PAROCHIALE SCHOOL SINTE MARIA, AFGEKORT : SINTE MARIA SCHOOL

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIALE SCHOOL SINTE MARIA, AFGEKORT : SINTE MARIA SCHOOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 441.996.534

Publication

27/08/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(bTi

Voor-

behoud(

aan he

Belgisc

Staatsblt

91411,I.M11.!Itl! UI





16 -08- 20%

______ ...............

;Griffiel" ,t.D.; r I e .1 , .

'e 1



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 441.996.534

Benaming

(voluit): vzw Parochiale School Sinte Maria

(verkort) : vzw Sinte-Marlaschool

Rechtsvorm: Vzw

Zetel: Zwarte Leeuwstraat 18 B2820 Bonheiden

Onderwerp akte: Ontslagen- Benoemingen-Statutenwijziging

Raad van Bestuur 26/01/2012

Wegens het overlijden Corneel Hendericloc op 08/12/2011 is er een vacante plaats als bestuurder. Algemene Vergadering 29/03/2012:

Wegens het overlijden Corneel Hendericloc op 08/12/2011 is er een vacante plaats ais bestuurder. De Algemene vergadering verkoos Miranda Rombouts als nieuwe bestuurder.

Bijzondere Algemene Vergadering 15/05/2014:

De Bijzondere Algemene Vergadering ging over tot de wijziging van de statuten waarvan de tekst als volgt luidt

VZW PAROCHIALE SCHOOL SINTE MARIA.

(lenr.1880/90)

STATUTEN,

Titel 1  De vereniging.

Artikel 1 De rechtsvorm.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een, vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921,, zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 20021, de Wet van 16 januari 20032 en de, Programmawetten van 22 december 20033en 9 juli 20044 (hierna genoemd "V&S-wet»).

Artikel 2 Naam.

De vereniging draagt de naam " Vzw PAROCHIALE SCHOOL SENTE MARIA", afgekort "Vzw Sinte-Mariaschool"

Artikel 3 - Maatschappelijke Zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De maatschappelijke zetel is gevestigd: Zwarte Leeuwstraat nr 18, 2820 Bonheiden (Gerechtelijk Arrondissement Mechelen).

Artikel 4- Doel van de Vereniging.

1.De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en bevorderen van kleuter- en basisonderwijs en opvoeding in overeenstemming met de leer van de Rooms-Katholieke Kerk en met de bepalingen van het kerkelijk recht over de christelijke opvoeding.

2.Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na, in het kader van en volgens de richtlijnen van het katholiek onderwijs en volgens de eigen pedagogische methode.

3.Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoort onder meer schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming, in het kader en volgens de richtlijnen van het katholiek onderwijs en volgens de eigen pedagogische methode,

4.Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de voormelde doelstellingen.

Artikel 6 - Duur van de vereniging.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, en kan ten allen tilde worden ontbonden.

TITEL 2- Lidmaatschap,

Artikel 6- Aantal leden.

1.De vereniging telt enkel werkende leden.

2.Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, doch moet ten minste 3 (drie) bedragen.

3.Als leden van de vereniging worden beschouwd de stichters van de vereniging en diegenen die na de stichting als leden werden aanvaard.

Artikel 7 - Voorwaarden tot toetreding.

1.Nieuwe leden kunnen toetreden, voor zover deze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en door de Raad van Bestuur als lid worden aanvaard.

2.ledere aanvraag tot toetreding ais lid dient schriftelijk of elektronisch te geschieden en dient gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging.

3.0e Raad van Bestuur beslist autonoom en bij geheime stemming over ieder verzoek, en dient haar beslissing niet met redenen te staven.

4.De kandidaat wordt slechts aanvaard wanneer minstens 2/3e van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur tot aanvaarding besluiten, zulks ongeacht het aantal op de Raad van Bestuur aanwezige bestuurders.

5.0e leden onderschrijven bij hun toetreding zonder voorbehoud de statuten

en gebeurlijk het huishoudelijk reglement van de vereniging en de hieraan desgevallend na hun toetreding

aangebrachte wijzigingen.

Artikel 8- Jaarlijkse bijdrage.

De leden zijn tot geen enkele bijdrage verplicht.

Vrijwillige inbreng van de leden is mogelijk.

Artikel - Volheid van lidmaatschap/Inzagerechten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2 2

De leden hebben de volheid van lidmaatschap, zij alleen kunnen de algemene vergadering samenroepen en zij alleen hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 10- Verlies van het lidmaatschap/Wijzen van beëindiging.

1.Het lidmaatschap houdt van rechtswege op door het overlijden van het lid.

2.1-let lidmaatschap eindigt eveneens middels ontslag door het lid met een schriftelijk of elektronisch bericht aan de Raad van Bestuur.

Dergelijk ontslag dient niet gemotiveerd te worden en is niet onderworpen aan enige aanvaarding door de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering van de vereniging en wordt genotuleerd in de eerstvolgende vergadering,

3,Het lidmaatschap eindigt eveneens door uitsluiting ingevolge een beslissing van de Algemene Vergadering van de vereniging.

Dergelijke beslissing tot uitsluiting dient genomen met een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde leden en wordt binnen de 10 (tien) dagen ter kennis gebracht van de betrokken persoon.

TITEL 3- DE ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 11 - Samenstelling,

De Algemene Vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging.

Artikel 12- Bevoegdheid,

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

" Het wijzigen van de statuten.

" Flet benoemen en afzetten van bestuurders en commissarissen.

" De vrijwillige ontbinding van de vereniging,

" Het uitsluiten van leden.

" Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen.

'Het verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen.

.1-let goedkeuren van het huishoudelijk reglement en van aanpassingen ervan,

" Het opstellen en/of goedkeuren van het opvoedingsproject.

" Het afsluiten van samenwerkingsovereenkomsten met andere schoolbesturen.

.Alle bevoegdheden verleend door de Wet of de statuten.

Artikel 13- Vergaderingen.

1  Er moet ten minste elk jaar één gewone algemene vergadering gehouden worden na het afsluiten van het boekjaar. In elk geval dient ze plaats te vinden binnen de drie maanden na sluiting van het boekjaar.

2 - Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer ten minste 1/5e van de leden er om verzoekt.

3  Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de Raad van Bestuur of door een 1/5e van de leden. Zij worden via de gewone post of elektronisch verstuurd ten laatste acht dagen vr de vergadering en wordt getekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minimaal 2 (twee) bestuurders. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda. De agenda wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur bepaald, met dien verstande dat elk voorstel, ondertekend door 1/5e van de leden van de Algemene Vergadering, op de agenda wordt geplaatst.

Er mag enkel worden beraadslaagd en beslist over punten die in de agenda worden vermeld, tenzij alle aanwezige leden van de vergadering met behandeling van een punt buiten de agenda instemmen,

4 De vergadering wordt voorgezeten dcor de voorzitter, bij diens afwezigheid dcor het oudste lid.

De secretaris van de Raad van Bestuur neemt de functie waar van secretaris van de Algemene Vergadering,

De notulen van de Algemene Vergadering, goedgekeurd op de eerstvolgende vergadering, worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register.

De notulen en/of afschriften en uittreksels ervan worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Algemene Vergadering,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 14- Beraadslaging/Stemmingen.

1,Ieder aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt op de Algemene Vergadering over één stem,

2.Besluiten worden in de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve:

-Met betrekking tot een wijziging van de statuten, waarbij een aanwezigheidsquorum van 2/3e van de leden is vereist, en het voorstel de goedkeuring dient weg te dragen van 213e van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

-Met betrekking tot de uitsluiting van leden, waarbij het voorstel de goedkeuring dient weg te dragen van 213e van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

-Met betrekking tot de vrijwillige ontbinding, waarbij een aanwezigheidsquorum van 2/3e van de leden is vereist en het voorstel de goedkeuring dient weg te dragen van 2/3e van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3.in geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

4.Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander [id met maximum 1 (één) volmacht.

TITEL 4 - DE RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 15- Verkiezing en Samenstelling,

1.De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen door de Algemene Vergadering,

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering gekozen voor een hernieuwbare termijn van 6 jaar.

2.De Read van Bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden, en uit maximaal zes leden Het mandaat van bestuurder eindigt ingevolge;

" Overlijden van de bestuurder,

-Ontslag uit de vereniging of uitsluiting als lid van de vereniging.

" Afzetting door de Algemene Vergadering.

3.1-let mandaat toegekend aan een bestuurder bij tussentijdse verkiezingen wordt beperkt tot de resterende termijn van het vrijgekomen mandaat.

Artikel 16- Bevoegdheid,

1,De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, welke alle bevoegdheden uitoefent, die niet door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering worden voorbehouden,

2.De Read van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor wat betreft het bestuur van

de vereniging inzake:

-Identiteit en pastoraal.

-Pedagogisch en didactisch beleid,

-Personeelsbeleid.

-Schoolorganisatie en schooladministratie,

-Financieel en materieel beleid.

-Welzijnsbeleid en preventie.

-Inspraakbeleid,

" Communicatiebeleid.

3.De Raad van Bestuur kan zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigen en verbinden in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden van beschikking, voorzover niet wordt getornd aan de uitsluitende bevoegdheden van de Algemene Vergadering.

4.1De Raad van Bestuur kan in die zin elle daden stellen, onder meer kopen en verkopen en lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen uitvoeren, zekerheden toestaan, kwijtingen verlenen en dadingen aangaan, in één woord de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden rechtsgeldig verbinden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.De Raad van Bestuur beslist over de aanstelling van de schooldirecteur, alsmede over benoemingen en aanstellingen van leerkrachten en administratief personeel, binnen de grenzen en overeenkomstig de terzake geldende onderwijswetgeving.

Artikel 17 - Functies binnen de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester,

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid, door de oudste van de

aanwezige bestuurders.

Het voorzitterschap van de Raad van Bestuur is onverenigbaar met het voorzitterschap van een vereniging

of vennootschap met eenzelfde of een gelijkaardig maatschappelijk doel.

Artikel 18- Bijéénroeping/frekwentie van vergaderingen.

1.0e Raad van Bestuur vergadert minstens 3 maal per jaar, en telkens als de belangen van de vereniging dit vereisen.

2.De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of, in geval deze onbeschikbaar is, door het oudste beschikbare lid van de Raad van Bestuur. De oproepingsbrief vermeldt de agenda, dag, uur en plaats van de vergadering en kan via gewone post of elektronisch verstuurd worden.

3.De bijeenroeping van de Raad van Bestuur is verplicht:

" Telkens als één derde van de leden van de Algemene Vergadering er om verzoekt.

" Telkens als minstens twee leden van de Raad van Bestuur er om verzoeken.

4.De agenda wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur bepaald, met dien verstande dat elk voorstel, ondertekend door minstens 3 (drie) leden van de Raad van Bestuur, op de agenda wordt geplaatst.

5.Er mag enkel worden beraadslaagd en beslist over punten die in de agenda worden vermeld, tenzij alle aanwezige leden van de Raad van Bestuur met behandeling van een punt buiten de agenda instemmen,

6.De notulen van de Raad van Bestuur, goedgekeurd op de volgende vergadering, worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden bijzonder register.

7.Een afschrift van de notulen wordt, binnen de 30 (dertig) dagen na de vergadering van de Raad van Bestuur, aan ieder lid van de Raad van Bestuur overgemaakt, door toedoen van de secretaris.

Afschriften of uittreksels van de notulen worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 19- Aanwezigheidsquorum/beraadslaging en stemming,

1.De Raad van Bestuur vergadert slechts rechtsgeldig als minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

2.0ver zaken wordt mondeling, over personen schriftelijk en geheim gestemd.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, met uitzondering van de

beslissingen met betrekking tot aanvaarding van leden, waarvoor een 2/3e meerderheid is vereist.

In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

3.Elk lid van de Raad van Bestuur kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Het aantal volmachten per lid is beperkt tot 1 (één).

Artikel 20 - Vergoedingen,

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 21 - Dagelijks Bestuur/Mandatering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1,De Raad van Bestuur kan een algemeen mandaat voor het dagelijks bestuur van de vereniging en/of voor de vertegenwoordigingsbevoegdheid in en buiten de vereniging opdragen aan minimaal 2 (twee) leden van de Raad van Bestuur, welke in dat geval als college optreden en uitsluitend verantwoording verschuldigd zijn aan de Raad van Bestuur,

2.0nder dagelijks bestuur wordt alsdan onder meer verstaan de bevoegdheid tot het afhandelen van lopende zaken, het voeren van briefwisseling, het uitvoeren van betalingen en het optreden bij bankverrichtingen van aile aard,

3.De Raad van Bestuur kan tevens een bijzonder mandaat verlenen aan elk individueel lid van de Raad van Bestuur, of aan de echooldirecteur. Zij kunnen de vereniging slechts verbinden binnen de perken van hun bijzonder mandaat.

Artikel 22- Strijdigheid van belangen.

1.Als een bestuurder persoonlijk een rechtstreeks of onrechtstreeks vermogensrechtelijk belang heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de Raad van Bestuur dient hij dit mede te delen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een beslissing neemt.

2.Deze verklaring dient opgenomen te worden in de notulen van de Raad van Bestuur, en verder dient er gehandeld te warden overeenkomstig het bepaalde in artikel 523 van het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL 5 - De Rekeningen van de vereniging.

Artikel 23 - Boekjaar.

Het boekjaar van de vereniging vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Artikel 24- Rekeningen/Boekhouding.

1.De inkomsten van de vereniging bestaan hoofdzakelijk uit bijdragen in de werkingskosten van de vereniging overgedragen door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Onderwijs en uit opbrengsten van organisaties allerhande.

2.De vereniging voert een dubbele boekhouding overeenkomstig de terzake geldende wetten en overheidsreglementeringen.

3.De Raad van Bestuur stelt de rekening van het vorige boekjaar vast en brengt op de jaarlijkse Algemene Vergadering verslag uit over de bedrijvigheid van de vereniging en over de inkomsten en uitgaven verricht in het voorbije boekjaar,

4.0e Raad van Bestuur stelt tevens voor ieder jaar de begroting op, en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

. TITEL 6- ONTBINDING,

Artikel 25 - Wijze(n) van ontbinding.

1,De vereniging kan vrijwillig worden ontbonden middels besluit van de Algemene Vergadering,

Dergelijk besluit Kan slechts worden genomen mits voldaan is aan het bepaalde in artikel 14 van huidige

statuten met betrekking tot aanwezigheidsquorum en bijzondere meerderheid van stemmen.

2.De vereniging kan eveneens gerechtelijk worden ontbonden bij vonnis van de Rechtbank van eerste aanleg te Mechelen, in de gevallen voorzien bij artikel 18 van de Wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002 (BS 11/12/2002)

3.Na vrijwillige of gerechtelijke ontbinding wordt de rechtspersoonlijkheid van de vereniging beperkt tot de noodzakelijke verrichtingen in het kader van de vereffening

4.De aanduiding en de bevoegdheden van de vereffenaars, minimaal twee in aantal, geschiedt hetzij door de Algemene Vergadering waarop tot ontbinding werd besloten, hetzij, bij ontstentenis van dergelijke beslissing

$

e

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

van de Algemene Vergadering, door de Rechtbank van eerste aanleg te Mechelen op vordering van iedere ' belanghebbende of van het Openbaar Ministerie.

Artikel 26 - Bestemming van het vermogen van de vereniging.

Zowel in geval van vrijwillige ais in geval van gerechtelijke ontbinding, om welke reden ook, zal het netto-actief van de ontbonden vereniging worden overgedragen aan een vereniging of een andere rechtspersoon waarvan het doel gelijkaardig is of zeer veel overeenkomst vertoont met het doel van de ontbonden vereniging.

De Algemene Vergadering welke tot ontbinding van de vereniging heeft besloten zal tevens de vereniging of rechtspersoon aanduiden aan wie het netto-actief van de ontbonden vereniging zal worden overgedragen.

TITEL 7- DIVERSE BEPALINGEN.

Artikel 27- Huishoudelijk Reglement.

Indien de Algemene Vergadering hierom verzoekt dient de Raad van Bestuur een ontwerp van huishoudelijk reglement op te stellen..

Dit ontwerp dient ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering volgend op het verzoek te worden voorgelegd.

De goedkeuring van dit huishoudelijk reglement en van gebeurlijke wijzigingen ervan geschiedt bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Wijziging aan de Statuten goedgekeurd door de Bijzondere Algemene Vergadering van de VZW PAROCHIALE SCHOOL SINTE MARIA, gehouden te Bonheiden op 16/06/2014.

De Bijzondere Algemene Vergadering acteerde het ontslag van de voltallige Raad van Bestuur in toepassing van artikel 15 van de statuten,en verleende ontlasting aan de bestuurders voor hun beheer van de vereniging over de voorbije bestuursperiode.

De algemene vergadering ging vervolgens over tot de herbenoeming van een nieuwe Raad van Bestuur welke als volgt werd samengesteld

Voorzitter: de Heer John Clissen, 520511 11305, wonende te Bonheiden, Eksterveldlaan 48 Bestuurder: de Heer George Storme, 501014 32584, wonende te Bonheiden, Oude Baan 71 Bestuurder: de Heer François Levrier, 451124 06932, wonende te Bonheiden, Tramweg 4 Bestuurder: Mevrouw Miranda Rombouts, 690226 39824, wonende te Bonheiden, Notelaarstraat 27 Bestuurder: de Meer Gaston Van Herck,450219 08117, wonende te Bonheiden, Zwarte Leeuwstraat 40 Besturder: de Heer Michel Vertriest, 581104 05355, wonende te Bonheiden, Pruimelaarstraat 13

Huidige neerlegging geschiedt In opdracht en voor rekening van de vereniging door John Clissen, voorzitter,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

John Clissen Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PAROCHIALE SCHOOL SINTE MARIA, AFGEKORT : SI…

Adresse
ZWARTE LEEUWSTRAAT 18 2820 BONHEIDEN

Code postal : 2820
Localité : BONHEIDEN
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande