FISCAAL BUREAU DEBAL

Divers


Dénomination : FISCAAL BUREAU DEBAL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 560.699.095

Publication

27/08/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

II. STATUTEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt :

Artikel 1 : Rechtsvorm en Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm aanneemt van een gewone commanditaire vennootschap. De naam van de vennootschap luidt  Fiscaal Bureau Debal . De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt de naam laten voorgaan of volgen door de melding van haar vennootschapsvorm, ofwel voluit geschreven als  gewone commanditaire vennootschap ofwel afgekort  Comm.V .

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8900 Ieper, Motestraat 17.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlands taalgebied, bij besluit van de

zaakvoerder, mits bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 : Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft als burgerlijk doel :

- De organisatie van boekhoudingsdiensten en raadgeving daaromtrent.

- Het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van de rekeningen.

- Het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm.

- Het belastingadvies, bijstand en vertegenwoordiging van belastingplichtigen in alle

Het blijkt uit een onderhandse akte van 20 augustus 2014 dat hierna genoemde comparanten :

1. Rik Debal, met rijksregisternummer 60.12.06-371-17, wonende te 8900 Ieper, Motestraat 17, als enige beherende vennoot voor de duur van de vennootschap

2. Carine Taffin, met rijksregisternummer 62.01.25-416-46, wonende te 8900 Ieper, Motestraat 17 als enige

stille vennoot voor de duur van de vennootschap

zijn verschenen om hierna volgende vennootschap met bijhorende statuten op te richten :

I. OPRICHTING

De comparanten richten een burgerlijke vennootschap op onder de vorm van een gewone commanditaire

vennootschap.

De maatschappelijke benaming van de vennootschap luidt : Fiscaal Bureau Debal.

De maatschappelijke zetel wordt gevestigd te : 8900 Ieper, Motestraat 17.

Kapitaal : maatschappelijk kapitaal van de vennootschap wordt bepaald op 10.000,00 euro vertegenwoordigd

door 100 vennootschapsaandelen met een fractiewaarde van 100,00 euro per aandeel. Comparant sub 1 schrijft

in op 80 aandelen of 8000,00 euro en comparant sub 2 schrijft in op 20 aandelen of 2000,00 euro.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Fiscaal Bureau Debal

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Gewone Commanditaire

Vennootschap

Zetel : Motestraat 17

*14307485*

Luik B

8900

België

0560699095

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ieper

Griffie

Neergelegd

25-08-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

belastingaangelegenheden.

- Studie-, organisatie- en raadgevend bureau betreffende financiële, fiscale en sociale aangelegenheden.

- Juridische adviesverlening, in het bijzonder dan de bijstand bij de oprichting en vereffening van vennootschappen.

- De vennootschap mag via inbreng, fusie, inschrijving belangen nemen in of optreden als bestuurder of zaakvoerder van andere rechtspersonen of burgerlijke vennootschappen met gelijkaardig doel.

- De vennootschap mag optreden als vereffenaar van andere vennootschappen.

- De vennootschap mag alle verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen, doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van boekhouder. Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur vanaf heden. Ze kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor een statutenwijziging van kracht zijn.

Artikel 5 : Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst is, bedraagt 10.000,00 euro. Het is verdeeld in 100 vennootschapsaandelen met een fractiewaarde van 100,00 euro per aandeel. Het kapitaal van de vennootschap kan gewijzigd worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor een statutenwijziging van kracht zijn. Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld worden de nieuwe aandelen eerst aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen. Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van tenminste vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving die via een aangetekend schrijven ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Artikel 6 : Aandelen

De aandelen van de vennootschap zijn steeds op naam. Op de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden. Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Een vennoot kan zijn aandelen van de vennootschap overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, steeds na unaniem akkoord van de medevennoten. Bij niet-akkoord door de medevennoten omtrent een eventuele overdracht van aandelen aan derden of aan een medevennoot, zijn de betrokken medevennoten gehouden, bij weigering, desbetreffende aandelen in evenredigheid over te nemen van de overdragende vennoot tegen de zelfde voorwaarden als waartegen de derde partij of medevennoot desbetreffende aandelen ging verwerven.

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden. De erfgenamen of rechtverkrijgenden kunnen enkel als vennoot aanvaard worden na unaniem akkoord van de medevennoten. Indien de erfgenamen of rechtverkrijgenden niet aanvaard worden als vennoot, verbinden de vennoten er zich toe betrokken aandelen in evenredigheid te verwerven van de erfgenamen of rechtverkrijgenden tegen een aandelenvergoeding gebaseerd op de eigen vermogen waarde van de vennootschap op tijdstip van het overlijden van de desbetreffende vennoot.

De aandelen zijn ondeelbaar. De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel. In geval van overdracht bij overlijden of anderszins of telkens er meerdere aanspraak maken hetzij op de volle eigendom, hetzij op de naakte eigendom en/of het vruchtgebruik van een zelfde aandeel, zal de vennootschap het recht hebben de rechten verbonden aan desbetreffende aandelen te schorsen tot één enkele persoon als eigenaar van het aandeel is aangeduid.

Artikel 7 : Vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op de verrichtingen van de vennootschap.

Nieuwe vennoten kunnen aanvaard worden ingevolge een besluit van de algemene vergadering genomen met unanimiteit van stemmen van de vennoten. Het besluit vermeldt het aantal aandelen waarop de nieuwe vennoot dient in te schrijven en de bepaling van zijn hoedanigheid als gecommanditeerde of stille vennoot. De toelating van nieuwe vennoten zal blijken uit het plaatsen van hun handtekening in het register der vennoten.

Artikel 8 : Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering. Het mandaat van de zaakvoerder(s) mag bezoldigd zijn.

Een zaakvoerder kan slechts ontslagen worden door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtname van de geldende regels inzake een statutenwijziging.

De zaakvoerder of de zaakvoerdersraad wordt met de meest uitgebreide bevoegdheden bekleed om alle handelingen van bestuur of beschikking te stellen die nodig zijn of nuttig voor de realisatie van het maatschappelijk doel. Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid van de zaakvoerder of de zaakvoerdersraad.

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Zijn er meerdere zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk en/of in college te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Artikel 9 : Controle

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich hierbij laten bijstaan of vertegenwoordigen door een daartoe gemachtigd en bevoegd deskundige. Voor zover dit door de wet vereist is zal de algemene vergadering één of meerdere commissarissen benoemen en hun vergoeding vaststellen. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht, alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10 : Algemene Vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni om 19 uur. De bijzondere of buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de dag en het uur bepaald in de uitnodiging. De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder, het college van zaakvoerders of de gecommanditeerde vennoten. De jaarvergadering dient bijeengeroepen te worden op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar. De zaakvoerder is ertoe gehouden een algemene vergadering bijeen te roepen op verzoek van één of meer vennoten die minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigen.

De jaarvergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten inzake de behandeling en de goedkeuring van de jaarrekening, het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders, bestemming van het beschikbaar resultaat, de bezoldiging van de zaakvoerder(s) en het ontslag en/of benoeming van zaakvoerders.

De vennoten worden uitgenodigd voor een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief tenminste 8 dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres, zoals in het register der aandelen vermeld. Indien alle vennoten aanwezig zijn dient geen verantwoording van deze voorafgaandelijke bijeenroeping te worden gegeven.

Elk aandeel heeft recht op één stem. Elke stem van een vennoot mag persoonlijk worden uitgebracht, ofwel verzonden per gewone brief, fax of email of om het even welk ander communicatiemiddel. Een stem kan geldig worden uitgebracht door tussenkomst van een lasthebber of een gevolmachtigde, die niettemin de hoedanigheid van vennoot moet bezitten.

De besluiten van de algemene vergadering worden in regel genomen bij gewone meerderheid, onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke beslissingen zoals hierna vermeld. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd evenals de besluiten inzake wijziging van naam, kapitaal, aannemen van nieuwe vennoten, vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, worden goedgekeurd mits de éénparige goedkeuring van alle vennoten.

Artikel 11 : Boekjaar  Inventaris  Jaarrekening

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Op het einde van ieder boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder of het college van zaakvoerders de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de boekhouding afgesloten en de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar.

Het boekhoudkundig resultaat blijkt uit de balans, na aftrek van algemene kosten en afschrijvingen. Over de resultaatsverdeling en de reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het éénparig akkoord van de stille vennoten is daartoe vereist. De eventuele verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de winstverdeling. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 12 : Ontbinding  Vereffening

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, ten gevolge van een rechterlijke beschikking of ten gevolge een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtname van de quorumvereisten die gelden voor een statutenwijziging, gebeurt de vereffening van de vennootschap door de zaakvoerder of college van zaakvoerders, tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt.

Overeenkomstig het wetboek van vennootschappen zal de vereffenaar pas in functie treden na bevestiging door de rechtbank van koophandel van de benoeming van de vereffenbaar door de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op datum van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan.

De eventuele nettowinst van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen die zij bezitten.

III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

De oprichters beslissen met eenparigheid van stemmen Rik Debal te benoemen tot zaakvoerder van de vennootschap en dit voor onbepaalde duur.

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in juni 2016.

De oprichters

(get.) Rik Debal (get.) Carine Taffin

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
FISCAAL BUREAU DEBAL

Adresse
MOTESTRAAT 17 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande