FEDERATION BELGE DE SPORT KIN-BALL, EN ABREGE : FBKB

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATION BELGE DE SPORT KIN-BALL, EN ABREGE : FBKB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.157.202

Publication

10/10/2012
ÿþ'enbri\

I IlIl lItI 11111 lIlI 11111 IlI 1111 IIlI 1 l 1It

*iaie~e~s

s I; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie Déposé au Gip,rs du

E DE VERV1ERÎ

MOD2.2

StaatsTiTáil _ TÜ7TaT26I2 - Annexes du Moniteur belge

BíjTagen TiifficlSëIgisch

Ondernemingsnr (3 45 12,9t Benaming

(voluit) : BELGISCHE KIN-BALL® FEDERATIE

(verkort) : BKBF

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel : Rue de Soumagne 13 te 4650 Herve

Onderwerp akte ; Oprichting van de Belgische Kin-Bail® Federatie v.z.w. Op datum van19/8/2012, de ondergetekende

1. La Fédération Francophone Belge de sport Kin-Balt asbl, sise Rue Verte Voie 11 à 4890 Thimister-" Clermont vertegenwoordigd door de voorzitter , Damien Van deberg (Belgische nationaliteit)

2. Kamal Touati, Chaussée Brunehaut 311 te 4453 Villers Saint Siméon, (Belgische nationaliteit) 3.. Fafchamps Fabienne, rue de Soumagne 13 te 4650 Herve, (Belgische nationaliteit)

4. Kin-balt Voeren - Vlaamse kin-ballfederatie (feitelijke vereniging), terpoortenlaan 1 te 3730 Hoeselt, vertegenwoordigd door de voorzitter, Heidi Devolder (Belgische nationaliteit)

5. Heidi Devolder, Terpoortenlaan 1 te 3730 Hoeselt, (Belgische nationaliteit)

6. Simon Denes, Devolder, Terpoortenlaan 1 te 3730 Hoeselt, (Belgische nationaliteit)

zijn bijeengekomen om de oprichting van de Belgische Kin-bals Federatie te steunen en om de eerste algemene vergadering te houden, tijdens dewelke volgens het juridische vereiste quorum , de statuten bij eenparigheid van stemmen werden opgesteld en goedgekeurd.

STATUTEN : BELGISCHE KIN-BALL® FEDERATIE v.z.w.

TITEL I : Benaming, maatschappelijke zetel, duur en ta(a)ien

Art 1 : De vereniging heeft als benaming : Belgische Kin-ball® Federatie v.z.w, afgekort BKBF, en in de, Franstalige versie Fédération Belge de Sport Kin-bail asbl (FBKB). De BKBF is uitsluitend samengesteld uit de, verschillende communautaire kin-ball®tederaties en is opgericht buiten elke politieke, godsdienstige of, filosofische overtuiging, Zij is aangesloten bij de internationale Kin-ball®federatie.

Zij is het enige vertegenwoordigingsorgaan van België op internationaal niveau. De BKBF is de enige, Belgische federatie erkend door de F.I.K.B.

Art 2 ; De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Rue de Soumagne 13 te 4650 Herve, in het gerechtelijk arrondissement Verviers. De maatschappelijke zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België door een beslissing van de algemene vergadering, mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten. Alleen de rechtbanken van het arrondissement waar de maatschappelijke zetel van de v.z.w. zich bevindt, zijn bevoegd in geval van betwisting.

Art 3 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. De officiële talen van de BKBF zijn het Nederlands en het Frans. Op internationaal niveau zijn de officiële talen het Frans en het Engels.

TITEL 2 : Maatschappelijk doel en activiteiten

Art 4 : De federatie heeft als maatschappelijk doel :

.op Belgisch nationaal niveau en op basis van pariteit tussen de verschillende taalgemeenschappen : de' promotie, de organisatie van de sport in het algemeen en het bevorderen van de organisatie en ontwikkeling van Kin-ban in het bijzonder ;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M4p 2.2

" op international niveau : er over waken dat België vertegenwoordigd is bij elk kin-ball® evenement.

Art 5 : De federatie heeft als activiteit :

" De eenheid tussen de verschillende communautaire kin-balt® federaties versterken ;

" De nationale en internationale activiteiten verenigen en coördineren in het kader van haar bevoegdheden, vastgelegd in het huishoudelijk reglement ;

" België vertegenwoordigen op elk international evenement ;

" waken over het respect van de regels van de kin-ball® sport, vastgelegd door de F.I.K.B.

" Activiteiten, competities, bijscholingen te organiseren die verbonden zijn aan de uitoefening van de kin-

ball® sport.

Zij mag aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en belangstellen ln elk gelijkaardig doel als het hare.

TITEL 3 : Leden, bijdragen

Sectie 1 : Toelating

Art 6 : De federatie is uitsluitend samengesteld uit effectieve leden. Het aantal effectieve leden mag niet

minder zijn dan 3. De effectieve leden hebben de verplichting om de statuten en reglementen van de vereniging

te respecteren.

Zijn effectieve leden :

" De communautaire kin-ball® federaties ( Franstalig en Nederlandstalig) , elk vertegenwoordigd door hun voorzitter ;

" 4 individuele effectieve leden op basis van gelijkheid tussen de verschillende taalgemeenschappen : 2 effectieve leden per communautaire federatie en een vervanger. De uittredende effectieve leden zijn herkiesbaar.

De leden die de kwaliteit zouden verliezen, waarvoor ze door hun communautaire federatie verkozen werden, verliezen automatisch hun lidmaatschap bij de Belgische federatie.

Art 7 : Om individueel effectief lid te zijn, moet men verkozen zijn door de algemene vergadering van zijn communautaire federatie. Alle effectieve leden (communautaire federaties, voorzitters en de leden voorgesteld door de Algemene vergadering van de communautaire federaties) zijn leden van rechtswege.

Art 8 : De effectieve leden zijn verkozen voor een hernieuwbaar mandaat van 4 jaar. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht.

Sectie 2 : Ontslag, uitsluiting, schorsing

Art 9 : Elk lid kan ten allen tijden uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betalen binnen de gestelde termijn van de schriftelijk verstuurde aanmaning, worden geacht ontslagnemend te zijn.

De raad van bestuur kan een schorsing vragen van een effectief lid, wanneer dit lid zich schuldig maakt aan inbreuk op de statuten of het huishoudelijk reglement of wanneer dit lid gedrag stelt die de vereniging schade toebrengt, vanwege inbreuk op de wetten van eer en geweten.

De uitsluiting van een effectief lid is de bevoegdheid van de algemene vergadering, bij geheime stemming en bij tweederdemeerderheid van de aanwezige leden of geldig vertegenwoordigde leden.

In afwachting op de beslissing van de algemene vergadering i.v.m. de uitsluiting van een effectief lid, kan de raad van bestuur het lid schorsen,

De schorsing van een effectief lid kan uitgesproken worden door de raad van bestuur bij tweederdemeerderheid van stemmen van de aanwezig bestuursleden voor zover ten minste 2/3 van de bestuursleden aanwezig zijn.

Het effectief lid, waarvan de schorsing overwogen wordt zal gehoord worden door de raad van bestuur, vooraleer deze zetelt. Het effectief lid kan zich laten bijstaan door een raadgever naar keuze.

Tijdens de periode van tijdelijke schorsing die uitgesproken wordt door de raad van bestuur, worden de rechten van het effectief lid opgeschort.

Het effectief lid dat voorgesteld wordt ter uitsluiting wordt uitgenodigd om zijn mening te verduidelijken voor de algemene vergadering, vooraleer deze zetelt. Deze laatste kan, indien gewenst, zich laten bijstaan door een raadgever naar keuze.

De sanctie van uitsluiting genomen ten aanzien van een effectief lid zal aan deze laatste bekend gemaakt worden door middel van een aangetekend schrijven,

De sanctie wordt grondig gemotiveerd.

" , MDD22

Art 10 ; De effectieve leden genieten de rechten die hen toevertrouwd worden in de deze statuten en met inbegrip van het recht op aanwezigheid op de algemene vergadering en de verplichting om de statuten en de reglementen van de federatie te respecteren.

Art 11 : Het ontslagnemend, gesanctioneerd, geschorst of uitgesloten lid, evenals hun erfgenamen, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen ook nooit enige verantwoording betreffende de rekening, geen inventaris, geen teruggave of vergoeding vorderen of eisen.

Art 12 : De raad van bestuur houdt een register bij van de leden conform aan artikel 10 van de wet op de v.z.w. van 27 juni 1921

Sectie 3 : bijdrage

Art 13 : De effectieve leden zijn onderworpen aan het betalen van jaarlijkse lidgeld, waarvan het bedrag opgelegd wordt door de raad van bestuur. Het lidgeld mag niet meer zijn dan 5.000 ¬ .

TITEL IV ; ALGEMENE VERGADERING

Art 14 : De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Art 15 : De algemene vergadering beschikt over de bevoegdheden die erkend zijn door de wet of door de

huidige statuten

Zijn voorbehouden aan de bevoegdheid :

1.wijzigingen van de statuten ;

2.de benoeming en ontzetten van de bestuursleden ;

3.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen alsook de kwijtingen te verlenen aan de bestuursleden

4.de vrijwillige ontbinding van de vereniging ;

5.de uitsluiting van leden ;

6.het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art 16 ; Er moet ten minste 1 algemene vergadering per jaar georganiseerd worden in het eerste semester dat volgt op het einde van het boekjaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen samengeroepen worden, op beslissing van de raad van bestuur, meer bepaald op verzoek van minstens één vijfde van de effectieve leden. Elke vergadering zal worden gehouden op de dag, tijd en plaats vermeld in de aankondiging,

Alle leden moeten worden uitgenodigd.

Indien het quorum van aanwezigen niet bereikt wordt, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, binnen een termijn van15 dagen minimaal, waar men geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 17: De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur per brief of per mail, verzonden ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering, en ondertekend door de secretaris, namens het bestuur.

De agenda wordt vermeld in de aankondiging. Elk voorstel ondertekend door een twintigste van de effectieve leden moet worden opgenomen in de agenda.

Alleen in de gevallen voorzien in de artikelen 8, 12, 20 en 26quater van de wet op de v.z.w. van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over zaken die niet zijn opgenomen in de agenda.

Art 18 : Ieder individueel effectief lid heeft één stem. De communautaire federaties hebben elk drie stemmen. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid door middel van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan slechts houder zijn van één volmacht.

Art 19 : De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij afwezigheid door het oudste bestuurslid.

Art 20 : De Algemene Vergadering beraadslaagt op geldige wijze ais ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in die gevallen waar anders wordt besloten door de wet of deze statuten.

In het geval van een gelijke verdeling van stemmen, is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt een doorslaggevende stem.

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

Art 21: De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de ontbinding van de vereniging, over de wijziging van de statuten of het omzetten van de vereniging In een vennootschap met een sociaal oogmerk

als dit conform is met de artikelen 8, 20 en 26quater van de wet op de v.z.w. van 27 juni 1921.

Art 22 : Besluiten van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een register van proces-verbalen, ondertekend door de voorzitter en een bestuurslid. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er kennis van kunnen nemen, zonder het verplaatsen van het register. Derden hebben de mogelijkheid om de proces-verbalen te bekijken.

Alle wijzigingen van de statuten worden onverwijld neergelegd op de griffie en gepubliceerd met uittreksels in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, zoals vernield in artikel 26 novies van de wet op de v.z.w van 27 juni 1921. Dit geldt eveneens voor alle aktes met betrekking tot de benoeming of uitdiensttreding van bestuursleden.

TITEL Vi : BESTUUR

Art 23 : de vereniging wordt geleid door een raad van bestuur

Het bestuur is samengesteld uit vier personen. Elke communautaire federatie zal aan de Algemene Vergadering van de Nationale Federatie twee kandidaat-bestuursleden voorstellen, voor een termijn van vier jaar en ten allen tijde herroepbaar door de algemene vergadering. Het aantal bestuursleden moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. Pariteit van de taalgemeenschappen zal worden gerespecteerd.

Een bestuurslid die de kwaliteit waarmee hij werd verkozen zou verliezen, verliest automatisch zijn ambtstermijn binnen de raad van bestuur.

Elke bestuurslid is vrij om zich terug te trekken uit de vereniging, en moet daartoe schriftelijk zijn ontslag meden aan de raad van bestuur.

Het ontslag van bestuursleden kan enkel worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een absolute meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 24 : 1n het geval van vertrekken van een bestuurslid tijdens zijn mandaat, kan een voorlopige

bestuurslid worden benoemd door de Algemene Vergadering. Deze voltooit in dat geval het mandaat van het bestuurslid dat hij vervangt.

De uittredende bestuursleden zijn herkiesbaar.

Indien nodig (ontslag, verlies van mandaat, ...), als een effectief lid en het plaatsvervangend lid deze functie niet kunnen opnemen , zal de algemene vergadering van de communautaire federatie opnieuw een kandidaat moeten voorstellen voor het bestuur van de Nationale Federatie.

Art 25 : De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester en

secretaris.

De voorzitter en vice-voorzitterschap zal afwisselend plaatsvinden, de taalkundige pariteit respecterend. De

duur van de wisseling is gelijk aan een kalenderjaar.

Bij afwezigheid van de voorzitter, worden zijn taken waargenomen door de vice-voorzitter.

Art 26 : De raad van bestuur komt samen op uitnodiging van de voorzitter en/of secretaris. De raad van bestuur vormt een college en kan slechts beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

iedere bestuurslid heeft één stem. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurslid door middel van een schriftelijke volmacht. Elke bestuurslid kan slechts houder zijn van één volmacht.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen : als er een gelijkheid van stemmen is, dan is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Ze worden opgenomen in de vorm van proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een speciaal register.

Art 27 : De raad heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging te beheren en te besturen. Hij neemt

het beheer waar van al wat niet uitdrukkelijk werd voorbehouden aan de algemene vergadering door

de wet, de statuten of reglementen goedgekeurd door de algemene vergadering.

Art 28 : De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging, met het gebruik van de handtekening behorend bij dit beheer, delegeren aan één of meer beheerder(s)-afgevaardigde(n) gekozen binnen of buiten de vereniging en waarvan hij de bevoegdheden zal vastleggen. Als ze met meerdere zijn, trede ze individueel op.

Op elke raad van bestuur, moet een activiteitenverslag worden ingediend door de personen gedelegeerd voor het dagelijks beheer van de vereniging.

De bevoegdheden en de aktes met betrekking tot de benoeming of beëindiging van het mandaat van gedelegeerden tot het dagelijks beheer, worden onverwijld neergelegd op de griffie van de rechtbank van

n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

koophandel en gepubliceerd met uittreksels in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, zoals vermeld in artikel 26 novies van de wet op de v.z.w. van 27 juni 1921.

Art 29 : Elke individueel bestuurslid ondertekent geldig de aktes die regelmatig beslist worden door de Raad van bestuur ; Hij moet zich Lv,m, zijn functies niet verrechtvaardigen ten aanzien van derden.

De vereniging is bovendien vertegenwoordigd door elke andere persoon, handelend binnen de grenzen van de bevoegdheden, gedelegeerd door of krachtens een beslissing van de Raad van Bestuur.

De bevoegdheden en de aktes met betrekking tot de benoeming of beëindiging van het mandaat van personen die de vereniging vertegenwoordigen, worden onverwijld neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en gepubliceerd met uittreksels in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, zoals vermeld in artikel 26 novies van de wet op de v.z.w. van 27 juni 1921.

Art 30 : De bestuursleden, personen gedelegeerd voor het dagelijks beheer, en de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, hebben op grond van hun taken, geen enkele verbintenis tot persoonlijke verplichtingen t.o.v. de vereniging en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Hun mandaat wordt kosteloos uitgeoefend,

Art 31 : De secretaris, en bij diens afwezigheid, de voorzitter Is bevoegd ten tijdelijke of permanente titel, om giften aan de vereniging te aanvaarden en alle formaliteiten die nodig zijn voor verwerving te voltooien.

TITEL VII : DIVERSE BEPALINGEN

Art 32 ; In aanvulling op de statuten, kan de raad van bestuur een huishoudelijk reglement vastleggen. Wijzigingen van dit reglement kunnen worden aangebracht door een beslissing van de Raad van bestuur, met een gewone meerderheid.

Art 33 : Het boekjaar begint 1 januari en eindigt op 31 december,

Art 34 : De rekening van het afgelopen jaar en de begroting voor volgend jaar zullen worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Ze worden bewaard en, in voorkomend geval, gepubliceerd in overeenstemming met artikel 17 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW.

Art 35 : in geval van ontbinding van de vereniging, duidt de Algemene Vergadering de curator aan, bepaalt hun bevoegdheden en duidt de bestemming van de netto-activa van de vereniging.

Deze toewijzing moet worden gemaakt ten gunste van en op evenredige manier tussen de twee communautaire federaties in verhouding tot hun leden.

Aile beslissingen met betrekking tot de ontbinding, de vereffening, de bevoegdheden, de benoeming en ontzetting curator(s), de voltooiing van de vereffening en de verdeling van de netto-activa worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgische Staatsblad zoals vermeld in de artikelen 23 en 26 novies van de wet op de v.z.w. van 27 juni 1921.

Art 36 : Elke deelname aan een officieel internationaal evenement moet verplicht gebeuren met

goedkeuring van de Belgische Federatie. Alleen de spelers aangesloten bij één van de communautaire federaties kunnen deelnemen aan deze evenementen.

Art. 37 : Al wat niet expliciet voorzien is in deze statuten wordt geregeld volgens de wet op v.zw. van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL VIII : OVERGANGSBEPALINGEN

De oprichters nemen unaniem de volgende besluiten, die pas effectief worden op datum van de neerlegging ter griffie van de statuten, aktes betreffende de benoeming van bestuursleden en aktes met betrekking tot de benoeming van personen die gemachtigd zijn de vereniging te vertegenwoordigen.

Fiscaal jaar:

Bij uitzondering op Artikel 33, zal het eerste fiscaal jaar starten op 19/08/2012 en eindigen op 31/12/2012

Eerste Algemene vergadering :

Bij uitzondering op artikel 16, zal de eerste algemene vergadering gehouden worden op 19/08/2012.

Man 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Bestuursleden

Zij duiden als bestuursleden aan :

. ,

h ,.

.

"

1.Damiien Vandeberg, Rue Verte Voie 11 te 4890 Thimister, geboren op 26104171 te Verviers (

2.Kamal Touati, Chaussée Brunehaut 311 te 4453 Villes Saint Siméon, geboren op 29/04/55 te Béjaïa

(Algérie)

3.Heidi Devolder, Terpoortenlaan 1 te 3730 Hoeselt, geboren op 19/05/67 te Zwevegem

4.Simon Dénes, Terpoortenlaan 1 te 3730 Hoeselt, geboren op 19/09/1990 in Gent

Die dit mandaat aanvaarden

Gemaakt te 19108/2012 op Herve in 2 exemplaren

handtekening : VANDEBERG DAMIEN, Beheerder TOUAT! KAMAL, Beheerder

FAFCHAMPS Fabienne, Beheerder

DEVOLDER Heidi, Beheerder

DENES Simon, Beheerder

gelijktijdig ingediend: Ontbinding actes en PV van de AG 19/08120121(in french) -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/10/2012
ÿþN° d'entreprise : © 8 (1 g 151 ZU

Dénomination

(en entier) : Fédération Belge de Sport Kin-Bali i 1 .

(en abrégé) : FBKB

Forme juridique : asbl

Siège : Rue de Soumagne 13 à 4650 Herve

Objet de l'acte : Constitution de la Fédération Belge de Sport Kin-Bail asbl

En date du 19108/2012, les soussignés :

1. La Fédération Francophone Belge de sport Kin-Ball asbl, sise Rue Verte Voie 11 à 4890 Thimister Clermont et représentée par son président, Damien Vandeberg de nationalité belge

2. Kama! Touati, Chaussée Brunehaut 311 à 4453 Villers Saint Siméon, de nationalité belge

3. Fafchamps Fabienne, rue de Soumagne 13 à 4650 Herve, de nationalité belge

4. Kin-balt Voeren - Vlaamse kin-ballfederatie (feitelijke vereniging), terpoortenlaan représentée par son président, Heidi Devolder

5. Heidi Devolder, Terpoortenlaan 1 à 3730 Hoeselt, de nationalité belge

6. Simon nones, Devolder, Terpoortenlaan 1 à 3730 Hoeselt, de nationalité belge

se sont réunis pour entériner la création de la Fédération Belge de sport Kin-Bali asbl et tenir la première; assemblée générale au cours de laquelle, au quorum légal requis, ils ont arrêtés et adoptés les présents statuts à l'unanimité.

STATUTS : FEDERATION BELGE DE SPORT KIN-BALL asbl

TITTRE 1: Dénomination, siège social, durée et langue(s)

" Art 1 : L'association a pour dénomination : Fédération Belge de sport Kin-ball asbl, en abrégé FBKB, et en version flamande Belgische Kin-balt federatie vzw (BKBF). La FBKB est exclusivement composée des différentes fédérations communautaires de sport Kin-bail et est constituée en dehors de tout esprit politique confessionnel ou philosophique. Elle est affiliée auprès de la fédération internationale de Sport Kin-Bali. Elle est à cet effet le seul organe de représentation de la Belgique au niveau international. La FBKB est la seule fédération belge reconnue par la F,I.K.B.

Art 2 :Son siège social est fixé rue de Soumagne 13 à 4650 Herve, dans l'arrondissement judiciaire de Verviers. Il peut être transféré dans tout autre lieu situé en Belgique par décision de l'assemblée générale selon fa procédure de modification des statuts prévue à cet effet.

Seuls les tribunaux de l'arrondissement où se situe le siège social de ('ASBL seront compétents en cas de litige.

Art 3 :L'association est constituée pour une durée illimitée. Les langues officielles de la FBKB sont le français et le néerlandais. Sur un plan international, les langues officielles sont le français et l'anglais.

TITRE 2 : But Social et Objet

Art 4 : La fédération a pour but social :

" au plan national belge et sur base paritaire entre les différentes communautés linguistiques : la promotion,' l'organisation du sport en général et de favoriser l'organisation et le développement du Kin-Bali en

particulier_

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

m

MOD 22

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

;,{)0`wi° BtiKe{t9 liU

TRlBtit4AL DR COMMERCE OE VERVIkR~

I On,I 2»2

Le% Met"

1 à 3730 Hoeselt,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

" au niveau International de veiller à la représentation de la Belgique dans tout événement kinballistique.

Art 5 : La fédération a pour objet :

" De cimenter l'union entre les différentes fédérations communautaires de sport Kin-ball ;

" De relayer et coordonner les activités nationales et internationales dans le cadre de ses attributions fixées par le ROI ;

" De représenter la Belgique dans tout événement international ;

" De veiller au respect des règles de sport Kin-ball fixées par la FIKB ;

" L'organisation d'activités, de compétitions, de formations, liées à la pratique du sport Kin-Bali

Elle peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son objet, Elle peut prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à son objet.

TITRE 3 : Membres, cotisations

Section 1 : Admission

Art 6 :La fédération est composée uniquement de membres effectifs. Le nombre de membres effectifs ne

peut être inférieur à 3. Les membres effectifs ont l'obligation de respecter les statuts et règlements de

l'association.

Sont membres effectifs :

" les fédérations communautaires (néerlandophones et francophones) de sport Kin-Bali, représentée chacune par leur président,

" 4 membres effectifs individuels sur base paritaire entre les différentes communautés linguistiques (2

membres effectifs par fédération communautaire et un suppléant). Les présidents des fédérations

communautaires peuvent être membre effectif individuel. Les membres effectifs sortants sont rééligibles. Les membres qui perdraient la qualité par laquelle ils ont été élus auprès de leur fédération communautaire perdraient d'office leur qualité de membre auprès de la fédération belge.

Art 7 :Pour être membre effectif individuel, il faut être élu par l'Assemblée Générale de sa fédération communautaire. Tous les membres effectifs (fédérations communautaires, présidents et membres proposés par les AG des fédérations communautaires) sont membres de droit.

Art 8 : Les membres effectifs sont élus pour un mandat de 4 ans renouvelable. Seuls les membres effectifs ont droit de vote.

Section 2 : Démission, exclusion, suspension

Art 9 :Les membres effectifs sont libres de se retirer à tout moment de l'association en adressant par écrit

leur démission à l'association.

Est en outre réputé démissionnaire, le membre effectif qui ne paie pas la cotisation qui lui incombe, dans le

mois du rappel qui lui est adressé par lettre ordinaire à la poste.

Le membre effectif peut être proposé à l'exclusion par le Conseil d'administration lorsque ce membre effectif s'est rendu coupable d'une infraction aux Statuts ou au Règlement d'ordre intérieur ou encore lorsqu'il e adopté un comportement qui nuirait à l'association en raison de son atteinte aux lois de l'honneur et de la bienséance.

L'exclusion d'un membre effectif est de la compétence de l'assemblée générale statuant au scrutin secret et à la majorité des 2/3 des membres présents ou valablement représentés.

En attendant la décision de l'assemblée générale concernant l'exclusion d'un membre effectif, le conseil d'administration peut suspendre ce membre.

La suspension d'un membre effectif peut être prononcée par le Conseil d'administration à la majorité des 2/3 des voix des administrateurs présents et pour autant que les deux tiers au moins des administrateurs soient présents.

Le membre effectif dont la suspension est envisagée sera entendu par le Conseil d'administration avant que celui-ci ne statue, le membre effectif pourra se faire assister par le conseil de son choix.

Durant la période de suspension prononcée à titre temporaire par le Conseil d'administration, les droits du membre effectif sont suspendus.

Le membre effectif proposé à l'exclusion est invité à faire valoir ses explications devant l'assemblée générale avant que celle-ci ne statue, ce dernier pourra, s'il le désire, être assisté du conseil de son choix,

La sanction d'exclusion prise à l'égard d'un membre effectif lui est notifiée par lettre recommandée. La sanction est dûment motivée.

H , à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M06 2,2

Art 10 : Les membres effectifs bénéficient des droits que leur confèrent les présents statuts et notamment celui d'être présent à l'assemblée générale et l'obligation de respecter les statuts et les règlements de la fédération.

Art 11 Je membre démissionnaire, sanctionné, suspendu ou exclu, ainsi que les héritiers ou ayant droit du membre décédé, n'ont aucun droit sur le fonds social. lis ne peuvent réclamer ou requérir, ni relevé, ni reddition de comptes, ni apposition de scellés, ni inventaire.

Art 12 : Le conseil d'administration tient un registre des membres conformément à l'article 10 de la loi de 1921 relative aux ASBL.

TITRE IV : COTISATIONS

Art 13 : Les membres effectifs sont astreints à une cotisation annuelle dont le montant est fixé par le Conseil d'Administration. Cette cotisation ne pourra être supérieure à 5.000 E.

TITRE V : ASSEMBLEE GENERALE

Art 14 : L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs.

Art 15 : L'assemblée générale possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou les

présents statuts,

Sont notamment réservées à sa compétence :

1.les modifications aux statuts ;

2.1a nomination et la révocation des administrateurs ;

3.l'approbation des budgets et comptes ainsi que la décharge à octroyer aux administrateurs

4.1a dissolution volontaire de l'association ;

5.les exclusions de membres ;

6.1a transformation de l'association en société à finalité sociale.

Art 16 : 11 doit être tenu au moins une assemblée générale chaque année, dans le courant du premier semestre qui suit la fin de l'exercice social.

L'association peut être réunie en assemblée extraordinaire à tout temps par décision du conseil d'administration notamment à la demande d'un cinquième au moins des membres effectifs. Chaque réunion se tiendra aux jours, heure et lieu mentionnés dans la convocation.

Tous les membres doivent y être convoqués.

Si le quorum des présents n'est pas atteint, il peut être convoqué une seconde réunion dans un délai de 15 jours minimum où il pourra être délibéré valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés,

Art 17 : L'assemblée générale est convoquée par le conseil d'administration par lettre ordinaire ou par mail adressé au moins huit jours avant l'assemblée, et signée parle secrétaire, au nom du conseil d'administration.

L'ordre du jour est mentionné dans la convocation. Toute proposition signée par un vingtième des membres effectifs doit être portée à l'ordre du jour.

Sauf dans les cas prévus aux articles 8, 12, 20 et 26 quater de la loi du 27 juin 1921 relative aux ASBL, l'assemblée peut délibérer valablement sur des points qui ne sont pas mentionnés à l'ordre du jour.

Art 18 : Chaque membre effectif individuel dispose d'une voix. Les fédérations communautaires disposent elles de 3 voix chacune. Chaque membre peut se faire représenter par un autre membre effectif au moyen d'une procuration écrite. Chaque membre ne peut être titulaire que d'une seule procuration.

Art 19 : L'assemblée générale est présidée par le président du conseil d'administration et à défaut par l'administrateur présent le plus âgé.

Art 20 : L'assemblée générale délibère valablement si au moins la moitié des membres sont présents ou

représentés.

Les résolutions sont prises à la majorité simple des voix présentes ou représentées, sauf les cas où il en est

décidé autrement par la loi ou les présents statuts.

En cas de partage des voix, celle du président ou de l'administrateur qui le remplace est prépondérante.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 21 : L'assemblée générale ne peut valablement délibérer sur la dissolution de l'association, sur la modification des statuts ou sur la transformation de la société à finalité sociale que conformément aux articles 8, 20 et 26 quater de la loi du 27 juin 1921 relative aux ASBL.

Art 22 : Les décisions de l'assemblée générale sont consignées dans un registre de procès-verbaux signés par [e président et un administrateur. Ce registre est conservé au siège social où tous les membres peuvent en prendre connaissance mais sans déplacement du registre. Les tiers ont la possibilité de consulter les procès-verbaux.

Toutes modifications aux statuts sont déposées au greffe sans délai et publiées par extraits aux annexes du Moniteur belge comme dit à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 relative aux ASBL. ll en va de même pour tous les actes relatifs à la nomination ou à la cessation de fonction des administrateurs.

TITRE Vi : ADMINISTRATION

Art 23 : L'association est gérée par un conseil d'administration.

Le conseil d'administration est composé de 4 personnes. Chaque fédération communautaire proposera à l'Assemblé générale de la fédération nationale 2 candidats administrateurs pour un terme de 4 ans, et en tout temps révocables par l'assemblée générale. Le nombre d'administrateurs doit en tous cas toujours être inférieur au nombre de personnes membres de l'association. La parité des communautés linguistiques sera respectée.

L'administrateur qui perdrait la qualité par laquelle ii a été élu perdrait d'office son mandat au sein du conseil d'administration.

Tout administrateur est libre de se retirer de l'association en adressant sa démission par écrit au conseil d'administration.

La révocation des administrateurs ne peut être prononcée que par l'assemblée générale à la majorité absolue des voix des membres présents ou représentés.

Art 24 : En cas de vacances au cours d'un mandat, un administrateur provisoire peut être nommé par l'assemblée générale. Il achève dans ce cas le mandat de l'administrateur qu'il remplace.

Les administrateurs sortant sont rééligibles.

En cas de besoin (démission, perte de mandat, ...), si un membre effectif en plus du membre suppléant ne peut prendre ses fonctions, rassemblée générale de la fédération communautaire devra reproposer un candidat au conseil d'administration de la fédération nationale.

Art 25 : Le conseil d'administration désigne parmi ses membres un président, un vice-président, un trésorier

et un secrétaire.

La présidence et la vice-présidence devront s'effectuer en alternance en respectant la parité linguistique. La

durée de l'alternance équivaut à une année civile.

En cas d'empêchement du président, ses fonctions sont assumées par [e vice président.

Art 26 : Le conseil se réunit sur convocation de président et/ou du secrétaire. II forme un collège et ne peut statuer que si la majorité de ses membres sont présents ou représentés.

Chaque administrateur dispose d'une voix. Il peut se faire représenter par un autre administrateur au moyen d'une procuration écrite. Chaque administrateur ne peut être titulaire que d'une seule procuration.

Ses décisions sont prises à la majorité simple des voix : quand il y e parité de voix, celle du président ou de son remplaçant est prépondérante. Elles sont consignées sous forme de procès-verbaux, signés par le président et le secrétaire et inscrites dans un registre spécial.

Art 27 : Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association. Tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par la loi ou les présents statuts à l'assemblée générale sont de la compétence du conseil d'administration

Art 28 : Le conseil d'administration peut déléguer la gestion journalière de l'association, avec l'usage de la signature afférente à cette gestion, à un ou plusieurs administrateur(s)-délégués) choisi(s) en son sein ou en dehors et dont il fixera les pouvoirs. S'ils sont plusieurs, ils agissent individuellement.

Lors de chaque conseil d'administration, un rapport d'activité devra être effectué par la ou les personnes déléguée(s) à la gestion journalière.

Les actes relatifs à la nomination ou à la cessation des fonctions des personnes déléguées à la gestion journalière sont déposés au greffe sans délai et publiés par extraits aux annexes du Moniteur belge comme dit à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 relative aux ASBL.

Art 29 : Tout administrateur seul signe valablement les actes régulièrement décidés par le conseil ; il n'aura pas à justifier de ses fonctions vis-à-vis des tiers.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

L'association est en outre représentée par toute autre personne agissant dans les limites des pouvoirs délégués par ou en vertu d'une décision du conseil d'administration.

Les actes relatifs à la nomination ou à la cessation des fonctions des personnes habilitées à représenter l'association sont déposés au greffe sans délai, et publiés par extraits aux annexes du Moniteur belge comme dit à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 relative aux ASBL.

Art 30 : Les administrateurs, les personnes déléguées à la gestion journalière, ainsi que les personnes habilitées à représenter l'association ne contractent, en raison de leurs fonctions, aucune obligation personnelle et ne sont responsables que de l'exécution de leur mandat. Celui-ci est exercé à titre gratuit.

Art 31 : Le secrétaire, et en son absence, le président, est habilité à accepter à titre provisoire ou définitif les libéralités faites à l'association et à accomplir toutes les formalités nécessaires à leur acquisition

TITRE VII ; DISPOSITIONS DIVERSES

Art 32 : En complément des statuts, le conseil d'administration pourra établir un règlement d'ordre intérieur. Des modifications à ce règlement pourront être apportées par une décision du Conseil d'Administration, statuant à la majorité simple.

Art 33 : L'exercice social commence le 1er janvier pour se terminer le 31 décembre.

Art 34 : Le compte de l'exercice écoulé et le budget de l'exercice suivant seront annuellement soumis à l'approbation de l'assemblée générale ordinaire.

Ils sont tenus et, le cas échéant, publiés conformément à l'article 17 de la loi du 27 juin 1921 relative aux ASBL.

Art 35 : En cas de dissolution de l'association, l'assemblée générale désigne le ou les liquidateurs, détermine leurs pouvoirs et indique l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social.

Cette affectation doit obligatoirement être faite en faveur et de manière équitable entre les deux fédérations communautaires au prorata du nombre de leurs membres adhérents.

Toutes décisions relatives à la dissolution, aux conditions de la liquidation, à la nomination et à la cessation des fonctions du ou des liquidateurs, à la clôture de la liquidation, ainsi qu'à l'affectation de l'actif net, sont déposées au greffe et publiées aux annexes du Moniteur belge comme dit aux articles 23 et 26 novies de la loi du 27 juin 1921 relative aux ASBL.

Art 36 : Toute participation à un événement international officiel doit se faire impérativement avec l'accord de la fédération belge. Seuls les joueurs affiliés aux fédérations communautaires peuvent prendre part à ces événements.

Art, 36 -- Tout ce qui n'est pas explicitement prévu aux présents statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921 modifiée par la loi du 2 mai 2002 régissant les associations sans but lucratif.

TITRE VIII : DISPOSITIONS TRANSITOIRES

Les fondateurs prennent à l'unanimité !es décisions suivantes, qui ne deviendront effectives qu'à dater du dépôt au greffe des statuts, des actes relatifs à la nomination des administrateurs et des actes relatifs à la nomination des personnes habilitées à représenter l'association.

Exercice social :

Par exception à l'article 33, le premier exercice débutera le 19 aout 2012 pour se clôturer le 31/12/2012

Première assemblée générale :

Par exception à l'article 16, la première assemblée générale se tiendra le 19 août 2012.

Administrateurs :

lls désignent en qualité d'administrateurs

1. Damien Vandeberg, Rue Verte Voie 11 à 4890 Thimister, né le 26/04/71 à Verviers

2. Kama! Touat', Chaussée Brunehaut 311 à 4453 Villers Saint Siméon, né le 29/04/55 à Béjaïa (Algérie)

3. Heidi Devolder, Terpoortenlaan 1 à 3730 Hoeselt, née le 19/05/67 à Zwevegem

t M0D 2,2

" " " " 4,,

a

t, Réservé

-

au

` Moniteur

belge

Volet B - Suite

4. Simon Denes, Devolder, Terpoortenlaan 1 à 3730 Hoeselt, né ie 19/0/90 à Gand

Qui acceptent ces mandats..

Fait à Herve, le 19 août 2012 en deux exemplaires.

Signé : VANDEBERG Damien, Administrateur

KAMAL Touati, Administrateur

FAFCHAMPS Fabienne, Administrateur

DEVOLDER Heidi , Administrateur

DENES Simon, Administrateur

Déposé en même temps : les actes constitutifs et le PV assemblée générale du 19/08/2012

Mentionner sur la dernière page du Volet B :

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
FEDERATION BELGE DE SPORT KIN-BALL, EN ABREG…

Adresse
RUE DE SOUMAGNE 13 4650 HERVE

Code postal : 4650
Localité : HERVE
Commune : HERVE
Province : Liège
Région : Région wallonne