VERENIGDE KOMPOSTBEDRIJVEN, AFGEKORT : VERKO

Divers


Dénomination : VERENIGDE KOMPOSTBEDRIJVEN, AFGEKORT : VERKO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 218.426.974

Publication

06/10/2014
ÿþr  %3 ,' , }

r.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

lüYFii r

2 9 -09- 2014

BELGISCH STAATSBLAD

Griffie

Benaming

(voluit) : VERENIGDE KOMPOSTBEDRIJVEN

Rechtsvorm : INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBAND

Zetel : BEVRIJDINGSLAAN 201 TE 9200 DENDERMONDE

Ondernemingsnr : 0218 426 974

Voorwerp akte : WIJZIGING VAN DE ARTIKELEN 9, 15,17,19, 31, 33, 34 en 40

Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op het uitvoeringsbesluit van 4 juni 2004;

Gelet op het decreet van 18 januari 2013 houdende wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6.10 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking;

Gelet op de statuten van het intergemeentelijk samenwerkingsverband, diverse malen gewijzigd, en in gecoördineerde tekst goedgekeurd ter gelegenheid van de Algemene Vergadering van 17 juni 2008;

Gelet op de uitnodigingsbrief aan de deelnemers, bij aangetekend schrijven toegezonden op 14 maart 2014, vergezeld van de verantwoordingsnota en de tekst van de voorgestelde statutenwijziging;

Gelet op het goedkeuringsbesluit terzake, genomen door de bevoegde organen van de deelnemers :

Gemeente Berlare 23 april 2014

Gemeente Buggenhout 24 april 2014

Stad Dendermonde 21 mei 2014

Gemeente Hamme 30 april 2014

Gemeente Laarne 24 april 2014

Gemeente Lebbeke 24 april 2014

Gemeente Melle 19 mei 2014

Gemeente Wetteren 24 april 2014

Gemeente Wichelen 30 april 2014

Op de Laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Provincie Oost-Vlaanderen 21 mei 2014

Gelet op het besluit van de Raad van Bestuur van het o.i.s. IBOGEM dd. 03/04/2014 houdende aanstelling van zijn lasthebber en zijn mandaat (goedkeuring van de agenda);

Gelet op de volmacht van o.i.s. IDM dd. 23 april 2014 aan de heer Rizzo Claudio en zijn mandaat (goedkeuring van de agenda);

Gelet op de volmacht van nv Indaver dd. 06 juni 2014 aan mevrouw Carine Aters of de heer Martin Ocket en haar/zijn mandaat (goedkeuring van de agenda);

Gelet op het besluit van de Raad van Bestuur van 20 februari 2014 waarbij de wijziging van de artikelen 9, 15, 17, 19, 31, 33, 34 en 40 van de statuten wordt verantwoord;

l.Overwegende de noodzaak om de statutair geregelde vergoeding van de verbrandingsrechten bij Indaver nv, via statutenwijziging aan te passen ten gevolge van de wijzigingen in de rechtspersonenbelasting en de overdracht van deze aandelen bij verloop van de verbrandingsrechten te regelen;

ll.Overwegende dat, met betrekking tot het bestuurlijk toezicht, ingevolge bovenvermelde er niet langer een Commissaris van de Vlaamse Regering bestaat en de statuten van de vereniging dus moeten aangepast worden aan deze wijziging. Zo moet elke verwijzing naar de Commissaris vervangen worden en moeten termijnen worden aangepast; tevens kan het mandaat van lasthebber voor een volledige legislatuur vastgelegd worden en is er een wijziging in de wijze van communicatie in het kader van het toezicht.

lll.Gelet op de volmachtenregeling, zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur van 21 oktober 2003 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 25 november 2003 waarin een aantal volmachten inzake arbeidsovereenkomsten, bestellingen, betalingen, ondertekening van akten, opleveringen, verklaringen in rechte, aanstellen van een advocaat en vertegenwoordiging in rechtsgedingen aan de adjunct-directeur worden toegekend; Overwegende evenwel dat er geen statutaire bepalingen bestaan in verband met het uitoefenen van de functie van adjunct-directeur;

r IV.Gelet op het besluit en de overwegingen van de Raad van Bestuur van 17 december 2013 om voor de volgende jaren een statutenwijziging voor te bereiden die voorziet in de verhoging van het eerste cumulatief preferentieel bruto dividend van 6,74 euro naar 7 eurolton en een verhoging van het tweede cumulatief preferentieel bruto dividend van 6,10% op de nominale waarde van de E- aandelen naar 6,34%, op voorwaarde dat de impact van deze kostenverhoging voor INDAVER niet meegenomen zal worden in de jaarlijkse en driejaarlijkse herziening van exploitatiekosten.

a Besluit de Algemene Vergadering, in zitting van 17 juni 2014, op grond van deze motivering, de volgende wijziging van de artikelen van de statuten goed te keuren :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge (.Overwegende de noodzaak om de statutair geregelde vergoeding van de verbrandingsrechten bij Indaver nv, via statutenwijziging aan te passen ten gevolge van de wijzigingen in de rechtspersonenbelasting en de overdracht van deze aandelen bij verloop van de verbrandingsrechten te regelen;

De voorlaatste en laatste alinea van artikel 9 als volgt aan te passen :

Huidige tekst

Artikel 9. Overdraagbaarheid van de aandelen.

Alle aandelen zijn op naam.

De aandelen kunnen niet vrij worden overgedragen; ze kunnen slechts worden overgedragen onder de voorwaarden voorzien in onderhavige statuten.

De aandelen A kunnen slechts overgedragen worden onder deelnemers van dezelfde reeks mits toestemming van de Algemene Vergadering en op voorwaarde dat de afstand van de aandelen geen afbreuk doet aan de waarborgen voor de goede uitvoering van de verbintenissen.

De aandelen B zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers -- houders van A  aandelen mits toestemming van de Algemene Vergadering en op voorwaarde dat de afstand van de aandelen geen afbreuk doet aan de waarborgen voor de goede uitvoering van de verbintenissen.

De aandelen C zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers  houders van A  aandelen in verhouding waarin ze reeds eigenaar zijn van die A  aandelen mits toestemming van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen E zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers  houders van A - aandelen in de verhouding waarin ze reeds eigenaar zijn van die A aandelen.

De aandelen E zijn evenwel overdraagbaar aan de eventuele rechtsopvolgers van de cv Vlar Verbranding mits toestemming van de Algemene Vergadering.

Ingeval van overdracht van aandelen E aan deelnemers - houders van A - aandelen zullen deze aandelen het kenmerk El ontvangen en uitsluitend recht geven op een tweede cumulatief preferentieel bruto - dividend.

Nieuwe tekst

Artikel 9. Overdraagbaarheid van de aandelen.

Alle aandelen zijn op naam.

De aandelen kunnen niet vrij worden overgedragen; ze kunnen slechts worden overgedragen onder de voorwaarden voorzien in onderhavige statuten.

De aandelen A kunnen slechts overgedragen worden onder deelnemers van dezelfde reeks mits toestemming van de Algemene Vergadering en op voorwaarde dat de afstand van de aandelen geen afbreuk doet aan de waarborgen voor de goede uitvoering van de verbintenissen.

De aandelen B zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers  houders van A  aandelen mits toestemming van de Algemene Vergadering en op voorwaarde dat de afstand van de aandelen geen afbreuk doet aan de waarborgen voor de goede uitvoering van de verbintenissen.

De aandelen C zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers  houders van A  aandelen in verhouding waarin ze reeds eigenaar zijn van die A aandelen mits toestemming van de Algemene Vergadering.

"De aandelen E zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers  houders van A  aandelen in de verhouding waarin ze reeds eigenaar zijn van die A-aandelen of aan de intercommunale DDS mits toestemming van de Algemene Vergadering. De aandelen E zijn evenwel overdraagbaar aan de eventuele rechtsopvolgers van de cv Vlar Verbranding mits toestemming van de Algemene Vergadering.

Ingeval van overdracht van aandelen E aan deelnemers  houders van A -- aandelen of de intercommunale DDS zullen deze aandelen het kenmerk El ontvangen en uitsluitend recht geven op een tweede cumulatief preferentieel bruto-dividend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De laatste alinea van artikel 15 als volgt aan te passen :

Huidige tekst

Artikel 15. Bijzondere bepaling  uittreding der cv Vlar Verbranding.

Na uitputting van de looptijd van de rechten van de vereniging, namelijk. op één en dertig juli tweeduizend en zeventien, zal de cv Vlar Verbranding, uit de vereniging treden.

Bij haar uittreding zal cv Vlar Verbranding vergoed worden ten bedrage van de nominale waarde van haar aandelen, zegge zeshonderd negentien duizend zevenhonderd vijfendertig Euro (¬ 619.735,00).

De E - aandelen zullen alsdan worden overgenomen door de A  aandelen of zullen worden overgenomen door de vereniging zelve. Alle rechten verbonden aan deze, door de vereniging zelve, overgenomen aandelen worden evenwel geschorst zolang de aandelen niet opnieuw zijn vervreemd hetzij aan de deelnemers A, hetzij aan derden.

Nieuwe tekst

Artikel 15. Bijzondere bepaling  uittreding der cv Vlar Verbranding.

Na uitputting van de looptijd van de rechten van de vereniging, namelijk. op één en dertig juli tweeduizend en zeventien, zal de cv Vlar Verbranding, uit de vereniging treden.

Bij haar uittreding zal cv Vlar Verbranding vergoed worden ten bedrage van de nominale waarde van haar aandelen, zegge zeshonderd negentien duizend zevenhonderd vijfendertig euro (¬ 619.735,00).

De E - aandelen zullen alsdan worden overgenomen door de A  aandelen, door de intercommunale DDS of zullen worden overgenomen door de vereniging zelve. Alle rechten verbonden aan deze, door de vereniging zelve, overgenomen aandelen worden evenwel geschorst zolang de aandelen niet opnieuw zijn vervreemd hetzij aan de deelnemers A, hetzij aan de intercommunale DDS , hetzij aan derden.

Il.Overwegende dat, met betrekking tot het bestuurlijk toezicht, ingevolge bovenvermelde er niet langer een Commissaris van de Vlaamse Regering bestaat en de statuten van de vereniging dus moeten aangepast worden aan deze wijziging. Zo moet elke verwijzing naar de Commissaris vervangen worden en moeten termijnen worden aangepast; tevens kan het mandaat van lasthebber voor een volledige legislatuur vastgelegd worden en is er een wijziging in de wijze van communicatie in het kader van het toezicht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Par. 5 punt 5.3. van artikel 17 te schrappen en te vervangen

Huidige tekst

Artikel 17. Samenstelling van de Algemene Vergadering.

§ 1. De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van de deelnemers en haar besluiten zijn, binnen de perken van de wet, het decreet en van onderhavige statuten, voor hen allen bindend.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers - lasthebbers van de deelnemers.

§ 2. Voor de deelnemers A worden zij rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraden uit hun leden, voor de deelnemer C worden zijn rechtstreeks aangewezen door de provincieraad uit zijn leden en voor de overige deelnemers door de organen die, krachtens de wettelijke, reglementaire of statutaire bepalingen, bevoegd zijn tot deelneming of toetreding gemachtigd zijn, te beslissen.

§ 3.leder vertegenwoordigd aandeel geeft recht op één stem. Welk ook het aantal dezer stemmen zij, de deelnemers A dienen steeds te beschikken over de meerderheid der stemmen. Indien nodig, zal het aantal stemmen toegewezen aan de andere deelnemers, proportioneel met hun aantal aandelen, verminderd worden. Geen deelnemer kan beschikken over een aantal stemmen dat hoger ligt dan de helft van het totale aantal statutair bepaalde stemmen.

§ 4. De lasthebbers der deelnemers moeten houder zijn van volmachten. Deze volmachten zijn niet overdraagbaar aan een andere lasthebber. Deze volmachten zullen drie volle dagen voor de vergadering op de zetel van de vereniging worden ingediend. De Algemene Vergadering mag eventueel, bij algemene maatregel gelijk voor allen, de laattijdig neergelegde volmachten aanvaarden.

§ 5. De A - deelnemers zullen worden vertegenwoordigd door maximaal 32 lasthebbers. 5,1. De helft van deze mandaten wordt verdeeld in functie van het inwonersaantal, met name : per volledige schijf van vijf procent (5 %) van het aantal inwoners van de lid - gemeente ten opzichte van het totaal aantal inwoners van het werkingsgebied van de vereniging, zal de gemeenteraad één (1) lasthebber kunnen aanduiden, met evenwel een maximum van vier.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

5.2. De andere helft van de mandaten wordt verdeeld in functie van het onderschreven kapitaal; met name : per volledige schijf van vijf procent (5 %) van het door de lid - gemeente onderschreven kapitaal ten opzichte van het totale door de deelnemers A onderschreven kapitaal in de vereniging, zal de gemeenteraad één lasthebber kunnen aanduiden, met evenwel een maximum van vier.

5.3. De benoemingsprocedure, met vaststelling van het mandaat van de lasthebber, wordt herhaald vôór elke Algemene Vergadering.

5.4. Het aantal stemmen waarover iedere deelnemer A in de Algemene Vergadering beschikt, wordt in gelijke mate gespreid over de lasthebbers van iedere deelnemer. Het bekomen aantal wordt naar de volgende eenheid afgerond zo de decimalen van het getal meer dan één half (0,5) bedragen. Zo dit niet het geval is wordt het getal afgerond naar beneden.

§ 6. De deelnemer C laat zich vertegenwoordigen door één lasthebber; de benoemingsprocedure, met vaststelling van het mandaat van de lasthebber, wordt herhaald voor elke Algemene Vergadering.

§ 7. De deelnemers B en E mogen zich elk door ten hoogste één lasthebber laten vertegenwoordigen.

§ 8. De lasthebbers tekenen, alvorens de vergadering bij te wonen, een aanwezigheidslijst. Deze lijst, die door de stemopnemers echt wordt verklaard, wordt bij het verslag gevoegd.

§ 9. De bestuurders en de Revisor wonen van rechtswege de Algemene Vergadering bij.

Nieuwe tekst

Artikel 17. Samenstelling van de Algemene Vergadering.

§ 1. De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van de deelnemers en haar besluiten zijn, binnen de perken van de wet, het decreet en van onderhavige statuten, voor hen allen bindend.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers - lasthebbers van de deelnemers.

§ 2. Voor de deelnemers A worden zij rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraden uit hun leden, voor de deelnemer C worden zijn rechtstreeks aangewezen door de provincieraad uit zijn leden en voor de overige deelnemers door de organen die, krachtens de wettelijke, reglementaire of statutaire bepalingen, bevoegd zijn tot deelneming of toetreding gemachtigd zijn, te beslissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 3.leder vertegenwoordigd aandeel geeft recht op één stem. Welk ook het aantal dezer stemmen zij, de deelnemers A dienen steeds te beschikken over de meerderheid der stemmen. Indien nodig, zal het aantal stemmen toegewezen aan de andere deelnemers, proportioneel met hun aantal aandelen, verminderd worden. Geen deelnemer kan beschikken over een aantal stemmen dat hoger ligt dan de helft van het totale aantal statutair bepaalde stemmen.

§ 4. De lasthebbers der deelnemers moeten houder zijn van volmachten. Deze volmachten zijn niet overdraagbaar aan een andere lasthebber. Deze volmachten zullen drie volle dagen voor de vergadering op de zetel van de vereniging worden ingediend. De Algemene Vergadering mag eventueel, bij algemene maatregel gelijk voor allen, de laattijdig neergelegde volmachten aanvaarden.

§ 5. De A - deelnemers zullen worden vertegenwoordigd door maximaal 32 lasthebbers. 5.1. De helft van deze mandaten wordt verdeeld in functie van het inwonersaantal, met name : per volledige schijf van vijf procent (5 %) van het aantal inwoners van de lid - gemeente ten opzichte van het totaal aantal inwoners van het werkingsgebied van de vereniging, zal de gemeenteraad één (1) lasthebber kunnen aanduiden, met evenwel een maximum van vier. 5.2. De andere helft van de mandaten wordt verdeeld in functie van het onderschreven kapitaal; met name : per volledige schijf van vijf procent (5 %) van het door de [id - gemeente onderschreven kapitaal ten opzichte van het totale door de deelnemers A onderschreven kapitaal in de vereniging, zal de gemeenteraad één lasthebber kunnen aanduiden, met evenwel een maximum van vier.

5.3. De benoemingsprocedure, met vaststelling van het mandaat van de [althebber, wordt vastgelegd voor de volledige duur van de legislatuur. De vaststelling van het mandaat dient wel nog steeds vóér elke Algemene Vergadering door de (gemeente- of Provincie-,) raad te worden genomen (artikel 44 DIS).

5.4. Het aantal stemmen waarover iedere deelnemer A in de Algemene Vergadering beschikt, wordt in gelijke mate gespreid over de lasthebbers van iedere deelnemer. Het bekomen aantal wordt naar de volgende eenheid afgerond zo de decimalen van het getal meer dan één half (0,5) bedragen. Zo dit niet het geval is wordt het getal afgerond naar beneden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 6. De deelnemer C laat zich vertegenwoordigen door één lasthebber; de benoemingsprocedure, met vaststelling van het mandaat van de lasthebber, wordt herhaald voor elke Algemene Vergadering.

§ 7. De deelnemers B en E mogen zich elk door ten hoogste één lasthebber laten vertegenwoordigen.

§ 8. De lasthebbers tekenen, alvorens de vergadering bij te wonen, een aanwezigheidslijst. Deze lijst, die door de stemopnemers echt wordt verklaard, wordt bij het verslag gevoegd.

§ 9. De bestuurders en de Revisor wonen van rechtswege de Algemene Vergadering bij. De laatste alinea van artikel 19 te schrappen

Huidige tekst

Artikel 19. De Jaarvergadering.

De Jaarvergadering heeft van rechtswege plaats, ieder jaar op de derde dinsdag van de maand juni, op het uur vermeld op de uitnodigingsbrief, in de zetel van de vereniging of ter plaatse op de uitnodigingsbrieven vermeld.

De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering samen, zo dikwijls als nodig. Hij moet deze samenroepen op verzoek van de deelnemers die samen minstens één vijfde van de aandelen bezitten. Wanneer in dit geval de vergadering niet binnen de dertig kalenderdagen bijeengeroepen is, mag deze worden opgeroepen door de deelnemers, houder van minstens één vijfde van de aandelen.

De datum en de dagorde van de Algemene Vergadering worden uiterlijk tweeënveertig kalenderdagen vooraf bij aangetekende brief, ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris van de Raad van Bestuur, aan de deelnemers medegedeeld.

De dagorde wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. De groep van deelnemers die tenminste éénlvijfde der aandelen vertegenwoordigt, kan een punt op de dagorde brengen op voorwaarde dat zij veertien dagen voor de vergadering van de Raad van Bestuur, de Raad van Bestuur hiervan mededeling geven. Werd op verzoek van de deelnemers de dagorde gewijzigd dan zal een bijgevoegde dagorde aan alle deelnemers worden verzonden ten minste één week voor de datum van de jaarvergadering. Deze punten, of de gewijzigde dagorde kunnen enkel ter bespreking voorgelegd worden en niet ter stemming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het jaarverslag, de stukken betreffende de jaarrekeningen en het ontwerp van winstverdeling welke door de Raad van Bestuur aan de jaarvergadering zullen onderworpen worden, evenals het verslag van de Revisor, bij deze uitnodiging gevoegd. Jaarlijks wordt een per mandataris geïndividualiseerd overzicht van de in het voorbije boekjaar ontvangen vergoedingen en presentiegelden gevoegd bij de documenten die aan de deelnemende gemeenten worden bezorgd overeenkomstig het artikel 65 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één. De Commissaris van de Vlaamse Regering wordt uitgenodigd bij aangetekende brief en de stukken welke aan de deelnemers worden toegestuurd worden eveneens aan hem toegestuurd.

Nieuwe tekst

Artikel 19. De Jaarvergadering.

De Jaarvergadering heeft van rechtswege plaats, ieder jaar op de derde dinsdag van de maand juni, op het uur vermeld op de uitnodigingsbrief, in de zetel van de vereniging of ter plaatse op de uitnodigingsbrieven vermeld.

De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering samen, zo dikwijls als nodig. Hij moet deze samenroepen op verzoek van de deelnemers die samen minstens één vijfde van de aandelen bezitten.

Wanneer in dit geval de vergadering niet binnen de dertig kalenderdagen bijeengeroepen is, mag deze worden opgeroepen door de deelnemers, houder van minstens één vijfde van de aandelen.

De datum en de dagorde van de Algemene Vergadering worden uiterlijk tweeënveertig kalenderdagen vooraf bij aangetekende brief, ondertekend door de Voorzitter en de

Secretaris van de Raad van Bestuur, aan de deelnemers medegedeeld.

De dagorde wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. De groep van deelnemers die tenminste éénlvijfde der aandelen vertegenwoordigt, kan een punt op de dagorde brengen op voorwaarde dat zij veertien dagen voor de vergadering van de Raad van Bestuur, de Raad van Bestuur hiervan mededeling geven. Werd op verzoek van de deelnemers de dagorde gewijzigd dan zal een bijgevoegde dagorde aan alle deelnemers worden

verzonden ten minste één week voor de datum van de jaarvergadering. Deze punten, of de gewijzigde dagorde kunnen enkel ter bespreking voorgelegd worden en niet ter stemming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het jaarverslag, de stukken betreffende de jaarrekeningen en het ontwerp van winstverdeling welke door de Raad van Bestuur aan de jaarvergadering zullen onderworpen worden, evenals het verslag van de Revisor, bij deze uitnodiging gevoegd. Jaarlijks wordt een per mandataris geïndividualiseerd overzicht van de in het voorbije boekjaar ontvangen vergoedingen en presentiegelden gevoegd bij de documenten die aan de deelnemende gemeenten worden bezorgd overeenkomstig het artikel 65 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één. De voorlaatste alinea van artikel 31 te schrappen

Huidige tekst

Artikel 31 : Wijze van oproeping van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls het belang van de vereniging zulks vereist, op uitnodiging van de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk de tweede Ondervoorzitter. Hij moet worden bijeengeroepen wanneer drie bestuurders (uitgezonderd de "leden van de Raad van Bestuur met raadgevende stem") of de Revisor zulks vragen. Drie bestuurders mogen ook de inschrijving van een punt op de dagorde vragen.

Behalve in geval van hoogdringendheid worden de uitnodigingen ten minste acht kalenderdagen voor de vergaderdatum verzonden. De uitnodiging vermeldt de dagorde, de datum, de plaats en het uur van de vergadering.

De Commissaris van de Vlaamse Regering wordt eveneens tot de vergadering uitgenodigd en ontvangt daarbij dezelfde stukken als deze welke aan de bestuurders worden toegezonden. De bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden gehouden ten maatschappelijke zetel of op een andere plaats op de uitnodiging vermeld.

Nieuwe tekst

Artikel 31 : Wijze van oproeping van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls het belang van de vereniging zulks vereist, op uitnodiging van de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk de tweede Ondervoorzitter. Hij moet worden bijeengeroepen wanneer drie bestuurders (uitgezonderd de "leden van de Raad van Bestuur met raadgevende stem") of de Revisor zulks vragen. Drie bestuurders mogen ook de inschrijving van een punt op de dagorde vragen.

Behalve in geval van hoogdringendheid worden de uitnodigingen ten minste acht kalenderdagen voor de vergaderdatum verzonden. De uitnodiging vermeldt de dagorde, de datum, de plaats en het uur van de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden gehouden ten maatschappelijke zetel of op een andere plaats op de uitnodiging vermeld.

De tweede alinea van artikel 33 te schrappen en te vervangen en de laatste alinea te schrappen

Huidige tekst

Artikel 33 : Het verslag van de vergadering en de bestemming ervan.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een gedetailleerd verslag. Dit verslag zal ook het individueel stemgedrag van de leden van de Raad van Bestuur vermelden. Het verslag wordt ondertekend door de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter en de Secretaris. Eensluidend verklaarde afschriften worden ondertekend door de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter of de Secretaris.

Afschriften van het verslag worden aan de leden van de Raad van Bestuur overgelegd op de volgende vergadering.

Het verslag wordt ter inzage van de gemeenteraadsleden gelegd op het secretariaat van de aangesloten gemeenten.

Afschrift van het verslag wordt toegezonden aan de Commissaris van de Vlaamse Regering binnen de dertig kalenderdagen na de betrokken vergadering.

Nieuwe tekst

Artikel 33 : Het verslag van de vergadering en de bestemming ervan.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een gedetailleerd verslag. Dit verslag zal ook het individueel stemgedrag van de leden van de Raad van Bestuur vermelden. Het verslag wordt ondertekend door de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter en de Secretaris. Eensluidend verklaarde afschriften worden ondertekend door de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter of de Secretaris.

Afschriften van het verslag worden aan de leden van de Raad van Bestuur overgelegd op de volgende vergadering.

Er wordt tevens een overzichtslijst opgemaakt per Raad van Bestuur, met een beknopte beschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden en besluiten van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De wijze waarop en de termijnen waarbinnen de verslagen van de Raad van Bestuur en de overzichtslijsten ter beschikking worden gesteld, ingezonden en gecommuniceerd worden, wordt bepaald door het Decreet van 6 juli 2001, houdende de intergemeentelijke samenwerking, de latere wijzigingen van het Decreet en de besluiten terzake.

Ill.Gelet op de volmachtenregeling, zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur van 21 oktober 2003 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 25 november 2003 waarin een aantal volmachten inzake arbeidsovereenkomsten, bestellingen, betalingen, ondertekening van akten, opleveringen, verklaringen in rechte, aanstellen van een advocaat en vertegenwoordiging in rechtsgedingen aan de adjunct-directeur worden toegekend; Overwegende evenwel dat er geen statutaire bepalingen bestaan in verband met het uitoefenen van de functie van adjunct-directeur;

De laatste alinea van artikel 34 als volgt aan te passen (toevoegen van "en adjunct-directeur"):

Huidige tekst

Artikel 34 Bevoegdheden van de Raad van Bestuur en de delegatie van machten.

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Alles wat door de wet, het decreet of door onderhavige statuten niet aan de Algemene Vergadering voorbehouden is, valt binnen zijn bevoegdheid. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel. Hij bepaalt hun statuut en hun bezoldiging. Hij stelt de tarieven vast met in acht name van de wettelijk voorgeschreven formaliteiten.

Alle akten die de vereniging tegenover derden binden, moeten, buiten de gevallen van bijzondere machtsdelegatie uitgaande van de Raad van Bestuur, warden ondertekend door de Voorzitter, bij diens ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter, bij hun ontstentenis door een bestuurder, en de Secretaris, zonder dat zij hun machten moeten bewijzen.

De vereniging is daarenboven geldig verbonden door bijzondere lasthebbers voor zover deze binnen de perken van hun volmacht handelen. De handtekening van de Voorzitter of een Ondervoorzitter of zijn gedelegeerde, volstaat voor akten van dagelijks bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onder akten van dagelijks bestuur dient te worden verstaan : de briefwisseling, het zorgen voor de ontvangsten en de betalingen van de vereniging, het afleveren van kwijtschriften, cheques en soortgelijke waarden; deze opsomming is niet limitatief.

Het mandaat van Directeur zal worden vervuld door de Directeur van het intergemeentelijk samenwerkingsverband D.D.S.

Nieuwe tekst

Artikel 34 Bevoegdheden van de Raad van Bestuur en de delegatie van machten.

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Alles wat door de wet, het decreet of door onderhavige statuten niet aan de Algemene Vergadering voorbehouden is, valt binnen zijn bevoegdheid. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel. Hij bepaalt hun statuut en hun bezoldiging. Hij stelt de tarieven vast met in acht name van de wettelijk voorgeschreven formaliteiten.

Alle akten die de vereniging tegenover derden binden, moeten, buiten de gevallen van bijzondere machtsdelegatie uitgaande van de Raad van Bestuur, worden ondertekend door de Voorzitter, bij diens ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter, bij hun ontstentenis door een bestuurder, en de Secretaris, zonder dat zij hun machten moeten bewijzen.

De vereniging is daarenboven geldig verbonden door bijzondere lasthebbers voor zover deze binnen de perken van hun volmacht handelen. De handtekening van de Voorzitter of een Ondervoorzitter of zijn gedelegeerde, volstaat voor akten van dagelijks bestuur. Onder akten van dagelijks bestuur dient te worden verstaan : de briefwisseling, het zorgen voor de ontvangsten en de betalingen van de vereniging, het afleveren van kwijtschriften, cheques en soortgelijke waarden, deze opsomming is niet limitatief.

Het mandaat van Directeur en Adjunct-directeur zal worden vervuld door de Directeur en Adjunct-directeur van het intergemeentelijk samenwerkingsverband D.D.S.

IV.Gelet op het besluit en de overwegingen van de Raad van Bestuur van 17 december 2013 om voor de volgende jaren een statutenwijziging voor te bereiden die voorziet in de verhoging van het eerste cumulatief preferentieel bruto dividend van 6,74 euro naar 7 eurolton en een verhoging van het tweede cumulatief preferentieel bruto dividend van 6,10% op de nominale waarde van de E- aandelen naar 6,34%, op voorwaarde dat de impact van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

deze kostenverhoging voor INDAVER niet meegenomen zal worden in de jaarlijkse en

driejaarlijkse herziening van exploitatiekosten.

paragrafen a en b van artikel 40 volledig te schrappen en te vervangen als volgt:

Huidige tekst

Artikel 40 Resultaatrekening  winst en winstverdeling.

De winst van het boekjaar blijkt uit de resultaatrekening.

a. Met ingang van één januari tweeduizend en vier wordt van de winst een eerste cumulatief preferentieel bruto dividend uitbetaald aan de deelnemer E, ten bedrage van zes Euro vierenzeventig Eurocent (¬ 6,74) per ton met een maximum van tweehonderd en twee duizend tweehonderd Euro (¬ 202.200) per jaar ten laste van de activiteit "afvalverbranding" binnen de vereniging. Met ingang van één januari tweeduizend en zes wordt van de winst een eerste cumulatief preferentieel brutodividend uitbetaald aan de deelnemer E ten bedrage van zes euro vierenzeventig eurocent (¬ 6,74) per ton met een maximum van honderd vijf en zeventig duizend tweehonderd veertig euro (¬ 175.240) per jaar ten laste van de activiteit "afvalverbranding" binnen de vereniging.

b. Met ingang van één januari tweeduizend en vier wordt vervolgens een tweede cumulatief preferentieel bruto dividend toegekend aan de deelnemer E. Dit dividend beloopt zes komma tien (6,10) ten honderd op de nominale waarde van de E  aandelen. In het bedrag van tweehonderd en tweeduizend tweehonderd Euro (¬ 202.200) en in het percentage van zes komma tien (6,10) procent hierboven vermeld zijn de rechtspersonenbelasting van vijftien komma vijf en veertig procent (15,45 %) en de roerende voorheffing waartoe de vereniging zou kunnen gehouden zijn tot betaling, inbegrepen. Met ingang van één januari tweeduizend en zes wordt bovenvermeld bedrag van tweehonderd en tweeduizend tweehonderd euro (¬ 202.200) vervangen door het cijfer honderd vijf en zeventig duizend tweehonderd veertig euro (¬ 175.240).

c. Met ingang van één en dertig december tweeduizend en drie wordt van het saldo van de winst ten minste vijf ten honderd op het geplaatst kapitaal voorafgenomen voor het vormen van de wettelijke reserve.

d. Van het overblijvende saldo der winst wordt een dividend uitbetaald aan de deelnemers A en B. Het percentage wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het percentage wordt vastgesteld met de nodige zorgvuldigheid teneinde de ontwikkeling van de activiteiten van de vereniging en in het bijzonder de investeringen niet te verhinderen en aldus een gezonde verhouding tussen het eigen en het vreemd vermogen te bewerkstelligen of in stand te houden.

Het dividend wordt verdeeld onder de deelnemers A en B naar rato van het volgestort kapitaal.

e. Op voorstel van de Raad van Bestuur zal de Jaarvergadering het saldo geheel of gedeeltelijk aan de beschikbare reserves toekennen of naar het volgend boekjaar overbrengen.

f. Indien de winst niet voldoende groot is om de voornoemde dividenden onder a. of b. toe te kennen, dan wordt het ontbrekende gedeelte gevoegd bij de berekening van de desbetreffende dividenden van het volgend boekjaar, tot de volledige betaling ervan aan de deelnemer E met dien verstande dat de Raad van Bestuur de nodige maatregelen moet treffen opdat dit ontbrekende gedeelte het volgend boekjaar na het jaar waarop het betrekking heeft, integraal aan de deelnemer E zal worden uitgekeerd en dit ten laste van de tak "afvalverbranding".

g. Het is de Raad van Bestuur niet toegestaan het ontbrekende dividend te putten uit de resultaten van andere activiteiten dan "afvalverbranding" en het evenmin te putten uit reserves, vroeger aangelegd tenzij deze speciaal met het oog daarop werden aangelegd ten laste van de exploitatierekening van de activiteit " afvalverbranding ".

Geen winst zal worden uitgekeerd indien op datum van de afsluiting van het boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de Jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet, het decreet of de statuten, niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto actief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen, schulden of kapitaalstoelagen. Winst kan evenmin uitgekeerd worden indien deze zou tot stand gekomen zijn door kapitaalsubsidies of werkingstoelagen van een hogere overheid.

Nieuwe tekst

Artikel 40 Resultaatrekening  winst en winstverdeling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De winst van het boekjaar blijkt uit de resultaatrekening.

a.Met ingang van één januari tweeduizend veertien wordt van de winst een eerste cumulatief preferentieel bruto dividend uitbetaald aan de deelnemer E ten bedrage van zeven euro (¬ 7,00) per ton met een maximum van honderd twee en tachtig duizend euro (¬ 182.000) per jaar ten laste van de activiteit "afvalverbranding" binnen de vereniging.

b.Met ingang van één januari tweeduizend veertien wordt vervolgens een tweede cumulatief preferentieel bruto dividend toegekend aan de deelnemer E. Dit dividend beloopt zes komma vier en dertig (6,34) ten honderd op de nominale waarde van de E- aandelen.

In het bedrag van honderd twee en tachtig duizend euro (¬ 182.000) en in het percentage van zes komma vier en dertig (6,34) procent hierboven vermeld zijn de rechtspersonenbelasting en de roerende voorheffing waartoe de vereniging zou kunnen gehouden zijn tot betaling, inbegrepen.

c. Met ingang van één en dertig december tweeduizend en drie wordt van het saldo van de winst ten minste vijf ten honderd op het geplaatst kapitaal voorafgenomen voor het vormen van de wettelijke reserve.

d. Van het overblijvende saldo der winst wordt een dividend uitbetaald aan de deelnemers A en B. Het percentage wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Het percentage wordt vastgesteld met de nodige zorgvuldigheid teneinde de ontwikkeling van de activiteiten van de vereniging en in het bijzonder de investeringen niet te verhinderen en aldus een gezonde verhouding tussen het eigen en het vreemd vermogen te bewerkstelligen of in stand te houden.

Het dividend wordt verdeeld onder de deelnemers A en B naar rato van het volgestort kapitaal.

e. Op voorstel van de Raad van Bestuur zal de Jaarvergadering het saldo geheel of gedeeltelijk aan de beschikbare reserves toekennen of naar het volgend boekjaar overbrengen.

Luik B - Vervolg

Voorbehouden ,aan het Belgisch ' Staatsblad

f. Indien de winst niet voldoende groot is om de voornoemde dividenden onder a. of b. toe te kennen, dan wordt het ontbrekende gedeelte gevoegd bij de berekening van de desbetreffende dividenden van het volgend boekjaar, tot de volledige betaling ervan aan de deelnemer E met dien verstande dat de Raad van Bestuur de nodige maatregelen moet treffen opdat dit ontbrekende gedeelte het volgend boekjaar na het jaar waarop het betrekking heeft, integraal aan de deelnemer E zal worden uitgekeerd en dit ten laste van de tak "afvalverbranding".

g. Het is de Raad van Bestuur niet toegestaan het ontbrekende dividend te putten uit de resultaten van andere activiteiten dan "afvalverbranding" en het evenmin te putten uit reserves, vroeger aangelegd tenzij deze speciaal met het oog daarop werden aangelegd ten laste van de exploitatierekening van de activiteit " afvalverbranding ".

Geen winst zal worden uitgekeerd indien op datum van de afsluiting van het boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de Jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet, het decreet of de statuten, niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto actief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen, schulden of kapitaalstoelagen. Winst kan evenmin uitgekeerd worden indien deze zou tot stand gekomen zijn door kapitaalsubsidies of werkingstoelagen van een hogere overheid.

Kris VERWAEREN Leentje GRILLAERT

Algemeen Directeur Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste brz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/10/2014
ÿþBijlagen billet Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

x "

f&

feeffl

tiar

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR BELGE

2 9 -09- 20%

BELGISWATSBI.AD

El

*14181686*

Benaming

(voluit) : VERENIGDE KOMPOSTBEDRIJVEN, AFGEKORT "VERKO"

Rechtsvorm : INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBAND Zetel : BEVRIJDINGSLAAN 201 TE 9200 DENDERMONDE Ondernemingsnr : 0218 426 974

Voorwerp akte : Gecoördineerde tekst van de statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

GECOORDINEERDE TEKST VAN DE STATUTEN TER GELEGENHEID VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN 17 juni 2014

Intergemeentelijk samenwerkingsverband "VERKO" opdrachthoudende vereniging.

STATUTEN

Maatschappelijke zetel : Bevrijdingslaan, 201 te 9200 Dendermonde

Hoofdexploitatiezetel : Bevrijdingslaan, 201 te 9200 Dendermonde

Vereniging met rechtspersoonlijkheid overeenkomstig het Decreet van 6 juli 2001 die de vorm van een opdrachthoudende vereniging heeft aangenomen.

HOOFDSTUK 1. NAAM, DEELNEMERS, MAATSCHAPPELUKE ZETEL, BESTAANSDUUR en VORM. Artikel 1. Naam van de vereniging

Er wordt bij onderhavige akte, tussen de verschijnende partijen, een opdrachthoudende vereniging opgericht onder de naam "Verenigde Kompostbedrijven" afgekort "Verko". Zij is de voortzetting van de intercommunale vereniging met dezelfde naam, opgericht op acht juni negentien honderd acht en zeventig en waarvan de bestaansduur werd verlengd op negentien mei negentienhonderd acht en negentig voor een termijn van dertig (30) jaren.

De vereniging wordt beheerst door het Decreet van zes juli tweeduizend en één hierna genoemd "de vereniging".

De vereniging heeft rechtspersoonlijkheid ingevolge het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

De verbintenissen van de vereniging hebben geen handelskarakter.

Artikel 2. Deelnemers.

De deelnemers aan de vereniging zijn de personen die overeenkomstig deze statuten tot de deelneming zijn toegelaten.

Artikel 3. Maatschappelijke zetel.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Dendermonde, Bevrijdingslaan, 201. De zetel van de vereniging mag bij gewoon besluit van de Algemene Vergadering worden overgebracht naar een andere plaats, doch steeds op het grondgebied van één der deelnemende gemeenten en in een gebouw dat haar of een der deelgenoten, toebehoort. De Raad van Bestuur zorgt voor de bekendmaking van zijn besluit terzake, in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vereniging mag één of meer exploitatiezetels vestigen.

j Y

.s r

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4. Bestaansduur.

Overeenkomstig het artikel 79 paragraaf 2, laatste lid, van het Decreet van zes juli tweeduizend en één, wordt de bestaansduur van de vereniging beperkt tot achttien jaren te rekenen vanaf tien november tweeduizend en één, de datum van de inwerkingtreding van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

De bestaansduur van de vereniging kan na het verstrijken van deze termijn, één of meerdere malen, verlengd worden voor een maximale termijn van telkens achttien jaren.

De deelnemers die niet wensen te verlengen kunnen daartoe niet verplicht worden en houden op deel uit te maken van de vereniging op het einde van het jaar waarin tot de verlenging door de Algemene Vergadering is beslist. Vooraf leggen zij hun daartoe strekkende beslissing voor. Deze beslissing wordt gevoegd bij het verslag van de Algemene Vergadering.

De deelnemers die niet wensen te verlengen moeten de door hen aangegane verbintenissen naleven, maar zijn voor het overige, naar aanleiding van het enkele feit van hun uittreding wegens niet-verlenging, geen schadevergoeding verschuldigd. De drie laatste leden van artikel 37 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één zijn op hen van toepassing.

De deelnemers die nalaten over de verlenging te beslissen of hun beslissing mee te delen, worden geacht verder deel uit te maken van de vereniging.

De vereniging mag slechts verbintenissen aangaan voor een termijn die haar bestaansduur overschrijdt, indien deze verbintenissen kunnen nagekomen worden door haar inkomsten, reserves, vast beloofde toelagen of voorafgaandelijk geplaatste kapitalen.

HOOFDSTUK Il. DOEL VAN DE VERENIGING.

Artikel 5. Doel van de vereniging -- overdracht van beheersbevoegdheid -- onderschrijving van één of meerdere Bijlage(n).

De vereniging heeft tot doel

a. De studie van de afvalproblematiek en het onderzoek van de wijze waarop aan de problematiek een oplossing kan worden gegeven in het belang van de volksgezondheid.

b. De inzameling en de verwerking van de afvalstoffen door :

b.1. de inrichting van intergemeentelijke diensten voor het inzamelen van afvalstoffen, hetzij voor rekening van de aangesloten deelnemers, hetzij voor rekening van derden

b.2. de inrichting van intergemeentelijke diensten voor het beheer van containerparken.

b.3. de inrichting van intergemeentelijke diensten voor de verwerking van afvalstoffen.

b.4. de inrichting van intergemeentelijke diensten voor de uitbating van kringloopcentra.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Hierbij zij bepaald dat dit dient te geschieden overeenkomstig de doelstellingen, zoals geformuleerd in het artikel 3.5.2, § 3, punt 1 van het Vlarea.

c. de organisatie en de inrichting van activiteiten welke gemeenschappelijk zijn voor aile deelnemers en welke noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van de hierboven genoemde doelstellingen evenals andere activiteiten of nieuwe ontwikkelingen maar die inhoudelijk te beschouwen zijn als samenhangend beleidsdomein met wat hierboven werd uiteengezet.

De vereniging verwezenlijkt haar doel ingevolge de beheersoverdracht waartoe de deelnemers hebben beslist, hetzij voor het geheel van de doelstellingen, hetzij voor een deel ervan al naar gelang de Bijlage(n) welke door de betrokken deelnemer werd(en) onderschreven, Heeft een deelnemer slechts een deel van de doelstellingen onderschreven dan kan hij op een later tijdstip de andere doelstellingen en bijlagen verder geheel of ten dele onderschrijven. Hiertoe neemt het wettelijk bevoegd orgaan van de deelnemer een besluit en wordt dit al dan niet aanvaard door de Raad van Bestuur van de vereniging.

De Bijiage(n) maakt (maken) integraal deel uit van deze statuten. Op heden hebben deze statuten drie (3) bijlagen.

HOOFDSTUK III : HET KAPITAAL, DE DEELNEMERS, HUN INBRENG EN VERBINTENISSEN Artikel 6. Kapitaal.

Het kapitaal van de vereniging bedraagt één miljoen vijfhonderd drie en vijftig duizend honderd vijf en dertig Euro (¬ 1.553.135).

Het vast kapitaal van de vereniging bedraagt honderd vijf en twintig duizend Euro(¬ 125.000).

Het kapitaal is samengesteld uit ondeelbare aandelen op naam. Alle aandelen zijn genummerd en ingeschreven in het register van de vereniging zoals bepaald in het artikel 63 van het decreet van 6 juli 2001.

Artikel 7. Soorten aandelen.

Er worden vier reeksen van aandelen gevormd ;

De aandelen A hebben een nominale waarde van vijfentwintig Euro (¬ 25,00); zij worden toegekend aan de gemeenten.

De aandelen B hebben een nominale waarde van vijfentwintig Euro (¬ 25,00); zij worden toegekend aan de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

De aandelen C hebben een nominale waarde van vijfentwintig Euro (¬ 25,00); zij worden toegekend aan de Provincie Oost-Vlaanderen.

De aandelen E hebben een nominale waarde van tweeduizend vierhonderd acht en zeventig Euro en vier en negentig Eurocent (¬ 2.478,94); zij worden toegekend aan de cv Vlar Verbranding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. Inschrijving op en wijze van volstorting van de aandelen.

§ 1. De A - aandelen

Op deze aandelen is als volgt ingeschreven :

1. De gemeente Berlare : tweeduizend vijfhonderd drie en tachtig (2.583) aandelen, van nummer één (1) tot en met nummer tweeduizend vijfhonderd drie en tachtig (2.583) voor een bedrag van vier en zestig duizend vijfhonderd vijf en zeventig (64.575) Euro,

2. De gemeente Buggenhout : tweeduizend zeshonderd negentig (2.690) aandelen, van nummer tweeduizend vijfhonderd vier en tachtig (2.584) tot en met nummer vijfduizend tweehonderd drie en zeventig (5.273) voor een bedrag van zevenenzestig duizend tweehonderd vijftig (67.250) Euro,

3. De Stad Dendermonde : achtduizend zevenhonderd twee en negentig (8.792) aandelen, van nummer vijfduizend tweehonderd vier en zeventig (5.274) tot en met nummer veertienduizend vijf en zestig (14.065) voor een bedrag van tweehonderd negentienduizend acht honderd (¬ 219.800) Euro,

4, De gemeente Hamme : vierduizend vijfhonderd twee en vijftig (4.552) aandelen, van nummer veertienduizend zes en zestig (14.066) tot en met nummer achttienduizend zeshonderd zeventien (18.617) voor een bedrag van honderd dertien duizend achthonderd (¬ 113.800) Euro,

5. De gemeente Laarne : tweeduizend driehonderd dertig (2.330) aandelen, van nummer achttienduizend zeshonderd achttien (18.618) tot en met nummer twintigduizend negenhonderd zeven en veertig (20.947) voor een bedrag van achtenvijftig duizend tweehonderd vijftig (¬ 58.250) Euro,

6. De gemeente Eebbeke : drieduizend zeshonderd zeven en negentig (3.697) aandelen, van nummer twintigduizend negenhonderd acht en veertig (20.948) tot en met nummer vier en twintig duizend zeshonderd vier en veertig (24.644) voor een bedrag van tweeënnegentig duizend vierhonderd vijf en twintig (¬ 92.425) Euro,

7. De gemeente Melle : tweeduizend vier en tachtig (2.084) aandelen, van nummer vier en twintig duizend zeshonderd vijf en veertig (24.645) tot en met nummer zes en twintig duizend zevenhonderd acht en twintig (26.728) voor een bedrag van twee en vijftig duizend honderd (¬ 52.100) Euro,

8. De gemeente Wetteren : vijfduizend vijf en twintig (5.025) aandelen, van nummer zes en twintig duizend zevenhonderd negen en twintig (26.729) tot en met nummer één en dertig duizend zevenhonderd drie en vijftig (31.753) voor een bedrag van honderd vijf en twintig duizend zeshonderd vijf en twintig (¬ 125.625) Euro,

9. De gemeente Wichelen : tweeduizend tweehonderd vijf en dertig (2.235) aandelen, van nummer één en dertig duizend zevenhonderd vier en vijftig (31.754) tot en met nummer drie en dertig duizend negenhonderd acht en tachtig (33.988) voor een bedrag van vijf en vijftig duizend achthonderd vijf en zeventig (¬ 55.875) Euro,

Deze aandelen zijn volstort.

§ 2. De B - aandelen :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op deze aandelen werd als volgt ingeschreven :

1. Het opdrachthoudend intergemeentelijk samenwerkingsverband IBOGEM met maatschappelijke zetel te Beveren, Schaarbeekstraat, 27 : tien (10) aandelen, van nummer drie en dertig duizend negenhonderd negen en tachtig (33.989) tot en met nummer drie en dertig duizend negenhonderd acht en negentig (33.998) voor een bedrag van tweehonderd vijftig (¬ 250) Euro

2. Het opdrachthoudend intergemeentelijk samenwerkingsverband Durme-Moervaart. met maatschappelijke zetel te Lokeren, Zelebaan, 42 : tien (10) aandelen, van nummer drie en dertig duizend negenhonderd negen en negentig (33.999) tot en met nummer vier en dertig duizend en acht ( 34.008 ), voor een bedrag van tweehonderd vijftig (¬ 250) Euro

Deze aandelen zijn volledig volstort.

De bevoegdheidsoverdracht door deze twee aandeelhouders beperkt zich tot de activiteit compostering".

§ 3.0e C aandelen :

Op deze aandelen werd als volgt ingeschreven :

Provincie Oost-Vlaanderen : drieduizend driehonderd acht en twintig aandelen (3.328), van nummer vier en dertig duizend en negen (34.009) tot en met nummer zeven en dertig duizend driehonderd zes en dertig (37.336), voor een bedrag van drie en tachtig duizend tweehonderd (¬ 83.200) Euro.

Deze aandelen zijn volstort.

De aandelen C delen niet in de winst van VERKO. De aandelen C kunnen ook niet verplicht worden op enigerlei wijze bij te dragen ter delging van de verliezen van VERKO.

De aandelen C hebben geen recht op enig aandeel van de reserves of liquidatiebonussen tenzij op de uitbetaling van de nominale waarde der aandelen.

§ 4. De E -- aandelen ;

Op deze aandelen werd als volgt ingeschreven :

De c.v. Vlar Verbranding met maatschappelijke zetel te Beveren, Haven 1940  Molenweg ; tweehonderd vijftig (250) aandelen E, van nummer zeven en dertig duizend driehonderd zeven en dertig (37.337) tot en met het nummer zeven en dertig duizend vijfhonderd zes en tachtig (37.586) voor een bedrag van zeshonderd negentien duizend zevenhonderd vijf en dertig (¬ 619.735) Euro.

Deze aandelen zijn volstort.

Deze aandelen geven aan de vereniging het recht om op jaarbasis dertigduizend (30.000) ton afvalstoffen te laten verbranden in de verbrandingsinstallaties van de n.v. Indaver op grond van een overdracht van rechten en plichten door de Intercommunale D.D.S.aan de vereniging ingevolge de authentieke akte van één en twintig oktober tweeduizend en drie, voor ons, Burgemeester van de Stad Dendermonde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Intercommunale had zelve die rechten verworven op één juli negentienhonderd negen en negentig ingevolge akte verleden voor het ambt van notaris Leo Bruynincx te Dendermonde op vier en twintig juni negentienhonderd negen en negentig, vanwege de c.v. Vlar Verbranding die op haar beurt deze rechten had verworven op grond van een overeenkomst tussen de n.v. Vlar en de n.v. Indaver. De n.v. Viar heeft bij authentieke akte van negen augustus negentienhonderd vijf en negentig alle rechten en plichten welke voortspruiten uit haar overeenkomst met de n.v. Indaver ingebracht in de c.v. Viar Verbranding met ingang van één december negentienhonderd acht en negentig.

Het recht van Verko geldt voor de duur van achttien (18) jaar en één maand te rekenen vanaf één juli negentienhonderd negen en negentig. Het recht heeft betrekking op restafvalstoffen van huisvuil en gemalen grofvuil, afkomstig van particuliere huishoudens en deze die daarmee gelijk gesteld zijn en ingezameld worden bij privé gezinnen of ondernemingen na selectieve inzameling. Het gaat hier in die gevallen om restafvalstoffen van huisvuil en grofvuil na sortering.

Deze afvalstoffen moeten een onderste verbrandingswaarde hebben tussen acht komma vier (8,4) en negen komma negen (9,9) Mj/kg.

De c.v. Vlar Verbranding stelt haar nijverheid ter beschikking zodat Verko het genot zal hebben van de technische, administratieve en beheersmatige know-how van de verbrandingsexploitatie.

Verko zal haar rechten niet mogen vervreemden door overdracht aan derden, behoudens bij besluit van de Raad van Bestuur, genomen met meerderheid van stemmen en mits akkoord van de c.v. Vlar Verbranding.

Verko vertrouwt aan de c.v. Vlar Verbranding de bedrijfsvoering van de in de schoot van Verko opgerichte bedrijfstak "afvalverbranding" toe.

De c.v. Vlar Verbranding voert deze opdracht uit overeenkomstig de beleidsbeginselen vast te stellen door de Raad van Bestuur van Verko en onder diens toezicht.

De hoger genoemde onderschrijving van aandelen "E" door de c.v. Vlar Verbranding blijft zonder gevolgen voor de besluitvorming binnen Verko in alle beleidsdomeinen, andere dan afvalverbranding.

Verko neemt deze rechten over op één januari tweeduizend en vier en mits vergoeding aan de Intercommunale D.D.S. van de som van acht miljoen tweehonderd negen en veertig duizend achthonderd acht en dertig Euro en zestien cent (¬ 8.249.838,16). Verko neemt bij deze de schulden over van de Intercommunale D.D.S. welke te maken hebben met de verwerving van zelfde verbrandingsrechten bij n.v. Indaver voor de som van zeven miljoen zeshonderd dertig duizend honderd en drie Euro zestien cent (¬ 7,630.103,16). Wordt in rekening courant geboekt ten voordele van D.D.S. en ten laste van Verko de som van zeshonderd negentienduizend zevenhonderd vijf en dertig Euro (¬ 619.735).

Eveneens worden ingevolge een besluit van de Buitengewone Algemene Vergadering van D.D.S. in datum van één en twintig oktober tweeduizend en drie, de door D.D.S. aangelegde provisies voor norminvestering in afvalverbranding, overgedragen aan Verko, ten bedrage van zeshonderd vier en veertig duizend zeshonderd zeven en veertig Euro en zeven en dertig cent (¬ 644.647,37) op datum van één januari tweeduizend en vier in rekening courant genomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij beslissing van de Algemene Vergadering van veertien juni tweeduizend en vijf wordt de dertigduizend (30.000) ton waarvan sprake in deze paragraaf, herleid tot zesentwintig duizénd (26.000) ton per jaar met ingang van één januari tweeduizend en zes.

De aandelen "E" delen niet in de winst behoudens wat dienaangaande specifiek werd bepaald in het artikel 40 van de statuten. De aandelen "E" kunnen ook niet verplicht worden op enigerlei wijze bij te dragen ter delging van de verliezen van Verko. De aandelen "E" hebben geen recht op enig aandeel van de reserves of liquidatiebonussen tenzij op de uitbetaling van de nominale waarde der aandelen.

Artikel 9. Overdraagbaarheid van de aandelen.

Alle aandelen zijn op naam.

De aandelen kunnen niet vrij worden overgedragen; ze kunnen slechts worden overgedragen onder de voorwaarden voorzien in onderhavige statuten.

De aandelen A kunnen slechts overgedragen warden onder deelnemers van dezelfde reeks mits toestemming van de Algemene Vergadering en op voorwaarde dat de afstand van de aandelen geen afbreuk doet aan de waarborgen voor de goede uitvoering van de verbintenissen.

De aandelen B zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers  houders van A  aandelen mits toestemming van de Algemene Vergadering en op voorwaarde dat de afstand van de aandelen geen afbreuk doet aan de waarborgen voor de goede uitvoering van de verbintenissen.

De aandelen C zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers  houders van A  aandelen in verhouding waarin ze reeds eigenaar zijn van die A  aandelen mits toestemming van de Algemene Vergadering.

De aandelen E zijn slechts overdraagbaar aan de deelnemers  houders van A - aandelen in de verhouding waarin ze reeds eigenaar zijn van die A  aandelen of aan de intercommunale DDS mits toestemming van de Algemene Vergadering. De aandelen E zijn evenwel overdraagbaar aan de eventuele rechtsopvolgers van de cv Vlar Verbranding mits toestemming van de Algemene Vergadering.

Ingeval van overdracht van aandelen E aan deelnemers - houders van A - aandelen of de intercommunale DDS zullen deze aandelen het kenmerk El ontvangen en uitsluitend recht geven op een tweede cumulatief preferentieel bruto - dividend.

Artikel 10. Verbintenissen.

De deelnemer die in gebreke blijft de gevraagde stortingen op het kapitaal of op de uitgiftepremies, op het bepaalde tijdstip te voldoen, zal aan de vereniging een intrest verschuldigd zijn, berekend per dag vertraging, tegen zeven procent per jaar.

De gedane stortingen worden in de eerste plaats op de vervallen intrest aangerekend.

De deelnemers zijn slechts verbonden tot het beloop van de aandelen die zij hebben geplaatst. Zij zijn niet hoofdelijk aansprakelijk, noch onderling, noch tegenover de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11. Kapitaalsverhoging.

Ingeval vare kapitaalsverhoging door de huidige deelnemers, zal de wijze van volstorting van de kapitaalsplaatsing bepaald worden door de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK IV. LATERE TOETREDINGEN, UITTREDINGEN EN UITSLUITINGEN. Artikel 12. I.atere toetredingen.

De Algemene Vergadering beslist, op grond van een gemotiveerd verslag van de Raad van Bestuur, over latere aanvragen tot toetreding. De Algemene Vergadering bepaalt de voorwaarden verbonden' aan de toetreding. Indien de Algemene Vergadering beslist de aanvraag tot toetreding niet in te willigen, moet zij haar beslissing duidelijk motiveren.

Bij eventuele verder toetredingen van gemeenten wordt de inschrijvingsbasis van het door de gemeente geplaatst kapitaal bepaald op vijf (5) Euro per inwoner, berekend op basis van het bevolkingscijfer van de gemeente volgens de meest recente officiële opgave; het totaalbedrag wordt afgerond tot de hogere eenheid.

Tevens zal worden rekening gehouden met de werkelijke waarde van de op dat ogenblik bestaande aandelen. Het verschil zal worden bijgestort als "uitgiftepremie" en de modaliteiten daarvan zullen bepaald worden door de Algemene Vergadering.

De bedragen die door de deelnemers, andere dan A, geplaatst warden, worden eveneens bepaald door de Algemene Vergadering, rekening houdende met de boekhoudkundige resultaten die bekend zijn op het ogenblik van het besluit.

De Algemene Vergadering bepaalt het aantal aandelen welke aan de nieuwe aandeelhouders warden toegekend.

Artikel 13. Uittredingen.

Overeenkomstig de artikelen 34 en 36 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één, is geen uittreding mogelijk tijdens de duur waarvoor de vereniging werd opgericht en/of werd verlengd, behoudens het bepaalde wat betreft de aandeelhouder Vlar Verbranding cv.in het artikel 15 hierna.

Artikel 14. Uitsluitingen.

Een deelnemer kan door de Algemene Vergadering, met gewone meerderheid van stemmen, worden uitgesloten wegens behoorlijk vastgestelde niet-naleving van de verbintenissen ten opzichte van de vereniging. In dat geval vervalt het aandeel van de betrokken deelnemer in de herwaarderingsmeerwaarden en reserves van de vereniging en zal hij aan de vereniging de schade dienen te betalen welke het gevolg is van het niet naleven van zijn verbintenissen en van zijn uitsluiting. De betrokken deelnemer zal slechts recht hebben op de uitkering van het door hem gestorte kapitaal.

De schade waarvan hierboven sprake zal van de terugstorting van zijn kapitaal worden afgetrokken.

De overblijvende schuld zal door hem aan de vereniging dienen te worden vergoed. De in gebreke zijnde deelnemer zal ook zijn, op grond van zijn kapitaalsonderschrijving, evenredig deel dienen te dragen inzake de overname van het personeel, zonder dat de personeelsleden door deze plicht tot overname gebonden zijn.

r I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De nieuwe werkgever waarborgt de op dat ogenblik vigerende rechten van de betrokken personeelsleden. Het door de deelnemer overgenomen personeel komt, voor zover het een gemeente betreft, met behoud van zijn geldelijk statuut, terecht in een overgangskader dat geen invloed heeft op de personeelsformatie en uitdovend is.

Het ontslag na uitsluiting wordt pas effectief op het einde van het boekjaar waarin het werd verleend en voor zover alle aan de vereniging nog verschuldigde bedragen werkelijk betaald zijn, tenzij hieromtrent tussen partijen een overeenkomst is gesloten.

Gedurende de voor terugbetaling verlopen termijn zal de terug te betalen som geen intresten opbrengen.

Artikel 15. Bijzondere bepaling  uittreding der cv Vlar Verbranding.

Na uitputting van de looptijd van de rechten van de vereniging, namelijk. op één en dertig juli tweeduizend en zeventien, zal de cv Viar Verbranding, uit de vereniging treden.

Bij haar uittreding zal cv Vlar Verbranding vergoed worden ten bedrage van de nominale waarde van haar aandelen, zegge zeshonderd negentien duizend zevenhonderd vijfendertig Euro (¬ 619.735,00).

De E - aandelen zullen alsdan worden overgenomen door de A  aandelen, door de Intercommunale DDS of zullen worden overgenomen door de vereniging zelve. Alle rechten verbonden aan deze, door de vereniging zelve, overgenomen aandelen worden evenwel geschorst zolang de aandelen niet opnieuw zijn vervreemd hetzij aan de deelnemers A, hetzij aan de intercommunale DDS, hetzij aan derden.

HOOFDSTUK V. DE WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN VAN DE BIJLAGEN.

Artikel 16 . Wijziging van de statuten en van de bijlagen.

Uitsluitend de Algemene Vergadering kan de statuutwijziging goedkeuren

De wijziging van de statuten en van de Bijlagen wordt artikelsgewijs aangebracht door de Algemene Vergadering met een drie/vierden meerderheid, zowel voor het geheel van de geldig uitgebrachte stemmen, als voor de geldig uitgebrachte stemmen van de vertegenwoordigde gemeenten, en op voorwaarde dat de gewone meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten haar instemming betuigt.

Uiterlijk negentig kalenderdagen voor de Algemene Vergadering wordt een door de Raad van Bestuur opgesteld ontwerp van statutenwijziging aan alle deelnemers voorgelegd. De beslissingen terzake van hun raden die de oorspronkelijke statuten hebben goedgekeurd, bepalen het mandaat van de respectieve lasthebbers op de Algemene Vergadering en worden bij het verslag van de Algemene Vergadering gevoegd.

De deelnemers die nalaten binnen de gestelde termijn een beslissing te nemen en voor te leggen , worden geacht zich te onthouden. De onthouding bepaalt het mandaat van hun lasthebbers op de Algemene Vergadering.

Het verslag van de Algemene Vergadering houdende wijziging van de statuten wordt, samen met de bijhorende documenten waaronder de beslissingen van de deelnemers, binnen een termijn van twintig kalenderdagen na zijn dagtekening, aan de toezichthoudende overheid voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De statutenwijzigingen worden op dezelfde wijze als de oprichtingsakte neergelegd en bekendgemaakt.

Een volledig gecoördineerde tekst van de statuten wordt neergelegd in de zetel van het samenwerkingsverband, bij de toezichthoudende overheid en in het gemeentehuis van elke deelnemende gemeente, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na de ontvangst door de vereniging, van het goedkeuringsbesluit of na het verstrijken van de termijn bedoeld in de laatste zin van het artikel 40 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

De statutenwijzigingen zijn slechts uitvoerbaar nadat ze zijn goedgekeurd bij besluit van de Vlaamse Regering of door het verstrijken van de termijn van goedkeuring. Er kan geen terugwerkende kracht aan verbonden worden die verder reikt dan de eerste januari van het boekjaar waarin de Algemene Vergadering de wijzigingen heeft aangebracht.

Er kunnen geen statutenwijzigingen aan de aandeelhouders worden voorgelegd in de loop van het jaar waarin de verkiezing voor de algehele vernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, tenzij tengevolge van een wettelijke of reglementaire verplichting.

HOOFDSTUK VI. DE ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 17. Samenstelling van de Algemene Vergadering.

§ 1. De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de aigeheelheid van de deelnemers en haar besluiten zijn, binnen de perken van de wet, het decreet en van onderhavige statuten, voor hen allen bindend.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers - lasthebbers van de deelnemers.

§ 2. Voor de deelnemers A worden zij rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraden uit hun leden, voor de deelnemer C worden zijn rechtstreeks aangewezen door de provincieraad uit zijn leden en voor de overige deelnemers door de organen die, krachtens de wettelijke, reglementaire of statutaire bepalingen, bevoegd zijn tot deelneming of toetreding gemachtigd zijn, te beslissen.

§ 3.leder vertegenwoordigd aandeel geeft recht op één stem. Welk ook het aantal dezer stemmen zij, de deelnemers A dienen steeds te beschikken over de meerderheid der stemmen. Indien nodig, zal het aantal stemmen toegewezen aan de andere deelnemers, proportioneel met hun aantal aandelen, verminderd worden. Geen deelnemer kan beschikken over een aantal stemmen dat hoger ligt dan de helft van het totale aantal statutair bepaalde stemmen.

§ 4. De lasthebbers der deelnemers moeten houder zijn van volmachten. Deze volmachten zijn niet overdraagbaar aan een andere lasthebber. Deze volmachten zullen drie volle dagen voor de vergadering op de zetel van de vereniging warden ingediend. De Algemene Vergadering mag eventueel, bij algemene maatregel gelijk voor allen, de laattijdig neergelegde volmachten aanvaarden.

§ 5. De A - deelnemers zuilen worden vertegenwoordigd door maximaal 32 lasthebbers.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

5.1. De helft van deze mandaten wordt verdeeld in functie van het inwonersaantal, met name : per volledige schijf van vijf procent (5 %) van het aantal inwoners van de lid - gemeente ten opzichte van het totaal aantal inwoners van het werkingsgebied van de vereniging, zal de gemeenteraad één (1) lasthebber kunnen aanduiden, met evenwel een maximum van vier.

5.2. De andere helft van de mandaten wordt verdeeld in functie van het onderschreven kapitaal; met name : per volledige schijf van vijf procent (5 %) van het door de lid - gemeente onderschreven kapitaal ten opzichte van het totale door de deelnemers A onderschreven kapitaal in de vereniging, zal de gemeenteraad één lasthebber kunnen aanduiden, met evenwel een maximum van vier.

5.3. De benoemingsprocedure, met vaststelling van het mandaat van de lasthebber, wordt vastgelegd voor de volledige duur van de legislatuur. De vaststelling van het mandaat dient wel nog steeds vâór elke Algemene Vergadering door de (gemeente-, provincie-)raad te worden genomen (artikel 44 DIS).

5.4. Het aantal stemmen waarover iedere deelnemer A in de Algemene Vergadering beschikt, wordt in gelijke mate gespreid over de lasthebbers van iedere deelnemer. Het bekomen aantal wordt naar de volgende eenheid afgerond zo de decimalen van het getal meer dan één half (0,5) bedragen. Zo dit niet het geval is wordt het getal afgerond naar beneden.

§ 6. De deelnemer C laat zich vertegenwoordigen door één lasthebber; de benoemingsprocedure, met vaststelling van het mandaat van de lasthebber, wordt herhaald voor elke Algemene Vergadering.

§ 7. De deelnemers B en E mogen zich elk door ten hoogste één lasthebber laten vertegenwoordigen.

§ 8. De lasthebbers tekenen, alvorens de vergadering bij te wonen, een aanwezigheidslijst. Deze lijst, die door de stemopnemers echt wordt verklaard, wordt bij het verslag gevoegd.

§ 9. De bestuurders en de Revisor wonen van rechtswege de Algemene Vergadering bij. Artikel 18. De Voorzitter van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn

plaatsvervanger.

De Voorzitter duidt de schrijver en twee stemopnemers aan.

Artikel 19. De Jaarvergadering.

De Jaarvergadering heeft van rechtswege plaats, ieder jaar op de derde dinsdag van de maand juni, op het uur vermeld op de uitnodigingsbrief, in de zetel van de vereniging of ter plaatse op de uitnodigingsbrieven vermeld.

De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering samen, zo dikwijls als nodig. Hij moet deze samenroepen op verzoek van de deelnemers die samen minstens één vijfde van de aandelen bezitten. Wanneer in dit geval de vergadering niet binnen de dertig kalenderdagen bijeengeroepen is, mag deze worden opgeroepen door de deelnemers, houder van minstens één vijfde van de aandelen.

De datum en de dagorde van de Algemene Vergadering worden uiterlijk tweeënveertig kalenderdagen vooraf bij aangetekende brief, ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris van de Raad van Bestuur, aan de deelnemers medegedeeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De dagorde wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. De groep van deelnemers die tenminste één/vijfde der aandelen vertegenwoordigt, kan een punt op de dagorde brengen op voorwaarde dat zij veertien dagen voor de vergadering van de Raad van Bestuur, de Raad van Bestuur hiervan mededeling geven. Werd op verzoek van de deelnemers de dagorde gewijzigd dan zal een bijgevoegde dagorde aan alle deelnemers worden verzonden ten minste één week voor de datum van de jaarvergadering. Deze punten, of de gewijzigde dagorde kunnen enkel ter bespreking voorgelegd worden en niet ter stemming.

Het jaarverslag,de stukken betreffende de jaarrekeningen en het ontwerp van winstverdeling welke door de Raad van Bestuur aan de jaarvergadering zullen onderworpen worden, evenals het verslag van de Revisor, bij deze uitnodiging gevoegd. Jaarlijks wordt een per mandataris geïndividualiseerd overzicht van de in het voorbije boekjaar ontvangen vergoedingen en presentiegelden gevoegd bij de documenten die aan de deelnemende gemeenten worden bezorgd overeenkomstig het artikel 65 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

Artikel 20 De Bijzondere Algemene Vergadering.

Afgezien van de Jaarvergadering wordt nog minstens één Bijzondere Algemene Vergadering belegd in de loop van het laatste trimester van elk jaar teneinde de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar te bespreken. Een door de Raad van Bestuur opgestelde begroting staat op de agenda van deze vergadering ter goedkeuring. De verdere dagorde wordt opgesteld door de Raad van Bestuur.

Voor de Bijzondere Algemene Vergadering wordt verder dezelfde procedure gevolgd als voor de Jaarvergadering.

Artikel 21 Wijze van vergaderen, beraadslagen en besluiten van de Algemene Vergadering.

§ 1. De Algemene Vergadering kan slechts besluiten treffen over de punten die voorkomen op de dagorde en wanneer minstens de helft van het totaal aantal stemmen en de meerderheid van de stemmen van de deelnemers - A aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Is het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde deelnemers onvoldoende om geldig te kunnen beraadslagen, dan wordt binnen een termijn van zestig dagen een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen. Deze vergadering zal dan geldig beraadslagen over de punten die voor de tweede maal op de dagorde staan, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde deelnemers zij.

De uitnodiging tot het bijwonen van deze tweede vergadering zal aan de tekst van dit artikel 21 herinneren. Deze bepaling geldt niet wanneer het gaat om een statutenwijziging.

§ 2, Behalve wanneer de wet, het decreet of deze statuten een andere meerderheid vereisen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De vereiste meerderheid moet terzelfder tijd, zowel voor het geheel van de uitgebrachte stemmen als voor het geheel van de uitgebrachte stemmen van de deelnemers A, verworven zijn.

§ 3. Na de goedkeuring van de jaarrekening spreekt de Algemene Vergadering zich uit, door een afzonderlijke stemming, omtrent de kwijting die aan de bestuurders en de Revisor dient gegeven.

§ 4. De Algemene Vergadering doet uitspraak over alle punten die op de dagorde zijn geplaatst.

Artikel 22 : He Verslag van de Algemene Vergadering en de bestemming ervan.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het verslag van de Algemene Vergadering, houdende wijziging van de statuten, zal worden behandeld overeenkomstig het artikel 40 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

Het verslag van de Algemene Vergadering wordt ondertekend door de Voorzitter, de schrijver, de stemopnemers en door de deelnemers of hun lasthebbers, die erom verzoeken.

Afschriften van het verslag worden ondertekend door de Voorzitter en de schrijver en aan alle deelnemers en aan de Vlaamse Regering toegezonden binnen de twintig kalenderdagen volgend op de vergadering.

Artikel 23 : Het Jaarverslag en de Jaarrekening.

Het jaarverslag omtrent de activiteiten van de vereniging, de jaarrekening zoals vastgesteld door de Algemene Vergadering en het verslag van de Revisor worden toegezonden aan aile deelnemers binnen de vijfenveertig kalenderdagen volgend op de Jaarvergadering.

HOOFDSTUK VII : DE RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 24 : De Bestuurders :

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur waarvan de leden bij geheime stemming worden benoemd door de Algemene Vergadering. Elke lasthebber in de Algemene Vergadering beschikt over zoveel stemmen als hem door deze statuten worden toegekend en kan zijn stemmen verdelen over de namen van de kandidaten naar zijn keuze.

Indien een kandidaat niet het vereiste aantal stemmen bekomt is artikel 46, 3° alinea, van het Decreet van zes juli tweeduizend en één van toepassing

De meerderheid van de mandaten wordt toegekend aan de deelnemers  A

§ 2.0e verdeling van de mandaten is als volgt :

de mandaten toegekend aan de deelnemers  A :

Voor de verdeling van deze mandaten worden drie categorieën onderscheiden :

1° categorie : gemeenten met minder dan 15.000 inwoners;

2° categorie : gemeenten met 15.000 inwoners en meer, tot 24.999;

3° categorie : gemeenten met meer dan 25.000 inwoners.

Aan elke gemeente wordt minstens één mandaat toegekend.

Aan elke gemeente van de tweede categorie wordt een tweede mandaat toegekend.

Aan elke gemeente van de derde categorie worden drie bijkomende mandaten toegekend.

Elke gemeente draagt, bij besluit van de gemeenteraad, haar kandidaat of kandidaten voor. Indien een voorgedragen kandidaat geen lid is van de gemeenteraad, dient de voordracht uitdrukkelijk te worden gemotiveerd waarbij de deskundigheid van de kandidaat met betrekking tot het statutaire doel van de vereniging duidelijk wordt aangetoond,.

De deelnemers  B hebben geen recht op een mandaat in de Raad van Bestuur.

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De deelnemer C heeft recht op twee (2) mandaten in de Raad van Bestuur. De provincie Oost-Vlaanderen draagt, bij besluit van de provincieraad, de kandidaat of kandidaten voor.

De deelnemer E heeft recht op één mandaat in de Raad van Bestuur. Het bevoegde orgaan van deze deelnemer draagt de kandidaten voor,

Artikel 25 : De Leden van de Raad van Bestuur met raadgevende stem.

§ 1. De gemeenten - deelnemers hebben recht op maximum twee "leden van de Raad van Bestuur met raadgevende stem". Deze afgevaardigden worden per gemeente verkozen uit de leden van de gemeenteraad die verkozen zijn op een lijst waarvan geen enkele verkozen persoon deel uitmaakt van het College van Burgemeester en Schepenen of aangesteld is als voorzitter van het O.C.M.W. Hun aanduiding wordt medegedeeld aan de Algemene Vergadering die overgaat tot de samenstelling van de Raad van Bestuur na de algehele vernieuwing van de gemeenteraden.

§ 2. indien het aantal door de gemeenten, op grond van de vorige paragraaf, aangeduide afgevaardigden, twee of minder bedraagt, neemt de Algemene Vergadering akte van de aanduidingen en wonen deze afgevaardigden de zittingen van de Raad van Bestuur bij, met raadgevende stem.

§ 3. Indien het aantal door de gemeenten, op grond van de eerste paragraaf van dit artikel, aangeduide afgevaardigden meer dan twee bedraagt, neemt de algemene vergadering akte van de gemeenteraadsbesluiten en bepaalt zij de rangorde van de aangeduide leden met raadgevende stem. Eerst gerangschikt wordt het lid dat met éénparigheid van stemmen door zijn gemeenteraad werd aangeduid; verder gelden de volgende criteria in de volgorde waarbij ze hier worden vermeld : 1. de ononderbroken dienstanciënniteit in de betrokken gemeenteraad te beginnen met het lid met de hoogste anciënniteit, 2. de leeftijd van het lid, waarbij het in leeftijd oudste lid als eerste wordt gerangschikt.

§ 4. Het mandaat duurt zes jaar, behoudens de eerste aanduiding die in elk geval ten einde loopt naar aanleiding van de eerstvolgende algemene vernieuwing van de gemeenteraden.

§ 5. Voor de eerste toepassing van de bepalingen in paragraaf 2 , paragraaf 3 en paragraaf 4 hierboven moet de verwijzing in paragraaf 1 van dit artikel naar de Algemene Vergadering die de Raad van Bestuur samenstelt na de algehele vernieuwing van de gemeenteraden, gelezen worden als een verwijzing naar de Algemene Vergadering die de opneming van dit artikel in de statuten heeft goedgekeurd. Het mandaat van de op dat ogenblik in functie tredende "leden van de Raad van Bestuur met raadgevende stem" eindigt op de Algemene Vergadering die de Raad van Bestuur zal samenstellen na de eerstvolgende algehele vernieuwing van de gemeenteraden.

§ 6. In geval van ontslag of overlijden van een "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem" voorziet de gemeenteraad die de oorspronkelijke kandidaat had aangeduid onmiddellijk in zijn vervanging.

§ 7. De bepalingen van het artikel 29 zijn van toepassing op de "leden van de Raad van Bestuur met raadgevende stem".

Artikel 26 Vervanging in geval van overlijden of ontslag.

Ingeval van overlijden of ontslag van een bestuurder voorziet de Raad van Bestuur, op voordracht van de deelnemer, in zijn vervanging. De vervanger blijft in functie tot de volgende Algemene Vergadering. Deze voorziet in de definitieve vervanging overeenkomstig het artikel 24.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aldus benoemde bestuurder beëindigt het mandaat van de overleden of ontslaggevende bestuurder die hij vervangt.

legevat van overlijden of ontslag van een !id van de Raad van Bestuur met raadgevende stem is het artikel 25 § 6 van toepassing.

Artikel 27 De duur van het mandaat.

De duur van het mandaat van bestuurder en "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem" bedraagt zes jaren.

Een uittredende bestuurder of "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem" is opnieuw verkiesbaar.

Alle bestuurders zijn ambthalve ontslagnemend

a. na de eerste algemene vergadering volgend op de algehele vernieuwing van de gemeenteraden.

b. onmiddellijk nadat zij het openbaar mandaat dat zij bij hun benoeming bekleedden verloren hebben.

c. wanneer zij niet meer het vertrouwen genieten van de deelgenoot die hen heeft voorgedragen en door deze een nieuwe kandidaat wordt voorgedragen.

Artikel 28 Verantwoordelijkheid van de bestuurders.

De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging. De bestuurders zijn overeenkomstig de bepalingen van het gemeen recht, verantwoordelijk voor de vervulling van de hen opgedragen taak en zijn aansprakelijk, zonder hoofdelijkheid, voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van hun bestuur.

Artikel 29 Onverenigbaarheden met het mandaat van bestuurder.

Het artikel 48 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één is hier van toepassing.

Bovendien is het een bestuurder en het "lid van de Raad van Bestuur met raadgevende stem", uitdrukkelijk verboden :

a. aanwezig te zijn bij een beraadslaging over zaken waarbij hij een rechtstreeks belang heeft of waarbij zijn bloed - of aanverwanten tot en met de vierde graad, een persoonlijk en rechtstreeks belang hebben. Dit verbod strekt niet verder dan bloed - en aanverwanten tot de tweede graad zo het gaat om voordrachten van kandidaten, benoemingen, afzettingen of schorsingen;

b. rechtstreeks of onrechtstreeks deel te nemen aan overeenkomsten afgesloten door de vereniging;

c. als advocaat, notaris of zaakwaarnemer op te treden in rechtsgedingen tegen de vereniging. Het is hem verboden, in dezelfde hoedanigheid, ten behoeve van de vereniging te pleiten, raad te geven of op te treden in enige betwisting tenzij dit kosteloos gebeurt.

d. op te treden als raadsman van een personeelslid in tuchtzaken.

Wordt van rechtswege als ontslagnemend en niet-herkiesbaar beschouwd, de bestuurder die handelt tegen dit verbod.

a I.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 30 : De Voorzitter, de Ondervoorzitters en de Secretaris.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden, een Voorzitter, een eerste en een tweede Ondervoorzitter. De Voorzitter en de Ondervoorzitters moeten worden verkozen onder de leden van de Raad van Bestuur die door een gemeente werden voorgedragen en lid zijn van de gemeenteraad.

Het mandaat van Voorzitter en Ondervoorzitter duurt zes jaar. Het is hernieuwbaar. Het neemt in ieder geval een einde bij het einde van het mandaat van bestuurder.

Het mandaat van Secretaris wordt waargenomen door de Directeur van de vereniging of degene die hem vervangt.

De Voorzitter zit de vergaderingen van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering voor. Bij diens ontstentenis worden zij voorgezeten door de eerste, respectievelijk de tweede Ondervoorzitter.

Bij ontstentenis van de Voorzitter en de Ondervoorzitters worden de vergaderingen voorgezeten door de bestuurder die door een gemeente werd voorgedragen en die in de Raad van Bestuur de grootste ononderbroken anciënniteit heeft. Bij gelijke anciënniteit neemt de in leeftijd oudste bestuurder die door een gemeente werd voorgedragen en die lid is van de gemeenteraad, het voorzitterschap waar.

Artikel 31: Wijze van oproeping van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls het belang van de vereniging zulks vereist, op uitnodiging van de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk de tweede Ondervoorzitter. Hij moet worden bijeengeroepen wanneer drie bestuurders (uitgezonderd de "leden van de Raad van Bestuur met raadgevende stem") of de Revisor zulks vragen.

Drie bestuurders mogen ook de inschrijving van een punt op de dagorde vragen.

Behalve in geval van hoogdringendheid worden de uitnodigingen ten minste acht kalenderdagen voor de vergaderdatum verzonden. De uitnodiging vermeldt de dagorde, de datum, de plaats en het uur van de vergadering.

De bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden gehouden ten maatschappelijke zetel of op een andere plaats op de uitnodiging vermeld.

Artikel 32 Wijze van vergaderen, beraadslagen en besluiten van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan geldig besluiten als de meerderheid van de leden, alsook de meerderheid van de leden, aangeduid door de gemeenten aanwezig is of vertegenwoordigd en slechts over de punten op de dagorde vermeld.

Elke bestuurder mag een bestuurder die tot dezelfde groep behoort het recht verlenen hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Een bestuurder mag slechts drager zijn van één volmacht. Deze volmacht moet schriftelijk gesteld zijn en aan de Voorzitter van de vergadering overgemaakt worden ten laatste bij de aanvang van de vergadering, De volmacht moet de naam van de volmachtdrager vermelden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De volmacht mag ook gesteld worden per faxbericht, per e-mail of gelijk welk andere schriftelijk communicatiemiddel waarvan de authenticiteit van herkomst evenwel op ondubbelzinnige wijze identificeerbaar is.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de Voorzitter van de vergadering doorslaggevend. Indien het gaat om een geheime stemming is het punt van de dagorde, ingeval van staking van stemmen, verworpen. De onthoudingen worden niet meegerekend om het meerderheidsquorum van de stemming te bepalen.

Om geldig te besluiten moeten alle besluiten van de Raad van Bestuur ook de vereiste meerderheid bekomen van de bestuurders die door de gemeenten werden voorgedragen.

Wanneer de in de eerste alinea van dit artikel bepaalde meerderheid der bestuurders niet aanwezig is, zal een tweede vergadering binnen de vijftien dagen worden belegd, waarop over de punten die voor de tweede maal op de agenda worden gebracht, kan worden beslist welke ook het aantal aanwezige bestuurders zij. De uitnodiging tot het bijwonen van deze tweede vergadering, zal bij aangetekende brief worden verzonden en zal aan de tekst van dit artikel herinneren.

Artikel 33 Het verslag van de vergadering en de bestemming ervan.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een gedetailleerd verslag. Dit verslag zal ook het individueel stemgedrag van de leden van de Raad van Bestuur vermelden. Het verslag wordt ondertekend door de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter en de Secretaris. Eensluidend verklaarde afschriften worden ondertekend door de Voorzitter of bij ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter of de Secretaris. Afschriften van het verslag worden aan de leden van de Raad van Bestuur overgelegd op de volgende vergadering.

Er wordt tevens een overzichtslijst opgemaakt per Raad van Bestuur, met een beknopte beschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden en besluiten van de Raad van Bestuur.

De wijze waarop en de termijnen waarbinnen de verslagen van de Raad van Bestuur en de overzichtslijsten ter beschikking worden gesteld, ingezonden en gecommuniceerd worden, wordt bepaald door het Decreet van 6 juli 2001, houdende de intergemeentelijke samenwerking, de latere wijzigingen van het Decreet en de besluiten terzake.

Artikel 34 Bevoegdheden van de Raad van Bestuur en de delegatie van machten.

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Alles wat door de wet, het decreet of door onderhavige statuten niet aan de Algemene Vergadering voorbehouden is, valt binnen zijn bevoegdheid.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel. Hij bepaalt hun statuut en hun bezoldiging. Hij stelt de tarieven vast met in acht name van de wettelijk voorgeschreven formaliteiten.

Alle akten die de vereniging tegenover derden binden, moeten, buiten de gevallen van bijzondere machtsdelegatie uitgaande van de Raad van Bestuur, worden ondertekend door de Voorzitter, bij diens ontstentenis door de eerste, respectievelijk tweede Ondervoorzitter, bij hun ontstentenis door een bestuurder, en de Secretaris, zonder dat zij hun machten moeten bewijzen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging is daarenboven geldig verbonden door bijzondere lasthebbers voor zover deze binnen de perken van hun volmacht handelen. De handtekening van de Voorzitter of een Ondervoorzitter of zijn gedelegeerde, volstaat voor akten van dagelijks bestuur. Onder akten van dagelijks bestuur dient te worden verstaan : de briefwisseling, het zorgen voor de ontvangsten en de betalingen van de vereniging, het afleveren van kwijtschriften, cheques en soortgelijke waarden, deze opsomming is niet limitatief.

Het mandaat van Directeur en Adjunct-Directeur zal worden vervuld door de Directeur en Adjunct-Directeur van het intergemeentelijk samenwerkingsverband D.D.S.

Artikel 35 Presentiegelden en vergoedingen van de leden van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering bepaalt het presentiegeld toe te kennen aan de Voorzitter, de Ondervoorzitters en de leden van de Raad van Bestuur rekening houdende met de wettelijke en decretale bepalingen in dit verband.

HOOFDSTUK VIII. DE REVISOR.

Artikel 36 Aanstelling en duur van de opdracht.

De controle op de vereniging wordt uitgeoefend door een Revisor, benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van drie jaren en op wie de desbetreffende artikelen van het Wetboek van Vennootschappen, van toepassing is. Hij kan worden herbenoemd, telkens voor een periode van maximum drie jaren. Zijn ereloon wordt vastgesteld door zelfde Algemene Vergadering die over zijn aanstelling beslist.

Artikel 37 Taken en verantwoordelijkheden van de Revisor.

De Revisor oefent een onbeperkt recht van toezicht uit op alle verrichtingen van de vereniging. Hij mag inzage nemen, doch zonder ze te verplaatsen, van de boeken, de briefwisseling, de verslagen en processen-verbaal en over het algemeen van alle schrifturen en dossiers van de vereniging. Hij kan door de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur met bijzondere toezichtopdrachten worden belast.

Hij overhandigt tien weken voor de Jaarvergadering, aan aile bestuurders een verslag. Dit verslag moet ondermeer de nodige gegevens bevatten om te kunnen oordelen op welke wijze de statuten en de wettelijke voorschriften worden nageleefd. Het verslag behelst insgelijks aile gewenste en vereiste inlichtingen betreffende de jaarrekeningen.

HOOFDSTUK 1X. BOEKJAAR, JAARREKENING.

Artikel 38 Wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen.

De wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen is van toepassing met inbegrip van de richtlijnen die de overheid uitvaardigt met betrekking tot de boekhoudkundige verrichtingen van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Artikel 39 Boekjaar  Jaarrekening.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december. Op één en dertig december van ieder jaar maakt de Raad van Bestuur zijn jaarverslag, de jaarrekening en het voorstel tot bestemming van het resultaat op.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Gelijktijdig met het afsluiten van het boekjaar sluit de Raad van Bestuur eveneens de rekening af van de activiteit "afvalverbranding" teneinde op basis van de bedrijfsresultaten ervan, de dividenden te kunnen bepalen welke ten goede moeten komen van de aandelen E, conform de bepalingen van het artikel 40 hierna.

De Raad van Bestuur stelt tenminste veertien weken voor de Jaarvergadering en dit zonder het verplaatsen van documenten, alle stukken, vereist voor het nazicht van alle schriften, ter beschikking van de Revisor.

Artikel 40 Resultaatrekening  winst en winstverdeling.

De winst van het boekjaar blijkt uit de resultaatrekening.

a. Met ingang van één januari tweeduizend veertien wordt van de winst een eerste cumulatief preferentieel bruto dividend uitbetaald aan de deelnemer E, ten bedrage van zeven euro (¬ 7,00) per ton met een maximum van honderd twee en tachtig duizend euro (¬ 182.000) per jaar ten laste van de activiteit "afvalverbranding" binnen de vereniging

b. Met ingang van één januari tweeduizend veertien wordt vervolgens een tweede cumulatief preferentieel bruto dividend toegekend aan de deelnemer E. Dit dividend beloopt zes komma vier en dertig (6,34) ten honderd op de nominale waarde van de E-aandelen, In het bedrag van honderd twee en tachtig duizend euro Ǭ 182 000j en (n het percentage van zes komma vier en dertig (6,34) procent hierboven vermeld, zijn de rechtspersonenbelasting en de roerende voorheffing, waartoe de vereniging zou kunnen gehouden zijn tot betaling, inbegrepen.

c. Met ingang van één en dertig december tweeduizend en drie wordt van het saldo van de winst ten minste vijf ten honderd op het geplaatst kapitaal vooraf genomen voor het vormen van de wettelijke reserve.

d. Van het overblijvende saldo der winst wordt een dividend uitbetaald aan de deelnemers A en B.Het percentage wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Het percentage wordt vastgesteld met de nodige zorgvuldigheid teneinde de ontwikkeling van de activiteiten van de vereniging en in het bijzonder de investeringen niet te verhinderen en aldus een gezonde verhouding tussen het eigen en het vreemd vermogen te bewerkstelligen of in stand te houden.

Het dividend wordt verdeeld onder de deelnemers A en B naar rato van het volgestort kapitaal.

e. Op voorstel van de Raad van Bestuur zal de Jaarvergadering het saldo geheel of gedeeltelijk aan de beschikbare reserves toekennen of naar het volgend boekjaar overbrengen.

f. Indien de winst niet voldoende groot is om de voornoemde dividenden onder a. of b, toe te kennen, dan wordt het ontbrekende gedeelte gevoegd bij de berekening van de desbetreffende dividenden van het volgend boekjaar, tot de volledige betaling ervan aan de deelnemer E met dien verstande dat de Raad van Bestuur de nodige maatregelen moet treffen opdat dit ontbrekende gedeelte het volgend boekjaar na het jaar waarop het betrekking heeft, integraal aan de deelnemer E zal worden uitgekeerd en dit ten laste van de tak "afvalverbranding".

g. Het is de Raad van Bestuur niet toegestaan het ontbrekende dividend te putten uit de resultaten van andere activiteiten dan "afvalverbranding" en het evenmin te putten uit reserves, vroeger aangelegd tenzij deze speciaal met het oog daarop werden aangelegd ten laste van de exploitatierekening van de activiteit " afvalverbranding ".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Geen winst zal worden uitgekeerd indien op datum van de afsluiting van het boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de Jaarrekening, Is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet, het decreet of de statuten, niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto actief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen, schulden of kapitaalstoelagen. Winst kan evenmin uitgekeerd worden indien deze zou tot stand gekomen zijn door kapitaalsubsidies of werkingstoelagen van een hogere overheid.

Artikel 41 Resultaatrekening  verlies.

Wanneer een boekjaar wordt afgesloten met verlies, dan wordt het verlies vereffend door afneming op de reserves. Zo deze ontoereikend zijn, dan wordt het saldo naar het volgende boekjaar overgedragen.

Wanneer ten gevolge van een geleden verlies, het netto actief gedaald is tot minder dan de helft van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal, dan moet de Algemene Vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste zestig dagen nadat het verlies is vastgesteld om te beraadslagen en te beslissen, volgens de regels welke van toepassing zijn op een statutenwijziging, over een door de Raad van Bestuur opgesteld saneringsplan.

De Raad van Bestuur verantwoordt zijn voorstellen in dit saneringsplan dat uiterlijk drie weken voor de Algemene Vergadering aan alle deelnemers en aan de toezichthoudende overheid wordt voorgelegd, samen met de uitnodiging en alle bijhorende documenten waaruit de noodzaak en de aard van het saneringsplan blijkt.

De Algemene Vergadering beslist , onder de voorwaarden bepaald in het artikel 39 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één, en het artikel 16, tweede, derde en vierde alinea van deze statuten.

HOOFDSTUK X : INFORMATIE EN COMMUNICATIE.

Artikel 42 Informatie en Communicatie .

De vergaderingen van de Algemene Vergadering zijn openbaar.

De Raad van Bestuur draagt de verantwoordelijkheid het Jaarverslag aangaande de werking van de vereniging tijdig en in de gepaste vorm voor te leggen aan alle gemeenteraden en bij de statutaire organen van alle andere aangesloten [eden en na goedkeuring ervan de verspreiding ervan te verzekeren bij alle gemeenteraadsleden en derden in een aan de tijdsomstandigheden aangepaste vorm en met zin voor openheid en duidelijkheid.

De Raad van Bestuur draagt de verantwoordelijkheid om alle besluiten zowel van de Raad van Bestuur als van de Algemene Vergadering, welke van een bijzondere betekenis zijn voor de bevolking, kenbaar te maken in een eveneens aan de tijdsomstandigheden aangepaste vorm en met zin voor openheid en duidelijkheid.

De Raad van Bestuur legt aan de Jaarvergadering, die telkens plaats vindt in de loop van het eerste werkingsjaar na de algehele hernieuwing van de gemeenteraden, een evaluatierapport voor over de werking van de vereniging en de objectieven voor de komende zes jaren, en dit overeenkomstig de bepalingen van het artikel 70 van het Decreet van zes juli tweeduizend en één.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

tágën bij h t é1giscli S'faatsfi d - b67fii/ 6f4- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

HOOFDSTUK XI. : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 43 Ontbinding en vereffening

Ingeval van ontbinding en vereffening benoemt de Algemene Vergadering de vereffenaars en stelt hun vergoeding vast. Het College van vereffenaars wordt samengesteld, zetelt en beraadslaagt volgens dezelfde regels als de Raad van Bestuur. Het verslag van de vergaderingen wordt op dezelfde wijze opgesteld en behandeld als bepaald voor het verslag van de Raad van Bestuur.

Het netto-maatschappelijk actief zal aan de deelnemers A en B worden toegekend en uitgekeerd naar evenredigheid tot het volstort kapitaal met respect voor de wat

dienaangaande bepaald is in het decreet van zes juli tweeduizend en één.

De deelnemers C en E zijn uitgesloten van elk deel in de verdeling van het netto

maatschappelijk actief behoudens het nominale bedrag van de door hen gestorte bedragen.

c t

De overeenkomsten in verband met de bestemming van de goederen en het lot van het personeel, zal door de Algemene Vergadering warden bepaald voorafgaandelijk het afsluiten van de vereffening en met in acht name van de wettelijke en decretale bepalingen dienaangaande.

HOOFDSTUK XII.: WOONSTKEUZE

Artikel 44 Woonstkeuze

Elke deelnemer, bestuurder, Revisor, vereffenaar, die niet in België gehuisvest is, moet er woonstkeuze doen voor alles wat met de uitvoering van onderhavige statuten te maken heeft. Bij ontstentenis zullen hem alle oproepingen, notificaties, deurswaardersexploten of aangetekende zendingen, geldig gedaan worden ter zetel van de vereniging.

Deze zal beschouwd worden als zijn domicilie van rechtswege.

Kris VERWAEREN Leentje GRILLAERT

Algemeen Directeur Voorzitter

Op cie laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/06/2013 : DET000017
22/05/2013 : DET000017
22/05/2013 : DET000017
22/05/2013 : DET000017
04/02/2015 : DET000017
26/06/2012 : DET000017
27/06/2011 : DET000017
20/04/2011 : DET000017
20/10/2010 : DET000017
24/06/2010 : DET000017
26/08/2009 : DET000017
07/07/2009 : DET000017
01/08/2008 : DET000017
24/06/2008 : DET000017
24/06/2008 : DET000017
18/02/2008 : DET000017
12/09/2007 : DET000017
12/09/2007 : DET000017
28/06/2007 : DET000017
06/04/2007 : DET000017
06/04/2007 : DET000017
06/04/2007 : DET000017
14/11/2006 : DET000017
29/06/2006 : DET000017
14/02/2006 : DET000017
14/02/2006 : DET000017
08/11/2005 : DET000017
07/07/2015 : DET000017
12/07/2005 : DET000017
30/06/2004 : DET000017
10/08/2015 : DET000017
10/08/2015 : DET000017
25/11/2003 : DET000017
25/11/2003 : DET000017
25/11/2003 : DET000017
30/06/2003 : DET000017
26/07/2002 : DET000017
12/06/2001 : DET000017
06/06/2001 : DET000017
15/06/2000 : DET000017
27/03/1999 : DET000017
22/12/2015 : DET000017
22/12/2015 : DET000017
25/06/1998 : DET17
17/06/1998 : DET17
31/05/1995 : DET17
31/05/1995 : DET17
17/06/1994 : DET17
01/01/1993 : DET17
31/01/1992 : DET17
01/01/1992 : DET17
14/06/1989 : DET17
01/01/1989 : DET17
01/01/1988 : DET17
14/03/2016 : DET000017
14/03/2016 : DET000017
01/01/1986 : DET17
25/04/2016 : DET000017
28/06/2016 : DET000017
15/02/2018 : DET000017

Coordonnées
VERENIGDE KOMPOSTBEDRIJVEN, AFGEKORT : VERKO

Adresse
BEVRIJDINGSLAAN 201 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande