CRAS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : CRAS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 882.268.745

Publication

10/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 27.06.2014, NGL 07.07.2014 14277-0016-042
21/01/2014
ÿþMON ITEU

14 -01-LG1SCH S

(DD

NEERGELEGD

-7. 01. 2014

4A1 :LA F-

RECHTBANK KOOPHAN DEL



GriffiêTRIJK



IIMW1,11q1VI

Vo

behn

aan

ICelç

Staat

O



II E

Mai 'Nord 11.1

r-,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0882.268.745

Benaming

(voluit): Cras

(verkort)

Rechtsvorm: Naamloze Vennootschap

Zetel: 8790 Waregem, Industrielaan 5

(volledig adres)

Onderwerp akte: met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Bob BULTEREYS, Notaris te Avelgem, op 23/12/2013, neergelegd ter registratie te Kortrijk I,

Houdende de buitengewone algemene vergadering van:

1 de naamloze vennootschap" CRAS ", waarvan de maatschappelijke zetel thans gevestigd is te 8790 - Waregem, Industrielaan 5; ondememingsnummer 0882.268.745; onderworpen aan de Belasting op de Toegevoegde Waarde onder nummer BE 0882.268.745.

2.de naamloze vennootschap "BREMS HOUTHANDEL", waarvan de zetel gevestigd is te 3545  Haten, Hagelandstraat 30; ingeschreven in het rechtspersonenregister Hasselt onder nummer 0400.932.672; onderworpen aan de Belasting over de Toegevoegde Waarde onder nummer BE 0400.932.672,

Ondermeer wat volgt:

1. MET FUSIE DOOR OVERNEMING GELIJKGESTELDE VERRICHTING:

Er werd beslist tot de met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting, waarbij het gehele vermogen van de naamloze vennootschap "Brems Houthandel", zowel de rechten als de verplichtingen, als gevolg van ontbinding zonder vereffening, overgaat op de naamloze vennootschap "Cras", aangezien deze laatste vennootschap alleen eigenares geworden is van alle aandelen van de overgenomen vennootschap "Brems Houthandel", dit alles overeenkomstig het fusievoorstel opgemaakt op 9 september 2013 door het bestuur van de betrokken vennootschappen en op basis van de toestand afgesloten op 30 juni 2013.

Alle handelingen van de overgenomen vennootschap verricht sinds 1 januari 2014 worden beschouwd te, zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap, onder last van deze laatste aile schulden te betalen, al haar verplichtingen en verbintenissen na te komen, alle kosten en belastingen en hoegenaamde' lasten voortspruitende uit de fusie te betalen en te dragen, en haar te vrijwaren van aile vorderingen.

Overeenkomstig artikel 726, paragraaf 2, van het Wetboek van Vennootschappen, geeft deze overneming geen aanleiding tot enige toekenning van aandelen, daar alle aandelen van de overgenomen vennootschap in het bezit zijn van de overnemende vennootschap.

2. FISCALE VERKLARINGEN

Deze fusie geschiedt met toepassing van de voordelen van artikels 117 en 120 van het Wetboek van: Registratierechten, van artikels 210 en 211 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen en van artikels 11 en 18 van het Wetboek van de Belastingen over de Toegevoegde Waarde.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Bob Bultereys

Samen neergelegde stukken:

Uitgifte proces-verbaal der buitengewone algemene vergadering dd. 23/12/2013.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/11/2014
ÿþMod Wand 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

M4NlTEi

20 -

BELGISCH

JR BELGE



NEERGELEGD

11- 101 3 0 ;1', 2014

STAR l ss" -Rechtbank,,.... ,.u~'t HANDEL Ger r de KORTRIJK

Ondernemingsnr : 0882.268.745

Benaming

(voluit) : CRAS

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Industrielaan 5, 8790 WAREGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : VOORSTEL VAN GERUISLOZE FUSIE

Neerlegging fusievoorstel dd. 22 september 2014 overeenkomstig artikel 676 1° van het Wetboek van Vennootschappen en waarin wordt voorgesteld dat NV HOUTHANDEL DANIELS (RPR Hasselt - 0428.361.403) bij wijze van geruisloze fusie overgenomen wordt door het moederbedrijf CRAS NV.

Vermits de overnemende vennootschap reeds met ingang van 18 september 2014 alle aandelen in de. overgenomen vennootschap bezit, dient geen ruilverhouding te worden bepaald (artikel 719 Wetboek van, Vennootschappen).

l.De naamloze vennootschap "HOUTHANDEL DANIELS" met maatschappelijke zetel te 3580 Beringen, Koolmijnlaan 116, met BTW nr 8E0428361403 en ondernemingsnummer 0428361403 RPR Hasselt.

Het doel van de vennootschap is het volgende:

"Handel in alle soorten hout, dakbekledingsmaterialen en aanverwante produkten in de breedste zin van het woord, verf, houtbewerkingsprodukten en machines, plastiek, isolatiematerialen, schrijnwerkerij en timmerwerken, fabrikatie en plaatsing van deuren en ramen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op alle manieren die haar het meest geschikt voorkomen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Zij mag alle beheers-, commerciële, produktieve, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich rechtstreeks of onrechtstreeks, aansluiten met het doel van de vennootschap, of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen, dit zowel in België als in het buitenland.

Zij mag alle zaken verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen, die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkelingen van haar onderneming kunnen bevorderen.

Deze opsomming is niet beperkend noch bepalend en dient in de breedste zin uitgelegd te worden."

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt E 61.973,38, vertegenwoordigd door 1.000 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Hierna ook genoemd de "over te nemen vennootschap"

II.De naamloze vennootschap "CRAS", met maatschappelijke zetel te 8790 Waregem, Industrielaan 5, met. BTW nr 13E0882268745 en ondernemingsnummer 0882268745 RPR Kortrijk.

Het doel van de vennootschap is het volgende:

"De vennootschap heeft tot doel, zowel in België, als in het buitenland, zo voor eigen rekening als voor. rekening van derden, of in deelneming, zowel in aanneming als in onderaanneming, alle roerende of' onroerende handelingen of verrichtingen te stellen van om het even welke aard of ermee verband houdende handelingen te doen betreffende de aankoop en de verkoop van inlands en buitenlands hout en in het algemeen betreffende de handel in allerlei houtwaren en bouwmaterialen.

De vennootschap mag, in één woord, alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende of onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk betrekking hebben op haar maatschappelijk doe!, of die van die aard zouden zijn dat zij er de verwezenlijking van begunstigen of ontwikkelen.

Al deze handelingen dienen in de meest ruime zin en betekenis te worden genomen.

Op de laatste blz. van LuÈK BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan eveneens deelnemen in of zich op enigerlei wijze financieel interesseren bij of de directie voeren over andere ondernemingen, waarvan het doel niet strijdig is met dit van de vennootschap of waarvan het doel kan strekken tot bevordering van het doel van de vennootschap zelf eventueel zelfs door inbreng, fusie of hoe dan ook.

De vennootschap kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen; zij kan tevens borg staan voor derden, zowel aandeelhouders, bestuurders ais loutere derden, evenals hen leningen, voorsohotten en kredieten toestaan, met respect voor de wettelijke beperkingen.

Alsmede al hetgeen daar rechtstreeks of onrechtstreeks verband mee houdt of alsmede alle handelingen welke dienen te gebeuren voor de organisatie van voornoemde activiteiten."

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ¬ 10.761.472,54, vertegenwoordigd door 12.668 kapitaalsaandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Hierna ook genoemd de "overnemende vennootschap"

HEBBEN ZICH VOORGENOMEN EEN FUSIE AAN TE GAAN

De raden van bestuur van bovenstaande vennootschappen hebben beslist om een fusievoorstel voor te leggen aan de algemene vergadering van beide vennootschappen. Zij hebben zich voorgenomen om een fusie door overneming gelijkgestelde verrichting volgens artikel 719 van het Wetboek van Vennootschappen aan te gaan, waarbij alle aandelen van NV 'HOUTHANDEL DANIELS', verenigd zijn in één hand door NV 'CRAS'.

Het belang van de voorgestelde operatie kadert in een geheel van beleidsbeslissingen waarvan het doel als volgt kan worden omschreven:

-alle aandelen van de overgenomen vennootschap zijn sinds 18 september 2014 verenigd in handen van de overnemende vennootschap nl. NV CRAS;

-de bestuursorganen van de twee vennootschappen zijn van oordeel dat door de fusie de activiteiten worden gestroomlijnd, er belangrijke kostenbeperkingen kunnen gerealiseerd worden waardoor de instandhouding van de twee aparte vennootschappen niet vereist is.

Heel het vermogen zowel actief en passief als alle rechten en plichten van de naamloze vennootschap HOUTHANDEL DANIELS zal via de geplande fusie ingebracht worden in de naamloze vennootschap CRAS op 1 januari 2015 volgens de toestand op 31 december 2014.

De verrichtingen van de over te nemen vennootschappen zullen boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor de rekening van de overnemende vennootschap vanaf 1 januari 2015.

De vennoten en eventueel houders van andere effecten dan aandelen van de over te nemen vennootschap ' hebben geen bijzondere rechten.

Er worden geen bijzondere voordelen voorzien voor de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen.

De bestuursorganen van de twee vennootschappen hebben een samenstelling van hetzelfde bestuursorgaan.

Echt verklaard

Frédéric CRAS Bert WULtAERT

bestuurder bestuurder

Toegevoegd:notulen van de vergadering en fusievoorstel

Voorbehouden gaan het 43elgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/10/2013
ÿþ MOd word 11.1

Iln de bijlagen bij het Belgisch staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

NE PGELEGO

2 5, 09. 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL'

Grattif3TRIJK



Ondernemingsar : 0882.268.745

Benaming

(voluit) : CRAS

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Industrielaan 5, 8790 WAREGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : VOORSTEL VAN GERUISLOZE FUSIE

Neerlegging fusievoorstel dd. 9 september 2013 overeenkomstig artikel 676 1 ° van het Wetboek van Vennootschappen en waarin wordt voorgesteld dat NV BREMS HOUTHANDEL (RPR Hasselt - 0400.932.672) bij wijze van geruisloze fusie overgenomen wordt door het moederbedrijf CRAS NV.

Vermits de overnemende vennootschap reeds met ingang van 5 september 2013 alle aandelen in de overgenomen vennootschap bezit, dient geen ruilverhouding te worden bepaald (artikel 719 Wetboek van Vennootschappen).

Omwille van hiervoor vermelde reden (vereniging van alle aandelen in één hand) dient evenmin een datum voor deelname in de winst te worden bepaald (artikel 719 Wetboek van Vennootschappen).

Er worden geen bijzondere voordelen voorzien voor de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen.

De bestuursorganen van de twee vennootschappen hebben een samenstelling van hetzelfde bestuursorgaan.

De datum vanaf welke handelingen van de overgenomen vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap is vastgesteld op 1 januari 2014,

Echt verklaard

Frédéric CRAS Bert WULLAERT

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 25.06.2013, NGL 01.07.2013 13249-0006-042
09/08/2012
ÿþ!l~`_~ 7~< ~l~Tá_ ~® ~

i

I1Il lI IVII139III I~745*~II~NIVI

"12

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter riffiean de akte

MONITEURBELGÉ

0 2 -08- 2012

BELGISCH STAPÛTSBLAD

Ulaââragliefflolummi

10. 07, 2012

RECHTBANK ~RIaKHANDEL

ri ie

Ondernemingsnr : 0882268745

Benaming

(voluit) : CRAS

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Industrielaan 5, 8790 WAREGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : HERKIEZING BESTUURDERSIHERKIEZING COMMISSARIS Uittreksel uit de notulen van de jaarvergadering van de aandeelhouders van 20 juni 2012,

De algemene vergadering herkiest ais bestuurders

- de Heer Frédéric CRAS, Oude Molenweg 2, 9771 NOKERE

- de heer Bert WULLAERT, Wannegemledestraat 14, 9772 WANNEGEM-LEDE

- de BVBA TE SMOOR, Oude Molenweg 2, 9771 NOKERE met als vaste vertegenwoordiger de Heer

Frédéric CRAS

voor een periode van zes jaar vervallend met de jaarvergadering van het jaar 2018.

Mevrouw Sophie SANTENS, Oude Molenweg 2, 9771 NOKERE is uittredend bestuurder en zij wenst niet

meer herkozen te worden,

De algemene vergadering herkiest als commissaris voor een termijn van drie jaar vervallend met de jaarvergadering van 2015, de Burg, Coöp. Vennootschap HLB Dodémont-Van Impe & C° (IBR B 00013), met zetel te 1160 Oudergem, Vorstlaan 191, en burelen te 8500 Kortrijk, H. Consciencestraat 4, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Christian Van Praet, bedrijfsrevisor (IBR A 957).

Echt verklaard

Frédéric CRAS

Gedelegeerd-bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

16/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 20.06.2012, NGL 09.07.2012 12280-0243-039
12/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 14.06.2011, NGL 07.07.2011 11271-0432-039
12/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 08.06.2010, NGL 07.07.2010 10275-0276-040
20/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 09.06.2009, NGL 15.07.2009 09417-0028-039
24/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 10.06.2008, NGL 19.06.2008 08249-0018-036
18/06/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 12.06.2007, NGL 13.06.2007 07217-0117-035
31/07/2015
ÿþMoei POF 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR NEERGELEGD

211 -G- 2C3 B7LGISCH

08, 07. Za15

;'FtEGHTB K~~~HArI PEL.



Ondernemingsnr : 0882.268.745

Benaming (voluit) : GRAS

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Industrielaan 5, 8790 Waregem, België

(volledig adres)

Onderwerpen} akte :ONTSLAG BESTUURDER

Tekst :

Verwijzend naar de notulen van de bijzondere algemene vergadering gehouden op 1 juli 2015 werd de Heer Bert WULLAERT ontslagen als bestuurder van de vennootschap met onmiddellijke ingang.

Echt verklaard,

BVBA TE SMOOR, Frédéric CRAS,

Bestuurder, Bestuurder,

vertegenwoordigd door de Heer

Frédéric CRAS,

Op de laatste blz. van Luik B vérméldën : Recto :'Naam eri lioédenigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/08/2015
ÿþ J Mod Word 7 7.d

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0882.268.745

Benaming

(voluit) : Cras

(verkort) :

Rechtsvoren : Naamloze Vennootschap

Zetel : Industrielaan 5, 8790 Waregem

(volledig adres)

Onderwerp akte : ERRATUM - MET FUSIE DOOR OVERNEMING GELIJKGESTELDE VERRICHTING

In de gepubliceerd tekst van de met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting werd de overgenomen vennootschap verkeerdelijk vermeld en dient vervangen te worden als volgt:

1. MET FUSIE DOOR OVERNEMING GELIJKGESTELDE VERRICHTING:

Er werd beslist tot de met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting, waarbij het gehele vermogen van de naamloze vennootschap "Houthandel Daniels", zowel de rechten als de verplichtingen, als gevolg van ontbinding zonder vereffening, overgaat op de naamloze vennootschap "Cras", aangezien deze laatste vennootschap alleen eigenares geworden is van alle aandelen van de overgenomen vennootschap "Houthandel Daniels", dit alles overeenkomstig het fusievoorstel opgemaakt op 22 september 2014 door het bestuur van de betrokken vennootschappen en op basis van de toestand afgesloten op 30 juni 2014.

Notaris Bob Bultereys

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

a7. 2015

GISCH STAATSBLAD no~~P~ kNDEI.

BEL

lIlI111§1e011111 M ONITEUR BELGE

11 -08- 2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 14.07.2016 16323-0463-043

Coordonnées
CRAS

Adresse
INDUSTRIELAAN 5 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande