SYNTRA LIMBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : SYNTRA LIMBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.773.728

Publication

28/06/2013
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbla

111111

Ondememingsnr : 409.773.728

Benaming

(voluit) : SYNTRA LIMBURG

11111

Neergelegd ter griffie dor

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

1 g -06- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Herkenrodestraat 20 - 3600 Genk

Onderwerp akte : ontslagen-benoemingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge De leden van de Algemene Vergadering hebben in hun vergadering van 19.12.2011 akte genomen van het' ontslag van de heer Guido Vossen, Leopoldwal 66 te 3700 Tongeren en de heer Mark Lens, Larestraat 5 te; 3530 Houthalen benoemd tot nieuwe bestuurder en bureaulid van het dagelijks bestuur

De leden van de Algemene Vergadering heben in hun vergadering van 19 juni 2012 akte genomen van het ontslag van de heer Willy Caymax, Sparstraat 8 te Meeuwen, de heer Maurice Gorissen, Dennenbosstraat 6 bus 2 te Diepenbeek en de heer Joël Stockmans, Sint-Annastraat 77 te Lummen. Tot nieuwe bestuurders werden benoemd

- Davy Maesen, Diestersteenweg 480 te 3680 Maaseik

- Bart Lodewyckx, Dorpsstraat 76 te 3550 Heusden-Zolder

De leden van de Algemene Vergadering hebben in hun vergadering van 19 juni 2012 als commissarisrevisor het bureau PKF-bedrijfsrevisoren, Potvlietlaan 6 te 2000 Antwerpen, met als vaste vertegenwoordiger, mevrouw Ria Verheyen, herbenoemd tot de volgende Algemene Vergadering in 2015.





Hendricus JAEKEN - Voorzitter

Frank VOLS - Secretaris

Dirk VANSTIPELEN - Directeur-Afgevaardigd Bestuurder









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/02/2015
ÿþMOD 2.2

Un de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd dNo dor mx44.buk

n ~ ~8~~ ~M~

n

" ~^ ~w`~

Do 8reerie

-----------  ' --'

Ondernemingsnr *09.773`728

Benaming

(voluit) ; SYNTRA LIMBURG

(verkort)~

Reonrsvorm: vzw

Zetel : Herkenrodestraat 20 - Genk 3600

Onderwerp akte: GEWIJZIGDE STATUTEN

De van de vzw SYNTRA Urnburg met identiticattenummer 5945/69 en met zetel te

3600 Genk, Fierkenrodestraat 20, heeft op 18 december 2014, bij meerderheid van de 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, de hierna vermelde gewijzigde statuten goedgekeurd.

Hendricus JAEKEN - Voorzitte

Frank VOLS - Secretaris

Dirk VANSTIPELEN - Directeur-Afgevaardigd Bestuurder

Titel I  Voorwerp van de vereniging

Artikel 1. Naam

De vereniging is Vereniging Zonder Winstoogmerk, en heeft als benaming ; SYNTRA-Limburg.

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Tongeren, te Genk,. H erkenrodestraat 20.

Hij kan, bij beslissing van de algemene vergadering met inachtneming van de regels voor een wijziging van de statuten, naar elke andere gemeente van het aaneengesloten geografische ebi d van het in orVke\2. , zesde |ld. van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 juli 2013 betreffende de erkenning en de.

subsidiëring van decentra vo r vormin zelfstandigen kleine~~

d o~ d nd gnn,vann~din

het decreet van 7 mei 2004 tot oprichting van het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaams Agentschap voor Óndemarnenmurming - 8ynóny V1oondenan, bij het verstrekken van diensten van algemeen belang, worden overgebracht

Artikel Doel

§1.. De vereniging heeft minimaal tot doel de opdrachten te vervullendie haar toegewezen zijn bij artikel 37, « 4, van het decreet van 7  _ 2004 tot oprichting van het publiekrechtelijk vorm-gegeven extern' verzeffstandigd agentschap Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen, namelijk

1.- de leertijd organiseren;

- de ondernem organiseren; .

2.het opzich nemen van de pedagogische begeleiding van de cursisten die de door haar geoO0an~eenÍe' vorming volgen;

3.het verlenen van medewerking aan de Vlaamse regering en aan SYNTRA Vlaanderen voor bmpoaide: verwezenlijkingen op het gebied, van de vorming en de begeleiding.

Op cle laatste blz. van LijSB vermelden ` Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

n

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

4.samenwerkingsakkoorden aangaan met en deelnemen in de andere centra of derden met het oog op het optimaal functioneren van een centrum op zich of van de centra als totaliteit.

§2. De vereniging heeft bovendien tot doel:

I .het organiseren van opleiding, vorming en begeleiding in de meest ruime zin van het woord, inzonderheid, zij het niet beperkt tot, door initiatieven binnen de economische sfeer;

2.het bijdragen tot het ontwikkelen van het onderwijsaanbod en het bijstaan van_onderwijsinstel-lingen bij de organisatie van hun onderwijs- en vormingsactiviteiten, alsmede het op touw zetten van aile mogelijke vormen van samenwerking met dergelijke onderwijsinstellingen;

3.het bijstaan van en de samenwerking met andere organisaties die eenzelfde of gelijkaardig doel als de vereniging zelf, dan wel als de instellingen bedoeld onder het punt 2 hierboven, na-streven, zulks wat betreft het organiseren van opleiding-, vorming-, begeleiding- en onderwijsactiviteiten.

Teneinde de in de vermelde doelstellingen te verwezenlijken kan de vereniging aile initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met één van de doelstellingen te maken hebben en / of dit doel kunnen bevorderen, met inbegrip van, zij het niet beperkt tot de oprichting of mede-oprichting van, dan wel de deelname in andere verenigingen, vennootschappen en f of rechtspersonen en, desgewenst, het aangaan van private kredieten en het aanvragen en ontvangen van subsidies en schenkingen,

De vereniging is bevoegd om, in ondergeschikte orde, daden van koophandel te stellen in zoverre deze in overeenstemming zijn met en ondergeschikt aan het doel omschreven in de eerste paragraaf en in zoverre de winst die eventueel uit deze activiteiten zou worden geput, integraal zal worden besteed om het in de eerste paragraaf vermelde doel te verwezenlijken.

Met het oog op de verwezenlijking van haar doel kan de vereniging, binnen de wettelijke grenzen en mits naleving van de wettelijke voorwaarden, eigenares van roerende en I of onroerende goederen, dan wel titularis van enig ander zakelijk-, zekerheids- of genotsrecht op enig roerend of onroerend goed, worden.

Tot het doel van de vereniging behoort eveneens het beschikken, het bestuur en de instandhouding terzake van de goederen die eigendom zijn van de vereniging.

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

Titel 2  De leden

Artikel 5, Leden

De vereniging is samengesteld uit leden waarvan het aantal onbeperkt is, maar niet minder dan drie mag

bedragen.

De vereniging is uitsluitend toegankelijk voor

a) De professionele organisatie die deel uitmaakt van een nationale professionele organisa-tie, die erkend is en vertegenwoordigd in de Hoger Raad voor Zelfstandigen en KMO, Bovendien heeft ze een administratief aanspreekpunt binnen het werkgebied van SYNTRA Limburg.

b) Maakt de professionele organisatie geen deel uit van een nationaal erkende professionele organisatie,

dan moet ze voldoen aan volgende voorwaarden

-Een rechtspersoonlijkheid bezitten;

-Een administratief aanspreekpunt hebben, van waaruit een effectieve werking wordt ontplooid in minstens

twee arrondissementen van het werkgebied van SYNTRA Limburg;

-Minstens 3 jaar bestaan;

-Een individueel lidmaatschap van minstens 6,20 ¬ hebben

2.De gewestelijke interprofessionele middenstands- en zelfstandigenorganisaties die voldoen aan de voorwaarden, gesteld door artikel 4 van het voornoemde besluit van de Vlaamse regering van 14 december 2001.

3.6estuurders aangesteld wegens hun bijzondere kwaliteiten, ervaring, professionele re-laties, politieke contacten of netwerk.

Artikel 6. Toetreding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

De raad van bestuur kan ais leden van de vereniging alle professionele en interprofessionele verenigingen toelaten die beantwoorden aan de voorwaarden van artikel 5 van deze statuten.

Iedere organisatie, die als werkend lid tot de vereniging wil toetreden, kan door de raad van bestuur als zodanig worden aanvaard, Het verzoek tot toetreding moet worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van een kandidaat werkend lid op zijn eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd te zijn, en de beslissing wordt genomen met gewone meerder-heid van stemmen.

Elk nieuw kandidaat lid stuurt zijn schriftelijke kandidatuur naar de raad van bestuur.

De secretaris maakt hiervan melding op de eerstvolgende raad van bestuur.

De raad van bestuur neemt kennis van de kandidatuur en gaat in eerste instantie na of de kan-didaat voldoet aan de wettelijke en statutaire toetredingsvoorwaarden, De raad kan vragen dat de kandidaat zijn kandidatuur nader komt toelichten. In dat geval wordt de kandidaat uitgenodigd op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur.

De stemming over de kandidatuur gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de aan-wezige stemgerechtigden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslagge-vend. De stemming is geheim.

De motieven waarom een kandidaat niet werd aanvaard, worden meegedeeld aan de kandi-daat. In de notulen wordt enkel vermeld dat de betrokken kandidaat al dan niet is aanvaard door de raad van bestuur, en met welke meerderheid van stemmen.

De voorzitter van de raad van bestuur deelt de uitslag mee aan de kandidaat, en dit binnen de veertien dagen na de beslissing.

Indien een kandidaat lid zijn niet-aanvaarding betwist, zal hij de raad van bestuur hiervan binnen de veertien dagen na de betekening van dit besluit, bij aangetekend schrijven op de hoogte brengen. In dat geval wordt de betwisting voor bindend advies voorgelegd aan de raad van bestuur van SYNTRA Vlaanderen.

Artikel 7. Rechten van leden

De leden hebben de volgende rechten :

" Stemrecht op de algemene vergadering

" Het recht om een voorstel op de agenda van de algemene vergadering te plaatsen

" Het recht om kennis te nemen van de geschreven stukken van de vereniging

" Het recht op een bijzondere procedure in geval van uitsluiting uit de vereniging

" Het recht om de ontbinding, nietigheid van een handeling van de vereniging of van een besluit van de vereffenaars te vorderen, zonder enig ander belang dan het lidmaatschap te moeten doen blijken

" De lidmaatschapsrechten toegekend door de wet op de verenigingen zonder winstoog-merk

Artikel $ . Lidgeld

Er mag aan de leden een bijdrage gevraagd worden. Die mag niet meer bedragen dan 2.500 EUR per jaar. Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt beschouwd als ontslagnemend. De leden gaan, in die hoedanigheid, geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake de verbintenissen van de vereniging. De raad van bestuur bepaalt ieder jaar het bedrag van de bijdragen, door de leden verschul-digd,

Artikel 9 . Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap vervalt door ontslagneming, uitsluiting, ontbinding of wanneer het niet meer voldoet aan de voorwaarden waaronder het aanvaard werd, vanaf het ogenblik dat het betrokken lid per aangetekende brief op de hoogte werd gesteld dat hij niet meer voldoet aan die voorwaarden, nadat het betrokken lid is gehoord en terzake uitleg heeft kunnen verschaffen t.o,v, de algemene vergadering,

Artikel 10 . Uittreding - uitsluiting

Het lidmaatschap eindigt indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de raad van bestuur.

Een werkend lid kan op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van tenminste 2/5 van de werkende leden, worden uitgesloten bij bijzonder besluit van de algemene vergade-ring. Het besluit wordt genomen met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het ver-mogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Als een lid uitgesloten wordt, impliceert dit dat zijn vertegenwoordiging in de raad van be-stuur ook wordt ontzet. De rechten van het lid worden geschorst tijdens de loop van de pro-cedure.

Titel 3  De algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11 . Samenstelling - bevoegdheid

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

Zij alleen is bevoegd om te beraadslagen over alle aangelegenheden, bepaald in de wet op de verenigingen

en de stichtingen, Zij alleen is ook bevoegd voor de uitsluiting van leden.

De natuurlijke personen die worden aangewezen om zitting te hebben in de raad van bestuur en die niet

afgevaardigd zijn door een professionele of interprofessionele vereniging in de algemene vergadering kunnen

die vergadering bijwonen met raadgevende stem.

De leden kunnen aan de vergadering deelnemen door tussenkomst van een gemachtigde.

Geen enkele gemachtigde mag meer dan één schriftelijke volmacht bezitten,

Artikel 12 . Tijdstip

Er zal jaarlijks een gewone algemene vergadering van de leden worden gehouden. De raad van bestuur bepaalt de datum ervan.

Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen zullen opgeroepen worden telkens als de raad van bestuur dat voor de belangen van de vereniging nuttig oordeelt, of binnen één maand wanneer ten minste een vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

Artikel 13 . Bijeenroeping - agenda

De algemene vergadering wordt opgeroepen door de voorzitter, een ondervoorzitter of de directeur-afgevaardigd bestuurder.

De oproepingsbrief wordt ten minste vijftien dagen voor de datum van de vergadering per brief of e-mail met leesbevestiging aan ieder lid gezonden.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, een ondervoorzitter of de directeur-afgevaardigd bestuurder en bij de oproepingsbrief gevoegd.

Elk voorstel dat door twee van de leden is ondertekend, moet op de agenda worden geplaatst. Het zal ten minste tien dagen voor de datum van de vergadering per brief of e-mail met lees-bevestiging aan de voorzitter, een ondervoorzitter of de directeur-afgevaardigd bestuurder gezonden worden, Deze bijkomende punten zullen aan de vergadering meegedeeld worden,

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor ;

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de leden van de raad van bestuur;

.voorkomend, de benoeming en de afzetting van de commissaris(sen) en het bepalen van zijn (hun)

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en, voorkomend, de commissaris(sen);

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een lid;

.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle andere gevallen waarin de statuten zulks vereisen.

Behoudens de hiervoor vermelde gevallen kan de algemene vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet vermeld zijn op de agenda, mits alle leden dit goedkeuren of mits goedkeuring van het volgend verslag.

Artikel 14 , Voorzitterschap

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of in het geval van verhinde-ring door één van de ondervoorzitters, te beginnen met de oudste in jaren of, in het geval van verhindering van deze, door de directeur-afgevaardigd bestuurder.

Artikel 15 , Stemrecht

Ieder lid van de professionele middenstands- en zelfstandigenorganisaties, bedoeld in artikel 5 punt 1, beschikt over één stem in de gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen.

De leden van de interprofessionele middenstands- en zelfstandigenorganisaties, bedoeld in artikel 5 punt 2, beschikken in de gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergade-ring over een aantal stemmen, dat gelijk is aan het aantal stemmen van de professionele middenstands- en zelfstandigenorganisaties. De stemmen van de leden van interprofessionele organisaties worden over de leden verdeeld in verhouding tot het aantal zetels dat ze bezetten in de Hoge Raad voor Zelfstandigen en KMO.

Artikel 16 . Besluitvorming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Behoudens de uitzonderingen voorzien in de wet of in de statuten, kan de algemene vergade-ring geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden, en worden de beslissingen genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden,

Bij het berekenen van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de leden die zich bij de stemming onthielden, tenzij in de gevallen waarin een bepaling van de wet de besluitvorming van de ledenvergadering aan een bijzondere quorumvereiste en/of een bijzondere meerderheidsvereiste onderwerpt.

Artikel 17 . Notulen

De beraadslagingen en de beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen,

die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De notulen worden bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij kunnen ter plaatse worden geraadpleegd.

Tite! 4  De raad van bestuur

Artikel 18 r Samenstelling  duur mandaat

§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur waarvan de leden worden be-noemd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur telt tenminste tien en ten hoogste vijfentwintig leden.

De professionele en interprofessionele verenigingen moeten evenwichtig vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur.

Teneinde de in het vorige lid vermelde doelstelling te bereiken, moeten in elk geval de man-daten als lid van de raad van bestuur als volgt worden ingevuld :

a)Tenminste vier en ten hoogste tien van de leden van de raad van bestuur worden door de algemene ledenvergadering aangesteld op voordracht van één of meerdere leden van de interprofessionele organisaties;

b)Tenminste vier en ten hoogste tien van de leden van de raad van bestuur worden door de algemene ledenvergadering aangesteld op voordracht van één of meerdere leden van de professionele organisaties;

c)Tenminste twee en ten hoogste vijf bestuurders worden aangesteld wegens hun bijzonde-re kwaliteiten, ervaring, professionele relaties, politieke contacten of netwerk.

Lid van de raad van bestuur is ook de directeur afgevaardigd bestuurder, aangeduid overeen-komstig de bepalingen van artikel 25.

§ 2. De bestuurders worden aangewezen voor een maximumtermijn van zes jaar. De uittre-dende leden zijn herkiesbaar. Het mandaat van uittredende bestuurders loopt pas af op de datum van de indiensttreding van hun opvolgers.

Wanneer het mandaat van één of meer bestuurders openvalt, vormen de in functie gebleven bestuurders de raad van bestuur, die tot op de volgende algemene vergadering de bevoegdhe-den bezit van een volledige raad van bestuur.

Deze overgangsmaatregel is evenwel geen stilzwijgende hernieuwing van het bestuursman-daat voor een nieuwe termijn van zes jaar.

Valt een bestuursmandaat tussentijds open, dan zal de bestuurder die door de algemene ver-gadering benoemd wordt ter vervanging, het mandaat van zijn voorganger voleindigen.

Om als bestuurder benoemd te kunnen worden, moet men meerderjarig zijn op het ogenblik van de benoeming.

De kandidaatstellingen voor het mandaat van bestuurder moeten worden gericht aan de voor-zitter van de raad van bestuur.

De algemene vergadering kan aan oud-bestuurders een eretitel toekennen.

Artikel 19 . Kandidaatstellingen - verkiezing

De kandidaat-leden worden verkozen bij meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen wordt overgegaan tot een herstemming en zulks totdat één van de kandidaten de meerderheid van de stemmen behaalt.

De kandidaturen van de leden van de categorie C, leden toegevoegd aan de Raad van Be-stuur, worden voorgedragen door de voorzitter, een ondervoorzitter of de directeur-afgevaardigd bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 20 . Voorzitterschap - bijeenroeping

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, maximaal twee ondervoorzit-ters en een secretaris.

De raad van bestuur wordt ten minste tweemaal per jaar samengeroepen en telkens als het noodzakelijk is voor de goede werking van de vereniging of wanneer een derde van zijn leden daarom schriftelijk verzoekt.

Artikel 21. Besluitvorming

De raad van bestuur kan alleen dan geldig beslissen, indien minstens de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of degene die hem vervangt, doorslag-gevend.

Volgende besluiten kunnen evenwel slechts genomen worden met een meerderheid van twee derde van de aanwezigen + gevolmachtigden en een meerderheid binnen de aanwezige + gevolmachtigden bestuurders van categorie A en B

" Het ontslaan en benoemen van de directeur-afgevaardigd bestuurder.

" Het bepalen van de strategie op lange termijn.

" Het goedkeuren van de ontwerp-begroting.

De besluiten waarvoor een dubbele meerderheid is vereist, zullen het voorwerp uitmaken van een

afzonderlijke nota.

Bij het berekenen van de meerderheid worden bestuurders die zich onthouden als afwezig beschouwd.

Bij staking van stemmen is die van de voorzitter of die van zijn plaatsvervanger beslissend,

Artikel 22- Volmacht

tedere bestuurder die verhinderd is, kan per brief, fax, e-mail of telegram, een ander lid van de raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Deze vol-macht geldt evenwel slechts voor één vergadering. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 23. Notulen

De beraadslagingen en de beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notu-len, opgesteld door een persoon die wordt aangeduid door de voorzitter van de raad van be-stuur, en die geen bestuurder hoeft te zijn. De notulen worden ondertekend door de voorzit-ter en de secretaris.

De notulen worden bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij kunnen ter plaatse worden geraadpleegd. De uittreksels en afschriften van die notulen worden door de voorzitter, de secretaris of door twee bestuurders ondertekend.

Artikel 24 . Bevoegdheden

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden om het maatschappe-lijk doel van de vereniging te verwezenlijken en de vereniging te besturen en beheren.

Binnen die perken mag de raad alle handelingen stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden en meer bepaald het on-derzoek van zekere aspecten van de problemen die hij moet oplossen, toevertrouwen aan gespecialiseerde commissies of aan bijzonder bevoegde personen.

Artikel 25 . Directeur-afgevaardigd bestuurder

De raad van bestuur benoemt een directeur-afgevaardigd bestuurder die moet voldoen aan de voorwaarden, gesteld door het voomoemde besluit van de Vlaamse regering van 14 december 2001. De duur van zijn opdracht mag zes jaren niet te boven gaan.

De raad van bestuur stelt hem de middelen ter beschikking die nodig zijn om de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren, het dagelijks bestuur van het centrum waar te nemen en de met SYNTRA Vlaanderen gesloten bestuursovereenkomst, uit te voeren.

Hij is belast met het uitvoeren van de beslissingen van de raad en staat binnen de gegeven opdracht en onder de verantwoordelijkheid van die laatste in, voor de dagelijkse leiding van SYNTRA Limburg.

Artikel 26 , Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging en de vertegenwoordiging ervan in het kader van dat bestuur delegeren aan één of meer van zijn leden, of aan één of meer lasthebbers.

De raad kan eventueel ook een bureau aanduiden, waarvan hij de samenstelling en de be-voegdheden bepaalt. Dat bureau zal dan in elk geval de voorzitter, de ondervoorzitters, de secretaris en de directeur afgevaardigd bestuurder omvatten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De hiervoor vermelde organen en functionarissen kunnen in het kader van hun bevoegdheden en onder hun verantwoordelijkheid bijzondere volmachten verlenen aan lasthebbers. De bo-venvermelde delegaties en volmachten kunnen steeds worden herroepen.

Artikel 27, Taakverdeling - Vertegenwoordiging

1.De raad van bestuur kan beslissen om een interne taakverdeling door te voeren in het kader waarvan bepaalde taken en/of bevoegdheden worden toevertrouwd aan bepaalde leden.

2.De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd, hetzij door de voorzitter van de raad van bestuur én een lid van de raad van bestuur, hetzij door de directeur afgevaar-digd bestuurder van de vereniging en een lid van de raad van bestuur, hetzij door de voorzitter én de directeur afgevaardigd bestuurder.

3.Binnen de perken van het dagelijks bestuur van de vereniging, wordt de vereniging tevens geldig vertegenwoordigd door de directeur afgevaardigd bestuurder.

Artikel 28. Aansprakelijkheid  bezoldiging  tegenstrijdig belang

De bestuurders gaan, door hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn alleen verantwoordelijk voor de uitoefening van hun opdracht.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering is het mandaat van be-stuurdec onbezoldigd.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met een tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soort-gelijke verrichtingen.

Titel 5  De inkomsten, begrotingen en rekeningen

Artikel 29. Aanwending

Het vermogen van de vereniging mag uitsluitend worden aangewend voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Artikel 30. Boekhouding

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van het besluit van de Vlaam-se regering van 1 juni 2001 betreffende een economische boekhouding voor de centra voor vorming van zelfstandigen en kleine en middelgrote ondernemingen.

Artikel 31. Boekjaar  controle

Het maatschappelijk dienstjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar, datum waarop de rekeningen worden afgesloten.

De rekeningen worden, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, vergezeld van een verslag over de toestand van de vereniging en van de begroting voor het volgende dienstjaar.

Indien de algemene vergadering de rekeningen goedkeurt, gaat zij over tot de beraadslaging en de stemming over de kwijting van de bestuurders.

De algemene vergadering wijst een commissaris-revisor aan die belast is met de controle van de vereniging overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Behoudens andersluidende beslis-sing van de algemene vergadering wordt deze commissaris benoemd voor de duur van drie jaar.

Titel 6  Ontbinding en vereffening

Artikel 32. Ontbinding

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de wet op verenigingen en de stichtingen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 33. Bestemming vermogen

In al de gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, zal de algemene vergadering de bestemming bepalen van het patrimonium van de vereniging door het een bestemming te geven die niet vreemd mag zijn aan de opleiding, vorming en begeleiding van de zelfstandigen en de kleine en middelgrote ondernemingen die thans het voorwerp uitmaakt van het voornoemde decreet van 23 januari 1991. Eenzelfde regeling is van toepassing voor alle rechtspersonen waarin wordt geparticipeerd.

t Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge







Titel 7  Diverse bepalingen

Artikel 34. Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur mag een huishoudelijk reglement opstellen dat de toepassingsvoorwaar-den van deze statuten vaststelt. Dit reglement en de wijzigingen ervan, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering.

Artikel 35. Algemene bepaling

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet op de verenigingen en de stichtingen, de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten, de algemene wettelijke bepa-lingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zouden zijn met de huidige of toe-komstige wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, worden ze voor niet geschreven gehouden,' zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepa-lingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SYNTRA LIMBURG

Adresse
HERKENRODESTRAAT 20 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande