DE FRIESE KAPEL, AFGEKORT : DE KAPEL

Association sans but lucratif


Dénomination : DE FRIESE KAPEL, AFGEKORT : DE KAPEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.799.294

Publication

28/06/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

II

i

WSOD 2.2

;Cali .~ != ! In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIF RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

I*1 I3261

1 G JUN 2013

DEIVDERIïIiONDE

~._ _.__.

Griffie

Ondernemingsnr: 5 3 G . 5 9 2 9 1

Benaming

(voluit) : De Friese Kapel

(verkort) : De Kapel

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel: Wegvoeringstraat - 9230 WETTEREN

Onderwerp akte : Stichting - Statuten - Benoeming Raad van Bestuur

Het blijkt uit de notulen van de stichtingsvergadering dd. 20.05.2013 dat de statuten van de vereniging werden vastgesteld als volgt:

Op 20 mei 2013 zijn ondergetekenden

1. Mw Maria Bernadette BOGAERT, gepensioneerde, RRnr 42.08.21 - 140.71, geboren te Wetteren op 21 augustus 1942, wonende te 9051 SINT-DENIJS-WESTREM, S. Beninglaan 4

2. De Heer Koenraad BOGAERT, bestuurder van vennootschappen, RRnr 52.11.07 - 233.47, geboren te Gent op 07 november 1952, wonende te 9040 GENT, Wijmakker 6,

3, De heer Patrick Karel Joris Robert BRACKE, gepensioneerde, RRnr 49.01.15  397,92, geboren te Wetteren op 15 januari 1949 en wonende te 3680 MAASEIK, Wurfeldermolenweg 38

4. De Heer Charles Pierre PEETERS, Advocaat, RRnr 57.01.11 - 261.31, geboren te Heist-op-den-Berg op 11 januari 1957 en wonende te 9051 SINT-DENIJS-WESTREM, S. Beninglaan 4

5. De Heer Frans Willem J VERDOODT, hoogleraar, RRnr 39.08.05 - 309.28, geboren te Moorsel op 05 augustus 1939 en wonende te 9230 WETTEREN, Massemsesteenweg 321 /A000

overeengekomen tussen hen en allen die hierna zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd o.a, door de Wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld:

Artikel 1. De vereniging

§ 1. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk, "DE FRIESE KAPEL" genaamd, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en aangevuld in de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004.

§ 2. Naam

De VZW draagt de naam "De FRIESE KAPEL", afgekort 'De Kapel'.

§ 3. Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 9230 Wetteren, Wegvoeringstraat en is gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Dendermonde.

§ 4, Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde worden ontbonden bij beslissing van de

Algemene Vergadering overeenkomstig de bepalingen van de VZW-Wet.

Artikel 2, Doel en activiteiten

§ 1. Doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2,2

De vereniging wordt opgericht als een open-monumentenvereniging, en heeft tot doel met uitsluiting van enig winstoogmerk, de instandhouding, het herstel, de restauratie, het beheer en de ontsluiting van de Friese grafkapel "Onze-Lieve-Vrouw-Hulp der Christenen", Wegvoeringstraat te 9230 WETTEREN en het domein waarop ze is gebouwd en waarvan ze beoogt hetzij eigenaar, hetzij erfpachter te worden.

§ 2. Activiteiten

1. De beoogde doelstelling mag verwezenlijkt worden met alle middelen, maar met respect voor volgende restricties;

"Het betreft een grafkapel van de famille Bracke-Van Geert; de rust van diegenen die er begraven liggen dient te allen tijde gerespecteerd te worden, De crypte kan voor geen ander doel worden aangewend.

"De bloedverwanten van de Heer en Mw BRACKE-VAN GEERT en hun aanverwanten kunnen er worden bijgezet, begraven of uitgestrooid, voor zover de ruimte in of rond de grafkapel en de dan geldende wetgeving dit toelaat.

"Een organisator van evenementen zal zich onthouden van alle activiteiten die niet stroken met de plaatsgesteldheid of het doel waaronder de site tot stand kwam, zonder de strikte regel van een begraafplaats te willen nastreven.

"Een organisator van evenementen zal te allen tijde de sereniteit van de plaats en inzonder van de grafcrypte, respecteren en bewaren en ervoor zorgen dat gebruikers deze bepaling nakomen.

2, Hiertoe kan de vereniging winstgevende activiteiten ontplooien die inkomsten genereren, zodat haar bestaan en haar doelstellingen kunnen worden bestendigd op lange termijn. Zij kan alle gerechtelijke en buitengerechtelijke stappen ondernemen die nuttig of nodig zijn om deze doelstellingen te realiseren, en kan hiertoe alle nodige of nuttige daden stellen, zoals roerende of onroerende goederen huren, gebruiken, bezitten of verkopen.

Artikel 3, Lidmaatschap

§ 1. Leden

1. Er zijn minstens 4 Leden die de volheid van het lidmaatschap bezitten en derhalve alle rechten hebben zoals omschreven voor de "leden" in de VZW-wet.

2, Iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie kan zich kandidaat stellen als lid van de vereniging; zij dienen de visie en de doelstellingen van de vereniging te onderschrijven,

3. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de secretaris van de Raad van Bestuur.

4, De Raad van Bestuur beslist over de voorstelling van de kandidaat als Lid op haar eerstvolgende vergadering, waarop minstens 3 leden van het bestuur aanwezig of vertegenwoordigd moeten zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De kandidaat wordt als aanvaard beschouwd van zodra de Algemene Vergadering het lidmaatschap heeft bekrachtigd.

5. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt voorgedragen als lid.

6. Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten aan hen worden toegekend.

7, Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de Leden worden door toedoen van de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de inwerkingtreding van de beslissing.

§ 2. Toegetreden en andere leden

1, Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge of schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

2. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid.

3, Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten of het gebeurlijke huishoudelijk reglement zijn voorzien,

4, Toegetreden Leden hebben geen stemrecht in de A.V.

5. De Raad van Bestuur kan te allen tijde andere categorieën van leden in het leven roepen. Zij hebben dezelfde rechten en plichten als de toegetreden leden tenzij de Raad van Bestuur hun bevoegdheden anders bepaalt,

§ 3. Ontslag

1. Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per e-mail, per gewone brief en/of per aangetekend schrijven te richten aan de Secretaris van de Raad van Bestuur, Het ontslag heeft uitwerking onmiddellijk bij ontvangst van dit schrijven, behoudens de verantwoordelijkheden die het lid eventueel zou hebben omwille van de uitoefening van een functie binnen de vzw, De Raad van Bestuur licht de Algemene Vergadering in en stelt eventueel een nieuw lid voor. Zij is hiertoe verplicht binnen de twee maanden na het ontslag van een lid, indien hierdoor het aantal leden van de vzw minder dan 4 zou bedragen.

2, Andere Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht. Het ontslag wordt effectief na ontvangst van dit bericht, onverminderd hun eventuele aansprakelijkheid in gevolge opgenomen taken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. Een lid-afgevaardigde van een rechtspersoon dat niet langer op dezelfde wijze als voorheen verbonden is aan deze rechtspersoon, wordt niet meer als gemandateerd beschouwd, tenzij de rechtspersoon hem of haar uitdrukkelijk en schriftelijk als mandataris handhaaft.

§ 4. Uitsluiting

1, Als een Lid handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW, kan hij, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/2 van alle Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden vereist is.

2. Het Lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap. Zij kunnen tegen deze beslissing beroep aantekenen bij de Algemene Vergadering, die vervolgens definitief oordeelt.

§ 5, Lidgelden en Rechten

1, De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks de lidmaatschapsbijdrage, zonder dat deze meer mag bedragen dan 5.000,- ¬ per jaar. Ingeval een lidmaatschapsbijdrage is bepaald en een lid deze niet heeft voldaan voor 31 maart van het lopende jaar, na hiertoe te zijn aangemaand, wordt dit lid van rechtswege beschouwd als ontslagnemend en is uitgesloten van alle beraadslagingen en stemmingen in de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur.

2. Geen enkel lid, actief, ontslagnemend of uitgesloten, noch de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op het vermogen van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Zij kunnen geen afrekening eisen, noch zegels (laten) leggen of een inventaris vragen.

3. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde, zowel tijdens het lidmaatschap als bij beëindiging van het lidmaatschap om welke reden ook, met inbegrip van bij ontbinding, de omvorming en/of de vereffening van de VZW.

Artikel 4. De algemene vergadering

§ 1. De Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle Leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of het oudst benoemde lid van de Raad van Bestuur. De Voorzitter duidt de secretaris aan,

2. Alle Leden hebben gelijk stemrecht, Elk Lid heeft slechts één stem. Een lid kan een ander lid vertegenwoordigen, zonder dat het over meer dan één volmacht mag beschikken.

§ 2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten. Wanneer wordt beslist over een monument dat aan de open monumentenvereniging toebehoort of dat zij beheert, of over werken daaraan, kan een ambtenaar, aangeduid door de Vlaamse Regering de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur of de vergaderingen van de desbetreffende comités van de Raad van Bestuur of het daartoe bevoegde orgaan bijwonen als raadgever zonder stemrecht. De tenuitvoerlegging van beslissingen van de Algemene Vergadering of het daartoe bevoegde orgaan, over het behoud of de restauratie van het monument, waarbij de aanwending van een restauratiepremie is betrokken, dient aan de Vlaamse Regering te worden overlegd voor akkoord.

§ 3, Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

1, de wijziging van de statuten;

2, de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen en van het huishoudelijk reglement;

6, de ontbinding van de vereniging;

7, de uitsluiting van een lid;

8. de bepaling of de wijziging van de doelstellingen van de vereniging;

9. het bepalen van het algemene beleid; '

10. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

11. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

§ 4, Vergaderingen

1. Er wordt per werkingsjaar minstens één algemene vergadering gehouden en telkens als het doet of het belang van de vereniging dit vereisen. De uitnodiging wordt minstens 7 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Leden verstuurd per electronische drager, fax, gewone post of aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Secretaris.

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

2. De uitnodigingen worden verstuurd onder de handtekening van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of van minstens 2 bestuurders. De uitnodiging vermeldt de agenda.

3. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter, en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van ten minste 115 van alle Leden, De uitnodiging wordt minstens 7 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Leden verstuurd per electronische drager, fax, gewone post of aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het Lid daartoe laatst heeft opgegeven.

§ 5. Quorum en stemming

1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de VZW-wet of de statuten dit anders voorzien.

2 Een wi}ziging van de statuten, anders dan een doelwijziging, vereist een meerderheid van minstens 2/3 van de stemmen in een vergadering waarop minstens 2/3 van de Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op deze vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden; de beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

De tweede vergadering mag niet vroeger dan 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

3. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze in beide gevallen een bijzondere meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden, waarbij minstens 4/5 van de leden dienen aanwezig te zijn of vertegenwoordigd.

Over de uitsluiting van een lid dient beslist te worden met 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor zover minstens 2/3 de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de modaliteiten van art. 3 §4, 2 zijn gerespecteerd.

4. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

5. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Anderen dan de werkende leden kunnen slechts inzage hebben in de notulen van een vergadering na schriftelijke toestemming van de Voorzitter of twee bestuurders,

6, Uittreksels uit de notulen worden geldig ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

§ 1, Samenstelling Raad van Bestuur

1, De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan

niet leden van de VZW.

2. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een onbepaalde termijn.

3. De Raad van Bestuur kan onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester aanstellen, De Voorzitter vertegenwoordigt de vereniging; de secretaris verzorgt de administratie terwijl de penningmeester zorg draagt voor de financiële en boekhoudkundige verrichtingen van de vereniging.

4. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder lid van de Raad van Bestuur Kan zelf ook ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijs in zijn vervanging is voorzien.

5. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De Raad van Bestuur kan de terugbetaling toestaan van kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat.

§ 2. Raad van Bestuur; vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van de dagelijks bestuurder.

2. De Raad wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats, aangewezen in de oproeping.

3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

4. Er worden notulen opgesteld die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen via schriftelijke besluitvorming, Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dal er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

telefoonconferentie, Voor een geldige beslissing dient er derhalve vooraf een unaniem akkoord te zijn onder de bestuurders waarna deze eenparigheid schriftelijk wordt bevestigd door alle bestuurders.

6. Wanneer wordt beslist over een monument dat aan de open monumentenvereniging toebehoort of dat zij beheert, of over werken daaraan, kan een ambtenaar, aangeduid door de Vlaamse Regering de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur of de vergaderingen van de desbetreffende comités van de Raad van Bestuur of het daartoe bevoegde orgaan bijwonen als raadgever zonder stemrecht. De tenuitvoerlegging van beslissingen van de Algemene Vergadering of het daartoe bevoegde orgaan, over het behoud of de restauratie van het monument, waarbij de aanwending van een restauratiepremie is betrokken, dient aan de Vlaamse Regering te worden overlegd voor akkoord.

§ 3. Tegenstrijdig belang

1, Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

§ 4. intern bestuur-- Beperkingen

1, De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor overeenkomstig deze statuten of volgens artikel 4 VZW-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, noch kunnen derden er zich op beroepen, ook al werden ze openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt uitsluitend de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4. De bestuurders kunnen geen daden van beschikking stellen zonder hiertoe uitdrukkelijk gemachtigd te zijn door de Algemene Vergadering. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§ 5, Externe vertegenwoordigingsmacht

1, De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte.

2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW In en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door de Voorzitter of door twee bestuurders die gezamenlijk moeten handelen.

3. Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4, De Raad van Bestuur kan gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenstelbaar zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

§ 6. Open monumentenvereniging

1, De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om daden van bestuur, beheer en beschikking te stellen onder de hierna bepaalde voorwaarden en restricties. Zo kan hij onder meer alle onroerende en roerende rechten en zaken verwerven, afstaan, kopen, verkopen, huren en verhuren, ze in pand of hypotheek geven of nemen, tegen voorwaarden die hij goed vindt, lenen en ontlenen zelfs met een beding van dadelijke uitwinning, handlichting geven, alle giften en legaten tot 100.000 E aanvaarden, alle sommen ontvangen en betalen, zelfs met indeplaatsstelling, dadingen treffen en scheidsrechtelijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken.

2. Voor zover de beslissing een beschermd monument betreft, waarvoor subsidies en/of restauratiepremies werden aangevraagd of verkregen, mag zij niet in tegenstrijd zijn met de bepalingen van het Besluit van de Vlaamse Regering dd, 14 december 2001, gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering dd 20 september 2002 m.b.t het premiestelsel voor restauratiewerkzaamheden aan beschermde monumenten of van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW, of enige andere Wet in de meest brede zin van het woord.

Artikel 6. Dagelijks bestuur

§ 1. Het dagelijks bestuur van de VZW kan dcor de Algemene Vergadering worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet leden van de vzw.

§ 2. Zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft, zal/zuilen de dagelijkse bestuurder(s) collegiaal handelen.

t ~ MOD 2.2

§ 3. In afwijking van artikel 13bis VZW-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder expliciete toestemming van de Raad van Bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 5.000 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt, Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

§ 4. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking In de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Die beslissing bepaalt tevens de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de bestuurders en dagelijks bestuurder

§ 1. De bestuurders en dagelijks bestuurder(s) zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZVV.

§ 2. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten, Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 8. Financiering en boekhouding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge §1. Financiering

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

§2, Boekhouding

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar loopt van de stichtingsdatum tot de eerstvolgende 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de eerste jaarlijkse Algemene Vergadering.

Artikel 9.0ntbinding

§ 1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minstens 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, § 4 van deze statuten.

§ 2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 4, § 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW In vereffening" is overeenkomstig artikel 23 VZW-wet.

§ 3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht omschrijft. De beslissing die één of meerdere vereffenaars aanstelt, bepaalt tevens de voorwaarden waaronder hij/zij terugbetaling van kosten kan/kunnen bekomen en zijn/hun eventuele vergoeding.

§ 4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, al dan niet werkzaam in België.

§ 5. Voor alles, wat de huidige statuten niet regelen, is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002 en de wijzigende bepalingen en haar uitvoeringsbesluiten van toepassing naast de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Buitengewone Algemene Vergadering van 20 mei 2013 te Wetteren.

Van deze akte werden 5 oorspronkelijke exemplaren ondertekend door de in aanhef genoemde stichters.

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

(get.)

Frans Willem J. VERDOODT Voorzitter

Het blijkt tevens dat de Algemene Vergadering benoemde tot bestuurder voor onbepaalde tijd:

1, Mw Maria Bernadette BOGAERT, gepensioneerde, RRnr 42.08.21 - 140.71, geboren te Wetteren op 21 augustus 1942, wonende te 9051 SINT-DENIJS-WESTREM, S. Beninglaan 4

2, De Heer Koenraad BOGAERT, bestuurder van vennootschappen, RRnr 52.11.07 - 233.47, geboren te Gent op 07 november 1952, wonende te 9040 GENT, Wijmakker 6.

3. De heer Patrick Karel Joris Robert BRACKE, gepensioneerde, RRnr 49.01,15  397.92, geboren te Wetteren op 15 januari 1949 en wonende te 3680 MAASEIK, Wurfeldemlolenweg 38

4. De Heer Frans Willem J VERDOODT, hoogleraar, RRnr 39.08.05 - 309.28, geboren te Moorsel op 05 augustus 1939 en wonende te 9230 WETTEREN, Massemsesteenweg 321 IA000

Dezen hebben onder elkaar aangesteld als

Voorzitter:De Heer Frans Willem J. VERDOODT

Secretaris- Penningmeester: De Heer Koenraad BOGAERT

Dezen hebben afzonderlijk de maatschappelijke handtekening en zijn belast met het dagelijks bestuur, in het bijzonder gemachtigd voor alle rechtshandelingen tegenover de Post, Belgacom, de Bank van de Post, banken en spaarkassen.

De Raad stelt de ledenbijdragen vast als volgt:

1, Werkende leden betalen een jaarlijks lidgeld van ¬ 0; voor 01 mei van ieder jaar;

2. Toegetreden en lof ereleden worden opgenomen mits een minimum bijdrage van ¬ 0; per jaar.

De Heer Charles PEETERS, advocaat, wordt belast met het vervullen van de nodige formaliteiten ter verwerving van de Rechtspersoonlijkheid en ter publicatie van de nodige besluiten.

(get.)

Frans Willem J VERDOODT

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

x ' .1. '

' Voor-

behouden

." aan het Belgisch Staatsblad

4

Coordonnées
DE FRIESE KAPEL, AFGEKORT : DE KAPEL

Adresse
WEGVOERINGSTRAAT ZN 9230 WETTEREN

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande