KATAPULTCLUB SINT MARTINUS MEEUWEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KATAPULTCLUB SINT MARTINUS MEEUWEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.548.697

Publication

17/01/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 479.548.697

Benaming

(voluit}: katapultclub Sint Martinus Meeuwen

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Opitterkiezel 53 B 3960 Bree

Onderwerp akte : ONTBINDING-SLUITING VEREFFENING

De buitengewone algemene vergadering dd 13/12/2013, beslist met unamiteit van stemmen en conform de geldende wetgeving en de eigen statuten ter zake de vennootschap met ingang van 31/12/2013 te ontbinden.

De heer Sillen Max Opitterkiezel 53 B 3960 Bree en Kelchtermans Rudi Klein-Gestel 54 3670 Meeuwen-Gruitrode worden benoemd ais vereffenaarsen dragen deze verantwoordeiijkheidvan de vereffening.

De vergadering stelt tevens vast dat de VZW geen lopende schulden heeft ten overstaan van diverse

fiscale besturen. Ze zaide beschikbare gelden gebruiken ten bate van het doel van katapultclub Rosse Lei, Tongerlo(Bree), p/a Groenstraat 32 , 3960 Bree. Hiervoor zal ter staving van de gedane kosten de nodige

facturatie bewaard blijven,

De vereffenaars wensen in overleg met de buitengewone algemene vergadering de VZW definitief te sluiten. De eventuele overblijvende boeken en bescheiden zullen gedurende een periode van 5 jaar bewaard blijven op de maatschappelijke zetei.

De vereffenaars worden door de vergadering ontlast van hun mandaat.

Ze krijgen van de vergadering de uitdrukkelijke toelating de afhandeling en publicatie van de genomen beslissingen af te handelen.

De vereffenaars,

~ . ~..

~--~- '

Kelchtermans Rudi

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

MGNfTEUFJ BEL

1 0 -01- 201 LGISCH STr,

~lperpbl~~~ ter griffie der

~ . hibenk u, ktlOphpltidel te 7'QN0El1E

N

3 0 p12- 2013

D~r t" ioofd$riftier, Gr'

le

BE

i1a~~u~~~wu~u~~n

'10018 1

Bïjl gé"n"'tiíj liérue1gisc1i Sfààlefád =17/Ur12OT4 - Annexes du-Moniteur belge

28/08/2013
ÿþ MDD22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II

1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13133131*

Neergelegd ier yriffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

16 p00" 2013

De Hooldgriffier.Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 479.548.697

Benaming

(voluit) : KATAPULTCLUB SINT MARTINUS MEEUWEN

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : OPITTERKIEZEL 53B 3960 BREE

Onderwerp akte : Herwerking der statuten

Bij beslissing van dertien juli tweeduizen en dertien blijkt dat de algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "KATAPULTCLUB SINT MARTINUS MEEUWEN" onder meer volgenede beslissingen werden genomen.

TITEL I-BENAMING-ZETEL-DUUR.

Artikel 1: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: "KATAPULTCLUB SINT MARTINUS MEEUWEN"

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddelijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: De zetel is gevestigd te Bree, Opitterkiezel 53B in het gerechtelijk arrondissement Tongeren. De zetel kan door een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur naar elk ander adres overgebracht worden, binnen het nederlandse taalgebied, mits neerlegging van deze beslissing in het dossier vermeld in artikel 4;

Artikel 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf "één januari tweeduizend en drie". Zij kan ten alle tijde worden ontbonden door de buitengewone algemene vergadering met inachtname van de vereisten voor statutenwijziging;

Artikel 4: Op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Tongeren wordt een dossier gehouden voor onderhavige vereniging. Dit dossier bestaat uit:

-de statuten en wijzigingen erin:

-de aktenbetreffende benoemingen van de bestuurders en van de personen gemachtigden de vereniging te, vertegenwoordigen.

-de akten betreffende de vestiging van de zetel van de vereniging en de vereffening ervan.

-de rekeningen van de verenigingen die bij het publiek op giften verzoeken.

TITEL II-DOEL.

Artikel 5: De vereniging heeft tot doel "Het in stand houden van een oude volkssport, namelijk het Katapuitschieten"

Administratieve ondersteuning van personen die begeleiding geven en bijdragen tot hetgeen onder voorgaande alinea vermeld is. Promotie van activiteiten georganiseerd door personen onder voorgaande alinea vermeld. Terbeschikking van accommodatie voor de organisatie en de uitvoering van voorgaande activiteiten. De vereniging is bevoegd om zonder enige andere beperking van deze die uit de wet voortvloeien.

TITEL 111: Leden.

Artikel 6: De vereniging is samengesteld uit tenminste vier leden. Het aantal leden is onbeperkt.

Artikel 7: De leden zijn personen (natuurlijk of rechtspersoon) die aanvaard worden door de raad van bestuur. Op de zetel van de vereniging wordt een register van de leden gehouden. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. Alle leden kunnen dit register raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de raad van bestuur. Een alfabetische lijst met de naam, voornaam en woonplaats (in geval het rechtspersonen betreft/de naam en de zetel) van de leden moet bij het dossier, vermeld artikel 4 van de statuten, worden gevoegd. Bij wijziging in de samenstelling van de vereniging moet de bijgewerkte lijst binnen de maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten bij het dossier worden gevoegd.

Artikel 8: De leden kunnen ten alle tijden uittreden. Het ontslag moet schriftelijk ter kennis worden gebracht aan de raad van bestuur. Wordt geacht ontslagnemende te zijn het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage zoals bepaald in artikel 11, niet heeft betaald binnen de maand na de aangetekende herinnering per brief die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

~ MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge hem werd toegezonden. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met meerderheid van tweederden van de uitgebrachte stemmen.

Artikel 9: Het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald bij artikel 12 van de wet.

Artikel 10: De ontslagnemende, geschorste of uitgesloten leden of erfgename rechthebben van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen noch staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving en evenmin enige teruggave of vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane inbrengen of eisen vorderen.

TITEL IV:- BIJDRAGE

Artikel 11: De leden betalen jaarlijks lidgeld, waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de raad van bestuur. De bijdrage van de leden bedraagt maximum ¬ 25.

TITEL V:- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12: De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Artikel 13: De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezitten machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet.

Behoren in zonderheid tot haar bevoegdheid: 1)de wijziging van de statuten; 2) de benoeming en afzetting van de bestuurders; 3) de uitsluiting van de leden; 4) de goedkeuringen van de begroting en van de rekeningen; 5) de kwijting van de bestuurders; 6) de ontbinding van de vereniging; 7) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

Artikel 14:de algemene vergadering moet minstens éénmaas per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand januari. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeen geroepen worden door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur vermeld in de oproeping. Alle leden moeten schriftelijk worden uitgenodigd.

Artikel 15: De algemene vergadering wordt bijeen geroepen door de raad van bestuur bij gewone brief aan ieder lid minstens acht dagen voor de vergadering, en ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur. De oproepingsbrief vermeldt de agenda. Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de leden op de agenda worden geplaatst.

Artikel 16: Ieder lid heeft het recht om de vergadering bij te wonen. Elk lid beschikt over één stem. De beslissing worden bij eenvoudige meerderheid van stemmen genomen, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhevige statuten. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede algemene vergadering worden bijeen geroepen, die een geldige besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen stemmen. Over een statuut wijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de voorgestelde wijziging bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer tweederde van de leden aanwezig is. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met tweederde van de aanwezige stemmen. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft met het doel van de vereniging, kan ze alleen worden goedgekeurd met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de leden die op de vergadering aanwezig zijn. In geval op de vergaderingminder dan tweederde van de leden aanwezig is, kan een tweede vergadering worden belegd, waarop ongeacht het aantal aanwezigen leden, kan worden beraadslaagd en besloten met naargelang van het geval de meerderheid vastgesteld in de twee voorgaande vergaderingen. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op eerste vergadering gehouden worden. Elke wijziging in de statuten moet bij het dossier van de vereniging op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg worden gevoegd.

Artikel 17: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 18: De algemene vergadering kan slechts geldig beslissenver de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van artikel 8 en 20 van de wet worden nageleefd.

Artikel 19: De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het notulenregister en worden ondertekent door de voorzitter en de secretaris. Alle andere ledenhebben het recht op hun verzoek deze mee te ondertekenen. Het register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen. Alle leden of derden die van enig belang doenblijken kunne uitreksels vragen die worden ondertekent door de twee bestuurders of door de handtekening van de voorzitter. Iedere wijziging van de statuten moet bij het dossier vermeld in artikel 4 van de statuten worden gevoegd. Ookde wijzigingen zoals vermeld in artikel 9 van de statuten moeten bij dit dossierworden gevoegd.

TITEL VI:- BESTUUR

Artikel 20:De vereiging wordt beheerd door de raad van bestuur, samengesteld uit een aantal dat minimum één minder is dan het aantal leden. Als er slechts drie leden zijn van de vereniging, zijn er maar twee personen in de raad van bestuur. De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard, zal een buitengewone algemene vergadering overgaan tot benoeming van een derde bestuurder.

Artikel 21: De bestuurders warden benoemd door een algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden voor een termijn van zes jaar. Bestuurders zijn herbenoembaar,

Artikel 22:Bestuurders kunnen ten alle tijden worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Ieder lid van de raad bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzittervan de raad van bestuur.

Artikel 23: De raad kiest onder haar leden een voorzitter,een secretaris en een penningmeester, Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt deze waargenomen ddor de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 24: De raad van bestuur wordt bijeen geroepen door de voorzitter en/of de secretaris. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van deleden aanwezig is. De besissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem

K MDD2.2

Luik B - Vervolg

vervangt doorslaggevend. Van de beslissingen worden notulen gemaakt die worden ondertekend door de voorzitter of diegene die hem vervangt en minstens door één andere bestuurder, Zij worden ingeschreven in een speciaal register. De uitreksels die moeten worden overlegd en aile andere akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 25: Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogenrechtelijke aard heeft dal in strijd is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid hoort van de raad van bestuur, moet hij dit mede delen aan de andere bestuurders, voordat de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdige belang, verwijdert uit de vergadering en onthoud zich van de beraadslaging en stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaats vinden onder de voorwaarden en zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortelijke verrichtingen.

Artikel 26: De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en bestuur van de ' vereniging jegens derden bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. Zijn uitgesloten van zijn bevoegdheid, de handelingdie krachtens de wet of onderhavige statuten uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Artikel 27: Onverminderd de algemene vertegenwoordingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college,

wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamelijk handelen en waarvan één de voorzitter of de secretaris is. Voor alle handelingen betreffende het dagelijks bestuur van de vereniging, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter, de secretaris of de penningmeester, die binnen de perken van dit bestuur alleen kunne optreden.

Artikel 28: Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan, omwille van hun mandaat, Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht. Hun mandaat wordt uitgeoefend ten kosteloze titel.

TITEL VII:- REGELEMENT VAN INWENDIGE ORDE.

Artikel 29: Een regelement van inwendige orde kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Dit regelement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige leden.

TITEL VIII:- FINANCIERING EN BOEKHOUDING.

Artikel 30: De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsides, toelagen, giften, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen werven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 31: Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 32: De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 en de daarop toepasselijke uitvoeringsverschijnselen.

Artikel 33: De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van de volgende jaren zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 34: De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies de wet.

TITEL IX:- ONTBINDING.

Artikel 35: De vereniging kan worden ontbonden door een besluitvan de algemene vergadering, mits de vereisten voor de statutenwijziging na te leven. Zij kan ook door de rechter ontbonden worden.

Artikel 36: In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij beppald hun bevoegdheid en vereffeningsvoorwaarden. In geaval van ontbinding worden de actieva, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft als dat van de huidige vereniging.

Artikel 37: Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld volgens de wet.

BESTUUR.

Vervolgens heeft de vergadering benoemd tot nieuwe bestuurders, in opvolging van de vroegere bestuurders.

Hun mandaat bestijkt de jaarvergadering van januari 2018

-De heer LUYCKX AUGUST wonende Valkstraat 33, 3990 Peer

-De heer SILLEN MAX wonende Opitterkiezel 53 B, 3960 Bree

-De heer KELCHTERMANS RUDY wonende Klein-Gestel 54,3670 Meeuwen-Gruitrode

-Mevrouw WIJSEVELDE BRIGITTE wonende Acaciastraat 81, 3990 Peer

RAAD VAN BESTUUR

Vervolgens is de voltallige raad van bestuur bijeengekomen en heeft de volgende beslissingen genomen.

Tot de volgende functies worden benoemd:

Tot voorzitter. de heer LUYCKX AUGUST, wonende Valkstraat 33, 3990 Peer.

Tot secretaris: de heer SILLEN MAX, wonende Opitterkiezel 53 B, 3960 Bree.

Tot penningmeester: de heer KELCHTERMANS RUDY, wonende Klein-Gestel 54,3670 Meeuwen-Gruitrode Tot ondervoorzitter mevrouw WIJSEVELDE BRIGITTE, wonende Acaciastraat 81, 3990 Peer.

Voor ontledend uitreksel. Samen hiermee neergelegd: orginele overeenkomst tot wijziging statuten.

Voor-~ behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
KATAPULTCLUB SINT MARTINUS MEEUWEN

Adresse
OPITTERKIEZEL 53B 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : Opitter
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande