DARSON INDUSTRIES

Société en commandite simple


Dénomination : DARSON INDUSTRIES
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 506.633.572

Publication

17/12/2014
ÿþ~~- -

(11

'

'_:.._-__~~

Malword i1.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken -kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

- S BEC. 2014

*19223729*

Ondernemingsnr: 0506 . 633 -

Benaming

(voluit) : Darson Industries

(verkort)

i

RECHTelciffiel/Ald1 KOOR1-11'1.~GCL TE-cura-

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Drogenbroodstraat 10, 9800 Aalter

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting en statuten van Darson industries

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge Ondergetekende vennoten,

-Dhr. Daniël Hendrson, Sint r'ranciscusstreat 27 3920 Lommel

-toevr, Esther Huijer, Sint Franciscusstrat 27 3920 Lommel

Richten een gewone commanditaire vennootschap op beheerst door de volgende regels:

Afdeling 1: Benaming zetel- doel-duur

Artikel 1:-Benaming van de vennootschap is "DARSON INDUSTRIES".

Artikel 2: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9880 AALTER, DROGENBROODSTRAAT 10

Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de zaakvoerder, Bij beslissing van de zaakvoerder mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen ln België en het buitenland.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor-eigen rekening als voor rekening van derden en zowel in België als in het buitenland:

-Aan-en verkoop, Klein- en groothandel voor zowel eigen rekening als voor rekening van derden, van; diverse materialen;

-Dienst voor de verwerving van deMRO provider, niet-product gerelateerde goederen en apparatuur voor de industrie, mechanische, productie- en elektrische aparatuur, verpakking, diensten;

-Creeëren van software platform voor het ter beschikking stellen van allerhande goederen;

-Distributie en logistiek voor diverse goederen, al dan niet getinkt aan het software platform;

-Het voeren van promotie en marketing voor diverse artikelen;

-Automatisering van diverse processen, automatisering algemeen;

-Werken als-tussen persoon, maar ook in eigennaam;

-Ontwikkelen en beheren van software;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

-de coördinatie, de begeleiding, de supervisie en adviesverlening met betrekking tot elke vennootschapsrechtelijke herstructurering, waaronder fusies, splitsingen, ontbindingen, vereffeningen van vennootschappen, overnames, overdrachten van aandelen of handelsfondsen, beursintroducties, management buy-outs, crisismanagement, investeringen, bestuur van vennootschappen en alle gelijkaardige en/of aanverwante diensten en producten (hierna algemeen genoemd "corporate finance"), onder aile vormen te leveren, -ditgekoppeld met aile aanverwante diensten. Zo zat de vennootschap-op aile wijzen kunnen instaan, zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, voor voorlichting, consultancy, controle, advies, onderricht enz. met betrekking tot aile facetten van "corporate finance";

-het aantrekken, zoeken van of bemiddeling bij kapitaalverschaffers en financiële partners, zowel onder de vorm van kapitaalverhoging, al dan niet achtergestelde obligatieleningen of 'private equity.

-de aanvaarding en uitoefening van aile opdrachten van bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar, manager, adviseur en/of gelijkaardige mandaten, van lidmaatschappen in-directiecomités en. adviescomités, af van eender welke functie in eender welke binnenlandse of buitenlandse rechtspersoon, zelfs wanneer het maatschappelijk doel van voormelde binnenlandse of buitenlandse rechtspersoon geen rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met het doel van de vennootschap;

-aile administratieve, industriële, commerciële, financiële, technische, roerende of onroerende verrichtingen, aile handelsverrichtingen, ambachtelijke en/of nijverheidsverrichtingen die van aard zijn de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap te vergemakkelijken;

-het ontwikkelen, ontwerpen, kopen, verkopen, commercialiseren, huren of verhuren, in licentie nemen of geven van eender welk intellectueel recht, zoals doch niet beperkt tot merken, tekeningen, logo's, octrooien, patenten, know-how, expertise of enig andere immateriële vaste activa;

-participeren in andere bedrijven, handelszaken, projectvennootschappen, joint-ventures, vennootschappen, rechtspersonen, bij wijze van inbreng, overname, fusie, splitsing, inschrijving, geldschieting of op om het eender welke wijze belangen nemen, zelfs indien het doet ervan nietgelijkaardig is of geen verband toont niet het doel van de vennootschap;

-Alle roerende lichamelijke en onlichamelijke goederen, daarin begrepen effecten, warranten, inschrijvingsrechten, voorkeurrechten, voorkooprechten,. volgrechten en portefeuitlewaarden, al dan niet ter beurs genoteerd alsmede deelnemingen en onverdeelde rechten in handels- of burgerlijke vennootschappen, rechtspersonen of verenigingen verwerven, aankopen, verkopen, commercialiseren of ruilen of op een andere wijze vervreemden;

-Het verstrekken en opnemen van leningen, zowel aan de aandeelhouders, bestuurders ais aan derden, het stellen en nemen van zekerheden, panden of eender welke waarborg in de meest ruime zin van het woord, het uitvoeren van aile financiële verrichtingen waarvoor geen vergunning of erkenning vereist is;

-Elke verrichting die de vennootschap kan helpen om haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te verwezenlijken in de meest uitgebreide zin, zij kan alle handels-, financiële, technische, ambacthtelijke,. nijverheids-, industriële, roerende of onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn dit te begunstigen.

-Het doet van de vennootschap kan gewijzigd worden mits een beslissing van de buitengewone algemene vergadering , en mits toestemming van alle beherende vennoten.

Artikel 4: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang van 25 november 2014

Zij kan worden ontbonden bij beslissing van algemene vergadering krachtens de inzake statutenwijziging

geldende regels,

Afdeling 2: Kapitaal- maatschappelijke deelbewijzen;

Artikel 5: Het kapitaal bij aanvang bedraagt 100,00 EUR.

De vennoten tekenen in en storten volgende sommen:

-De Heer Daniël Henderson, werkend vennoot : 99 EUR

-toevr. Esther/ luijer, stilte vennoot: 1 EUR

Het kapitaal kan worden opgetrokken door een beslissing van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6: Het maatschappelijk kapitaal is samengesteld uit aandelenbewijzen op naam ter waarde van elk

1x00 FUR.

Als vergoeding voor hun inbreng worden aan de vennoten aandelen toegekend, te weten aan:

-De Heer Daniël Henderson : 99 aandelen

-Mevr. Esther Huijer :1 aandeel

Artikel 7: De werkende vennoot, Dhr. Daniël Henderson, is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle schulden van de Gewone. Commanditaire Vennootschap.

De aansprakelijkheid van de stille vennoot, Mevrouw Esther Huijer~ is beperkt ten belope van haar inbreng. Zij is noch hoofdelijk noch ondeelbaar aansprakelijk.

Artikel 8: iedere vennoot mag slechts uittreden met instemming van de zaakvoerder. De uittreding kan worden geweigerd indien zij de vereffening van de vennootschap tot gevolg zou hebben op het bestaan ervan in het gedrang brengt De aansprakelijkheid van de uitgetreden op uitgestoten vennoten verstrijkt slechts bij het einde van het boekjaar waarin hij is uitgetreden of uitgesloten, onverminderd de toepassing van de gecoordineerde wetten op de handelsvennootschappen.

Artikel 9: Een vennoot kan worden uitgesloten wanneer hij ophoudt te voldoen aan de algemene toetredingsvoorwaarden of wanneer hij handelingen verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap of de werking van de vennootschap bemoeilijken. De uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering op basis van een gemotiveerde beslissing, na de vennoot, waarvan de uitsluiting aan de gang is, te hebben gehoord indien hij dat wenst.

De uittreding of uitgesloten vennoot heeft recht op een uitkering van de nominale waarde van zijn aandeienbev4js, zonder toekenning van een deel van de reserves,. behalve als de zaakvoerder daar anders over beslist.

Artikel 10: In geval van overlijden van een stille vennoot hebben de erfgenamen slechts recht op het scheidingsaandeel.

Indien ten gevolge van het overlijden het aantal vennoten daalt onder het wettelijk minimum heeft de zaakvoerder drie maand te tijd om nieuwe vennoten aan de algemene vergadering voor te stellen.

Artikel 11: Gewezen vennoten en rechtverkrijgenden of schuldeisers van vennoten kunnen noch de vereffening van de vennootschap of het leggen van de zegels uitlokken, noch de vereffening of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch of welke wijze ook in het bestuur tussenkomen.

Bil onverdeelde eigendom van aandeelbewijzen heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten van de erfgenamen of onverdeelde eigenaars te schorsen, totdat één enkele persoon als titularis wordt aangewezen.

Afdeling 4: Bestuur- controle

Artikel 12: De vennootschap wordt bestuurd door de zaakvoerder(s) benoemd door de algemene vergadering. Bij beslissing van de algemene vergadering kan het aantal zaakvoerders worden uitgebreid.

De termijn van het mandaat van de zaakvoerder is onbeperkt. De algemene vergadering kan het mandaat herroepen,

De controle over de vennootschap wordt uitgeoefend door iedere vennoot individueel of door de commissaris conform de wet.

Artikel 13: Het mandaat van de zaakvoerder is in principe onbezoldigd. De algemene vergadering kan hiervan afwijken.

Artikel 14: De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. De gevolmachtigden binden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht,

Artikel 15: De zaakvoerder kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan een derde, al dan niet een vennoot. De zaakvoerder bepaalt de vergoeding verbonden aan deze opgedragen bevoegdheid.

i

mode-ebéhouden Artikel 16: Voor aile akten en handelingen, al dan niet voor de rechtbank, zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn door één zaakvoerder.

aan het ' Belgisch .Staatsbiad

Afdeling 5:

Artiket 17-: De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij wordt samengeroepen op de derde

vrijdag van juni om 19.00h en wanneer de Wet dit vereist.

Beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

Bij staking van stemming onder de vennoten levert de stemming per aandeelbewijs de beslissing op.

Artikel 18: De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over een statutenwijziging wanneer het doel van voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief werd vermeld en wanneer zij die aan de vergadering deelnemen de meerderheid van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Voor de beslissing tot wijziging van de statuten zijn minstens drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Artikel 19: Van de Algemene Vergadering wordt een verslag gemaakt (de notulen). Het wordt ondertekend door de vennoten die dit wensen. De in en buiten rechte voor te leggen afschriften en uittreksels worden ondertekend door de zaakvoerder.

Artikel 20: Buitengewone en algemene vergaderingen mogen worden samengeroepen door dezaakvaerder telkens fret belang van de vennootschap dit vergt.

Artikel 21: Al wat verband houdt met de werkzaamheden van de zaakvoerder, van de controlerende vennoten en van de algemene vergadering mag door een huishoudelijk reglement worden geregeld maar zonder dat hierbij van de bindende bepalingen van de wet of van de statuten mag worden afgeweken.

Afdeling 6: Boekjaar- balans

Artikel 22: Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Het eerste boekjaar begint op 28 november 2014 en eindigt op 31 december 2015.

Artikel 23: Bij het einde van ieder boekjaar maakt de zaakvoerder een balans en resultatenrekening op samen met door de Wet bepaalde verslagen. De jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats de derde vrijdag

" van juni om 19u.

Artikel 24: Het batig saldo van ieder boekjaar staat, met inachtneming van de wettelijke voorschriften ter beschikking van de algemene vergadering die over de aanwending ervan beslist bij eenvoudige meerderheid.

Artikel 25: De vennootschap kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering volgens de voorwaarden voorzien inzake de statutenwijziging.

In geval van ontbinding ofwel vrijwillig ofwel verplicht, stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheid, de wijze van vereffening en de vergoeding die hun toekomt.

Zolang er geen vereffenaars zijn aangesteld, fungeert de zaakvoerder van rechtswege ais vereffenaar. Na afbetaling van de maatschappelijke schulden en lasten zat het overschot evenredig worden verdeeld onder de volgestorte aandeelbewijzen.

Afdeling 7: overgangsbepalingen

Daarna beslist de algemene vergadering ais zaakvoerder te benoemen: De Heer Danigl Hendersan,

Opgemaakt in drie exemplaren te Aalter, 28 november 2014

namens de gewone comm.v. Darson industries,

haar zaakvoerder,

Dhr Daniel Henderson.

die deze statuten neerlegt ter griffe van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

19/12/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
DARSON INDUSTRIES

Adresse
SINT FRANCISCUSSTRAAT 27 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande