FEDERATION BELGE DE SAUVETAGE AQUATIQUE, EN ABREGE : FBS

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATION BELGE DE SAUVETAGE AQUATIQUE, EN ABREGE : FBS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 474.151.836

Publication

15/10/2012
ÿþ1.1 MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

TRIBUNAL DE COMMERCE

0 3 OCT, 2012

NieideES

luioio II ii 1uu iiiiiiai Hl

*12170197*

r

Vo

behc

aan

Belt

Staal

Op de kaatste bkz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Benaming

(voluit) : Belgische Reddings Federatie

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Place des Sports 1 te 1346 Louvain-la-Neuve

Ondernemingsnr : 474.151.836

Voorwerp akte : Wijziging van de statuten.

BELGISCHE REDDINGS FEDERATIE

STATUTEN

Nummer van de associatie: 3956/2001

Ondernemingsnummer: 474.151.836

De ondergetekenden:

BOSMANS Flor, Nering 73, 1650 Beersel;

CARLIER Jean-Louis, Rue Charles de Loupoigne 8, 1348 Louvain-la-Neuve;

CLERENS Didier, Rue Fontaine aux Corbeaux 7, 1435 Mont-Saint-Guibert;

LANDRAIN Luc, Chaussée de Namur 408, 5310 Waret-la-Chaussée;

LERUTH Jean-Pierre, Roter Pfuhl, 4728 Hergenrath;

NUYENS Wim, Monnikkenhotiaan 149, 2040 Berendrecht;

ROELANDT Ivo, Landbouwstraat 21, 9220 Hamme;

VANDENBROECK Fabrice, Rue de l'Observatoire 17, 6041 Gosselies;

VAN DEN BROECK Luc, Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout;

VERVAECKE Harald, Bremstraat 9, 3110 Rotselaar.

hebben beslist de statuten en de raad van bestuur van de vereniging zonder winstoogmerk aan te passen tijdens de Algemene Vergadering van 19 mei 2009. Voor de duidelijkheid worden de statuten In hun totaliteit ter publicatie neergelegd.

Inleiding

De Belgische Reddings Federatie (BRF) is een samenwerkingsorganisatie tussen de Vlaamse Red-dings Federatie Centrale (RedFed), de Ligue Francophone de Sauvetage (LFBS) en de Deutschprëchichge Rettungs Verein (DRV). Zij werd als feitelijke vereniging opgericht op 9 november 1985 en omgevormd tot een vereniging zonder winstoogmerk op 15 november 2000.

Naam

Art 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming: "Belgische Reddings Federatie", afgekort "BRF" en is opgericht op grond van de wet van 27/06/1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wetten van 02/05/2002 en 22/12/2003.

Zetel

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Nivelles, en kan door beslissing van de algemene vergadering met een meerderheid en quorum vereist voor de statuten-wijziging, naar eender welke plaats in België worden overgebracht. Iedere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De zetel is thans geves-tigd te Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.0

Doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, buiten alle politieke of confessionele strekkingen om, het bevorderen van de reddingssport alsook van de studie en documentatie, de beoefening, de vorming en educatie van de redding in het algemeen en zal er voor de vermaatschappelijking hiervan alle initiatieven nemen die toelaten dit doel te bereiken. Om dit doel te bereiken zal onder meer een permanente samenwerking op gang gebracht worden tussen alle instanties die ijveren het reddingsgebaar in België te promoten. AI worden winstoogmerken uitgesloten, toch zal de vereniging binnen de bepalingen der wet, alle bijkomende soortgelijke zaken en belangen behartigen die voor de vereniging onmisbaar of nuttig zijn wat haar leven, haar ontwikkeling en het bereiken van haar doel nastreeft. Zij zal alle roerende en onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, mogen kopen, verkrijgen en bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom. Zij mag haar steun betuigen en zich interesseren aan aile soortgelijke activiteiten.

Het wijzigen van het doel van de vereniging behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering. Hiervoor is een 2/3de aanwezigheid nodig van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemge-rech-tigde leden en een 4/5de meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerech-'tig-'den vereist,

Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze verga-dering is er geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Wel blijft de vereiste voor een 4/5de meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Duur

Art. 4. De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur.

Leden

Art. 5, De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden.

A. Effectieve leden: De vereniging bestaat uit de volgende effectieve leden afkomstig van de twee liga's. De Vlaamse Reddings Federatie vzw (RedFed) die vijf leden mag vertegenwoordigen met stemrecht, namelijk, de voorzitter, de secretaris generaal/penningmeester en drie bestuurders. De Ligue Francophone Belge de Sauvetage asbl (LFBS) die vijf leden mag vertegenwoordigen met stemrecht, namelijk, de voorzitter, de secretaris generaal of penningmeester en drie bestuurders.

Eén ervan mag van de Deutschsprachige Rettungs Verein (DRV) komen.

De tien hoger opgesomde leden zijn de effectieve leden van de vereniging en hebben ieder één stem op de algemene vergadering. Het aantal effectieve leden mag niet minder dan vier bedragen. De leden worden automatisch effectief en stemgerechtigd lid van de BRF nadat zij aangesteld zijn door de raad van bestuur en/of algemene vergadering van hun respectievelijke liga's.

De volgende oprichters zijn de eerste effectieve leden:

" Dedoyard Eugène, gepensioneerd hoogleraar, Avenue Général Jacques 48, 1400 Nivelles.

" Declercq Denis, gepensioneerd redder, Elf Novemberiaan 8, 8500 Kortrijk.

" Landrain Luc, leraar, Chaussée de Namur 408 te 5310 Waret la Chaussée

" Lefebve Eddy, gepensioneerd politierechercheur, Lavendelstraat 53, 9000 Gent,

" Michel Christophe, lereaar, Boulevard Roosevelt 24b, 7060 Soignies.

" Schroeder Alois, gepensioneerd zwembad-directeur, Schoenefelderweg 88, 4700 Eupen.

" Van Den Broeck Luc, bediende, Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout.

" Verhelst Philippe, leraar, Rue Sainte Gertrude 65, 1490 Court Saint Etienne

" Vervaecke Harald, bediende, Gemeenteplein 26 te 3010 Leuven,

" Voorhelst Rik, gepensioneerd legercommandant, Steentjeslaan 11 te 2550 Kontich.

Allen van Belgische nationaliteit.

B, Toegetreden leden: De toegetreden leden zijn geen lid in de zin van de wet. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen de ereleden en beschermende leden:

a) Ereleden: personen, vennootschappen of instellingen die wegens hun werking of verdiensten, tot de bloei en de ontwikkeling van de vereniging bijdragen of hebben bijgedragen.

b) Beschermende leden: personen, vennootschappen of instellingen die door materiële of financiële bijdrage medewerken tot het bereiken van het doel van de vereniging.

t. e Moo 2,0

ge.

De toegetreden leden kunnen de algemene verga-dering bijwonen. Ze hebben enkel een raadgevende stem.

Lidmaatschap

Art. 6. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage is ten laste van de respectievelijke liga's (LFBS, RedFed) en mag EUR 5.000 niet overschrijden.

Ontslag

Art. 7. Een effectief lid verliest haar mandaat indien het haar mandaat binnen de respectievelijke liga verliest. Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit, noch op de teruggave van bijdrage. Zij zijn onbevoegd mededelingen van rekeningen, verzegeling van goederen of het opmaken van een inventaris te eisen.

ALGEMENE VERGADERING

Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Art. 8. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de Belgische Reddings Federatie. De algemene vergadering wordt enkel gevormd door de effectieve leden, maar de andere leden kunnen haar ook bijwonen en hebben dan een raadgevende stem.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

a) het wijzigen van de statuten;

b) de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

c) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

d) de benoeming en de afzetting van de commissarissen;

e) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

f) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

g) de ontbinding van de vereniging; . .

h) alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Vergaderingskalender

Art. 9. De leden van de algemene vergadering worden minstens éénmaa[ per jaar samengeroepen. Telkens als het belang van de vereniging dit vereist en binnen de maand wanneer één vijfde van de effectieve leden erom verzoeken, kan een tweede algemene vergadering plaatsvinden.

Uitnodiging

Art. 10. De uitnodiging wordt gedaan door middel van een schrijven of een email dat minstens veertien dagen voor de vergadering dient verstuurd te warden door de secretaris generaal. Zij maken verplichtend melding van de agenda. Eén effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door één ander effectief lid. De vertegenwoordiging gebeurt schriftelijk. Een lid kan slechts één procuratie dragen.

Stemming

Art. 11. De effectieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De. beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar anders voorzien is door de wet of de onderhavige statuten, in geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend. Punten welke niet op -de agenda voorkomen kunnen niet ter bespreking of stemming aanvaardt worden, behalve indien de voorzitter der vergadering deze punten zou toelaten onder de hoofdding " diversen ".

Ontbinding, wijziging der statuten

Art. 12. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over wijziging van de statuten indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 2/3de meerderheid bereikt is van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 213de van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtigden voor de aanvaarding van statuutswijzigingen.

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 13. De algemene vergadering Kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde of vertegenwoordigde leden en een 415de meerderheid bereikt is van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 415de van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Notulen

Art. 14. De notulen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een bijzonder register en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris generaal. Iedere beslissing zal gepubliceerd worden in het eerstvolgend nummer van het tijdschrift van de vereniging, alscok statuutswijzigingen binnen de maand in het Belgisch Staatsblad. De leden en andere belanghebbenden hebben het recht inzage te nemen van de notulen op het secretariaat en op hun kosten een uittreksel eruit te vragen, Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en de secretaris-generaal ondertekend.

RAAD VAN BESTUUR

Samenstelling

Art. 15, De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit twee bestuurders uit iedere liga ais

volgt

De Voorzitter: is in principe de voorzitter van de RedFed of van de LFBS.

De Ondervoorzitter: is in principe de voorzitter van de LFSS of van de RedFed.

De Secretaris Generaal: is in principe de secretaris generaal van een van de twee federaties.

De Adjunct Secretaris Generaal: is in principe de secretaris generaal van de andere federatie.

Bij afwezigheid van de voorzitter worden diens taken en voorrechten overgenomen door de onder-voorzitter.

Duur van het mandaat

Art. 16. Het mandaat van een lid van de raad van bestuur wordt bepaald door de respectievelijke liga's (RedFed, LFBS).

Quorum

Art. 17. Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen ais minstens de helft plus één van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De vertegenwoordiging van een bestuurder gebeurt schriftelijk en dient bij de raad van bestuur toe te komen uiterlijk de werkdag van de vergadering van de raad van bestuur. Eén aanwezig bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen. De beslissingen van de bestuursraad worden genomen met de eenvoudige meerderheid der stemmen van tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, behalve indien de wet of de statuten het anders voorzien. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de ondervoorzitter die hem vervangt doorslaggevend,

Vergadering

Art. 18. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter welke ertoe gehouden is een vergadering bijeen te roepen binnen de maand na het verzoek van twee bestuurders, De oproep verweidt de agenda en wordt ten minste veertien dagen v66r de vergadering verstuurd. Punten die niet op de agenda voorzien zijn kunnen niet ter bespreking aangenomen worden ten ware de voorzitter deze onder de hoofdding " diversen " ter bespreking zou toelaten. Het verslag van de vergadering wordt opgemaakt en verstuurd naar de leden van de raad van bestuur binnen de maand na de vergadering van de raad van bestuur.

Bevoegdheid

Art. 19. De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer zonder dat deze opsomming beperkend is, of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan aile rechten verzaken, alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die lid zijn, de vereniging in rechten vertegenwoordigen, zowel als eiser dan als verweerder. De raad mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; aile sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij banken of het postchequeambt; op

MOD 2,0

a , voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van de gelden door uitgifte van cheques,

overschrijvingen of transfer orders of elk ander betalingsmandaat. Deze opsomming is aanwijzend en niet beperkend. De raad van bestuur kan daarenboven een reeks opdrachten op administratief, financieel of technisch gebied, opdragen aan bedienden. Deze aangestelden werken onder leiding van de raad van bestuur; hun mandaat moet schriftelijk geschieden en worden duidelijk omschreven, De voorzitter en de secretaris generaal beschikken automatisch over de maatschappelijke handtekening. De raad van bestuur bepaalt welke andere personen ook de maatschappelijke handtekening zullen mogen hebben, één en ander met de toepassing van de beperkingen hiervoor vermeld in het huishoudelijk reglement.

Aansprakelijkheid

Art. 20. De leden van het bestuur zijn volgens gemeen recht niet verantwoordelijk voor de door hen bedreven fouten in de uitoefening van hun ambt. Door hun bestuur nemen zij geen enkele persoonlijke verplichting op ten opzichte van de verbintenissen van de BRF. De vereniging is verbonden door .de handelingen van de raad van bestuur, van de bestuurders, van de directeur of van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, die overeenkomstig het huishoudelijk reglement de bevoegdheid hebben gekregen om haar te vertegenwoordigen. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verbintenis aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging: hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. De interne aansprakelijkheid wordt geregeld naar het gemeen recht en naar het huishoudelijk reglement.

Bezoldiging

Art, 21. De leden van de raad van bestuur genieten geen enkele bezoldiging. Zij kunnen èvenwel een verplaatsingsvergoeding toegekend krijgen,

Huishoudelijk reglement

Art. 22. Het huishoudelijk reglement wordt door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd en goedgekeurd.

Boekjaar

Art. 23. Het boekjaar begint op één januari om te eindigen op éénendertig december. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar aanvangen op de datum van de stichtingsvergadering en eindigen op 31 december 2001. .

Rekeningen, begroting

Art. 24. De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar, zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

Commissarissen

Art. 25. De algemene vergadering zal twee commissarissen aanwijzen belast met het nazicht .van de rekeningen van de vereniging en het overleggen van een jaarverslag. Zij worden benoemd voor vier jaar en zijn herkiesbaar.

Ontbinding en vereffening

Art. 26. Bij de ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een gelijkaardige instelling of een belangeloos doel.

Deze beslissing, alsmede de naam, het beroep en adres van de vereffenaars, zullen in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27/06/1921 inzake de vereniging zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wetten van 02/0512002,.1610512003, 22/12/2003 en het Koninklijk Besluit van 0210412003.

Tuchtmacht

Sancties

Art. 27. De Belgische Reddings Federatie kan sancties opleggen wegens overtredingen van wettelijk normen en van reglementaire bepalingen inzake sportbeoefening alsmede wegens inbreuken op de beginselen van de sportethiek, inzonderheid de medisch verantwoorde sportbeoefening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.0

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Rechten van de verdediging

Art. 28. De vereniging garandeert de eerbiediging van de rechten van de verdediging.

Disciplinaire beslissingen

Art. 29. Het huishoudelijk reglement duidt de organen of personen aan die gemachtigd zijn sancties op te leggen, vermeldt de personen of organen die eraan onderworpen zijn, bepaalt de aard en de inhoud van de tuchtmaatregelen en de te volgen procedure alsmede de verhaalmogelijkheden tegen de disciplinaire beslissingen.

Algemene bepalingen

Art. 30. Het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind zijn volledig van toepassing in de werking van de vereniging. De vereniging eerbiedigt de regels van de democratie.

Raad van bestuur

De leden stellen de Raad van Bestuur van de BRF vzw aan als volgt:

Voorzitter: Luc Landrain

Voorzitter; Harald Vervaecke

Secretaris Generaal; Luc Van den Broeck

Adjunct Secretaris Generaal Didier Clerens.

Beide voorzitters werken als co-voorzitters.

De algemene vergadering keurt deze mandaten met unanimiteit van stemmen goed, aangezien ze conform zijn aan de statuten.

(Volgen de handtekeningen.)

NAAM Voornaam - Adres - Beroep - Rijkregistemummer

LANDRAIN Luc - Chaussée de Namur 408 - 5310 Waret-la-Chaussée - Leraar - 500711 369-12

ROELANDT Ivo, Landbouwstraat 21 - 9220 Hamme - Bediende - 870210 093 90

VAN DEN BROECK Luc - Terkamerveld 33 - 9255 Buggenhout - Bediende - 571207 307.85

NUYENS Wim - Monnikkenhoflaan 149 - 2040 Berendrecht - Militair - 671004 06149

CLERENS Didier - Rue Fontaine aux Corbeaux 7 - 1435 Mont-Saint-Guibert- Bediende - 550726 443-78.

LERUTH Jean-Pierre - Roter Pfuhl - 4728 Hergenrath - Militair - 660627 287 40

CARLIER Jean-Louis - Rue Charles de Loupoigne 8 - 1348 Louvain-la-Neuve - Bediende - 511011 295-31

VERVAECKE Harald - Bremstraat 9 - 3110 Rotselaar - Bediende - 500522 307 01

VANDENBROECK Fabrice - Rue de l'Observatoire 17 - 6041 Gosselies - Leraar - 680525 203-25

BOSMANS Flor, Nering 73 -1650 Beersel - Bediende - 551219 039 48

CARLIER Jean-Louis

Bestuurder

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

. behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

15/10/2012
ÿþ MOD 2.0

t3 I Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

oie





après dépôt de l'acte au greffe

TRIBUNAL DE COMMERCE

03 OCT. 2012

NIV, &QES

1

+12170198*

RE r

Mc II

k





Dénomination

(en entier) : Fédération Belge de Sauvetage Aquatique

Forme juridique : asbl

Siège : Place des Sports 1 à 1348 Louvain-La-Neuve

Ne d'entreprise : 474.151.836

Objet de l'acte : Modification des statuts

FEDERATION BELGE DE SAUVETAGE

STATUTS

Numéro de l'association: 3956/2001

Numéro de l'entreprise : 474.151.836

Les soussignés:

BOSMANS Flor, Nering 73, 1650 Beersel;

CARLIER Jean-Louis, Rue Charles de Loupoigne 8,1348 Louvain-la-Neuve;

CLERENS Didier, Rue Fontaine aux Corbeaux 7,1435 Mont-Saint-Guibert;

LANDRAIN Luc, Chaussée de Namur 408, 5310 Waret-la-Chaussée;

LERUTH Jean-Pierre, Roter Pfuhl, 4728 Hergenrath;

NUYENS Wim, Monnikkenhoflaan 149, 2040 Berendrecht;

ROELANDT Ivo, Landbouwstraat 21, 9220 Hamme;

VANDENBROECK Fabrice, Rue de l'Observatoire 17, 6041 Gosselies;

VAN DEN BROECK Luc, Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout;

VERVAECKE Harald, Bremstraat 9, 3110 Rotselaar.

ont décidé de modifier les statuts et le conseil d'administration de l'association sans but lucratif, au cours d'une Assemblée Générale du 29 mai 2012. Pour la clarté, les statuts dans leur intégralité ont été déposés pour publication.

Introduction

La Fédération belge de Sauvetage aquatique (FBS) est un organe de concertation entre la Vlaamse Reddings Federatie (RedFed), la Ligue Francophone belge de Sauvetage (LFBS) et la Deutschspràchige Rettungs Verein (DRV). Elle est créée le 9 novembre 1985 comme une association de fait et transformée le 15 novembre 2000 en association sans but lucratif.

Dénomination

Art 1. L'association sans but lucratif est dénommée: "Fédération belge de Sauvetage aquatique", en abrégé: "FBS " et a été érigée sur base de la loi du 27/06/1921 qui concerne les associations sans but lucratif, qui a été modifiée par les lois du 02/05/2002 et du 2211212003.

Siège

Art. 2. Le siège social de l'association est établi dans l'arrondissement judiciaire de Nivelles et peut, par simple décision de l'assemblée générale, avec la majorité et le quorum requis pour une modification statutaire, être déplacé en tout lieu en Belgique. Tout transfert du siège devra être publié, dans fe mois qui suit la décision aux annexes au Moniteur belge. Le siège est actuellement fixé à la Leuven Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve.

Bijlagen bij fi e Télgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou'des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Objet M00 2.0

Art. 3. La FBS se donne pour objet, en dehors de toute conviction politique ou religieuse, la promotion du sauvetage sportif, ainsi que la promotion de l'étude, la documentation, la formation et l'éducation du sauvetage en général. Elle prendra toutes les initiatives propres à permettre la réalisation de cet objectif. Afin de réaliser cet objectif, une collaboration permanente sera, entre autres, mise en place avec toutes les instances qui entendent promouvoir le développement du sauvetage en Belgique, Bien que les initiatives propres à dégager un bénéfice financier soient exclues, l'association, dans le respect de la législation, pourra prendre toutes initiatives complémentaires qui pourraient être indispensables à sa survie, son développement ei la réalisation de son objet. Elle pourra acheter, recevoir ou posséder, en usufruit comme en pleine propriété, tous [es biens mobiliers et immobiliers qui seraient nécessaires à la réalisation de ses objectifs. Elle peut prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à celle-ci.

La modification de l'objet de l'association est de la compétence de l'Assemblée Générale. Cette modification n'est valable que si 2/3 des membres ayant un droit de votes sont présents ou représentés et qu'une majorité de 4/5ème des présents ou représentés approuve la modification.

Si la représentation n'est pas atteinte, une deuxième Assemblée ne pourra être convoquée dans les quinze jours qui suivent la première, Cette seconde Assemblée pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. L'obligation d'une majorité de 4/5ème des voix des présents ou représentés reste valable pour l'approbation de modification de l'objet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Durée

Art. 4. La FBS est fondée pour une durée indéterminée.

Membres

Art. 5. L'association comprend des membres effectifs et des membres adhérents.

A. Les membres effectifs: L'association comprend les membres effectifs suivants provenant des deux ligues. La Vlaamse Reddings Federatie vzw (RedFed) qui peut être représentée par cinq membres avec droit de vote à savoir le président, le secrétaire général/trésorier et trois administrateurs. La Ligue Francophone Belge de Sauvetage asbl (LFBS) qui aura cinq représentants avec droit de vote, à savoir, le président, le secrétaire général ou trésorier et trois administrateurs.

Un des membres peut être issu de la Deutschsprachige Rettungs Verein (DRV).

Les dix membres mentionnés ci-dessus sont les membres effectifs. Ils ont une voix à l'assemblée générale. Le nombre de membres ne peut être moins que quatre personnes. Les membres deviennent automatiquement membres effectifs et avec droit de vote de la FBS quand lis ont été désignés par le conseil d'administration etlou lors l'assemblée générale de leurs ligues respectives.

Les fondateurs suivants sont les premiers membres effectifs :

" Dedoyard Eugène, professeur pensionné, Avenue Générai Jacques 48, 1400 Nivelles.

" Declercq Denis, sauveteur pensionné, Elf Novemberlaan 8, 8500 Kortrijk.

" Landrain Luc, professeur, Chaussée de Namur 408 te 5310 Waret la Chaussée

" Lefebve Eddy, policier de la sureté pensionné, Lavendelstraat 53, 9000 Gent.

" Michel Christophe, enseignant, Boulevard Roosevelt 24b, 7060 Soignies.

" Schroeder Alois, directeur de piscine pensionné, Schoenefelderweg 88, 4700 Eupen.

" Van Den Broeck Luc, employé, Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout.

" Verhelst Philippe, enseignant, Rue Sainte Gertrude 65, 1490 Court Saint Etienne.

" Vervaecke Harald, employé, Gemeenteplein 26, 3010 Leuven.

" Voorhelst Rik, commandant de l'armée à la retraite, Steentjeslaan 11, 2550 Kontich.

Tous de nationalité belge.

B. Les membres adhérents: Les membres adhérents ne sont pas membres au sens de la loi. Une distinction est faite entre les membres d'honneur et les membres protecteurs.

a) Les membres d'honneur: personnes, sociétés, institutions qui par leur activité ou leur engagement collaborent ou ont collaboré au développement et à la représentativité de l'association.

c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

b) Les membres protecteurs: personnes, sociétés, institutions qui par leur activité ou leur aide matérielle ou financière collaborent à la réalisation des objectifs de l'association.

Les membres adhérents peuvent assister à l'Assemblée générale. Ils n'ont qu'une voix consultative. Cotisation

Art. 6. La cotisation annuelle est à charge des ligues respectives (LFBS, RedFed) et ne peut dépasser EUR 5.000,

Démission

Art. 7. Un membre perd sa qualité lorsqu'il quitte son mandat d'administrateur de sa ligue respective. Le membre démissionnaire, et les ayants droit d'un membre démissionnaire ou décédé, ne peuvent faire valoir aucun droit sur tes biens de l'association ou sur le remboursement de cotisations. Us n'ont pas ta possibilité d'exiger la communication des comptes, la saisie des biens ou l'établissement d'un inventaire.

ASSEMBLEE GENERALE

Composition

Art. 8. L'assemblée générale est uniquement consti-tuée des membres effectifs; toutefois les autres membres pourront y assister et auront, dans ce oas, voix consultative.

Elle est compétente pour:

a) modifier les statuts;

b) nommer et révoquer les administrateurs;

c) approuver le budget et les comptes annuels;

d) nommer et révoquer les commissaires;

e) octroyer la décharge aux administrateurs et aux commissaires;

f) transformer l'association en une société à finalité sociale;

g) prononcer la dissolution de l'association;

h) tous les cas où les statuts l'exigent.

Réunion

Art. 9. Les membres de l'assemblée générale sont convoqués une fois par an, à l'assemblée générale ordinaire. Chaque fois que 'Intérêt de l'association l'exigera et dans le mois, lorsqu' un cinquième des membres en fait la demande, une seconde assemblée générale pourra être convoquée.

Convocation

Art. 10. La convocation qui se fait par courrier ou courriel, doit être adressé quatorze jours au moins avant la réunion par le secrétaire général. Cette convocation mentionnera les points de l'ordre du jour. Un membre effectif peut se faire représenter par un autre membre effectif. La procuration se fait par écrit. Un membre ne peut jamais être titulaire que d'une seule procuration.

Votes

Art. 11. Les membres effectifs ont un droit de vote identique à l'assemblée générale. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes ou représentées, sauf dans le cas ou la loi ou les présents statuts le prévoient autrement. En cas d'égalité des voix, la voix du président, ou de l'administrateur qui le remplace, est prépondérante.

Les points qui ne sont pas mentionnés à l'ordre du jour ne peuvent être discutés ou donner lieu à un vote, sauf si le président de la séance les accepte au poste " divers ".

Dissolution, modification des statuts

Art. 12. L'assemblée générale ne pourra valable-ment délibérer sur la modification des statuts, que si 2/3 des membres ayant un droit de votes sont présents ou représentés et qu'une majorité de 2/3 des présents ou représentés approuve la modifica-tion.

Si la représentation n'est pas atteinte, une deuxième Assemblée ne pourra être convoquée dans les quinze jours qui suivent la première. Cette seconde assemblée pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. L'obligation d'une majorité de 2/3 des voix des présents. ou représentés reste valable pour l'approba-tion de modification des statuts.

n_e L

MOd 2.0

+1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art, 13. L'assemblée générale ne pourra valablement délibérer sur la dissolution de l'association, que si 213 des membres ayant un droit de votes sont présents ou représentés et qu'une majorité de 4/5 des présents'ou représentés approuve la dissolution.

Si la représentation n'est pas atteinte, une deuxième Assemblée ne pourra être convoquée dans les quinze jours qui suivent la première. Cette seconde assemblée pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. L'obligation d'une majorité de 415 des voix des présents ou représentés reste valable pour l'approbation de la dissolution.

Rapports

Art. 14. Les rapports d'assemblée générale sont portés dans un registre particulier et signés par le président et le secrétaire général. Toute décision sera publiée lors du prochain numéro du périodique de l'association et les modifications statutaires seront publiées au Moniteur belge, dans le mois qui suit. Les membres et tous ceux qui y ont un intérêt ont le droit de consulter les rapports au secrétariat et d'en demander un extrait à leurs frais. Les copies et les extraits des rapports sont signés par le président et le secrétaire général.

CONSEIL D'ADMINISTRATION

Composition

Art. 15. Le Conseil d'administration comprend deux administrateurs de chaque ligue (LFBS, RedFed)

comme suit:

Le Président: est en principe le président de la RedFed ou de la LFBS.

Le Vice-président: est en principe le président de la LFBS ou de la RedFed.

Le Secrétaire Général: est en principe ie secrétaire général de la LFBS ou de la RedFed.

Le Secrétaire général adjoint: est en principe le secrétaire général de l'autre fédération.

En cas d'empêchement du président, ses taches et prérogatives sont assumées par le vice-président.

Durée du mandat

Art. 16. Le mandat d'administrateur est fixé par les ligues respectives (LFBS, RedFed).

Quorum

Art. 17. Les décisions du conseil d'administration sont prises valablement pour autant que la moitié plus un de ses membres soient présents ou représentés. La représentation d'un administrateur se fait par procuration qui doit être écrite et doit être communiquée au plus tard le jour de la réunion du conseil d'administration. Un administrateur présent ne peut détenir plus d'une procuration. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes ou représentées, sauf dans les cas ou la loi ou les statuts, le prévoient autrement. En cas d'égalité des voix, la voix du président ou de l'administrateur qui le représente, est prépondérante.

Réunion

Art, 18. Le conseil d'administration se réunit sur convocation de son président, lequel est tenu de convoquer une réunion dans le mois qui suit la demande de deux administrateurs. La convocation mentionne les points d'ordre du jour et est envoyée quatorze jours au moins avant la réunion. Les points qui n'ont pas été porté à l'ordre du jour ne peuvent être discutés sauf si le président propose de les évoquer sous l'intitulé "Divers". Le rapport de réunion est réalisé et adressé aux membres du conseil d'administration dans le mois qui suit la réunion.

Pouvoirs

Art. 19. Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus larges pour gérer et conduire l'association. il pourra entre autres, sans que cette énumération ne soit limitative et sans préjudice des autres prérogatives qui lui reviennent de par la loi et les statuts, faire passer tous actes et tous contrats, transiger, compromettre, acquérir, échanger, vendre tous biens meubles et immeubles, hypothéquer, emprunter, conclure des baux de toutes natures, accepter tous legs, subsides, donations et transferts, renoncer à tous droits, conférer tous pouvoirs à des mandataires de son choix, associés ou non, représenter l'association en justice, tant en défendant qu'en demandant, Le conseil d'administration a également pouvoir de nommer et de révoquer le personnel de l'association ; toucher, recevoir toutes sommes, valeurs consignées ; ouvrir tous comptes auprès de banques et la banque de la poste ; effectuer sur les dits comptes, toutes opérations, retraits "de fonds, payer toutes sommes dues par l'association, retirer auprès des instances et offices officiels, lettres, documents, chèques, colis, encaisser tous mandats de poste, assignations, et quittances postales. Cette énumération est indicative et non limitative. De plus, le conseil d'administration peut conférer aux employés une série de tâches

c MOD 2.0

administratives, financières ou techniques. Ces employés travaillent sous la direction du conseil d'administration, leur mandat doit être consigné clairement par écrit. Le président et le secrétaire général disposent de la signature administrative. Le conseil d'administration détermine quelles autres personnes peuvent également en disposer. Dans tous les cas, les restrictions prévues au règlement d'ordre intérieur sont d'application.

Responsabilité

Art. 20. Les membres du conseil d'administration ne sont pas responsables, selon le droit commun, des fautes qu'ils auraient commises dans l'exercice de leur fonction. Par leur gestion, ils n'endossent aucune obligation personnelle par rapport aux engagements de la FBS. L'association est liée par les dispositions prises par le conseil d'administration, par les administrateurs, par les personnes à qui la gestion journalière est confiée, qui ont reçu la compétence de la représenter en accord avec les dispositions du règlement d'ordre intérieur. Les administrateurs ne contractent, en raison de leur fonction, aucune obligation personnelle et ne sont responsables que de l'exécution de leur mandat. La responsabilité interne est réglée selon le droit commun et le règlement d'ordre intérieur.

Rétribution

Art. 21. Les membres du conseil d'administration ne bénéficient d'aucune rétribution. lis pourront cepen-dant se voir attribuer un défraiement de leurs frais de déplacement.

Règlement d'ordre intérieur

Art. 22. Le règlement d'ordre intérieur est soumis par le conseil d'administration à l'assemblée générale pour approbation.

Année comptable.

Art. 23. L'année comptable débute le ler janvier et se termine le 31 décembre. Par mesure d'exception, la première année débute lors de la réunion de création de l'association et se termine le 31 décembre 2001.

Comptes et budgets

Art. 24. Les comptes de l'année comptable écoulée et le budget de l'année suivante sont soumis annuellement à l'approbation de l'assemblée générale.

Commissaires

Art. 25. L'assemblée générale désigne deux commissaires qui examinent les comptes de. l'association et remettent un rapport annuel. Ils sont nommés pour une période de quatre ans et sont rééligibles,

Dissolution et liquidation

Art. 26. Lors de la dissolution de l'association, l'assemblée générale désigne un ou plusieurs liquidateurs. Elle détermine leurs pouvoirs, ainsi que l'affectation qui sera faite de l'actif net des biens sociaux. Cette affectation sera obligatoirement effectuée à un organisme de finalité semblable ou désintéressée.

Cette décision, de même que le nom, la profession et l'adresse des deux liquidateurs, sera publiée aux annexes au Moniteur belge.

Tout ce qui n'est pas explicitement indiqué dans les statuts, est réglé par la loi du 27106/1921 concernant les associations sans but lucratif et modifiée par les lois du 02/05/2002, du 16/05/2002, du 22/12/2003 et l'Arrêté Royal du 02/04/2003.

Pouvoir disciplinaire

Sanctions

Art, 27. La Fédération Belge de Sauvetage peut sanctionner les infractions aux normes légales et aux dispositions réglementaires en matière de pratique sportive ainsi que les violations des principes qui régissent l'éthique sportive, notamment en ce qui concerne le respect des impératifs de la santé.

Droits de défense

Art. 28. L'association garantit les droits de la défense.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

- 'Réservé

au

Moniteur

belge

MOD 2.0

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Volet B - Suite

Décisions disciplinaires

Art. 29. Le règlement d'ordre intérieur désigne les organes ou personnes habilitées à imposer des sanctions, mentionne les personnes ou organes qui y peuvent être soumis, définit la nature et le contenu des mesures disciplinaires et fixe la procédure à suivre ainsi que les moyens d'appel des décisions disciplinaires:

Dispositions générales

Art. 30. La convention européenne sur les droits de l'homme, ainsi que la convention «internationale sur les droits de l'enfant sont d'application dans la FBS. La FBS respecte les principes de la démocratie

Conseil d'administration

Les membres désignent le conseil d'administration de la FBS asbl:

Président: Luc Landrain

Président: Harald Vervaecke

Secrétaire Général: Luc Van den Broeck

Secrétaire Général Adjoint: Didier Clerens

Les deux présidents actent comme co-présidents.

L'assemblée générale approuve, à l'unanimité, ces mandats, car conforme aux statuts. (Suivent les signatures.)

NOM Prénom - Adresse - Profession - N° de registre national

LANDRAIN Luc - Chaussée de Namur 408 - 5310 Waret la-Chaussée - Enseignant - 500711 369-12

ROELANDT Ivo, Landbouwstraat 21 - 9220 Hamme - Employé - 870210 093 90

VAN DEN BRQECK Luc - Terkarnerveld 33 - 9255 Buggenhout - Employé - 571207 307 35

NUYENS Wim - Monnikkenhoflaan 149 - 2040 Berendrecht - Militaire - 671004 06149

CLERENS Didier - Rue Fontaine aux Corbeaux 7 -1435 Mont-Saint-Guibert - Employé - 550726 443-78

LERUTH Jean-Pierre - Roter Pfuhl -4728 Hergenrath - Militaire - 660627 287 40

CARLIER Jean-Louis - Rue Charles de Loupoigne 8 -1348 Louvain-la-Neuve - Employé - 511011 295-31

VERVAECKE Harald - Bremstraat 9 - 3110 Rotselaar - Employé - 500522 307 01

VANDENBROECK Fabrice - Rue de l'Observatoire 17 - 6041 Gosselies - Enseignant - 680525 203-25

BOSMANS Flor, Nering 73 -1650 Beersel - Employé - 551219 039 48

CARLIER Jean-Louis

Administrateur

18/07/2012
ÿþMOD 2.0



te,l413J In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



~~

~19üNA~.~CAVie

0 9 _9" 2012

#1\lelte

bel

a;

Be

Sta

*12127246

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Benaming

(voluit): Belgische Reddings Federatie

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Place des Sports 1 à 1348 Louvain-la-Neuve

Ondernemingsnr : 474.151.836

Voorwerp akte : Wijziging van de statuten en van de raad van bestuur.

BELGISCHE REDDINGS FEDERATIE

WIJZIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

STATUTEN ***

Gepubliceerd in: august 2010

Nummer van de associatie: 3956/2001

Wijziging van de raad van bestuur:

Algemene Vergadering van 29/05/2012

BELGISCHE REDDINGS FEDERATIE

1348 LOUVAIN-LA-NEUVE Nummer van de associatie: 3956/2001

RAAD van BESTUUR, ONTSLAG - BENOEMING.

De gewone algemene vergadering van 29/05/2012 heeft als nieuwe beheerder gekozen: Ivo ROELANDT Deze algemene vergadering heeft het beheerder ontslag geregistreerd van Karel MENNES.

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

De ondergetekenden:

VANDENBROECK Fabrice, Rue de l'Observatoire 17, 6041 Gosselies

LANDRAIN Luc, chaussée de Namur 408 te 5310 Waret-la- Chaussée;

VAN DEN BROECK, Luc, Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout;

LERUTH Jean-Pierre, Roter Pfuhl, 4728 Hergenrath

CARLIER Jean-Louis, Rue Charles de Loupoigne 8, 1348 Louvain-la-Neuve

ROELANDT Ivo, Landbouwstraat 21, 9220 Hamme

CLERENS Didier, rue Fontaine aux Corbeaux 7, 1435 Mont-saint-Guibert ;

VERVAECKE Harald, Gemeenteplein, 26, 3010 Kessel-Lo

NUYENS Wim, Monnikkenhoflaan 149 te 2040 Berendrecht

BOSMANS Flor, Nering 73, 1650 Beersel

Bijlagen bij liëtéLgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2,0

hebben beslist de statuten en de raad van bestuur van de vereniging zonder winstoogmerk aan te passen tijdens de Algemene Vergadering van 19 mei 2009. Voor de duidelijkheid worden de statuten in hun totaliteit ter publicatie neergelegd.

Inleiding

De Belgische Reddings Federatie (BRF) is een samenwerkingsorganisatie tussen de Vlaamse Reddings federatie (RedFed), de Ligue Francophone de Sauvetage (LFBS) en de Deutschprëchichge Rettungs Verein (DRV). Zij werd als feitelijke vereniging opgericht op 9 november 1985 en omgevormd tot een vereniging zonder winstoogmerk op 15 november 2000.

Naam

Art 1, De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming: "Belgische Reddings Federatie", afgekort "BRF" en is opgericht op grond van de wet van 27/08/1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wetten van 02/05/2002 en 22/12/2003.

Zetel

Art. 2, De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Nivelles, en kan door beslissing van de algemene vergadering met een meerderheid en quorum vereist voor de statuten-wijziging, naar eender welke plaats in België worden overgebracht. Iedere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De zetel is thans geves-tigd te Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve.

Doel

Art, 3. De vereniging heeft tot doel, buiten alle politieke of confessionele strekkingen om, het be-vor-deren van de reddingssport alsook van de studie en documentatie, de beoefening, de vorming en educatie van de redding in het algemeen en zal er voor de vermaat-schap-pe-lij-king hiervan alle initiatie-ven nemen die toelaten dit doel te bereiken. Om dit doel te bereiken zal onder meer een permanente samenwerking op gang gebracht worden tussen alle instanties die ijveren het reddingsgebaar in België te promoten. Al worden winstoogmerken uitgestoten, toch zal de vereniging binnen de bepalingen der wet, alle bijkomende soortgelijke zaken en belangen behartigen die voor de vereniging onmisbaar of nuttig zijn wat haar leven, haar ontwikkeling en het bereiken van haar doel nastreeft. Zij zal alle roerende en onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, mogen kopen, verkrijgen en bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom. Zij mag haar steun betuigen en zich interesseren aan alle soortgelijke activiteiten.

Het wijzigen van het doel van de vereniging behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering. Hiervoor is een 2/3de aanwezigheid nodig van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemge-rech-tigde leden en een 4/5de meerderheid van de tegen-woordige of vertegenwoordigde stemgerech-tig-den vereist.

Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze verga-dering is er geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Wel blijft de vereiste voor een 4/5de meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Duur

Art. 4, De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur.

Leden

Art. 5. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden,

A. Effectieve leden: De vereniging bestaat uit de volgende effectieve leden afkomstig van de twee liga's. De Vlaamse Reddings Federatie vzw (RedFed) die vijf leden mag vertegenwoordigen met stemrecht, namelijk, de voorzitter, de secretaris generaal/penningmeester en drie bestuurders. De Ligue Francophone Belge de Sauvetage asbl (LFBS) die vijf leden mag vertegen-woor-digen met stemrecht, namelijk, de voorzitter, de secretaris generaal/penningmeester en drie bes-tuurders.

Eén ervan mag van de Deutschsprachige Rettungs Verein (DRV) komen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,0

De tien hoger opgesomde leden zijn de effectieve leden van de vereniging en hebben ieder één stem op de algemene vergadering. Het aantal effectieve leden mag niet minder dan vier bedragen. De leden worden automatisch effectief en stemgerechtigd lid van de BRF nadat zij aangesteld zijn door de raad van bestuur en/of algemene vergadering van hun respectievelijke liga's.

De volgende oprichters zijn de eerste effectieve leden:

" Dedoyard Eugène, gepensioneerd hoogleraar, Avenue Général Jacques 48, 1400 Nivelles.

" Declercq Denis, gepensioneerd redder, Elf Novemberlaan 8, 8500 Kortrijk.

Landram Luc, leraar, Chaussée de Namur 408 te 5310 Waret la Chaussée

- Lefebve Eddy, gepensioneerd politierechercheur, Lavendelstraat 53, 9000 Gent.

" Michel Christophe, lereaar, Boulevard Roosevelt 24b, 7060 Soignies,

" Schroeder Alois, gepensioneerd zwembad-directeur, Schoenefetderweg 88, 4700 Eupen. - Van Den Broeck Luc, bediende, Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout.

" Verhelst Philippe, leraar, Rue Sainte Gertrude 65, 1490 Court Saint Etienne.

" Vervaecke Harald, bediende, Gemeenteplein 26 te 3010 Leuven.

" Voorhelst Rik, gepensioneerd legercommandant, Steentjeslaan 44 te 2550 Kontich.

Allen van Belgische nationaliteit.

B. Toegetreden leden: De toegetreden leden zijn geen lid in de zin van de wet, Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen de ereleden en beschermende leden:

a) Ereleden: personen, vennootschappen of instellin-gen die wegens hun werking of verdiensten, tot de bloei en de ontwikkeling van de vereniging bijdragen of hebben bijgedragen.

b) Beschermende leden: personen, vennoot-schap-pen of instellingen die door materiële of financiële bijdrage medewerken tot het bereiken van het doel van de vereniging.

De toegetreden leden kunnen de algemene verga-dering bijwonen, Ze hebben enkel een raadgevende stem,

Lidmaatschap

Art. 6, De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage is ten laste van de respectievelijke liga's (LFBS, RedFed) en mag EUR 5 000 niet overschrijden.

Ontslag

Art. 7. Een effectief lid verliest haar mandaat indien het haar mandaat binnen de respectievelijke liga verliest. Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de recht-hebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit, noch op de teruggave van bijdrage. Zij zijn onbevoegd medede-lingen van rekeningen, verzegeling van goederen of het opmaken van een inventaris te eisen.

ALGEMENE VERGADERING

Samenstelling

Art, 8. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de Belgische Reddings Federatie. De algemene vergadering wordt enkel gevormd door de effectieve leden, maar de andere leden kunnen haar ook bijwonen en hebben dan een raadgevende stem.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

a) het wijzigen van de statuten;

b) de benoeming en de afzetting van de bestuurders

c) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

d) de benoeming en de afzetting van de commissarissen

e) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

f) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

g) de ontbinding van de vereniging

h) alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

tir

Moo2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vergaderingskalender

Art. 9. De leden van de algemene vergadering worden minstens éénmaal per jaar samengeroepen. Telkens als het belang van de vereniging dit vereist en binnen de maand wanneer één vijfde van de effectieve leden erom verzoeken, kan een tweede algemene vergadering plaatsvinden.

Uitnodiging

Art. 10. De uitnodiging wordt gedaan door middel van een schrijven of een email dat minstens veertien dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden door de secretaris generaal. Zij maken verplichtend melding van de agenda. Eén effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door één ander effectief lid. De vertegenwoordiging gebeurt schriftelijk. Een lid kan slechts een procuratie dragen.

Stemming

Art. 11. De effectieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, be-hal-ve in de gevallen waar anders voorzien is door de wet of de onderhavige statuten, In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, door-slag-gevend. Punten welke niet op de agenda voorkomen kunnen niet ter bespreking of stemming aanvaardt worden, behalve indien de voorzitter der vergadering deze punten zou toelaten onder de hoofdding " diversen ".

Ontbinding, wijziging der statuten

Art. 12. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over wijziging van de statuten indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 213de meerderheid bereikt is van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtig-den.

Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze verga-dering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 2/3de van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtigden voor de aanvaarding van statuutswijzigingen.

Art. 13. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde of vertegenwoordigde leden en een 4/5de meerderheid bereikt is van de tegen-woordige of vertegenwoordigde stemgerechtig-den.

Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze verga-dering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 415de van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtig-den.

Notulen

Art. 14. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris generaal. Iedere beslissing zal gepu-bliceerd worden in het eerstvolgend nummer van het tijdschrift van de vereniging, alsook statuuts-wijzigingen binnen de maand in het Belgisch Staatsblad. De leden en andere belanghebbenden hebben het recht inzage te nemen van de notulen op het secretariaat en op hun kosten een uittreksel eruit te vragen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en de secretaris-generaal ondertekend.

RAAD VAN BESTUUR

Samenstelling

Art, 15, De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit twee bestuurders uit iedere liga als

volgt:

De Voorzitter: is in principe de voorzitter van de RedFed of van de LFBS.

De Ondervoorzitter: is in principe de voorzitter van de LFBS of van de RedFed,

De Secretaris-generaal: is in principe de secretaris generaal van een van de twee federaties.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De Adjunct secretaris-generaal: is in principe de secretaris generaal van de andere federatie.

Bij afwezigheid van de voorzitter worden diens taken en voorrechten overgenomen door de onder-voorzitter.

Duur van het mandaat

Art. 16. Het mandaat van een lid van de raad van bestuur wordt bepaald door de respectievelijke liga's (RedFed, LFBS),

Quorum

Art. 17. Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft plus één van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De vertegenwoordiging van een bestuurder gebeurt schriftelijk en dient bij de raad van bestuur toe te komen uiterlijk de werkdag van de vergadering van de raad van bestuur. Eén aanwezig bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen. De beslissingen van de bestuursraad worden genomen met de een-voudige meerderheid der stemmen van tegen-woordige of vertegenwoordigde bestuurders, behalve indien de wet of de statuten het anders voorzien. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de ondervoorzitter die hem vervangt doorslag-gevend.

Vergadering

Art, 18. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter welke ertoe gehouden is een vergadering bijeen te roepen binnen de maand na het verzoek van twee bestuurders. De oproep vermeldt de agenda en wordt ten minste veertien dagen vóór de vergadering verstuurd. Punten die niet op de agenda voorzien zijn kunnen niet ter bespreking aangenomen worden ten ware de voorzitter deze onder de hoofdding " diversen " ter bespreking zou toelaten. Het verslag van de vergadering wordt opgemaakt en verstuurd naar de leden van de raad van bestuur binnen de maand na de vergadering van de raad van bestuur.

Bevoegdheid

Art. 19. De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen, inclusief het dagelijks bestuur. Hij kan onder meer zonder dat deze opsomming beperkend is, of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, huur-contracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan aile rechten verzaken, alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die lid zijn, de vereniging in rechten verte-gen-woordigen, zowel ais eiser dan als verweerder. De raad mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij banken of het postche-que-ambt; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van de gelden door uitgifte van cheques, overschrijvingen of transfer orders of elk ander betalingsmandaat. Deze opsomming is aanwijzend en niet beperkend. De raad van bestuur kan daarenboven een reeks opdrachten op administratief, financieel of technisch gebied, opdragen aan bedienden. Deze aan-gestelden werken onder leiding van de raad van bestuur; hun mandaat moet schriftelijk geschieden en worden duidelijk omschreven. De voorzitter en de secretaris-generaal beschikken automatisch over de maatschappelijke handtekening. De raad van bestuur bepaalt welke andere personen ook de maat-schappelijke handtekening zullen mogen hebben, één en ander met de toepassing van de beperkingen hiervoor vermeld in het huishoudelijk reglement.

De twee secretaris generaallpenningsmeesters doen de financiele management. Alle financiele transacties vereisen twee handtekeningen.

Aansprakelijkheid

Art. 20. De leden van het bestuur zijn volgens gemeen recht niet verantwoordelijk voor de door hen bedreven fouten in de uitoefening van hun ambt. Door hun bestuur nemen zij geen enkele persoonlijke verplichting op ten opzichte van de verbintenissen van de BRF, De vereniging is verbonden door de handelingen van de raad van bestuur, van de bestuurders, van de directeur of van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, die overeenkomstig het huishoudelijk reglement de bevoegdheid hebben gekregen om haar te vertegenwoordigen. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verbintenis aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging: hun aan-spra-ke-lijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. De interne aansprakelijkheid wordt geregeld naar het gemeen recht en naar het huishoudelijk reglement.

MOD 2.0

)

Bezoldiging

Art. 21, De leden van de raad van bestuur, alsook deze van de permanente commissies genieten geen

ti enkele bezoldiging. Zij kunnen evenwel een verplaatsingsvergoeding toegekend krijgen.

Huishoudelijk reglement

Art. 22. Het huishoudelijk reglement wordt door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd en goedgekeurd.

Boekjaar

Art. 23. Het boekjaar begint op één januari om te eindigen op éénendertig december, Bij uitzondering zal het eerste boekjaar aanvangen op de datum van de stichtingsvergadering en eindigen op 31 december 2001.

Rekeningen, begroting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Art. 24. De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar, zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering,

Commissarissen

Art. 25. De algemene vergadering zal twee com-missarissen aanwijzen belast met het nazicht van de rekeningen van de vereniging en het overleggen van een jaarverslag. Zij worden benoemd voor vier jaar en zijn herkiesbaar,

Ontbinding en vereffening

Art. 26. Bij de ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffe-naars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden, Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een gelijkaardige instelling of een belangeloos doel.

Deze beslissing, alsmede de naam, het beroep en adres van de vereffenaars, zullen in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27/06/1921 inzake de vereniging zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wetten van 02/05/2002, 16/05/2003, 22/12/2003 en het Koninklijk Besluit van 0210412003.

Tuchtmacht

Sancties

Art. 27. De Belgische Reddings Federatie kan sancties opleggen wegens overtredingen van wettelijk normen en van reglementaire bepalingen inzake sportbeoefening alsmede wegens inbreuken op de beginselen van de sportethiek, inzonderheid de medisch verantwoorde sportbeoefening.

Rechten van de verdediging

Art. 28. De vereniging garandeert de eerbiediging van de rechten van de verdediging.

Disciplinaire beslissingen

Art. 29. Het huishoudelijk reglement duidt de organen of personen aan die gemachtigd zijn sancties op te leggen, vermeldt de personen of organen die eraan onderworpen zijn, bepaalt de aard en de inhoud van de tuchtmaatregelen en de te volgen procedure alsmede de verhaalmogelijkheden tegen de disciplinaire beslissingen.

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Algemene bepalingen

Art. 30. Het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind zijn volledig van toepassing in de werking van de vereniging. De vereniging eerbiedigt de regels van de democratie.

Raad van bestuur

De leden stellen de Raad van Bestuur van de BRF vzw aan; Luc Landrain, Harald Vervaecke, luc Van den Broeck en Didier Clerens.

De algemene vergadering keurt deze mandaten met unanimiteit van stemmen goed, aangezien ze con-form zijn aan de statuten.

(Volgen de handtekeningen.)

Naam Adres Beroep Rijkregisternummer Geboorteplaats

LANDRAIN Luc - Chaussée de Namur 408 - 5310 Waret-la- Chaussée - Enseignant - 500711 369-12 ROELANDT lvo, Landbouwstraat 21, 9220 Hamme - Employé - 870210 093 90

VAN DEN BROECK Luc - Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout - Employé - 571207 307 85

NUYENS Wim, Monnikkenhoflaan 149 te 2040 Berendrecht - Militaire. - 671004 06149

CLERENS Didier - Rue Fontaine aux Corbeaux 7, 1435 Mont-Saint-Guibert - Employé - 550726 443-78 LERUTH Jean-Pierre, Roter Pfuhl, 4728 Hergenrath - Militaire - 660627 287 40

CARLIER Jean-Louis - Rue Charles de Loupoigne 8, 1348 Louvain-la-Neuve - Employé - 511011 295-31 VERVAECKE Harald - Gemeenteplein 26, 3010 Kessel-Lo - Employé - 500522 307 01 VANDENBROECK Fabrice - Rue de l'Observatoire 17, 6041 Gosselies - Enseignant - 680525 203-25 BOSMANS Flor, Nering 73, 1650 Beersel - Employé - 551219 039 48

CARLIER Jean-Louis

Bestuurder

Voor-behduden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

18/07/2012
ÿþ Moa 2.0

hV~àl~étiBA Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe



Rés I II1I III I III 11111 II II I 11111 IIII II II1

Mon be " iaiz~za~*



Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Dénomination (en entier) :

Forme juridique : Siège : N° d'entreprise : Objet de l'acte :

Fédération Belge de Sauvetage Aquatique

asbl

Place des Sports 1 à 1348 Louvain-La-Neuve

474.151.836

Modification du Conseil d'Administration et des statuts

Fédération belge de Sauvetage aquatique, en abrégé: " FBS "

STATUTS

Publié en: août 2010

Numéro de l'association: 3956(2001

Numéro de l'entreprise : 474,151.836

Modification du Conseil d'Aministration:

Assemblée générale du 29/05/2012

FEDERATION BELGE DE SAUVETAGE

1348 LOUVAIN-LA-NEUVE, Numéro d'identification; 3956/2001

CONSEIL D'ADMINISTRATION, DEM1SS1ON - NOMINATION

L'Assemblée générale ordinaire du 29 mai 2012 a élu comme nouvel administrateur: ivo ROELANDT

A enregistré la démission d'administrateur de Karel MENNES

Modification des statuts

Assemblée générale du 29/05/2012

FEDERATION BELGE DE SAUVETAGE

1348 LOUVAIN-LA-NEUVE Numéro d'identification: 3956/2001

Les soussignés:

VANDENBROECK Fabrice, Rue de l'Observatoire 17, 6041 Gosselies

LANDRAIN Luc, chaussée de Namur 408 te 5310 Waret-fa- Chaussée;

VAN DEN BROECK, Luc, Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout;

LERUTH Jean-Pierre, Roter Pfuhl, 4728 Hergenrath

CARL1ER Jean-Louis, Rue Charles de Loupoigne 8, 1348 Louvain-la-Neuve

ROELANDT Ivo, Landbouwstraat 21, 9220 Hamme

CLERENS Didier, rue Fontaine aux Corbeaux 7, 1435 Mont-saint-Guibert

VERVAECKE Harald, Gemeenteplein, 26, 3010 Kessel-Lo

NUYENS Wim, Monnikkenhoflaan 149 te 2040 Berendrecht

BOSMANS Flor, Nering 73, 1650 Beersel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,0

ont décidé de modifier les statuts et le conseil d'administration de l'association sans but lucratif, au cours d'une Assemblée Générale du 29 mai 2012. Pour la clarté, les statuts dans leur intégralité ont été déposés pour publication.

Introduction

La Fédération belge de Sauvetage aquatique (FBS) est un organe de concertation entre la Vlaamse Reddings Federatie (RedFed), la Ligue Francophone beige de Sauvetage (LFBS) et la Deutschspràchige Rettungs Verein (DRV). Elle est créée le 9 novembre 1985 comme une association de fait et transformée le 15 novembre 2000 en association sans but lucratif.

Dénomination

Art 1. L'association sans but lucratif est dénommée: "Fédération belge de Sauvetage aquatique", en abrégé: "FBS " et a été érigée sur base de la loi du 27/06/1921 qui concerne les associations sans but lucratif, qui a été modifiée par les lois du 02/05/2002 et du 22/12/2003.

Siège

Art. 2. Le siège de l'association est établi dans l'arrondissement judiciaire de Nivelles et peut, par simple décision de l'assemblée générale, avec la majorité et le quorum requis pour une modification statutaire, être déplacé en tout lieu en Belgique. Tout transfert du siège devra être publié, dans ie mois qui suit la décision aux annexes au Moniteur belge. Le siège est actuellement fixé à la Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve.

Objet

Art, 3. La FBS se donne pour objet, en dehors de toute conviction politique ou religieuse, la promotion du sauvetage sportif, ainsi que la promotion de l'étude, la documentation, la formation et l'éducation du sauvetage en général. Elle prendra toutes les initiatives propres à permettre la réalisation de cet objectif. Afin de réaliser cet objectif, une collaboration permanente sera, entre autres, mise en place avec toutes les instances qui entendent promou-voir le développement du sauvetage en Belgique. Bien que les initiatives propres à dégager un bénéfice financier soient exclues, l'association, dans le respect de ia législation, pourra prendre toutes initiatives complémentaires qui pourraient être indispensables à sa survie, son développement et la réalisation de son objet. Elle pourra acheter, recevoir ou posséder, en usufruit comme en pleine propriété, tous !es biens mobiliers et immobiliers qui seraient nécessaires à la réalisation de ses objectifs. Elle peut prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à celle-ci.

La modification de l'objet de l'association est de la compétence de l'Assemblée Générale. Cette modification n'est valable que si 2/3 des membres ayant un droit de votes sont présents ou représentés et qu'une majorité de 4/5ème des présents ou représentés approuve la modification.

Si la représentation n'est pas atteinte, une deuxième Assemblée ne pourra être convoquée dans les quinze jours qui suivent la première. Cette seconde Assemblée pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. L'obligation d'une majorité de 4/5ème des voix des présents ou représentés reste valable pour l'appro-bation de modification de l'objet.

Durée

Art. 4. La FBS est fondée pour une durée indéter-minée.

Membres

Art. 5. L'association comprend des membres effectifs et des membres adhérents.

A. Les membres effectifs: L'association comprend les membres effectifs suivants provenant des deux ligues. La Vlaamse Reddings Federatie vzw (RedFed) qui peut être représentée par cinq membres avec droit de vote à savoir le président, le secrétaire général/trésorier et trois administrateurs. La Ligue Francophone Belge de Sauvetage asbl (LFBS) qui aura cinq représentants avec droit de vote, à savoir, le président, le secrétaire général/trésorier et trois administrateurs,

Un des membres peut être issu de ia Deutschsprachige Rettungs Verein (DRV).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Les dix membres mentionnés ci-dessus sont les membres effectifs. Ils ont une voix à l'assemblée générale. Le nombre de membres ne peut être moins que quatre personnes, Les membres deviennent automatiquement membres effectifs et avec droit de vote de la FBS quand ils ont été désignés par le conseil d'administration et/ou lors l'assemblée générale de leurs ligues respectives.

Les fondateurs suivants sont les premiers membres effectifs x

Dedoyard Eugène, professeur pensionné, Avenue Général Jacques 48, 1400 Nivelles. Declercq Denis, sauveteur pensionné, Elf Novemberlaan 8, 8500 Kortrijk. Landrain Luc, professeur, Chaussée de Namur 408 te 5310 Waret la Chaussée Lefebve Eddy, policier de la sureté pensionné, Lavendelstraat 53, 9000 Gent.

" Michel Christophe, enseignant, Boulevard Roosevelt 24b, 7060 Soignies, Schroeder Alois, directeur de piscine pensionné, Schoenefelderweg 88, 4700 Eupen,

ª% Van Den Broeck Luc, employé, Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout.

" Verhelst Philippe, enseignant, Rue Sainte Gertrude 65, 1490 Court Saint Etienne.

" Vervaecke Harald, employé, Gemeenteplein 26, 3010 Leuven.

" Voorhelst Rik, commandant de l'armée à la retraite, Steenijeslaan 11, 2550 Kontich.

Tous de nationalité belge.

B. Les membres adhérents: Les membres adhérents ne sont pas membres au sens de la loi. Une distinction est faite entre les membres d'honneur et les membres protecteurs.

a) Les membres d'honneur: personnes, sociétés, institutions qui par leur activité ou leur engagement collaborent ou ont collaboré au développement et à la représentativité de l'association.

b) Les membres protecteurs: personnes, sociétés, institutions qui par leur activité ou leur aide matérielle ou financière collaborent à la réalisation des objectifs de l'association.

Les membres adhérents peuvent assister à l'Assemblée générale. Ils n'ont qu'une voix consultative.

Cotisation

Art. 6, La cotisation annuelle est à charge des ligues respectives (LFBS, RedFed) et ne peut dépasser EUR 5 000,

Démission

Art. 7, Un membre perd sa qualité lorsqu'il quitte son mandat d'administrateur de sa ligue respective. Le membre démissionnaire, et les ayants droit d'un membre démissionnaire ou décédé, ne peuvent faire valoir aucun droit sur les biens de l'association ou sur le remboursement de cotisations. Ils n'ont pas la possibilité d'exiger la communication des comptes, la saisie des biens ou l'établissement d'un inventaire.

ASSEMBLEE GENERALE

Composition

Art. 8. L'assemblée générale est uniquement consti-tuée des membres effectifs; toutefois les autres membres pourront y assister et auront, dans ce cas, voix consultative.

Elle est compétente pour:

a) modifier les statuts

b) nommer et révoquer les administrateurs o) approuver le budget et les comptes annuels

d) nommer et révoquer les commissaires

e) octroyer la décharge aux administrateurs et aux commissaires

f) transformer l'association en une société à finalité sociale

g) prononcer la dissolution de l'association

h) tous les cas où les statuts l'exigent.

MOn 2.0

v 4. Réunion

Art. 9. Les membres de l'assemblée générale sont convoqués une fois par an, à l'assemblée générale ordinaire. Chaque fois que l'intérêt de l'association l'exigera et dans le mois, lorsqu' un cinquième des membres en fait la demande, une seconde assemblée générale pourra être convoquée,

Convocation

Art. 10. La convocation qui se fait par courrier ou par email, doit être adressé quatorze jours au moins avant la réunion par le secrétaire général, Cette convocation mentionnera les points de l'ordre du jour. Un membre effectif peut se faire représenter par un autre membre effectif. La procuration se fait par écrit. Un membre ne peut jamais être titulaire que d'une seule procuration.

Votes

Art, 11. Les membres effectifs ont un droit de vote identique à l'assemblée générale. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes ou représentées, sauf dans le cas ou la loi ou les présents statuts le prévoient autrement. En cas d'égalité des voix, la voix du président, ou de l'administrateur qui le remplace, est prépondérante. Les points qui ne sont pas mentionnés à l'ordre du jour ne peuvent être discutés ou donner lieu à un vote, sauf si le président de la séance les accepte au poste " Divers ",

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Dissolution, modification des statuts

Art, 12. L'assemblée générale ne pourra valable-ment délibérer sur la modification des statuts, que si 213 des membres ayant un droit de votes sont présents ou représentés et qu'une majorité de 2/3 des présents ou représentés approuve la modifica-tion.

Si la représentation n'est pas atteinte, une deuxième Assemblée ne pourra être convoquée dans les quinze jours qui suivent la première. Cette seconde assemblée pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. L'obligation d'une majorité de 213 des voix des présents ou représentés reste valable pour l'approba-tion de modification des statuts.

Art. 13. L'assemblée générale ne pourra valablement délibérer sur la dissolution de l'association, que si 2/3 des membres ayant un droit de votes sont présents ou représentés et qu'une majorité de 4/5 des présents ou représentés approuve la dissolution.

Si la représentation n'est pas atteinte, une deuxième Assemblée ne pourra être convoquée dans les quinze jours qui suivent la première. Cette seconde assemblée pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. L'obligation d'une majorité de 4/5 des voix des présents ou représentés reste valable pour l'approbation de la dissolution.

Rapports

Art. 14. Les rapports d'assemblée générale sont signés par le président et le secrétaire général. Toute décision sera publiée lors du prochain numéro du périodique de l'association et les modifications statutaires seront publiées au Moniteur belge, dans le mois qui suit, Les membres et tous ceux qui y ont un intérêt ont le droit de consulter les rapports au secrétariat et d'en demander un extrait à leurs frais. Les copies et les extraits des rapperts sont signés parle président et le secrétaire général,

CONSEIL D'ADMINISTRATION

Composition

Art. 15, Le Conseil d'administration comprend deux administrateurs de chaque ligue (LFBS, RedFed)

comme suit

Le Président: est en principe le président de la RedFed ou de ta LFBS

Le Vice-président: est en principe le président de !a LFBS ou de la RedFed,

Le Secrétaire général: est en principe le secrétaire général de la LFBS ou de la RedFed,

Le Secrétaire général adjoint: est en principe le secrétaire général de l'autre fédération.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

dk En cas d'empêchement du président, ses taches et prérogatives sont assumées par le vice-président.

Durée du mandat

Art, 16. Le mandat d'administrateur est fixé par les ligues respectives (LFBS, RedFed).

Quorum

Art, 17, Les décisions du conseil d'administration sont prises valablement pour autant que la moitié plus un de ses membres soient présents ou représentés. La représentation d'un administrateur se fait par procuration qui doit être écrite et doit être communiquée au plus tard le jour de la réunion du conseil d'administration, Un administrateur présent ne peut détenir plus d'une procuration. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes ou représentées, sauf dans les cas ou la loi ou les statuts, le prévoient autrement. En cas d'égalité des voix, la voix du président ou de l'administrateur qui le représente, est prépondérante.

Réunion

Art. 18, Le conseil d'administration se réunit sur convocation de son président, lequel est tenu de convoquer une réunion dans le mois qui suit la demande de deux administrateurs. La convocation mentionne les points d'ordre du jour et est envoyée quatorze jours au moins avant la réunion. Les points qui n'ont pas été porté à l'ordre du jour ne peuvent être discutés sauf si le président propose de les évoquer sous l'intitulé "Divers". Le rapport de réunion est réalisé et adressé aux membres du conseil d'administration dans le mois qui suit la réunion.

Pouvoirs

Art. 19. Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus larges pour gérer et conduire l'association, y inclus la gestion journalière. Il pourra entre autres, sans que cette énumération ne soit limitative et sans préjudice des autres prérogatives qui lui reviennent de par la loi et les statuts, faire passer tous actes et tous contrats, transiger, compromettre, acquérir, échanger, vendre tous biens meubles et immeubles, hypothéquer, emprunter, conclure des baux de toutes natures, accepter tous legs, subsides, donations et transferts, renoncer à tous droits, conférer tous pouvoirs à des mandataires de son choix, associés ou non, repré-senter l'association en justice, tant en défendant qu'en demandant. Le conseil d'administration a également pouvoir de nommer et de révoquer le personnel de l'association ; toucher, recevoir toutes sommes, valeurs consignées ouvrir toue comptes auprès de banques et la banque de la poste ; effectuer sur les dits comptes, toutes opérations, retraits de fonds, payer toutes sommes dues par l'association, retirer auprès des instances et offices officiels, lettres, documents, chèques, colis, encaisser tous mandats de poste, assignations, et quittances postales. Cette énumération est indicative et non limitative. De plus, le conseil d'administration peut conférer aux employés une série de tâches administratives, financières ou techniques, Ces employés travaillent sous la direction du conseil d'administration, leur mandat doit être consigné clairement par écrit. Le président et le secrétaire général disposent de la signature administrative. Le conseil d'administration détermine quelles autres personnes peuvent également en disposer. Dans tous les cas, les restrictions prévues au règlement d'ordre intérieur sont d'application.

Les deux secrétaires généraux/trésoriers ont la gestion financière de l'association. Tout action financière exige une double signature.

Responsabilité

Art. 20. Les membres du conseil d'administration ne sont pas responsables, selon le droit commun, des fautes qu'ils auraient commises dans l'exercice de leur fonction, Par leur gestion, ils n'endossent aucune obligation personnelle par rapport aux engagements de la FBS. L'association est liée par les dispositions prises par le conseil d'administration, par les administrateurs, par les personnes à qui la gestion journalière est confiée, qui ont reçu la compétence de la représenter en accord avec les dispositions du règlement d'ordre intérieur. Les administrateurs ne contractent, en raison de leur fonction, aucune obligation personnelle et ne sont responsables que de l'exécution de leur mandat. La responsabilité interne est réglée selon le droit commun et le règlement d'ordre intérieur.

Rétribution

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.0

§ Art. 21, Les membres du conseil d'administration, ainsi que ceux des commissions permanentes ne

bénéficient d'aucune rétribution. Ils pourront cependant se voir attribuer un défraiement de leurs frais de déplacement.

Règlement d'ordre intérieur

Art. 22. Le règlement d'ordre intérieur est soumis par le conseil d'administration à l'assemblée générale pour approbation.

Année comptable.

Art. 23. L'année comptable débute le 1er janvier et se termine le 31 décembre. Par mesure d'exception, la

première année débute lors de la réunion de création de l'association et se termine le 31 décembre 2001

Comptes et budgets

Art. 24. Les comptes de l'année comptable écoulée et le budget de l'année suivante sont soumis annuellement à l'approbation de l'assemblée générale.

Commissaires

Art. 25. L'assemblée générale désigne deux commissaires qui examinent les comptes de l'association et remettent un rapport annuel. Ils sont nommés pour une période de quatre ans et sont rééligibles.

Dissolution et liquidation

Art. 26. Lors de la dissolution de l'association, l'assemblée générale désigne un ou plusieurs liquidateurs. Elle détermine leurs pouvoirs, ainsi que l'affectation qui sera faite de l'actif net des biens sociaux. Cette affectation sera obligatoirement effectuée à un organisme de finalité semblable ou désintéressée.

Cette décision, de même que le nom, la profession et l'adresse des deux liquidateurs, sera publiée aux annexes au Moniteur belge.

Tout ce qui n'est pas explicitement indiqué dans les statuts, est réglé par la loi du 27/06/1921 concernant les associations sans but lucratif et modifiée par les lois du 02/05/2002, du 16/05/2002, du 22/12/2003 et l'Arrêté Royal du 02/04/2003.

Pouvoir disciplinaire

Sanctions

Art. 27. La Fédération Belge de Sauvetage peut sanctionner les infractions aux normes légales et aux dispositions réglementaires en matière de pratique sportive ainsi que les violations des principes qui régissent l'éthique sportive, notamment en ce qui concerne le respect des impératifs de la santé.

Droits de la défense

Art. 28. L'association garantit les droits de la défense.

Décisions disciplinaires

Art. 29. Le règlement d'ordre intérieur désigne les organes ou personnes habilitées à imposer des sanctions, mentionne les personnes ou organes qui y peuvent être soumis, définit la nature et ie contenu des mesures disciplinaires et fixe la procédure à suivre ainsi que les moyens d'appel des décisions disciplinaires.

Dispositions générales

Art, 30, La convention européenne sur les droits de l'homme, ainsi que la convention internationale sur les droits de l'enfant sont d'application dans la FBS. La FBS respecte les principes de la démocratie.

Conseil d'administration

Les membres désignent le conseil d'administration de la FBS asbl: Luc Landrain, Harald Vervaecke, Luc Van den Broeck et Didier Clerens.

MOD 2.0

Volet B - Suite

L'assemblée générale approuve, à l'unanimité, ces mandats, car conforme aux statuts. (Suivent les signatures.)

Nom Adresse Profession N° de registre national

LANDRAIN Luc - Chaussée de Namur 408 - 5310 Waret-la- Chaussée - Enseignant - 500711 369-12 ROELANDT Ivo, Landbouwstraat 21, 9220 Hamme - Employé - 870210 093 90

VAN DEN BROECK Luc - Terkamerveld 33, 9255 Buggenhout - Employé - 571207 307 85

NUYENS Wim, Monnikkenhoflaan 149 te 2040 Berendrecht - Militaire. - 671004 06149

CLERENS Didier - Rue Fontaine aux Corbeaux 7, 1435 Mont-Saint-Guibert - Employé - 550726 443-78 LERUTH Jean-Pierre, Roter Pfuhl, 4728 Hergenrath - Militaire - 660627 287 40

CARLIER Jean-Louis - Rue Charles de Loupoigne 8, 1348 Louvain-la-Neuve - Employé - 511011 295-31 VERVAECKE Harald - Gemeenteplein 26, 3010 Kessel-Lo - Employé - 500522 307 01 VANDENBROECK Fabrice - Rue de l'Observatoire 17, 6041 Gosselies - Enseignant - 680525 203-25 BOSMANS Flor, Nering 73, 1650 Beersel - Employé - 551219 039 48

CARLIER Jean-Louis

Administrateur

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteur

belge

Coordonnées
FEDERATION BELGE DE SAUVETAGE AQUATIQUE, EN …

Adresse
PLACE DES SPORTS 1 1348 LOUVAIN-LA-NEUVE

Code postal : 1348
Localité : Louvain-La-Neuve
Commune : OTTIGNIES-LOUVAIN-LA-NEUVE
Province : Brabant wallon
Région : Région wallonne