PROF. DR. CUVELIER, PATHOLOGISCHE ANATOMIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PROF. DR. CUVELIER, PATHOLOGISCHE ANATOMIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 506.850.536

Publication

17/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Neergelegd

15-12-2014

Griffie

*14312660*

0506850536

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Prof. dr. Cuvelier, Pathologische Anatomie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Uit de akte verleden voor meester Roseline Michels, geassocieerd notaris te Oudenaarde op 12 december 2014, ter neerlegging vóór registratie op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, blijkt dat:

De heer CUVELIER Claude Arthur, geboren te Geraardsbergen op 28 januari 1949, wonende te 9840 De Pinte, Twee Dreven 22

Is verschenen en dat hij een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter heeft opgericht onder de naam  Prof. dr. Cuvelier, Pathologische Anatomie , met zetel te 9840 De Pinte, Twee Dreven 22 met een maatschappelijk kapitaal van tweeduizend euro (2.000,00 EUR), verdeeld in duizend (1.000) aandelen zonder nominale waarde.

GOEDKEURING DOOR DE ORDE DER GENEESHEREN

De comparant legt het bewijs voor van de goedkeuring van de statuten van de op te richten vennootschap, door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren de dato 26 november 2014. BVBA STARTER

De comparant-oprichter verklaart geen effecten te bezitten in een andere vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die 5% of meer vertegenwoordigen van het totaal der stemrechten van dergelijke andere vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, bij gebreke waaraan hij hoofdelijk gehouden is jegens de belanghebbenden.

Hij verklaart tevens dat de vennootschap die wordt opgericht geen vijf voltijdse werknemers zal tewerkstellen zolang deze het statuut van  starter geniet.

De comparant-oprichter verklaart ervan op de hoogte te zijn gebracht dat hij wordt geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter die hij nadien zou oprichten als oprichter.

Hij zal niet langer geacht worden hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de hiervoor bedoelde vennootschappen, zodra de vennootschap afziet van of haar hoedanigheid van starter verliest of zodra de ontbinding ervan wordt bekendgemaakt.

De comparant-oprichter erkent dat ondergetekende notaris zijn aandacht heeft gevestigd op het feit dat de vennootschap ten laatste vijf jaar na de oprichting of zodra zij een equivalent van vijf voltijdse werknemers te werk stelt, haar maatschappelijk kapitaal moet verhogen om het ten minste te brengen op 18.550 EUR en het statuut van een gewone besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid moet aannemen.

Zolang het maatschappelijk kapitaal niet ten minste is gebracht op het in artikel 214, § 1 van het Wetboek van vennootschappen, vastgestelde bedrag, moet aan iedere in artikel 78 van zelfde wetboek bedoelde vermelding van de rechtsvorm het woord "starter" worden toegevoegd. De afkorting van de rechtsvorm luidt "S-BVBA".

Zodra het maatschappelijk kapitaal is verhoogd zoals hiervoor is beschreven, verliest de vennootschap het statuut van "starter" en zijn de bepalingen van artikel 223, eerste en tweede lid van het Wetboek van Vennootschappen, van toepassing.

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Twee Dreven 22 9840 De Pinte

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Na het verstrijken van een termijn van drie jaar na de oprichting zijn de vennoten hoofdelijk gehouden jegens de belanghebbenden voor het eventueel verschil tussen het minimumkapitaal vereist bij de eerste paragraaf en het bedrag van het geplaatst kapitaal.

Zolang de vennootschap het statuut van "starter" heeft, kan zij niet overgaan tot een kapitaalvermindering.

INTEKENING

De oprichter heeft op alle duizend (1.000) aandelen ingeschreven en hij heeft deze aandelen in geld volgestort ten belope van tweeduizend euro (¬ 2.000,00) door storting van laatstgenoemd bedrag. Dit bedrag is voor het verlijden van onderhavige authentieke akte bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening bij BNP Paribas Fortis Bank, geopend op naam van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter  Prof. dr. Cuvelier, Pathologische Anatomie in oprichting.

IV. STATUTEN

De te publiceren statuten van de vennootschap luiden (bij uittreksel) als volgt:

Artikel 1  Rechtsvorm - naam

De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter en draagt de naam  Prof. dr. Cuvelier, Pathologische Anatomie .

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9840 De Pinte, Twee Dreven 22.

Deze kan zonder statutenwijziging overgebracht worden naar elke stad of gemeente in hetzelfde taalgebied in België bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder. De zaakvoerder zorgt voor de bekendmaking van dit besluit in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Iedere wijziging van de maatschappelijke zetel is vooraf te melden aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

Artikel 3  Doel

Het doel van de vennootschap omvat:

" De uitoefening van de geneeskunde met pathologische anatomie als specialisme door de patholoog-anatoom-vennoot, in naam en voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de regelen van de medische deontologie ; dit wil zeggen dat de geneeskunde zal uitgeoefend worden door de patholoog-anatoom-vennoot onder zijn eigen professionele verantwoordelijkheid die onbeperkt is, en uitsluitend door artsen die op de lijst van de Orde van Geneesheren zijn ingeschreven en die hun volledige medische activiteit in het kader van de vennootschap (zullen) uitoefenen. Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

" Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de patholoog-anatoom-vennoot.

" Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van alle activiteiten van de vennootschap.

" De aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor de activiteiten van de vennootschap, evenals het aanschaffen van de materiële infrastructuur die nodig of nuttig is om de geneeskunde uit te oefenen.

" De mogelijkheid scheppen om de patholoog-anatoom-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde in zijn discipline aan de spits van de evolutie te blijven.

" De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, eigen onroerende goederen verwerven en beheren, alsook alle bewerkingen doen van roerende en onroerende aard, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat deze handelingen het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigen en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De vennootschap mag bovendien alle roerende en onroerende, financiële en juridische verrichtingen doorvoeren die rechtstreeks in verband staan met haar voorwerp en alle handelingen stellen die rechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen, mits

" die handelingen niet strijdig zijn met de verplichte naleving van de regelen van de medische deontologie

" die handelingen geen afbreuk doen aan de vrije artsenkeuze, de diagnostische en therapeutische vrijheid evenals het respecteren van het beroepsgeheim

" die handelingen geen aanleiding geven tot commerciële exploitatie van de geneeskunde, van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

directe of indirecte collusie, dichotomie en overconsumptie

" de professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot onbeperkt blijft

" de geneeskunde uitsluitend wordt beoefend door de arts en niet door de vennootschap

" de vennootschap met andere artsen of derden geen overeenkomsten mag afsluiten die voor een arts verboden zijn.

De vennootschap kan, met het oog op een professionele samenwerking overeenkomsten afsluiten met artsen, de voorziene (kosten)associaties, professionele (eenpersoons)vennootschappen, middelenvennootschappen en vzw s.

De vennootschap kan ook vennoot zijn van een (kosten)associatie of middelenvennootschap van artsen en kan lid zijn van een vzw van artsen. Hierbij dienen de bepalingen van de regelen van de medische deontologie nageleefd te worden.

Het doel kan, na goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, gewijzigd worden bij een besluit van de gewone algemene vergadering gehouden ten overstaan van een notaris volgens de regels die in artikel 269 en 287 van het Wetboek van Vennootschappen gesteld zijn.

In geen geval mogen de vennootschappelijke activiteiten leiden tot een inbreuk op geneeskundige Plichtenleer.

Artikel 4  Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur en begint te werken op datum van oprichting.

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering beraadslagend volgens de vereisten die gelden voor een statutenwijziging.

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamverklaring, het faillissement of de staat van kennelijk onvermogen van een vennoot.

Artikel 5  Kapitaal

Het kapitaal is vastgesteld op tweeduizend euro (¬ 2.000,00), verdeeld in duizend (1.000) aandelen zonder nominale waarde, die ieder 1/1.000ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is bij de oprichting volledig geplaatst en volledig volgestort.

Het saldo dient te worden volgestort op beslissing van de zaakvoerder(s).

Kunnen uitsluitend vennoot worden of maatschappelijke rechten uitoefenen, patholoog-anatomen of artsen van een aanverwante discipline, ingeschreven op de lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die hun medische activiteiten geheel of gedeeltelijk in het kader van de vennootschap uitoefenen of, bij inbezitstelling van de aandelen, zullen uitoefenen en die met éénparigheid van stemmen door de bestaande vennoten werden aanvaard.

Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Artikel 6  Wijziging van het kapitaal

Het kapitaal zal mogen verhoogd of verminderd worden bij besluit van de buitengewone algemene vergadering, beraadslagend in de vormen vereist voor statutenwijzigingen en overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, en mits naleving van het principe opgenomen in artikel 5 van deze statuten.

Artikel 7  Gelijkheid van rechten van aandelen

Elk aandeel is op naam en geeft een gelijk recht bij de verdeling der winsten en de opbrengsten van de vereffening.

Artikel 15  Register van aandelen

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden. Het bevat de juiste aanduiding van elke vennoot, en het aantal hem toebehorende aandelen, de vermelding van de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder en rechtverkrijgenden ingeval van overgang bij overlijden.

Overdrachten en overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van hun inschrijving in het register van aandelen.

Ieder vennoot en derde-belanghebbende mag van het register kennis nemen; eensluidende

uittreksels die de inschrijving bewijzen, mogen aan de vermelde personen op hun verzoek afgeleverd worden.

Artikel 16  Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder-bedrijfsleider-vennoot-arts.

Het mandaat voor de niet-statutaire zaakvoerder wordt vastgelegd voor een beperkte en bepaalde duur, namelijk tot op het einde van de uitoefening door de zaakvoerder van zijn medische activiteiten. Artikel 17  Intern bestuur

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen de algemene vergadering bevoegd is.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij hij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onwetend kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Artikel 18  Externe vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Wanneer er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering die hen benoemt, hun bevoegdheid slechts gezamenlijk uitoefenen en zullen zij eveneens in en buiten rechte gezamenlijk optreden, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

Artikel 19  Delegatie van machten

De zaakvoerder kan voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager verbindt de vennootschap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat.

Artikel 23  Algemene vergadering

De geldig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten, haar besluiten zijn bindend, zowel voor de afwezigen als voor degenen die er een andere mening op na houden. Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber op voorwaarde dat hij zelf arts-vennoot is.

Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens schorsing en door het Wetboek van Vennootschappen voorziene beperkingen.

De vergadering beslist met meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve de gevallen waarin het Wetboek van Vennootschappen, de medische deontologie of de statuten een groter quorum of een grotere meerderheid voorschrijven.

Tot wijziging van de statuten dient met éénparigheid van aan al de aandelen verbonden stemmen te worden besloten, onder voorbehoud van artikelen 266 en 286 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief, waarop de stem wordt uitgebracht naast elk punt van de agenda, de eigenhandig geschreven woorden  aanvaard of  verworpen gevolgd door de handtekening en wordt aangetekend aan de vennootschap verstuurd en moet ten laatste daags vóór de vergadering op de zetel besteld zijn.

Artikel 24  Bevoegdheden

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen. De besluiten van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel 25  Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde vrijdag van de maand juni om vijftien uur in de zetel of op elke andere plaats in de oproepingsbrieven aangeduid. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds bijeengeroepen worden door de zaakvoerder. Deze moet door de zaakvoerder worden bijeengeroepen op verzoek van de vennoten die minstens 1/5de van het kapitaal vertegenwoordigen en zulks binnen de dertig dagen na de postdatum van het aangetekend schrijven dat met opgave van de op de agenda te stellen onderwerpen aan de zaakvoerder is gericht.

De vennoten worden elke algemene vergadering opgeroepen bij aangetekende brief, tenminste veertien dagen vóór de vergadering. Deze oproeping moet de volledige agenda bevatten; over daarin niet vermelde onderwerpen kan slechts geldig worden gestemd indien alle vennoten aanwezig zijn en daarmede akkoord gaan.

Artikel 27  Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 28  Jaarrekening

Op 31 december van ieder jaar wordt door de zaakvoerder een inventaris alsook een jaarrekening opgemaakt.

De zaakvoerder stelt bovendien een jaarverslag op waarin zij rekenschap geeft over zijn beleid. Deze stukken worden aan de vennoten toegestuurd samen met de oproeping tot de jaarvergadering. Zo er commissarissen werden aangesteld door de vennootschap, zal hun verslag terzelfder tijd aan de vennoten toegestuurd worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

V. OVERGANGSBEPALINGEN

1. Boekjaar - jaarvergadering

Het eerste boekjaar van de vennootschap loopt vanaf het bekomen van rechtspersoonlijkheid door

de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de bevoegde griffie van de Rechtbank van

Koophandel tot 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2016.

2. Overname van verbintenissen

De comparant verklaart, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, dat onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel van de onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, de vennootschap uitdrukkelijk alle verbintenissen overneemt en bekrachtigt, die voor de rekening en ten name van de vennootschap in oprichting  Prof. dr. Cuvelier, Pathologische Anatomie zijn aangegaan sinds 1 oktober 2014.

De medische prestaties door Professor dokter Claude Cuvelier verricht sinds 1 oktober 2014 worden geacht door de burgelijke vennootschap bvba  Prof. dr. Cuvelier, Pathologische Anatomie te zijn verricht.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerder(s) mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen uitdrukkelijk overneemt.

3. Zaakvoerder

Wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder: Dokter Claude Cuvelier, voornoemd, thans wonende te 9840 De Pinte, Twee Dreven 22, die verklaart te aanvaarden, voor een duur te rekenen vanaf heden tot op het einde van zijn medische activiteiten.

6. Volmacht

Ter voldoening en opvolging van alle verplichtingen tegenover de Kruispuntbank voor Ondernemingen en belastingsadministraties naar aanleiding van deze oprichting, wordt volmacht gegeven, met macht van indeplaatsstelling, aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Het Accountantskantoor, Soenen & Partners , met zetel te 9840 De Pinte, Baron de Gieylaan 36, RPR-nummer 459.630.837.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Roseline Michels, geassocieerd notaris

SAMEN HIERMEE NEERGELEGD:

expeditie van de akte

Coordonnées
PROF. DR. CUVELIER, PATHOLOGISCHE ANATOMIE

Adresse
TWEE DREVEN 22 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande