, Koningin Astridplein 17B, 9150 Bazel, geboren te Temse op

08/04/1969.

Te Antwerpen, 17 december 2014

Philip Heylen

Voorzitter

Voor-ktehbedden ° aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MUSEA EN ERFGOED ANTWERPEN

Adresse
GROTE MARKT 1 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande