SPHERE CONSULT

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SPHERE CONSULT
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 830.107.885

Publication

22/01/2014
ÿþ/&01.011£ Mod 2.0

1 MAM In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

li ÿ~f 6~~d{`~~~, ~i31~a ~*

rp ~p~ót {~;S?~~" 3 .1jI~ik~ÿ~~~y " i

í~l,{l'E~IY3't" ~~ilîk. 1 Viri:yr

111111g31§11111

2929*

vr beht aai Betl Staa

Ondernemingsar : 0830.107.885

Benaming

(voluit) : Sphere Consult

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9820 Merelbeke, Hundelgemsesteenweg 163 bus 201

Onderwerp akte : REGIME ARTIKEL 537 WETBOEK INKOMSTEN BELASTING - UITKERING TUSSENTIJDS DIVIDEND EN KAPITAALVERHOGING - WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Uit een proces-verbaal, opgemaakt door Notaris Cécile Vandercruyssen te Gent, op 19 december 2013, neergelegd ter registratie Gent 2, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering beslist heeft met algemene; stemmen

1, EERSTE BESLISSING

Vaststelling van de belaste beschikbare reserves zoals die ten laatste op 31 maart 2013 zijn goedgekeurd; door de algemene vergadering van de vennootschap, hetzij een bedrag van negenendertigduizend zeshonderd; tweeënzestig euro (¬ 39.662,00), zoals blijkt uit de jaarrekening per 31 december 2011, goedgekeurd door dei algemene vergadering van 31 juli 2012.

2. TWEEDE BESLISSING:

Kennisname van het bijzonder verslag van de bijzondere algemene vergadering van 16 december 2013 met=

betrekking tot de voorgenomen tussentijdse dividenduitkering en kapitaalverhoging;

3. DERDE BESLISSING:

Kennisname van de beslissing van 16 december 2013 tot uitkering van een tussentijds dividend en toekenning van een dividend voor een bruto-bedrag van negenendertigduizend euro (¬ 39.000,00) uit dei belaste reserves, te verminderen met het bedrag van de roerende voorheffing van tien procent, zijnde drieduizend negenhonderd euro, in totaal vijfendertigduizend honderd euro (¬ 35.100,00) netto-dividend.

De heer Niemegeerts Kilian, voornoemd, ontvangt een netto-dividend van vierendertigduizend zevenhonderd negenenveertig euro (34.749,00 EUR) en mevrouw Niemegeerts Keshia, voornoemd, ontvangt een netto-dividend van driehonderd éénenvijftig euro (351,00 EUR).

En onmiddellijk zijn alhier verschenen: de heer Niemegeerts Kilian, voornoemd, die verklaart in te schrijven op de inbreng in speciën van vierendertigduizend zevenhonderd negenenveertig euro (34.749,00 EUR) en deze volledig te volstorten en mevrouw Niemegeerts Keshia, voornoemd, die verklaart in te schrijven op de inbreng in speciën van driehonderd éénenvijftig euro (351,00 EUR) en deze volledig te volstorten.

Deze bedragen werden gestort op een geblokkeerde rekening op naam van de vennootschap bij BNP PARIBAS FORT1S,

4. VIERDE BESLISSING:

Kapitaalverhoging, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 Wetboek Inkomsten Belastingen,

door geldelijke inbreng, als volgt te realiseren:

A. Een verhoging van het kapitaal door de heer Niemegeerts Kilian, voornoemd, van vierendertigduizend zevenhonderd negenenveertig euro (34.749,00 EUR), zonder uitgifte van nieuwe aandelen;

B. Een verhoging van het kapitaal door mevrouw Niemegeerts Keshia, voornoemd, van driehonderd; éénenvijftig euro (351,00 EUR), zonder uitgifte van nieuwe aandelen;

Om het kapitaal in totaal te brengen van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) op drieënvijftigduizend zevenhonderd euro (¬ 53.700,00) en aldus wordt het voormeld tussentijds dividend na uitkering onmiddellijk ingebracht in het kapitaal om te kunnen genieten van de voorziene 10 procent roerende voorheffing door het vastklikken van de belastbare reserves.

5. VIJFDE BESLISSING:

Wijziging van artikel 5 van de statuten om het in overeenstemming te brengen met het nieuwe bedrag van;

het kapitaal

De eerste alinea van artikel 5 zal voortaan luiden als volgt:

"Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt drieënvijftigduizend,

zevenhcnderd euro (53.700,00 euro)."

6. ZESDE BESLISSING:

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge G Goedkeuring van de statuten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid als volgt:

EERSTE TITEL

AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel één: VORM EN NAAM

De vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij neemt als maatschappelijke naam "SPHERE CONSULT". Deze naam moet steeds worden voorafgaan of

gevolgd door de woorden "Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de initialen "BVBA". Artikel twee: MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9820 Merelbeke, Hundelgemsesteenweg 163 bus 201.

De zetel kan zonder statutenwijziging bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder verplaatst worden in België, in hetzelfde taalgebied of in het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel wordt door de zorgen van de zaakvoerder in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Door een enkel besluit van de zaakvoerder kan de vennootschap zowel in België als in het buitenland administratieve zetels, bijhuizen, burelen of agentschappen openen.

Artikel drie: DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

Zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, In België of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden om het even welke industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

Het leveren van consultancy in de meest ruime zin zowel in binnen- en buitenland; overige diensten op het gebied van informatietechnologie en computer; de aan- en verkoop, de groot- en kleinhandel, de in-en uitvoer van software en van informatica-, communicatie-, electronica-, en elektrische producten, in de meest ruime zin; het ontwikkelen, produceren, programmeren, commercialiseren, verkopen en verhuren van informatica, communicatie, elektronica, en elektrische producten; het ontwikkelen, verkopen en verhuren van software; design en ontwikkeling van websites en web services; de hosting van websites, web services en het beheer van databanken; het verlenen van reseller services; het onderhouden, herstellen en aanpassen van alle voormelde toestellen enlof producten; verlenen van advies over soorten computers en hun configuratie en toepassing van bijhorende programmatuur; analyseren van behoeften en problemen van gebruiker; overige zakelijke dienstverlening, inclusief en niet gelimiteerd tot, reclameactiviteiten en activiteiten op het gebied van film, video en fotografie; het uitgeven van publicaties en boeken in verband met informatica en wetenschappen; het organiseren van workshops, beurzen en evenementen, in eigen lokalen of in lokalen toebehorend aan derden; het aanleggen, uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen, zoals de aan- en verkoop, bouw, verbouwing, inrichting, huur en verhuur ervan; het aanleggen, uitbouwen en beheren van een roerend vermogen.

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, ais tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij mag deelnemen, ook als bestuurder, in aile ondernemingen die een gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken.

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen door inbreng, afstand, fusie, inschrijving of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of op welke andere wijze ook, in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of samenhangend doel nastreven of eenvoudig nuttig zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

Zij mag namelijk alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het verwezenlijken van haar doel verkopen, kopen, verhuren, huren, verpachten, pachten, oprichten of ruilen; alle fabrieksmerken, patenten en vergunningen nemen, bekomen, aankopen of afstaan en in het algemeen alle burgerlijke, commerciële, industriële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doel aansluiten of van die aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

De vennootschap kan vertegenwoordigd worden ais bestuurder, zaakvoerder of verreffenaar in andere buitenlandse- of binnenlandse vennootschappen.

De vennootschap kan de activiteit uitoefenen van onroerende financieringshuur.

Zij mag zowel in België als in het buitenland, alle zetels van uitbating en facricatie, alle bijhuizen, agentschappen, handelskantoren of stapelplaatsen oprichten, aankopen of overdragen aan andere fysieke of juridische personen.

Artikel vier: DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Zij kan slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld, tenzij de vennootschap te lijden heeft onder de verliezen waarvan sprake in het artikel over de "AANMERKELIJKE VERLIEZEN"

De vennootschap wordt niet ontbonden door overlijden, onbekwaamverklaring, faillissement of staat van onvermogen van de vennoot of vennoten.

TITEL TWEE

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel vijf: MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt drieënvijftigduizend

zevenhonderd euro (53.700¬ ),

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge =, Het is verdeeld in honderd (100) maatschappelijke aandelen met stemrecht, zonder aanduiding van nominale waarde, doch met een fractiewaarde van elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal.

De vennootschap kan tevens aandelen zonder stemrecht creëren en wederinkopen zoals bepaald in de vennootschapppenwet en obligaties op naam uitgeven.

Alle aandelen zijn op naam. De aandelen waarop wordt ingeschreven worden in een register van aandelen ingeschreven, Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd en aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend,

N KAPITAALVERHOGING

1/ Tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal kan besloten worden door de algemene vergadering volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten, ten overstaan van een notaris. Bij een kapitaalverhoging In twee fasen dienen twee notariële akten te worden opgemaakt.

2/ Bij een kapitaalverhoging door inbreng in geld, moeten de nieuwe aandelen eerst aangeboden warden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

De houders van aandelen zonder stemrecht bezitten een voorkeurrecht bij de uitgifte van nieuwe aandelen met of zonder stemrecht, behalve wanneer de kapitaalverhoging geschiedt door de uitgifte van twee evenredige schijven van aandelen, de ene met stemrecht en de andere zonder stemrecht, met dien verstande dat de eerste bij voorkeur worden aangeboden aan de houders van aandelen met stemrecht en de tweede aan de houders van aandelen zonder stemrecht.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn te bepalen door de algemene vergadering, doch zonder dat hij korter zou mogen zijn dan vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving.

De uitgifte met voorkeurrecht en de termijn waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekend schrijven ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald hiervoor kan slechts worden ingeschreven door derde personen mits Instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten.

Indien de enige vennoot beslist tot kapitaalverhoging is het voorgaande niet van toepassing,

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar tenzij anders is overeengekomen, De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt behoren hem toe in voile eigendom, mits eventuele vergoeding aan de vruchtgebruiker voor de waarde van het vruchtgebruik waarmee het voorkeurrecht is bezwaard. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze aldus alleen verkrijgt, komen hem toe in voile eigendom.

3/ In geval van kapitaalverhoging door inbreng in natura, maakt de commissaris of indien er geen is een bedrijfsrevisor, een verslag op naast een bijzonder verslag van de zaakvoerder. Het verslag van de bedrijfsrevisor is niet nodig als men onder de uitzonderingen valt vcorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

De inbreng in natura moet onmiddellijk worden volgestort.

4/ Tenslotte kan de kapitaalverhoging geschieden door omzetting van de reserves.

B/ KAPITAALVERMINDERING

Mits inachtneming van de voorwaarden vervat in het Wetboek van vennootschappen mag de algemene vergadering tot kapitaalvermindering overgaan.

Artikel zes: OVERDRACHT VAN AANDELEN

ALGEMEEN

De aandelen van een vennoot mogen op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld of de overgang is vastgesteld.

Zijn er slechts twee vennoten, op het ogenblik van deze afstand onder levenden of overdracht bij overlijden, dan zal deze afstand of overdracht slechts mogelijk zijn mits het uitdrukkelijk akkoord van de andere vennoot.

Deze instemming is niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of erflater, of aan de bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager of erflater.

ENIGE VENNOOT

Tot overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist. Indien de enige vennoot overlijdt en erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen niet van toepassing.

Artikel zes/bis: OVERDRACHT ONDER LEVENDEN

Bij overdracht onder levenden, moet de vennoot die een of meer aandelen wil overdragen, van zijn voornemen aan de vennoten, zo er meerdere zijn, kennis geven bij een aangetekende brief waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

- Indien de vennoten akkoord gaan met de overdracht, delen zij dit schriftelijk mede binnen drie maand na een verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden.

- Indien zij in gebreke blijven binnen die drie maand te antwoorden, worden zij geacht zich niet te verzetten tegen de overdracht.

- indien zij weigeren, staat tegen weigering van goedkeuring geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen zes maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennoten de aandelen zelf kopen, geldt dezelfde volgorde van voorkeur als voor de intekening op de kapitaalverhoging waarvan sprake hierboven.

Wordt aan deze voorwaarden niet binnen de gestelde termijn voldaan, dan hebben de belanghebbenden het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

De verkoopprijs is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige, zoals bepaald in artikel zes/quater.

De betaling van de aandelen moet gebeuren zoals bepaald in artikel zes/quinquies,

Artikel zes/ter: OVERDRACHT BIJ OVERLIJDEN

Bij overgang van aandelen door overlijden, moeten de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden binnen drie maand na het overlijden van de vennoot, zo er meerdere vennoten zijn, aan de zaakvoerder(s) of vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden alsook hun respectieve erfrechten opgeven, De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen, Deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hierna wordt bepaald in artikel zes/quater en zes/quinquies. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap hun aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten. In dat geval geldt dezelfde volgorde van voorkeur als voor de intekening op de kapitaalverhoging waarvan sprake hierboven.

ENIGE VENNOOT

Indien de enige vennoot overlijdt en meerdere erfgenamen of legatarissen nalaat, komen de aandelen hen voorlopig in onverdeeldheid toe, maar worden de hieraan verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid tot hun rechten in de nalatenschap, behoudens in geval van vruchtgebruik.

De persoon die het vruchtgebruik erft van de aandelen van een enige vennoot oefent de rechten uit die aan deze aandelen zijn verbonden. De wettelijke bepalingen met betrekking tot het vruchtgebruik moeten geëerbiedigd worden en de vruchgebruiker mag geen handelingen stellen die raken aan het wezen van de vennootschap zelf.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Artikel zes/quater: WAARDEBEPALING

De belanghebbenden, aan wie de afstand onder levenden geweigerd wordt, of de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden die als vennoot niet aanvaard worden, hebben het recht op de waarde van de aandelen waarvan de afstand voorgesteld wordt of die overgegaan zijn ingevolge overlijden,

De waarde van de aandelen zal behoudens minnelijke overeenkomst worden vastgesteld door een deskundige, lid van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulten (I.A.B) of Instituut der Bedrijfsrevisoren (I.B.R.), die door alle partijen gezamenlijk benoemd wordt. In geval van meningsverschillen wordt deze deskundige aangeduid, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, door de heer Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is,

De deskundige kan de aandelen waarderen volgens de principes gesteund op rendement, cash flow en intrinsieke waarde, rekening houdende met aile elementen die de waarde van het aandeel beïnvloeden. Tegen zijn waardebepaling staat geen verhaal open, behoudens collusie, bedrog en zware fout.

De waardebepaling moet gebeuren, binnen de zes maanden na de weigering van goedkeuring van de voorgestelde overdracht onder levenden of de overdracht ingevolge overlijden. Deze termijn kan enkel verlengd worden door aile partijen in gemeen overleg, of door de bevoegde Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel wegens een gegronde reden.

Artikel zes/quinquies: BETALINGSTERMIJN

De prijs der aldus overgenomen aandelen is, behoudens minnelijke schikking, betaalbaar als volgt: dertig procent onmiddellijk en het saldo binnen het jaar te rekenen vanaf de definitieve waardering der aandelen zoals bepaald in artikel zes/quater waardepaling hiervoor.

Tot de dag van de volledige afbetaling zal een intrest verschuldigd zijn die twee punten hoger zal liggen dan deze die bij de banken van catergorie A in voege is voor de kasbons op één jaar, en dit vanaf de datum van de waardering der aandelen. De aldus verkregen aandelen kunnen zelf niet overgedragen worden vooraleer de overnameprijs volledig betaald is. Melding hieromtrent zal gebeuren in het register van aandelen.

Artikel zes/sexies: ONBEHEERDE NALATENSCHAP

Indien de aandelen van de vennootschap aan de Belgische Staat toekomen zal de daartoe aangestelde curator, die door het louter feit van zijn benoeming de hoedanigheid van vereffenaar verkrijgt, mits bevestiging door de rechtbank van koophandel, de vereffening van de vennootschap bewerkstellingen, overeenkomstig hetgeen in de Wet en de statuten bepaald is. De in deze statuten voorgeschreven overdrachtsregels zijn eveneens op de overdrachten door of ten voordele van de rechtspersonen van toepassing.

Artikel zeslsepties: AANDELEN IN ONVERDEELDHEID  BLOTE EIGENDOM EN VRUCHTGEBRUIK

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap, die aile rechten kan schorsen verbonden aan een aandeel aangaande hetwelk betwisting zou bestaan voor wat betreft de eigendom, het vruchtgebruik of de blote eigendom.

De mede-eigenaars, de schuldeisers en de pandschuldenaars zijn ertoe gehouden zich te laten vertegenwoordigen door een gemeenschappelijke volmachtdrager en de vennootschap er, schriftelijk, van te verwittigen.

Zo het aandeel met vruchgebruik is bezwaard, en er geen gemeenschappelijke volmachtdrager werd aangeduid, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de

1 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge r vruchtgebruiker, behoudens voor wat betreft de besluiten over kapitaalvermindering, kapitaalverhoging en in vereffeningstelling van de vennootschap, in welke gevallen het stemrecht aan de blote eigenaar toekomt. Artikel zeven: INKOOP VAN EIGEN AANDELEN

Mits naleving van de voorwaarden voorzien in het wetboek van vennootschappen mag de vennootschap haar eigen aandelen of winstbewijzen verwerven.

Alleen volstorte aandelen kunnen voor verwerving door de vennootschap in aanmerking komen,

Artikel acht VERENIGING VAN ALLE AANDELEN IN ÉÉN HAND

De vereniging van alle aandelen in handen van één enkele persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Alsdan is de vennootschap onderworpen aan de wettelijke en statutaire bepalingen betreffende de éénhoofdigheid van de vennootschappen en in het bijzonder de bepalingen dienaangaande in het wetboek van vennootschappen.

Artikel negen; OVERLIJDEN  FAILLISSEMENT

In geval van overlijden, faillissement of burgerlijke onbekwaamheid van één of meerdere vennoten zal de vennootschap niet ontbonden zijn of de ontbinding niet veroorzaakt kunnen worden, doch zij zal verder bestaan tussen de andere vennoten en de gebeurlijke overnemers van aandelen of de erfgenamen of rechthebbenden van een overledene, indien zij als vennoten aangenomen werden.

In geval van faillissement of onbekwaam worden van een vennoot houdt deze op vennoot te zijn en zullen de andere vennoten het voorkeurrecht hebben zijn aandelen over te nemen op de wijze en mits betaling zoals bepaald in deze statuten.

Artikel tien; SCHULDEISERS

De persoonlijke schuldeisers en de rechthebbenden van een vennoot zullen nooit de zegels kunnen doen leggen op de goederen en zaken van de vennootschap, noch een bewarend of een uitvoerend beslag op die goederen en zaken leggen of uitvoeren. Zij zullen enkel beslag kunnen leggen op de winst die aan de aandelen van hun schuldenaar verbonden is en mits eerbiediging van de uitbetalingsmodaliteiten die door de jaarvergadering beslist worden, alsook op het deel dat aan hun schuldenaar toekomt bij de ontbinding van de vennootschap.

TITEL DRIE

BESTUUR  VERTEGENWOORDIGING

Artikel elf: BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot. Indien er geen zaakvoerder is bencemd en er slechts één vennoot is, heeft hij van rechtswege aile rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder worden benoemd.

Elke benoeming of ambtsbeëindiging van een zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een uittreksel uit het besluit en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt in die stukken wordt in ieder geval nader opgegeven of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden. (zie ook artikel vijftien inzake handtekening hierna).

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd in deze vennootschap, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming of beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een andere vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

indien er meerdere zaakvoerders zijn, handelen zij ieder met volheid van machten.

Deze worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid, hetzij voor onbepaalde duur, hetzij voor bepaalde duur.

Wanneer een zaakvoerder werd benoemd door de algemene vergadering voor een bepaalde termijn, kan deze laatste slechts ontslaan worden mits de vereisten van een statutenwijziging te eerbiedigen.

Wanneer een zaakvoerder werd benoemd door de algemene vergadering voor een onbepaalde termijn, kan deze laatste ad nutum (dit houdt in zonder motivering of redengeving), worden ontslagen, mits een gewone meerderheid verkregen wordt op de algemene vergadering.

De zaakvoerder kan zelf vrijwillig ontslag geven. In dit geval zal de zaakvoerder in functie blijven totdat redelijkerwijze in zijn vervanging is voorzien, indien er geen andere zaakvoerder overblijft. Zo moet hij zijn medewerking blijven verlenen aan de opstelling van de jaarrekening. Het ontslag mag niet op een ongelegen moment worden ingediend. Gebeurt dit toch dan zal de zaakvoerder gehouden zijn tot schadevergoeding.

Artikel twaalf: VACATURE:

Als de betrekking van zaakvoerder openvalt voorziet de algemene vergadering in zijn vervanging.

Zij bepaalt de termijn van de functie en de bevoegdheden van de nieuwe zaakvoerder.

Artikel dertien: BEVOEGDHEDEN VAN DE ZAAKVOERDER

De (iedere) zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van bestuur en beschikking te stellen, dle noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Hij is bevoegd om alle daden te stellen die door de wet of door de statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel veertien; VERGOEDINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van de zaakvoerder is al dan niet bezoldigd en de eventuele emolumenten van de zaakvoerder zullen later door de algemene vergadering worden vastgesteld.

Artikel vijftien: HANDTEKENINGEN

Alle akten die de vennootschap verbinden, met inbegrip van de akten waarbij een openbaar ambtenaar of een ministrieel officier zijn ambt verleent, worden geldig ondertekend door de zaakvoerder(s), die nochtans, tegenover derden, niet gehouden is zich te rechtvaardigen door een bijzondere machtiging van de algemene vergadering en volgens de bepalingen van artikel elf en dertien hiervoor.

Rechtsvorderingen, hetzij als eisende, hetzij als verwerende partij, worden in naam van de vennootschap door de zaakvoerder benaarstigd of vervolgd volgens dezelfde regels.

Artikel zestien: DAGELIJKS BESTUUR

De zaakvoerder mag, aan één of meerdere directeurs of zaakgelastigden, een bepaald gedeelte van zijn bevoegdheden van dagelijks bestuur overdragen, dat hij bepaalt en voor de duur die hij vaststelt.

Artikel zeventien: TEGENSTRIJDIGHEID VAN BELANGEN

Het is aan de zaakvoerders en werkende vennoten uitdrukkelijk verboden rechtstreeks of onrechtstreeks deel te nemen aan, of belangen te hebben in ondernemingen, die met de vennootschap zouden concurreren of het verwezenlijken van haar doel bemoeilijken, behoudens instemming van de algemene vergadering der vennoten.

Het lid van een college van zaakvoerders dat rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van Vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de beschikkingen van het wetboek van vennootschappen na te komen.

Is er geen college van zaakvoerders en is de zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden.

Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Artikel achttien: OBLIGATIES AAN ORDER

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid kan geen lening aangaan door uitgifte van obligaties aan order of aan toonder of van in aandelen converteerbare obligaties en evenmin kan zij warrants uitgeven.

Met betrekking tot de uitgifte van obligaties op naam zijn de beschikkingen van het wetboek van vennootschappen van toepassing.

Artikel negentien: MINDERHEIDSVORDERING

De beschikkingen van het wetboek van vennootschappen betreffende de vennootschapsvordering in verband met aansprakelijkheid ingesteld tegen de zaakvoerders in besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid zijn van toepassing. De minderheidsvordering kan, voor rekening van de vennootschap, worden ingesteld door een of meer vennoten die op de dag waarop de algemene vergadering zich uitspreekt over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting, aandelen bezitten die ten minste tien procent (10%) vertegenwoordigen van de stemmen verbonden aan het geheel van de op die dag bestaande aandelen.

TITEL VIER

CONTROLE

Artikel twintig: TOEZICHT

Zolang de vennootschap voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen, vermeld in het Wetboek van Vennootschappen, niet overschrijdt, is de vennootschap niet verplicht één of meer commissarissen te benoemen. Wordt er geen commissaris benoemd, dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

Zodra de vennootschap de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van het Wetboek van Vennootschappen en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening aan één of meer commissarissen opgedragen, te benoemen onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Is er slechts één vennoot, die tevens zaakvoerder is, dan bestaat er geen controle in de vennootschap, is een derde zaakvoerder, dan oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit.

De algemene vergadering bepaalt het getal van de commissarissen en stelt hun vergoedingen vast.

De vergoeding van de accoutant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming werd benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap. Op verzoek van één of meer vennoten, is de zaakvoerder of in voorkomend geval het college van zaakvoerders, verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen om te beraadslagen over de benoeming van een commissaris, belast met de taak bedoeld in het wetboek van vennootschappen. Indien ten gevolge van overlijden of om het even welke andere reden, het getal van de commissarissen met meer dan de helft is verminderd, moet de zaakvoerder onmiddellijk de algemene vergadering bijeenroepen om ln de vervanging van de ontbrekende commissarissen te voorzien.

Artikel éénentwintig: TAAK VAN DE COMMISSARISSEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De commissarissen, voor zover die er zijn, hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt controlerecht over alle verrichtingen van de vennootschap.

Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Er wordt hun ieder semester een staat van actief en passief overhandigd.

Met het oog op de algemene vergadering steilen de commissarissen een omstandig schriftelijk verslag op, opgesteld overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

In hun verslag vermelden en rechtvaardigen de commissarissen nauwkeurig en duidelijk het voorbehoud en de bezwaren die zij menen te moeten maken. Zoniet, dan vermelden zij uitdrukkelijk dat zij geen voorbehoud noch bezwaar te maken hebben.

De commissarissen mogen zich, op kosten van de vennootschap laten bijstaan door een deskundige teneinde over te gaan tot het nazien van de boeken en rekeningen.

TITEL ViJF

ALGEMENE VERGADERING

Artikel tweeëntwintig: ALGEMENE VERGADERINGEN EN JAARVERGADERINGEN

Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden op de eerste dinsdag van de maand juni om tien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de daaropvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden gehouden om te beraadslagen en te

besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten

inhoudt.

Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden gehouden om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De jaarvergaderingen en de algemene vergaderingen worden gehouden in de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in België aangeduid in de oproepingen.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent deze alleen de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Deze bevoegdheden kan hij niet overdragen.

Van de jaarvergadering en van de algemene vergadering worden notulen gehouden die in een bijzonder daartoe gehouden register worden opgenomen, zelfs indien er slechts één vennoot is.

Artikel tweeëntwintig/bis: BEVOEGDHEDEN ALGEMENE VERGADERINGEN

De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te beraadslagen en te besluiten omtrent:

- de goedkeuring van de jaarrekening en de bestemming van de beschikbare winst;

- de goedkeuring van het salaris van de zaakvoerder(s), en in voorkomend geval van de commissaris, het instellen van de vennootschapsvordering tegen de zaakvoerder(s) en de commissaris, het verlenen van kwijting, de benoeming en het ontslag van niet-statutaire zaakvoerder(s) en in voorkomend geval van een commissaris,

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten. Artikel drieëntwintig: BIJEENROEPINGEN

De algemene vergaderingen worden door de zaakvoerder(s) bijeengeroepen.

De zaakvoerder(s) moet de jaarvergadering bijeenroepen op de bij de statuten bepaalde dag. De zaakvoerder(s) is verplicht een bijzondere of buitengewone vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen worden gedaan bij aangetekend schrijven, gericht aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris, minstens vijftien dagen voor de vergadering, op hun laatst aan de vennootschap gekende woonplaats.

De aangetekende brief kan vervangen worden door een ander communicatiemiddel voor zover de bestemmelingen daarmee individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd.

De oproepingen vermelden de agenda, evenals de dag, uur en plaats van de vergadering en de vermelding van de verslagen. De bij de wet bepaalde stukken worden, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de vennoten, zaakvoerders (en eventuele commissaris), alsook aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

is er slechts één vennoot, die tevens zaakvoerder is, dan dienen de formaliteiten voor de bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan is de enige vennoot verplicht deze met aangetekende brief op te roepen met opgaaf van de agenda.

Het bewijs van de bijeenroeping moet niet geleverd worden indien alle vennoten op de jaarvergadering of de algemene vergadering aanwezig zijn of rechtsgeldig vertegenwoordigd.

Artikel vierentwintig: VERTEGENWOORDIGING

ledere vennoot mag zich op de vergaderingen door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen voor zover deze zelf vennoot is. De zaakvoerder mag de formule van de volmachten bepalen en eisen dat zij minstens vijf werkdagen voor de algemene vergadering op de plaats door hem aangeduid worden neergelegd.

Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden.

Indien de vennoot de hierboven vermelde verplichtingen niet Is nagekomen kan hij, of de door hem aangestelde gevolmachtigde, door de zaakvoerder op de desbetreffende vergadering geweigerd worden. De enige vennoot kan zich niet systematisch laten vertegenwoordigen op de vergadering.

Artikel vijfentwintig: BUREAU

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Iedere vergadering, zo jaarvergadering als algemene vergadering, wordt door de zaakvoerder voorgezeten, of bij diens ontstentenis, door de oudste aanwezige vennoot; of door de enige vennoot, indien er maar één is.

indien daartoe mogelijkheid bestaat, stelt de voorzitter de secretaris aan en de vergadering kiest een stemopnemer.

Artikel zesentwintig; VERLOOP VAN DE VERGADERING

De beraadslaging en stemming geschiedt onder leiding van de voorzitter en in overeenstemming met de gebruikelijke regels van een behoorlijke vergaderingstechniek. De zaakvoerder(s), en eventuele commissaris, geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun jaarverslag of tot de agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Zij, die een algemene vergadering hebben bijeengeroepen, hebben ook het recht, vóór de bewuste datum, de algemene vergadering niet te laten doorgaan, of te verdagen. Zij moeten daartoe voor dezelfde bekendmaking zorgen, als voor de oproeping zelf, De jaarvergadering daarentegen moet steeds doorgaan, doch kan tijdens de zitting wel drie weken worden uitgesteld door de zaakvoerder(s).

Zulk een verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen beslissingen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Elke vennoot, ook hij die aan de eerste vergadering niet persoonlijk of door een gemachtigde heeft deelgenomen, wordt tot de volgende vergadering opgeroepen.

De algemene vergadering kan alleen rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin impliciet zijn vervat, Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin aile aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt, De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Artikel zevenentwintig: STEMRECHT

Elk aandeel geeft recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke en statutaire beperkingen, en rekening houdend met geldig afgesloten stemrechtovereenkomsten zoals bepaald in het wetboek van vennootschappen,

indien de enige vennoot overlijdt en meerdere erfgenamen of legatarissen nalaat, wordt gehandeld zoals bepaald onder artikel zeslter van deze statuten.

Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot oefent de eraan verbonden rechten uit,

indien een aandeel aan verscheidene eigenaars in onverdeeldheid toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon schriftelijk is aangewezen ais eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap, Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen.

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, dan wordt de uitoefening van het aan dat aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend zoals bepaald onder artikel zes/octies van deze statuten,

De stemmingen gebeuren bij handopsteken of bij naamafroeping tenzij de vergadering er met gewone meerderheid van stemmen anders over beslist,

Artikel achtentwintig: BESLUITVORMING

In de gewone en de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen en bij gewone meerderheid van stemmen ( vijftig procent plus één stem). Onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt,

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris die er een authentiek proces-verbaal van opmaakt. De algemene vergadering kan over een statutenwijziging alleen dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, Is het genoemde quorum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig; de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige of vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen heeft verkregen. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden de stemmen van degenen die zich onthouden, de blanco stemmen en de nietige stemmen als stemmen tegen beschouwd.

De besluiten van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Ingeval het gaat om een benoeming waarbij geen enkele kandidaat de meerderheid der stemmen behaalt, wordt er overgegaan tot een tweede stembeurt tussen die kandidaten die de meeste stemmen behaalden. Bij staking van stemmen tijdens de tweede stembeurt wordt de oudste kandidaat verkozen.

Aandeelhouders zonder stemrecht en obligatiehouders hebben het recht aan de algemene vergadering deel te nemen met raadgevende stem. Dit geldt ook voor houders van certificaten met medewerking van de vennootschap uitgegeven.

Houders van aandelen zonder stemrecht worden niet meegerekend voor het quorum, tenzij In de gevallen bepaald bij artikel 240 § 2 Wetboek van Vennootschappen, waarbij zij uitzonderlijk stemrecht hebben.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn verplicht voor alle vennoten, zelfs voor de afwezigen of dissidenten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluiten worden verstuurd naar alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen, warrant-, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten alle besluiten goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enig andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle besluiten door aile vennoten niet ontvangen, vervallen al deze besluiten en dient tot algemene vergadering in de gebruikelijke vorm over gegaan te worden.

TITEL ZES

INVENTARIS EN JAARREKENINGEN  TOEBEDELING VAN DE NETTO-WINST

Artikel negenentwintig: BOEKJAAR  JAARREKENING

Het boekjaar vangt aan op één januari om te eindigen op éénendertig december van ieder jaar,

De vennootschap voert een boekhouding volgens de voorschriften bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder(s) de inventaris op, alsmede de jaarrekening, in voorkomend geval een geconsolideerde, en handelt verder naar het voorschrift van artikel 283 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De zaakvoerder stelt bovendien, in voorkomend geval, een verslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een volledig overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap. Het jaarverslag moet ook inlichtingen bevatten omtrent de belangrijke gebeurtenissen die na het einde van het boekjaar hebben plaats gevonden en, voor zover zij niet van die aard zijn dat zij een ernstig nadeel zouden berokkenen aan de vennootschap, inlichtingen over de omstandigheden die de ontwikkeling van de vennootschap aanmerkelijk kunnen beïnvloeden. Het jaarverslag bevat ook inlichtingen omtrent de werkzaamheden op het gebied van onderzoek en ontwikkelingen.

Ingevolge het Wetboek van Vennootschappen (artikel 94) is het opstellen van een jaarverslag niet vereist, voor zover de BVBA de voorwaarden vermeld in zelfde Wetboek (artikel 15) vervult.

Vijftien dagen voor de gewone algemene vergadering, die binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar moet bijeenkomen, mogen de vennoten, alsook de eventuele houders van certificaten, met medewerking van de vennootschap uitgegeven, en obligatiehouders, in de zetel van de vennootschap kennis nemen van de jaarrekening en de andere stukken vermeld in het wetboek van vennootschappen.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en eventuele commissaris te verlenen kwijting. Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is, kan hem kwijting verleend worden.

Artikel dertig: BESTEMMING VAN DE WINST-RESERVE

De jaarrekening wordt opgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen inzake de boekhouding en de jaarrekening van toepassing op de ondernemingen. Op de winst van het boekjaar zal één/twintigste voorafgenomen warden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplichtend wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering zal bij meerderheid van stemmen, besluiten om het geheel of een gedeelte van de voor uitkering beschikbare winst, na de toekenning aan de wettelijke reserve, te verdelen of te reserveren.

Nochtans mag geen uitkering geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, Is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar de voorschriften van het wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening moet binnen dertig dagen nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door de zaakvoerder op een plaatselijke zetel van de Nationale Bank worden neergelegd, samen met de andere stukken voorgeschreven door artikel 100 wetboek van vennootschappen.

TiTEL ZEVEN

ONTBINDING-VEREFFENING

Artikel éénendertigz ONTBINDING

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, ongeacht de reden of het tijdstip, geschiedt de vereffening door de zorg van de vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering en bij ontstentenis van dergelijke benoeming wordt de vereffening gedaan door de op dat tijdstip in functie zijnde zaakvoerder, handelend ais vereffenaar; één en ander onder voorbehoud van het bepaalde in artikel 184 (nieuw) van het Wetboek van Vennootschappen alwaar bepaald staat dat de vereffenaar(s) pas in functie treedt (treden) nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheid toegekend door het wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars.

Artikel tweeëndertig: AANMERKELIJKE VERLIEZEN

Wanneer ten gevolge van geleden verliezen het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten worden vastgesteld, om in voorkomend geval, volgens

de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder dient zich in dit opzicht te gedragen overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door éénlvierde van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig de beschikkingen van het wetboek van vennootschappen bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van de bijeenroeping te vloeien.

Artikel drieëndertig: VERDELING VAN HET NETTO-ACTIEF

Na aanzuivering van alle schulden, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in effecten, het volgestort bedrag van de aandelen dat nlet werd afgeschreven terug te betalen,

Indien niet aile aandelen in gelijke verhouding werden volgestort zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volledig gelijke voet te plaatsen, hetzij door een beroep te doen op nieuw kapitaal ten laste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in speciën, ten voordele van de aandelen die in een groter gedeelte werden afbetaald.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld.

TITEL ACHT

ALGEMENE BESCHIKKINGEN

Artikel vierendertig: KEUZE VAN WOONPLAATS

Voor de uitvoering van de statuten, wordt door iedere in het buitenland gedomicilieerde vennoot, zaakvoerder, commissaris of vereffenaar, woonstkeuze gedaan in de maatschappelijk zetel, waar alle aanmaningen, dagvaardigen en betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

Artikel vijfendertig: ALGEMENE VERWIJZING

De vennoot of vennoten, verklaren zich te gedragen naar de beschikkingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Dientengevolge wordt dit Wetboek waarvan niet op een geoorloofde wijze zou worden afgeweken door deze statuten, geacht in deze akte opgenomen te zijn en worden de bepalingen welke met de gebiedende voorschriften van dit Wetboek tegenstrijdig zijn aangezien als zijnde niet geschreven.

Artikel zesendertig: ÉÉNHOOFDIGHEID

Een natuurlijke persoon kan als enige vennoot slechts in één enkele besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid genieten van de beperkte aansprakelijkheid.

Deze natuurlijke persoon wordt geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer aandelen wegens overlijden hem overgaan.

Deze natuurlijke persoon zal niet langer geacht worden hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de in het vorig lid bedoelde vennootschappen, zodra een nieuwe vennoot erin wordt opgenomen of zodra de ontbinding ervan wordt bekendgemaakt.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel.

Cécile Vandercruyssen, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd : -afschrift PV - bankattest - bijzonder verslag van de algemene vergadering -

-I "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor'

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

17/12/2014
ÿþMod weM 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BELGE NEERGELEGD

2014 1 2 NOV. 2014

ARTSBLAD RECHT.BANK VAN

, KOOPI î t L TE Gr_ 1,,

17Vó'E~=`

*19223996* ~H

Voor-

behoude

aan iet

Bekkrise

staatsbh



Ot-tdernemiEigsnr : 0830.107.885

Benaming

(vo2ult) : SPHERE CONSULT

(verkerf)

Rechtsvorm : BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : HUNDELGEMSESTEENWEG 163 bus 201, 9820 MERELBEKE (volledig adres)

Onderwem) akte : VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van vennoten dd. 25/10/2014 blijkt dat met éénparigheid van stemmen de vergadering heeft beslist om vanaf heden de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar:

Ten Drieën 7, 9820 Bottelare

Kilian Niemegeerts

Zaakvoerder

$'rjlagen-bij-het Belgisch-Staatsülad _ I7-f12>2014 - Amiexes du Moniteur belge

Op de laatste h!z van Luik B vermelden : Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) beioegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenv aardigen

Verso : Naam en handtekening

14/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 31.07.2013, NGL 09.08.2013 13413-0425-011
07/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 31.07.2012, NGL 30.08.2012 12510-0287-011
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 29.08.2016 16523-0056-011

Coordonnées
SPHERE CONSULT

Adresse
TEN DRIEEN 7 9820 BOTTELARE

Code postal : 9820
Localité : Bottelare
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande